#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/09/2011 00:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος παρακαλά το Σόιμπλε να μη μας βουλιάξειΔραματικές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες για την Ελλάδα και επιβεβαιώνονται από τις αγωνιώδεις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Β. Βενιζέλος με τον Β. Σόιμπλε. Η κυβέρνηση βρίσκεται υπό το κράτος πανικού μετά το δημοσίευμα του Spiegel που αναφέρει ένα σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας με κούρεμα 50% των ομολόγων και μετατροπή του EFSF σε μηχανισμό στήριξης των κρατών που θα πληγούν από την ελληνική χρεοκοπία.

Φυσικά τα κακά στοιχεία για το έλλειμμα και οι πιέσεις των ξένων έχουν φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο. Σε χειρότερο σημείο από εκείνο που είμαστε πριν ο Γ. Παπανδρέου μας ανακοινώσει το Μνημόνιο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τηλεφώνησε το βράδυ στον Σόιμπλε και θα έχει και την Τρίτη νέα τηλεφωνική συνομιλία. Το μήνυμα του Γερμανού υπουργού ότι «θα ήμασταν μια κακή κυβέρνηση  εάν δεν προσπαθούσαμε να ετοιμαστούμε για πράγματα που ίσως και να μην μπορούσες να διανοηθείς ως πιθανά» και το γεγονός ότι δεν είναι πλέον ταμπού να μιλούν για χρεοκοπία μια χώρας της ΕΕ, βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα. Αν και δεν έγιναν γνωστά τα σημεία της επικοινωνίας των δύο ανδρών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βενιζέλος παρακάλεσε τον Σόιμπλε να πέσουν οι τόνοι και να πάψουν οι Γερμανοί να χτυπούν την Ελλάδα. Φέρεται να του είπε ότι με τα έκτακτα μέτρα που πήραν θα βρεθεί λύση για το έλλειμμα και ότι δεν πρέπει να οδηγούν την ελληνική οικονομία στο γκρεμό.

Αφού δεν έπιασε η οικονομική συνταγή, φαίνεται ότι το ‘ριξαν στα παρακάλια μπας και φιλοτιμηθούν οι Γερμανοί και μας σώσουν. Όμως, δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι οι ξένοι δανειστές μας τα έχουν πάρει στο κρανίο διότι τίποτε δεν πάει καλά στην οικονομία. Με ευθύνη φυσικά της τρόικας και της κυβέρνησης.

Τα παρακάλια και τα δάκρυα είναι αργά και ο κ. Βενιζέλος έπρεπε μαζί με την κυβέρνησή του να κάνει την αυτοκριτική του για τις γκάφες που μας έφεραν στην κατάσταση αυτή

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/09/2011 00:35:51

  Δεν είναι γκάφες. Για ρωτήστε τον μαυρούκο να σας πει πόσο καλά διεκπεραιώνει το έργο της διάλυσης της Ευρώπης ο εκ Μινεσσότα εντολοδόχος του...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Αυριανιστής 13/09/2011 00:57:21

   Η Ευρώπη είναι μια φούσκα.
   Ο πλανήτης απομακρύνεται από ευρώ και δολλάριο, επιλέγοντας άλλα νομίσματα.
   Η παραμύθα με το ευρώ γίνεται μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

   Εδώ οι Ιταλοί στράφηκαν στους Κινέζους για τα ομόλογά τους.
   Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε προθανάτιο ρόγχο.
   Είναι τελειωμένη και ο Σόρος θα χάσει πολλά αν διαλυθεί

   • anonymous avatar
    anonymous @ Orestios 13/09/2011 01:15:44

    Η Ευρώπη είναι μια φούσκα.

    Έτυχε να διαβάζω ένα Γερμανικό βιβλίο για το Ευρωπαϊκό δίκαιο. Η όλη λογική των Γερμανών είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να προσαρμοστεί σε εμάς, εμείς δεν εκχωρούμε τίποτε. Τα ίδια έχω διαπιστώσει κι εγώ στην πράξη. Δεν αναγνωρίζουν τίτλους σπουδών, δεν αφήνουν κάποιον να προχωρήσει κατά κάποιο τρόπο στη χώρα τους και γενικά το σύστημα είναι του στυλ εμείς δε δίνουμε αλλά μόνο παίρνουμε.

    Με αυτούς τους όρους το εγχείρημα της Ευρώπης θα πάει για φούντο.

 2. letta avatar
  letta 13/09/2011 00:49:16

  "ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΛΛΑ". ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. ΕΓΙΝΕ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΣΤΟΥ ΚΑΣΣΙΔΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΟΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΚΑΤΑ. ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ. ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΪ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.

