#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/02/2012 16:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος παραιτείται από υπουργόςΜετρά αντίστροφα τις μέρες για να εγκαταλείψει το Υπουργείο Οικονομικών ο Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών έχει διαμορφώσει το δικό του χρονοδιάγραμμα για να φύγει από την υπουργική καρέκλα η οποία (γνωρίζει ότι) τον φθείρει και εξαντλεί το πολιτικό του απόθεμα.

Το σχέδιο του Βενιζέλου είναι δύο παράλληλες διαδικασίες με ον χρόνο να πιέζει, αλλά και να επικαλύπτεται. Πρώτον, ως υπουργός θέλει να τελειώσει το PSI, το οποίο θα το πλασάρει ως την μεγάλη επιτυχία που έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Δεύτερον, έχει μεθοδεύσει αποτελεσματικά την εκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ως υποψήφιου πρωθυπουργού του κόμματος (το τελευταίο τον ενδιαφέρει περισσότερο. Τόσο πολύ που θα έδινε την προεδρία στον Λοβέρδο, αν συνέτρεχαν ορισμένες προϋποθέσεις).

Τι περιμένει ο Βενιζέλος; Την συμφωνία για το PSI και την κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και να φέρει κοντύτερα την εκλογή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου, αλλά ίσως έρθει νωρίτερα κατά μία εβδομάδα. Το δε PSI παραμένει άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας – πάντως οι του Βενιζέλου εκτιμούν ότι μπορεί να τελειώσει μέσα στις προσεχείς 10 μέρες. Άρα, αρχές Μαρτίου ο Βενιζέλος μας τελειώνει από υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. me avatar
  me 19/02/2012 17:02:16

  Και όμως...
  Θα τον πετούσαμε με τις κλωτσιές απόψε το βράδυ από το υπουργείο, αν σήμερα είχαμε εκλογές (19/2 γαρ...) όπως είχε κηρύξει ο πρόεδρος, τότε που αφουγκραζόταν την βάση.

  • Clayton Frost avatar
   Clayton Frost @ me 19/02/2012 22:55:10

   Επειδή έχω βαρεθεί την επιλεκτική ντεμέκ προβοκατόρικη αυτογελοιοποιούμενη μνήμη, θυμίζω τα εξής:
   1. Αίτημα του Σαμαρά κατά τις διαπραγματεύσεις της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΑΠ και του ορισμού μεταβατικής κυβέρνησης ορισμένου σκοπού ήταν η διενέργεια εκλογών όταν η κυβέρνηση αυτή ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ. Αλλιώς, δεν είναι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, αλλά συγκυβέρνηση.
   2. Το έργο αυτό προσδιορίστηκε ως α) εκταμίευση της 6ης δόσης (ολοκληρώθηκε), β) ολοκλήρωση του PSI και γ) κατάρτιση της δανειακής σύμβασης. Τα β και γ ολοκληρώνονται (ελπίζω αισίως) εντός των προσεχών ημερών. Μετά από αυτό θα προκηρυχθούν εκλογές. Αν πάλι αυτό δε γίνει, εδώ είμαστε να το ξανασυζητήσουμε.
   3. Ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών κ Βενιζέλος προσδιόρισε εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης του ειδικού σκοπού της Κυβέρνησης τέτοιο, ώστε να μπορούν να διεξαχθούν εκλογές την 19η Φεβρουαρίου.
   4. (εκτίμηση δική μου) Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των ως άνω 2α και 2β οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι ο αρμόδιος Βενιζέλος ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ. Η λογική του αρμοδίου Βενιζέλου ήταν "φέρτε ό,τι θέτε, να υπογράψουμε και να τελειώνουμε".
   5. Κατά τα φαινόμενα, οι φωνασκούντες για μη διενέργεια εκλογών σήμερα (19.2.2012), προτιμούσαν α) είτε μη διαπραγμάτευση, β) είτε απόρριψη κάθε πρότασης για PSI και νέο δάνειο, πτώχευση και επιστροφή στη δραχμή.
   Συνολικά, η αστοχία στον προσδιορισμό της διάρκειας ζωής της κυβέρνησης ειδικού σκοπού υπό τον Παπαδήμα, οφείλεται αφενός μεν ακριβώς στη θεμελιακή σημασία επιτυχούς διεκπεραίωσης αυτού του ειδικού σκοπού (του μόνου λόγου ύπαρξης της κυβέρνησης), αφετέρου δε στην ανικανότητα του Υπουργού Βενιζέλου να διαπραγματευτεί, να προβλέψει, ακόμα και να υποθέσει σωστά, ανικανότητα που πηγάζει από την παντελή του άγνοια περί τα οικονομικά.
   Για όσους βιαστούν να πούνε ότι η διαπραγμάτευση έφερε μικρά μόνο κέρδη, σημειώνω ότι το μεγαλύτερο κέρδος της διαπραγμάτευσης ήταν η διαπραγμάτευση καθ’ εαυτή. Από εκεί που αποδεχόμασταν τα πάντα, επιτέλους, για μία φορά, αποδείξαμε ότι μπορούμε και δικαιούμαστε να αρθρώσουμε αντίλογο. Το επόμενο στάδιο είναι να δώσουμε στον μόνο μέχρι σήμερα ουσιαστικώς αντισταθέντα στην τρόικα ισχυρή εντολή για να μπορέσει αποτελεσματικότερα να διαπραγματευθεί στο μέλλον.
   Υ.Γ. Οι διάφοροι που πήγαν στα εκλογικά τους κέντρα να ψηφίσουν σήμερα, απαλλάσσονται κάθε κριτικής, λόγω βλακείας. Είναι δυνατό, τόσο συνεπείς και συστηματικοί αναγνώστες ποικίλλων blogs να μην πληροφορήθηκαν ότι δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές;

