#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/05/2011 16:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΓΑΠ θέλει να προσχωρήσει στην "γραμμή Σαμαρά, αλλά δεν μπορεί!
Αν είναι κάτι που «ανέβασε» το Σαμαρά περισσότερο κι από το Ζάππειο-ΙΙ είναι η στάση που κράτησε στις πιέσεις για «συναίνεση» αμέσως μετά.

Τελικά η Κυβέρνηση δεν τόλμησε να ασκήσει κριτική ουσίας στην πρόταση «Επανεκκίνησης» της Νέας Δημοκρατίας.

Κάτι πήγε να ψελλίσει στην αρχή, για τους «αριθμούς που δεν έβγαιναν»...

Κι ύστερα το πήρε πίσω.

Κάτι πήγε να πει μετά, ότι η Επανεκκίνηση, τάχα, «θα δημιουργήσει μεγαλύτερο έλλειμμα». Αλλά το μάζεψε κι αυτό…

Γιατί έδινε την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να αναλύσει ακόμα περισσότερο τις λεπτομέρειες της πρότασής της.

Κι όσο την ανέλυαν, τόσο πιο πειστική ακουγόταν

 

Οπότε πέρασαν σε άλλο τέχνασμα: να ασκηθούν πιέσεις στη Νέα Δημοκρατία από την Ευρώπη!

Πιέσεις που έφτασαν, κάποια στιγμή, στα όρια του εκβιασμού:

-- Αν δεν υπογράψει και η Αντιπολίτευση το «Μακροπρόθεσμο πρόγραμμα» της Κυβέρνησης, δεν θα δοθεί στην Ελλάδα η πέμπτη δόση του δανείου!

Τότε, κι ενώ είχαν αρχίσει πολλοί να προεξοφλούν ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα υποκύψει - και πολλοί άρχισαν να καρδιοχτυπούν μήπως υποκύψει – βγήκε ο Σαμαράς και τους είπε:

-- Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, θεσμούς και Αξιοπρέπεια. Και την συνταγματική τάξη της χώρας μου δεν τη διαπραγματεύομαι! Ούτε καν τη συζητάω…

Τότε βγήκαν και διαψεύσεις από τις Βρυξέλλες.

-- Καλέ δεν το είπαμε έτσι. Παρανόησις…

Και τέλειωσε η υπόθεση. Άδοξα - για την κυβέρνηση…

Αλλά πολύ ένδοξα για τον ίδιο το Σαμαρά. Ο οποίος κέρδισε περισσότερο που άντεξε στην πίεση και δεν κάμφθηκε από τον εκβιασμό. Και «φώναξε τη μπλόφα»...

Ο Ελληνικός λαός έχει ανάγκη από κάποιον που να στέκει όρθιος και να μη … «χορεύει» στα νεύματα των απ’ έξω. Και τον βρήκε

 

Βέβαια, όποιος παρακολουθεί στενά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις ήξερε ότι ήταν μπλόφα από τις Βρυξέλλες.

Το είπε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τις προάλλες και το επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας λίγες μέρες αργότερα:

-- Τα χρήματα που δίνονται στην Ελλάδα από τους Γερμανούς (ή Ολλανδούς) φορολογούμενους, δεν διασώζουν την Ελλάδα, διασώζουν τις γερμανικές (και ολλανδικές και γαλλικές) τράπεζες!

Που έχουν ελληνικά ομόλογα και θα πάθουν μεγάλο χουνέρι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει ξαφνικά.

Ουσιαστικά μας «απειλούν» ότι θα κάνουν… κακό στον εαυτό τους και θα τινάξουν στον αέρα το ίδιο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα!

Η θέση της Ελλάδας σε μια ενδεχόμενη αναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, γίνεται ακόμα ισχυρότερη, για τρείς λόγους:

-- Πρώτον, γιατί δεν υπάρχει σοβαρή εφημερίδα στην Ευρώπη και στον κόσμο που να μη τους γράφει, καθημερινά σχεδόν, ότι το Μνημόνιο της Ελλάδας ήταν λάθος συνταγή και έχει ήδη αποτύχει.

-- Δεύτερον, διότι κανείς δεν ζητά η Ελλάδα να παραιτηθεί από το στόχο μείωσης του ελλείμματος και του χρέους. Η Νέα Δημοκρατία τους ζητά να αλλάξει ο τρόπος που θα γίνει αυτό. Με συνδυασμό μέτρων Ανάκαμψης. Κυρίως πια, με μειώσεις φορολογικών συντελεστών.