 3. Red Jones avatar
  Red Jones 13/09/2011 00:57:06

  Ο αερολόγος κενολόγος Αντιπρόεδρος νόμιζε οτι με την μεγαλόστομη πολυλογία του θα μπερδέψει τον τεχνοκράτη πραγματιστή γερμανό υπουργό.

  Είπαμε αυτές οι κενόλογες αρλουμπολογίες ειναι καλές για τις κομμτικές συγκεντρώσεις του "κινήματος" και τον βαλκανικό περίγυρο.

  Λίγο πιό έξω απο την εμβέλεια της εκτυφλωτικής προβολής των δικών μας φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, ο "αντιπρόεδρος" αντί για τον "ισχυρό πόλο του πασόκ" δείχνει σαν ξεχαρβάλωτος επαρχιώτης πολιτικάντης, δηλαδή όπως ειναι στην πραγματικότητα.

 4. anonymous avatar
  anonymous 13/09/2011 01:02:47

  Οι άνθρωποι, και δεν εννοώ μόνο τους ΠΑΣΟΚους αλλά τους διαχειριστές της κρίσης στο σύνολό τους Έλληνες κι Ευρωπαίους, είναι απλά ανεπαρκείς.

  Το σύνολο των Ελληνικών καταθέσεων είναι 190 δις. Από αυτά τα μισά τα έχει δανειστεί το κράτος. Ένα άλλο μέρος είναι ιδιωτικά δάνεια. Απομένουν τα στοιχειώδη στις τράπεζες για κεφάλαιο κίνησης.
  Βγαίνουν λοιπόν οι φωστήρες και ζητάνε με τα τελευταία μέτρα 4 δις. Που σημαίνει ότι πρέπει να μπει χέρι στις καταθέσεις σε ποσοστό από 2% αν πάρουμε το σύνολο των καταθέσεων, 4% αν πάρουμε τις καταθέσεις που δεν έχει δανειστεί το δημόσιο και ποσοστό "ο θεός κι η ψυχή του" αν πάρουμε ως βάση υπολογισμού το χρήμα που πραγματικά βρίσκεται στα ταμεία των τραπεζών.

  Με βάση τα ανωτέρω είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα και ο λογαριασμός δε βγαίνουν. Δεν πρόκειται να εισπράξουν εκ του μη έχοντος. Οι εξαγγελίες για μέτρα μένουν στα χαρτιά διότι ο κόσμος δεν έχει ρευστότητα και δεν έχει να πληρώσει.

  Οι Ευρωπαίοι σαφώς και τα ξέρουν αυτά. Γιατί ζητάνε συνέχεια νέα μέτρα, τα οποία είναι βέβαιο ότι δε θα δουλέψουν, δεν το καταλαβαίνω.

  Το σωστό θα ήταν να βγει η εξής απόφαση. Πόσα χρωστάτε; Τόσα. Πόσα μπορείτε να δίνετε το χρόνο; Τόσα.
  Ωραία να φτιάξουμε ένα σχέδιο συνολικής διαχείρισης του προβλήματος με ορίζοντα 20ετίας να λήξει το θέμα. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει σταθερή χρηματοδότηση, κάποια μέτρα περιορισμού των δαπανών, κάποια αναπτυξιακά μέτρα για να κινείται η οικονομία και μια σταδιακή εξόφληση των δανεικών.

  Επιπλέον θα μπορούσαν να κόψουν και λίγο χρήμα καθώς και να μας πουλήσουν τα 70 δις ομόλογα του Τρισέ στην τιμή που τα πήρε δηλ. στα 40 δις.

  Με όλα τα παραπάνω κάτι μπορεί να γίνει με το χρέος. Όσο όμως περνάει ο καιρός θα είναι όλο και πιο δύσκολο.

  Και κάτι ακόμη: Ο Βενιζέλος κλαίει διότι αν γίνει κούρεμα θα πάνε για φούντο όλες οι Ελλ. Τράπεζες ενώ θα πληγούν, αλλά θα τη γλιτώσουν, και κάποιες Ευρωπαϊκές.

 5. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 13/09/2011 01:09:46

  Ο Αυριανιστής τα είπε ΟΛΑ σε 24 λέξεις!
  Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε..
  Απλώς μέσα στο Μεγάλο Παιχνίδι μπουκάρανε και οι κάτοχοι ελληνικού ονόματος και διαβατηρίου,συνεχιστές της μεγάλης παράδοσης των Νενέκων, για να εισπράξουνε τη σκόνη από τα ατέλειωτα φράγκα του Παιχνιδιού.
  "Ορκίστηκαν" να διαλύσουν την ομορφότερη χώρα του πλανήτη,αρκεί να μπαζώσουν λεφτά που δεν πρόκειται ποτέ να απολαύσουν.
  Οι μισοί απ΄αυτούς έχουν καρκίνο κι οι άλλοι μισοί δεν έχουν στομάχι ούτε για μια μερίδα πατάτες τηγανιτές..
  Περιμένουν την καινούρια ιατρική νανοτεχνολογία μήπως και περάσουνε τα
  εκατό!
  Τραγωδία εν κρανίω και εν βρακίω..

