#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/12/2010 17:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γιώργος φοβάται μην …αυτονομηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚΠροσέξτε τι σημειώνει μεταξύ άλλων το σημερινό ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών ΝΕΩΝ που υπογράφει ο επίσης φιλοκυβερνητικός Γιώργος Παπαχρήστος:

Σε πολιτικό ναρκοπέδιο εισέρχεται από τον νέο χρόνο η κυβέρνηση και µια προσεκτική παρατήρηση των όσων την περιµένουν κάνει το 2010 να µοιάζει µε υγιεινό περίπατο.

Οι  δύσκολες µέρες που περιµένουν την κυβέρνηση µπορεί να οδηγήσουν οπουδήποτε – ακόµη και σε πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο...

Η Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει φαινόµενα... αυτονόµησης από την ακολουθούµενη κυβερνητική πολιτική. Είναι ενδεικτικό ότι κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος αποκάλυψε στα «ΝΕΑ» ότι πέραν της γενικής εκτίµησης ότι το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων δεν µπορούσε να γίνει τώρα λόγω της αναταραχής που επικρατεί στην κοινωνία µετά τα τελευταία κυβερνητικά µέτρα, µια σηµαντική παράµετρος στην απόφαση περί µετάθεσης του θέµατος στα τέλη του επόµενου µήνα έχει να κάνει µε τη στάση πουτηρούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστηµα. Σύµφωνα µε το κυβερνητικό στέλεχος «αν ανακοινώναµε ότι εγκρίναµε το νοµοσχέδιο για το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων την Τρίτη, την Τετάρτη είναι σίγουρο ότι δεν θα µπορούσαµε να ψηφίσουµε προϋπολογισµό. Ο προϋπολογισµός θα καταψηφιζόταν». Και έσπευσε να εξηγήσει ότι τα µισά µέλητης Κοινοβουλευτικής Οµάδας είναι δικηγόροι που πλήττονται από τις αλλαγές και ένας σηµαντικός αριθµός πολιτικοί µηχανικοί.

Οι έµµεσες επικρίσεις στον υπουργό Οικονοµικών είναι ίσως µια πτυχή της όλης υπόθεσης,είναι όµως ενδεικτική του κακού κλίµατος πουεπικρατείκαι στοεσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς υπάρχουν υπουργοί και µάλιστα σε νευραλγικά υπουργεία οι οποίοι όχι µόνο δεν συνεργάζονται απευθείας, αλλάδεν ανταλλάσσουνούτε «καληµέρα»!

Από διάφορες πλευρές στο εσωτερικό της κυβέρνησης εκφράζονται ζωηρές αµφιβολίες για το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να είναι συνεπής µε το χρονοδιάγραµµα που έχει θέσειη τρόικα και από την πιστή τήρηση του οποίου εξαρτάται απολύτως τόσο η εκταµίευση της 4ης δόσης του δανείου τονΜάρτιο όσο και η επιµήκυνση της αποπληρωµής τουδανείου των 110 δισ. ευρώ.

.Αυτά συν οι αλλαγές στο πολιτικό σύστηµα, καθώς και ο νέος εκλογικός νόµος για τον οποίο ο κ. Παπανδρέου έχει δεσµευτεί ότι η κυβέρνηση θα φέρει σύντοµα στη Βουλή, συνθέτουν ένα εκρηκτικό µείγµα το οποίο µπορεί δυνητικά να αποτελέσει θρυαλλίδα στα θεµέλια της κυβέρνησης.

Ψάχνουν τον … Μαρίνο Αντύπα

«Κάτι γίνεται» στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Και αφήνουν να εννοηθεί ότι οι κριτικές φωνές που πληθαίνουν τελευταία στην Κ.Ο. δεν ενεργοποιούνται από µόνες τους, αλλά από κάπου υποδαυλίζεται όλο αυτό.

