#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/01/2011 19:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γιώργος θέλει να σώσει την πατρίδα, ή την παρτίδα;Τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε μαζί τη χώρα που θέλουμε όλοι, είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Και τελικά θα χτίσετε τη χώρα που θέλετε εσείς. Η δική μας χώρα θα μείνει στα μπετά...

Σε ότι αφορά την Εξεταστική για τη Siemens είπε ότι ήδη έχει δώσει οδηγίες για περαιτέρω ενέργειες. Επανερχόμενος αργότερα στο θεσμό των Εξεταστικών Επιτροπών, τόνισε ότι «τελικά αυτές δεν είναι επαρκής θεσμός και πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού της ελεγκτικής ικανότητας του Κοινοβουλίου.»

Ο θεσμός των Εξεταστικών φταίει κι όχι ο τρόπος με τις οποίες λειτούργησαν. Εμείς κάνουμε τα πάντα για τη διαφάνεια, την εφαρμογή του νόμου, το έλλειμμα είναι θεσμικό.

Σε ότι αφορά την διάκριση των εξουσιών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έλειπε η πολιτική βούληση σύγκρουσης με το κατεστημένο.Εξήγγειλε την έναρξη οργανωμένου διαθεσμικού διαλόγου με συμβολή όλων των κομμάτων, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην βραδυπορία και την αναποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης. Έκανε επίσης λόγο για ενίσχυση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος.

Το κατεστημένο τρέμει, αναμένοντας το καίριο χτύπημα του ΓΑΠ. Θα ενισχύσει ουσιαστικά  τους δικαστικούς  θεσμούς με τους οποίους ιστορικά κονταροχτυπήθηκε το ΠΑΣΟΚ;

Θέλω να το δω αυτό. Το Σύνταγμα φταίει για όλα. Μαζί και η Ομόνοια, το Κολωνάκι και η πλατεία Θεάτρου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ανέβασε τους τόνους έναντι της «παραδοσιακής Αριστεράς» επικρίνοντας μεταξύ άλλων και την «κατάλυση των πανεπιστημιακών ελευθεριών». Αναφερόμενος στην κατάληψη της Νομικής από 300 παράνομους μετανάστες διερωτήθηκε: «Είναι αριστερό και προοδευτικό να εκμεταλλεύονται τον πόνο εκατοντάδων παράνομων μεταναστών με τρόπο προκλητικό και ν προωθούν την ανομία;».

Τους αφήσαμε να μπουν, για να κατηγορήσουμε την Αριστερά ως υποκινήτρια και τη Δεξιά ως αντιδραστική. Και εμείς στη μέση εγγυητές της τάξης και του νόμου. Το ΠΑΣΟΚ στην σύγχρονη εκδοχή του, μοιάζει περισσότερο με μια  Ένωση Κέντρου, βασιλικότερη του βασιλέως, πιο αντιεξουσιαστική από τους αντιεξουσιαστές, μια ωραία πεταλούδα, με όλα τα χρώματα της ίριδος, για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Αλλά, πρόσθεσε, αυτές ήταν οι συνθήκες που η ιστορία μας επιφύλαξε για να κυβερνήσουμε, συνθήκες έκτακτες. Ανέφερε πως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος των προβλημάτων που άφησε πίσω η ΝΔ, ούτε και τη σφοδρή αντίδραση αγορών και κερδοσκόπων.«Ευτυχώς, δεν ζήσαμε την χρεοκοπία και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι περάσαμε γιατί είναι ένα μόνιμο μάθημα για το μέλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τελικώς η ιστορία φταίει, οι συνθήκες, οι συγκυρίες, ο ανάδρομος Ερμής, οι αριστεροί, οι δεξιοί, οι αμφίχειρες, όλοι εκτός από την Κυβέρνηση.

«Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού» πρόσθεσε. Ακολούθως έκανε αναφορά στην φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «είτε εμείς θα εξαφανίσουμε το δημόσιο χρέος, είτε το δημόσιο χρέος θα εξαφανίσει τη χώρα».

Δεν ξέρω αν είναι περιττό να ειπωθεί, κ. Πρόεδρε, πάντως η κρίση χρέους εμφανίστηκε, αφού πρώτα είχατε εσείς εμφανιστεί στο προσκήνιο της εξουσίας.

Και επειδή έμεινα με την απορία: Προτεραιότητα είναι να σώσετε την πατρίδα ή την παρτίδα; (των επικείμενων εκλογών).

