#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/02/2012 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΓΑΠ διέβη τον Ρουβίκωνα και έγινε ... αντιμνημονιακός!!Δεν σας λέγαμε ότι ο ΓΑΠ θα μας τρελάνει όλους και θα αρχίσει να το παίζει ...αντιμννημονιακός;

Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν ... διέβη τον Ρουβίκωνα.  Και από αγαπημένο παιδί της τρόικας και της Μέρκελ έγινε μέσα σε λίγες ημέρες σφοδρός πολέμιος του Μνημονίου. Τον ακούγαμε στον Κ.Ο. και δεν το πιστεύαμε. Είπαμε δε μπορεί, τυχαίο θα ήταν ή έκαναν λάθος στα γραπτά. Η ομιλία ήταν μάλλον για τη… Σπίθα του Θεοδωράκη κι όχι για τον ΓΑΠ.

Διαβάζοντας όμως την επιστολή του κ. Παπανδρέου στον Λ. Παπαδήμο με αφορμή τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, καταλάβαμε ότι κάτι τρέχει στο θολωμένο μυαλό του Γιώργου.

Διότι δεν ξέραμε ποιος είναι, αν δεν ζούσαμε δύο χρόνια διακυβέρνησής του θα λέγαμε ότι έχουμε το μεγάλο ηγέτη μπροστά μας και δεν τον βλέπουμε. Τι για την αντίθεσή του στη μείωση του μισθολογικού κόστους διαβάζουμε, τι για νέο μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τι για διαρθρωτικές αλλαγές που μπορούν να γίνουν άμεσα, τι για μη μείωση των κατώτερων επικουρικών συντάξεων.

Τρομάξαμε μάλιστα ακόμη περισσότερο από τις διαρροές του εκπροσώπου, Π. Μπεγλίτη, ότι ο πρόεδρος είναι αντίθετος στη μείωση 13ου και 14ου μισθού κι ότι έχει έτοιμες προτάσεις να καταθέσει. Επίσης, ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι στάση πατριωτικής ευθύνης κι ότι ο κ. Παπανδρέου επιφυλάχτηκε να απαντήσει αφού πρώτα διαβουλευτεί.

Με λίγα λόγια, θυμήθηκε ξαφνικά ο Παπανδρέου να κάνει αντίσταση στην τρόικα.

Μείναμε έκπληκτοι και αναρωτηθήκαμε. Μήπως το αδικήσαμε το παιδί; Μήπως είμαστε όλοι εμείς λάθος και δεν καταλάβαμε το όραμά του;

Αλλά αφού το παιδί έχει αυτές τις ιδέες και η επιστολή στον Παπαδήμο είναι το νέο του πολιτικό μανιφέστο, θα έπρεπε να τον ρωτήσουμε, αυτή τη φορά σοβαρά: Γιατί κ. Γιώργο δεν τα έκανες δύο χρόνια τώρα; Και γιατί παραιτήθηκες αφού όλα τα έκανε σωστά αλλά δεν πρόλαβες να ολοκληρώσεις το (καταστροφικό) έργο σου;

Όμως, η ίδια του η επιστολή δίνει και την απάντηση. Ο ΓΑΠ εκφράζει τη στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και θα ήθελε να συνεχιστεί η θητεία της μέχρι λήξη της τετραετίας που λήγει το 2013.

Τώρα ήρθαμε στα ίσια μας. Να μην κυβερνά ο Γιώργος γιατί τα ξένα αφεντικά του τον έστιψαν σα λεμονόκουπα αλλά να κυβερνήσει ο Λουκάς που είναι ακόμη φρέσκος και πιο… δεκτικός στις εντολές.

Άμοιρη Ελλάδα, γι’ αυτό κατάντησες έτσι. Από κάτι τέτοιους πολιτικούς.

Αριστερός Ψάλτης

Όποιος είναι τόσο μαζοχιστής, ας διαβάσει ολόκληρη της επιστολή εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/02/2012 09:40:57

  2 χρόνια τώρα ο ΓΑΠ μου έχει προκαλέσει κολικό του νεφρού, αμορροϊδες, ημικρανίες, σκορβούτο, και τις 7 πληγές του φαράω με τις ------ες του.

