#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/01/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΓΑΠ απείλησε την τρόικα ότι θα ξαναγίνει Πρωθυπουργός!!!Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κάλεσε τους επικεφαλής της Τρόικας με τους οποίους συναντήθηκε χθες το απόγευμα στην Βουλή, να κατανοήσουν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας και να ανταποκριθούν αναλόγως. Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέταξε το ζήτημα που ανέκυψε, λόγω διαφόρων δημοσιευμάτων περί εγκατάστασης Επιτρόπου στην Ελλάδα, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος ως πρωθυπουργός στις 26 και 27 Οκτωβρίου για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 Η  αλήθεια να λέγεται, δεν ήθελε κι άλλον Επίτροπο για να μη μπερδεύεται στα πόδια της τρόικα και του Ράιχενμπαχ.  Άλλωστε αν χρειαστούν ανθύπατο οι μεγάλες Δυνάμεις, το τηλέφωνο του το έχουν. Και στο ζήτημα της αποστολής τριάντα παρθένων ο ΓΑΠ κράτησε εθνικά υπεύθυνη στάση: είχε αντιπροτείνει να στείλουμε τριάντα τρανσέξουαλ, που είναι και πιο κοινωνικοί.

Τους φώναξε ο ΓΑΠ για να τους μιλήσει για την ελληνική πραγματικότητα. Τον ενημερώνει ο Καρχιμάκης καθημερινά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης στους επικεφαλής της Τρόικα ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο στην αθέτηση των συμφωνιών της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, όχι μόνο γιατί το κλίμα επιβαρύνεται, αλλά και γιατί η χώρα πρέπει να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, την αξιοπρέπειά της και την ισότιμη συμμετοχή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Πράγματα τα οποία ως γνωστόν υπερασπίστηκε ο ίδιος μέχρι κεραίας όταν ήταν πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό οι δηλώσεις Μπεγλίτη διεκόπησαν για λίγο επειδή άρχισαν να πέφτουν οι πολυέλαιοι σε παρακείμενη εκκλησία.

Σε ότι αφορά τα εργασιακά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε την σχετική επιχειρηματολογία που υποστηρίζεται και από εκθέσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και οι οποίες αποσυνδέουν το θέμα των μισθών από εκείνο της ανταγωνιστικότητας. Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι τον πρώτο ρόλο πρέπει να τον έχουν οι κοινωνικοί εταίροι που πρέπει να οδηγηθούν σε αποφάσεις, αναλαμβάνοντας και οι ίδιοι από τη μεριά τους την ευθύνη που τους αναλογεί.

 Από τον ίδιο μη ζητήσουν ευθύνες, γιατί δεν τα πάει καλά με δαύτες. Αν θέλουν μια γνώμη, μια συμβουλή, ένα διάλειμμα από την κουραστική εργασία, να πουν καμιά ….κία να ξεφύγουν είναι στη διάθεση τους.

Το ΠΑΣΟΚ θα εξασφαλίσει την εθνική κυριαρχία. Της Κόστα Ρίκα

Δεν τον κατηγορούσαν ότι δεν διαπραγματεύτηκε με την τρόικα; Ιδού, λοιπόν, Σαββατιάτικα και με ψοφόκρυο, στις επάλξεις της διαπραγμάτευσης ο ΓΑΠ, μαζί με τους όψιμους επικριτές των εντολών της τρόικα, Ντόρα και Καρατζαφέρη

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι σε συνθήκες εντεινόμενης ύφεσης η μείωση των μισθών οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση και πρόσθεσε ότι το μήνυμα προς τους κοινωνικούς εταίρους πρέπει να είναι θετικό και όχι τέτοιο που να δημιουργεί φοβίες.

