Ο Γκάουκ έκανε τελικά γαργάρα τις αποζημιώσεις
07/03/2014 19:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γκάουκ έκανε τελικά γαργάρα τις αποζημιώσεις

Τον Οκτώβριο του 1943 οι ναζί πρόγονοι του Γκάουκ, της Μέρκελ, του Σόιμπλε κατέσφαξαν 93 Έλληνες στις Λιγκιάδες Ιωαννίνων,οι οποίοι προστέθηκαν στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Συγγνώμη από τις οικογένειες των 93 θυμάτων στις Λιγκιάδες Ιωαννίνων, ζήτησε ο Γερμανός πρόεδρος Γ. Γκάουκ αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που έχει στηθεί στο όμορφο αυτό χωριό. Τον Οκτώβριο του 1943 οι ναζί πρόγονοι του Γκάουκ, της Μέρκελ, του Σόιμπλε κατέσφαξαν 93 Έλληνες οι οποίοι προστέθηκαν στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Μπράβο του Γερμανού προέδρου που τίμησε, ως όφειλε, τους νεκρούς, που δάκρυσε γι' αυτούς και που ήρθε στην Ελλάδα για να δείξει ότι η σύγχρονη Γερμανία ξέρει να αναγνωρίζει την κτηνωδία που έγινε πριν από 70 χρόνια.

Ο Γκάουκ έκανε τελικά γαργάρα τις αποζημιώσεις 151067 photo

Άνδρες του 79ου Εφεδρικού Τάγματος μετά την εισβολή στους Λιγκιάδες

Λίγες ώρες πριν ο κ. Γκάουκ, απαντώντας στον Κ. Παπούλια που έθεσε ξανά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αναγνώρισε το ΗΘΙΚΟ χρέος της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα. Όσο για το άλλο, τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνεια, απλά τα... έκανε γαργάρα. Κι αυτό το γεγονός δείχνει την υποκρισία της σύγχρονης Γερμανίας η οποία από την άλλη είναι ο τιμητής των πάντων. Η χώρα που ελέγχει τα πάντα, που μέμφεται την Ελλάδα για τα λάθη της, που την πιέζει να ακολουθήσει μια αδιέξοδη πολιτική. Αλλά δεν είναι μόνο γι' αυτό υποκριτική η Γερμανία.

Είναι κυρίως γιατί δεν αποδέχεται την πρόταση της Ελλάδα για προσφυγή στη Χάγη, να τεθεί η διαφορά σε διεθνή διαιτησία. Πρόκειται για την πλήρη ανηθικότητα να αρνείται την διαπραγμάτευση ενός ζητήματος που είναι αναγνωρισμένο από τη στιγμή που υπάρχει το ηθικό χρέος. Διότι δεν μπορεί να αναγνωρίζεις το ηθικό χρέος και να μην αναγνωρίζεις το υλικό.

Ένα στεφάνι και ορισμένα λόγια συμπάθειες στο χωριό Λιγκιάδες δεν είναι τίποτε και απλά αποδεικνύει ότι μια υπερδύναμη όπως η Γερμανία συμπεριφέρεται με παντελή απουσία ηθικής.

Ο Γκάουκ έκανε τελικά γαργάρα τις αποζημιώσεις 151068 photo

Άνδρες του 79ου Εφεδρικού Τάγματος μετά την εισβολή στους Λιγκιάδες

Από την άλλη, έχει φτάσει ίσως η στιγμή που η Ελλάδα θα διεκδικήσει με μεγαλύτερο σθένος τα δίκαια αιτήματά της. Είναι η ώρα να ακουστεί ακόμη περισσότερο η φωνή της χώρας μας στο θέμα αυτό. Μακριά από κραυγές, από λαϊκίστικες κορώνες και καταγγελτικούς λόγους. Εδώ μέχρι και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής απαίτησαν να μας επιστραφεί το κατοχικό δάνειο και να πληρώσουν οι Γερμανοί αποζημιώσεις. Αν αφήσει λοιπόν η επίσημη πολιτεία, η κυβέρνηση, να χαθεί αυτή η ευκαιρία το μόνο που θα κάνει είναι να αφήνει ελεύθερους τύπους σαν τον Κασιδιάρη ή τον Μαριά να βγαίνουν κι από πάνω.

