#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/03/2012 14:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος κρύβεται για τις γερμανικές αποζημιώσεις - σάλος στην ΒουλήΣάλος έγινε στη Βουλή με τον Βενιζέλο, ο οποίος δεν ήρθε στην κοινοβουλευτική επιτροπή να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Εικοσιεπτά βουλευτές είχαν ζητήσει να γίνει οργανωμένη συζήτηση, έγινε συνεννόηση της Βάσως με τον Βενιζέλο, ο τελευταίος ζήτησε να γίνει η συζήτηση μετά το PSI, το αίτημα έγινε δεκτό, έγινε νέα συνεννόηση με Βενιζέλο, Δήμα, Παπαϊωάννου και συμφωνήθηκε να γίνει η συνεδρίαση στις 15 Μαρτίου.

Όμως αργά την Τετάρτη πήρε τηλέφωνο τη Βάσω ο υπουργός Επικρατείας Σταυρόπουλος και της ανακοίνωσε ότι πρέπει να αναβληθεί η συνεδρίαση, επειδή δεν θα έρθει ο Βενιζέλος και δεν θα έρθουν και οι άλλοι υπουργοί! Η Βάσω επικοινώνησε με Δήμα και Παπαϊωάννου που της είπαν ότι δεν είχαν πρόβλημα να έρθουν, αλλά αφού δεν έρχεται ο Βενιζέλος δεν έχει νόημα η παρουσία τους.

Στην στάση του Βενιζέλου, που δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για την απουσία του, αντέδρασαν Τζαβάρας (ΝΔ), Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Κουρουμπλής (ανεξάρτητος), Χαλβατζής (ΚΚΕ), Βελόπουλος και Μαρκάκης (ΛΑΟΣ), Μπακογιάννη, Νταλάρα (ΠΑΣΟΚ), Διαμαντίδης (ΠΑΣΟΚ), Βρεττός (ΠΑΣΟΚ, που κατήγγειλε επέμβαση του γραφείου του πρωθυπουργού), Οικονόμου (ανεξάρτητος), Τσούκαλης (ΔΗΑΡΙ), Καμμένος (Ανεξάρτητοι Έλληνες).

Μόνο ο Γείτονας είδε ότι είναι «ένα μικρό αδιέξοδο» και η Έλσα Παπαδημητρίου, που θεωρεί ότι «είναι αστείο να συζητάμε αυτές τις μέρες αυτός το σοβαρό θέμα, που και τους Γερμανούς θα προκαλέσει και εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να το υποστηρίξουμε»…

Το θέμα πάντως είναι καθαρά πολιτικό. Ο Δήμας, ως υπουργός Εξωτερικών, έχει δεσμευτεί γραπτώς ότι το θέμα είναι ανοικτό για την Ελλάδα. Αλλά ο Βενιζέλος, που από Δευτέρα δεν θα είναι υπουργός, δεν θέλει να εκτεθεί έναντι της Μέρκελ υποστηρίζοντας την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων. Κάνουμε λάθος;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 15/03/2012 14:30:28

  Όπως είναι γνωστό ότι ο ΓΑΠ ήταν ο άνθρωπος των Αμερικανών έτσι είναι γνωστό εδώ και χρόια ότι ο Μπακατσέλος είναι των Γερμανών.
  Τσολιάς δηλαδή κανονικότατος..

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 15/03/2012 14:39:58

  Απουσίαζε για να μην γίνει η συζήτηση.
  Τα έχει συμφωνήσει ενδεχομένως με τους Γερμανούς.
  Όποιος άκουσε την συνέντευξή του σίγουρα του ήρθε εμετός .
  Πρόκειται για μεγάλο υποκριτή.
  Η ΝΔ έχει μεγάλη ευθύνη να ξεσκεπάσει τα ψέματά του.

 3. Πανπαν avatar
  Πανπαν 15/03/2012 14:43:47

  Η ΝΔ έχει μεγάλη ευθύνη να ξεσκεπάσει τα ψέματά του.
  ==
  Μονο? Και την κρεμαλα που την βαζεις?
  Εγω θεωρω ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΗΤΑ την κρεμαλα.

