08/09/2008 14:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γ. Παπανδρέου για το νέο κόμμα

Θυμάστε τι γράφαμε για το νέο κόμμα (επιχειρηματιών, αλλά όχι με επιχειρηματίες) που ετοιμάζεται στα παρασκήνια για να κοντύνει κι άλλο το ΠΑΣΟΚ και (λίγο) και η ΝΔ; Να τι λέει γι αυτό σε χθεσινή του συνέντευξη στον Τύπο της Κυριακής ο Γιώργος Παπανδρέου:

«Θεωρείτε πιθανή την εμφάνιση νέου κόμματος στον πολιτικό στίβο;» τον ρωτάνε

«Παρατηρώ βεβαίως και εγώ με ενδιαφέρον τη σχετική σεναριολογία καθώς και τις... ισχυρά υποβοηθούμενες από ποικίλα κέντρα διεργασίες. Σε κάθε περίπτωση ένα θέλω να πω: Τα κόμματα έχουν υπόσταση, δυναμική και μέλλον, όταν ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, όταν εκφράζουν ρεύματα υπαρκτά που αναζητούν την εκπροσώπησή τους. Αν πρόκειται για κάτι τέτοιο, καλοδεχούμενο! Όταν όμως πρόκειται για «άνωθεν» κατασκευάσματα, που απλώς επιχειρούν να γίνουν λαθρεπιβάτες της συγκυρίας, με στόχο να υπηρετήσουν σχεδιασμούς του κατεστημένου, τότε το εγχείρημα αποδεικνύεται σύντομα θνησιγενές…»

Είναι προφανές ότι και ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει τις πληροφορίες που έχουμε δημοσιεύσει κατ΄ επανάληψη και ετοιμάζεται.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε να απορρίπτει τα σενάρια «μεγάλου συνασπισμού» (με τη ΝΔ), όπως άλλωστε και ο κ. Καραμανλής χθες. Το παιχνίδι δηλαδή τώρα άρχισε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 08/09/2008 15:06:59

  Σε ερώτηση για τις φήμες περί ίδρυσης κόμματος επιχειρηματιών, ο πρωθυπουργός είπε ότι «το χειρότερο κριτήριο που μπορεί να κατευθύνει τις επιλογές θα ήταν πόσο δημοφιλής είσαι» και πρόσθεσε: «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να διερμηνεύσει τα αισθήματα, τις προσδοκίες, τις αγωνίες και κυρίως την προοπτική των πολιτών, σε ελεύθερη χώρα ζούμε, σε Δημοκρατία ζούμε, μπορεί να το πει, να το εκφράσει και να κατέβει και στον πολιτικό στίβο».

 2. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 08/09/2008 15:28:51

  ΑΝ ακούσω με τ' αυτάκια μου τον ΓΑΠ να λέει ..."λαθρεπιβάτες της συγκυρίας" και ..."θνησιγενές", θα γίνω εθελοντής αφισοκολλητής του!

