08/08/2008 19:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γλύξμπουργκ, η … «ΜYROM» και το πάρτυ του Ρογκ

Mέγα ατόπημα και θα πρέπει να ζητηθούν επισήμως εξηγήσεις μέσω της ελληνικής αποστολής, η προβολή του τέως Κ. Γλύξμπουργκ μετά της συζύγου του από την κινεζική τηλεόραση, την ώρα που έμπαιναν η ελληνική σημαία και η ελληνική αποστολή στο γήπεδο. Έτσι εκατομμύρια θεατές στον κόσμο όλο νόμισαν ότι αυτός είναι η επίσημη εκπροσώπησή μας. Και φυσικά δεν πρόκειται περί λάθους. Δεν γίνεται τίποτα τυχαία στο πάρτυ του Ζαγκ Ρογκ. Όλα είναι κανονισμένα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και αποφάσισαν να δείξουν τον τέως. Έχουμε λοιπόν πρόβλημα στην Κίνα, αν συνυπολογίσουμε και όσα συνέβησαν προηγουμένως με τα Σκόπια. Τα οποία παρήλασαν τελικά ως FYROM, αλλά στη σειρά του γράμματος «Μ». Εκεί δηλαδή που θα ξεκινούσαν ως «Μακεδονία». Δείτε και την επίσημη σειρά παρέλασης: 7. Μαλβίδες (MDV), 8. Μάλτα (MLT), 9. Μαδαγασκάρη (MAD), 10. Μαλαισία (MAS), 11. Μάλι (MLI), 12. Μαλάουι (MAW), 13. ΠΓΔΜ (FYROM), 14. 14. Νησιά Μάρσαλ (MHL), 15. Νησιά Κέιμαν (CAY)….Προφανώς οι Κινέζοι δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες και πέρασαν το «F» για «M». Έχουμε πρόβλημα πέρα εκεί στην Κίνα, ή νομίζω. Και να σκεφτείς οι όχι μόνο έχουμε πήξει στο κινέζικο, αλλά τους δώσαμε και τα λιμάνια μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. CHRISTOS avatar
  CHRISTOS 08/08/2008 21:55:11

  Η σειρά που μπήκαν οι χώρες στο στάδιο για παρέλαση καθορίστηκε σύμφωνα με το κινεζικό αλφάβητο και όχι το λατινικό.

 2. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 09/08/2008 01:15:38

  Μπερδεψαν το Fucking country με το Malaka στειτ...

 3. mareli avatar
  mareli 09/08/2008 04:23:47

  Σύμφωνα με τη λογική σου θα έπρεπε οι παρακάτω χώρες να είναι στη σειρά του "Μ" αλλά δυστυχώς δεν ήταν:

  29. Μαυρίκιος (MRI)
  30. Μαυριτανία (MTN)
  ............
  150. Μοζαμβίκη (MOZ)
  ............
  181. Μαυροβούνιο (MNE)
  ............
  184. Μιανμάρ (MYA)
  ............
  188. Μογγολία (MGL)
  ............
  197. Μεξικό (MEX)
  ............
  200. Μολδαβία (MDA)
  201. Μονακό (MON)
  202. Μαρόκο (MAR)

  Προφανώς κάτι άλλο συμβαίνει, κι επειδή οι κινέζοι χρησιμοποιούν ιδεογράμματα, ίσως θα πρέπει να αναζητηθεί το ιδεόγραμμα του FYROM.
  Απλοϊκή προσέγγιση και μάλλον ανακριβής. Ρωτήστε κάποιον που ξέρει κινέζικα.
  Παρ' όλα αυτά θα ήταν μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα να χρησιμοποιούσαν οι Σκοπιανοί το όνομά τους στα Κινέζικα. Ας το δει ο Νιμιτς... έχει ενδιαφέρον!

 4. Μάρκος avatar
  Μάρκος 19/08/2008 16:00:46

  Εκατομύρια θεατές στον κόσμο χέστηκαν για το ποιον έδειξαν οι κάμερες όταν μπήκε η Ελληνική αποστολή. Ίσα ίσα που τον Λιάπη και την Φάνη ουδείς τους ξέρει...

 5. ixis avatar
  ixis 24/03/2009 13:55:58

  Το επίθετο της δυναστείας είναι:

  Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg

  Τώρα τελευταία μας παρουσιάστηκε σε μας τους αμαθείς και με το επίθετο:

  De Grecia

  Όπως γνωρίζετε, τα επώνυμα αποκτώνται από τη χρησιμοποίησή τους όχι αποκλειστικά με τη θέληση των κατόχων τους ή κατόπιν επιλογής τους από το οικογενειακό συμβούλιο αλλά από τη χρησιμοποίησή τους από το περιβάλλον τους έστω και παρά τη θέλησή τους. Έτσι έχουμε επώνυμα αξιόλογων ανθρώπων όπως Ευνουχίδης, Κωλοκούβαρος, Πίπας, Λητώ Βρακάκη-Μπαλωμένου, Κωλοκροτίδας, Φονιάς (Κυρία Φονιά) κλπ που σε αντίθεση με τον Γλύξμπουργκ, επιδίωξαν να μορφωθούν, να γίνουν επιστήμονες, να διακριθούν στις επιστήμες και στις τέχνες (και όχι να μείνουν με το απολυτήριο των Αναβρύτων, και με τη μαύρη ζώνη του καράτε που αν την αρνιόταν ο εκπαιδευτής θα πήγαινε στη Μακρόννησο).

  Όπως όλοι οι Έλληνες, αν τον δυσχέραινε τόσο πολύ το επώνυμο Γλύξμπουργκ (όπως κάποιους άλλους το επώνυμο "Ευνουχίδης") θα μπορούσε να το αλλάξει με αίτησή του και με έκδοση Βασιλικού Διατάγματος μετά από πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών. Δεν ακολούθησε αυτή τη διαδικασία, προφανώς επειδή δεν είχε επαρκή μόρφωση και πείρα από τη ζωή (Ανάβρυτα, μαύρη ζώνη του καράτε, τρεις στρατιωτικές σχολές σε δύο χρόνια).

  Το ότι σήμερα είναι χωρίς στέμμα, αφού το έπαιξε ας πούμε στο μπαρμπούτι (γιατί κάτι ανάλογο πρόκειται αφού είχε τη συναίνεση όλου του ελληνικού λαού να πεί όχι στη δικτατορία όπως έκανε και ο Χουάν αρκετά χρόνια αργότερα λέγοντας στη Σοφία "εγώ δεν είμαι Κωνσταντίνος") είναι δική του υπόθεση και δεν νομίζω ότι με το κύρος των Αναβρύτων και της μαύρης ζώνης θα πετύχαινε τίποτα για τους Ολυμπιακούς του 1996.

  Και πάλι όπως και στην αλλαγή του ανεπιθύμητου επωνύμου "Γλύξμπουργκ" όπως και στο να ζητήσει έστω και σήμερα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τη δικτατορία που του φόρτωσε (με επιπτώσεις στο κυπριακό -αποχώρηση ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο - αφοπλισμό του νησιού, κατά τύχη θάνατο του Γρίβα κλπ ώστε να κάνουν περίπατο οι Τούρκοι αργότερα), υπάρχει και σήμερα η δυνατότητα, αλλά πάλι διστάζει. Μήπως όπως ο Κωνσταντίνος ο Μέγας έγινε χριστιανός την ώρα που πέθαινε, θα περιμένουμε και εμείς να τον δούμε στο νεκροκρέββατό του να ζητάει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.