Ο ΓΑΠ και τα σχέδια για το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ
29/05/2014 08:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΓΑΠ και τα σχέδια για το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ

Άρχισε να ξεδιπλώνει το σχέδιο που έχουν ετοιμάσει Παπανδρεϊκοί, επιχειρηματικά συμφέροντα και ο εκσυγχρονιστικός αχταρμάς που κυβέρνησε τη χώρα στα διαλείμματα μεταξύ της μίζας και της ρεμούλας....

Όταν προεκλογικά γράφαμε ότι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ από την κάλπη θα βγει το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ δεν μας πιστεύατε. Σιγά – σιγά οι μάσκες πέφτουν. Και πέφτουν από ανθρώπους που έχουν αποδοκιμαστεί από την κοινωνία όπως… κακή ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πολιτικός που πήρε κληρονομιά το κόμμα από τον πατέρα του, που αν δεν είχε αυτό το επώνυμο δεν θα ήταν ούτε θυρωρός. Κι όμως, ο κ. Παπανδρέου που έφερε το ΠΑΣΟΚ από το 45% στο 8% έχει άποψη και ήδη άρχισε να ξεδιπλώνει το σχέδιο που έχουν ετοιμάσει Παπανδρεϊκοί, επιχειρηματικά συμφέροντα και όλος αυτός ο εκσυγχρονιστικός αχταρμάς που κυβέρνησε τη χώρα στα διαλείμματα μεταξύ της μίζας και της ρεμούλας, του Ακη και του Τσουκάτου.

Κάποιοι εδώ και καιρό επιχειρούν να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας απομονώνοντας τις ακραίες φωνές και μετατρέποντάς το σε κεντροαριστερή πλατφόρμα που θα αναλάβει για χρόνια τα ηνία της εξουσίας.

Το αποκάλυψε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στην Deutsche Welle. Ερωτώμενος για τις πιθανότητες μιας κυβερνητικής συνεργασίας Αριστεράς-Κεντροαριστεράς είπε:

«Να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, όπως λένε. Δηλαδή, το βασικό είναι τι πρέπει να γίνει στη χώρα μας: Μια προοδευτική, δημοκρατική πλατφόρμα των αλλαγών, των συγκρούσεων που πρέπει να γίνουν με νοοτροπίες και πρακτικές, των πολιτικών που θα φέρουν μια σωστή, χρηστή διοίκηση και αναπτυξιακή πορεία. Πάνω σε αυτές τις αρχές και βάσεις ενός σοβαρού προγράμματος να είμαστε ανοιχτοί σε πιθανές συνεργασίες για το μέλλον», ήταν η απάντηση του Γ. Παπανδρέου.

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα κι αν οδηγούν σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο πρώην πρωθυπουργός απαντά καταρχήν αρνητικά: «Το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που δεν προκαλεί ανάγκη άμεσης προσφυγής σε εθνικές εκλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μηνύματα και ότι δεν υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι σαν ένα προοδευτικό κίνημα η δημοκρατική παράταξη πρέπει να θέσει μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη δομή ενός ακόμα πελατειακού συστήματος, κατεστημένων που ακόμα κυριαρχούν και επηρεάζουν αποφάσεις και την πολιτική ζωή του τόπου». Όπως εκτιμά, αυτή η δομή είναι η «ρίζα» για την κακή διαχείριση του φυσικού πλούτου και του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, που οδήγησε την Ελλάδα στα ελλείμματα και στα χρέη.

Στην ερώτηση της Deutsche Welle κατά πόσο θα ήθελε να συμβάλει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς που υπέστη συρρίκνωση των δυνάμεών της ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά ως εξής: «Έχοντας μια πορεία μέσα σ΄ αυτόν τον χώρο, αγώνων και προσπαθειών, είμαι πάντα έτοιμος να συμβάλω και να βοηθήσω ώστε αυτός ο χώρος να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί και να έχει έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος».

