#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2011 10:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γιώργος είχε σχέδιο και το έλεγαν "ΜΚΟ"

[caption id="attachment_88067" align="alignnone" width="600" caption="10o Συμπόσιο της Σύμης"][/caption]

Όσοι ελπίζουν ότι  υπάρχει περίπτωση επί πρωθυπουργίας Γ.Παπανδρέου να λάμψει η αλήθεια για τις ΜΚΟ,  «πλανώνται πλάνην οικτρά». Είναι  γνωστό ότι  το φαινόμενο «ΜΚΟ αλά ελληνικά» είναι δικό του δημιούργημα.  Η ιστορία με τις ΜΚΟ ξεκίνησε όταν ο Γ.Παπανδρέου έγινε υπουργός Εξωτερικών και άρχισε να χρηματοδοτεί ΜΚΟ φίλων, συνεργατών και συγγενών με υπέρογκα ποσά και χωρίς καμία διαφάνεια. Όταν στο πλαίσιο διαφόρων ρεπορτάζ που έγιναν την τελευταία δεκαετία, ρωτήθηκαν πρέσβεις και πρόξενοι για την ύπαρξη ό όχι  του έργου που παρουσιάζουν στα χαρτιά οι ΜΚΟ που εμφανίζονται να δρουν στις χώρες που αυτοί υπηρετούν, εκείνοι απαντούσαν ότι δεν είχαν ποτέ καμία γνώση αλλά και καμία δυνατότητα ελέγχου. Δηλαδή, 12 χρόνια μετά, κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που πήγαν όλα αυτά τα εκατομμύρια που έφυγαν από τα ταμεία του ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με στοιχεία που συζητήθηκαν στην Βουλή στο μεγάλο “πάρτι” που είχε στηθεί με τις “χρυσές” ΜΚΟ την εξαετία 1999 – 2004 μοιράστηκαν  68.971.978 ευρώ

 

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε το ΥΠΕΞ επί Γ.Παπανδρέου;  Συνήθως πρόσωπα που του είναι αρκετά οικεία. Νόμιμο; Ναι. Ηθικό; Μένει να απαντηθεί.

Στις  ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν  υπάρχουν ονόματα όπως αυτό της μητέρας του Μαργαρίτας Παπανδρέου, της συμβούλου του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Αντιγόνης Δημητριάδη, του πρώην συμβούλου του Γρηγόρη Βαλιανάτου, του Άλεξ Ρόντου, του Χάρη Παμπούκη, του φίλου του Χάρη Παμπούκη Σπύρου Φλογαίτη,  του πρώην δημοσιογράφου της «Εξόρμησης» Κώστα Τζεβελέκου, του φίλου του και πρώην προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, Νίκου Ευθυμιάδη, του Γιάννη Μπουτάρη, της Μαρίας Δαμανάκη….και πολλών άλλων.

[caption id="attachment_88069" align="alignnone" width="600" caption="Συμπόσιο Σύμης"][/caption]

Και αλήθεια, πρόσωπα όπως  η Μαρία Δαμανάκη, η οποία διατηρούσε ΜΚΟ που  όπως  έλεγε έκανε σεμινάρια σε βουλευτίνες των Βαλκανίων,  γιατί δεν ένιωσε ποτέ να ανάγκη να βγει να κάνει μια δήλωση και να παρουσιάσει δημοσίως το έργο που έκανε με τα χρήματα αυτά;

Γιατί δε μαθαίναμε ποτέ  τίποτα για τα θεάρεστα αυτά έργα; Πως και δε φώναξαν μια φορά, έναν δημοσιογράφο για να του παρουσιάσουν  τα έργα τους, όταν άλλες φορές παρακαλάνε για δημοσιότητα για ψύλλου πήδημα;

Ο Νίκος Ευθυμιάδης, πάλι, ο βιομήχανος που η ΜΚΟ του έλαβε εκατομμύρια ευρώ (όπως φαίνεται στις λίστες του ΥΠΕΞ),   στη Θεσσαλονίκη φημίζεται  ως