Η διεκδίκηση της Ελλάδας γερμανικών αποζημιώσεων είναι αναφαίρετο δικαίωμα, όπως και η προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια. Ακόμη κι αν η Γερμανία δεν θέλει ούτε να ακούσει κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον θα ξεμπροστιαστεί η ανηθικότητα και η υποκρισία της.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργης avatar
  Γιώργης 07/03/2014 20:54:46

  Kατ΄αρχήν οι Γερμανοί που διέπραξαν τόσες τέτοιες κτηνωδίες, δεν ήταν αόριστα κάποιοι μακρινοί πρόγονοι του Γκάουκ αλλά ο πατέρας και οι θείοι του!!!... Οπως και τα 93 αθώα άοπλα θύματα των Γερμανών δεν ήταν κάποιοι μακρινοί μας πρόγονοι σαν τον Λεωνίδα και τον Μιλτιάδη, αλλά οι πατεράδες ανθρώπων γύρω στα 55-65 σήμερα και σύζυγοι και αδέλφια κάποιων γυναικών που είδαν σήμερα τον γιό του δολοφόνου του ανθρώπου τους να μετανοεί (μόνο ηθικά) και όχι εμπράκτως, για το αίμα των αθώων που βαρύνει την οικογένειά του και κατ΄επέκτασιν όλες τις σημερινές Γερμανικές οικογένειες. Το λέω, διότι είμαι 62 ετών και ο θείος μου ήταν ένας απο τους 120 σε μια άλλη εκτέλεση κοντά στα Γιάννενα. Ο πατέρας μου τη γλίτωσε γιατί τον είχαν προηγουμένως τραυματίσει οι Γερμανοί στην Κορυτσά. Και μην ξεχνάμε οτι αυτά τα κτήνη παραλίγο να εξοντώσουν τον μεγαλύτερο ποιητή της Ευρώπης του 21ου αιώνα τον Οδυσσέα Ελύτη. Σαν απο θαύμα σώθηκε, όπως και τόσοι άλλοι. Και δεν ήταν πόλεμος για τα διαφιλονικούμενα σύνορα μεταξύ ομόρων κρατών. Ηταν παντελώς απρόκλητη εισβολή απο έναν κατακτητή που βρισκόταν σε τεάστια για την εποχή απόσταση απο τα σύνορα της Ελλάδας που ουδέποτε είχε καν πει έναν κακό λόγο εναντίον των Γερμανών. Σε πόσα ευρώ εκτιμά ο κ. Σόιμπλε την αξία αυτών των ανθρώπων?

 2. elli avatar
  elli 07/03/2014 21:41:19

  Δεν κατάλαβα, γιατί πρέπει να ζητήσουμε την άδεια της Γερμανίας για να προσφύγουμε στη Χάγη? Όταν μια χώρα αδικείται από μια άλλη, πρέπει να της ζητήσει την άδεια για να προσφύγει για τα δικαιώματά της? Πόσο "κότες" και "άκυρους" πολιτικούς μπορεί να έχουμε? Με αυτή τους την συμπεριφορά δεν μπορεί να τους πάρει κανείς στα σοβαρά.

  • Η επόμενη κίνηση avatar
   Η επόμενη κίνηση @ elli 07/03/2014 22:54:57

   Απλά τώρα τους προειδοποιούμε οτι τα παραμύθια τελείωσαν και είναι θέμα χρόνου να βρεθούν αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις τους. Να μη λένε μετά οτι δεν τους το είπαμε.

  • Μανώλης Πετράκης avatar
   Μανώλης Πετράκης @ elli 07/03/2014 23:34:32

   Πολύ σωστό, η Χάγη είναι μονόδρομος. Ακόμα και να φιλοτιμηθούν και να δώσουν κάτι από μόνοι τους είναι αδιανόητο για ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει πως παραιτείται κάθε επιπλέον διεκδίκησης έναντι του όποιου ανταλλάγματος προτείνουν οι Γερμανοί. Μόνο στην Χάγη μπορεί να κλείσει οριστικά το ζήτημα χωρίς κατηγορίες για μειοδοσία.