  Αλλά επειδή απορώ με την αδυναμία στησίματος αντιμνημονιακού μετώπου (έχουμε 2-3 και όλα ή σκυλοτρώγονται ή χαϊρι δεν βλέπουν), και επειδή εγώ βλέπω άθεους, θρησκευόμενους, χαζούς, έξυπνους, πλούσιους, φτωχούς, αριστερούς, δεξιους, κεντρώους, άνεργους, επιχειρηματίες, και ένα σκασμό κόσμο να είναι αντινημονιακός (αντιευρωπαϊστής το λένε, μην παίζουμε με λέξεις) , και επειδή έχω άποψη "γιατί" υπάρχουν ή δεν υπάρχουν κόμματα στην Ελλάδα, ας εμφανιστεί κόμμα με ¨οργάνωση" και εμφάνιση κρίσιμης μάζας, κι ας έχει τον Γιαγκούλα τον Αντεροβγάλτη για αρχηγό, και τότε θα έχουμε πλάκα. Κι αν είχε και κανένα σοβαρό θα είχαμε ακόμα πιο πολλή πλάκα.

 2. ΜΠ avatar
  ΜΠ 06/02/2012 09:41:02

  Πού να δεις ακόμη !!!
  Μέχρι το μεσημέρι θα παραιτηθεί και από την κυβέρνηση Παπαδήμου γιατί δεν θα συμφωνεί !!! Πόσα θες να μας τρελάνεις ;;;

 3. S.K avatar
  S.K 06/02/2012 09:43:01

  Καλά, αυτοί ήταν χαμένοι. Εσείς που γίνατε μνημονιακοί?

 4. mx avatar
  mx 06/02/2012 09:43:44

  «Αποτυχημένοι σωτήρες» τιτλοφορείται άρθρο γνώμης της γερμανικής Süddeutsche Zeitung για την αναποτελεσματική στρατηγική αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους. Η εφημερίδα γράφει-σύμφωνα με τη Deutsche Welle- ότι δύο χρόνια μετά την πρώτη σύνοδο για την ελληνική κρίση δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την πικρή αλήθεια. «Έτσι δεν μπορεί να σωθεί χώρα, έτσι βυθίζεται όλο και βαθύτερα στο πουθενά. Το πρόγραμμα λιτότητας οδήγησε τη χώρα κατευθείαν στη φτώχεια και τη νομισματική ένωση σε αδιέξοδο», επισημαίνει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Όλοι φέρουν ευθύνη γι’ αυτήν την καταστροφή, ιδιαίτερη είναι ωστόσο η ευθύνη της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία προέταξε σκληρό τόνο και επέβαλε αργότερα, ότι θα έπρεπε να απαλλάξουν οι τράπεζες την Ελλάδα από ένα μεγάλο μέρος των χρεών της. Αυτό είναι γενικά σωστό, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, έκανε το χάος μεγαλύτερο, καθώς εδώ και εβδομάδες διεξάγονταν πάνω από όλα διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, γεγονός που μπλόκαρε άλλες αποφάσεις και προκάλεσε γενικευμένη δυσθυμία».

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν δύο τρόποι για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα. Είτε να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη επιστρέφοντας στη συνέχεια στη δραχμή, είτε να δρομολογηθεί ένα αποφασιστικό και ακριβό, όπως εκτιμά η εφημερίδα, σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα στο πλαίσιο της νομισματικής ένωσης. Καταλήγοντας η SZ επισημαίνει: «Φυσικά υπάρχει και μία τρίτη δυνατότητα, η χειρότερη όλων: να συνεχιστεί η πρακτική που εφαρμόστηκε ως τώρα».

  Πηγή: Deutsche Welle

  • μχ avatar
   μχ @ mx 06/02/2012 09:59:26

   πρόβλεψη ..... μέχρι να μην μείνει πέτρα πάνω σε πέτρα και να πάνε οι τιμές στον πάτο θα συνεχίζει η τρίτη δυνατότητα γιατί συμφέρει και τους έξω και τους μέσα που υποτίθεται συναποφασίζουν...

 5. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 06/02/2012 09:44:54

  Από το http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2525.aspx
  δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρομοκρατούμαστε από μία ενδεχόμενη στάση πληρωμών – πόσο μάλλον αφού ήδη βιώνουμε συνθήκες χρεοκοπίας. Οι δανειστές μας υποχρεώνουν να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα (όπως και σε συνθήκες χρεοκοπίας), τα νέα δάνεια εξυπηρετούν μόνο την εξόφληση των παλαιοτέρων, ενώ είμαστε ήδη (και θα είμαστε) εκτός αγορών. Επομένως, δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να συνεχίσουμε να είμαστε το πειραματόζωο της Ευρώπης – πόσο μάλλον του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων. Ας μην ξεχνάμε δε ότι, από την ενδεχόμενη διαγραφή των 100 δις € (άρθρο μας), τα 50 δις € περίπου είναι δικά μας – των Ελληνικών τραπεζών δηλαδή και των ασφαλιστικών μας ταμείων.

