#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/03/2010 21:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γιώργος πήρε τελικά ένα καλάθι γεμάτο στρούντελ και κρουασάνΣίγουρα ο Γ. Παπανδρέου δεν έφυγε με άδεια χέρια από Βερολίνο και Παρίσι. Η Μέρκελ του έδωσε πεσκέσι ένα καλάθι με...στρούντελ ενώ ο Σαρκοζί τον γέμισε με κρουασάν.

Τσάι και συμπάθεια για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την περήφανη οικονομική διπλωματία της κυβέρνησής του. Στις ίδιες πόλεις, με τους ίδιους συνομιλητές η επίσης χρεοκοπημένη Ισπανία κατάφερε να πάρει πολλά περισσότερα. Ο Θαπατέρο, κυρίως δεν πήρε εντολές για το πώς θα διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας του στο όνομα της μείωσης του ελλείμματος.

Ο Παπανδρέου κατάφερε να πάρει το φιρμάνι με τα μέτρα που ανακοίνωσε και αυτά που έρχονται αλλά για αντάλλαγμα πήρε... κρουασάν. Είναι κι αυτό μια κάποια επιτυχία...

Πάντως, Γερμανοί και Γάλλοι, πιεζόμενοι από εκλογές που έρχονται σύντομα δεν υποσχέθηκαν απολύτως τίποτε στην Ελλάδα. Κυρίως δεν έδωσαν ούτε σεντ. Ευχολόγια, δηλώσεις στήριξης που δεν κοστίζουν απολύτως τίποτε, κορώνες κατά των κερδοσκόπων που χτυπάνε την Ελλάδα, αλλά που οι περισσότεροι είναι δικοί τους.

Άλλωστε, τι στήριξη να προσφέρουν αφού όπως έχει δηλώσει περήφανα ο Γ. Παπανδρέου “Η Ελλάδα δε ζητά οικονομική στήριξη”. Προς τι τότε τα ταξίδια κ. Παπανδρέου; Για εσωτερική κατανάλωση ότι οι ξένοι είναι με το μέρος μας, αλλά στην ουσία είναι εναντίον μας;

Βγάζουν δισεκατομμύρια από τον δανεισμό με υψηλά spreads, ποντάρουν στην χρεοκοπία μας, ετοιμάζονται να αγοράσουν κοψοχρονιά ότι απέμεινε από τα ασημικά, μας πουλάνε φρεγάτες, αεροπλάνα και άλλα όπλα.

Εξαιρετική η εξωτερική μας πολιτική. Καλά κανείς δεν έχει διδαχθεί από τη... στήριξη των Μεγάλων Δυνάμεων τις προηγούμενες δεκαετίες;

Αφού ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή περιπέτεια του πρωθυπουργού, αρχίζει η υπερατλαντική προσπάθεια να μας στηρίξουν οι Αμερικανοί. Τι θα δώσει ο Ομπάμα; Σίγουρα τίποτε σε χρήμα, το πολύ πολύ να μας δείξει το δρόμο για το πως πάνε στο ΔΝΤ, ή να μας πουλήσει κανένα όπλο. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Να δούμε ο “ιπτάμενος” Έλληνας πρωθυπουργός όταν θα γυρίσει από τα ταξίδια του τι θα βρει στη χώρα του. Ρημαγμένη κοινωνία, διαλυμένο κόμμα, κυβέρνηση σε κατάσταση παραφροσύνης.

Κι όλα αυτά μέσα σε 5 μήνες. Θέλει πολύ κόπο να το καταφέρεις αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 07/03/2010 22:08:44

  Κρουασάν? Σαν αυτά που μοιράζουν στους λαθρομετανάστες οι δικοί μας?

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Orestios 07/03/2010 23:25:45

   Οι Γάλλοι θα του έδωσαν κρουασάν από αυτά χωρίς βούτυρο, croissant nature, όπως τα λένε. Συνήθως οι φούρνοι στο Παρίσι έχουν και από τα δύο, croissants beurre και croissants nature. Τα δεύτερα έχουν μαργαρίνη και είναι πιο φτηνά. Είναι και νηστήσιμα, άμα θέλει να κρατήσει τη Σαρακοστή.
   Γελάω πάντως που λύσσαξε να βγει πρωθυπουργός και κατάντησε ζήτουλας. Εδώ πληρώνονται όλα.

