#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/09/2010 10:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΓΑΠ ακολουθεί κατά πόδας τον Ομπάμα και στην πτώσηΌλοι σίγουρα θα θυμόμαστε τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό που συνεπήρε το ΠΑΣΟΚ, όταν ο Ομπάμα κέρδισε τη προεδρία των ΗΠΑ. Ήταν τόσο έντονος, που ακόμη και ο Γιώργος Παπανδρέου, συνειδητά ή μη, μεταμορφώθηκε χωρίς να το πολυκαταλάβουμε σε έναν Βαλκάνιο Ομπάμα, προς το χλωμότερο…

Μανίκια σηκωμένα, βίντεογουολ, πράσινο φόντο με νέους και νέες με πρόσωπα χαρούμενα, κλπ. Το πολιτικό μάρκετινγκ σε όλο του το μεγαλείο. Η Αμερική έμπαινε σε μια νέα πιο αισιόδοξη  φάση, με νέες πιο αισιόδοξες ιδέες, κα με ένα πρόεδρο νέο σε ηλικία, μοντέρνο, καλλιεργημένο, ήπιο, φιλειρηνιστή, και άλλα τέτοια πολλά. Ότι έπρεπε δηλαδή για το ΠΑΣΟΚ, που υιοθέτησε τις στρατηγικές των Δημοκρατικών και προσπάθησε να τις εφαρμόσει στα καθ`ημάς, προσπαθώντας να μας πείσει πως η «γλυκιά προσμονή» και η διάχυτη αισιοδοξία για τον Ομπάμα, είχαν αντίκρισμα και στη… «Δανία του Νότου». Είδαμε λοιπόν νέα πρόσωπα, νέες «πράσινες» ιδέες, ακούσαμε για Δανία, για μεσογειακές δίαιτες… είδαμε ακόμη και  αθλητικά παπούτσια στο προεδρικό μέγαρο. Τα είδαμε όλα.

Όπως όμως διαψεύσθηκαν οι ελπίδες όλων όσων πίστεψαν πως ο Ομπάμα είναι διαφορετικός από τους προκατόχους του, άλλο τόσο διαψεύδονται καθημερινά και οι ελπίδες των δικών μας «αισιόδοξων», πράσινων ή μη.  Αυτή τη στιγμή, ο Λευκός Οίκος του Ομπάμα παρουσιάζει εικόνα αποσύνθεσης. Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι έχουν απογοητευτεί τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και από τον ίδιο τον Ομπάμα και την κυβέρνησή του. Και δεν είναι μόνο η αυξανόμενη δυναμική του κινήματος  Tea Party που κάνει τη ζημιά. Όπως γράφει το The Weekly Standard, οι Δημοκρατικοί αποσυντίθενται, εκ των έσω.

Ο Λευκός Οίκος θα έχει χάσει μέχρι το τέλος του χρόνου, ένα μεγάλο ποσοστό των αρχικών του  πολυδιαφημισμένων στελεχών. Ο επικεφαλής των επικοινωνιών, ο σύμβουλος του προέδρου, ο υπεύθυνος προϋπολογισμού, οι οικονομικοί σύμβουλοι, και άλλοι πολλοί έχουν ήδη αποχωρήσει. Το ίδιο έκανε και ο περίφημος Van Jones, ειδικός σύμβουλος επί των «πράσινων θέσεων εργασίας», «πράσινης επιχειρηματικότητας», και «πράσινης καινοτομίας». Θα ακολουθήσουν οσονούπω  και οι: Επιτελάρχης, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Όλοι αυτοί είχαν πειστεί, και προσπάθησαν να πείσουν και τον κόσμο, πως ήταν οι καλύτεροι, και οι πιο έξυπνοι, την ίδια ώρα που έβλεπαν με συγκαταβατικότητα όλους όσους στο παρελθόν κατείχαν τις θέσεις αυτές. Και επίσης, το χειρότερο, ήταν απαξιωτικοί και αλαζόνες απέναντι στον αμερικανικό λαό.  Μοιάζει λοιπόν, πως οι επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές για το κογκρέσο, θα σηματοδοτήσουν την μεγαλύτερη ήττα των Δημοκρατικών από το 1994. Και θα στρώσει ο δρόμος για μια ακόμη μεγαλύτερη ήττα στις προεδρικές εκλογές του 2012. Μια ήττα που θα οδηγήσει τον Ομπάμα στο  να ακολουθήσει το παράδειγμα πολλών μεγαλοστελεχών του, να αποχωρήσει δηλαδή πολύ πιο νωρίς από ότι αναμένονταν. Και όπως καταλήγει το άρθρο του Weekly Standard: «Στο καλό και να μας γράφετε…».

