#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/12/2010 10:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γιάννης Μπουτάρης και η FYROMΣε λίγες ημέρες ο κ. Γιάννης Μπουτάρης αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, ως Δήμαρχος της πόλεως της Θεσσαλονίκης, που προέκυψε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, στην χώρα μας.

Ως Δήμαρχος της πόλεως πλέον, άρχισε το «θεάρεστο»έργο του από το ευαίσθητο Εθνικό θέμα, για όλους τους Έλληνες, δηλαδή την οριστική ονομασία της γείτονας χώρας ΠΓΔΜ. Έτσι σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα των Σκοπίων «Utrinski Vesnik» διατύπωσε την άποψη πως θα πρέπει οι Σκοπιανοί να κάνουν υποχωρήσεις και να αλλάξουν στάση, ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο ζήτημα του ονόματος. Θεωρεί λοιπόν ως υποχώρηση και ως καλύτερη ιδέα το όνομα  να είναι το «Σλαβομακεδονία», το οποίο χαρακτηρίζει καλύτερο από το «Βόρεια ή Άνω Μακεδονία». Δηλαδή ο κ. Μπουτάρης, γίνεται σύμμαχος όλων εκείνων των αλαλαζόντων εχθρών της Ελλάδος, που επιχειρούν να μας πείσουν πως ο όρος «Μακεδονία», πρέπει να υπάρχει στην μελλοντική ονομασία του ψευτοκρατιδίου. Δεν αντιλαμβάνεται, ότι τέτοιες θέσεις είναι πολύ επικίνδυνες για το μείζον Εθνικό μας  θέμα και ανοίγει άλλη μία κερκόπορτα για  τους γείτονες, στην εξεύρεση λύσης επ’ ωφελείας τους, για την ονομασία του κρατιδίου τους;

Βέβαια ο κ Μπουτάρης δεν κάνει τίποτε άλλο, από το να συνταχθεί με όλους εκείνους τους πολιτικούς που παρακμασμένου πολιτικού συστήματος της χώρας μας, που επέλεξαν την οδό του συμβιβασμού για το συγκεκριμένο Εθνικό ζήτημα.

Έτσι, θυμάμαι  την δήλωση που είχε κάνει ο πρώην Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ κ. Γεωργιάδης , τον Οκτώβριο του 2005, ότι το όνομα Μακεδονία και οι διεκδικήσεις αυτού, είναι «Μπούρδες».

Επίσης, θυμάμαι την κ.  Μπακογιάννη, ως Υπουργό εξωτερικών της χώρας, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή να δέχεται να παραβρεθεί ο τότε Υπουργός εξωτερικών της Fyrom στην Σύνοδο των μελών κρατών του ΟΑΣΕ που έγινε στην Κέρκυρα στις 27/06/2009, μεταφερόμενος στην Ελληνική Επικράτεια με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά  «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η κ.Μπακογιάννη δε, είχε προκλητικά αγνοήσει, απόφαση του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, που ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη, τον Ιούνιο του 2008, του πρώην Προέδρου της Fyrom, επειδή θα γινόταν η μεταφορά του με το ίδιο αεροσκάφος.

Τέτοιες ηττοπαθείς , απαξιωτικές και προσβλητικές στάσεις, έχουμε δει κατά καιρούς για τα Εθνικά μας θέματα από πολλούς πολιτικούς  που μετέχουν των υψηλοτέρων πολιτικών αξιωμάτων της χώρας!!!

Όλες αυτές οι στάσεις πολιτικών προσώπων, υπονομεύουν την διαπραγματευτική μας θέση, έναντι των γειτόνων μας και εξασθενούν τα επιχειρήματά μας στον διπλωματικό στίβο για επίλυση του προβλήματος.

Από την μία λοιπόν μεριά, έχουμε την αδιάλλακτη στάση, επί δεκαετίες όλων των κυβερνήσεων των Σκοπίων και από την άλλη, έχουμε την οσφιοκαμπτική πολιτική των πολιτικών και όχι μόνο, ταγών αυτής της χώρας.

Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., φοβάμαι πως, τους πρώτους μήνες του νέου έτους, θα κοιτάξει με συνοπτικές διαδικασίες,  να «κλείσει» το ζήτημα της ονομασίας του ψευτοκρατιδίου στα βόρεια σύνορά μας.

Ποιοι φαντάζεστε, πως θα διεκδικήσουν, ότι από αιώνες μας ανήκει;

Ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Πάγκαλος ή ο κ. Βενιζέλος;

Αυτοί δηλαδή, που διόρισαν, πρόεδρο της ΔΕΘ, επί κυβερνήσεως τους, τον φιλοσκοπιανό και Ελληνόφωνο, όπως ο ίδιος δηλώνει, κ. Γιάννη Κωνσταντίνου;

Καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει πλέον να διαπραγματεύεται την σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, την οποία επί πενταετίας τουλάχιστον έχει προτείνει στους Σκοπιανούς. Η υπομονή και η ανεκτικότητα έχει τα όριά  της!!!

Εφ’ όσον η πρότασή μας δεν έχει γίνει επί τόσον καιρό αποδεκτή –ευτυχώς - από τους κακόπιστους γείτονές μας, είναι καιρός πια να αποσυρθεί!!!

Δεν μπορεί η Ελλάς, να αναλώνει το διπλωματικό και πολιτικό κεφάλαιο της σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις, εάν βεβαίως θεωρεί πως είναι χώρα που σέβεται τον εαυτό της και την κυρίαρχη θέση της στα Βαλκάνια.

Πιστεύω, ότι πρέπει οι όποιες διαπραγματεύσεις αποφασισθούν από τούδε και στο εξής, να ξεκινήσουν από μηδενική βάση, χωρίς καμία αναφορά στο Ελληνικό όνομα της Μακεδονίας.

Το κρατίδιο των Σκοπίων έχει πολλούς οικονομικούς, πολιτικούς και αμυντικούς λόγους (δραστηριότητα Ελληνικών επιχειρήσεων στο έδαφός τους, είσοδο τους στους κόλπους της Νατοϊκής συμμαχίας, μελλοντική ένταξη στην Ε.Ε.), να συμβιβασθεί προς την πολύ ισχυρότερη Ελλάδα, η οποία αποτελεί την μοναδική εγγύηση ύπαρξής του.

Από πλευράς μας το σλαβικό μόρφωμα, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με νέο πνεύμα και η «Αλβανοσλαβία», θα ήταν ονομασία που συμβαδίζει εθνολογικά  με τον τρόπο κατά  τον οποίο αυτό συντίθεται.

Δεν θα πρέπει ΠΟΤΕ επί της ουσίας να δεχθούμε “de jure” αναγνώριση!!!

Παναγιώτης Αποστόλου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 28/12/2010 10:22:27

  Το όνομα "Σλαβομακεδονία" δεν μπορεί να υιοθετηθεί όχι επειδή δεν "στέκει" (κατά την άποψή μου θα ήταν μία λογική ονομασία για το κράτος αυτό), αλλά επειδή δεν το θελουν οι Αλβανοί, που δεν θεωρούν εαυτούς μειονότητα στη γείτονα, αλλά συστατικό στοιχείο του κράτους.
  Ο Μπουτάρης το γνωρίζει αυτό πάρα πολύ καλά, άρα πετάει απλώς πομφόλυγες. Τυχόν υιοθέτηση της ονομασίας Σλαβομακεδονία θα σήμαινε αυτομάτως ανταρσία των Αλβανών και απόσχιση του 1/3 της χώρας, όλου του βορειοδυτικού της τμήματος.
  Νομίζω ότι καλά θα κάνει να πάψει να ασχολείται με την εξωτερική πολιτική. Η Θεσσαλονίκη έχει πολλά προβλήματα και του αρκούν αυτά.