 2. Orestios avatar
  Orestios 07/03/2010 22:18:34

  Αργήσατε βρε παιδιά! Περιμένουμε τα επιχειρήματά σας για τη στάση του GAP.

 3. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 07/03/2010 22:45:00

  Φάκτορα αυτός ο τρόπς γραφής δεν σου τοιριάζει. Τι συνέβει σήμερα?

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 08/03/2010 00:29:26

  Νομίζω ότι δύο είναι οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας και δεν ξέρω ποια είναι η πιο σημαντική από τις δύο.

  Η πρώτη είναι η διαβεβαίωση Παπανδρέου ότι "η λύση θα προέλθει από την ευρωζώνη". Δηλαδή, πάπαλα το ΔΝΤ, που τόσο θα ήθελε ο ΓΑΠ. Πρέπει να παίχτηκαν χοντρά σκηνικά μέσα στη συνάντηση. Ο ΓΑΠ ήαν τρομερά "ζεματισμένος", σα να τον είχαν μπουγελώσει οι συμμαθητές του, ενώ ο Σαρκοζί αν το προσέξατε είε τρομερή νευρικότητα. Όλη την ώρα κουνιόταν και πρόσεχε υπερβολικά την κάθε λέξη του ΓΑΠ, σαν να ήταν έτοιμος να τον ισοπεδώσει λεκτικά στο κάθε στραβοπάτημα. Μάλλον πρέπει να του ζητησε να αποκηρύξει ρητά το ΔΝΤ, αν ήθελε την παραμικρή στήριξη από την Ευρώπη. Πρέπει να παίχτηκε ένας αμοιβαίος εκβιασμός εκεί και ο μέγας διαπραγματευτής ΓΑΠ πρέπει να έχασε (κλασικά... όπως σε κάθε πράξη της εξωτερικής του πολιτικής).

  Η δεύτερη σημαντική είδηση ήταν η συμφωνία με το Κατάρ ύψους 10 δις ευρώ για την κατασκευή μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και παράλληλα την κατασκευή μεγάλης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Αν απορεί κανείς γιατί αυτή η κυβέρνηση που μας έχει φλομώσει για τις ΑΠΕ και την πράσινη ανάπτυξη θέλει φυσικό αέριο για το ηλεκτρικο μας ρεύμα, τότε δεν είναι τακτικός αναγνώστης του antinews. Ο Αρχαίος μας τα έχει εξηγήσει όλα.

  Η προχθεσινή Γενί Σαφάκ (http://www.yenisafak.com.tr/Politika/?t=05.03.2010&i=245008), σε άρθρο της που μετέφρασε ο Σ. Καλεντερίδης (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/to-13-south-stream.html#ixzz0hIYbK1hj), μας αποκαλύπτει ότι το 1997 οι Αμερικανοί ούτε λίγο ούτε πολύ "έφαγαν" το Γιλμάζ επειδή προώθησε το σχέδιο Blue Stream για να παίρνει αέριο από τη Ρωσία με υποθαλάσσιο αγωγό μέσω του Ευξείνου Πόντου και όχι από εκεί που ήθελαν οι Η.Π.Α. Οι οποίες Η.Π.Α. ήθελαν να παίρνει αέριο από πού λετε; Από το... Κατάρ! Του οποίου τα αποθέματα αερίου, κατά σύμπτωση, τα έχουν αγοράσει Αμερικανικές εταιρίες.

  Πώς ήρθε τέτοια σύμπτωση να κάνει αυτή την αποκάλυψη ο ίδιος ο Γιλμάζ δεκατρία χρόνια μετά, στις 5 Μαρτίου 2010, δύο ημέρες πριν ανακοινωθεί ότι το αέριο του Κατάρ θα το πάρει τελικά η υπερτυχερή Ελλάδα. Της οποίας βέβαια η πρωθυπουργάρα έχει μόνον το συμφέρον της στο μυαλό του.

  Διαβάστε αναλυτικά τα όσα εξομολογείται ο Γιλμάζ, κάντε τις συγκρίσεις με το πώς "σάπισαν" τον Καραμανλή, θρηνείστε την ελληνική ηγεσία και φτύστε μετά όλοι μαζί και δυνατά την πρωθυπουργάρα μας.