Αν λοιπόν η Αμερική και ο Ομπάμα στάθηκαν τα παραδείγματα για τα δικά μας πολιτικά πράγματα, και αν ο δικός μας λαός έχει ποσοστό τουλάχιστον της πολιτικής αντίληψης και κρίσης που φαίνεται να έχουν τα «αμερικανάκια», δεν απομένει παρά να δούμε και εδώ τα ίδια.  Να χαιρετήσουμε δια παντός την κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν». Αντίο λοιπόν «πράσινη ανάπτυξη», «πράσινη επιχειρηματικότητα», και «πράσινα άλογα»… Στο καλό και να μας γράφετε.

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 28/09/2010 11:13:16

  Τι Ομπάμα τι ομάμα!!!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Σοσιαληστής 28/09/2010 12:10:50

   @ Σοσιαληστής

   Τι Ομπάμα. Tι Ω!, τι Πλούτος Μάμα. Μα, τι Μπάμια!

   Κι δυό, Xαϊδεμένα Bilderbergerakia. Χολεράκια. Αχυρανθρωπάκια.

   Γι αυτό, και των δυό το φουσκωτό αστέρι βραχύβιο, παρωδικό.

   Και νομοτελειακά καταδικασμένο.

 2. SKAIs avatar
  SKAIs 28/09/2010 11:40:00

  Εδώ η απομάκρυνση θα γίνει με χειρότερο τρόπο!
  Αν επαληθευθεί και η ΑΠΑΤΗ μεγατόνων με το ΒΑΤΟΠΕΔΙ και μαζί με το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" καταλαβαίνετε πώς θα είναι αυτή η απομάκρυνση!

 3. Y. avatar
  Y. 28/09/2010 11:41:12

  Με τίποτα δε χαρίζω παραλληλισμό τύπου Ομπάμα=ΓΑΠ, γιατί μετά πάει συνειρμικά στο ΝΔ=Μπους. Πολύ θα ήθελαν να περάσουν κάτι τέτοιο.

 4. ενοχλητικός avatar
  ενοχλητικός 28/09/2010 11:42:00

  ξαναερχονται bush και κωστακης

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/09/2010 11:42:31

  Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι ο ένας μπορεί και τυπώνει το χρήμα του, ο άλλος όχι.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ αλλενάκι 28/09/2010 11:50:54

   Δεν τυπώνει..."αγοράζει" χρήμα με επιτόκιο για να συνεχίζει να χρηματοδοτεί μια ηγεμονία που τον τραβάει στην χρεωκοπία με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

 6. ataktos avatar
  ataktos 28/09/2010 11:52:02

  η πτώση του ΓΑΠ ...είναι κάτι μεγαλύτερη ..δεν διαθέτη και παπου για τον λαό του

  • ataktos avatar
   ataktos @ ataktos 28/09/2010 11:53:23

   η μαλ@@@ δεν τρώγεται

 7. Βελισάριος avatar
  Βελισάριος 28/09/2010 11:55:25

  Δεν το γράφω προς υπεράσπιση του Obama, αλλά η Weekly Standard δεν είναι, ακριβώς, ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να ενημερώνεται κανείς για την πορεία της προεδρίας του.

  • ενοχλητικός avatar
   ενοχλητικός @ Βελισάριος 28/09/2010 12:57:15

   ενω το αντινιουζ για την πορεία του γιωργάκη.ε?

   • grg avatar
    grg @ ενοχλητικός 28/09/2010 13:05:32

    +1

   • me avatar
    me @ ενοχλητικός 28/09/2010 15:27:40

    Ενώ το MEGA?

 8. blue nile avatar
  blue nile 28/09/2010 12:31:21

  Η Weekly Standard δεν φημίζεται για την αντικειμενικότητα της, ειδικά αναφορικά με τον Ομπάμα.
  Όμως νομίζω ότι στην εν λόγω περίπτωση απεικονίζει σωστά τα νέα δεδομένα στις ΗΠΑ.