 3. dubbio avatar
  dubbio 08/03/2014 09:09:34

  Αναμενόμενο. Εμείς μπορούμε να προχωρήσουμε στις προβλεπόμενες κινήσεις ψύχραιμα, αποφασιστικά και τεκμηριωμένα. Κανένας δε μπορεί να μας εμποδίσει αν είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την απονομή Δικαιοσύνης.

 4. Πνεύμα αντιλογίας avatar
  Πνεύμα αντιλογίας 08/03/2014 10:43:36

  Πρέπει να καταλάβουμε κάτι για τη Χάγη. Όλες οι αποφάσεις τις έιναι μια μέση οδός ανάμεσα στις δύο χώρες και τίποτα άλλο. Μη περιμένετε δικαιοσύνη από εκεί, η απόφαση για το Δίστομο είναι μια απλή απόδειξη.

  • Γιώργης avatar
   Γιώργης @ Πνεύμα αντιλογίας 08/03/2014 11:09:39

   Aκριβώς!!! Σ' αυτο το επίπεδο κι αν είναι όλα στημένα! Δείτε το Διεθνές Δικαστήριο κατά της Γιουγκοσλαβίας.Διεθνές με δικαστές τους εισβολείς... Και βομβαρδισμένοι και ένοχοι οι πατριώτες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας τους...

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Πνεύμα αντιλογίας 09/03/2014 17:08:51

   Το ΔΔΧ είναι διαιτητικό δικαστήριο. Ουδείς υποχρεούται να εφαρμόσει τις αποφάσεις του. Η απόφαση για το Δίστομο, ίσως ήταν σωστή με βάση τα κριτήρια που είχε. Το ΔΔΧ δεν έχει σχέση με το ICTY, το οποίο σαφώς υπόκειται στο "σύμπλεγμα της Νυρεμβέργης" (ουαί τοις ηττημένοις!). Το ICTY δικάζει και καταδικάζει, όχι όμως και το ΔΔΧ, του οποίου ο ρόλος είναι άλλος, όπως είπα.

 5. vassilis avatar
  vassilis 08/03/2014 11:34:12

  Αυτο που προκαλει εμετο ειναι να εκλιπαρει η Ελλαδα να αναγνωρισει ο θυτης το θυμα!Τοση δουλοπρεπεια μονο σε ραγιαδες τεριαζει!

  • Γιώργης avatar
   Γιώργης @ vassilis 08/03/2014 14:01:29

   Δεν εκλιπαρεί η Ελλάδα φίλε Βασίλη. Οι αξιωματούχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟκ που συγκυβερνούν το κάνουν, διότι είναι ένοχοι και οι ξένοι τους έχουν στο χέρι. Είδες που δεν άνοιξαν ακόμα τη λίστα Λαγκάρντ ενώ οι άλλες χώρες είχαν ανοίξει τις δικές τους απο πρόπερσι και μέσα σε 2-3 βδομάδες είχαν εισπράξει δισεκατομμύρια Ευρώ απο τους Μεγαλοφοροφυγάδες?. Εδώ σιωπή, διότι είναι οι ίδιοι μέσα...

 6. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 08/03/2014 16:41:36

  Τίποτε δεν έκανε "γαργάρα" ο Γκάουκ. Απλώς απήντησε ότι είναι αναρμόδιος, όπως πράγματι είναι. Αρμοδία είναι η γερμανική κυβέρνηση, στην οποία έπρεπε να τεθεί το θέμα. Το show (διότι περί τέτοιου πρόκειται) ενός αναρμόδιου Παπούλια να "θέτει" το θέμα στον επίσης αναρμόδιο ομόλογό του, ήταν μία προσπάθεια να μετριασθούν οι αρνητικές εντυπώσεις της κυβερνητικής απραξίας/αδυναμίας να θέσει το θέμα όπου και όπως πρέπει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.