  Ντροπή. Δεν υπάρχει άλλη λέξη.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Επώνυμος 08/03/2010 14:25:54

   Η ιστορία με το ΔΝΤ ήταν από την αρχή στημένη μπλόφα. Τί ήταν, το ήξεραν αρκετοί (σίγουρα ο Νικόλας και η Αγγελική), άλλοι όμως όχι - εντός και εκτός συνόρων. Τη λύση αυτή την είχαν συστήσει ως γνωστον οικονομολόγοι (ο Στίγκλιτς) και πολιτικοί (κυρίως οι κυβερνητικοί Ρώσοι), όλοι εκτός Ευρωζώνης.
   Με τη μπλόφα, η Αγγελική στρίμωξε τους δικούς της συμμάχους Ελευθεροδημοκράτες (που δεν θέλουν με τίποτε να κατηγορηθούν ως αντιευρωπαιστές) και μαζί με τον Νικόλα και τον Γιουνκέρ του eurogroup φιγουράρουν εν τω μέσω της κρίσης ως "σκληρός Ευρωπαικός πυρήνας" (έχουν και κάποιο δικαίωμα σ' αυτό). Η επόμενη κίνηση (πιθανώς με συμμετέχοντα και τον Γκ. Μπράουν που ανακάμπτει στις δημοσκοπήσεις) θα είναι να πιέσουν τους Αμερικανούς να δεχθούν ισχυρότερο παγκόσμιο έλεγχο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
   Το μπρά ντε φέρ είναι της παγκόσμιας οικονομικής ισορροπίας, η Ελλάδα απλά βρέθηκε στη μέση του τραπεζιού και της έλαχε ο ρόλος να παίζει τον "τρελό της ταβέρνας".

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Επώνυμος 08/03/2010 15:47:18

   Σημειωτέον ότι οι Ελευθεροδημοκράτες του Westerwelle πιέζονται ισχυρά και δημοσκοπικά.
   h**p://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,623633,00.html.

   Μάλιστα, στην πιό μεγάλη Γερμανική ομόσπονδη χώρα της Βόρειας Ρηνανίας και Βεστφαλίας, όπου θα γίνουν τοπικές βουλευτικές εκλογές, φάινεται να εγκαταλείπουν τη σύμπραξη με τους Χριστιανοδημοκράτες και να σκέφτονται Ampelkoalition (Συνασπισμός του Σηματοδότη), δηλαδή Κόκκινο (Σοσιαλδημοκράτες), Κίτρινο (Ελευθεροδημοκράτες), Πράσινο (Die Grünen).
   h**p://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,681905,00.html

 5. Orestios avatar
  Orestios 08/03/2010 00:34:59

  Κάνει βόλτες ανά τον κόσμο.

 6. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 08/03/2010 00:44:25

  Κατ αλλες πληροφοριες εκτος απο κρουασαν του εδωσαν και μπαγκετες.

 7. man8os avatar
  man8os 08/03/2010 01:16:58

  Δεν καταλαβαινω...
  Ο Σαρκοζι μας στηριξε και ο Παπανδρεου δεν θα μπορουσε-και να ηθελε-να πει δεν θα παρω.
  Και αφου ο Παπανδρεου απεκλεισε το ΔΝΤ ολα ειναι καλα. Θα κανουμε τις περικοπες μας,θα πονεσουμε,αλλα υπαρχει φως στην ακρη του τουνελ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ man8os 08/03/2010 09:19:17

   Περίμενε να γίνει η συνάντηση με τον Ομπάμα και μετά θα δούμε αν "ο Παπανδρέου απέκλεισε το ΔΝΤ"...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ man8os 08/03/2010 11:13:40

   Αυριανιστή έχεις δίκιο, μετά ξαναείδα τις δηλώσεις και είδα ότι δεν το απέκλεισε ακόμη.

 8. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 08/03/2010 14:11:55

  Ενδιαφέρουσα επισήμανση από τον Γερμανικό Spiegel:
  To 2009 ήταν απαίσια χρονιά για τις ακρίδες ρου χρηματοπιστωτικού (αναφέρεται ειδικά στα private equities).
  h**p://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,682042,00.html.
  Η πολιτική τάση, οι συμπράξεις και συγκρούσεις σε Ευρωπαικό (και όχι μόνον) επίπεδο, θα καθορισθεί από την οικονομική τάση, όχι το αντίστροφο: Ούτε από πολιτικές συγγένειες ή προτιμήσεις. Η πρόσφατη συνηγορία του δικού μας, πρωτοπορούντος αρχιβάζελου υπέρ του "κρατικού καπιταλισμού" δεν ήταν καθόλου τυχαία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.