Δύο χρόνια μόνο μισθούς έκοβε ο ΓΑΠ. Και ποτέ μα ποτέ δεν σκόρπισε φόβο. Μόνο τρόμο και όλεθρο. Η οικονομική του ανάλυση πάει όχι για Νόμπελ αλλά για Όσκαρ, βανδρικού ρόλου

Από τη μεριά τους οι επικεφαλής της Τρόικας μίλησαν για τις συζητήσεις που έχουν με το υπουργείο Εργασίας και για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις και με τον πρωθυπουργό και επανέλαβαν την ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας την οποία συνδέουν και με επαναθεώρηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης τον ρώτησαν αν έχει δει το πρόγραμμα του Ρέμου και αν πρέπει να πάνε ινκόγκνιτο.

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για την ιστορική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου προσωπικώς και αμετακλήτως, για μείωση του μη μισθολογικού κόστους, γεγονός που ανακούφισε την τρόικα. Τους κάλεσε να συμφωνήσουν με τον Κουτρουμάνη, διαφορετικά θα ξαναγίνει Πρωθυπουργός. Εκεί η τρόικα δέχτηκε να δίνονται και 23ος και 24ος μισθός.

 

 Μετά την άτακτη υποχώρηση της τρόικα, τους εκμυστηρεύτηκε ότι προκειμένου να μην κάνει μακελειό ο Λοβέρδος, σκέπτεται να αντικαταστήσει τον Λουκά, μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου

 Τέλος τους είπε να του αδειάζουν τη γωνιά, γιατί πετάει και για Βρυξέλλες...

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 29/01/2012 09:29:55

  Αθήνα 28 Ιανουαρίου 2012. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κάλεσε τους επικεφαλής της Τρόικας με τους οποίους συναντήθηκε χθες το απόγευμα στην Βουλή. Εξερχόμενος της συνάντησης δήλωσε ότι έτριξε τα δόντια στην τρόϊκα και με βροντερή φωνή τους είπε «εγώ ο jefrey, Δ.Ν.Τ. και μνημόνιο δεν πρόκειται να δεχθώ ποτέ στο Greece» επίσης δήλωσε «Πρώτα από όλα να καταστήσω σαφές ότι δεν έχουμε προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά προχωράμε στην ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, τονίζοντας δε ότι πρόκειται για απόφαση που αποτέλεσε πρωτοβουλία, όσο και κατάκτηση της Ελλάδας. Θέλω επίσης να τονίσω ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε νέα μέτρα για το 2010, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση κάνει βαθιές αλλαγές. H κυβέρνηση ενεργεί πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. ‘Oσοι (για την ΝΔ χτυπάει εδώ η καμπάνα) δεν έχουν κατανοήσει ακόμα τις ευθύνες τους και σπέρνουν φημολογίες (περί ένταξης του Greece στο Δ.Ν.Τ.), οι οποίες μόνο τους ιδίους πλήττουν, έχουν την ευθύνη των πράξεών τους.»
  Αμέσως μετά μπήκε στο aeroplane και πήγε στην Κόστα Ρίκα, γιατί είχε ξεχάσει το παπάκι του και δεν μπορούσε να κοιμηθεί.

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 29/01/2012 11:48:34

  Βεβαίως και θα ξαναγίνει Πρωθυπουργός..όταν το Σάββατο του Λαζάρου ''πέσει'' Κυριακή....

  • eft avatar
   eft @ ΕΥΑ 29/01/2012 13:40:52

   τα προβατα,και τα μοσχαρια οι ελληνες,βεβαιως θα το κανουν ξανα προθηπουργο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! εεεεεεεε μοσχαρια!!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ eft 29/01/2012 14:29:54

    χα! προλαβαίνουμε να τους κλείσουμε σε καμιά στάνη;

 3. blue nile avatar
  blue nile 29/01/2012 13:08:55

  ... Τους κάλεσε να συμφωνήσουν με τον Κουτρουμάνη, διαφορετικά θα ξαναγίνει Πρωθυπουργός. Εκεί η τρόικα δέχτηκε να δίνονται και 23ος και 24ος μισθός...

  αχαχαχαχαχαχαχα...όλα τα λεφτά...

 4. Friss Django avatar
  Friss Django 29/01/2012 15:44:39

  Τους τσάκισε........τρόμαξαν και το έβαλαν στα πόδια!!!


  Χαχαχαχαχααααααααααααααααα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.