στενός φίλος αξιωματούχων της αμερικανικής διπλωματίας, όπως ο Νίκολας Μπερνς, ο Μάθιου Νίμιτς και ο Ρίτσαρντ Σίφτερ

Μάλιστα για τον μεσολαβητή του ΟΗΕ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ , Μάθιου Νίμιτς , έχει δηλώσει ότι συνδέθηκε μαζί του πριν οριστεί μεσολαβητής, ότι είναι φίλοι και δεν χάνει ευκαιρία να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο ζήτημα.

Η ΜΚΟ του βιομήχανου  Ν.Ευθυμιάδη (INA Academy) έχει λάβει εκατομμύρια ευρώ για έργα τηλεπικοινωνιών στις χώρες των Βαλκανίων. Μήπως θα έπρεπε να μας εξηγήσει κάποιος γιατί χρηματοδοτείται και μάλιστα τόσο αδρά  η ΜΚΟ του πλούσιου φίλου της οικογένειας Παπανδρέου; Και ποιο είναι το φιλανθρωπικό έργο της;

Μία απλή ανάγνωση των ονομάτων των ιδρυτικών μελών των ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν, καταδεικνύει ότι πολλοί από αυτούς  είναι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Γ.Παπανδρέου, ή του πολιτικού του μηχανισμού. Οι ΜΚΟ φαίνεται να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση και στην άνοδό του στο πολιτικό σύστημα.

Όταν πριν από 12 περίπου χρόνια η Μαργαρίτα Παπανδρέου έλεγε ότι ο Γιώργος θα γίνει πρωθυπουργός, όλοι χαμογελούσαν και θεωρούσαν ότι ως μάνα «δικαιολογείται να λέει μια κουβέντα παραπάνω». Σε μια μητέρα, όταν μιλά για το παιδί της,  της συγχωρείται ακόμα και η  αμετροέπεια.

Όταν αργότερα, σύμφωνα με  τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας,  η μητέρα του τού έλεγε ότι πρέπει να αξιοποιήσει το όνομά της δυναστείας Παπανδρέου  και να αρχίσουν να συγκεντρώνουν χρήματα,  και  πάλι δε δώσαμε σημασία.

 

Τελικά η Μαργαρίτα και ο Γιώργος Παπανδρέου είχαν σχέδιο, που  δούλεψε ρολόι (κι εξακολουθεί)..

 

Αλέξανδρος Σγουρός

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. άσχετος avatar
  άσχετος 28/02/2011 08:00:14

  ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΑΛΑ ;

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ άσχετος 28/02/2011 12:50:21

   Έγραψα πριν μόνο απο λίγον καιρό ότι, επι Ανδρέα είχε δοθεί στον γυιόκα του στο ΥΠΕΞ σημαντικό κονδύλιο για τους ΜΚΟ. Και αυτός ο μπούλης έδοσε τότε στην μαμάκα του κάπου 200 εκατομμύρια για να αποζημιώσει έναν αμερικανό γκόμενο που είχε στην Ελλάδα σαν αντίβαρο στην Μιμή και να τον στείλει πίσω.

   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΕΥΛΟΓΟΣ ΤΡΟΠΟΣ να κλέψεις απο την Ελλάδα χρήματα, αφού απαγορεύεται να αποκαλύψεις έστω και μία πινέζα απο τα ΜΚΟ.

   Καλέστε τον κύριο αυτόν να σας πεί γαι ποιόν λόγο έδωσε τότε στην μαμάκα του τα χρήματα αυτά; Θα θυμηθεί να σας ονομάσει τον αμερικάνο συγκοιμώμενο της Μαργαριτας;

   πηγή NEMECIS

   ΠΕΛΙΑΣ

 2. katalytikos avatar
  katalytikos 28/02/2011 09:01:27

  Στον τομέα του περιβάλλοντος, έγινε και γίνεται το μεγάλο πανηγύρι με τις ΜΚΟ και τις μη κερδοσκοπικές, δήθεν, οργανώσεις.