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 26/01/2011 19:25:08

  Η ανικανότητα και η ολιγωρία στο μεγαλείο της.
  Τελικά το οργανωμένο έγκλημα βοηθά να καλυφθεί η υπόθεση της Ζίμενς από την μια και από την άλλη το GAP να κάνει one man show με λόγους δεκάρικους.

 2. φωτεινη avatar
  φωτεινη 26/01/2011 19:25:53

  μικρε οδυσσεα τι υπονοεις με την κριση χρεους?ελπιζω οχι αυτο που καταλαβα εγω,οτι προκειται για ενα καινουργιο φαινομενο κατσικοποδαρισμου(το παλιο ειναι γνωστο)στην πολιτικη ζωη του τοπου.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ φωτεινη 26/01/2011 20:58:32

   Μια επισήμανση έκανα. Τα υπόλοιπα θα τα βρει η ιστορία, η οποία δεν πεθαίνει κι από έρωτα για τον Γιώργο...

 3. Wolf avatar
  Wolf 26/01/2011 19:46:07

  Το αστείο της ιστορίας είναι ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσε σήμερα τη στήριξη της στην κυβέρνηση και τις επιλογές της!!!

  Τι άλλο θα δούμε Θεέ μου?
  Πόσο να αντέξουμε?

  • Orestios avatar
   Orestios @ Wolf 26/01/2011 19:49:12

   Τον Άκη Πρόεδρο της Δημοκρατίας

   • Wolf avatar
    Wolf @ Orestios 26/01/2011 19:52:17

    Εκεί πια έφυγα, προς αγνωστη κατευθυνση.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Wolf 26/01/2011 20:14:34

     Θα πιείς το ποτήρι μέχρι τον πάτο

     • Μικρός Οδυσσέας avatar
      Μικρός Οδυσσέας @ Orestios 26/01/2011 20:53:12

      Να δω τι θα κάνετε αν γίνει ο Πάγκαλος Πρόεδρος

     • Orestios avatar
      Orestios @ Μικρός Οδυσσέας 26/01/2011 21:05:33

      Θα του κάνουμε δώρο μια τεράστια λεκάνη αφόδευσης και έναν ειδικό βόθρο

   • ioannisk avatar
    ioannisk @ Orestios 26/01/2011 21:01:07

    Μάταιε κόσμε αυτοκτονώ!!

 4. tiramola avatar
  tiramola 26/01/2011 20:03:26

  @MO
  Σκληρή κριτική, ατράνταχτα επιχειρήματα και ερωτήματα ουσίας.
  Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσει επικοδομητικός σχολιασμός...

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 26/01/2011 20:15:35

   Σε περιμέναμε τιραπόλα.
   Καλύφθηκε καλά το θέμα της Ζίμενς?

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ tiramola 26/01/2011 20:56:23

   Τιραμόλα πες τι δεν σου άρεσε από αυτά που γράφω εγώ και άσε τους άλλους να εκφραστούν όπως θέλουν. Τι είναι αυτό προληπτική λογοκρισία ή προκαταβολική ειρωνία;

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ tiramola 26/01/2011 21:16:02

   Βρε τιραμολα ο 2 χρόνια Πρωθυπουργός Γεώργιος Α Παπανδρέου καταδίκασε πρακτικές και λειτουργίες του 25 χρόνια Υπουργού Παπανδρέου Γεωργίου του Αντρέα;
   ...και εξαπέλυσε νουθεσίες και διδαχές;
   Που ήταν τόσα χρόνια; Πόσες συμβάσεις υπόγραψε; Διαγωνισμούς; Προαγωγές στο Δημόσιο στα Υπουργεία που ήταν; Σε πόσες συνταξιοδοτήσεις 45 χρονών σήκωσε το χέρι του και ψήφισε ΝΑΙ; σε πόσα F16 χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας; Σε πόσα άρματα χωρίς βλήματα; Σε πόσες αναθέσεις; Δουλευόμαστε;

   Τι είναι μια χώρα; καστράκι στην άμμο που φτιάχνουμε άλλο;
   Τι πίνεται και δεν μας δίνετε;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Ο Ιθαγενής 26/01/2011 22:06:31

    Μην τον απασχολείς με τέτοια.
    Τώρα ο "ηγέτης" του με έμφαση στη διαφάνεια κάνει μυστικές συνενοήσεις με την Siemens για το οριστικό κουκούλωμα

