#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/07/2010 13:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γκιόλιας γνώριζε τους εκτελεστές του;Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του Σ. Γκιόλια ήταν σαφές – σε εμάς τουλάχιστον – ότι ένας τόσο πολυσχιδής δημοσιογράφος δεν κατεβαίνει  εύκολα στις 5.30 το πρωί για να δει αν του κλέβουν το αυτοκίνητο. Επειδή η απλούστερη ερώτηση που θα ερχόταν στο μυαλό κάθε «υποψιασμένου» στην θέση του είναι «πως ξέρουν ότι το αυτοκίνητο είναι το δικό μου;».

Την εκτίμηση λοιπόν ότι κάτι του είπαν και τον έπεισαν να κατέβει την επιβεβαιώνει η ίδια η Σέχτα με την σημερινή προκήρυξή της:

«…Το τι ακριβώς ειπώθηκε στο θυροτηλέφωνο ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο ότι θα κατέβει, αλλά θα ΄ρθει μόνος του χωρίς να συνοδεύεται από τη σύζυγό του, είναι κάτι που δεν χρειάζεται να δημοσιοποιηθεί για αρκετούς λόγους…»

Στη συνέχεια όμως διαψεύδει τον δικηγόρο του θύματος που ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για «συμβόλαιο θανάτου»: « Εδώ όμως να προσθέσουμε πως η γνωστή τηλεπερσόνα Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος του deal και του Γκιόλια, που βγαίνει στα τηλεπαράθυρα για να κλείσει καμιά δουλειά, να μην μας τα πρήζει με τις παπαριές του περί βιτρίνας της Σέχτας σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, γιατί θα του χαρακώσουμε το πρόσωπο, μιας και οι σφαίρες μας είναι πιο πολύτιμες από τέτοιους ηλίθιους. Επιστρέφοντας να επισημάνουμε πως απορρίψαμε επίσης το ενδεχόμενο να διαρρήξουμε την πολυκατοικία και να εκτελέσουμε τον Γκιόλια μέσα στο διαμέρισμά του. Ήταν βασικό μας μέλημα να μην πάθει το παραμικρό η σύζυγός του και φυσικά το μικρό παιδί….»

Κατά τα άλλα και ως είθισται θα γραφούν και θα ειπωθούν πολλά για την προκήρυξη. Εμείς προς το παρόν επισημαίνουμε και τα εξής:

Είναι σαφής η προσπάθεια της Σέχτας να δείξει ότι ακολουθεί μεν τα χνάρια της 17Ν, αλά δεν έχει καμία οργανωτική σχέση με τους «παλιούς», ή τον «παλιό», τον ΕΛΑ κλπ. Έτσι επιχειρεί να πείσει ότι ιδρύθηκε πριν από ενάμισι χρόνο, από τα «Δεκεμβριανά»: «Έτσι πριν 1,5 χρόνο φτιάξαμε την Σέχτα Επαναστατών, που έγινε το όχημα διαφυγής μας απ΄ τη γαμημένη ησυχία του κόσμου- φυλακή που ζούσαμε. Δυο- τρία όπλα για αρχή, μερικά βιβλία και κάποιες παραβατικές γνώσεις από προηγούμενες εμπειρίες του παρελθόντος, συνδυάστηκαν με αρκετά «κιλά» αποφασιστικότητας και την σιγουριά της συνείδησης που έλεγε: ή άνθρωπος ή γουρούνι, ή μαχητής ή υπόδουλος, ή επανάσταση ή συμβιβασμός με την παραίτηση. Και έτσι ξεκινήσαμε….»

Στη συνέχεια όμως η προκήρυξη αναιρεί τους προηγούμενους ισχυρισμούς, αφού καθιστά περισσότερο από σαφές ότι εκπαιδεύτηκαν από άλλους:  «Μετά το τρίτο μας χτύπημα, θέσαμε στον εαυτό μας το ζήτημα της αναβάθμισης της δράσης μας, που εμπεριείχε κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις. Έτσι περάσαμε σε μια δημιουργική αφάνεια με σκοπό να αναδυθούμε πιο ικανοί, πιο ουσιαστικοί, πιο επικίνδυνοι. Σε αυτό το διάστημα αρκετοί από εμάς εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα….».

Η προκήρυξη αφήνει επίσης να εννοηθούν οι σχέσεις της οργάνωσης με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου: «Δυο- τρία όπλα για αρχή, μερικά βιβλία και κάποιες παραβατικές γνώσεις από προηγούμενες εμπειρίες του παρελθόντος, συνδυάστηκαν με αρκετά «κιλά» αποφασιστικότητας και την σιγουριά της συνείδησης που έλεγε: ή άνθρωπος ή γουρούνι, ή μαχητής ή υπόδουλος, ή επανάσταση ή συμβιβασμός με την παραίτηση. …».

Εκτίμηση που επιβεβαιώνεται με τις προειδοποιήσεις προς σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι μια σειρά αναφορές στην προκήρυξη επιβεβαιώνουν τις στενές σχέσεις της «Σέχτας Επαναστατών» με ποινικούς αλλά και με κρατουμένους σε φυλακές για διάφορα αδικήματα. Από την άλλη μεριά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν χθες βράδυ ότι αυτές οι αναφορές της οργάνωσης «ίσως επιβεβαιώνουν παλιότερες πληροφορίες μας για εκπαίδευση υπόπτων αντιεξουσιαστών σε νέους τρόπους δράσης, πιθανόν και σε χώρα της Μέσης Ανατολής».