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι στο χώρο μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ κυοφορούνται εξελίξεις και διεργασίες για ευρύτερες συνεργασίες. Αν και αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχουν προσεγγίσεις, εντούτοις οι κεντροαριστεροί που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια ξέρουν πώς να κάνουν συνθέσεις και να λειαίνουν τις γωνίες. Δεν ξέρουμε αν θα είναι ο Τσίπρας αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας κατάληψης της εξουσίας ή θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από άλλους. Αυτό που φαίνεται να υπάρχει στο παρασκήνιο είναι η δημιουργία μιας μεγάλης «δημοκρατικής παράταξης» η οποία θα τα χωρέσει όλα. Και τις Ελιές, και τα Ποτάμια και τους λάιτ Συριζαίους. Ίσως είναι η απάντηση στο σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για την ανασύνθεση της κεντροδεξιάς η οποία θα ενσωματώσει όσους ανήκουν στην πραγματικότητα στη δεξιά παράταξη και θα επαναφέρει τους «παραστρατημένους» ψηφοφόρους που πήγαν προς την ακροδεξιά.

Θα δημιουργηθεί δηλαδή ένα ισχυρό δίπολο ώστε να αντιμετωπιστεί ο πολυκερματισμός του πολιτικού σκηνικού, ένας νέος δικομματισμός και το γνωστό δίδυμο Δεξιά – Κεντροαριστερά. Αν ο κ. Παπανδρέου δεν λέει ό,τι του κατέβει (πράγμα που το κάνει συχνά) τότε απλά αποκάλυψε τις κουβέντες που γίνονται πίσω από τις κεντροαριστερές κουρτίνες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΝΝΗς ΟΙΚΟς avatar
  ΓΙΑΝΝΗς ΟΙΚΟς 29/05/2014 08:55:12

  Αυτός έπρεπε ήδη να έχει συλληφθεί και να ανακρίνεται, όχι μόνο γιατί έδρασε εις βάρος του Ελληνικού λαού αλλά και γιατί "εκτελεί" τον ζεϊμπέκικο μετατρέποντάς τον σε αρκουδιάρικο.

 2. Naruto avatar
  Naruto 29/05/2014 09:13:05

  Το συμπέρασμα που βγαίνει απ' ολα οσα συμβαίνουν πίσω απο τις κουρτίνες ειναι οτι , πρέπει να γίνει άμεσα αναθεώρηση του συντάγματος . Να αλλάξει ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας με περιορισμό τού χρόνου ενασχόλησης με την πολιτική ώστε να απαλαγούμε από τις οικογένειες και τους κληρονόμους τους .

 3. Ρηνα avatar
  Ρηνα 29/05/2014 09:46:30

  Κεντροαριστερα, κεντροδεξια, το διπολο που θα εχει ως συνισταμενη του το πως βλεπει καθε πολος την Οικονομια και την αντιμετωπιση της. Ετσι λανσαρονται. Εγω βλεπω οτι θα χρειαστει επειγοντως ενεργοποιηση του "πατριωτικου" πολου και θα φανει ποιοι θα δεχτουν να τον απαρτισουν. Για αποφασεις που θα δεσμευσουν χρονια τη πατριδα και πολυ πιθανον και για πολεμικες επιχειρησεις. Τα κομματα τρα λα λα, τελος....

  • κοινός νούς avatar
   κοινός νούς @ Ρηνα 29/05/2014 09:50:08

   Απόλυτα σωστή

  • Naruto avatar
   Naruto @ Ρηνα 29/05/2014 12:36:51

   Ρηνα όταν αναφέρεις ενεργοποίηση πατριωτικού πόλου και ενοείς μέσα απο κοινοβουλευτικές διαδικασίες , πρέπει να γνωρίζεις οτι αυτά τα κανάλια έχουν σφραγιστεί και δεν επιτρέπουν ούτε επιστροφές απο Α.Ε και Χ.Α .Τους κολλήσαμε την ρετσινιά "ψεκασμένοι"και "ναζί" και τους χάσαμε δια παντός .

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Naruto 29/05/2014 12:50:49

    Οπωσδηποτε μεσα απο κοινοβουλευτικες διαδικασιες εννοω ΑΛΛΑ αν καποια στιγμη ειναι αδυνατον να λειτουργησει η Βουλη; αν καποιοι εξαφανιστουν; αν ηχησουν σειρηνες; το μυαλο τρεχει πολλες φορες πιο γρηγορα απο τα γεγονοτα. Πολλοι θα χρειαστει να αποδειξουν ποσο Ελληνες αισθανονται....