 5. spiros avatar
  spiros 26/01/2011 20:03:49

  Σαν ξεκούρδιστο γραμμόφωνο της 10ετίας του 1940, που έχει κολλήσει η βελόνα, εμφανίστηκε για πολλοστή φορά σήμερα ! Φοβερές δηλώσεις του ΓΑΠ στην κοινοβουλευτική ομάδα. Έγινε πάλι η «επανάσταση του αυτονόητου» και ο κομματικός στρατός, η αγέλη, τα στρατιωτάκια, τα κομματόσκυλα χειροκροτούσαν «αυθόρμητα» από συγκίνηση, παραλήρημα χαράς ! Για να θυμηθούμε όμως, πότε και που έχει πει πάλι αυτά τα «ψεύτικα, ξύλινα λόγια» ? «Η χώρα μας θα βγει από την κρίση και πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος. Η Κυβέρνηση πάλευε, αυτό το κίνημα πάλευε πάντα για την ανεξαρτησία λαϊκή κυριαρχία ούτως ώστε ό Έλληνας να έχει το κεφάλι ψηλά ! Σήμερα καλούμαστε, και αυτό κάνει η κυβέρνηση, να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου ! » «Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει η άλλη Ελλάδα. Πληρώνουμε τις αμαρτίες προηγούμενων ετών και ιδιαίτερα των τελευταίων ετών. Θέλουμε να αναδείξουμε την Ελλάδα της Αξίας,» 30/7/2010 δηλώσεις στην Κρήτη Σε αγροτικό συνεταιρισμό στο Λασίθι, σε ένα στημένο σκηνικό με «αγρότες Ηλικιωμένους» χωρίς την Μωβ γραβάτα, αλλά με ανοιχτό Σοσιαλιστικό πουκάμισο. Και συνέχισε «η χώρα βούλιαζε, πήραμε μέτρα που πονέσαμε δεν έφταιγε για τα χρέη ο πολίτης ……ήταν έτοιμη να βουλιάξει, ήταν καθήκον προς την πατρίδα, η ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα είναι καταχρεωμένη, φταίνε νοοτροπίες του παρελθόντος». Προφανώς, Αυτός που του Γράφει τους λόγους έκανε «λάθος» και του έδωσε τον ίδιο λόγο ! Ξύλινη γλώσσα, κούφια λόγια. Άλλωστε δεν έχει τίποτε άλλο να μας πει…. Τα ψέματα τελείωσαν…

  Τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο μισθοφορικός στρατός, η καρδιά του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ. Υπουργοί παρά τω κεντρικό δελτίο ειδήσεων οι δημοσιογράφοι. Τα ορκισμένα δημοσιογραφικά τάγματα θανάτου της βαρονίας, των καρδιναλίων του Κολωνακίου και της Εκάλης του Κράτους των Αθηνών, βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και με «συγκίνηση» μεταδίδουν την είδηση. Μποτώνης, Μπεθάνη, Πετούρη, Τάκης, Χασαπόπουλος, Μακρή κλπ.
  «Ζήτω λοιπόν η επανάσταση της χώρας που βούλιαζε, Που την σώσαμε, που κλέψαμε τις Συντάξεις αλλά δεν έφταιγαν οι μισθωτοί και οι Συνταξιούχοι. Έφταιγαν κακές νοοτροπίες του παρελθόντος. Ζήτω ο «Νέος Πατριωτισμός» Ζήτω οι Ελληνόφωνες, Βυθίσατε το ‘’Χόρα, Το Τσεσμέκ, Το Πίρι Ρεις’’ . Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες». Που ειπώθηκαν αυτά και από ποιόν ? Στο Τροϊκιστάν, στα βάθη της Αφρικής, από τον Αρχηγό τους τον Καζαμπούμπου.

