10/05/2010 17:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γιάννης Αγγέλλου καταθέτει στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι

Μόλις μπήκε ο Γιάννης Αγγέλλου στην εξεταστική επιτροπή για το βατοπέδι.

Σαράντα  λεπτά κράτησε η κατάθεση του Γ. Βουλγαράκη και πέντε του Γιώργου Αλογοσκούφη

Ο κ. Βουλγαράκης προσκόμισε απόφαση του  υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου με ημερομηνία 17 Μαρτίου 2010 που δείχνει ότι οι περιοχές που φέρεται να είχε υπογράψει τότε να ανταλλαγούν με τη Μονή Βατοπεδίου στην Ουρανούπολη, δεν ήταν αρχαιολογικοί χώροι. Επίσης ζήτησε  να ληφθούν υπόψη των μελών της επιτροπής οι λογαριασμοί του και της συζύγου του Κατερίνας Πελέκη διασταυρωμένα από ορκωτούς λογιστές, μαζί με τα συμβόλαια ανταλλαγών που υπέγραψε η σύζυγός του.

Ο κ. Αλογοσκούφης  δήλωσε πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση. «Για την υπόθεση αυτή ουδέν γνωρίζω, καθώς δεν συνδέθηκε με την άσκηση των καθηκόντων μου ως Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Τα θέματα της δημόσιας περιουσίας είχαν ανατεθεί από τον Πρωθυπουργό, αποκλειστικά στους Υφυπουργούς, όπως συνέβαινε παγίως και από προηγούμενες κυβερνήσεις. Για το λόγο αυτό,
όλες οι σχετικές ενέργειες και υπουργικές αποφάσεις και πράξεις, και προ του 2004 και μετά, υπογράφονταν πάντοτε από τους αρμόδιους υφυπουργούς. Επομένως ουδεμία αρμοδιότητα ή εξουσία είχα ή άσκησα στο συγκεκριμένο θέμα». Κατόπιν τούτου, όπως εξήγησε δεν έχει ούτε είχε την παραμικρή σχέση με το εξεταζόμενο από την Επιτροπή  ζήτημα των παραχωρήσεων και ανταλλαγών δημοσίων εκτάσεων.

Ενημέρωση: Σε κατʼ αντιπαράσταση εξέταση προσανατολίζεται να καλέσει τους  Π. Δούκα και Γιάννη Αγγέλου η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, εξ αιτίας της αντίφασης που περιέπεσαν ως προς την ακριβή ημερομηνία της επικοινωνίας που είχαν το 2004. Ο Διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου επέμεινε ότι τηλεφωνήθηκε με τον κ. Δούκα στις 14 Ιουλίου 2004. Όμως, σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό Π. Δούκα, ο οποίος κατέθεσε την προηγούμενη βδομάδα στην επιτροπή, επικοινώνησαν τον Ιούνιο, δηλαδή, πριν από την υπογραφή  των ανταλλαγών και μάλιστα το είχε εκλάβει ως παρότρυνση να τελειώσει γρήγορα με το θέμα. Έτσι, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρότειναν να κληθεί εκ νέου ο κ. Δούκας στην επιτροπή σε κατʼ αντιπαράσταση εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές των ισχυρισμών τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 10/05/2010 18:11:05

  Ε ρε Γιάννης Αγγελάκας που τους χρειάζεται!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 10/05/2010 18:41:48

   Ο χαμένος τα παίρνει όλα:

   Γλένταγες στους ουρανούς
   με ζάρια και χαρτιά
   Και ξάφνου στα σκοτάδια μας
   γκρεμίστηκες με φόρα.
   Τώρα κρυώνεις και πεινάς
   μ' άστο σε μας
   για σένα βράζει αυτή
   η άδεια κατσαρόλα

 2. Ελληνας avatar
  Ελληνας 10/05/2010 18:35:13

  Μόνο μία ρήση ταιριάζει στα λεγόμενα των κυρίων... "από μπροστά παρθένα και από πίσω μπαίνουν τραίνα"

 3. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 10/05/2010 21:17:36

  Πότε ακριβώς είπαμε ,πως άρχισε η ιστορία με το Βατοπέδι;;;;;;;;;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.