#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/08/2011 18:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος καλεί τον Σαμαρά να αναλάβει !!!Απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, είπε μεταξύν άλλων στην σημερινή συνέντευξη Τύπου:

"Θα μου επιτρέψτε επειδή υφίσταμαι μία προσωπική επίθεση να δώσω μία προσωπική απάντηση. Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς έχει κάνει μία επιλογή, τον ενδιαφέρει πρωτίστως να έρθουν τα πράγματα έτσι ώστε να γίνει Πρωθυπουργός.

Εγώ έχω κάνει μία άλλη επιλογή: Ανέλαβα μία ευθύνη, μία δυσβάστακτη ευθύνη, το ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό έγινε χωρίς να το επιθυμώ ή  να το επιδιώκω και προκειμένου να φέρω σε πέρας αυτή την αποστολή που την θεωρώ εθνική, έχω κατά πάσα πιθανότητα θυσιάσει οποιαδήποτε πολιτική μου προοπτική.


Αν ο κ. Σαμαράς και οι εκπρόσωποί του θεωρούν, ότι μπορούσαν να διαπραγματευτούν καλύτερα δεν έχουν παρά  να το δοκιμάσουν στο επίπεδό τους, στο επίπεδο των κομμάτων με τα οποία είναι ομόλογο κόμμα η Νέα Δημοκρατία."

Τα σχόλια περιττεύουν σε μια δήλωση τέτοιας ...ειλικρίνειας.

Πρόκειται περί μιας σαφέστατης ομολογίας  αποτυχίας. Ο Βενιζέλος καλεί τώρα τον Σαμαρά και τα κόμματα του ΕΛΚ να συμμαζέψουν το μπάχαλο που προκάλεσε ο ίδιος.

Το ερώτημα είναι μόνο αν μετά τον πρωθυπουργό υποβάλλει τώρα την παραίτησή του στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/08/2011 19:15:27

  Αγγαρείαν κάνει...
  Ποινήν εκτίει...
  Βοηθείστε τον!

  • sxolioblog avatar
   sxolioblog @ Strange Attractor 22/08/2011 20:28:19

   αψογος πολυδωρας !!!!!!!!!

 2. spiros avatar
  spiros 22/08/2011 19:16:55

  Τί άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε. Ένα είναι γεγονός όλοι δίνουν τις παραιτήσεις τους στην αντιπολίτευση. ΔΕΝ ματάγινε

  • Prometheus avatar
   Prometheus @ spiros 22/08/2011 20:30:53

   ξαναδιάβασε χωρίς τα γυαλιά της εγκεφαλοπάθειας εσύ ...

 3. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 22/08/2011 19:22:00

  Την αλυσιδα με την μπαλλα στο ποδι δεν βλεπω.Μπραβο του ομως και χιουμοριστας ο αντι-αυτου,εντω ο κοσμος καειαιγεταει καει το απαυτο κτενιζεταει.

 4. τάσος avatar
  τάσος 22/08/2011 19:22:18

  Τις απόψεις των Λατίνων εξέθεσε ο Καρδινάλιος Ιουλιανός. Συγκεκριμένα είπε: "ότι εστί πυρ καθαρτήριον ήγουν εν τω νυν αιώνι, καθαρίζονται των αμαρτωλών αι ψυχαί δια του πυρός, των εχόντων αμαρτήματα συγγνωστά, συνεργούσης και της εκκλησίας δια δεήσεως των ιερέων, έτι δε και δια των λειτουργιών και ελεημοσυνών λυτρούνται των κολάσεων". Αναλυτικότερα είπε ότι υπάρχουν τρεις τόποι και κατηγορίες. Η μία είναι των αγίων, των οποίων οι ψυχές μετά τον θάνατο βρίσκονται στον ουρανό, η δεύτερη των αμαρτωλών και αμετανοήτων, που βρίσκονται στον άδη, όπως η ψυχή του Ιούδα, υπάρχει δε και ένας άλλος μέσος τόπος, στον οποίο βρίσκονται οι ψυχές των ανθρώπων εκείνων που έχουν συγγνωστά αμαρτήματα, αφού εξομολογήθηκαν και κοινώνησαν των θείων μυστηρίων, αλλά όμως "χρεωστούσι κανόνα". Αυτών των ανθρώπων οι ψυχές περνούν από το καθαρτήριο πυρ.

