#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/04/2012 17:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος προσχωρεί στις θέσεις του Σαμαρά για την ΑνάπτυξηΠριν ακόμη προλάβουμε να χωνέψουμε το αρνί του Πάσχα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε μια μακροσκελή επιστολή του, συστήνει στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τι πρέπει να συμπεριλάβει στο αναπτυξιακό πακέτο που θα ανακοινώσει για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, θα πρέπει να προσεχθούν τα εξής θέματα:

 

1)  Η ανεργία των νέων.

2) Το πρόβλημα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που στερούνται ρευστότητας.

3) Τα μπλοκαρισμένα μεγάλα έργα.

4) Τα μεγάλα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

5) Να γίνει πραγματικότητα η εμπροσθοβαρής εκταμίευση των πόρων του ΕΣΠΑ και των διαρθρωτικών ταμείων, και ιδίως, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «να γίνει πραγματικότητα σε σχέση με τα κονδύλια του λεγόμενου Κοινωνικού Ταμείου γιατί εκεί "πονάει" το πράγμα: στην ανεργία, στη στήριξη αυτών που είναι σε κατάσταση ανάγκης, στο να διαμορφώσουμε ένα δίχτυ προστασίας».

 

Τώρα εμείς γινόμαστε κακεντρεχείς ή μας φαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος μας δουλεύει κανονικότατα;

Που ήταν ο Βενιζέλος όταν ο Σαμαράς τα φώναζε αυτά 2,5 χρόνια και δεν τα εφάρμοζαν; Πόσο δύσκολο ήταν δηλαδή να βάλουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της ανάπτυξης; Είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές θυμήθηκε ο κ. Βενιζέλος να το παίξει ηγέτης μακράς πνοής και οραματιστής;

Και που αλλού άραγε μπορεί να φτάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να μας δείξει ότι ξέρει και από οικονομικά; Θα στείλει καμιά επιστολή και  στον… Ομπάμα να ζητήσει οικονομική βοήθεια;

Εκτός κι αν για να μάθει οικονομικά και τα περί ανάπτυξης να ρωτήσεις τον… Ακη. Θα έχει πολλές καλές συμβουλές να του πει για το πώς επενδύεις και πώς βγάζεις χρήματα σε χρόνο μηδέν.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προεκλογικά, ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε την ανάπτυξη, το ΕΣΠΑ και την κοινωνική συνοχή. Φαίνεται να προσχωρεί στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό πραγματικά το ευχόμαστε. Όμως, ένα ερώτημα  παραμένει αναπάντητο:

Γιατί, εδώ και δυόμισι χρόνια, όχι μόνο δεν υιοθετούσε μέτρα ανάπτυξης, αλλά και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, δεν εφάρμοζε αυτά που υπόσχεται τώρα;

Χρειάστηκε να προκηρυχθούν οι εκλογές για να ομολογήσει, ουσιαστικά, ο κ. Βενιζέλος, αυτό που επίμονα τονίζει, εδώ και καιρό, ο Αντώνης Σαμαράς, από το Ζάππειο Ι και το Ζάππειο ΙΙ: Ότι, δηλαδή, μόνο με μέτρα ανάταξης και ανάπτυξης μπορούμε να βγούμε από την κρίση.

Μέτρα τα οποία, όταν ο Αντώνης Σαμαράς τα πρότεινε, οι κύριοι Παπανδρέου – Βενιζέλος, πάντα τα λοιδορούσαν».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 16/04/2012 18:27:44

  Ο Σαμαράς καθυστερεί νά δώσει στήν δημοσιότητα τό πρόγραμμα τής ΝΔ γιά έξοδο από τήν κρίση γιά ένα καί μόνο λόγο. Δέν θά προφθάσει νά τό ανακοινώσει καί τό ΠΑΣΟΚ θά τό οικειοποιηθεί συνθηματολογικά μέσα σέ τρείς μέρες.
  Υπάρχει τέτοια παντελή απουσία προτάσεων καί κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός στό ΠΑΣΟΚ (όπως πάντα δηλαδή), ώστε τό πράγμα νά ξεφεύγει από τήν γελοιότητα καί νά γίνεται επικίνδυνο, γιατί δέν έπαυσε ακόμα νά είναι κόμμα εξουσίας.

  Τήν τραγικότητα τής κατάστασης συμπληρώνουν καί τά μικρότερα κόμματα μέ τίς δικές τους προτάσεις. Ο καθένας ανταγωνίζεται τόν άλλο ποιός θά προτείνει τήν μεγαλύτερη αερολογία. Όσο καλύτερα ακούγεται τόσο καί επιμένουν.

  Ελπίζω ο θεός τής αναστάσεως νά βοηθήσει νά ξελαμπικάρει λίγο τό μυαλό τών ψηφοφόρων.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Ιαπετός 16/04/2012 18:34:31

   Αμήν και πολύ πολύ σωστά!

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Ιαπετός 16/04/2012 19:29:20

   Σοφή ανάλυση.Εκτός απο απουσία θέσεων,αντιμετωπίζουν και απουσία στελεχών.
   Θα έχει ενδιαφέρον οταν αρχίσει να αποδίδει το σχέδιο Σαμαρά,πως θα κωλοτουμπιάσουν και θα φανούν αρωγοί στο έργο του.

 2. Ο Ιθαγενλης avatar
  Ο Ιθαγενλης 16/04/2012 20:03:16

  Ας τον κεράσει κανένας τότε κανένα καφέ για να μην μιλάει.
  Αν σώνει και καλά επιμένει για χάρη όλων εμάς που υπομένουμε μπορεί να μας πει για τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου Α΄όταν τον είχε διαδεχτεί στο ΥΠΠΟ;
  Αν δεν τις θυμάται ούτε αυτές υπάρχει και μια επιστολή ενός δημοσιογράφου αναπάντητη για την πορεία του.
  Για τους νέους εξάλλου δεν νομίζω να μπορεί να μιλά όποιος τους χαρακτήριζε απασχολίσιμους.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενλης 16/04/2012 20:30:43

   ...και για να συνεχίσω να θυμηθούμε τι;
   -Τον ΦΠΑ στην ...μπουγάτσα;
   -Τις δηλώσεις για το χαράτσι στη ΔΕΗ και την μετέπειτα εφαρμογή;
   -Την ...προγραμματισμένη αναχώρηση της Τρόικας τον Σεπτέμβριο;
   -Το δημοψήφισμα;
   -Την αναδρομική ρύθμιση επ΄ ευκαιρία της PROTON;

   Ας μην συνεχίσω γιατί όποιος απλά ψάξει στο διαδίκτυο θα μπορεί να μιλάει για ώρες για τα επιτεύγματα του Αντιπρόεδρου Β και όσα του έχει καταμαρτυρήσει ο Αντιπρόεδρος Α ...μόνο που 6/5/2012 θα ψηφίσουμε για Κυβέρνηση της χώρας και πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά τα φαινόμενα του παρελθόντος που μας έφεραν έως εδώ.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 16/04/2012 20:57:01

  «Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν, μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων». [Ματθ. ζ' 6]

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 16/04/2012 22:50:58

  ''..μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.''

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ΕΥΑ 17/04/2012 08:53:45

   !!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.