Κατά τα άλλα είναι φανερό ότι η επίθεση αποτελεί μήνυμα σε συγκεκριμένο τμήμα της κρατικοδίαιτης διαπλοκής που αφού εκμαύλισε τον χώρο των ΜΜΕ επιχειρεί τώρα να κάνει το ίδιο και στο Διαδίκτυο. Σημαντικό τμήμα της προκήρυξής είναι αφιερωμένο στo Ιnternet και σε ορισμένα blogs που «χρησιμοποιούνται σαν μέσο εκβιασμού και συκοφάντησης για τη στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων των χρηματοδοτών τους».

Ακόμη στο κείμενο της οργάνωσης μνημονεύονται οι σχέσεις του θύματος της δολοφονικής επίθεσης με τον ηγούμενο Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου, το ντόπινγκ, αλλά και τα επικριτικά σχόλια του blog Τroktiko για τις δράσεις των οργανώσεων αντάρτικου πόλης, ιδίως μετά τον θάνατο του 15χρονου Αφγανού στα Πατήσια προ τεσσάρων μηνών.

Είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση δεν παραδίδει το κείμενό της σε ψηφιακή μορφή- τις προηγούμενες φορές το κείμενο της προκήρυξης ήταν αποθηκευμένο σε CD.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kinezos avatar
  Kinezos 28/07/2010 13:19:43

  Εκεί που απειλεί τον δικηγόρο (;) γκόμενο της Έλενας Ράπτη με χαράκωμα, έχει πολύ γέλιο. Αυτός φοβάται πιο πολύ μη του χαλάσουν το μαλλί παρά μη τον σκοτώσουν. Κάτι σαν τη Τατιάνα Στεφανίδου και αυτός.

 2. Σαος avatar
  Σαος 28/07/2010 14:45:24

  Πάντως πρέπει να είναι πολύ ηλίθιοι οι τύποι για να αναιρούν αυτά που έλεγαν κάποιες γραμμές παραπάνω. Επομένως μπορεί να μιλάμε και για άτομα του ποινικού για να γράφουν τόσο "άτσαλα" και χωρίς την υποστήριξη κάποιου "θεωρητικού".

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 28/07/2010 14:56:48

  Για μένα υπάρχει και άλλο ένα σκοτεινό σημείο.

  Η "ομολογία" της "Σέχτας" ότι συγκροτήθηκε "πριν από ενάμιση χρόνο" (δηλαδή το Δεκέμβρη του '08), κάπου δεν μου κολλάει καλά με την επιχειρησιακή της ετοιμότητα στην επίθεση στο υπουργείο Πολιτισμού, η οποία είχε γίνει λίγες μέρες αργότερα, στις 5/1/2009.

  Εσείς θεωρείτε εύκολο, να συγκροτείται μια ομάδα από το μηδέν, π.χ. στα μέσα Δεκεμβρίου, και είκοσι μέρες μετά να είναι ήδη επιχειρησιακά έτοιμη για επιτυχές χτύπημα που περιλαμβάνει ανταλλαγή πυροβολισμών με βαριά οπλισμένους αστυνομικούς;

 4. antiochos avatar
  antiochos 28/07/2010 15:30:39

  Η συγκεκριμενη σφραγιδα συγκροτηθηκε πριν εναμιση χρονο.
  Το κεντρο μετραει δεκαετιες.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ antiochos 28/07/2010 15:33:00

   Άρα, γι' αυτό λέμε ότι αυτή η "Σέχτα" είναι ένα παπατζηλίκι δήθεν "τρομοκρατών"...

  • παραέλλην avatar
   παραέλλην @ antiochos 28/07/2010 18:31:02

   δεν είναι δήθεν τρομοκράτες, είναι κανονικοί τρομοκράτες, άσχετοι όμως με την κοινωνία. είναι ο εκτελεστικός βραχίονας της οικονομικής μαφίας στην οποία αναφέρονται. κάποιοι από αυτούς επιχειρούν να τρομοκρατήσουν κάποιους άλλους από αυτούς. η μόνη τους σχέση με την κοινωνία είναι ότι αυτοί είναι αναγκαστικό να λειτουργούν δημόσια, οπότε δημόσια προβάλλονται τα πάντα αυτών. είτε θεωρούν, ή έτσι είναι πως ό,τι συμβαίνει στον κόσμο τους μας αφορά όλους. a giant game of chess they play with you and I
   as the disposable pieces, drunk with power obsessed with death death and destruction drunk with power.

 5. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 28/07/2010 20:55:16

  καλά και οι "φιλιππινέζες-γορίλες" πού ήταν όταν τον πυροβολούσαν? μήπως τον πυροβολούσαν κι αυτοί? χαχαχαχα

 6. οεο avatar
  οεο 29/07/2010 02:12:52

  Δεν υπάρχει μιλάμε τέτοια προκύρηξη στα χρονικά...

  Πραγματικά, ΤΙ του είπαν, δεν μας το λένε και εμάς;;;;!!!

  Προφανώς δεν του είπαν την αλήθεια, ότι ερχόμαστε εκ μέρους της παγκόσμιας μαφίας τραπεζών και βρήκαμε τη διεύθυνσή σας από την κατοχική κυβέρνηση που κυβερνά αυτούς που πάτε να ξυπνήσετε...

  Σε εκείνον δεν είπαν την αλήθεια - και τον δολοφόνησαν.
  Σε εμάς, γιατί να πούνε την αλήθεια;;;

  Αφού χεσμένους μας έχει η χέστα, μας το λέει και ξεκάθαρα με την αναφορά στον τουρισμό...

  αααα... βρείτε κάποιον με μητρική γλώσσα τα ελληνικά για να γράφεις τις προκυρήξεις βρε κουτά...

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ οεο 29/07/2010 05:52:06

   σωστή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.