 6. Dark Angel avatar
  Dark Angel 06/02/2012 10:02:26

  Αυτά να τα διαβάζουν οι ανόητοι που συμβούλευσαν τον Σαμαρά να κάτσει στο ίδιο τραπέζι ( διαπραγμάτευσης....χα,χα,χα,χα) με αυτό το ρες ...

 7. μχ avatar
  μχ 06/02/2012 10:08:28

  Η αποχώρηση της Ελλάδας και άλλων χωρών του Ευρωπαϊκού νότου από τη ζώνη του Ευρώ.
  Η συνέντευξη του διευθυντή της Lombard Street στο Bloomberg

  Πότε πιστεύετε ότι θα εξαντληθεί η υπομονή και η Ελλάδα θα βγει από το Ευρώ;

  Νομίζω αρκετά σύντομα. Γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να γίνει μία συμφωνία για το αν θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα κι άλλα χρήματα μέχρι τα μέσα Μαρτίου ή όχι. Νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου πολλοί έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα και θέλουν να αποχωρήσει από το €. Σε χώρες όπως η Φιλανδία, η Ολλανδία και η Αυστρία ο κόσμος λέει «όχι άλλα λεφτά» και από την άλλη υπάρχει η Γερμανική ιδέα, η οποία διατυπώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει ο προϋπολογισμός της Ελλάδας, ο οποίος υλοποιείται από μη εκλεγμένη κυβέρνηση που επιβλήθηκε στη χώρα από την Ευρωζώνη, να ελέγχεται από έναν μη εκλεγμένο επίτροπο και όλα τα χρήματα που θα δίνονται στην Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους και μόνο τότε να γίνονται κρατικές δαπάνες σε τομείς όπως η δικαιοσύνη, η άμυνα, οι συντάξεις, οι μισθοί κτλ.

  Με το σκεπτικό μου, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο για τους Έλληνες. Μου φαίνεται ότι αυτό που λένε στην πραγματικότητα οι Γερμανοί είναι «θέλουμε να φύγετε από το Ευρώ, θέλουμε να σας πετάξουμε έξω από το Ευρώ, αλλά δεν θα κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα, απλώς θα κάνουμε τόσο επώδυνη την παραμονή σας στο €, μέχρι να πείτε αρκετά, βγαίνουμε από το κοινό νόμισμα»!

 8. Fanis avatar
  Fanis 06/02/2012 10:30:26

  Ο ΓΑΠ διέβη τον Ρουβίκωνα και έγινε … αντιμνημονιακός
  ==
  Θεωρω οτι ειναι σφαλμα ολκης να σχολειστε ετσι επιπολαια με το μπραβογιοργο ..

  Δεν ειναι δικα του γραπτα αυτα. Αυτο ( το μπραβογιοργο) δεν ειναι σε θεση να γραψει μια τετοια επιστολη ,ΟΥΤΕ κατα νυοστη προσεγγιση..

  Αμα ηταν σε θεση ,ειμαι σιγουρος η μαμυ του θα του αγοραζε και αλλο ποδηλατο,απο αυτο που δεν πεφτει,και βαζει αυτοματα την ..αλυσιδα μονο του..

  Το θεμα ειναι οτι αυτο το κειμενο της .."επιστολης του" το συνεταξαν .."επικοινωνιολογοι" δηλαδη προπαγανδιστες υψηλου επιπεδου,(συμπεριλαμβανομενης και τη Αμερικανικης Hamilton ,υποθετω) ...
  Ανθρωποι (εταιρειες) που εχουν την ικανοτητα ,αφου ειναι η δουλεια τους, να βλεπουν και να ειναι σιγουροι για την μελλοντικη αντιδραση της "μαζας" του "οχλου"..
  Ξερουν εκ των προτερων πως θα αντιδρασει ο .."λαος", η κοινη γνωμη σε απλα Ελληνικα ..
  Και, αν σε κατι κατι .."εχουν αμφιβολιες" (απιθανο σε γενικες γραμμες) κανουν μια καινουργια "αθωα" δημοσκοπηση ..τηλεφωνικα...
  Και σχεδον ολοι απαντανε ,τζαμπα ειναι ..