 4. ΓΙΆΝΝΗΣ ΔΙΑΤΙΚΟΣ avatar
  ΓΙΆΝΝΗΣ ΔΙΑΤΙΚΟΣ 15/03/2012 15:04:13

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΔΕΙΟΣ ΤΕΝΕΚΕΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΜΑΤΟ

 5. S.P. avatar
  S.P. 15/03/2012 15:07:20

  Μα αυτό το θέμα δεν τραβάει.
  Ούτε ο δικηγόρος από τις Σέρρες παλαιός Καραμανλής, ούτε ο δημαγωγός Α. Παπανδρέου στην εποχή της παντοδυναμίας τους ανακίνησαν τέτοιο θέμα.
  Καμία σοβαρή εφημερίδα στην Ευρώπη δεν ασχολείτεαι με αυτό.
  Μήπως έγινε παραίτηση με αντάλλαγμα την είσοδο στην ΕΟΚ, ΝΑΤΟ, Ευρωζώνη, κ.λ.π.
  Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ.

 6. S.P. avatar
  S.P. 15/03/2012 15:20:46

  Και κάτι ακόμα. Παρακαλώ να με βοηθήσετε, διότι πράγματι δεν γνωρίζω: Οι Βούλγαροι στην κατεχόμενη απ' αυτούς Μακεδονία έκαναν απείρως μεγαλύτερα αίσχη από τους Γερμανούς.
  Ζητήθηκε απ' αυτούς αποζημείωση, εδόθη, ή κάναμε το κορόιδο, αφού οι Βούλγαροι κοιμήθηκαν χιτλερικοί και ξύπνησαν σταλινικοί, ευρεθέντες εν μία νυκτί στο στρατόπεδο των νικητών ελέω Κόκιννου στρατού;
  Ειλικρινώς δεν γνωρίζω το θέμα.

 7. νεφέλη avatar
  νεφέλη 15/03/2012 15:22:40

  Μήπως είχε ο άνθρωπος συνάντηση,
  με τον εκπρόσωπο καταθετών εν ελβετία,
  ψηφοφόρων του;;;;

 8. anonymous avatar
  anonymous 15/03/2012 16:25:12

  Βούλγαροι, Ιταλοί πλήρωσαν. Οι Γερμανοί όχι. Το μπλόκαραν de facto οι Aμερικάνοι, για να αναπτύξουν τη Γερμανία ως αντίποδα έναντι της ΕΣΣΔ. Γι αυτό το λόγο πλήρωσαν το σχέδιο Μάρσαλ, (5% του Αμερικάνικου ΑΕΠ τότε) πάγωσαν τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και μας εκχώρησαν οικονομικά στη Γερμανία για να έχει μια αγορά για τα προϊόντα της. Ήδη από το 1950 και μετά βολτάρει η Γερμανία στην Ελλάδα ως "οικονομικός εταίρος".

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ anonymous 15/03/2012 17:10:30

   Και οδηγός ήταν και είναι η MIESENS βεβαίως βεβαίως με την οποία (μεγάλη σύμπτωση...) πάλι ο Μπένι συμφώνησε να πληρώσει ψιχουλάκια για τα 2 δις που έβλαψε τη χώρα μας...

 9. anonymous avatar
  anonymous 15/03/2012 16:26:19

  Το θέμα των αποζημιώσεων εγείρεται οργανωμένα και όχι υπό συνθήκες πανικού. Άκυρο το timing

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ anonymous 15/03/2012 17:11:21

   Αυτό έλειπε να μην ανέβει και ένα τέτοιο σχόλιο. Λείπουν ο μάρτηδες;

   • anonymous avatar
    anonymous @ Γεώργιος Τ. 15/03/2012 19:54:47

    Που πας ξυπόλητος (χρεοκοπημένος) στ αγκάθια; Τα περί μάρτηδων δεν έχουν θέση σε μια καλόπιστη συζήτηση.

 10. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 15/03/2012 16:55:55

  Διαχρονικά είναι άκαιρο το "timinig" , το θέμα είναι ποιος κατασκευάζει τα ρολόγια και ποιος ρυθμίζει την "ώρα" .

