Ο Βενιζέλος, το Βήμα, η δημοσιογραφική δεοντολογία και η αντικειμενικότητα...
17/08/2014 14:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος, το Βήμα, η δημοσιογραφική δεοντολογία και η αντικειμενικότητα...

Πολλές φορές έχουμε καυτηριάσει τις..."αιμομεικτικές" σχέσεις δημοσιογράφων και πολιτικών...Δυστυχώς όμως δεν αλλάζει τίποτα παρά την κρίση!

(Ανανεωμένο) Πολλές φορές έχουμε καυτηριάσει τις..."αιμομεικτικές" σχέσεις δημοσιογράφων και πολιτικών...Δυστυχώς όμως δεν αλλάζει τίποτα παρά την κρίση!

Η εφημερίδα "Το Παρόν" του Μάκη Κουρή αποκάλυψε ότι η δημοσιογράφος-πολιτική συντάκτρια του Βήματος Δήμητρα Κρουστάλλη, τοποθετήθηκε ως αναπληρωματικό μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Διπλωματικής Ακαδημίας του υπουργείου Εξωτερικών. Υπάρχει θέμα; Εσείς θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Πάντως μαθαίνω ότι η θέση είναι αμισθί για την καλή συνάδελφο Κρουστάλλη, αλλά αυτό αλλάζει την εικόνα; Η συνάδελφος καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 10 χρόνια και άρα στα πλαίσια του ρεπορτάζ της συνομιλεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Θεωρείτε ότι προκύπτει ηθικό ζήτημα ή όχι;

Και αυτό το ερώτημα τίθεται διότι η συνάδελφος πολλές φορές στο Βήμα και στα ρεπορτάζ που υπογράφει εμφανίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως τον κυρίαρχο στην κυβέρνηση σε σημείο που στο Μέγαρο Μαξίμου να έχει συζητηθεί αρνητικά αυτή η προβολή. Γιατί; Διότι ο Αντώνης Σαμαράς στην καλύτερη περίπτωση, αν και πρωθυπουργός, προβάλλεται σε μειονεκτική θέση ή τουλάχιστον ισοδύναμος.

Απάντηση Δήμητρας Κρουστάλλη

Λίγα λόγια μόνο. Η αλήθεια. Το καλοκαίρι του 2012, λίγο μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, ο σεβαστός συνάδελφος Στάθης Ευσταθιάδης μου ζήτησε να γίνω αναπληρώτρια του στη Διπλωματική Ακαδημία. Υπουργός ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η θέση ήταν τυπική, αφού ούτε συμμετείχα στη λήψη αποφάσεων ούτε υπέγραψα κάποιο έγγραφο ούτε δίδαξα. Και όπως αναφέρετε κι εσείς η θέση ήταν άμμισθη.

Ευχαριστώ για τις υπερφυσικές ιδιότητες που μου αποδίδετε. Έναν χρόνο προτού αναλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπουργός Εξωτερικών, είχα προβλέψει την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, τον ανασχηματισμό του 2013 και το νέο πόστο του προέδρου του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση, οπότε έτρεξα να προλάβω και να βολευτώ σε μια τυπική θέση αναπληρώτριας στην Διπλωματική Ακαδημία. Και όλα αυτά για να παρασύρω ολόκληρο Βήμα να στηρίζει Βενιζέλο σε βαθμό που να αναστενάζει το Μέγαρο Μαξίμου και ο Αντώνης Σαμαράς από τα άρθρα μου. Έξοχα!

Μόνο που το σενάριο είναι και κακογραμμμένο και κακόβουλο. Όσο για τη δεοντολογία ας βγάλουν οι αναγνώστες σας τα συμπεράσματα τους αφού ο συντάκτης σας δεν σήκωσε ούτε ένα τηλέφωνο -όχι το δικό μου αναξιόπιστο αλλά ούτε της Διπλωματικής Ακαδημίας για να μάθει την αλήθεια. Αλλά το ζητούμενο, ασφαλώς, δεν είναι η αλήθεια αλλά η συκοφαντία. Φυσικά επιφυλάσσομαι για όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου.

Δήμητρα Κρουστάλλη

Ανταπάντηση Antinews

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Θεωρείτε ηθικό και δεοντολογικό, τη στιγμή μάλιστα που κάνετε πολιτικό ρεπορτάζ, να διορίζεστε σε κρατικό όργανο με απόφαση του Ε. Βενιζέλου;

Ο Βενιζέλος, το Βήμα, η δημοσιογραφική δεοντολογία και η αντικειμενικότητα... 25655 photo

[photo_2]

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.