#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2012 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος νομίζει ότι έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με ... παρθενογένεση

Στην αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση της Βουλής λόγω Πάσχα αλλά και εκλογών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος βρήκε «προεκλογική» ευκαιρία να αναλύσει επί 28 λεπτά τις θέσεις του κόμματός του και να επιτεθεί στον ισχυρό του πολιτικό αντίπαλο Α. Σαμαρά. Μόνο που…ξέχασε να αναφερθεί στις δικές του ευθύνες. Προτίμησε να εμφανίσει το νέο ΠΑΣΟΚ σαν να προήλθε από παρθενογένεση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προσπάθησε, προφανώς επηρεασμένος από τις ημέρες του Άγιου Πάσχα, να πείσει ότι το κόμμα του ήταν εκείνο που σήκωσε το σταυρό του μαρτυρίου…! «Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατέστη ο αμνός, ο αίρων τας αμαρτίας δεκαετιών ολόκληρων» είπε, αφήνοντας στους ιστορικούς του μέλλοντος να κρίνουν ποιος ήταν ο υπεύθυνος για τις αμαρτίες…!Καλά του είπαν και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης: ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να κάνει με ένα πάτημα delete στο παρελθόν, αλλά ξεχνά πως το παρελθόν είναι αποθηκευμένο στο «σκληρό δίσκο».

Είναι πλέον φανερό ότι στο ΠΑΣΟΚ παθαίνουν μαζικά  πολιτικό... Αλτσχάιμερ.Η ομιλία του κ. Βενιζέλου στη Βουλή είναι χαρακτηριστική του πώς προσπαθούν να ξεχάσουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου και αντίθετα να φανεί το «έργο» Βενιζέλου από πέρυσι και ιδιαίτερα από τη στιγμή που έγινε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Έφτασε στο σημείο, προεκλογικά βέβαια, ο Βενιζέλος να ξορκίσει την κυβέρνηση Παπανδρέου και τα συνθήματα όπως «λεφτά υπάρχουν» το οποίο όπως είπε δημιούργησε φρούδες ελπίδες.

Από εκεί και πέρα ο κ. Βενιζέλος θέλησε εμφανώς να διαχωρίσει τη θέση του από το πρώτο Μνημόνιο, την «επιτυχία» της πρώτης κυβέρνησης Παπανδρέου στην οποία ο κ. Βενιζέλος απλά... ήταν ωσεί παρόν. Όταν όμως ανέλαβε ρόλο έγινε το μεγάλο θαύμα στη χώρα.

«Προτείνω 5 σημεία που μπορούν να κάνουν πιο φιλικό το περιβάλλον τον Ιούνιο», τόνισε και φυσικά τα πάντα κινούνται γύρω από το PSI την επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου.

- Να διεκδικήσουμε επέκταση προγράμματος έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 (από τέλος 2014)

- Να αξιοποιήσουμε την μεγάλη επιτυχία του PSI

- Να περιοριστούν οι ανάγκες επανακεφαλαιοποίησης τραπεζών. Ενδεχομένως να χρειαστούν λιγότερα χρήματα για τις τράπεζες και ίσως από εκεί να έχουμε ακόμα ένα τράτο

- Επικοινωνώ με Μπαρόζο που θα παρουσιάσει πρόταση της Επιτροπής, συζητούμε με τράπεζα επενδύσεων, έχουμε ΕΣΠΑ,έχουμε ιδιωτικοποιήσεις. Στέλνω επιστολή σε Μπαρόζο με συγκεκριμένες εκκρεμότητες. Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να αναχαιτίσουμε την ύφεση

- Απόλυτη καθαρή προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων. Δίχτυ προστασίας για να μην νιώθει κανείς εγκαταλελειμμένος. Λογαριασμός αντιστήριξης. Να εξασφαλίσουμε ένα πραγματικό επίπεδο διαβίωσης.