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΒΙΣ 28/12/2010 10:56:57

   Σωστός.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΒΙΣ 28/12/2010 10:58:24

   Γιατί οι Αλβανοί των Σκοπίων δε λένε: " έλα μωρέ σιγά το θέμα! Ας δεχθούμε το όνομα Σλαβομακεδονία. Έτσι κι αλλιώς σε 10 χρόνια ποιός θα ασχολείται?
   Πώς το εξηγούν οι γραικύλοι?

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ ΒΙΣ 28/12/2010 21:39:28

   1) Αυτά περί Αλβανών είναι ανυπόστατα. Τόσα χρόνια ζούσαν στη ΓιουγκοΣΛΑΒΙΑ. Αλλά ακόμη και να έχουν πρόβλημα, μετά το παράδειγμα του Κοσόβου, δεν πρόκειται να τους κρατήσει μια ονομασία με το ζόρι σε ένα κράτος. Κάποια στιγμή θα ενωθούν οι Αλβανοί της περιοχής, όπως το ίδιο επιδίωξαν και οι Έλληνες με τους αγώνες τους.

   2) Τα πράγματα με τις δηλώσεις Μπουτάρη, είναι ακόμη χειρότερα. Μίλησε για ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, δηλαδή Σλαβομακεδονία ή Μακεδονία του Βαρδάρη ΜΟΝΟ για την Ελλάδα. Διαβάστε το πρωτότυπο: http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=C6917633F6030C4B8562A2BC49CBDEAA

   3) Εδώ έχω δουλίτσα για τους απανταχού Φάκτορες. Ποιες είναι οι χώρες που αναγνωρίζουν το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»; Σύμφωνα με τον Μιλόσοσκι, 129 μέλη του ΟΗΕ. Όμως δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ επίσημα στοιχεία. Κάποιοι μας δουλεύουν κανονικά, για να μας φέρουν προ τετελεσμένων. Για να δούμε, θα καταφέρoυμε να βρούμε μέσω του Antinews ό,τι δεν έχει βρεθεί εδώ και τόσα χρόνια; Η επίμαχη δήλωση: http://www.youtube.com/watch?v=5VpGlWSW_oY

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 28/12/2010 10:26:16

  Δεν θα μπω στη λογική τής ονοματολογίας.

  Απλώς αναρωτιέμαι... όταν ο Παπαγεωργόπουλος ή ο Ψωμιάδης μιλούσαν για Μακεδονία, ο Μπουτάρης απείχε από τις ψηφοφορίες λέγοντας ότι δεν είναι δουλειά τού δημάρχου ή του νομάρχη να ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική, και όλα τα αριστερά ΜΜΕ συμφωνούσαν μαζί του.

  Τώρα τι άλλαξε; Γιατί επιτρέπεται στον δήμαρχο Μπουτάρη αυτό που δεν επιτρέπεται στον δήμαρχο Παπαγεωργόπουλο;

  Θυμήθηκα και την εκπομπή τού Θεοδωράκη με τον Καμίνη και τον Μπουτάρη, όπου ο καλός δημοσιογράφος ρώτησε φόρα-παρτίδα τους δύο νεοεκλεγέντες δημάρχους αν είναι άθεοι! Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο δημοσιογράφος που έκανε αυτήν την ερώτηση ήταν δεξιός! Θα έπεφταν όλοι να τον φάνε, ότι είναι σκοταδιστής, ότι δεν σέβεται τα προσωπικά δεδομένα, κλπ.

  Στην Ελλάδα έχουμε μια επιλεκτική δημοκρατία. Όταν η δημοκρατία μας συμφωνεί με την Αριστερά, τότε είναι καλή. Όταν δεν συμφωνεί με την Αριστερά, είναι κακή.

  Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού τής μεταπολίτευσης.

 3. ΑΓΑΠΗΝΩΡ avatar
  ΑΓΑΠΗΝΩΡ 28/12/2010 10:34:55

  ας ξεκινησουμε απο τα βασικα διαδικαστικα θεματα...
  τι δουλεια εχει η τοπικη αυτοδιοικηση με την εξωτερικη πολιτικη?
  τι αρμοδιοτητα ειχε η τοτε δημαρχος αθηνας δωρα μπακογιαννη να
  παιρνει θεση για το σχεδιον αναν στηριζοντας [με υψηλα ντεσιμπελ]το αμερικανοφερτο ΝΑΙ?
  πώς ο δημαρχος σαλονικας εμπλεκεται στα εξωτερικα θεματα της χωρας?
  οταν η εκκλησια λεει καμιαν [ατσαλη] αληθεια, τα ΜΜΕ κραυγαζουν περι της μη αρμοδιοτητος αυτης...τωρα γιατι αραγε κωφευουν?ισως και να επικροτουν...
  εδω τωρα βολευει η αναρμοδιοτητα?...ε?κυριε πεταλωτη...?

  αγαπηνωρ

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 28/12/2010 10:43:28

  Την ψώνισε και αυτός βλέπω μοντέρνα έκδοση Ψωμιάδη και Ανθιμου.

  Τρέμε Παναγιώτη.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Aris. A 28/12/2010 10:49:06

   Συμφωνώ! Ο Μπουτάρης είναι ο Ψωμιάδης τής Αριστεράς!
   Μόνο η Πάνια μας λείπει εδώ στη Θεσσαλονίκη για να δέσει το γλυκό.

 5. Χρήστος avatar
  Χρήστος 28/12/2010 10:48:52

  Καλώς ή κακώς η ελληνική κοινωνία είναι αριστερόστροφη, γι΄αυτό ακόμα και οι "δεξιές" πολιτικές δυνάμεις πολλές φορές υιοθετούν αριστερό λεξιλόγιο.Αυτό για το σχόλιο του Στέργιου.Όσο για το θέμα της Μακεδονίας, είναι ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος που μπορεί να ονομάζεται όπως θέλει.Για ποιό λόγο το κράτος αυτό δε μπορεί να έχει στο όνομα του τον όρο Μακεδονία;;Μόμοπωλιο των ελλήνων είναι η Μακεδονία;;Θυμάμαι στο μάθημα της λογοτεχνίας, κάποια φορά είχαμε διαβάσει το διήγημα "Ιστορία ενός αιχμαλώτου" του Στρατή Δούκα.Στο έργο αυτό και ενώ ο ήρωας παριστάνει το τούρκο για να γλυτώσει, όταν κάποιος τούρκος γεωκτήμονας τον ρωτά απο που κατάγεται λέει "απο τη Μακεδονία απο το Κοσσσυφοπέδι".Αυτό το γράφω για να δείξω την έκταση της Μακεδονίας ως γεωγραφική περιοχή.Και τώρα καταθέτω το "φιλοσκοπιανό" σκεπτικό μου.Αν η Μακεδονία φτάνει μέχρι το Κόσσοβο και τη Βουλγαρία[η γιουγκοσλαβία, η Ελλάδα, και η Βουλγαρία,(κάποιοι ισχυρίζονται οτι κομμάτι της Μακεδονίας έχει και Αλβανία) μοιράστηκαν τη Μακεδονία μετά τους Βαλκανικούς πολέμους] , αυτό σημαίνει οτι αυτή η χώρα(ΠΓΔΜ) βρίσκεται εξ΄ολοκλήρου στη γεωγραφική περιοχή που λέγεται Μακεδονία.Δηλαδή μια χώρα που είναι όλη μέσα στη Μακεδονία δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, και έχει η Ελλάδα που η Μακεδονία είναι ένα κομμάτι της έκτασης της;;

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Χρήστος 28/12/2010 15:59:48

   "Καλώς ή κακώς η ελληνική κοινωνία είναι αριστερόστροφη..."