 3. Ηλίας avatar
  Ηλίας 28/02/2011 09:20:04

  Αν τα παραπανω αληθεύουν και υπαρχουν στοιχεια, παρακαλω το κομμα της νδ αν εχει την ευγενη καλωσυνη και δεν της κανει και μεγαλο κοπο δλδ, να κανει μια επερωτηση στην ελληνικη βουλη.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Ηλίας 28/02/2011 09:21:21

   Δεν εννοω σαν αυτη του ντινοπουλου...

 4. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 28/02/2011 09:32:18

  Άσχετο

  Ξέρετε πώς λέγεται ο νέος πρόεδρος του ταμείου πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων?
  Παπαροδόπουλος.

 5. Tem avatar
  Tem 28/02/2011 09:41:30

  Aν είμαστε λοιπόν τόσο ανόητοι ας καθήσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και ας πληρώνουμε για όλα αυτά που μοίραζε (βάσει σχεδίου) σε γνωστούς και φίλους ο ολίγιστος.

 6. adrianou kostas avatar
  adrianou kostas 28/02/2011 10:00:42

  Θα είμαστε πραγματικά ανόητοι αν καθήσουμε με σταυρωμένα χέρια και τους αφήσουμε να συνεχίζουν να κάνουν ότι θέλουν. Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και κέρια πριν είναι πολύ αργά και πριν καταστρέουν την Ελλάδα. Κάποιοι τρόπι φαίνονται στο άρθρο http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2011-02-28-00-17-44-2011022834076/ Καλή Εβδομάδα.

 7. Σαος avatar
  Σαος 28/02/2011 11:10:08

  Κάτι ήξερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν που έκλεισε όλες τις ΜΚΟ στην Ρωσία. Πολλές από αυτές εξυπηρετούσαν ξένα συμφέροντα (των ΗΠΑ και της Τουρκίας), οπότε δεν είναι απίθανο να γίνεται το ίδιο και εδώ αν αναλογιστεί κανείς πως ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση του ΓΑΠ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

 8. A.M. avatar
  A.M. 28/02/2011 11:35:51

  Το να υπάρχουν ή όχι ΜΚΟ είναι δικό τους θέμα.
  Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να ΜΉΝ παίρνουν ούτε λεπτό απ τα χρήματά τους, απ τα χρήματα των φορολογούμενων Ελλήνων, τώρα ιδιαίτερα που μειώνονται οι συντάξεις, οι μισθοί, οι παροχές υγείας, τα κονδύλια για την παιδεία κλπ κλπ.
  Αν βρίσκουν πόρους να συντηρούνται μόνες τους και αν αποδεδειγμένα δεν ενεργούν σε βάρος της χώρας ας υπάρχουν όσες ΜΚΟ - ή όπως αλλοιώς θέλουν να ονομάζονται - θέλουν.

  • neotera avatar
   neotera @ A.M. 28/02/2011 11:49:10

   Τους πολίτες πέρα από τη διασπάθιση των εκατομμυρίων ενδιαφερει εξισου να μην αμοίβονται πρακτωρες ανθελληνικών συμφερόντων με τα δικά τους λεφτά. Οτι δηλαδή ισχύει για την ΕΡΤ. Στις ΜΚΟ όμως όταν επιτελείται "έργο" πχ. οθωμανική και "μακεδονική" προπαγάνδα δεν το βλεπουμε στην οθόνη μας, ούτε πουθενά αλλού, δεν υπογράφονται οι ενέργειες τους.

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/02/2011 11:55:14

  Το ιΔανεικοτερο σχεδιο του ΓΑΠΑΣΟΚ...
  Τσαμπα λεφτα που υπαρχουν, χωρις φορολογιες, Νομιμα και Ηθικα και Πρασινα.