-- Τρίτον, αυτά που τους ζητά η Νέα Δημοκρατία τα έχουν ήδη αποδεχθεί για την Ισπανία και την Πορτογαλία στα δικά τους Μνημόνια: Μείωση φορολογικών συντελεστών, μείωση εργοδοτικών εισφορών και εξαίρεση των χαμηλών συντάξεων από τη λιτότητα...

Άρα δεν μπορούν να τα αρνούνται για την Ελλάδα!

Τόσο το ΔΝΤ όσο και η Κομμισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διακινδυνεύουν το κύρος τους, επιμένοντας σε κάτι που έχει αποτύχει και απορρίπτοντας πεισματικά κάτι που αλλού το έχουν αποδεχθεί.

 

* Ο Αντώνης Σαμαράς, λοιπόν, μπορεί χωρίς ιδιαίτερες ανησυχίες να επιμένει στην Επανεκκίνηση και στην αναδιαπραγμάτευση, ξέροντας ότι ούτε θα μπορέσουν να του αρνηθούν ως το τέλος αυτά που τους ζητάει, ούτε να τον εκβιάζουν μπορούν στο μεταξύ…

* Αντίθετα, ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, γιατί ξέρει ότι αν επιμείνει στην συνταγή του Μνημονίου θα χάνει συνεχώς -  και μέσα στην Ελλάδα και έξω: Μέσα στην Ελλάδα, γιατί ξεσηκώνονται εναντίον του και οι πέτρες. Και έξω από την Ελλάδα, γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι η συνταγή κάνει κακό πια…

Από την άλλη πλευρά, αν ο Πρωθυπουργός προσχωρήσει στη «γραμμή Σαμαρά» θα έχει ομολογήσει το σφάλμα του και θα έχει παραιτηθεί από την πολιτική του. Η αποχώρησή του θα είναι πλέον ζήτημα (λίγου) χρόνου.

 

Για σκεφτείτε πέρσι τέτοιο καιρό: Ποιος το περίμενε ότι ο Σαμαράς, που τότε τον χτύπαγαν όλοι, θα βρισκόταν σήμερα σε απόλυτα πλεονεκτική θέση έναντι όλων;

Για σκεφτείτε και πριν ενάμιση χρόνο: Όταν την είχαν τη Νέα Δημοκρατία τελειωμένη και σφαγμένη. Για «πολλά-πολλά χρόνια»...

Ποιος να το ’λεγε…

Πρώτη φορά έγινε τόσο θεαματικό γύρισμα σε τόσο λίγο χρόνο.

Και πώς;

«Καβάλα» σε μια γραμμή που πρώτα απομόνωνε το Κόμμα από παντού, κι ύστερα το δικαίωσε στα μάτια όλων.

Δεν είναι μόνο αυτό που πέτυχε.

Το πιο συγκλονιστικό είναι πώς το πέτυχε…

ΝΖ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. eipa kai elalisa avatar
  eipa kai elalisa 21/05/2011 16:55:27

  Καλά καλά. Ας πάρει μισό % διαφορά σε κάνα γκάλοπ και συζητάμε. Ο ελληνικός λαός είναι ηλίθιος και παραμυθιάζεται εύκολα (απόδειξη ότι ο ΓΑΠ κυβερνάει).

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 21/05/2011 17:16:23

  Πολύ σωστή ανάλυση. Βέβαια, το γεγονός ότι όλα αυτά είναι σωστά, δείχνει την έκταση και το βάθος της πολιτικής ανωριμότητας αυτής εδώ της κοινωνίας. Συγγνώμη δηλαδή, πόσο μυαλό ήθελε για να καταλάβει κανείς ότι με το Μνημόνιο γινόταν αυτό που τελικά έγινε; Στον Κούλογλου (σ' αυτόν δεν ήταν;) περιέγραφε ο ΓΑΠ ότι όπου πάει το ΔΝΤ συμβαίνουν αυτά ακριβώς που συνέβησαν και σε εμάς. Και μετά από ένα χρόνο ήρθε και είπε "ελάτε να σας σώσω με το ΔΝΤ" και "ναι, συζητούσα με όποιους μπορούσα για τη σωτηρία της πατρίδας μου, τι άλλο να έκαμνα;" και τελικά αποδείχθηκε πώς ό,τι έκανε ήταν για την καταστροφή της πατρίδας του (όχι των ΗΠΑ, της Ελλάδας εννοώ), όπως ακριβώς περιέγραφε και τον Ιούνιο του 2009.

