#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/08/2011 09:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος… τρέμει τη «λευκή απεργία» των φορολογουμένωνΟ υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με ένα θηριώδες έλλειμμα που ξεπερνά το 11% και δημόσιο χρέος που θα προσεγγίζει το 160% του ΑΕΠ, ενώ ο Σεπτέμβριος αναμένεται καυτός σε κοινωνικό επίπεδο, όταν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα λάβουν ειδοποιητήρια πληρωμής των έκτακτων εισφορών για εισοδήματα, Ι.Χ. και ακίνητα.

Οι απειλές των πράσινων συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ για «λευκές απεργίες» εφοριακών υπαλλήλων δεν τρομάζουν τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο η «λευκή απεργία» των φορολογουμένων, που θα αδυνατούν να πληρώσουν τα νέα μπιλιέτα της εφορίας. Ήδη εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι έχουν χάσει σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους εξαιτίας των μέτρων του Μνημονίου, χιλιάδες συμβασιούχοι με μπλοκάκια βρίσκονται χωρίς δουλειά το τελευταίο 18μηνο αλλά εξακολουθούν να εμφανίζονται δηλωμένοι ως «επιτηδευματίες» στην εφορία, ενώ πλήθος άλλων πολιτών που έμειναν άνεργοι το 2010 και το πρώτο εξάμηνο του 2011 δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα νέα χαράτσια Βενιζέλου.

Και όμως, εντός του Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να καταφτάνουν τα πρώτα ειδοποιητήρια με την έκτακτη εισφορά για οχήματα άνω των 2.000 κ.εκ., την εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% για τα εισοδήματα του 2010 που υπερέβησαν τις 12.000 ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος των 300 ευρώ. Υπολογίζεται ότι, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας εκατομμυρίων πολιτών να πληρώσουν τα νέα χαράτσια, το Δημόσιο δεν θα καταφέρει να βάλει στα ταμεία του περίπου 400 εκατ. ευρώ, τα οποία θα βεβαιωθούν, αλλά δεν θα εξοφληθούν και θα μετατραπούν, τελικά, σε ληξιπρόθεσμα (ανεξόφλητα) χρέη.

Παράλληλα, η ανεξέλεγκτη πλέον ύφεση εκτιμάται ότι θα διευρύνει το έλλειμμα του Δημοσίου αλλά και το χρέος, που προσμετρώνται ως ποσοστά του ΑΕΠ. Οι περικοπές που έχουν γίνει σε εισοδήματα και οι νέοι φόροι θα μειώσουν σημαντικά την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Όλα τα νέα περιοριστικά και φοροεισπρακτικά μέτρα εκτιμάται ότι θα αποστερήσουν από την ιδιωτική κατανάλωση ποσό ύψους άνω των 4 δισ. ευρώ, με συνέπεια την απώλεια εσόδων ύψους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ από ΦΠΑ και φόρους εισοδήματος που δεν θα εισπραχθούν λόγω της μη μετατροπής του ποσού των 4 δισ. ευρώ σε φορολογητέο τζίρο και φορολογητέο εισόδημα! Ουσιαστικά τα μέτρα οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο που τελικά διευρύνει το έλλειμμα του Δημοσίου αντί να το μειώνει.

Η ανεξέλεγκτη ύφεση προκαλεί σεισμικές δονήσεις στο σύνολο της οικονομίας. Ήδη οι μεγαλύτεροι τραπεζικοί όμιλοι ανησυχούν ότι το φθινόπωρο θα εκδηλωθεί νέο κύμα «κόκκινων δανείων» από δανειολήπτες που έμειναν άνεργοι ή έχασαν σημαντικό τμήμα των εισοδημάτων τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το τμήμα των δανείων που δεν εξυπηρετείται κανονικά έχει ξεπεράσει το 10%, ποσό που ξεπερνά τα 25 δισ. ευρώ. Ομως, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι μέχρι το τέλος του έτους το ποσοστό των «κόκκινων δανείων» θα υπερβεί το 15%, αγγίζοντας τα 40 δισ. ευρώ.

(από τον Τύπο της Κυριακής)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 14/08/2011 09:49:39

  Πάχυνε απ το κακό του ο έρημος.

  • apis22 avatar
   apis22 @ Strange Attractor 14/08/2011 10:17:40

   Ναι ο κακομοίρης... Φαίνεται από το πρόσωπό του ότι έχει βαρυστομαχιάσει.

 2. Orestios avatar
  Orestios 14/08/2011 09:55:58

  Λευκή απεργία?
  Οι φόροι είναι κλοπή εξαρχής.
  Λευκή απεργία δεν νοείται όταν ο ληστής του σοσιαλισμού έρχεται να στ' αρπάξει για να τα χλαπακιάσει με τους κολλητούς του.
  Ο Μαντέλης θα πληρώσει?
  Ο Τσουκάτος?
  Ο Άκης?
  Η ΜΚΟ του αδερφού του Πρωθυπουργού?