  Πουργατόριο λεβέντες. Πουργατόριο. Οι από εκεί μεριά με πουργατόριο λειτουργούν, όχι με άφεση.

 5. Orestios avatar
  Orestios 22/08/2011 19:29:26

  Μετά την παραίτηση του Παπανδρέου, παραιτείται κι ο Βενιζέλος.

  Αντώνη Σαμαρά, απαιτούμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 6. xenios avatar
  xenios 22/08/2011 19:49:58

  Καλά αφού το θέλει τόσο να αναλάβει ο Σαμαράς, γιατί δεν κάνουν εκλογές;

 7. φωνη avatar
  φωνη 22/08/2011 20:19:33

  Χωρίς να το επιθυμεί ανέλαβε;;; Γιατί δέχτηκε, γιατί δεν είπε δεν επιθυμώ; Αφού δεν τον νοιάζει η πολιτική του προοπτική. Ή μήπως τον νοιάζει;

  Τον ανάγκασε, δηλαδή, ο Παπανδρέου που μια μέρα πριν ήθελε να παραιτηθεί και κάποιος τον ανάγκασε να γυρίσει πίσω και μετά αυτός ανάγκασε τον Βενιζέλο να πάρει ένα υπουργείο που δεν ήθελε.

  Δηλαδη ο Βενιζέλος δεν ήθελε να πάρει το ΥΠ.ΟΙΚ. το οποίο τώρα του στερεί την πολιτική του προοπτική, άρα ήθελε άλλο υπουργείο και συνέχιση της πολιτικής του προοπτικής.

  Ο Γιωργάκης τον εκδικήθηκε, δίνοντας του το ΥΠ.ΟΙΚ. με το ζόρι, εξαναγκαστικά, ίσως γιατί και αυτός εξαναγκάστηκε πριν από κάποιον να μην παραιτηθεί.

  Μια σου και μια μου ιστορία .

  Τώρα ο Βενιζέλος, δηλώνει ότι εγκατέλειψε τη φιλοδοξία της πολιτικής του προοπτικής, παρότι δεν επιθυμούσε ούτε επιδίωκε αυτόν τον δρόμο.

  Αλλά, φαίνεται ότι μέχρι και την αποτυχημένη απόπειρα της παραίτησης του Παπανδρέου ο Βενιζέλος δεν είχε εγκαταλείψει τη φιλοδοξία της πολιτικής του προοπτικής παρότι είχε περάσει πολύς χρόνος από τότε που έχασε τις εσωκομματικές εκλογές.

  Θέλει να μας πει ότι δεν εγκατέλειψε τη φιλοδοξία του να πάρει το κόμμα για τόοοοοσα χρόνια και παρότι ο Γιωργάκης είχε γίνει Πρωθυπουργός και την εγκατέλειψε μέσα σε 2 μήνες παρότι ο Γιωργάκης είναι ο χειρότερος Πρωθυπουργός όλων των εποχών.

  Όσον αφορά για τον Σαμαρά και τους εκπροσώπους του, παροτι αντιπολίτευση όταν πήγαν στην Ευρώπη η Μέρκελ τον ρώτησε: Τι θες για να συμφωνήσεις; Και ζητησε αυτα που ήθελε. Αυτό πως λέγεται; Διαπραγμάτευση.
  Πότε ακούσαμε την Μέρκελ να ρωτάει τον Παπανδρέου ή τον Βενιζέλο τι θες για να συμφωνήσεις; Ποτέ. Αυτό πως λέγεται;;; Απουσία διαπραγμάτευσης.