   Αχαχαχα! Ω ναι. Γι' αυτό έχουμε φτιάξει κοινωνία ανιδιοτελή και σοσιαληστική, όπου η ευτυχία του καθενός ξεκινάει απο εκεί που αρχίζει η ευτυχία του άλλου. Μας διακρίνει η φιλοπατρία και οι πόλεις μας είναι καθαρές που κάνει και του τελειομανείς Γερμανούς να ντρέπονται για τα χάλια τους. Σπάνια οι πολιτικοί μας δωροδοκούνται, ειδικά από ξένα συμφέροντα και παρ' όλου που είμαστε κράτος μεσαίου μεγέθους, οι γείτονες μας σέβονται και επιδιώκουν την συνεργασία και φιλία, καλή ώρα η Τουρκία, και οι εχθροί μας υπολογίζουν. Οι φόροι είναι δίκαιοι, η δικαιοσύνη ανεξάρτητη και άμεμπτη και ο λαός ευχαριστημένος που ζεί στον παράδεισο που λεγεται 'Ελλάδα.

  • s54elas avatar
   s54elas @ Χρήστος 28/12/2010 16:29:28

   νηφαλια τοποθετηση του Χρηστου , που απο την μια και την αλλη πλευρα .. αυτο που υπερισχυει σε αυτο το θεμα ειναι .. αυτο που εχουν στο μυαλο τους .. και οχι αυτο που πραγματικα ειναι

   και ειδικα αυτο που νομιζουν .. οτι η αλλη πλευρα εχει στο μυαλο της .. και οχι αυτο που πραγματικα ειναι στο μυαλο τους .. που και οι δυο πλευρες .. αγνοουν επιδεικτικα αυτο που πραγματικα ειναι .. μια γεωγραφικη περιοχη που στην παρουσα στιγμη περιλαμβανει πολυ περισσοτερους λαους

   οι Ελληνες να πιστευουν οτι οι Σκοπιανοι .. αμα τους επιτραπει να εχουν το ονομα Μακεδονια .. θα τους οπλισει με θαρρος μονομιας .. και θα αδραξουν τις σαρισες του Μεγαλεξανδρου .. και θα ορμησουν στην ελλαδα .. και θα την κυριευσουν απο ακρου εις ακρον

   και οι σκοπιανοι να πιστευουν οτι ειναι απογονοι του Μεγαλεξανδρου και οτι δικαιουνται κληρονομικα ωφελη και τιτλους ..

   τους τιτλους τους κερδιζεις στην ζωη .. στην εξελιξη σου σαν λαος .. δεν τους περνεις κληρονομια απο τον πατερα σου .. ανανταμ-μπαμπανταμ στον αιωνα τον απαντα ..

   η αρχαια μακεδονια και οι μακεδονες εχουν περασει στην ιστορια και ειναι κτημα ολης της ανθρωποτητας .. υπηρξε σε μια δεδομενη χρονικη στιγμη και σε ενα δεδομενο χωρο .. εχει διαγραψει το δικο της 'χωραφι' μεσα στον χωροχρονο .. που θα πρεπει να γινει 'πυρσος' .. για ολους τους λαους να τον ακολουθησουνε .. και οχι μονο για τους τωρινους ελληνες η σκοπιανους ..

   εξευτελιζει αυτην την ιστορια ..με το να μαλωνουν σε ξενο 'χωραφι' .. αντι να αποδειχνουν πραγματικα με αυτα που κανουν .. οτι ειναι αξιοι συνεχιστες των αρχαιων μακεδονων

   τετοιες ατερμονες διαδικασιες .. να χτυπας το κεφαλι σε ντουβαρι .. δειχνει οτι ο καθε λαος ειναι ..λιγος .. και ουτε ο ενας ουτε ο αλλος δεν αξιζει .. να συνδεει το ονομα του .. με τους αρχαιους Μακεδονες


   δημιουργειται .. δημιουργηθηκε ενα κομφουζιο .. που το εκμεταλευονται .. οι καθε λογης λαοπλανοι ..

   να τελειωνει αυτο το θεμα .. και να μπει ο καθε κατεργαρης στον παγκο του .. να βγουν στο ανοιχτο πεδιο .. ολες εκεινες οι θεωριες που οι Σκοπιανοι ξεφουρνισαν και να δοκιμαστουν χωρις προκαταληψεις .. και αν αντεξουν στην κριση των λαων .. να γινουν ενα κοινο πεδιο και για τους δυο λαους να πανε μπροστα ..

   να παψει η ...Μακεδονια να γινει το κοκκαλο .. που οι σκυλοι μαλωνουν ποιος θα το κανει δικο του ..

 6. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 28/12/2010 11:16:59

  Κύριε Αποστόλου καλημέρα και χρόνια πολλά

  Ότι και να γράφετε εσείς, ότι και να πιστεύουν οι περισσότεροι Έλληνες, κανένας δεν ακούει. Οι πολιτικές «ελίτ» μας έχουν χεσμένους και συγχωρείστε με για τα «πεζοδρομιακά μου».

  Οι πολιτικές «ελίτ», αποτελούνται κυρίως από γνήσιους απογόνους των κοτζαμπάσηδων (εξ αίματος, αγχιστείας και πνευματικά τέκνα) και ως εκ τούτου η Ελλάδα ελάχιστα τους ενδιαφέρει. Το δε σοβαρότερο, η μεγάλη κυριαρχική δύναμη και τα μεγάλα συμφέροντα, τους ηγέτες αυτής της δήθεν πολιτικής «ελίτ», τους ελέγχουν απόλυτα. Τους κρατάνε από τα καρύδια. Κύριος οίδε πως και με ποιους τρόπους.

  Κύριε Αποστόλου το έχουν δώσει το όνομα της Μακεδονίας, όπως έχουν δώσει το Αιγαίο, τη Θράκη και τη Κύπρο. Εδώ έχουν δώσει την ίδια την Ελλάδα. Την υποδούλωσαν στα διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή και όλοι έχουν βάλει τα κεφάλια μέσα. Δεν ανατριχιάζετε όταν ακούτε τους υπουργούς, τα κανάλια, τους δημοσιογράφους, τους σχολιαστές και ένα σωρό άλλους κερατάδες να λένε: αυτό το ζήτησε η τρόικα, αυτό το επέβαλε η τρόικα, αυτό δεν το ενέκρινε η τρόικα, δεν θα περάσει γιατί η τρόικα έχει αντίθετη γνώμη κλπ. Αν δεν είναι αυτό παράδοση της κυριαρχίας, τι είναι; Άλλωστε το διακήρυξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

  Ο έλεγχος της τρόικας δεν αποτελεί ευθεία κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας;

  Δεν επαναστατείτε μέσα σας που το μνημόνιο, μία διεθνής συμφωνία, δεν εγκρίθηκε από 180 βουλευτές; Δεν είναι τραγικό ότι τη δανειακή σύμβαση, που δένει πισθάγκωνα την Ελλάδα, την έχει υπογράψει μόνο ο Παπακωνσταντίνου; Δεν θέλετε να πλακώσετε όλους αυτούς που υποθήκευσαν την Ελλάδα; Δεν απορείτε που όλοι αυτοί που μπορούν, που έχουν λόγο και γνώση, δεν μηνύουν τον πρωθυπουργό τους υπουργούς και όσους ψήφισαν το μνημόνιο για εσχάτη προδοσία;

  Άρα μην αμφιβάλετε καθόλου κύριε Αποστολού και για την εξέλιξη του ονόματος των Σκοπίων.