  • Αμυδρός avatar
   Αμυδρός @ Orestios 14/08/2011 10:06:54

   Τζιζ, πιπέρι στο στόμα. Από πότε οι social-ληστές πληρώνουν;

  • madprof avatar
   madprof @ Orestios 14/08/2011 14:46:12

   Ο Αλογομούρης, ο Λιάπσιος, ο Βουλγαράκης, ο Δούκας και το οπόλοιπο σκυλολόι ένθεν κακείθεν παρακείθεν ???
   Το όλο σύστημα έχει αποδομηθεί. Το καθεστώς στηρίζεται από μικρόνοους που ελπίζουν πως με μια αλλαγή προσωπείου θα υπάρξει τι; Τα χείριστα έρχονται. Ο κοινωνικός αυτοματισμός κοχλάζει. Η κοινωνία αργά αλλά σταθερά διαλύεται. Καλαμιές στον βοριά της φτώχιας και της εξαθλίωσης θα μας καταντήσουν. Και υπάρχουν αφελείς που ακόμη στηρίζουν το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας "πασοκονουδάλα and co." και τους φορείς του που ευθύνονται για την Νέα Εθνική Προδοσία της περιόδου ’96-’11.
   Η Αγιαστούρα και η χλεύη των πολιτών είναι τα Μόνα μέσα για να δείξουν οι πολίτες την αντίθεσή τους στο φαύλοφασιστοκαθεστώς.
   ΥΓ. Σε μία χώρα που δεν λειτουργεί η Δημοκρατία, η απόδωση Δικαιοσύνης και άρα η Κάθαρση επαφίεται στους Πολίτες.

 3. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 14/08/2011 11:25:56

  Orestie ξέχασες τον σύντροφο Τσοχατζό,δεν αξίζει για αυτόν το γίγαντα να πληρώνουμε διπλούς και τριπλούς φόρους?

 4. Panagiota avatar
  Panagiota 14/08/2011 11:49:21

  Αν δεν αλλάξει πορεία πλεύσης η κυβέρνηση, η ελληνική οικονομία θα μετατραπεί σε βούρκο. Για να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά είναι αναγκαίο, είτε να ενστερνιστούν και να εφαρμόσουν τα προτεινόμενα μέτρα του Σαμαρά, είτε να εγκαταλέιψουν, αφήνοντας ικανότερους πολιτικούς άνδρες και οικονομολόγους να χειριστούν την κρίσιμη κατάσταση. Πώς θα κινηθεί η αγορά; Πώς θα αγοράσουν προϊόντα οι δόλιοι οι άνεργοι όταν δεν έχουν να φάνε;;; Δεν μπορεί να καταλάβει το πασόκ ότι πρεπει να μειώσει το ΦΠΑ που το ανέβασε στα ύψη και να απαλύνει από τους δυσβάχτατους φόρους τις επιχειρήσεις οι οποίες συντηρούν και θρέφουν ένα σεβαστό αριθμό υπαλλήλων; Σε τι ποσοστό σκοπεύει η "κυβέρνηση" να ανεβάσει την ανεργία και τα σοβαρά προβλήματα που αυτή εγκυμονεί; Εκεί που έπρεπε να επιβάλουν φόρους και κυρώσεις και να προβούν σε αυστηρές περικοπές δεν το έκαναν! Με τους μικρομεσαίους θα τα βάλουν οι "παλλικαράδες";;;...

 5. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 14/08/2011 12:12:28

  Βαρύγδουπες δηλώσεις .Από 1 Αυγούστου θα μπουν φυλακή αυτοί που χρωστάνε βεβαιωμένα από 150.000 και πάνω στο Δημόσιο απο τα 41 δις οφειλόμενα και
  ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
  Χαμός τα ΜΜΑ και μεγάλος πανικός.
  14/8/2011.Δεν έχει εισπράξει ούτε σεντ και δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως.
  Το κατρακύλισμα της οικονομίας συνεχίζεται και η γελοιοποίηση των επίδοξων σωτήρων επίσης.

 6. ΣΩΤΗΡΗΣ avatar
  ΣΩΤΗΡΗΣ 14/08/2011 12:32:09

  ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΕΤΣΙΘΕΛΗΚΑ 10.............................

 7. Απορία avatar
  Απορία 14/08/2011 14:25:47

  Για όσους νομίζουν ότι οι ξένοι τρώνε κουτόχορτο:

  "Evangelos Venizelos, the new finance minister, will be central to the effort. A constitutional lawyer from northern Greece, Mr Venizelos is not a details man."...

  h--p://www.economist.com/node/21525971

 8. βολεμένος avatar
  βολεμένος 14/08/2011 20:27:40

  Ναι... ναι...
  Ο Ακης, οι πασοκοι, οι ληστές, οι 300, οι αλλοι οι φασιστες, οι αλλοι οι γραφικοι οι κουμουνοκοιμησμένοι.
  Τιποτα, και ΠΟΤΕ δεν θα αλλαξει σε τουτη την μικρή (αλλά πολυ όμορφη), φτώχή, πονηρή, τεμπέλα, και καθολικά διεφθαρμένη χωρα.
  Ολοι τους, ολοι σας, και όλοι μας, θελουμε να τιμωρισουμε "καποιον".
  Τον πατέρα σου να τιμωρίσεις που φοροδιαφέυγει 30 χρονια αλλα του φταίει το (απολυτα χρεωκοπημένο ΕΣΥ).
  Να τιμωρησεις την αδελφή σου που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, με μαυρη αμοιβή.
  Την θεία σου στο χωριό που 20 χρόνια κλέβει του Γερμανογάλλους με πλαστές αγροτικές επιδοτησεις.
  Και μη ξεχάσεις το εαυτό σου που 20 χρόνια κουνάς πράσινα... αντε το πολυ μπλέ, σημαιάκια. Αν κουναγες κόκκινα, εχεις ήδη τιμωρηθεί.

  • Alexandros avatar
   Alexandros @ βολεμένος 16/08/2011 14:15:25

   Έτσι, έτσι. Το κακό με την Ελλάδα είναι ότι κανείς δεν αναλαμβάνει ακόμα τις δικές του (έστω μικρές) ευθύνες για το σημερινό μπάχαλο. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι αν εξαιρέσεις έναν μικρό πυρήνα ανθρώπων στα αστικά κέντρα, όλη η υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα. Απολύτως όμως.

   Όσοι πήγαν φέτος διακοπές σε νησιά ή στην επαρχία, φαντάζομαι ότι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.