  Λοιπον πιστευω οτι δεν θα ξεμπλεξουμε ευκολα απο το "τετοιο" μπραβογιοργο..

  Ασχετα,αν το μπραβογιοργο ουτε που καταλαβαινει τι κανει και τι λεει.
  Αυτο μονο το ποδηλατακι του θελει,να πηγαινει στο γυμναστηριο θελει και το ..αεροπλανακι του θελει..
  Το πρωθυπουργικο αεροπλανο θελει να πηγαινει βολτες και να διαβαζει οτι χαρτακια του δινουνε τα αφεντικα του..
  Σιγα μην δεν γλυψει το μαντζουνι του αμα καποιος τον ρωτησει τι ειναι αυτα που λεει.. Θα σκασει εκεινο το ηλιθιο (ας πουμε) χαμογελο και θα πει για την "πρασινη αναπτυξη" ,κατι δηλαδη που καταφερε και εμαθε απ εξω!!!
  Ειναι μια απο τις ελαχιστες φρασεις που καταφερνει και τις λεει ..απ εξω!!
  Χωρις να χρειαζεται να τις διαβασει..
  Ω!!

  Καποια κεφαλια ειναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ οτι πρεπει να αποκοπουν απο το σβερκο που στηριζονται.
  Final solution.

 9. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 06/02/2012 10:33:39

  Εγώ δεν είμαι (τόσο) μαζοχιστής αλλά θα την στείλω σε έναν φίλο μου, αμετανόητο ΠΑΣΟΚο να την διαβάσει για να τιμωρηθεί!

 10. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 06/02/2012 10:47:27

  Χα, χα, χα! Είναι κλαυσίγελως με οργή!
  Εγώ έχω ένα κρίσιμο ερωτημα για τον ΓΚΑΠ: Το βραβείο των Γερμανών θα το επιστρέψει;

 11. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/02/2012 10:56:58

  Γιατί ἒχω τήν ἐντύπωση ὃτι κάνει προεκλογικές ἐξαγγελίες σέ τελείως ἀμνήμονα,ὃπως νομίζει,ὂχλο;

 12. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 06/02/2012 11:00:25

  Καλά ,γελάτε ,γελάτε...

  Το'χω ξαναπεί ,σε λίγα χρόνια ο ΓΑΠ θα ξανακατέβει στους δρόμους να τρώει δήθεν δακρυγόνα ,και να...αγωνίζεται για τον λαό...

  Κι' εμείς θα τον ψηφίσουμε κουνώντας πλαστικά σημαιάκια ,ιδίως μόλις μας κλείσει το μάτι για τίποτα διορισμούς στο Δημόσιο!

  Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν...

 13. Fanis avatar
  Fanis 06/02/2012 13:04:01

  Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα το "πνευμα σου".
  Τι περιπου (οχι..ακριβως!) θες να πεις.

  Τους "ft" εγω τους θυμαμαι ΜΟΝΟ μια φορα .
  Οταν η προπαγανδα της (συν-μοριας) πασοκ παρουσιασε ενα .."διακεκριμενο δημοσιογραφο των "Financial Times" "
  στην πραγματικοτητα ,ενα αθλιο χοντρουλη δημοσιοκαφρο της ΕΡΤ σε καποιο καταγωγιο του ..Νταβος!!(υποτιθεται!!) να παιρνει συνεντευξη απο αυτο το ζαβο ..μπραβογιοργο..
  Βλεπαμε ΜΟΝΟΝ το μπραβογιοργο να δινει ..απαντησεις!! οτι θα παει σε Κουβειτ, θα παει σε Κινα και τετοια!
  Και τα πουλημενα ζαγαρια της ΕΡΤ (σε ζωντανη συνδεση!!) εκαναν την ..μεσολαβηση!!

  Αλλη απορια?

 14. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 06/02/2012 13:33:50

  Δυστυχώς για όλους μας έχετε δικαιο.

  Αλήθεια η προαναγγελόμενη από τον κ.καραμανλή συγκυβέρνηση υπό ποιόν θα είναι;

 15. TIMAIOS avatar
  TIMAIOS 06/02/2012 20:37:17

  Ισως να γραφει στο μπλουζακι "κι εγω δεν διαβασα το μνημονιο, ηταν στα ελληνικα"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.