  Τι ξέχασε να πεί ? ή τα είπε σε ήχο πλάγιο ? «Πρώτα ο Πολίτης. Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τον Πολίτη ! Τέρμα στο Κράτος πελατειακής σχέσης». Δεν Ανέφερε ότι « το Κράτος στην υπηρεσία του πολίτη Τέρμα στο Κράτος πελατειακής σχέσης. Το Κράτος στους πολίτες και ΟΧΙ στους κολλητούς. Φτάνει πιά». Ανέφερε όμως για «Διαφάνεια, Ασφάλεια, Ισότητα, Ισονομία, Ευνομία, ισοπολιτεία,
  Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Αξιοκρατία και Ανθρωπιά». Δεν ανέφερε «Με Πρώτο τον Πολίτη, ΘΑ γίνουμε Αντιεξουσιαστές στην Εξουσία !» και πάλι από την αρχή «Πρώτα ο Πολίτης, Κράτος Ευνομίας, Δικαιοσύνης, Ισότητας, Πολιτεία Ευνομίας, δικαιοσύνη, νομιμότητα, αξιοκρατία. Ψωμί, Παιδεία Ελευθερία. Τέρμα πια στην κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος. Ο Φορολογούμενος να γνωρίζει που πάνε τα λεφτά του, να πιάνουν τόπο τα λεφτά του φορολογούμενου, το Κράτος να σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων. Επιβολή κανόνων Διαφάνειας, κοινωνικής Δικαιοσύνης. Καταπολέμηση της μεγάλης μάστιγας της Διαφθοράς και Ανομίας. Δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος, Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ, Δεν Θα Μειώσουμε τις Συντάξεις, Δεν θα αυξήσουμε τα όρια Ηλικίας συνταξιοδότησης. Δεν Θα παγώσουμε τις Συντάξεις Τα μέτρα αυτά είναι άδικα και αντικοινωνικά. Έχουμε σχέδιο, έχουμε προτάσεις, έχουμε όραμα. Λεφτά υπάρχουν, δεν θα πληρώνουν ισοβίως τα αιώνια κορόιδα, δεν θα πίνουμε στην ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ. Σπάμε το πελατειακό Κράτος, Αξιοκρατία, Διαφάνεια. Η Ελλάδα Ανήκει στους ¨Έλληνες Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι !»…. Και τελείωσε με ειρωνικό ύφος «… την επανάσταση του ‘’αυτονόητου’’ θα κάνουμε εμείς με τους πολίτες ! Εμείς ΘΑ τα καταφέρουμε !».

  Νομίζει ότι απευθύνεται σε Ελληνόφωνες, σε λαθρομετανάστες ή σε ανθρώπους του σιναφιού του.

  Ξύπνα Έλληνα ! Σου κλέβουν τα όνειρα, τις ελπίδες. Αποφάσισαν πως ούτε σε αυτά έχεις δικαίωμα.
  Σου επιτρέπουν Μόνον να κοιμάσαι. Μάλλον, στο επιβάλλουν. Σε αποκοιμίζουν με πλαστικά λόγια στα γραφεία. Με ψεύτικες εικόνες στους καναπέδες. Κοιμισμένο σε θέλουνε, με πρέζες στους δρόμους. Με ωραίες πληρωμένες γκόμενες επάνω στο ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ. Με οδηγίες, παρατηρήσεις, απαγορεύσεις νομοθεσίες, απειλές, εντολές, ενοχές και πάει λέγοντας….
  Θολωμένο σε θέλουν …. Έτσι για να ξεχάσεις να θυμάσαι τι ήθελες. Για να κοιμάσαι. Να μη μιλάς
  Και αν ποτέ φωνάξεις να είναι ικεσία, παρακάλι για μια ανάσα ακόμα. Για μιας στιγμής ζωή παραπάνω. Σιωπηλό σε θέλουν… Σου επιβάλλουν «επιβίωση και όχι ζωή». Τι άλλο σου έχει μείνει για να χάσεις ? Μόνο ο φόβος. Αυτόν δεν θα σε αφήσουν να το χάσεις ποτέ. Φοβισμένο σε θέλουν. Σήκω από τον ύπνο του δικαίου. Φτύσε τις πρέζες τους κι άνοιξε τα μάτια σου να δεις καθαρά. Δεν πάει άλλο. Μίλα τους δυνατά να τους ξεκουφάνεις και πάρε πίσω τα κλεμμένα. Μην τους αφήνεις να σε φοβίζουν. Ξύπνα Έλληνα !
  Τα όνειρα έχουν αξία όταν τα βλέπεις στον ξύπνιο σου κι όχι στον ύπνο σου. !
  SPL

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/01/2011 20:32:36

  Το Κρατος ΣΟΥ ΓΑΠ, εφερε τους λαθρομεταναστες στην Αθηνα !! οκ?? ΕΣΥ! το λιμενικο η σατυνομια και η περιφερεια Κρητης σου!!! οκ??
  Μην ερχεσαι τωρα να βαζει "χερι" οπου βρεις.. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙΣ !! ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΣ το σχοινι... προσεχε...