 3. nas avatar
  nas 08/09/2008 15:53:24

  Αγαπητέ, είχα υποστηρίξει εδώ και καιρό πως ο Γιώργος είναι παίχτης.
  Μετά την παρουσία και τις απόψεις που εξέφρασε ο Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος αποδεικνύεται ο μόνος εν Ελλάδι πολιτικός που μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς "εταίρους", είτε αυτοί λέγονται μεγαλοεργολάβοι, είτε νταβατζήδες των ΜΜΕ -με την ευρεία έννοια του όρου- είτε είναι μέλη της Αγιορείτικης εκκλησιαστικής «μαφίας», είτε λυμαίνονται τις θαλάσσιες μεταφορές! Έχει ρίξει προ πολλού το γάντι προς όλους εκείνους που -όπως κι ο σαλίγκαρος- έφτασαν στην κορυφή του ουρανοξύστη "γλύφοντας, έρποντας και με τα κερατά τους"!!!
  Μπορεί οι διάφοροι που συμμετέχουν στις συζητήσεις του φιλόξενου χώρου σας, να αρχίσουν και να λένε τα ίδια και τα ίδια, περί του Γιωργάκη που δεν μπορεί να… «ρίξει» τον Καραμανλή!
  Αλίμονο, για να ρίξεις έναν πρωθυπουργό που καλύπτει τεράστια σκάνδαλα και λαμόγια συνεργάτες του ανερυθρίαστα ενώπιος ενωπίω του ελληνικού λαού, θα πρέπει να το κάνεις όχι με συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας…
  Δυστυχώς μια τέτοια κυβέρνηση, που δεν ορρωδεί προς ουδενός φραγμού, ακόμη και αυτού του φύλλου συκής που κάλυπτε κάποτε τα ανομήματα της δεξιά παράταξης και λέγεται «ηθική», τη ρίχνεις ή με λαϊκή επανάσταση, ή με χούντα αλα Πινοτσετ! Μη φοβάστε όμως αγαπητοί… καναπεδάκηδες, υπάρχει και τρίτος δρόμος.
  Ο τρίτος δρόμος βέβαια δεν είναι αυτός του «ώριμου φρούτου» όπως θέλουν να λένε όσοι καλύπτουν την σημερινή διακυβέρνηση και καλύπτονται από το σύστημα «ΣαραΜαρα» ΑΕ. Αυτά είναι κόλπα του Ψυχάρη και των υπόλοιπων «μορμολυκείων» του εκδοτικού κατεστημένου, που κοτσάρουν την έκφραση αυτή δίπλα σε ότι κάνει με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ο Γιώργος.
  Ο τρίτος δρόμος για να πέσει η κυβέρνηση της ανυποληψίας, είναι ο δρόμος της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Αυτός είναι ο δρόμος του Γιώργου Παπανδρέου. Όσοι δεν θέλουν να τους πιάνει τον κω… ο Ζαχόπουλος, ο Ρουσόπουλος, ο Εφραίμ κι ο Χατζηνικολάου με τον Κουρή, μπορούν να τον ακολουθήσουν χωρίς υστερόγραφα, προαπαιτούμενα και υπενθυμίσεις στο στυλ –τι έκανε ο ΓΑΠ το 1985…
  Πλέον ο Καραμανλής από μόνος του τράβηξε τη διαχωριστική γραμμή: από ΄κει μεριά οι ξεδιάντροποι, που αρπάζουν απ’ όπου μπορούν, μιζάρονται, εκβιάζουν και εκβιάζονται, ξεπουλάνε εθνικό πλούτο και πηδάνε χάριν θέσεως…
  Από ‘δω μεριά όσοι δεν στήνουν κω… στους Πρετεντέρηδες, όσοι δεν στέλνουν τη γυναίκα τους να ξεπλύνει τα μαύρα, όσοι δεν υποκύπτουν προκειμένου να τσιμπήσουν καναδυό μοναδούλες στα στημένα γκάλοπ, όσοι δεν ξεπουλάνε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους για να καταλάβουν ντε και καλά την εξουσία, όσοι παρότι θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν με το σύστημα Λαμπράκη-Μπόμπολα- Αλαφούζου, μιλούν ακόμη για τα λαϊκά προβλήματα…
  Και –σημειώστε το- όποιος πλέον από ΄δω και πέρα θελήσει να κάνει συμψηφισμό της σημερινής ξεδιαντροπιάς της νέας διακυβέρνησης με τα όσα έγιναν στην πολύχρονη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, θα γελάνε μαζί του τα παρδαλά κατσίκια. Οι άνθρωποι δεν είναι απλοί κλέφτες, δεν είναι απατεώνες… είναι εισβολείς, πλιατσικολόγοι, «σταυροφόροι» της κακιάς ώρας, που εξαπάτησαν όχι τμήμα, αλλά ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, πως κάτι νέο έχουν…
  Κι αν ακόμη δεν τους πήραν οι απλοί άνθρωποι με τις πέτρες, είναι που ντρέπονται να φανεί πως τους πίστεψαν τόσο πολύ… ντρέπονται να δηλώσουν μετάνοια ακόμη και στα γκάλοπ…
  Αλήθεια, υπάρχει πιο ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ προσέγγιση των παπαγαλιζόντων περί του νέου κόμματος των επιχειρηματιών από αυτή του Γιώργου, όταν λέει: «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να διερμηνεύσει τα αισθήματα, τις προσδοκίες, τις αγωνίες και κυρίως την προοπτική των πολιτών, σε ελεύθερη χώρα ζούμε, σε Δημοκρατία ζούμε, μπορεί να το πει, να το εκφράσει και να κατέβει και στον πολιτικό στίβο»;

 4. μπραβο avatar
  μπραβο 08/09/2008 16:14:58

  EINAI ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ Ο ΓΑΠ ΑΠΟΔΕΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ...
  ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΚΕ ΟΜΩΣ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ.