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 28/12/2010 11:20:21

  Γιατί εκπλήσεσθε; Η εθνική αναξιοπρέπεια έχει αναδειχθεί σε "άθλημα" απο τα ανδρείκελα του ξενήλατου συστήματος. Πλέον διαπερνούν ΟΛΑ τα στρώματα και τις ιδεολογίες.

 8. ΔΕΞΙΟΣ avatar
  ΔΕΞΙΟΣ 28/12/2010 11:21:00

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ .
  ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.
  ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

 9. than avatar
  than 28/12/2010 11:23:18

  Ρε παιδιά μια στιγμή, πως αλήθεια θα νοιώθουν οι Αλβανοί μετά από 10 χρόνια; Φυσικά ως μειονότητα στο κράτος των Μακεντόνσκι. Και πως είναι δυνατόν να ορίζονται ως μειονότητα όταν θα είναι πελιοψηφία;
  Άρα το όνομα Μακεδονία θα είναι η αιτία της καταστροφής των Μακεντόνσκι,
  γιατί το κράτος με το όνομα Μακεδονία θα εννοείται ότι θα ορίζει το κράτος που ζουν οι Μακεντόνσκι και οι Αλβανοί θα περισεύουν.

 10. AUD avatar
  AUD 28/12/2010 11:23:35

  το Σλαβομακεδονία και οτι άλλο παράγωγο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...

  αυτό πρέπει να το καταλάβετε...

 11. miden_agan avatar
  miden_agan 28/12/2010 11:26:56

  Αν δεν κάνω λάθος η θέση για σύνθετη ονομασία (προφανώς με τον όρο Μακεδονία) είχε γίνει αποδεκτή και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Επιπρόσθετα, αν και αναγνωρίζω το πρόβλημα που θέτει ο ΒΙΣ, η προταθείσα ονομασία (Σλαβομακεδονία) είναι ό,τι καλύτερο αφού περιλαμβάνει τον γεωγραφικό προσδιοσρισμό σε συνδυασμό με το εθνοτικό. Επίσης είναι μία λέξη και όχι δύο όπως το "Άνω ..".

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ miden_agan 28/12/2010 11:32:00

   Φυσικα και εχει γινει.Απλως δεν εχει γινει απο πολλους ψηφοφορους.
   Η γραμμη για συνθετη ονομασια υπαρχει στις προγραμματικες δηλωσεις της κυβερνησης Καραμανλη το 2007 και εχει λεχθει κατ επαναληψη.Αλλωστε μονο ετσι κερδισε τη στηρικη αρκετων χωρων στο ΝΑΤΟ.Το βετο μπηκε γιατι τα Σκοπια δε δεχονταν τη συνθετη ονομασια.
   Τωρα ο Μπουταρης ειναι πραγματι ο αντι - Ψωμιαδης δηλαδη αυτος που ριχνει πυροτεχνηματα για "προοδευτικους".

 12. liotsos avatar
  liotsos 28/12/2010 11:35:34

  Ο κ. Μπουταρης επρεπε να απολαμβανει την συνταξη του και τα εγγονια του. Ειναι πολυ μεγαλος σε ηλικια για να διοικησει μια πολη και επιπροσθετως δεν γνωριζουμε και την κατασταση της υγειας του ειδικα λογω του αλκοολικου παρελθοντος του.
  Θα πρεπει να περιμενουμε συνεχεις "παρεμβασεις" τυπου "ειμαι προοδευτικος και μιλαω χωρις περιστροφες", η "αλλα λεω τη μια και αλλα λεω την αλλη", λογω ενδεχομενης ανοιας

  • Θάνος avatar
   Θάνος @ liotsos 28/12/2010 19:52:47

   Ο Μπουτάρης είναι 68 χρονών, ο Σαμαράς είναι 60 άρα αν δεν αναλάβει πρωθυπουργός σε 3-4 χρόνια και αυτός θα είναι πολύ μεγάλος για να διοικήσει φαντάζομαι.
   Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το '74 ήταν 67 χρονών όταν ανέλαβε. Αφήστε τις ανοησίες με την ηλικία και κοιτάξτε την ουσία

 13. Αποστόλου Παναγιώτης avatar
  Αποστόλου Παναγιώτης 28/12/2010 11:46:05

  Αγαπητέ Αρματιστή , καλημέρα , χρόνια πολλά και καλά για την πατρίδα μας. Σε όσα γράφετε περί της διεθνούς συνθήκης έχετε απόλυτο δίκιο .
  Από πλευράς μου , θα ήθελα να σας ενημερώσω πως στις 10/5/2010 το antinews φιλοξένησε άρθρο μου , όπου εγκαλούσα όλους τους υπουργούς και πρωθυπουργούς της πατρίδος μας , από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα , για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την οικονομική χρεωκοπία της χώρας μας και την απεμπόληση Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων .
  Θεωρώ πως κυρίως η παρούσα κυβερνηση ( Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου ) έχει διαπράξει το αδίκημα της Εσχάτης προδοσίας κατά της χώρας και του λαού της .
  Ως εκ τούτου επαναστατώ και ασχέτως εάν πιστεύουμε πως έχουν ήδη "πουλήσει" το όνομα της Μακεδονίας μας , εμείς πρέπει να αγωνιζόμαστε προκειμένου να το αποτρέψουμε .
  θα θυμίσω πως στην μακραίωνη Ιστορία μας , τις επαναστάσεις τις ξεκίνησαν οι ολίγοι.
  Υποχρέωση δική μας να ενημερώνουμε τον κόσμο και να τον διεγείρουμε .
  Σας ευχαριστώ

  • AUD avatar
   AUD @ Αποστόλου Παναγιώτης 28/12/2010 11:50:16

   εύγε!!!

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Αποστόλου Παναγιώτης 28/12/2010 13:40:19

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και πολύ καλά κάνετε που γράφετε και ενημερώνετε το κόσμο. Το ίδιο κάνω και εγώ όπου μπορώ. Τύπωνω άρθρα και σχόλια που βρίσκω στο παρόν μπλογκ και σε άλλα και που τα θεωρώ σημαντικά και ενημερώνω γνωστούς φίλους συγγενείς. Η επιλογή από πολλούς συμπολίτες μας, της τηλεόρασης ως αποκλειστικού μέσου για την ενημέρωσή τους, έχει οδηγήσει στην απόλυτη άγνοια.

   Με όσα έγραψα, δηλώνω το φόβο μου και την απογοητευσή μου. Πολύ απλά, φοβάμαι ότι οι πολιτικοί μας έχουν πουλήσει. Και στο μέτωπο της οικονομίας, αλλά το κυριότερο στα εθνικά θέματα.

   Μακάρι να κάνω λάθος και να διαψευστώ, ή έμείς οι πολίτες να σηκωθούμε και να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας.

 14. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 28/12/2010 12:04:56

  Που είναι ο Τιραμόλα να μας πει για τον "τυπάρα"...