  ΥΓ. Θα αφήσουμε όμως ΕΜΕΙΣ να συμβεί ΑΥΤΟ;
  Ίδωμεν.
  ΄Η μάλλον:
  Οψόμεθα ες Φιλίππους.

 6. φωνη avatar
  φωνη 13/09/2011 01:14:09

  Αν θυμόμαστε το βίντεο τους Στρος Καν στην εκπομπή του κ.Λαζόπουλου, εκεί φαινόταν ο Στρος Καν να λέει στον ΓΑΠ ότι η Ευρώπη θα έχει πρόβλημα με την έλευση του ΔΝΤ. Και ο ΓΑΠ απάντησε: Ας τους σε μένα τους Ευρωπαίους τους κανονίζω εγώ.

  Αμ, Γιωργάκη σε κανονίζουν αυτοί τώρα! Βρίσκεσαι σε στενοπή όντως. Μπαλάκι έγινες ανάμεσα σε υπερατλαντικούς και Γερμανία. Τον Βενιζέλο σήκω-σήκω, κάτσε- κάτσε τον έχουν τώρα οι Γερμανοί.

 7. NEOTERA avatar
  NEOTERA 13/09/2011 01:30:03

  Ταπεινά σε ικετεύω ω τέρας γερμανικό κάνε το θαύμα σου. Δώστους μιά να πάνε στο διάολο απ' όπου ήλθαν, μήπως και ξυπνήσει το πειραματόζωο...

 8. blue nile avatar
  blue nile 13/09/2011 01:42:25

  Σα να μου φαίνεται ύποτο το δημοσίευμα του Spiegel. Λέτε οι νεοναζί να θέλουν αυτό τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά σε μια ενδεχόμενη χρεωκοπία για να πάρουν πιο εύκολα γη και ύδωρ με αντάλλαγμα μια ψιλοσωτηρία;

 9. Απορία avatar
  Απορία 13/09/2011 02:18:42

  "(Reuters) - Treasury Secretary Timothy Geithner makes a one-day trip to Poland this week for an unprecedented meeting with euro zone finance ministers as growing fears of a potential Greek debt default rip into Europe's banking sector."

  Γειά σου ρε Τζέφρυ "γίγαντα"!
  Μύλο έκανες όλη την υφήλιο...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Απορία 13/09/2011 02:24:51

   Ο "Μικρός Τίμμυ" έρχεται να συμβάλλει στο όνειρο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, που πάει κατά διαόλου.
   Ο κόσμος έχει αλλάξει και εμείς ακόμη τρώμε γερμανικά παραμύθια του 19ου αιώνα.
   Ευρώ και δολλάριο θα χαθούν μέσα στη φωτιά που οι ίδιοι άναψαν

 10. rally monkey avatar
  rally monkey 13/09/2011 02:24:34

  Ετσι ειναι οπως τα γραφεις, να προσθεσω ότι θα χρειστει να μηδενισεις βεβαιως το ελλειμα αλλα σε βαθος 2-3 ετων, ή οσο παρει χωρις να σκοτωσεις την οικονομία.
  Ολα αυτα υπο την προυποθεση ότι ψαχνουμε λύση
  Ο Παπανδρεου εψαχνε προβλημα
  Το παιχνιδι δεν ξεκινησε λογω των δημοσιονομικων και δομικων προβμηματων της οικονομίας ούτε και θα λήξει επειδη απετυχαν οι διαρθρωτικες αλλαγές
  Ο Παπανδρεου (αυτοι που τον κινουν τελως παντων) κατεστρεψε και ότι δεν μπορεσε να το καταστρεψει αμεσα το ναρκοθετησε (οπως εγραψε πολυ ευστοχα αλλος σχολιαστης εδω,.. και εβαλε τον Μπενυ να μας βγαλει απο το ναρκοπεδιο)

 11. Aίθρα avatar
  Aίθρα 13/09/2011 02:49:02

  Επειδή με ενδιαφέρει πολύ το αντικείμενο, μήπως είναι δυνατόν να μου πείτε για ποιο βιβλίο πρόκειται; Είναι καλό;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Aίθρα 13/09/2011 11:16:40

   Το βιβλίο είναι αυτό. Έχει μόνο τα βασικά μέσα, και είναι 225 σελίδες.
   Για έναν που δεν έχει μητρική τα Γερμανικά είναι υπεραρκετό.