  ΠΠ

 10. skeptomenos avatar
  skeptomenos 28/02/2011 12:29:13

  ΚΟΥΙΖ
  Μετά τις εκλογές, ποια παρουσιάστρια θα λέει στις ειδήσεις:
  Εμείς τα λέμε τόσο καιρό για τις ΜΚΟ κλπ

 11. juliet avatar
  juliet 28/02/2011 14:49:01

  Θέτω την ερώτηση , 2004 αλλάζει η κυβέρνηση τι έγινε;
  Επρεπε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε για να ανακαλύψουμε τι;αυτό που η τελευταία υπουργός εξωτερικών,που τώρα συμβαδίζει με το ΠΑΣΟΚ,ήξερε πολύ καλά.Λέω για την τελευταία γιατί όλοι ξέρουμε οτι και ενημερωμένη και δυκτιομένη ήταν.Αν δε κάνω λάθος(διορθώστε με)υπεύθυνος γιαυτά τα προγράμματα ητανε ο κ.Σκυλακάκης.
  Τα φορτώνουμε όλα στη Μαγκυ και το Τζωρτζ,αυτοί είχανε βάλει ενα στόχο.2004-2009 ποιός ητανε ο στόχος;Να μη μπεί ο Σαμαράς στη ΝΔ;

 12. PELIAS avatar
  PELIAS 28/02/2011 14:50:27

  'Ηλθε με ιδανικά .....
  και σήμερα ζητάει δανεικά ...

  ΠΕΛΙΑΣ

 13. Orestios avatar
  Orestios 28/02/2011 15:45:21

  Νά, που πήγαν τα λεφτά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 28/02/2011 19:56:29

  Ηθικό δεν είναι σίγουρα. Νόμιμο, είναι σίγουρο, οτι είναι;

 15. Kaymakchalan avatar
  Kaymakchalan 28/02/2011 19:58:21

  Ολο το ΜΚΟ κύκλωμα βρωμάει. Είναι εξ ορισμού βρώμικο.
  Η δομή των ΜΚΟ είναι αντιδημοκρατική, με ολιγομελή ΔΣ που έχουν αποκλειστικά δικαιώματα ψήφου, με κλειστούς εσωτερικούς κανονισμούς, χωρίς ετήσιες γενικές συνελεύσεις, χωρίς ισολογισμούς και απολογισμούς. Γιατί εκπλήσσεστε λοιπόν!

  Η ιδεολογία τους και οι στόχοι τους τίθενται από τα ελάχιστα μέλη, δεν είναι θέμα γενικών συνελεύσεων. Η ίδρυση τους επίσης θέμα της ολιγαρχίας.

  ΜΚΟ και δει πράσινη είναι τρισχειρότερη αφού κάνει όλα τα παραπάνω για το καλό μας, λες και το ζητήσαμε, και για το καλό του πλανήτη. Αυτόκλητα και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Οσοι όμως το έλεγαν τόσο καιρό κατηγορήθηκαν ως αντιδραστικοί, φασίστες και ένα κάρο άλλα κοσμητικά.

  Τώρα φάτε τους στη μούρη και μην παραπονιέστε. Ετσι το θέλατε το σκηνικό.

 16. Πυθία avatar
  Πυθία 28/02/2011 20:48:56

  Ο τίτλος: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δε δηλώνει εκ των προτέρων ότι ΔΕΝ έχουν σχέση με την κυβέρνηση και ΔΕΝ πρέπει να χρηματοδοτούνται από αυτήν για να είναι αντικειμενικές και ανεξάρτητες;
  Μάλλον δεν ξέρω ελληνικά;

 17. mattheos avatar
  mattheos 28/02/2011 21:39:31

  περισότερος κοσμος δεν γνωριζει ονοματα, εταιριες και αριθμούς σε κλεμενα ευρώ. Ειναι ομως σύγουρος οτι εκλάπισαν και ζητά τα κεφάλια των αιτιων επι πίνακι (κόμενα στην κιριολεξια) εστω ακομα και για ενα ευρώ. καμία ανοχη πλέων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.