  Μήπως να δοκιμάσει ο Βενιζέλος κάποτε, για πρώτη φορά τη διαπραγμάτευση αντί να υπογράφει οτιδήποτε του σερβίρουν;;;;

 8. Prometheus avatar
  Prometheus 22/08/2011 20:27:32

  το μόνο που κρατάω είναι ότι: ''έχω κατά πάσα πιθανότητα θυσιάσει οποιαδήποτε πολιτική μου προοπτική'' ... (και πολύ αργά έγινε ...) και συμπληρώνω : δε νομίζω να πιστεύεις ότι θα βγεις και στη σύνταξη μετά... όχι μόνο θα σε δικάσουμε , θα πληρώσεις και όσα είχες εισπράξει όλα αυτά τα χρονιά ...

 9. Orestios avatar
  Orestios 22/08/2011 20:41:53

  Κάποιος να θυμίσει στον Βενιζέλο τί έλεγε όταν παρέλαβε το ΥΠΟΙΚ.
  Έκανε τον στρατηγό που πάει στον πόλεμο.

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ Orestios 23/08/2011 11:46:56

   Eχει και την κορμοστασιά στρατηγου,έτοιμος για μεγάλες μάχες είναι ο άτιμος.....

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/08/2011 20:56:04

  Μεγαλύτερη και ωμότερη ομολογία της αποτυχίας δεν έχω ξαναδεί στην πολιτική ιστορία της χώρας.

  ΥΓ

  απέτυχα τα έκανα σαλάτα και φταίει η αντιπολίτευση που θέλει να κυβερνήσει....
  Ανήκουστο στις δημοκρατίες.

 11. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 22/08/2011 21:05:05

  ΄΄έχω κατά πάσα πιθανότητα θυσιάσει οποιαδήποτε πολιτική μου προοπτική.΄΄
  Ουτε μικρο παιδι δεν το λεει αυτο.
  Απαγορευτικη τετοια δηλωση για πολιτικο, αγωνιστη , Ελληνα.
  Και μετα πως θα ζητησεις ρε οργιο να ΗΓΗΘΕΙΣ του ΠΑΣΟΚ ;

 12. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 22/08/2011 21:57:03

  Σε βλάκες απευθύνεσαι; Η κυβέρνηση προκηρύσσει εκλογές. Γιατί δεν ρωτάς τους δικούς σου;

 13. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 22/08/2011 22:02:25

  Στο καλό και η Παναγιά μαζί σας. Σας ευχαριστούμε που θυσιαστήκατε για όλον τον Ελληνικό λαό και ευχόμαστε να μην σας βρούμε στο διάβα μας στην υπόλοιπη ζωή μας .ΟΥΣΤ.

 14. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 22/08/2011 22:24:39

  ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ: Τα έχουν χάσει ρε παιδιά!!!

 15. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 22/08/2011 23:17:43

  έχω κατά πάσα πιθανότητα θυσιάσει οποιαδήποτε πολιτική μου προοπτική...
  ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...
  ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΩ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΖΩΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΑΠ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!
  ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΩ ΟΠΟΤΕ ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ... ΑΤΙΜΕ ΓΑΠ ΤΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ!!!

 16. nestor avatar
  nestor 23/08/2011 00:19:43

  Σε άλλο σημείο της συνεντευξης...
  "Εμείς έπρεπε να διαπραγματευτούμε δείχνοντας προς όλους ότι είμαστε σοβαροί, αξιόπιστοι και κάνουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που είναι υπαρξιακές για την Ελλάδα και ζωτικές για την Ευρωζώνη. Αυτό έγινε. Η Φιλανδία θεώρησε αναγκαίο ή σκόπιμο να το ανακοινώσει δημόσια. Κατόπιν αυτού και εμείς αποσαφηνίσαμε ότι υπάρχει συζήτηση για ένα συγκεκριμένο σχήμα, το οποίο τελεί υπό την έγκριση των μελών της Ευρωζώνης. Πολλές χώρες της Ευρωζώνης είπαν, ότι εάν τεθεί αυτό το ζήτημα θέλουμε και εμείς. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα. Ξαναγυρίζουμε στην πολιτική αφετηρία της απόφασης της 21ης Ιουλίου. "

  Μα είναι δυνατόν να περίμενε οτι θα έμενε κρυφή η συμφωνία???
  Αλλα έτσι έμαθε όλα αυτά τα χρόνια...