  Κλάιν μαιν :P

 15. SERAFINO avatar
  SERAFINO 28/12/2010 12:18:49

  ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.
  ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΡΗΞΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

 16. plax avatar
  plax 28/12/2010 12:22:49

  ειμαι απο τη μακεδονια και πλεον δεν με απασχολει το πως θα ονομαστουν τα σκοπια.ας ονομαστουν και σκετο μακεδονια.
  απο τη στιγμη που υπαρχει ομονοια σε ολες τις πολιτικες δυναμεις της χωρας πως η ιστορια αποτελει εμπορικα εκμεταλλευσιμο προιον και οπλο εκτακτης αναγκης για προσκαιρη συσπειρωση εγω δεν θα κατσω να πολεμησω για προειλημμενες αποφασεις.
  εγω ξερω πως ποτε δεν μας διδαξαν την ιστορια του μακεδονικου αγωνα στα σχολεια.μας διδασκαν αρχαια και νεοτερη.κατι ψευτοαναφορες υπηρχαν και κατι δεκασελιδα κεφαλαια εκτος υλης.
  και για να προλαβω μερικους που θα με πουν ραγια.θα αναφερω πως προερχομαι απο πατριαρχικη μακεδονικη οικογενεια σε εποχες που η πλειοψηφια των μακεδονων ηταν εξαρχικοι και επιπλεον προγοννος μου υπηρξε μακεδονομαχος οπλαρχηγος που εγινε προτομη.
  επισης ξερω πως το ελληνικο κρατος ειχε και εχει χεσμενο το μακεδονικο ζητημα και τους μακεδονες.η σταση του υπηρξε ανευθυνη απο τη στιγμη που δημιουργηθηκε.απο την εναρξη δηλαδη του μακεδονικου αγωνα.δεν προσπαθησε ποτε να αφομοιωσει τους αυτοχθονες(και δε μιλαω για τους ελληνες)συνεπεια αυτης της στασης ειναι να εχει παρασυρθει μεγαλο τμημα τους απο τον σκοπιανο αλυτρωτισμο με την εγκριση του ελληνικου κρατους.οι αυτοχθονες αυτοι εθνοτικα ουδεμια σχεση εχουν με τους μεταγεννεστερα εγκατεστημενους σλαβους στην περιοχη.
  τελος ξερω πως πλεον οι γεννεες που επηλθαν απο ολους αυτους μορφωθηκαν και δεν βγαζουν φανατισμο.το ελληνικο κρατος ανεκαθεν επεδιωκε να εχει ενταση στα συνορα του ακομα και αν ηξερε οτι τρεφει φιδι στον κορφο του.
  δυο πραγματα με θλιβουν.οι παραμυθιασμενοι γηγενεις και οι αμορφωτοι φανατισμενοι ελληνες που την ιστορια τη γνωριζουν μονο απο συνθηματα που τα χρησιμοποιουν ως προεκταση του εγω τους.
  η μακεδονια ποτε δεν αντιμετωπιστηκε ως μακεδονια.οπως για παραδειγμα η κρητη.εκει βλεπετε δεν υπαρχουν ζορικα συνορα.
  εγω λοιπον που τρομαζω στην ιδεα του σιχαμενου εθνικισμου.της εσωστρεφειας και της ξενοφοβιας(αλλωστε ενα μικρο κομματι μου ξενο νοιωθει.ποτε δεν το δεχτηκε το ελληνικο κρατος)εχω πειστει πως η ιστορια θα πουληθει για ενα κομματι ψωμι.εγω λοιπον την ιστορια την ξερω απο μεσα.δεν θα αγορασω το καινουριο της βιβλιο.θα μεινω με αυτην που ξερω και αυτη θα μαθω στους απογοννους μου.
  τελος το γεγονος οτι μπορεις να κατοχυρωσεις σε εναν διεθνη οργανισμο τα σαλαμια σου και τα τυρια σου και ο οργανισμος να εγγυηθει για αυτα ες αει και οχι για την αρτιοτητα της ιστοριας με κανει να πιστευω πως αυτα ειναι σημαντικοτερα.
  η φετα ειναι ελληνικη.αυτο μας ενωνει.προτιμω αυτο παρα χρυσαυγιτη μακεδονολαγνο.αλλωστε στο ζητημα της φετας η διπλοματια μας ηταν υποδειγματικη επειδη ειχαμε να κανουμε με δανους και οχι με γειτονες.ας τη διεκδικουσαν οι βουλγαροι κ θα βλεπαμε.

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ plax 28/12/2010 16:05:04

   Είσαι μπερδεμένος και έχεις λυγίσει. Ελπίζω να μπορείς να δικαιολογείς στα παιδιά σου την απόφασή σου να χαρίσεις, ως άτομο δλδλ, το όνομα. Τι θα κάνατε αν κάποιος ορεγόταν το σπίτι σας και το όνομά σας; Θα τα δίνατε για ένα κομμάτι φέτα; Μόνο Μακεδόνας δεν είσαι...

  • Σαος avatar
   Σαος @ plax 28/12/2010 18:05:28

   Και εγώ είμαι Μακεδόνας γηγενής ελληνόφωνος. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την ηττοπάθεια σου, εκτός βέβαια και αν το κάνεις από αντίδραση για να προσελκύσεις τον αντίλογο. Όταν οι πολίτες έχουν τάσεις ηττοπάθειας ή κοιτάνε μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και όχι το κοινό, λογικό είναι να έχουν και τους αντίστοιχους πολιτικούς. Η Θεσσαλονίκη επέλεξε ένα γερο για να κάνει τι άραγε;;; Αυτό που θέλω να πω είναι να κοιτάξουμε ο καθένας μας τι έχουμε συνεισφέρει στην κοινωνία μας (εκτός από την γνωστή γκρίνια) και από εκεί και πέρα να κοιτάξουμε να φέρουμε τα πράγματα προς το συμφέρον το δικό μας (σαν κοινωνία και σαν έθνος) και της πατρίδας μας. Προσωπικά δεν χαρίζω τίποτα από την ιστορία ή από τα εδάφη των προγόνων μου, οπότε όλοι αυτοί (σκοπιανοί, βούλγαροι κλπ ταρταρικά φύλα) μπορούν να πάνε να κόψουν τον λαιμό τους, μαζί και ο ΓΑΠ αν τολμήσει να κάνει κάτι που φτάνει στα όρια της εσχάτης προδοσίας.

   • plax avatar
    plax @ Σαος 28/12/2010 18:46:07

    κακως το ερμηνευετε σαν ηττοπαθεια.
    καθαρος ρεαλισμος ειναι.δε μιλαμε για λαθους χειρισμους δυο κυβερνησεων αλλα για εγκληματα κατα πληθυσμων της μακεδονιας απο την αρχη που προεκυψε,η μαλλον εφευρεθυκε το ζητημα.εγκληματα συντονισμενα και οργανωμενα.
    το να το παιξω εγω τσολιας δεν εχει νοημα.το εκαναν οι προγοννοι μου,χυσαν το ειμα τους για το τιποτα.για μια προτομη που σε στα μερη που στηθηκε εινα ταμπου απο τους ντοπιους πληθυσμους και οχι αδικα.οχι αδικα γιατι η σταση του ογανωμενου κρατους παραμενει ιδια και απαρελλαχτη απο τοτε.
    οσο για το αν ειμαι μακεδονας νικο ειμαι τοσο μακεδονας που μου ειναι δυσκολο να νοιωσω νεοελληνας.
    απλα εχω την τυχη η την ατυχια τη συγκεκριμενη ιστορια να την εχω ζησει στο πετσι μου τη στιγμη που η πλειοψηφια των οσων πετανε εθνικιστικες κορωνες να την εχουν πληροφορηθει απο τα μμε και μανηταρια του καρατζαφυρερ.
    δεν ειναι ηττοπαθεια λοιπον.παντελης ελλειψη εμπιστοσυνης σε οτι νεοελληνικο ειναι.σε σημειο που οχι απλα δεν ελπιζω σε τιποτα απο δαυτους αλλα ουτε καν θελω.δεν θα τους πω και ευχαριστω για ενα βετο η κανεναν ψευτοτσαμπουκα γιατι ξερω οτι διπλωματικο τερτιπι ειναι για να κερδισουν λιγο χρονο και 5-10 χαντρες παραπανω.
    εσεις λοιπον που ειστε μακεδονες πιο πολυ και μη ηττοπαθεις τρεξτε να φωναξετε σε καμια πορεια,να σας κολλησει το κρατος και κανενα μπλοκ ασφαλιτο-χρυσαυγιτων να μπορει απερισπαστη κ η τρεμη να βγαλει το μιχαλολιακο να εξηγησει τα κινητρα σας.
    οσο για την εσχατη προδοσια ας γελασω.ποιος θα το αποφασισει?ποια αρχη θα ασκησει τη διωξη?η εθνοσυνελευση?