   • Απαισιόδοξος avatar
    Απαισιόδοξος @ Clayton Frost 20/02/2012 10:06:02

    Κι όμως, όλοι το θυμόμαστε: κι επειδή το internet επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι "scripta manent", αντιγράφω από το in.gr της 12ης Νοεμβρίου 2011:

    "Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συγκαλείται για το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας.

    Είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά την απόφαση του προέδρου να στηρίξει τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου με μη κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ.

    Υπενθυμίζεται ότι λίγη μόνο ώρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς έκανε δηλώσεις, επαναλαμβάνοντας ότι οι στόχοι που είχε θέσει το κόμμα για τη νέα κυβέρνηση επιτεύχθηκαν.

    «Οι απόψεις μας για την εφαρμοζόμενη πολιτική ισχύουν, «δεν είναι πουκάμισα να αλλάζουν» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πάντως ότι στηρίζει τη «μεταβατική» -όπως υπογράμμισε- κυβέρνηση και εύχεται να πετύχει στο έργο της.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε ότι το κόμμα του εκπλήρωσε και τους τέσσερις στόχους που είχε θέσει, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν θέλησε περισσότερα υπουργεία, πέρα από το Εξωτερικών και Άμυνας. «Δεν θέλησα συγκυβέρνηση και όλοι καταλαβαίνουν γιατί», είπε.

    Οι στόχοι που έθεσε η ΝΔ, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, ήταν: Να μη γίνει δημοψήφισμα, να αλλάξει πρωθυπουργός, να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση που θα ξεμπλοκάρει την έκτη δόση και θα προχωρήσει τη νέα δανειακή σύμβαση, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το ταχύτερο.

    «Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα πετύχαμε και τους τέσσερις στόχους: Τελικά άνοιξε ο δρόμος για νέες εκλογές άμεσα. Κι αυτό πια είναι μια συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Με συγκεκριμένη ημερομηνία, 19 Φεβρουαρίου» τόνισε.

    Οι εκλογές, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, «είναι βαλβίδα ασφαλείας, για να εκφραστεί η κοινωνία», ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ «κατάφερε ό,τι δεν έχει κάνει ποτέ κόμμα Αντιπολίτευσης: Να αλλάξει κυβέρνηση και Πρωθυπουργό στο μέσο της τετραετίας. Αντί να έχουμε άλλα δύο χρόνια κυβέρνηση Παπανδρέου, θα έχουμε σε τρεις μήνες εκλογές».

    Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ διαπίστωσε ότι «χάθηκε τις τελευταίες μέρες κάθε ίχνος αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς» πρόσθεσε όμως ότι «όλοι μαζί θα την αποκαταστήσουμε ταχύτατα, όμως, χωρίς να δεχθούμε ταπεινώσεις, ούτε προσβολές. Ούτε για το λαό μας, ούτε για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Η Αξιοπρέπεια των Ελλήνων δεν μπαίνει στο λογαριασμό. Δεν είναι προς διαπραγμάτευση».

    «Στο τέλος αυτού του δρόμου θα ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Δεν υπόσχομαι τίποτε. Σας κοιτάω όμως στα μάτια -όλους σας- και σας λέω: Υπάρχει προοπτική. Υπάρχει τρόπος να βγούμε από το σημερινό εφιάλτη» τόνισε»"

    Η πηγή, για του λόγου το αληθές:
    news.in.gr/greece/article/?aid=1231137229

 2. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 19/02/2012 17:03:33

  Άντε καί Πρωθυπουργός .......!!!

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 19/02/2012 17:40:51

  Η μεγαλύτερη απάτη.
  Ο πλέον αποτυχημένος.
  Μπορεί να αποδείξει κάτι καλό που έκανε για την χώρα ;
  το μόνο που έκανε είναι τον νόμο της καταστροφής της εθνικής οικονονομίας περί ΜΗ ευθύνης υπουργών και να υπερασπίζετε συνεχώς τους τοκογλύφους δανειστές και τα εγχώρια λαμόγια.