   Για να το καταλάβεις σωστά όμως πρέπει να δεις τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Θες δηλ. στοιχειωδώς πολιτική σκέψη.

   • Aίθρα avatar
    Aίθρα @ anonymous 13/09/2011 12:35:41

    Ευχαριστώ πολύ! Θα έχω υπ' όψιν αυτό που μου είπατε...

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 13/09/2011 13:49:19

    Το βιβλίο είναι στη δέκατη έκδοση. Πιο παλιά έκδοση μην αγοράσεις και γενικότερα μην αγοράσεις βιβλίο ευρωπαϊκού δικαίου, παλιότερο του 2010, διότι δεν έχει μέσα τη σύμβαση της Λισσαβόνας.

    Αν μπορείς ρίξε μια ματιά στην απόφαση του Γερμ. Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη σύμβαση της Λισσαβόνας.

 12. sawas avatar
  sawas 13/09/2011 02:55:54

  Ακόμα φοβάται ο Βαγγος το θεριό και το θεριό το Βαγγο..

  "Aus Angst vor einer Pleite Griechenlands mit dramatischen Folgen für die Euro-Zone.... "

  h**p://www.focus.de/politik/schlagzeilen/nid_82150.html

 13. Φίλος avatar
  Φίλος 13/09/2011 03:59:31

  Αμ δεν που κανονίζουν τον ΓΑΠ.

  Εμάς κανονίζουν. Αυτός... κάνει κωπηλασία...

  • φωνη avatar
   φωνη @ Φίλος 13/09/2011 10:09:24

   Αμα έχεις Πρωθυπουργο που υπηρετεί τους τραπεζίτες και όχι το λαό μαζί με τον ίδιο γίνεται και η χώρα μπαλάκι. Αλλά η χώρα θα αποδεσμευτεί σύντομα από αυτόν.

 14. Theo avatar
  Theo 13/09/2011 07:02:21

  λυπαμαι παρα πολυ αλλα παραπληροφορειτε τον κοσμο

  • anonymous avatar
   anonymous @ Theo 13/09/2011 11:17:47

   Δε θα το έλεγα, αν έχεις αντίθετη άποψη μπορείς να τη γράψεις.

   • Aίθρα avatar
    Aίθρα @ anonymous 14/09/2011 19:23:29

    Απλώς επειδή δε γίνεται να απαντήσω στο προηγούμενο μήνυμά σας, απαντώ εδώ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θα δω και την απόφαση που λέτε, δεν την έχω υπ' όψιν, αλλά θα την ψάξω.

 15. tpe avatar
  tpe 13/09/2011 08:17:01

  Και κάτι που δεν παρατήρησε κανείς.
  Όλα αυτά, μόλις ξεκίνησε το δικαστήριο στη Χάγη. Τυχαίο;

 16. Δαίμων avatar
  Δαίμων 13/09/2011 11:28:16

  "ΞΕΠΕΡΑΣΕ άραγε το Βερολίνο ήδη το στάδιο των εκβιασμών απέναντι στην Ελλάδα και παρά την απολύτως πειθήνια στάση της κυβέρνησης Παπανδρέου στις εντολές των Γερμανών προετοιμάζει ήδη τη χρεοκοπία της χώρας μας ή μήπως η καγκελαρία επιδιώκει με τις απειλές της να παραλύσει τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού στην υλοποίηση των εφιαλτικών μέτρων που υπαγορεύει η τρόικα και υλοποιεί η κυβέρνηση; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολλούς Ελληνες. Η απάντηση όμως θα δοθεί μόνο στην πράξη." Γ.Δελαστίκ στο σημερινό "Έθνος". Υποψιάζομαι ότι το σχέδιο "εκπονείται" με συνεργασία Γερμανών και ελληνικής κυβέρνησης. Και το ξεζούμισμα συνεχίζεται. Οι Ευρωπαίοι θα απειλούν με την δόση (η οποία καταλήγει σ'αυτούς για τα παλαιά ομόλογα, ενώ οι κυβέρνηση διαλαλεί ότι πληρώνει μ'αυτή μισθούς και συντάξεις!!!), οι βουλευτές θα ψηφίζουν (με βαριά καρδιά), η μεσαία τάξη θα καταστρέφεται, και ο λαός θα εξαθλιώνεται. Ταυτόχρονα ένας ισχυρότατος μηχανισμός καταστολής θα τρομοκρατεί τους πολίτες, "προστατεύοντας" τον σκληρό πυρήνα της εξουσίας. Ένας πολύπαθος και ανυπότακτος λαός βαδίζει ολοταχώς προς τις Δημοκρατίες της μπανάνας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.