 17. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 28/12/2010 12:39:17

  Τι είπε ο Μπουτάρης; Χεστήκαμε!

  Ενας Δήμαρχος είναι!

  Δεν λέω μεγάλα λόγια, αλλά νομίζω ότι ο Βοναπαρτισμός που επιδεικνύει, πάνω στην μέθη της πρόσφατης νίκης του, θα είναι εις βάρος του. Ιδιαίτερα όταν κέρδισε όχι από την δική του αξία, αλλά από την εξόφθαλμη μετριότητα του αντιπάλου του.

  Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος,

 18. stamatinix avatar
  stamatinix 28/12/2010 13:04:30

  Ο Σαράντος Καργάκος στον πρόλογο του βιβλίου του με τίτλο "Από το Μακεδονικό Ζήτημα στην εμπλοκή των Σκοπίων" (νομίζω εκδόθηκε το 1992) αναγράφει:
  " Είμαι ανήσυχος, διότι ο "ρεαλισμός" στο τέλος θα νικήσει. Η Ελλάς και πάλι θα υποχωρήσει. Θα δεχθεί τον όρο "Σλαβική Μακεδονία" ή " Νέα Μακεδονία". Όμως δεν πρέπει να υποκύψει. Η νέα γενιά πολιτικών πρέπει να εισπράξει το δίδαγμα: στην διεθνή πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες αλλά συμφέροντα. Οι ιδεολογίες είναι απλές ετικέτες. Όχι όμως οι ιδέες. Οφείλουν να παραμερίσουν τις κομματικές ιδεοληψίες και να σφυρηλατήσουν μια νέα πολιτική εθνικής συνοχής, έτσι που να εμπνέουμε σεβασμό στο εξωτερικό και να πείσουμε το θνησιγενές Σκοπιανό μόρφωμα ότι την ώρα που θα οδηγείται σαν ιερό σφάγιο στο βωμό ύποπτων συμφερόντων, στην Ελλάδα μπορεί να βρει καταφύγιο. Και όσοι επιμένουν να είναι Μακεδόνες, ας είναι. Η Ελλάς δεν πρέπει να τους αρνηθεί αυτή την ιδιότητα. Αρκεί να γίνει σαφές ότι η μακεδονικότητα πέρνα μέσα από την ελληνικότητα και όχι από την σλαβικότητα."

  Δυστυχώς, έχουμε μια κυβέρνηση που εκτελεί εντολές.
  Εντολές όμως που είναι σύμφωνες με τον πολιτικό της "plan".
  Δυστυχώς, οι περισσότεροι Έλληνες διστάζουν, "νυστάζουν" και είναι έτοιμοι να κοιμηθούν "ύπνον Επιμενίδειον".
  Ας ελπίσουμε ότι θα υιοθετήσουμε ξανά την "παιδεία της Αντιγόνης".

  Ο Σ. Καργάκος στο βιβλίο του "Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας", μεταξύ άλλων, αναφέρει:
  "Αλίμονο στον λαό που γίνεται αχάριστος προς τους νεκρούς του!
  Αλίμονο στον λαό που αγνοεί ή λησμονεί και - το φοβερότερο - αδιαφορεί για ό,τι του ανήκει ιστορικά. "

  • plax avatar
   plax @ stamatinix 28/12/2010 14:14:47

   stamatinix
   ο αλυτρωτισμος των σκοπιων δεν εχει να κανει με σλαβικοτητα της μακεδονιας.κατι τετοιο θα τους ειχε χαντακωσει.εχει να κανει με μακεδονικοτητα των σκοπιων.η προπαγανδα τους λεει οτι ειναι απογοννοι του μεγαλου αλεξανδρου.οτι ειναι μακεδονες.οχι σλαβομακεδονες.γι αυτο κ δεν προκειται να δεχτουν ορους τυπου σλαβομακεδονια.στην προπαγανδα τους δεν διεκδικουν μεριδιο της ιστοριας της της μακεδονιας(κατι τετοιο διεκδικουν οι καλας στο πακισταν)διεκδικουν ολη τη μακεδονια.ισως οχι εδαφικα αλλα σιγουρα τα πνευματικα της δικαιωματα στο συνολο τους.
   οσο για την ελληνικοτητα της μακεδονιας θα συμφωνουσα αν το ελληνικο κρατος ειχε πρωτα σεβαστει τη μακεδονικοτητα της μακεδονιας ως ενος ξεχωριστου αρτιου κεφαλαιου στους κολπους της ελληνικης ιστοριας στο διηνεκες της και οχι ενος επιμερους τμηματος της.
   αν ειχε σεβαστει αυτο το πραγμα και ειχε αναδειξει τα ποιοτικα χαρακτηριστικα της δεν θα φταναμε ποτε εδω.
   η ιταλια για να γινει κρατος σεβαστηκε και ρωμαιους και ετρουσκους και ιλυριους και σαρδηνους κ ολους.χρηματοδοτησε την ιστορια σε γεωπολιτικο επιπεδο και τωρα αποτελουν ξεχωριστες αρτιες ιστοριες που συνθετουν εθνος.δεν τους κυνηγησε ποτε.δεν τους φιμωσε ποτε δεν τους περιθωριοποιησε ποτε.εδω συνεβη το αντιθετο.
   τοσο καθυστερημενη υπηρξε εδω αντιμετωπιση του θεματος που εχει ωθησει ακομα και στις μερες μας συμπολιτες μας να νοιωθουν οτι υπαρχουν και να αρεσκονται στην ιδεα οτι τους διεκδικουν σκοπιανοι που εθνοτικα ουδε μια σχεση εχουν(τουλαχιστον απο καταβολης).
   λυπαμαι που θα το πω αλλα αυτο ουτε ο σαμαρας θα το αλλαξει ουτε προφανως ο τζεφρυ.

   • stamatinix avatar
    stamatinix @ plax 29/12/2010 07:29:23

    Plax,
    ο George Orwell στο περίφημο βιβλίο του "1984" έγραφε: "όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει και το μέλλον".
    Οι Σκοπιανοί δεν υποστηρίζουν μονάχα ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά επίσης δίνουν έμφαση και στην γλώσσα. Θεωρούν ότι ο Μέγα Αλέξανδρος μιλούσε μακεδονικά αλλά μιλούσε και ελληνικά.
    Υποστηρίζουν, εν ολίγοις, ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν ένας ξεχωριστός ευρωπαϊκός λαός, με συνείδηση και υπερηφάνεια για την εθνικότητά τους, τα έθιμά τους, την γλώσσα τους (μητρική τους γλώσσα η μακεδονική και όχι η ελληνική) και το όνομα τους. Επίσης, υποστηρίζουν ότι η Μακεδονία δεν ήταν ποτέ περιοχή της Ελλάδος αλλά αντίθετα η Ελλάδα υπήρξε υποτελής της Μακεδονίας.
    Οι Σκοπιανοί διαστρεβλώνουν την ιστορία, προσπαθώντας να αμαυρώσουν τις ιστορικές θέσεις που δικαιώνουν την πολιτική θέση της Ελλάδας.
    Η πολιτική της κυβέρνησης του Mineiko-Papandreou, δεν νομίζω ότι θα υπερασπιστεί τα ελληνικά συμφέροντα.
    Δεν το έκανε στα απλά καθημερινά θέματα (με τις απανωτές αυξήσεις σε ΦΠΑ, πάγιους λογαριασμούς κτλ που έχουν σαν αποτέλεσμα την εξαθλίωση), θα το κάνει στο φλέγοντα - εθνικής σημασίας - θέματα;
    Άλλωστε, τα συμφέροντα της αμερικάνικης καταγωγής του θα εξυπηρετήσει.
    Για τον Σαμαρά δεν ξέρω, αλλά ελπίζω σε αυτόν.