 9. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 28/09/2010 13:13:51

  Κοιτάτε με πόση προσοχή ο Τζέφρης παρακολουθεί τα λεγόμενα του μέντορά του! Άλλωστε, "αν δεν ήταν Παπανδρέου, θα δούλευε σε γκέτο μαύρων"...

 10. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 28/09/2010 13:30:41

  Οι κυβερνήσεις στον δυτικό κόσμο, στον κοινοβουλευτισμό, είναι ενεργούμενα πανίσχυρων παραγόντων, οι οποίοι παραμένουν στο σκοτάδι.

  Οι κυβερνήσεις αυτές, παρότι πουλάνε δημοκρατία "πέντε φράγκα το χωνάκι", είναι ουσιαστικά ανίσχυρες. Δεν μπορούν ούτε τις εξαγγελίες τους να εφαρμόσουν αν αυτές δεν συμφωνούν με τα συμφέροντα των πατρώνων τους.

  Οι πάτρωνες των κυβερνήσεων είναι πολλοί. Οχι ένας και δυο. Και βρίσκονται μεταξύ τους σε έναν διαρκή λυσσαλέο πόλεμο. Και όταν μαλώνουν οι ελέφαντες την πληρώνουν τα βατράχια. Ετσι και οι κυβερνήσεις. Είναι τα βατράχια του βάλτου. Γι' αυτό και πέφτουν όταν πέφτουν. Εξαιτίας των ανταγωνισμών αυτών που βρίσκονται πίσω τους.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 28/09/2010 14:53:33

   Χρειαζόμαστε ένα κίνημα Tsipouro Party για να τελειώνουμε με τα πράσινα ρεπτίλιανς. Με blue grass ρίζες, και κανένα σκουμπρί.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Strange Attractor 28/09/2010 14:57:20

    Coca Party βλέπω στον ορίζοντα, με green grass και φούντες. Το καίκι του γιατρού, με τον "αντιïμπεριαλιστή" Λάκη και τον "απολιτικό" Σάκη αντάμα, έδειξε το δρόμο.
    Τοιούτους έλαχεν υμίν αρχιερείς.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 28/09/2010 15:00:42

    Τι πήγες και θυμήθηκες; Θα μας πεις σε λίγο και για μπουκάλια και εντατικές...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Strange Attractor 28/09/2010 16:21:57

    Εντάξει, μ' αρέσουν τα blue grass kai ta country, αλλά στα τσίπουρα θέλω λαϊκά, ρεμπέτικα και δημοτικά.

    Θραξ Αναρμόδιος

 11. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 28/09/2010 14:24:24

  @ SKAIs
  Δεν κατάλαβες καλα... δεν ειναι το Βατοπέδι μόνο που θα αποδειχτεί φούσκα. Σε λίγο το ιδιο θα αποδειχτεί και με τα ομόλογα! Επένδυση υψηλού ρίσκου λεκαναν οι διοικήσεις των ταμείων για καλύτερες αποδόσεις των διαθεσίμων τους. Αυτό δεν σημαίνει οτι τα "επιασαν" καποιοι υπουργοί, υφυπουργοί η γεν. γραμματείς οπως θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ.
  Αν καποιοι εβαλαν το δάχτυλο στο μελι αυτες ειναι οι διοικήσεις των ταμείων και καμια ροη χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα δεν θα προκυψει. Απλα το ονομα Σημαιοφορίδης βοηθούσε για να στηθεί ενα "σκάνδαλο" με την αμέριστη υποστήριξη των κατευθυνόμενων μιντιανθρώπων.
  Προφυλάκισαν τους υπευθύνους της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για τα μάτια του κόσμου. Μην αυταπατάστε οτι αν υπήρχε υποψία εμπλοκης πολιτικού προσωπου θα το ειχαν ξεσκίσει ήδη. Εδω πραγματογνώμονες λενε οτι δεν υπάρχει ζημία του Δημοσίου και ο Μπετενιώτης με τον Ρόβλια μιλάνε για δισεκατομμύρια ζημία!
  Οι χαρακτηρισμοί για αυτούς που μας κυβερνάνε και που το πάνε ειναι δικοί μας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.