  Ακουω ΓΑΠ, και για εξωδικαστικο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ !! με Μιζενς... απο χτες φωναζω!
  ΓΑΠ.. αν κυνηγανε το Σημιτη στην Ακαδημιας...εσενα θα σε κυνηγανε και τα ψαρια-της θαλασσας και οσα σε ψηφισαν!!

  ΠΠ

 7. Orestios avatar
  Orestios 26/01/2011 20:50:44

  Ένας υπεύθυνος βρε παιδιά υπάρχει σ' αυτή την κυβέρνηση αρλεκίνων?
  Όλοι ανεύθυνοι?

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/01/2011 20:56:26

  O Επιτιμος-Εκτος Πορισματος, ειπε οτι δε θα γινουν εκλογες! Τον πιστευω...

  ΠΠ

 9. Orestios avatar
  Orestios 26/01/2011 21:04:42

  Όχι γιατί το 2012 πρέπει να επαναληφθεί αυτό που έγινε στην Ρουμανία το 89

 10. Maximilien avatar
  Maximilien 26/01/2011 21:11:42

  Τζάμπα γράφτηκε αυτό το κείμενο το οποίο είναι από τα πιο ψαγμένα που έχω διαβάσει για τα γεγονότα της Νομικής. Διαβάζοντας τα σχόλια στις αναρτήσεις στο Antinews για το επεισόδιο με τους 300 σκέφτομαι ότι ΔΕΝ υπάρχει απολύτως καμία ελπίδα. Ακόμα και οι ξεπουλημένοι στο Μνημόνιο που άκουγαν Βρυξέλλες και ηδονίζονταν, βρήκαν την ευκαιρία να σηκώσουν την σημαία και να παραστήσουν τώρα τους πατριώτες μυξοκλαίγοντας ότι χάνεται η πατρίδα κτλ.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Maximilien 26/01/2011 21:53:00

   Τελικά δεν γράφτηκε τζάμπα. Σε κάθε Maximilien που έκανε το σχόλιο, αντιστοιχούν άλλοι δέκα τουλάχιστον, που κατάλαβαν ότι κατάλαβες και δεν σχολίασαν...

 11. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 26/01/2011 21:13:29

  Αφού την ισοπέδωσε ο σοσιαλισμός τώρα θέλει να την σώσει, να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σοσιαληστής 26/01/2011 21:26:58

   Τεράστιος ηγέτης. Καταστρέφει την χώρα του για να λέει πως αγωνίζεται να την σώσει.

 12. φωτεινη avatar
  φωτεινη 26/01/2011 21:22:04

  προτεινω 300 ενεργειακα βραχιολακια,ξερετε εσεις απο πια,για τους δηστυχεις αιτουντες ασυλο της νομικης.μαζι δε,καλου κακου, και ενα βυτιο Νερο Του Καματερου.

 13. Σκεπτόμενος avatar
  Σκεπτόμενος 26/01/2011 21:32:14

  Ο Παπανδρέου έχει συμφωνήσει για εξωδικαστική συμφωνία με την Siemens για να καλύψει όλους τους δικού του αλλά κύριος να διευκολύνει την Siemens να μην επαναεμπλακεί σε δικαστικούς αγώνες εδώ και στην Γερμανία μια και μέχρι τώρα το θέμα με της μίζες έχει μείνει και έχει κλίσει ως θέμα παράβασης καθήκοντος των στελεχών της, τόσο απλά. Έτσι αυτή που τα πήρανε θα τα ευχαριστηθούνε και η Siemens θα συνεχίσει να κάνει δουλείες στην Ελλάδα για να ταΐσει και την επόμενη γενιά πολιτικών που εμείς τα σαΐνια θα ξαναψηφίσουμε.

 14. Orestios avatar
  Orestios 26/01/2011 21:34:10

  Αυτό είναι σκανδαλάρα

  • Σκεπτόμενος avatar
   Σκεπτόμενος @ Orestios 26/01/2011 21:37:23

   Είναι το σύστημα ΠΑΣΟΚ !
   Πρόσεχε Αντώνη κινήσου γρήγορα………………..

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ Σκεπτόμενος 26/01/2011 22:07:59

    Άρα ποιον εξυπηρέτησε κυρίως η Εξεταστική?