Από όσα  καταλαβαίνουμε ο Βενιζέλος υπόσχεται ... επαναδιαπραγμάτευση και συζητήσεις με τον Μπαρόζο για την ανάπτυξη της χώρας. Ό,τι ξέχασε να κάνει τόσο καιρό θα το κάνει όταν πάρει την... αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά δεν ξέχασε να επιτεθεί και στον Σαμαρά λέγοντας ότι «δεν διαπραγματεύτηκε με την τρόικα αλλά κρυβόταν πίσω από εμένα και τον Λουκά Παπαδήμο» . Μα αν ήταν να διαπραγματευτεί ο Σαμαράς ας παραιτούνταν ο κ. Βενιζέλος και να πάμε σε εκλογές αντί να μας ταλαιπωρεί.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα είπε, σήμερα, στη Βουλή, ο Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος, βασικός συντάκτης του Μνημονίου, αποδεικνύει – για μια ακόμη φορά – πως, εκεί που χάνεται η ντροπή, περισσεύει το θράσος.

Ο κ. Βενιζέλος, προτείνει επέκταση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής μέχρι το 2015. Δεν λέει τίποτε καινούργιο. Επαναλαμβάνει αυτό που ήδη προβλέπεται στο πρόγραμμα, σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης. Και ομολογεί, έτσι, πως απέτυχε σε όσα ο ίδιος προέβλεπε.

Ο κ. Βενιζέλος, προτείνει σήμερα κάποια σημεία που μπορεί να κάνουν πιο αναπτυξιακό το περιβάλλον.

Γιατί δεν τα έκαναν αυτός και το ΠΑΣΟΚ στα δυόμισι χρόνια που κυβερνούσαν;  Γιατί δεν τα έκανε ο ίδιος ως τσάρος της οικονομίας;

Ο κ. Βενιζέλος, καταγγέλλει ταυτόχρονα τη Νέα Δημοκρατία για όσα αποκλειστικά ευθύνονται οι ίδιοι.

Ξεχνά ότι ως Αντιπολίτευση, μαζί με τον Παπανδρέου, έλεγε “όχι σε όλα” και μοίραζε δημαγωγικά υποσχέσεις πως “λεφτά υπάρχουν”. Ξεχνά ότι στήριξε και όρθιος χειροκροτούσε την ολέθρια εξαγγελία του  δημοψηφίσματος. Σιωπά μπροστά στις ομολογίες των συντρόφων του ότι, με τα εγκλήματά τους, οδήγησαν τον Τόπο στην καταστροφή.

Ενώ μιλά για αυτοκριτική, την ίδια ώρα, με ένα πόρισμα – οπερέτα, κουκουλώνει όλα όσα διέπραξαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο ίδιος, σε βάρος της χώρας».

"Δεν θα υπήρχε Ελλάδα αν δεν είχε βάλει πλάτη ο Σαμαράς" απάντησε στην Βουλή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Σαλμάς , επισημαίνοντας ότι η ομιλία του Ευ. Βενιζέλου είναι η απόδειξη ότι «όχι μόνο δεν μπορεί να συγκυβερνήσει η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, αλλά ούτε καν να συνεννοηθεί μαζί του». «Δεν εκτίμησε την πρωτόγνωρη υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ, την βοήθεια ώστε να αποφευχθούν οι συνέπειες των λαθών του κ. Βενιζέλου, το διέξοδο που του προσφέρει για να διορθώσει τα λάθη του» είπε και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως απέδειξε ότι η μόνη γνώμη που μπορεί να έχει κανείς είναι το να συμφωνεί μαζί του. «Δεν θα υπήρχε Ελλάδα, δεν θα υπήρχε ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος δεν θα ήταν εδώ σήμερα αν ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ δεν είχε βάλει πλάτη τον κρίσιμο Νοέμβριο του 2011. Δεν θα μπορούσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο να προτείνει λύσεις για το μέλλον της χώρας» είπε για να υπογραμμίσει καταλήγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε μια Ελλάδα της απόγνωσης κι η ευθύνη του είναι οριστική και αμετάκλητη».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 10/04/2012 19:26:08

