#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/05/2011 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γολγοθάς του ΓΑΠ ξεκινά την ΔευτέραΗ εβδομάδα των Παθών, ο Γολγοθάς αλλά όχι η Ανάσταση, ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα. Η κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να δείξει στην τρόικα ότι θα επιτύχει μια σχετική πολιτική συναίνεση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη.

Όπως φαίνεται δεν επιλέγεται το διάγγελμα από τον πρωθυπουργό (αν και δεν αποκλείεται), για να μην δραματοποιηθεί η κατάσταση. Το δράμα και το κλάμα ο Γ. Παπανδρέου θα το κρατήσει για τους πολιτικούς αρχηγούς που θα καλέσει αμέσως μετά, ουσιαστικά για τον εξής ένα: τον Αντώνη Σαμαρά. Αφού Παπαρήγα και Τσίπρας δε θέλουν ούτε να τον βλέπουν, ο Καρατζαφέρης είναι σύμμαχος πολύτιμος, όπως και η Ντόρα, η δραματοποίηση θα γίνει στη συνάντηση με τον αρχηγό της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός θα θέσει και πάλι διλήμματα σε όλους, θα κρεμάσει πάνω τους της χρεοκοπίας και θα ζητήσει πολιτική νομιμοποίηση για να προωθήσει τα πολύ σκληρά μέτρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ότι πει πάντως, θα το πει για να το ακούσουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που περιμένουν να δουν κι αυτοί τι θα λέει το νέο, το ξαναγραμμένο Πρόγραμμα για την περίοδο 2012-2015.

Για τα μάτια του κόσμου, ο πρωθυπουργός προτίθεται να υιοθετήσει και προτάσεις των άλλων κομμάτων, κυρίως να πάρει προτάσεις που έκανε ο Αντ. Σαμαράς στο Ζάππειο 2. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ στο Mega ο Χρ. Πρωτόπαπας είπε ότι "συμφωνούμε με τα 2/3 του Ζαππείου" (!).

Δεν αποκλείεται, επίσης, αμέσως τις επόμενες ημέρες μετά το Μεσοπρόθεσμο, να ανακοινώσει και τον ανασχηματισμό θέλοντας να δείξει ότι γίνεται νέο ξεκίνημα με ανθρώπους που θα μπορούν να υπηρετήσουν τα νέα μέτρα.

Πάντως, το βασικό πρόβλημα και ο πονοκέφαλος για το ΠΑΣΟΚ είναι η στάση των κυβερνητικών βουλευτών στις προτάσεις της κυβέρνησης, στην ουσία στις απαιτήσεις της τρόικας. Αν μείνουν σταθεροί στις απόψεις τους ορισμένοι «πράσινοι» βουλευτές για διάφορα θέματα, όπως π.χ. την πώληση της ΔΕΗ, τότε οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο μπορεί να είναι ραγδαίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TDOs avatar
  TDOs 20/05/2011 09:42:03

  Την Πέμπτη 6 Μαΐου ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!) η άνευ όρων παράδοση της χώρας στους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

  Για τη νέα αυτή κατοχή δεν χρειάστηκαν οι μεραρχίες της Βέρμαχτ, ούτε οι ορδές των πεζοναυτών, που εκτός των άλλων ξεσηκώνουν με την παρουσία τους τις αντιδράσεις των ιθαγενών (και κοστίζουν και ένα σωρό λεφτά). Όλα έγιναν με κομψό και πολιτισμένο τρόπο, από κουστουμαρισμένους γιάπηδες που πέτυχαν την άλωση της χώρας από την άνεση του κλιματιζόμενου γραφείου τους, χειριζόμενοι με το ποντίκι του υπολογιστή τους τους υμέτερους τυφλοπόντικες.

  Η ευθύνη για την κατάρρευση της χώρας και της οικονομίας ανήκει εξίσου και στα δύο μεγάλα κόμματα που κυβερνάνε τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά συνένοχοι είναι και όσοι σιώπησαν και συναίνεσαν όλο αυτό το διάστημα.

  Την ευθύνη της παράδοσης όμως φέρει προσωπικά ο Γ.Παπανδρέου που κατόρθωσε σε 6 μόλις μήνες να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του τα χαρακτηριστικά του πιο αποτυχημένου πρωθυπουργού της νεότερης Ελλάδας του Δ.Γούναρη (1) και του πιο πουλημένου, του δωσίλογου Τσολάκογλου (2) και να μη ξεχάσω και τον Χαρίλαο Τρικούπη (3).

  Ο απατεώνας Παπανδρέου και η συμμορία του υπέγραψε το διαβόητο μνημόνιο χωρίς να έχει καμία εξουσιοδότηση, αφού «εξελέγη» εξαπατώντας το λαό με ψευδείς υποσχέσεις και συνεχίζει να τον εξαπατά παρουσιάζοντας την άνευ όρων παράδοση της χώρας στο διεθνές κεφάλαιο ως μονόδρομο και βαφτίζοντας την ληστεία και την καταστροφή της χώρας «σχέδιο στήριξης».

  Με την υπογραφή της συνθήκης τις αποφάσεις θα παίρνουν οι επίτροποι του ΔΝΤ και της ΕΕ και οι «δικοί» μας απλώς θα εκτελούν, έχουμε δηλαδή παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και κατάλυση του πολιτεύματος.

