#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/07/2010 00:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γιώργος και τα εξαπτέρυγα αναδεικνύουν τον Σαμαρά σε κύριο αντίπαλο του συστήματοςΤι είδαμε χθες στην Βουλή;

Έναν Αντώνη Σαμαρά να καταδικάζει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ως «συρρίκνωση και υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους» («πτωχεύσαμε κοινωνικά») και ταυτόχρονα να δείχνει την διέξοδο από την κρίση, με το σχέδιο αποδέσμευσης από το Μνημόνιο που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ξέρουμε ότι σε μια διετία, από την ώρα που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμά μας, θα μπορούσαμε να βγούμε από αυτόν το φαύλο κύκλο. Αντίθετα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το Μνημόνιο, θα οδηγηθούμε σε πολύ μεγαλύτερη ύφεση, σε πολύ βαρύτερο χρέος. Και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να βγούμε τότε στις αγορές και να δανειστούμε, μετά το 2014.Προτείνουμε μηδενισμό του ελλείμματος ταχύτερα και μείωση του χρέους με Ανάκαμψη άμεσα και Ανάπτυξη μεσο-μακροπρόθεσμα.

Αυτό το τελευταίο, η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη –και μιλάμε βέβαια τώρα για Ανάκαμψη- είναι και οι προϋποθέσεις και για μια πραγματική αλλαγή στο Ασφαλιστικό. Όμως οι λέξεις Ανάκαμψη και Ανάπτυξη λείπουν συστηματικά και απελπιστικά από το λεξικό του κ. Παπανδρέου… Στο δικό του το λεξικό κυριαρχούν οι λέξεις ανεργία και λουκέτα. ..»

Και έναν Γιώργο Παπανδρέου να αναγκάζεται να απαντά από την Σύμη όχι αντιπροτείνοντας κάποιο σχέδιο, ή μια άλλη ιδέα, αλλά καταφεύγοντας στον μοναδικό πολιτικό λόγο που άρθρωσε η κυβέρνησή του μετά τις εκλογές: «Για όλα φταίει η ΝΔ».

«Πρόκειται στην πραγματικότητα για πτώχευση των ιδεών και πρακτικών, που ακολούθησε η ΝΔ τα τελευταία εξήμισι χρόνια», είπε και πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο είναι το μνημόσυνο και η ταφόπλακα αυτών των πολιτικών». «Η παράταξη αυτή -ανέφερε ο πρωθυπουργός- θα έπρεπε, λόγω των τεράστιων ευθυνών της, και αυτό θα περίμενε ο ελληνικός λαός, να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση. Αντίθετα, συνεχίζει την προσπάθεια να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της και να υπερασπίζεται τις πολιτικές της».

Από την  μια μεριά ένας σαφής πολιτικός λόγος και από την άλλη άναρθρες κραυγές από τη γνωστή πράσινη δεξαμενή της πόλωσης και του ρεβανσισμού.

Φυσικά ο κ. Παπανδρέου έχει αντιληφθεί ότι η ΝΔ δεν είναι πια η ίδια. Πρόκειται πλέον για μια νέα Νέα Δημοκρατία, με ιδεολογία, αρχές πρόγραμμα και νέο αρχηγό. Εντελώς διαφορετικό από τους προηγούμενους. Και είναι θέμα χρόνου οι μεγάλες αλλαγές που έγιναν εσωτερικά να εκφραστούν και εξωτερικά.

Κι αυτό το γνωρίζουν και ο ΓΑΠ και τα γνωστά εξαπτέρυγά του. Και γι αυτό  καταφεύγουν πλέον σε καθημερινές επιθέσεις εναντίον του Σαμαρά.

Όμως, όποιες ενστάσεις κι αν έχει κανείς για τη ΝΔ, ή τον Σαμαρά, σε ένα πράγμα δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει: Ότι η ΝΔ όχι μόνο καταψήφισε το Μνημόνιο , αλλά και παρουσίασε αμέσως μετά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απαλλαγής από αυτό.  Πράγμα το οποίο θα επιθυμεί διακαώς σε λίγο η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Δεν καταφέρνουν λοιπόν τίποτα άλλο ο Γιώργος , η Ντόρα και οι άλλοι υποστηρικτές του μνημονίου από το να αναδεικνύουν τον Σαμαρά σε κύριο αντίπαλο του συστήματος  που επέβαλε το μνημόνιο.

Και κάτι ακόμα: Τη ΝΔ την τιμωρήσαμε στις εκλογές κ. Παπανδρέου. Για σας τι έχετε να μας πείτε;

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 15/07/2010 02:23:38

  Συνασπίζονται οι σοσιαλιστικές συνιστώσες του νεοφιλελευθερισμού, ήτοι του Νέου Ναζισμού, όπως έκαναν στην ψήφιση του μνημονίου.
  Καταζητούνται όμως.

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ Orestios 15/07/2010 05:55:55

   οι Ναζί -αν εξαιρέσεις τα εγκλήματα του γερμανικού στρατού που αποτελείτο από απλούς φαντάρους του λαού- είχαν σχέδια για την ανθρωπότητα. είχαν ιδεολογία, πίστευαν σε κάτι τέλοσπάντων. δεν ήταν κλέφτες και λαμόγια. ατυχής η σύγκριση. Μπορείς να κατηγορήσεις τους Ναζί για το ολοκαύτωμα των Εβραίων (που τελικά του ωφέλησε, αφού συσπειρώθηκαν και έφτιαξαν ένα ισχυρό κράτος - ουδέν κακόν αμιγές καλού), αλλά δεν έχουν καμμία σχέση με τους σοσιαλιστές του νεοφιλελευθερισμου και τέτοια. αυτοί είναι μια σατανική συμμορία μαφιόζων που παίρνουν εντολές από τους αντίπαλους των ναζί, τους αγγλοσάξωνες.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 15/07/2010 11:38:18