  1981..ΠΑΣΟΚ..........199ο.Ν.Δ....1993......ΠΑΣΟΚ..............2004...Ν.Δ...2009............20012.....Προσωπική μου άποψη παραθέτω και μπορώ να τη στηρίξω αν χρειαστεί ως προς τη μεθοδολογία της τακτικής έναντι του ΠΑΣΟΚ.Κυβέρνησε τον τόπο ...πολλά -πολλά ...χρόνια .Άρα χτυπάς την πολιτική και όχι το πρόσωπο .Είναι τακτική ελιγμού και σε εγκλωβίζει όταν τον χτυπάς μονοπρόσωπα και όχι συλλογικά .Εκφράζω τη γνώμη μου .Δεν είμαι επικοινωνιολόγος .Αλλά έτσι φαίνεται προς τα έξω .Το μετά είναι να σου πει: Καλά εγώ ήμουν μόνο έξι οχτώ μήνες επί των οικονομικών και συγκυβερνούσαμε .

 2. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 10/04/2012 19:30:07

  Αντε πάλι με την παρθενογέννηση, και μετά βρε Φάκτορα, μόλις γράψω για τον μόσχο, μου σβήνεις τα "άσεμνα" σχόλια. :(

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ dikefalosaitos 10/04/2012 21:45:09

   χαχα...λοιπόν: θα πρέπει μέχρι στις εκλογές να επιδεικνύουμε πολιτικό πολιτισμό..μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την αδιαμφισβήτητη νίκη της ΝΔ, θα μας αφήσει ο Φάκτορας να ξεσαλώσουμε!

 3. airman avatar
  airman 10/04/2012 19:35:24

  ''Απόλυτη καθαρή προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων. Δίχτυ προστασίας για να μην νιώθει κανείς εγκαταλελειμμένος. Λογαριασμός αντιστήριξης. Να εξασφαλίσουμε ένα πραγματικό επίπεδο διαβίωσης.''
  Αυτός ο ''λογαριασμός αντιστήριξης'' και εκείνο το ''πραγματικό επίπεδο διαβίωσης'' όποιος μπορεί να τα ''κάνει λιανά'' παρακαλώ να βοηθήσει.
  Τα φτωχά Ελληνικά που γνωρίζω δυστυχώς δεν με βοηθάνε.
  Ο Μπενίτο μάλλον εισάγει νέους όρους, με τη γνωστή εκφραστική του δεινότητα.
  Η δε πρόταση για αξιοποίηση της μεγάλης επιτυχίας του PSI πρέπει να του κατοχυρωθεί, καθόσον αποτελεί καινοτόμα, πρωτοποριακή και θα ήταν πολύ δύσκολο να τη συλλάβει κάποιος παρά μόνο εάν ήταν μεγαλύτερου πολιτικού διαμετρήματος.
  Όσο για τις ανάγκες επανακεφαλαιοποίησης τραπεζών και το ενδεχόμενο να χρειαστούν λιγότερα χρήματα οπότε ίσως από εκεί να έχουμε όντως ακόμα ένα τράτο, αυτό είναι μια πραγματικά σωτήρια προοπτική.
  Για δε την τράπεζα επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και τις ιδιωτικοποιήσεις δε χωράει καμία αμφιβολία ότι είναι τα καινούργια ''εργαλεία'' που τόσο καιρό δεν είχε στη διάθεσή της η προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα πλέον μπορούν να ανοίξουν διάπλατα το δρόμο προς την έξοδο από την ύφεση και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη.
  Αν κάποιος μου δώσει να καταλάβω και εκείνες τις λεπτομέρειες περί ''λογαριασμού αντιστήριξης'' και ''πραγματικού επιπέδου διαβίωσης'', τελείωσε! Μπενίτο δαγκωτό και βουρ για το γκρεμό!
  Υ.Γ. Εικοσιπέντε και σήμερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.