#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/07/2011 17:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γιούνκερ, η Treuhand, η "Στάζι" και ο ... Κόκκαλης

Είναι γνωστή η πρόταση Γερμανών και Ευρωπαίων να ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα της γερμανικής εταιρείας Treuhand ως πρότυπο στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Το επισημαίνει άλλωστε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Focus ο Γιουνκέρ: “Για να διαχειριστούν το κύμα αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστούν έναν θεσμό ανάλογο με το γερμανικό Treuhand”

Αλλά, όπως είχε γράψει παλαιότερα και το  Süddeutsche Zeitung ο ρόλος της εταιρείας αυτής η οποία ανέλαβε την ιδιωτικοποίηση εταιρειών της ανατολικής Γερμανίας είναι αμφιλεγόμενος. Οι Γερμανοί δεν έχουν ξεχάσει ακόμα το τέλος που είχε η «ιδιωτικοποίηση» της Ανατολικής Γερμανίας (DDR): ξεπούλημα της ανατολικογερμανικής οικονομίας, δίκες κατά οικονομικών εγκλημάτων και αναζήτηση εξαφανισμένων επιδοτήσεων. Ακόμα και σήμερα οι φάκελοι Treuhand δεν έχουν κλείσει.

Ποια είναι η πλάκα, ή η φάρσα της ιστορίας, εξαρτάται όπως το πάρετε; Ένας από τους πολλούς φακέλους της Treuhand είχε απασχολήσει παλαιότερα και τον Τύπο και την δικαιοσύνη, με αφορμή την δικαστική διερεύνηση μιας από τις υποθέσεις της Σωκράτη Κόκκαλη.

Τα στοιχεία στο έγγραφο που δημοσιεύουμε αφορούν μεταβιβάσεις χρηματικών ποσών από και προς λογαριασμούς του Σωκράτη Κόκκαλη στην Ελβετία

Επεξηγήσεις:

Ministerium fur Aubenwritschaft (MFAA) ήταν το υπουργείο Εξωτερικού Εμπορίου της ΛΔΓ

Η εταιρεία Elektrotechnik μας πουλούσε επί ΠΑΣΟΚ τα ελληνικά τηλέφωνα της Στάζι και τα ψηφιακά του ΟΤΕ και αντιπρόσωπος της στην Ελλάδα ήταν η Ιντρακόμ

TUS, σημαίνει "χιλιάδες δολάρια"

O Herr Skeparnias, αγνοείται...

Παρομοίως και η εταιρεία "intelec" αν και υπήρχε μια ελληνική με παρόμοια ονομασία

Περισσότερες πληροφορίες στο απαλλακτικό βούλευμα της ελληνικής δικαιοσύνης. Αφού η Treuhand δεν βρήκε στοιχεία, αυτή θα έβρισκε ;.....

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 03/07/2011 17:43:35

  ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ.....ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