   Οι Ναζί ήταν σοσιαλιστές, και όλοι οι σοσιαλιστές είτε είναι κομουνιστές, είτε φαμπιανοί, είτε φασίστες, είτε κι εγώ δεν ξέρω τί άλλο, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Το μίσος για τους ανθρώπους και την ευχαρίστηση να τους καθιστούν εξαθλιωμένους.
   Αλήθεια, οι Ναζί δεν έκλεψαν τον πλούτο της χώρας μας? Συνεπώς αυτοαναιρείσαι και το νικ σου δεν θα έπρεπε να αναφέρει τη λέξη δεξιά.
   Λατρεία στο ναζισμό βλέπω σε απελπισμένους μόνο και αφού σου αρέσει να έχεις περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση δεν σε λυπάμαι.

   • αναρχοδεξιός avatar
    αναρχοδεξιός @ Orestios 15/07/2010 11:50:21

    είσαι προκατηλλειμένος.

 2. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 15/07/2010 07:41:33

  To θέμα είναι ποιός λέει, τί.
  Εφόσον τις ανυπόστατες επικρίσεις για την ΝΝΔ, τις εκφέρει ο πλέον αναξιόπιστος θλιβερός Ελληνας,ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, που με την υπογραφή του (αλλά μην ξεχνάμε και αυτήν των εξαπτερύγων του, ήτοι Ντόρας και Καρατζαφέρη) η Ελλάδα έφθασε στην πλέον παρακμιακή της κατάσταση, δεν δίνει κανένας σημασία. Πολύ περισσότερο όταν ο ΓΑΠ υπήρξε επιφανές στέλεχος όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που από την δεκαετία του ' 80, άρχισαν μεθοδικά την αποδόμηση της Ελλάδας και του έθνους ευρύτερα.

  Οι ανιστόρητοι όμως δεν γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι "συνότζαιρη του κόσμου", όπως λέγει και ο Ελλην κύπριος εθνικός ποιητής και όσα και να πέρασε μάλλον την ενδυνάμωσαν παρά την αποδυνάμωσαν.

  Και μια απορία: Πότε βρέθηκε πάλι στη Σύμη, ο πρωθυπουργεύων; Μήπως οργανώνεται κάποιο συνέδριο του Πόρου στη Σύμη, για τους ντεσπεράντος σοσιαλίστας; Δεν τον προλαβαίνω στις μετακινήσεις του.....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 15/07/2010 08:06:09

   Σώζει την Ελλάδα κι εσύ τον λοιδωρείς; Δε ντρέπεσαι λίγο; Εκεί συναντάται με διεθνείς προσωπικότητες ο πρωθυπουργός της χώρας, πώς τολμάς να μιλάς έτσι; Παντού θα πάω για τη σωτηρία της πατρίδας, κύριε Σαμαρά, γιατί έτσι που καταντήσατε τη χώρα η κυβέρνησή μας δεν έχει άλλη επιλογή παρά το γυμναστήριο, το τζόγκινγκ, τα ταξίδια, το κανό και τα ακριβότερα ξενοδοχεία για τον πρωθυπουργό της χώρας, που μάχεται όπως είπαμε για τη σωτηρία της πατρίδας.

  • Αθηναίος avatar
   Αθηναίος @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 15/07/2010 09:52:04

   Οχι και Ελληνας

 3. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 15/07/2010 08:42:45

  εχει βαλει πλωρη η ΝΔ για να γινει ενα μικρο κομμα διαμαρτυριας και πιθανον εξωκοινοβουλευτικο ,στα ορια της νομιμότητας ..αντε και στα βουνα αδερφια

  • Tassos avatar
   Tassos @ 30ς δρομος για τον κορυδαλλο 15/07/2010 09:45:21

   Αν δεν σ'αρέσει φίλε , ξύδι. Στο συλλογικό υποσυνείδητο έχει ήδη καταγραφεί ότι ο Σαμαράς είναι ο μόνος Ελληνας πολιτικός αντίθετος στα μνημόνια κλπ (γελοίοι τύπου Παπαρήγα και Τσίπρα δεν λαμβάνονται υπόψη).

   • Misha avatar
    Misha @ Tassos 15/07/2010 15:57:42

    Η «γελοία» Παπαρρηγα περιγράφει όσα σου συμβαίνουν τωρα εδώ και δυο δεκαετίες.Εσύ για να τα πιστέψεις περιμένεις να δείς να κυματίζει η σβάστικα στην Ακρόπολη.

   • petros avatar
    petros @ Tassos 15/07/2010 16:40:11

    κανε λιγο κρατει Τασο!

   • petros avatar
    petros @ Tassos 15/07/2010 16:41:45

    τασο κανε λιγο κρατει!

   • petros avatar
    petros @ Tassos 15/07/2010 16:43:55

    τασο κανε λιγο κρατει

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ 30ς δρομος για τον κορυδαλλο 15/07/2010 15:43:48

   3ος δρόμος για κορυδαλλό, πηγαίνοντας, ή ερχόμενος;....

 4. loretta avatar
  loretta 15/07/2010 14:27:54

  καλα θα κανουν εκει στην νεα δημοκρατια να κοιταξουν λιγο και την μοιρασια των Μεγαλων εργων και πως γινεται η μοιρασια απο τα υπουργεια....οπως πχ στο γεωργιας.....δηλ ξαφνικα....επιχειρησεις που καναν τζιρους δις και ειχαν εργα δισ στα χερια τους καταντησαν να υπογονται στο αρθρο 99...και ξαναβγηκαν στην τσαρκα οι αποκλειστικα πρασινοι εργολαβοι....και κανουν σκουπα..!!

  ελεος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.