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Σκεπτόμενος 26/01/2011 22:19:54

    Γιατί μωρέ ΕΝΑΣ πολιτικός δεν αξιώνει την επιστροφή των κατοχικών δανείων;
    Τους χαρίζω το Δίστομο και τα Καλάβρυτα, είναι η δική μας ιστορία και η δική τους βαρβαρότητα. Δεν ανταλλάσσεται με αποζημιώσεις η πατρίδα μου.
    Η κάθε φράου Μέρκελ όμως είναι η συνέχεια ενός κράτους που δανείστηκε από την πατρίδα μου. Πως ο κάθε ένας από τους πατέρες του έθνους καταδέχεται νουθεσίες και παραινέσεις από όσους μας χρωστούν αποδεδειγμένα;
    Μερικοί απορούν και πέφτουν από τα σύννεφα για τη Siemens . Κοροϊδευόμαστε; Το πρόβλημα τους είναι αν μιλήσει η Siemens.
    Μην περιμένουμε λοιπόν αλλαγές και διαφάνεια από το κυνοβούλιό μας.

 15. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/01/2011 22:26:57

  καλομελετα κ ερχεται... το απογευμα μνημονευσα τον Μπιστη.. και εσκασε!!
  απο Ολυμπια...... και δεν ξαναμιλαω.. ειμαι επικινδυνος !
  "Ο κ. Μπίστης αφιερώνει δύο ολόκληρες σελίδες του ενδιαφέροντος κατά τα άλλα πονήματός του σε ένα προκλητικής εμπάθειας αντιποντιακό παραλήρημα, με το οποίο κατηγορεί ανοιχτά το χώρο των ποντιακών οργανώσεων για φασισμό και υποστηρίζει ότι το αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας χρησιμοποιείται σκόπιμα από διάφορους «επαγγελματίες ποντιοπατέρες» ως εμπόδιο για τη βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού!"... χαχαχαχαα
  "«στα σαντζάκια όπου οι Πόντιοι δεν ξεσηκώθηκαν για να ενισχύσουν τους Ρώσους κατά των Τούρκων, δεν τους πείραξαν»"

  ΠΑΣΟΚ η Χαρα της Καταφρονεμενης... τα πουλημενα τομαρια !!!!...

  "Αρχίστε λοιπόν να κρατάτε λογαριασμό: μεταπολιτευτικά εντάχθηκε στο ΚΚΕ, από το οποίο διαγράφτηκε το 1983. Εν συνεχεία προσχώρησε στο ΚΚΕ εσωτερικού. Το 1986 με τη διάσπαση του ΚΚΕ εσωτερικού ακολούθησε το Γιάννη Μπανιά στο ΚΚΕ εσωτερικού-Ανανεωτική Αριστερά. Το 1989 προσχώρησε στον ενιαίο Συνασπισμό και με τη διάσπαση του τελευταίου το 1993 εντάχθηκε στο νέο Συνασπισμό της κας Δαμανάκη. Αφού παρέμεινε σε αυτόν για μερικά χρόνια, τασσόμενος πάντα στην πλευρά των ανεξαρτήτως προέδρου «προεδρικών», αποχώρησε από το Συνασπισμό και ηγήθηκε της αλήστου μνήμης ΑΕΚΑ (Κίνησης Ανανεωτικής και Εκσυγχρονιστικής Αριστεράς), την οποία διέλυσε λίγο αργότερα, όταν αποφάσισε να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ και να αναλάβει υφυπουργός Εσωτερικών στη βραχύβια τελευταία κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη."
  ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ !!!!

  ΠΠ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/01/2011 22:45:21

   Τί μας λέει δηλαδή?
   Πως φταίνε οι Πόντιοι που τους έσφαξαν οι Τούρκοι.
   Και στην Κατοχή οι δοσίλογοι κατηγορούσαν όσους αντιστάθηκαν στον φασισμό.
   Υποστήριζαν πως δεν θα πάθαιναν τίποτα αν δεν εκαναν αντίσταση.
   Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Orestios 26/01/2011 22:46:56

    Μπιστης ειναι.. μεγαλος Μπιστης.. ποσο Μπιστης εισαι κλπ...

    ΠΠ

    • Orestios avatar
     Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/01/2011 23:44:05

     Απλά ΠΑΣΟΚ, που παρεπιπτόντως οι Πόντιοι ψηφίζουν σαν τρελλοί

 16. φωτεινη avatar
  φωτεινη 26/01/2011 22:46:16

  πρασινος Zelig.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.