    • Rena avatar
     Rena @ stamatinix 29/12/2010 23:38:57

     Θα είναι αποκάλυψη για όλους, και κυρίως για όσους υποφέρουν από κρίση νεοελληνικής ταυτότητας, να διαβάσουν τα βιβλία "Ιστορίας" (?) που διδάσκονται στα σχολεία των Σκοπίων. Βέβαια, τι να περιμένει κανείς από ένα κράτος-κατασκεύασμα των Αμερικανών; Είναι γνωστό πως τα Σκόπια δημιουργήθηκαν για να προκαλούν προβλήματα στα σύνορα της Ελλάδας, συμπληρωματικά με την Τουρκία... Διότι, αργά ή γρήγορα η Αλβανία θα κάνει στα Σκόπια το μεγάλο "ντου", οι Σκοπιανοί μετανάστες φυσικά θα 'ρθουν στην Ελλάδα και τότε θ' αρχίσουν τα καλύτερα : οι Σκοπιανοί θ' ανοίξουν θέμα μειονότητας, στο "παιχνίδι" θα μπουν και οι μουσουλμάνοι της Θράκης με την "ευγενική χορηγία" της Τουρκίας και βέβαια μη ξεχνάμε τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που θα 'χουν το ρόλο "κερασάκι στην τούρτα"...
     Όσο για την ονομασία των Σκοπίων, προσωπικά τους προτείνω το "made in USA"...θα αρέσει και στον George!

 19. dk avatar
  dk 28/12/2010 13:10:56

  Ωραία αφού ούτε το Σλαβομακεδονία σας κάνει πώς να λέγονται; Μιλάμε σοβαρά ότι υπάρχει έστω μία στο ένα εκατομμύριο πιθανότητα να αλλάξει το όνομα του κράτους αυτού σε "Δαρδανία", "Βαρντάρσκα" ή οτιδήποτε άλλο; Όσοι επιμένουν να μην βλέπουν την αλήθεια, έχουν σοβαρό πρόβλημα.

  Γεωγραφικά οι Σλαβομακεδόνες ανήκουν στην ευρύτερη Μακεδονία και ό,τι και να λέμε δεν θα πάψουν ποτέ να αυτοαποκαλούνται "Μακεντόντσι". Έτσι όπως τα καταφέραμε με τις εθνικιστικές κραυγές ούτε το Σλαβομακεδονία θα αποδεχθούν κι ούτε καν το Βόρεια Μακεδονία. Διεθνώς ΟΛΟΙ τους αποκαλούν Macedonians γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν διαθέσιμος άλλος όρος. Πώς να τους πει ένας Ιταλός ή ένας Βραζιλιάνος δηλαδή; Fyromians;

  • Tassos avatar
   Tassos @ dk 28/12/2010 14:01:12

   Ας αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν. Ας τους αποκαλεί όποιος θέλει όπως θέλει. Σε οποιοδήποτε φόρουμ όμως, σε οποιοδήποτε διεθνή οργανισμό, σε οποιαδήποτε διεθνή διοργάνωση θα έχουν μπροστά τους το Ανω ή το Βόρεια Μακεδονία. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική κατάληξη. Οι ίδιοι δεν έχουν δεχτεί ΠΟΤΕ τίποτε άλλο εκτός από ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Οι Αλβανοί δεν δέχονται εθνοτικό προσδιορισμό. Ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Η Σλαβική αντιπολίτευση και οι Αλβανοί δέχονται αλλαγή προκειμένου να μπουν σε ΝΑΤΟ-ΕΕ.

 20. tiramola avatar
  tiramola 28/12/2010 16:52:01

  Άρχισε η σκληρή αντιπολίτευση και η αυστηρή κριτική στον Μπουτάρη πρίν ακόμα ορκιστεί, με κραυγές από το παρελθόν αφού τώρα ενοχλεί και το Σλαβομακεδονία.
  Ευχή του αρθρογράφου η αποτυχία του νέου δήμαρχου.

  • Enzo avatar
   Enzo @ tiramola 28/12/2010 18:16:04

   Δημαρχοι με το 18% του εκλογικου σωματος δεν ειναι Δημαρχοι.
   Οτι βολευει στο συστημα και τα εχουν φερει ολα στα μετρα τους.
   αντε γεια λαστιχενιε.

 21. ΤΑΣΟΣ avatar
  ΤΑΣΟΣ 28/12/2010 18:13:21

  Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων.
  samuel johnson

 22. yiannos avatar
  yiannos 28/12/2010 18:27:19

  Η Μπακογιάννη ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Καραμανλή δεν ήτανε ή κάνω λάθος?
  Η θέση της ΝΔ στο Σκοπιανό επί Σαμαρά ποιά ακριβώς είναι?

 23. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 28/12/2010 18:53:16

  Μπαρμπα Γιάννη άσε τη Σλαβομακεδονία χρονιάρες μέρες,το θέμα το έχει αναλάβει ο Φον.....Κανόνισε κανα κούκο μονό,κανα ασανσεράκι κ άσε τα χαζά.....Χικ

 24. A.M. avatar
  A.M. 28/12/2010 19:12:33

  «Αρμοδιότητα» για να μιλάει για το Ό,ΤΙ-δήποτε έχει ο καθένας!
  Δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΪ κάποιος δήμαρχος, ιερέας, γιατρός, οδοκαθαριστής, βουλευτής, μητροπολίτης, άνεργος, άεργος, άστεγος ή με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα κι αν έχει να μην μπορεί να εκφράσει άποψη για το ότιδήποτε.
  Ειλικρινά αυτό δεν το καταλαβαίνω!
  Ζούμε σε μια - έστω χειρίστης μορφής - δημοκρατία και η ελευθερία έκφρασης ακόμα είναι δεδομένη για όλους.
  Το αν κάποιοι εκ περιτροπής «παραχωρούν» ή «αφαιρούν» το δικαίωμα έκφρασης άποψης στον π.χ. Άνθιμο ή Μπουτάρη κλπ είναι δικό τους ΠΡΟΒΛΗΜΑ ή σκοπιμότητα, δεν σημαίνει όμως πως είναι και σωστό.

  Τώρα βέβαια ο καθένας με βάση τα λεγόμενά του και τα πεπραγμένα του κρίνεται άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά από κάθε άλλον πολίτη.

  Όσο με ενοχλούσε πάντα και με ενοχλεί αυτό που λένε μερικοί ότι «η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη για την εξωτερική πολιτική» π.χ. το ίδιο ακριβώς με ενοχλεί αυτό που γράφουν μερικοί εδώ μέσα ότι «ο Μπουτάρης ας αφήσει την εξωτερική πολιτική και ας ασχοληθεί με τον δήμο».
  Γιατί;
  Ποιός απαγορεύει σε έναν δήμαρχο να έχει άποψη για ότιδήποτε;

  Δεν συμφωνώ βέβαια με τον Μπουτάρη σχεδόν σε τίποτε, απ την άλλη όμως θα υπερασπίζομαι το δικαίωμά του να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του για όποιο ζήτημα εκείνος κρίνει ότι θέλει να εκφραστεί.