  Το «σχέδιο στήριξης» στην ουσία εγκλωβίζει τη χώρα σε δανεισμό με ληστρικά επιτόκια χωρίς καμιά προοπτική ανάκαμψης ή μείωσης του χρέους, το αντίθετο μάλιστα και μαζί με τη «βοήθεια» επιβάλλει πακέτο επαχθών μέτρων, που περιλαμβάνουν σοβαρότατες μειώσεις μισθών και συντάξεων του δημοσίου (στον ιδιωτικό τομέα έπονται), κατεδάφιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και μεγάλες αυξήσεις όλων των φόρων, πλην του μεγάλου κεφαλαίου. Όλα τα μέτρα που πάρθηκαν και όσα προτείνει να ληφθούν το νέο διευθυντήριο είναι καθαρά εισπρακτικά και στην ουσία σώζουν μόνο τους δανειστές και εξασφαλίζουν τη συνέχιση της καταλήστευσης της χώρας.

 2. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 20/05/2011 10:08:18

  Ο Γολγοθάς του ΓΑΠ,είναι μια γλυκειά προσμονή για τον βαρειά χειμαζόμενο Ελληνικό Λαό, που περιμένει να απολαύσει και την Σταύρωσή του.

  • Basilio Emm... avatar
   Basilio Emm... @ ΙΩΝΑΣ 20/05/2011 11:19:48

   Γες!!!

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/05/2011 12:27:49

  Ο Γολγοθάς του ΓΑΠ είναι πολλές λεομονόκουπες... εάν είμαστε μεγαλόψυχοι. Ο Σαμαράς δεν του έβαλε κανένα εμπόδιο. Ο ΚΚ του είχε κάνει πάσα μιλώντας για ανάγκη για λιτότητα. Βγήκε με άνετη και θετική πλειοψηφία.

  Εφερε ιεδοληψίες πλασαρισμένες από πλασιέ. Περιτριγυρίστηκε από περίεργους. Πίστεψε ότι ζει στα 1990. Λεφτά υπάρχουν, Πράσινα συνέδρια, Πράσινα Άλογα, Μπιμπίλη και Σία, Οι φίλοι μας οι Πακιστανοί, τα νεφρά μας σε δημόσια διάθεση, Κρητική διατροφή, και τεστίκουλα Καράμπελα.

  Είναι πολύ προχωρημένος, βλέπει μπροστά που έλεγε και ο τιραμόλα. Εγώ λέω ότι δεν μιλάμε για μακάκες, αλλά για ΠΟΛΥΥΥ μακάκες.

 4. anonymos avatar
  anonymos 20/05/2011 12:29:11

  Η λύση είναι μια πλήρης άρνηση του συνόλου του χρέους

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/05/2011 12:30:55

  Και βλακώδη συνθηματα για κάφρους για την μάχη που συνεχίζεται. Ο ΓΑΠ ανήκει στην γενιά των ανθρωπων που καλό-κακό παιδί ΔΕΝ έχει δουλέψει ούτε μία μέρα στην ζωή του. Να μην μιλάει για μάχες

 6. Factorx avatar
  Factorx 20/05/2011 13:17:32

  Μ. ΣΑΛΛΑΣ (ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ): ΚΡΙΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

  «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χρόνου και καμία πολυτέλεια χρόνου και οφείλουμε όλοι να κινηθούμε αποτελεσματικά», τόνισε πριν από λίγο στην ετήσια Γ.Σ. των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς ο πρόεδρος του ομίλου, Μ. Σάλλας.

  Η χώρα, είπε, είναι αντιμέτωπη με το μεγάλο στοίχημα της μείωσης του ελλείμματος διαχείρισης του χρέους και πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Πρέπει όλοι να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Εμείς, πρόσθεσε, είμαστε αισιόδοξοι και εργαζόμαστε και συνεισφέρουμε προς την κατεύθυνση της αμυντικής θωράκισης της χώρας. Σχολιάζοντας το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Σάλλας υπογράμμισε: «Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη για την οικονομία του τόπου. Θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, οι οποίες θα αποτυπωθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που πιστεύουμε ότι θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

  Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η μετάθεση των ανακοινώσεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την επόμενη εβδομάδα είχε ως συνέπεια να μην το εντάξει η τράπεζα στη στρατηγική που παρουσιάζει σήμερα στο σώμα των μετόχων.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Factorx 20/05/2011 13:23:29

   *Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δήλωσε στο συνέδριο του Economist την πρόθεση του για τη δημιουργία μιας δημόσιας επενδυτικής αναπτυξιακής τράπεζας, με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά.

   Πολυ κρισιμα τα πραγματα !!! το"απογειο της γελοιοτητας"-Σρεκ !

   ΠΠ

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/05/2011 19:57:43

    Θα βάλουν τον Σάλλα στην ...Νεά ΕΤΒΑ; Ή θα του δώσουν κεφάλαια στην ΕΤΒΑ που ήδη έχει; Θα κάνει και υποβρύχια;

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 21/05/2011 11:46:15

     μη μου θυμιζεις ΕΤΒΑ...συγγρου θα γινουμε !!

     ΠΠ

 7. KillTheKing avatar
  KillTheKing 20/05/2011 13:56:34

  ο γολγοθας ο δικος μας ποτε θα τελειωσει δεν ξερω. και πώς θα τελειωσει επισης ειναι ενα ερωτημα.
  TheKing

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/05/2011 14:03:26

  Σιγα μην περιμενει ο ΓολγοΘΑΣ το ΓΑΠ.. εχει φυγει...

  ΠΠ ολα καλα, μας την πεφτουν!

 9. AZ avatar
  AZ 21/05/2011 10:05:32

  Βαραβάν, Βαραβάν!!!!

 10. O Saligaras avatar
  O Saligaras 21/05/2011 15:09:39

  Λόγω της παρούσας οικονομικής μας κατάστασης
  και της προσπάθειας μείωσης του ελλείμματος
  το φως στο βάθος του τουνελ θα παραμείνει σβυστό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.