#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/01/2008 04:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γιώργος θα έχει την τελευταία ευκαιρία του

Είναι πλέον φανερό ότι επικράτησαν στο ΠΑΣΟΚ οι απόψεις εκείνων που ήθελαν να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο μέχρι τις επερχόμενες εκλογές. Κάτι που προβλέψαμε, άλλωστε, από τις 2/10/2007 όταν γράφαμε ότι «ιστορικά» στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θεωρούσαν πως «στις επόμενες εκλογές έπρεπε να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στον Γ. Παπανδρέου». Ήλπιζαν έτσι ότι «μέχρι τότε μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια εκλογική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ και μια τιμητική αποστρατεία του Γιώργου» (βλ. περισσότερα εδώ). Τώρα λοιπόν που η κατάρρευση της κυβέρνησης δημιουργεί τις συνθήκες που περίμεναν τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δίνεται στον Γιώργο μια ευκαιρία να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος (μετά την ταπεινωτική ήττα του Σεπτεμβρίου) και επειδή όλα γίνονται (που ξέρεις) μπορεί να νικήσει και τον Καραμανλή.

Το κυριότερο όμως είναι ότι αποφεύγεται μια διάσπαση και τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργούσε. Έτσι αφού όλα δείχνουν ότι δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει κυβέρνηση, όλα (και η διάσπαση) θα εξελιχθούν πιο ομαλά μετά τις επερχόμενες εκλογές. Τότε και ο Βενιζέλος ή θα διεκδικήσει και πάλι την ηγεσία του «όλου ΠΑΣΟΚ» η θα προχωρήσει «φυσιολογικά» στην ίδρυση του νέου κόμματος. Στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να κάνει τώρα το κόμμα και να χαρακτηρισθεί σαν «διασπαστής», όταν μπορεί να το κάνει πιο άνετα σε λίγους μήνες;  Ρόλο βεβαίως στην απόφαση του έπαιξε και το γεγονός ότι δεν θα το ακολουθούσαν όσοι βουλευτές περίμενε, αν το αποτολμούσε τώρα.

Μέχρι όμως τις εκλογές κανείς δεν ξέρει τι γίνεται και μέρα με την μέρα ο Βενιζέλος μας θυμίζει «καμένο χαρτί» καθώς δημιουργείται όχι μόνο η εντύπωση μιας δεύτερης «ήττας» του από τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και υποταγής του στους «διαπλεκομένους» (Λαμπράκης, Μπόμπολας) που στήριξαν αυτήν την «εκτονωτική» λύση. Έτσι ο ΕΤ της κας Γιάννας γράφει σήμερα ότι «αυτή η υποχώρηση θα καταστεί μοιραία για τον Βενιζέλο» και ότι «δεν θα είναι απλά το τέλος του ομίλου αλλά το τέλος του ρεύματος. Και σε μια στιγμή που οι άλλες μεγάλες εφημερίδες προσπαθούν να χειριστούν το θέμα χωρίς θριαμβολογίες για την μια ή την άλλη πλευρά «καρφώνει» τον Βενιζέλο γράφοντας ότι «οι επιτελείς του κ. Γ. Παπανδρέου είχαν «πιάσει» την αλλαγή γραμμής και ζητούσαν να καταστεί επίσημη με δήλωση του κ. Ευ. Βενιζέλου, όπερ και εγένετο». Σε όλα αυτά υποστηρικτές του Βενιζέλου απαντούν λέγοντας ότι είναι «καλύτερα να μας πούνε… κότες για μία εβδομάδα παρά να έχουμε το στίγμα των διασπαστών για μια ζωή». Ρόλο βεβαίως σε όλα αυτά έπαιξαν και οι αποκαλύψεις για την Ζήμενς, αλλά θα τα πούμε γι αυτό στη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. μάπας avatar
  μάπας 30/01/2008 14:34:15

  φάκτορα επειδή σε βλέπω λίγο προβληματισμένο, σημείωσε τα εξής.
  το γιατί θα γίνουν αυτά δεν το ξέρω.
  το τι θα γίνει περνάει μέσα από δύο διαγραφές με πλήρη και προφανή αιτιολόγηση, με εν συνειδήσει απώλεια της δεδηλωμένης, με εκλογές και τα συμπεράσματα να προκύπτουν την επομένη.
  ο μόνος χειριστής θα είναι ο πρωθυπουργός γιατί όπου λάλησαν πολλά κοκόρια ουδέποτε ξημέρωσε.
  τα κέρδη της πολιτικής σκηνής θα είναι υπαρκτά και σε λιγώτερο βαθμό κάτι θα απολαύσουν και οι πρωταγωνιστές.

 2. nas avatar
  nas 30/01/2008 14:52:51

  Ρε λαμόγια... τόσο πολύ σας ενοχλεί το όνομα Παπανδρέου; Ρε λινάτσες των νταβατζήδων, ξεπεσμένοι αριστεροί επαναστάτες της δεκάρας -παλιά, του πεντόευρου σήμερα- όσο θα υπάρχουν Καραμανλήδες στη χώρα μας, άλλο τόσο θα υπάρχουν οι Παπανδρέου... για να στηρίζουν το λαό και να συνεχίζουν την δημοκρατική αντίσταση στους ξεπουλημένους γκέϊ του Κολωνακίου και των δημοσιογραφικών λόμπι... Καλά δεν βάλατε μυαλό; δεν είδατε πως κατέρευσε αυτή η σάπια δεξιά μέσα σε τρία χρόνια;συγκρίνετε εσείς, ω τσάτσες του Βορδινογιάννη, τους Παπανδρέου με τους διεφθαρμένους αυλικούς της Νατάσας;

 3. factorx avatar
  factorx 30/01/2008 15:44:06

  Όχι και "γκέϊ" ρε μεγάλε. Συγκρατηθείτε παρακαλώ. Ψυχραιμία. Δεν φταίμε εμείς, επειδή δεν μπορεί και δεν τον αφήνουν τον Γιώργο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.