Αν και λογικά ορισµένοι θα έστρεφαν το βλέµµα σε µια πιθανή αναβίωση του «Ρεύµατος» που υπό τον Ευ. Βενιζέλο αµφισβήτησε την ηγεσία του Γ. Παπανδρέου το 2007, υπάρχει η δηµόσια στάση του υπουργού Εθν. Αµυνας η οποία συνάδει µε τη στάση του πιστότερου ίσως υπουργού του Γ. Παπανδρέου παρά του ιστορικού του αντιπάλου! Από την άλλη, είναι µια σειρά βουλευτές που στους διαδρόµους της Βουλής ασκούν σκληρή κριτική και ορισµένοι δεν διστάζουν να το κάνουν και από το βήµα. Η Τ. Αντωνίου, ο Ε. Νασιώκας, ο Κ. Kαρτάλης, ο ∆. Λιντζέρης, ο Ο. Κωνσταντινόπουλος, ο Π. Κουκουλόπουλος, ο Γ. Φλωρίδης είναι ορισµένοι από τους βουλευτές αυτής της κατηγορίας και όλοι ανήκαν στο«Ρεύµα» ενώ ορισµένοι ήταν εκ των στενότερων συνεργατών του Ευ. Βενιζέλου.

Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού τα έχουν ελαφρώς χαµένα. Υποδεικνύουν µεν τον Γ. Φλωρίδη ως συντονιστή αυτής της οµάδας αλλά ψάχνονται να δουν ποιον εκπροσωπεί.Τόσο όµως ο Ε. Βενιζέλος όσο και ο τότε «υπαρχηγός» του Α. Λοβέρδος είναι εξαιρετικά νοµοταγείς. Για ποιον λοιπόν γίνεται η φασαρία και γιατί; Εξήγηση δεν υπάρχει επί του παρόντος. Τι υπάρχει; Μόνο εκτιµήσεις.Και µεταξύ αυτών, ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι σήµερα ιδιαίτερα ευάλωτη παρά τις 157 έδρες που διαθέτει.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4610207

ΣΧΟΛΙΑ

 1. oxi ki etsi avatar
  oxi ki etsi 23/12/2010 17:58:31

  Ελπίζω εκεί στη Ρηγίλλης να μην περιμένουν πότε θα αυτονομηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και θα ωριμάσει ο ΓΑΠ να πέσει...

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 23/12/2010 18:04:02

  Τι να κάνουν οι κακόμοιροι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Σε αντίθεση με τον αρχηγό τους τον ΓΑΠ, που δε στενοχωριέται για το μέλλον του γιατί απλά θα επιστρέψει στην πολυπολιτισμική πατρίδα του όταν θα έχει ολοκληρώσει το σχέδιο των αφεντικών του, αυτοί θα πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα.

 3. Asterix avatar
  Asterix 23/12/2010 18:18:46

  Την έχουν κάνει τη δουλειά τους. Μας έχωσαν ως το 2020 στο βόθρο. Τώρα πια θέλουν εκλογές να ξεκουραστούν. Δεν έχει νόημα -- από εδώ και πέρα είναι καθαρή φθορά. Γιατί νομίζετε τα τρέχανε σαν τρελλοί να νομοσχέδια "με τη διαδικασία του κατεπείγοντος"; Θέλανε να προλάβουν να κλείσουν όλες τις βρωμοδουλειές τους και να κάνουν εκλογές πριν το 18μηνο.

  Είναι στημένα αυτά. Ο Παπαχρήστος προσπαθεί να ανακουφίσει το αφεντικό του. Η ομάδα ΓΑΠ προσεύχεται κάθε βράδυ μπας και βρεθεί κανένας χάχας, που θα κάνει την παραφωνία για να διαγραφεί και να αποκτήσει πάτημα για εκλογές.

  • man8os avatar
   man8os @ Asterix 23/12/2010 18:21:40

   Μπορει και να το στησουν. Να βρουν μερικους βουλευτες που βαρεθηκαν να τους φτηνει ο κοσμος και να τους υποσχεθουν τιμητικη συνταξιοδοτηση.

 4. νικος avatar
  νικος 23/12/2010 19:06:09

  ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ

  ΤΟΥ GAP

 5. Asterix avatar
  Asterix 23/12/2010 19:21:46

  Εντάξει. Εικασίες κάνουμε. Αλλά έχει αρχίσει να γίνεται τόσο μα τόσο προφανές. Εμένα δεν μου βγάζει κανένας απ' το νου ότι η "διακαναλική" ήταν το τελευταίο τους χαρτί. Τώρα θα ρίξουν λίγο κλάμα α λα Loveρδος και βουρ στις κάλπες.

  Αντώνη, ελπίζω να ετοιμάζεσαι, έτσι; Άσε τα σκαρπίνια και βάλε αρβύλες. Έχουμε τρέξιμο.