 2. αστροκρητης avatar
  αστροκρητης 03/07/2011 17:55:13

  Να ποια ήταν τα κατορθώματα του Τρόιχαντ: Στα μέσα του 1990, υπήρ­χαν στη ΓΛΔ γύρω στα 9.000.000 επαγγελματικά απασχολούμενοι, ανάμεσα στους οποίους 3,5 - 4 εκα­τομμύρια σε κρατικές επιχειρήσεις, που περιήλθαν στη διαχείριση του Τρόιχαντ. Στα τέλη του 1994, οι ιδιω­τικοποιημένες στο μεταξύ επιχειρή­σεις απασχολούσαν περί τα 1,4 εκα­τομμύρια προσωπικό. Σύμφωνα με έρευνες: Από τους απολυμένους ερ­γάτες, τεχνικούς και επιστήμονες των επιχειρήσεων, ο ένας στους τέσσερις έμεινε άνεργος, μερικοί συμπεριλή­φθηκαν σε προσωρινά μέτρα δημι­ουργίας εργασιακών σχέσεων και πολ­λοί - ικανοί ακόμα για δουλειά - ανα­γκάστηκαν να περάσουν σε μειωμένη σύνταξη. Οκτώ χιλιάδες επιχειρήσεις παραδόθηκαν σε προηγούμενους ιδιοκτήτες, ενώ 3.700 επιχειρήσεις διαλύ­θηκαν με το δικαιολογητικό ότι δεν συ­νέφερε ο εκσυγχρονισμός τους. Οι νέ­οι ιδιοκτήτες είχαν αναλάβει υποχρέωση να επενδύσουν 142 δισ. μάρκα, που ποτέ δεν τήρησαν. Σαράντα δύο χιλιάδες ακίνητα (σε σύνολο 104.000) επιστράφηκαν σε παλιούς ιδιοκτήτες, ενώ 62.000 οικόπεδα πουλήθηκαν κοψοχρονιά. Μαζί με 1.500.000 εκτά­ρια χωραφιών και λιβαδιών, όπως και 770.000 εκτάρια δασών, καθώς επίσης και η διαχείριση της περιουσίας των επιχειρήσεων εξωτερικού εμπορίου της ΓΛΔ. Το Τρόιχαντ έκλεισε με χρέος 270 δισ. μάρκων, που ανέλαβε το ομοσπονδιακό κράτος να πληρώσει.
  Σύμφωνα με τον ίδιο τον γερμανικό Τύπο, το Τρόιχαντ υπήρξε το πιο διεφθαρμένο, διαπλεκόμενο ακόμη και με το οργανωμένο έγκλημα, ίδρυμα που υπήρξε ποτέ στο έδαφος της Γερ­μανίας από την εποχή του χιτλερισμού.

  Oλα τα παραπανω ειναι απο αρθρο του Δημ. Καζακη, στην ιστοσελιδα '' Σεισαχθεια '' . Με τις υγειες μας !!!

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/07/2011 18:40:50

  Με τη Δικια μας, τη φρεσκια Τreuhand να δεις το θα γινει !!
  Το πανηγυρι του Αιωνα....
  ΟΛΟΙ κανοιυν αββαααβαβα την Τιτλοποιηση της Ελληνικης Γης σε Εταιρια Ελεγχομενη απο τους Δανειστες...

  ΕΓΩ το λεω εδω και 10 μερες...!! Παλι σε 1 χρονο θα καταλαβει ο ΛΑΟΣ τι ψηφισαν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και τοτε θα γινει ντου απο παντου !!

  ΓΙΑΤΙ δεν βγαινει ΕΝΑΣ Πλατεια να αγναγνωσει τον Εφαρμοστικο στην Πλατεια??? οεο?? ολα Νυχτα και Μουγκα αβαβαβα ???

  ΔΙΟΤΙ εαν συμβει αυτο, θα μπουκαρουν μεσα και τα ΜΑΤ αγκαλια λε Παρακρατικους και Αγανακτισμενους !!!

  Τα ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ και ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΑ αρθρα του Εφαρμοστικου, ειναι Αιτια ΠΟΛΕΜΟΥ !...... παλι γραφικος γινομαι ΑΛΛΑ παλι θα εχω δικιο !

  ΠΠ

  • tsar avatar
   tsar @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/07/2011 18:50:20

   Tην Δικια μας, την φρεσκια Τreuhand, την έχει αναλάβει η... Ελενα Παναρίτη.

   h**p://rodiat7.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

   Η Παναγιά μαζί μας !!!

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/07/2011 19:15:27

   Εχεις!!,Εχεις!!,Εχεις!!
   Δύσκολο να το βρείς παλληκάρι μου..Με συνταγματολόγους,και Παπακοζανίτες,σε όλες τίς πλευρές,να τό παίζουν Οικονομολόγοι δόκτωρες εσύ είσαι πολυ....μικρός!! ΑΛΛΑ ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!!!!!!!

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ό παγωτατζής 03/07/2011 20:10:38

    σου εχω επερωτηση απο κατω !!! χαχαχαααα
    κανει και ζεστη !!!
    παγωτοοοοοο

    ΠΠ

 4. ThW avatar
  ThW 03/07/2011 19:12:16

  Βαρέθηκα τους ........ μετ' εόρτιους.... αγανακτισμούς.
  Και να γίνει κάτι να ενημερωθεί ο κόσμος όχι μόνο στο Σύνταγμα και στις λοιπές πλατείες 3-5 πόλεων. Στις περισσότερες περιοχές ο κόσμος εχει αγνοια του εφαρμοστικού. Γιατί δεν γίνονται κάποιες κόπιες του και να σκορπιστούν παντού?? Οι περισσότεροι εδω μέσα έχετε τα ..... μέσα.(καιρος αυτή η λέξη να έχει και κάποιο όφελος)

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/07/2011 19:59:43

  Ημ. Δημοσίευσης : 08/04/2008 01:00
  8/4/2008
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , Επίκαιρη Ερώτηση στον Πρωθυπουργό, Πρόεδρος

  Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση, για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση και την πολιτική της στον τομέα αυτό.