 17. φωνη avatar
  φωνη 23/08/2011 00:58:25

  Συγκρίνει τον εαυτό του με τον Σαμαρά.

  Από πότε ο υπουργός οικονομικών συγκρίνεται με τον πρόεδρο της αντιπολίτευσης;

  Και μόνο από το ότι προσπαθεί να συγκριθεί με τον Σαμαρά φαίνεται ότι το παίζει πρόεδρος.

  Αν ήταν ένας απλός υπουργός θα έλεγε ο Σαμαράς έτσι, ενώ ο Παπανδρέου αλλιώς.

  Και είναι ντροπή να σε ακούει ο λαός που περνάει τις δυσκολότερες στιγμές να λες θυσίασα την πολίτικη μου προοπτική.

  Τι να πει και ο πολίτης που καταστρέφεται όλη του η ζωή και ακούει και έναν ανίκανο, χοντρό, υπερφίαλο, υπερφιλόδοξο υπουργό που από τους χειρισμούς του κοντεύει να χρεοκπήσει η χώρα να λέει θυσίασα την πολιτική μου προοπτική;

  Επειδή δεν έχουν καμία ταπεινότητα και σύνεση ως άνθρωποι, τουλάχιστον ας παριστάνουν ότι έχουν και για το δικό τους καλό.

 18. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/08/2011 02:02:07

  ...κύριε Βενιζέλο αφού δεν επιθυμείτε, δεν επιδιώκεται κλπ και κινδυνεύει η πολιτική σας προοπτική να σας ενημερώσω ότι κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη ζωή, στην πραγματική ζωή της εργασίας και του μόχθου, της καθημερινότητας και όχι στα νούμερα των καψερών ΜΜΕ.

  Αφού λοιπόν είστε σε μια θέση που δεν επιθυμείτε μπορείτε απλά να παραιτηθείτε: η ενασχόληση με επίπονο και συγχρόνως ανεπιθύμητο αντικείμενο μόνο ...Φινλανδικά λάθη μπορεί να επιφέρει.
  Φυσικά χρέος του Πρωθυπουργού (και προϊσταμένου σας) θα ήταν να σας αποπέμψει όταν στην πρόταση εξισορροπείται και συνδέεται η πολιτική σας προοπτική με την εθνική προσπάθεια για την οικονομία.
  Ακόμα και η προτροπή ενός Υπουργού όμως προς τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διαπραγματευτεί δεν είναι και τόσο πολιτικά ορθή κίνηση.
  Είδατε λοιπόν πόσες πολιτικές προοπτικές ανοίγονται σε έναν πολιτικό με βάση τα λεγόμενά του βεβαίως βεβαίως γιατί από πράξεις με θετικό πρόσημο δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα ...αν ενθυμούμαι καλά μια νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ, μια διμερή και μια πρόταση για ΦΠΑ εσωτερικού - εξωτερικού έχετε να παρουσιάσετε στην Τρόικα ως Υπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως του Γ.Α.Παπανδρέου.

  ΥΓ

  Εξάλλου ακόμα και το κάλεσμα για να διαπραγματευτεί κάποιος καλύτερα ...καλύτερα σε σχέση με τι; με τη διμερή συμφωνία με την Φινλανδία; για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης θα πρέπει να υπάρχει έστω κάτι ...γιατί στη σύγκριση με το μείον (των πεπραγμένων) και τα παιδιά του δημοτικού βγαίνουν θετικότερα.
  Το μόνο που έχετε επιτύχει είναι μετά τις θριαμβολογίες για την 21η Ιουλίου 2011 σήμερα να υπάρχουν προβλέψεις για ντόμινο και χρεωκοπία της χώρας έως το τέλος του έτους.
  Ειλικρινά εγώ δεν πιστεύω ότι θα τα κατάφερνε οποιοσδήποτε τόσο καλά.