  Ο Γραικυλισμός διαθέτει την κωδική του λέξη : " Εν ευθέτω χρόνο "

  Ισχύει για πάντα : Δούλοι δεν μπορούν να απελευθερώσουν σκλάβους.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΝΤΑΝΤΟΝ 15/03/2012 19:50:26

   1) Αν θέλαμε τις αποζημιώσεις να λέγαμε ξεκάθαρα ότι στη χώρα μας δεν ξαναπατάνε αν δεν πληρώσουν. Να μαζέψουν, πρεσβείες, γερμανικές σχολές, ινστιτούτα γκαίτε, siemens κλπ. και να ξεκουμπιστούν. Δεν το είπαμε όμως και κοιτάζαμε να αρπάξουμε όποιο κοκαλάκι μας πετούσαν για να μας ηρεμήσουν.
   2) Όταν είσαι χρεοκοπημένος και με απλωμένο το χέρι και όταν σου έχουν διαγράψει τα μισά δάνεια δε νομιμοποιείσαι να θέτεις το θέμα κι αν το θέτεις έχουν το δικαίωμα κι αυτοί να απαιτήσουν πλήρη εξόφληση των ποσών που τους οφείλουμε και για να είμαι και δίκαιος μείον τις μίζες και τους σχετικούς τόκους. Τότε θα έρθουμε μια η άλλη.

   Όταν λοιπόν δεν μπορείς ούτε το (1) ούτε το (2) να κάνεις καλόν είναι να μη μιλάς.

 11. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 15/03/2012 17:08:53

  Ποιος σας είπε πως υπάρχει ποτέ παραίτηση από αποζημιώσεις μετά από τέτοια καταστροφή χωρίς να γίνει δημοψήφισμα; Καμιά Βουλή δεν έχει δικαίωμα να χαρίσει τέτοια εγκλήματα στους φονιάδες! Απλά όποιος πρωθυπουργός ερχόταν στην εξουσία εκβιαζόταν ή τα έπαιρνε για να μην ανακινεί τέτοιο θέμα. Για να δούμε τα πόθεν έσχες των πρωθυπουργών από το 74 και μετά...

 12. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 16/03/2012 08:59:41

  Ακριβώς τώρα που μας πατάνε στο λαιμό τώρα πρέπει να το θέσουμε. Ασφαλώς οι πασόκοι δεν μπορούν λόγω Τσουκάτου κλπ. Η νδ τι φοβάται?

 13. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 16/03/2012 18:40:24

  Λενε οτι , το να τεθει τωρα το θεμα των αποζημιωσεων , θα ..προκαλεσει τους Γερμανους!! Μα αυτο αποζηταμε και μεις! Αν εχουμε ατρανταχτα νομικα επιχειρηματα, τωρα ειναι η ωρα, διαφορετικα να το ξεχασουμε. Το σωσιβιο το χρειαζομαστε οταν πνιγομαστε και μην εχουμε αυταπατες οτι οι Γερμανοι θα μας φερθουν χειροτερα αν τους ..προκαλεσουμε, αν ηταν ετσι θα το ειχαν κιολας κανει!!! Ειναι σαν να φοβομαστε τον δολοφονο μας.. μηπως καταγγελοντας τον μας .. ξαναδολοφονησει!!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΝΤΙΝΟΣ 16/03/2012 21:15:06

   Το μόνο που μπορείς σίγουρα να διεκδικήσεις είναι το δάνειο. Οι αποζημιώσεις που δικαιούμαστε είναι ένα μέρος της πίτας που είχαν βγάλει οι σύμμαχοι παλιά. Από αυτή την πίτα μας είχαν επιδικάσει ένα ποσοστό όχι ποσόν. Από αυτό το ποσοστό θα μας αφαιρέσουν κάποια μηχανήματα που μας είχαν στείλει μετά τον πόλεμο και τα οποία έμειναν αναξιοποίητα είτε λόγω έλλειψης υποδομών είτε λογω ακαταλληλότητας καθώς και τα 100+ εκ μάρκα που είχαν πληρώσει τη δεκαετία του 60. Επίσης μπορείς να διεκδικήσεις αποζημιώσεις για τους σκοτωμένους. Μην περιμένεις ότι θα πάρουμε πολλά πέραν του δανείου και αυτό κουτσουρεμένο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.