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/12/2010 19:24:50

  ;-)

  Τα κλειστά επαγγέλματα δεν μπορούν να ανοίξουν γιατί οι εκπρόσωποί τους είναι στη Βουλή.
  Οσο για την αυτονόμηση ο μεγάλος στοχαστής μπορεί να λύσει το πρόβλημα πανεύκολα: μια κυβέρνηση 156 χαρτοφυλακίων οπότε κανείς δεν θα διαφωνεί με τον ...ευατό του.
  Μου θυμίζει η συνέπεια ορισμένων πχ τη γκρίνια του παπουτσή που εγκαλούσε το Σαχινίδη να θυμάται σε ποια κυβέρνηση ήταν. Τώρα που είναι και οι δύο δεν υπάρχει πρόβλημα; Τυχαίο; Δεν νομίζω;

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/12/2010 23:22:15

  To ΓΑΠ λειτουργει Υπολογιστικα ειπα.
  Περιμενει τον προγραμματισμο στο VerySoft-ware που εχει πισω απ το μουστακι για να λειτουργησει.
  Οταν ερθουν οι ενολες, θα εχουν bugs αλλα το ΓΑΠ θα μιλησει.
  Τωρα που μιλαμε του γραφουν το προγραμματακι "ΚΟ και αντιφρονουντες στο Μνημονιο".

  ΠΠ

 8. spiros avatar
  spiros 24/12/2010 07:30:14

  Φάκτορα
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
  Νομίζω ότι πισω από την "καθυστέρηση" της έγκρισης των κλειστών επαγγελμάτων μάλλον κρίβεται αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και εκβιασμός ότι οδηγούμαστε σε πτώχευση από την Τρόικα. Η Τρόικα θα έλθει στην Ελλάδα τέλος Ιανουαρίου. Τα ΜΜΕ το τρίτο δεκαήμερο θα ανακοινώνουν ότι η Ελλάδα δεν περνάει τις εξετάσεις γιατί δεν έχουν ανοίξει τα κλειστά επεγγέλματα. κλπ. Εκεί οφείλεται η αναβολή . Την παρούσα φάση υπολόγιζαν ότι θα μπορούσαν να ελέγξουν την αναστάτωση στο μέσα μεταφοράς. Κάτι μάλλον δεν υπολόγισαν στους εκβιασμούς που άσκησαν στα πρόσωπα και δεν πέρασε.

 9. BABIS avatar
  BABIS 24/12/2010 09:41:09

  Δυστυχώς δεν έχουμε πολιτικούς ηγέτες. Ούτε στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά και ούτε και στα άλλα πολιτικά κόμματα. Δεν υπάρχουν ηγέτες σήμερα που να μπορούν να δούν μπροστά. Που να μπορούν να συνεργαστούν και με τα άλλα κόμματα για να κυβερνήσουν την χώρα αυτή. Υπάρχουν τεράστια θέματα με το μέλλων αυτού του τόπου. Ποιός θα ασχοληθεί μα τα Ελληνοτουρκικά? Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα. Η λαθρομετανάστευση είναι ένα στρατηγικό παιγνίδι της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας και κανένας δεν αντιδρά. Ορδές πακιστανών , Αφγανών και Ασιατών μουσουλμάνων μπαίνουν απο τον Έβρο και κανείς δεν μιλά. Και ο Αντωνης που είναι γιατί δεν ζητάει να μπούν συρματοπλέγματα στον Έβρο? Γιατί δεν ζητάει να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες , οι οποίοι δεν μπορούν να μείνουν? Τεράστιο θέμα που ένας Άνθιμος δεν μπορεί μόνος να ανταπεξέρθει.

  • Asterix avatar
   Asterix @ BABIS 24/12/2010 09:59:57

   @Babis, η αδυναμία ελέγχου της λαθρομετανάστευσης ακολουθεί το γενικό μπάχαλο της δημόσιας διοίκησης. Ο Άνθιμος ξέρει πολύ καλά ότι κάποιοι γαλονάδες που στέκονται τις Κυριακές μπροστά του και κάνουν μεγάλους σταυρούς, την ίδια στιγμή, οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους φουσκώνουν από το χρήμα της λαθρομετανάστευσης. Και αν δεν τα ξέρει όλα αυτά, ας επιστρέψει τη ράβδο για να την πάρει κάποιος που ενημερώνεται.

   Εκεί στηρίζεται το σχέδιο των Τούρκων: Στο διαλυμένο άθλιο πασοκοκράτος. Ο Αντώνης αυτό το Κράτος θέλει να στήσει ξανά στα ποδάρια του. Μακριά από πασοκιές και λαμογιές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.