 19. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 23/08/2011 09:06:44

  Ξ ε φ ο ύ σ κ ω σ ε !!!!!!!!!!

 20. armagedon avatar
  armagedon 23/08/2011 09:45:51

  ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΣΟΚ...ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ...

 21. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 23/08/2011 11:51:15

  Θυσιάζει λέει το πολιτικό του μέλλον?Και ποιόν θα σφαλιαρίζει τώρα ο ''φιλλέληνας'' Γιούνκερ?

 22. εξυπνάκιας avatar
  εξυπνάκιας 23/08/2011 12:04:32

  "να διαπραγματευτει η ΝΔ με τα ομόλογα κόμματα της ευρώπης"..πάνω σ'αυτό σιγή ιχθύος απο τα γαλάζια στεϊτζάκια που σχολιάζουν στο σαϊτ σας

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ εξυπνάκιας 23/08/2011 12:52:19

   Τι εννοείς? Τώρα αυτό είναι κάποιου είδους μομφή για τη ΝΔ? Το έχετε χάσει εντελώς? Δηλαδή η διαπραγμάτευση είναι θέμα επιπέδου κομμάτων? Όχι κρατών? Δηλαδή τη δουλειά πρέπει να την κάνει ο αρχηγός της αξ. αντιπολίτευσης επειδή ανήκει στο ΕΛΚ και όχι ο πρωθυπουργός που εκλέχτηκε. Για σοβαρευτείτε επιτέλους, μέρα με τη μέρα χάνετε και την τελευταία μικροσκοπική άχνα αξιοπιστίας που σας απόμεινε. Ο λαός μπορεί να απονείμει δικαιοσύνη σε όσους τον βλάψανε, αλλά σε όσους τον κοροιδέψανε μόνο σκοινί και σαπούνι μπορεί να αποδώσει...

  • tpe avatar
   tpe @ εξυπνάκιας 23/08/2011 13:10:41

   Καλά στον κόσμο σου! Δεν περιμένω βέβαια να διαβάσεις τις απαντήσεις γιατί όπως λέμε και στη δουλειά μου troll είσαι...
   Κανονικά δεν θα έπρεπε να μπω στον κόπο να σου απαντήσω, αλλά διαβάζουν κι άλλοι. Το τι είναι ο καθένας δεν ενδιαφέρει το μέσο αναγνώστη. Η άποψη που έχω σχηματίσει για τους "σχολιαστές" είναι δική μου κι ευχαριστώ, αλλά δεν θα τη μοιραστώ με κανένα. Το αν είναι "γαλάζιοι" ή μπλε, ή κόκκινη λίγη σημασία έχει. Το ΤΙ λένε έχει σημασία... Αλλά από ένα "κολλημένο" δεν περιμένω κάτι καλύτερο...

   • tpe avatar
    tpe @ tpe 23/08/2011 13:11:28

    Διευκρίνηση: Το σχόλιο πάει για τον "Εξυπνάκια" όχι, το topgun...

 23. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 23/08/2011 14:15:24

  Είδε το τυράκι αλλά δεν είδε τη φάκα! Πιάστηκε και τώρα κατάλαβε ότι η πολιτική του προοπτική τελείωσε! Την τελείωσε ο ίδιος από την βιασύνη του, δεν τη θυσίασε όπως δηλώνει με τους ακατανόητους βερμπαλισμούς του.

 24. tpe avatar
  tpe 23/08/2011 15:12:54

  Και μια απορία: Ας πούμε πως ο Σαμαράς πατάει την μπανανόφλουδα και πάει να διαπραγματευτεί με τα άλλα "αδερφά" κόμματα της Ε.Ε. Κι ας πούμε πως τελικά καταφέρνει και παίρνει 2-3 πράγματα καλά, με προϋποθέσεις για ψήφιση από τη Βουλή. Πλάκα δεν θα είχε; Και τότε, τι θα έλεγε ο λαλίστατος κατά τα λοιπά χοντρός; (ναι είμαι ρατσιστής. Θεωρώ πως οι χοντροί έχουν πρόβλημα και στον τρόπο σκέψης δράσης τους).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.