  Και αυτό για να έχω μετά και εγώ το δικαίωμα αλλά και την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα για ότιδήποτε αν και όταν και όπως εγώ κρίνω σκόπιμο να εκφράζομαι.

  Δεν γίνεται δηλαδή να «αφαιρώ» το δικαίωμα έκφρασης απ τον οποιονδήποτε άλλο πολίτη και μετά να απαιτώ να έχω εγώ δικαίωμα ελευθερίας έκφρασης.

  Αυτό είναι σχιζοφρένεια.

 25. Μιχάλης Σ. Βάρδας avatar
  Μιχάλης Σ. Βάρδας 28/12/2010 19:22:30

  Δεν πρέπει ποτέ η Ελλάδα να συναινέσει σε οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία
  που να εμπεριέχει το όνομα της Μακεδονίας, που είναι ελληνικό, ιστορικό
  εθνικό μας όνομα ! Κανένα σοβαρό έθνος δεν "χαρίζει" τα εθνικά του ονόματα
  στους εν δυνάμει αντιπάλους του. Υπάρχουν πολλά ευρωπαϊκά και άλλα
  παραδείγματα και καλά θα κάνουμε να θεωρήσουμε την σχετική διαπραγμά
  τευση (μέ βάση την Εδιάμεση Συμφωνία) ως λήξασα ! Δεν μπορεί άλλο η
  Ελλάδα να αναλίσκεται σε ατέρμονες και αδιέξοδες συζητήσεις με τους
  κακόπιστους γείτονές της που επί 15 και πλέον χρόνια επιχειρούν να
  παραχαράξουν την Ιστορία της και να καπηλευθούν τον Πολιτισμό της !

  Αν παρ΄όλα ταύτα κάποιοι Σκοπιανοί επιμένουν να θεωρούν τους εαυτούς των
  σαν απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου , τότε είναι και αισθάνονται Έλληνες
  και σαν τέτοιους εμείς οφείλουμε να τους διεκδικήσουμε ! Είναι δικοί μας ,
  τόσον αυτοί όσον και τα εδάφη πάνω στα οποία αυτοί κατοικούνε !

 26. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 28/12/2010 19:28:40

  - Λές να ρεφάρουμε ρε...χικ!..άν τον βάλουμε στό καρέ... χικ!..
  Τόσα ΄μύρια..χικ τού φάγαν΄οι άλλοι..χικ ,γιατί όχι εμείς ρε;;
  - ..και καμμιά δουλίτσα με ανάθεση καλά θάτανε ρε......χικ!.....χικ....!

 27. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 28/12/2010 20:00:46

  Στα πρόθυρα νέου εμφυλίου τα Σκόπια
  http://www.antibaro.gr/forum/2432

 28. Stefanos avatar
  Stefanos 28/12/2010 21:15:55

  Aπό που κι ως που ο Μπουτάρης αριστερός? Μέλος της "Δράσης" του Σ.Μάνου είναι , υποστηρίχθηκε και από τη Ντόρα, με νεοφιλευλέυθερες απόψεις σε θέματα σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους(αντικληρικαλική ρητορία,κατάργηση όρκου, γάμοι ομοφυλοφίλων, ονομασία Μακεδονία για Σκόπια). Μου θυμίζει έντονα τις απόψεις τις "φιλευλέυθερης Συμμαχίας" του Περλίκου. Τώρα αν υποστηρίκτηκε από το Πασόκ , οικολόγους κτλ αυτό έγινε για λόγους τακτικής.

 29. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 28/12/2010 22:14:04

  Όσοι χάρηκαν από την κόντρα Άνθιμου-Μπουτάρη και περίμεναν την ανάλογη
  συνέχεια, θα... αναμένουν για πολύ στο ακουστικό τους! Οι τελευταίες
  πληροφορίες λένε ότι τα βρήκαν οι δυο τους και ότι θα συνεργαστούν, κι αυτό
  δεν είναι φυσικά καθόλου κακό. Το κακό είναι η πρώτη κίνηση καλής θέλησης εκ
  μέρους του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης: Θα δίνει, λέει, το ποσό που μέχρι
  τώρα διέθετε ο Δήμος απ' ευθείας για τους απόρους της πόλης στην Εκκλησία
  για να το διαχειρίζεται αυτή, επειδή η φιλανθρωπία είναι το βασικό της
  καθήκον!
  Ερωτάται:
  α)Γιατί δέχτηκε αυτή την προσβλητική προσφορά ο Άνθιμος; Η Εκκλησία
  λογίζεται ως άπορη ώστε να αδυνατεί να κάνει φιλανθρωπίες με δικά της
  λεφτά;!!!
  β)Είναι σίγουρο ότι το ποσό αυτό θα πάει για φιλανθρωπίες και όχι για τις
  πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ποιμεναρχών (πολυτελή αυτοκίνητα,
  χρυσοποίκιλτα άμφια, έξοδα παραστάσεως, κλπ);!!!
  γ)Μήπως πρόκειται για ύπουλη προσπάθεια του Μπουτάρη να παγιδέψει και να
  εκθέσει την Εκκλησία;!!!
  Σημειώστε με Χ τη σωστή απάντηση!!! (Δηλαδή,
  "Μουτζαχεντίν-Αριστεροπαρανοϊκοί, ισοπαλία!!!)...

 30. ierofantis avatar
  ierofantis 28/12/2010 22:35:06

  Αυτοί οι Σκοπιανοί είναι καταπληκτικοί. Τους έχουν δήθεν αναγνωρίσει 129 τόσες χώρες, με τη συνταγματική τους ονομασία και αυτοί σκίζονται να μας αναγκάσουν και εμάς να κάνουμε το ίδιο. Μήπως γιατί γνωρίζουν ότι χωρίς την αναγνώριση της Ελλάδας, όσοι και να τους αναγνωρίσουν παγκοσμίως, θα είναι μια ζωή θνησιγενείς; Και τώρα που οι Αλβανοί αρχίζουν πάλι και γκρινιάζουν πρέπει σώνει και ντε να τους δώσουμε σωτηρία στο πιάτο;

  Πρόταση για αδύναμο κράτος: Συνέχιση του διαλόγου, όχι δεσμεύσεις, διαμόρφωση κατά το δυνατό συμμαχίων εντός των διεθνών fora που συμμετέχουμε, υπεκφυγές, αναβλητικότητα, να περάσει καμιά δεκαετία μπάς και λόγω πληθυσμιακής σύνθεσης το δουν και αυτοί διαφορετικά.

  Πρόταση για σοβαρό κράτος: Καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, δήλωση ευαρέσκειας (λέμε τώρα) για τις άοκνες προσπάθειες του ΟΗΕ και των ειδικών διαμεσολαβητών του, κατηγορηματική δήλωση ότι ο γύρος των διαπραγματεύσεων στον ΟΗΕ έληξε και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει αυτή τη χώρα ως Μακεδονία ή παράγωγό της. Όταν αποφασίσουν να κουβεντιάσουν κάτι άλλο οι Σκοπιανοί, δήλωση της Ελλάδος ότι αναγνωρίζει την εδαφική ακεραιότητα του βόρειου γείτονα, ότι θα χρηματοδοτήσει και εκσυγχρονήσει τις δομές του, ότι θα συμβάλλει στην είσοδό του σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, και το κυριότερο ότι θα εγγυηθεί την ασφάλεια του.

  Από τα παραπάνω, και στην παρούσα συγκυρία, αν μπορέσουμε να κάνουμε το πρώτο, προσωπικά θα ήμουν ευτυχής...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.