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

  Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό

  Είναι σαφές πως η κυβέρνηση επιχειρεί με πλάγιο και αδιαφανή τρόπο να εφαρμόσει μια αποτυχημένη συνταγή πλήρους ιδιωτικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με επιδίωξη την κάλυψη των διευρυνόμενων ελλειμμάτων του προϋπολογισμού μέσω ρευστοποίησης δημόσιας περιουσίας.

  Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης, η Ελλάδα θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών.

  Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη. Την εφάρμοσαν μόνο στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις, ακόμη και των ΗΠΑ, αντιλαμβάνονται την ανάγκη ελέγχου και ρύθμισης των αγορών για την προστασία της οικονομίας και των πολιτών, ενώ λαμβάνουν μέτρα θωράκισης των στρατηγικών τους επιχειρήσεων -ακόμη και ιδιωτικών - έναντι επιθετικών εξαγορών από κερδοσκοπικά κεφάλαια.

  Για το λόγο αυτό, καλείται ο κ . Πρωθυπουργός:

  - Να αποσαφηνίσει δεσμευτικά τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τη διατήρηση του δημόσιου ελέγχου για τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και τους άλλους στρατηγικούς οργανισμούς κοινής ωφέλειας της χώρας.

  - Να εξηγήσει ποιο όφελος θα έχει ο Έλληνας καταναλωτής αν οι αποφάσεις για τις τηλεπικοινωνίες, για την ηλεκτροπαραγωγή και για τα λιμάνια λαμβάνονται από ξένους επιχειρηματικούς ομίλους αντί του Ελληνικού δημοσίου, καθώς και ποια είναι η σκοπιμότητα της πλήρους ή μερικής παραχώρησης της διοίκησης των επιχειρήσεων αυτών σε ιδιωτικά συμφέροντα αντί της σύναψης στρατηγικών συνεργασιών ή έστω επιμέρους συμπράξεων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα όπου αυτό χρειάζεται κάτω από δημόσιο έλεγχο.

  Ο ερωτών

  Γιώργος Α. Παπανδρέου
  ------------------------------

  οεο οεο

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/07/2011 20:02:03

   Εγω θελω να μου ανατησουν ΟΧΙ μονο οι ΠΑΣΟΚΟΙ....
   αλλα και οι της ΝΔ !!! οι οποιοι ψηφισαν το ΤΑΜΕΙΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

   Με την Ελληνικη Γη σε Αυλο τιτλο στα χερια της γιαγιας στο Τεννεσι !

   ΠΠ

   • αστροκρητης avatar
    αστροκρητης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/07/2011 20:50:26

    μα , ειναι απλη η απαντηση , φιλε μου ! Ο ΓΑΠ ειναι διχασμενη προσωπικοτητα !! Οποιοσδηποτε ψυχιατρος , αυτο θα ελεγε , αν το εβλεπε αυτο !
    Οσο για την ΝΔ, τι να πει κανεις ? Ο μονος της καημος ειναι πως θα τα ''μοιρασει'' με το ΠΑΣΟΚ , εξαπατωντας ταυτοχρονα τους ψηφοφορους της , περι δηθεν αξιοπιστης κι αποτελεσματικης αντιπολιτευσης !

 6. NONOS avatar
  NONOS 03/07/2011 23:21:49

  ΦΑΤΕ ΛΥΚΟΙ-ΦΑΤΕ ΑΡΚΟΥΔΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΙΔΕ.
  ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΕΞΟΧΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗ

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 21/09/2014 00:38:58

  Deutsche Welle: Μουσείο τα κεντρικά της Στάζι στο Βερολίνο http://on-msn.com/1mrDUVS

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.