  Και αυτό υπάρχει ένα σωρό κόσμος (πασόκοι) προσβεβλημένοι από τον πολιτικό καρκίνο που λέγεται ΠΑΣΟΚ, που ακόμη το χάφτουν.

  Λοιπόν, δεν ξέρω, από τότε που το προφανές γίνεται μη προφανές για την πλειοψηφία της κοινωνίας, έχουμε τεράστιο πρόβλημα.

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 21/05/2011 17:32:03

  Οπως φαίνεται και από τις δημοκοπήσεις το Ζάππειο ΙΙ αποτελεί το ξεκίνημα Σαμαρά προς στην Πρωθυπουργία.

  Σε επίπεδο κοινωνίας πέρασε το μήνυμα του υπεύθυνου πολιτικού κόντρα στην λάσπη που δέχτηκε περί λαικιστή και ακραίου τον τελευταίο χρόνο.

  Σε πολιτικό επίπεδο αποκρούοντας τις πιέσεις για συναίνεση έσπασε την τελευταία γραμμή αμύνης του Παπανδρέου που προσπάθησε να τον καταστήσει συνένοχο.

  Το ερώτημα είναι ΝΖ πότε ο Σαμαράς φωναχτά θα δηλώσει ότι ο Παπανδρέου δεν έχει το πολιτικό βάρος, την αντοχή, και την διαπραγματευτική ικανότητα να βγάλει την χώρα από την κρίση.

  Πότε θα αποφασίσει να περάσει στην αντεπίθεση.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 21/05/2011 17:42:30

  Εντωμεταξύ, κι ο Τσίμας μας βγαίνει λίγο-πολύ υπέρ Σαμαρά! Για δες, για δες!...

  h__p://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artID=4631879

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Επώνυμος 21/05/2011 17:45:13

   Τρέχουν να πιάσουν στασίδι.

  • Ελευθεριακος Δεξιος avatar
   Ελευθεριακος Δεξιος @ Επώνυμος 21/05/2011 18:40:33

   Εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση γιατί το Πασοκ άμα θέλει μπορεί να βρει επιχειρήματα να υπερασπίσει τον εαυτό του και να αποδομήσει τις θέσεις της ΝΔ άλλα δεν το κάνει και από την άλλη βλέπουμε φιλοκυβερνητικά μέσα να "αδειάζουν" τον ΓΑΠ και να έρχονται πιο κοντά στις θέσεις Σαμαρά. Αυτό μου δίνει την εντύπωση πως μάλλον γίνονται διεργασίες και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό οπότε οδηγούμαστε σε εκλογές αν κρίνω και από την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης και τις διαφωνίες στο εσωτερικό της. Πάντως θα πρέπει και η ΝΔ να αποδείξει ότι είναι ικανή να διαχειριστεί αυτά που έρχονται αλλιώς θα έχει την ίδια φθορά με το Πασοκ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Ελευθεριακος Δεξιος 21/05/2011 19:50:13

    Όπως το λες είναι. Ως προς την τελευταία φράση, αυτό υποθέτω ότι εννοείς θα συμβεί όταν έρθει στην εξουσία η ΝΔ, έτσι;

    Μια εκδοχή για την αλλαγή των φιλοκυβερνητικών μέσων είναι να φοβούνται πια για τους εαυτούς τους και να θέλουν όντως να αλλάξει η πολιτική, που με ΠΑΣΟΚ λίγο δύσκολα θα αλλάξει. Άλλη εκδοχή είναι να βλέπουν ότι ο ΓΑΠ δεν πρόκειται να αφήσει το ΠΑΣΟΚ αν δεν πέσει πρώτα από πρωθυπουργός, οπότε κάνουν ό,τι μπορούν για να πέσει. Μετά θα πέσουν σα λυσσασμένοι να υποστηρίξουν το Βενιζέλο ή όποιον άλλον τέλος πάντων βγάλουν μπροστά. Προς το παρόν, πάντως, μπορούμε να χαιρόμαστε που εμμέσως πλην σαφώς στηρίζουν Σαμαρά, αλλά ας μην επενδύουμε σε αυτή τη στήριξη, είναι εντελώς προσωρινή και λυκοφιλία.