 4. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 19/02/2012 17:46:10

  Μη μου πείτε ότι θέλει να ασχοληθεί αποκλειστικά με την εκλογή του από την πράσινη σοσιαλίζουσα βάση; Ή θα αρκεστεί σε αυτούς που τάϊσε ως ΥΠΟΙΚ τελευταία με τα χρήματα του ελληνικού λαού; Όπως και να έχει, θα ήθελα να τον δώ στην επόμενη Βουλή να παίζει το ρόλο του τιμητή της κυβερν Παπαδήμου από τα κάτω έδρανα μιας και δε φημίζεται για την ολιγοστομία του.

 5. petros avatar
  petros 19/02/2012 18:12:04

  Και αφήνει πίσω του συντρίμια...
  Έκτακτες εισφορές,
  χαράτσι στη ΔΕΗ...
  φόρους, φόρους, φόρους, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα.
  Διαβάζοντας τι περιέχει το μνημόνιο,σήμερα στο Τύπο της Κυριακής, τις παγίδες του Ε1 για τους ημιυπαίθριους, μέσω ΔΕΗ, πάλι, τότε καταλαβαίνουμε τι αφήνει πίσω του... Και το χειρότερο είναι ότι αν το ΠΑΣΟΚ τον έχει αρχηγό, κερδίσει 4%. Να τους πω φρενοβλαφείς ; Κι όμως υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας...!!!

  Όλα αυτά τώρα θα τα χρεωθεί και ο Σαμαράς και η ΝΔ...
  Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη. Θα μας φορτωθεί ο Ευάγγελος Χαρατσάκης, μάλλον σαν αντιπρόεδρος, ενώ ο λαός θα υποφέρει άλλα 2-3 χρόνια ...

 6. Kostas avatar
  Kostas 19/02/2012 18:47:13

  ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ στους καιροσκόπους πολιτικούς του χειρίστου είδους , που μας έφεραν έως εδώ με τις εξωφρενικές ενέργειες τους, ενώ υπήρχαν κι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης που οι οι ίδιοι δημιούργησαν τόσα χρόνια.
  Η προσπάθεια να αποστασιοποιηθούν ή να αποποιηθούν τις ευθύνες τους προξενούν αηδία και προκαλούν το λαό

  Φτάνουν οι κοψοχέρηδες της Δευτέρας. Ας ψηφίσουμε μια φορά με γνώμονα το συνολικό συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας.

 7. Ναυαγός avatar
  Ναυαγός 19/02/2012 20:20:57

  Είναι πολύ κωμικό και αντιφατικό σε περίοδο ισχνών αγελάδων και λιτότητας να έχουμε Υποικ ένα τόσο ευτραφή άνθρωπο.
  Προτιμώ το στυλάκι του...Πάγκαλου

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Ναυαγός 19/02/2012 21:47:24

   Πραγματικά,τα πλάνα της τι-βι με Σόιμπλε,Λαγκάρντ και Βενιζέλο είναι κωμικά.Αντε να αποδείξεις τι δύσκολους καιρούς περνάμε

 8. ΜΠ avatar
  ΜΠ 19/02/2012 21:09:47

  Ο Βενιζέλος παραιτείται και ΓΑΠ διακοπεύει στη Σκιάθο σύμφωνα με το real.gr:
  "Ο Γ. Παπανδρέου διαμένει μαζί με την σύζυγο του Άντα στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο «La piscine palace» και σύμφωνα με πολίτες του νησιού απολαμβάνει την πισίνα αλλά και την θάλασσα που υπάρχει μπροστά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα κάνοντας κανό".

  • Alex avatar
   Alex @ ΜΠ 19/02/2012 23:56:46

   ...και μας αφιερωνει το παρακάτω:

   http://www.youtube.com/watch?v=j-VKjZew-MM

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Alex 20/02/2012 00:11:06

    !!! Αθάνατη Λίτσα...

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/02/2012 22:06:10

  Μπάαα... εγώ λέω Παπακωνσταντίνου για Πρωθυπουργό, με Μπιρμπίλη για Προεδρο του Πασόκ, Μάκαρο στο ΥΠΟΙΟ και ΥΠΑΝ (μαζί) και Μυτιληναίο-Κοπελούζο-Περιστέρη (και τους τρεις) στο ΥΠΕΚΑ, Τανσού Τσιλέρ στο Παιδείας (που θα ξαναγίνει και θρησκευμάτων), και Φάτος Νάνο στο Εξωτερικών.

  Τον Βενιζέλο στην θέση της Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ.

 10. maozakos avatar
  maozakos 20/02/2012 12:48:11

  και η θεση του θα περασει δικαιωματικα... στον Παπαδήμιο.... θα υπογραφει απο μονος του το ταχυτερο δυνατο οπως εκανε και ο προκατοχος ...τσαρος Φοροκωνσταντικου... Ποτε θα μαθουμε τι θα εχει υπογραψει, εν λευκο; (βλεπε κουκιδες στα σημεια των ποσων...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.