    • Naruto avatar
     Naruto @ Ρηνα 29/05/2014 13:09:31

     Ρηνα τα έζησα αυτά το `74 στρατιώτης στόν Εβρο . Δεν θέλω να τα ξαναζήσω .

    • προεδρος avatar
     προεδρος @ Ρηνα 30/05/2014 23:37:47

     δεν τους ενδιαφερει να αποδειξουν τιποτα ετσι σκευτοντε οι απλοι ανθρωποι οχι οι πολιτικοι μην σε πιανουν κοροιδο

 4. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 29/05/2014 09:48:13

  Η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς στην Ελλάδα , μαζί με τα αισθήματα ενοχής που έχουμε εμείς του φιλελεύθερου αστικού χώρου , έχει πάντα σαν στόχο την αέναη παντοδυναμία της Αριστεράς , ακόμα και τώρα που μετά την πτώση του ανατολικού μπλόκ , έχει υποχωρήσει παντού στην Ευρώπη εκτός από την Ελλάδα . Η πασοκοποίηση της χώρας που έγινε με τα εκατομμύρια των διορισμένων στο δημόσιο και με την διάχυση και θεσμοθέτηση της διαφθοράς σε όλο το κράτος , προσπαθεί πάντα να απομυζά τον δημόσιο πλούτο διατηρώντας την νομή της εξουσίας . Το βλέπουμε κυρίως στα ΜΜΕ και στα κανάλια , όπου από το κρατικό μέχρι τα ιδιωτικά , δεκάδες δημοσιογράφοι αγωνιούν γιά το μέλλον της κεντροαριστεράς , σε μιά χώρα με διαλυμένη οικονομία και εκατομμύρια ανέργους . Εχουν μαζί τους , τις και καλά σατιρικές εκπομπές όπου αριστεροί χαβαλέδες που στην ευρώπη θα τους είχαν στο μουσείο , σαν γραφικές παρωχημένες φιγούρες , εδώ ασκούν πολιτική και καθοδηγούν τις άβουλες μάζες . Θα πρέπει όμως και εμείς να έχουμε στο νού μας , ότι αυτοί μας βλέπουν ως διάλλειμμα στην εξουσία τους και μας ανέχονται ως αναγκαίο κακό μέχρι να ξαναπάρουν την εξουσία στα χέρια τους μόνοι τους . Δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία με την διαφθορά στο πασοκ , να τους τελειώσουμε και να επικρατήσουμε ιδεολογικά και τώρα προσπαθούν να μας βάλουν πάλι στην γωνία .

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 29/05/2014 13:25:24

  Η σημερινή δήλωση Σκουρλέτη δείχνει ότι η απόπειρα ΣΥΡΙΖοποίησης του ΠΑΣΟΚ δια του ΓΑΠ είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στο ΠΑΣΟΚ πετούν τώρα το τυράκι της επόμενης κυβερνητικής θητείας και περιμένουν, αυτοί που το έκαναν, να "τσιμπήσει", μια που στο ΠΑΣΟΚ είναι κατά βάση αμοραλιστές της κακιάς ώρας. Να δούμε πώς θα αντιδράσει ο Σαμαράς. Θα καταγγείλει από κοινού τη σύμπραξη των "λεφτά υπάρχουν" ή θα συνεχίσει να τους χαϊδεύει;

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Διογένης 29/05/2014 19:30:06

   Διογένη πάω στοίχημα πως θα τους χαϊδεύει, γιατί νομίζει ότι τους χρειάζεται...

 6. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 29/05/2014 20:16:25

  ῎Α μοῦ πῆ κάποιος τί ἔχει ποσφέρει στήν Πατρίδα ἡ Κεντροαριστερά, ΕΛΕΟΣ!!! Μπορεῖ νά ἐξαφνισθῆ; ῞Ολα τά "μμε" ἀσχολοῦντε μέ τίς ἐξελιξεις στόν χῶρο αὐτό.

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 30/05/2014 14:12:21

  Σαν F16 σε vertigo, ένα πράγμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.