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 21/05/2011 17:57:34

  ΕΠΩΝΥΜΕ ΕΚΤΙΜΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ….ΠΙΣΤΕΥΩ ( ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ) ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΄΄ΚΑΤΙ΄΄ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 2…ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΝΙΩΣΕΙΣ , ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ (ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΙ ΕΣΥ) ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ…΄΄Ο ΚΩΔΙΚΑΣ΄΄ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ…Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕCONOMIST ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ,ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΜΕ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ…

  • Scarface avatar
   Scarface @ ΕΥΑ 21/05/2011 19:29:27

   Μ΄αρέσεις!!!
   +1.000

 6. Scarface avatar
  Scarface 21/05/2011 19:41:04

  "Αν είναι κάτι που «ανέβασε» το Σαμαρά περισσότερο κι από το Ζάππειο-ΙΙ είναι η στάση που κράτησε στις πιέσεις για «συναίνεση» αμέσως μετά."
  ΝΖ, προσπαθείς να μας πεις να μη θυμόμαστε και τόσο το Ζάππειο ΙΙ ή μου φαίνεται?

  "Ο Ελληνικός λαός έχει ανάγκη από κάποιον που να στέκει όρθιος και να μη … «χορεύει» στα νεύματα των απ’ έξω. Και τον βρήκε…"
  Ο λαός όντως τον έχει βρει τον Ηγέτη του.
  Άν βρει και ο Σαμαράς συνεργάτες -να μπορεί ο άνθρωπος να κάνει τη δουλειά του, δίχως προβλήματα- θα είναι καλύτερα τα πράγματα για όλους.

  "Για σκεφτείτε πέρσι τέτοιο καιρό: Ποιος το περίμενε ότι ο Σαμαράς, που τότε τον χτύπαγαν όλοι, θα βρισκόταν σήμερα σε απόλυτα πλεονεκτική θέση έναντι όλων;"
  Το πίστευε και το περίμενε ο ίδιος και 2-3 άλλοι.
  Αλλά είπαμε το θέμα του ΑΥΤΗ τη συγκεκριμένη στιγμή είναι τα Gremlins γύρω του, που κάνουν ότι μπορούν για τον εαυτό τους και όχι για το κόμμα και τον Πρόεδρο.

 7. δημης avatar
  δημης 21/05/2011 20:04:27

  ΚΑΛΑ...ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΟΙ ΜΑΡΡΙΟΝΕΤΕΣ;;;;;;

 8. captain avatar
  captain 22/05/2011 01:15:03

  Πάντως θα χρειαστούν τεράστιες περικοπές στα έξοδα του δημόσιου τομέα, ώσπου να επιτευχθεί το reengineering των δημοσίων υπηρεσιών.
  Κι αυτό γιατί δυστυχώς η ομάδα του Jeffrey δεν έκανε τη δουλειά της.
  Αυτό είναι κάτι που υποτιμάται στο Ζάππειο ΙΙ.
  Ίσως για επικοινωνιακούς λόγους, πάντως κακώς κατά τη γνώμη μου.
  Σε κάθε περίπτωση κι επειδή πληθαίνουν οι δηλώσεις του στυλ «είμαστε σε πόλεμο», σε παρακαλώ factora βάλε τις φωτογραφίες των υπουργών , με το ερώτημα από κάτω: «Θα πηγαίνατε με αυτούς σε πόλεμο;»
  Γιατί περί αυτού πρόκειται στο κάτω -κάτω.
  Και δεν είναι τρικ.

 9. ΖΕΡΒΟΣ avatar
  ΖΕΡΒΟΣ 22/05/2011 01:31:37

  ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ;;;;;
  TOΥΣ AΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ, ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΚΛΠ ΚΛΠ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  • tpe avatar
   tpe @ ΖΕΡΒΟΣ 22/05/2011 12:00:18

   Έλα μου ντε. Τα λέω 1 χρόνο τώρα....
   (όχι δεν είμαι ΚΑΝ κατάλληλος για οποιαδήποτε θέση στη δημόσια διοίκηση, οπότε δεν τα λέω εκ του πονηρού.)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.