 5. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 08/09/2008 16:57:46

  Συμφωνώ με τον nas.
  Προσθέτω ότι κανένας από τους Παπανδρέου, Βενιζέλο, Πάγκαλο και τούς λοιπούς πρωτοκλασσάτους δεν ξεφτίλησε δεν έπαιξε και δεν παραπέταξε το κόμμα και το συνδικαλιστικό, σε αντίθεση με τα όσα χυδαία έχουν γίνει στο κόμμα της Ν.Δ.

 6. ρομαντικος avatar
  ρομαντικος 08/09/2008 22:10:52

  Αγαπητέ-τή nas αυτή δεν είναι τοποθέτηση,δεν ειναι πολιτική ανάλυση είναι η επι του Ορους Ομιλία,είναι πραγματικά το νέο Ευαγγέλιο.
  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου είπες οτι είχα μέσα στήν καρδιά μου.Πιστεύω ετσι αισθάνονται οι περισότεροι.

 7. Ergolavos avatar
  Ergolavos 09/09/2008 02:00:41

  @ Anonymous September 8th, 2008 at 4:53 pm
  Agorazoun kai poulane ki ayti gia "kyprious" trapezites?
  Gia psahtus kalitera!

 8. koinos_nous avatar
  koinos_nous 09/09/2008 08:05:49

  @ nas ρομαντικός κλπ
  Αν πιστεύετε ότι μέγας πολιτικός είναι αυτός που
  1)Αδιαφόρησε για την διαμόρφωση του σχεδίου Ανάν όντας υπουργός εξωτερικών (ετρεχε για το δαχτυλίδι βλέπεις)και αφησε μόνο του τον Τάσο Παπαδόπουλο ώστε τον στρίμωξαν καί αποδέχθηκε την διενέργεια δημοψηφίσματος γιαυτό το έκτρωμα.
  2)Βγήκε από την πρώτη στιγμή και πήρε θέση υπέρ του σχεδίου Ανάν γιατί;Ηταν τόσο καλό ή υπήρχε δέσμευση προς τους Αμερικανούς;
  3)Εχει τόσο μεγάλο πολιτικό αισθητήριο που προεκλογικά (στην Τουρκία) επαιξε τα ρέστα του για τον Ισμαήλ Τζέμ ο οποίος δεν βρήκε ούτε την ψήφο του.Τόσο καλή ενημέρωση είχε ως υπουργός εξωτερικών.
  4)Εχει σε μεγάλη εκτίμηση τη δημοκρατία τόσο που όταν ο Μολυβιάτης ως ΥΠΕΞ κάτι ψέλλισε για δημοψήφισμα στην ένταξη της Τουρκίας είπε ότι αυτά είναι ανευθυνότητες της κυβέρνησης.

  και αρκετά άλλα. Αν αυτός είναι ο μεγάλος πολιτικός που θα μας βγάλει απο το αδιέξοδο ψάξτε για τα διαβατήρια σας.Δεν είναι τυχαίο ότι το κάθαρμα του 65 είπε ότι "δεν μπορεί το παιδί".

 9. nas avatar
  nas 09/09/2008 17:41:39

  @koinos_nous:αδελφέ, δεν λες κάτι νέο. ο Γιώργος και στο θέμ αυτό θα δικαιωθεί, αλλά αργά! Δες ποιά είναι η εξωτερική πολιτική της νέας διαπλεκόμεης κυβέρνησης, δες τι πίπες κάνουν οι ευρωπαίοι στους ρώσους , δες τι γίνεται στην Κύπρο με τα πλυντήρια ιδεών και μαύρων λογαριασμών και μετά πές ότι θέλεις για τον Γιώργο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.