#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/08/2011 12:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος και οι τραπεζίτες θέλουν εκλογέςΕίχαμε προειδοποιήσει τον ΓΑΠ ότι «ο Βενιζέλος δεν είναι το παιδί που πετά έξω τα σκουπίδια». Και αμέσως μετά βλέπουμε ότι ο αντιπρόεδρος εφαρμόζει το δικό του πολιτικό σχέδιο, που συμπίπτει σε ορισμένα σημεία με εκείνο του πρωθυπουργού, αλλά διαφωνεί στο κύριο: τις εκλογές για το ποιος θα νέμεται την εξουσία.

Ο Παπανδρέου είναι γνωστό ότι στην παρούσα φάση δεν θέλει με τίποτα τις εκλογές. Θα προσπαθήσει να τις αποφύγει και έχει σκεφτεί και ορισμένα κόλπα (δημοψήφισμα, πολιτειακές αλλαγές) για να τις αποφύγει.

Ο Βενιζέλος έχει ένα περισσότερο σύνθετο σχέδιο (και έχει και plan B). Θέλει εκλογές για να χάσει ο Παπανδρέου και εργάζεται γι’ αυτές. Γι’ αυτό ζητά την «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου («να εκτιμήσουμε από κοινού με την τρόικα τα μακροοικονομικά δεδομένα και επί τη βάση αυτών να αξιολογήσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους», είπε). Θέλει να μπορεί τους επόμενους τέσσερις μήνες να έχει περιθώρια χειρισμών, ώστε αν χρειαστεί να γίνουν εκλογές.

Ο αντιπρόεδρος θεωρεί ότι αν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές, ο ΓΑΠ θα πιστωθεί εκείνος την νίκη. Αν χάσει ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς είναι αυτοδύναμος, τότε ο Βενιζέλος θα διεκδικήσει την κομματική ηγεσία.

Αλλά και στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, αλλά όχι αυτοδύναμη (εκτιμά ότι είναι το πιθανότερο), πάλι θα έχει μερίδιο στην εξουσία ως η ισχυρή προσωπικότητα της οικουμενικής κυβέρνησης που (εκτιμά ότι) θα σχηματιστεί, ενώ θα μπορεί να θέσει και πάλι θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό ο Βενιζέλος έχει προσεγγίσει επιχειρηματίες και μηντιάρχες που προωθούν το σενάριο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑΟΣ, Ντόρα. Ήδη κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, λένε ότι η συναίνεση που καταγράφηκε στην παιδεία, προοιωνίζεται και άλλες συναινέσεις.

Που συμπίπτουν Παπανδρέου και Βενιζέλος; Στο περιεχόμενο της πολιτικής τους. Γι’ αυτό όταν οι δυο τους συνεργάζονται και «επί του πρακτέου» δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο ΓΑΠ δεν θα διαφωνήσει αν ο Βενιζέλος του «σερβίρει» ότι πρέπει να δώσουμε 30 δις για την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Και οι δύο θα συμφωνήσουν ότι τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου πρέπει να εφαρμοστούν.

 Σε πανικό οι περισσότεροι τραπεζίτες

Από την άλλη μεριά, σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι περισσότεροι πάλαι ποτέ πανίσχυροι Έλληνες τραπεζίτες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα βλέπουν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Αφού τα έκαναν όπως τα έκαναν με τα θαλασσοδάνεια και όλα τ’ άλλα, τώρα αρνούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αυξήσουν τα μετοχικά κεφάλαια των τραπεζών τους, απαιτώντας από την κυβέρνηση και την τρόικα να τους σώσει για άλλη μια φορά, δίνοντας τους λεφτά. Τρέμουν και ξορκίζουν όμως σαν το μεγαλύτερο κακό την «κρατικοποίηση» όπως τη λένε -στην ουσία πρόκειται για τις μετοχές που θα λάβει η κυβέρνηση ως αντίτιμο. Θέλουν να πάρουν και αλλά και για άλλη μια φορά να μη δώσουν τίποτα. Τώρα  δεν θα είναι εύκολο όμως. Γι’ αυτό και οι τραπεζίτες τα παίζουν όλα για όλα. Οι περισσότεροι επιθυμούν και επιδιώκουν  εκλογές, εδώ και τώρα, όχι για να φύγει  η κυβέρνηση, αλλά για να παγώσει η «κρατικοποίηση» των τραπεζών που πιστεύουν ότι σχεδιάζεται και να πάρουν δυο τρεις μήνες παράταση.

Στο ίδιο κλίμα τις τελευταίες μέρες φαίνεται να κινείται και το Mega ενώ μεγάλη πρεμούρα για τις τράπεζες δείχνει και ο Γ.Καρατζαφέρης, τόση που δεν δίστασε να τα βάλει και με την ΤτΕ …γιατί δεν τις προστατεύει!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 27/08/2011 12:58:00

  Η χώρα βρίσκεται σε τέλμα, εάν η ΝΔ έχει πρόταση και (έστω) σχεδιάγραμμα λύσης του προβλήματος, αυτή, πρέπει να κινήσει γη και ουρανό να γίνουν εκλογές και όχι ο Βενιζέλος ή οι τραπεζίτες.

  Δεν μπορεί η δεξιά πράταξη της χώρας να έχει αφήσει δύο χρόνια τώρα εξουσιομανή ψώνια και τυχοδιώκτες της πολιτικής να κρατάνε τη χώρα ακυβέρνητη και όμηρο των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων και αυτή να μην κάνει πρακτικά τίποτα.

  Και πρακτικό είναι να διεκδικείς εξουσία δυναμικά και όχι να μπλαμπλαδίζεις δεξιά και αριστερά.

  • factorx avatar
   factorx @ Απορία 27/08/2011 13:04:29

   Δεν ξέρω αν τα πιστεύεις αυτά που γράφεις, ή το κάνεις για να περάσεις δεν ξερω ποιού καθεστωτικού εξαπτέρυγου τις απόψεις. Η δεξιά που άφησε όπως λες δυο χρόνια το ΠΑΣΟΚ στην εξουσια ειναι η διαλυμένη και απαξιωμένη δεξιά που παρέλαβε ο Σαμαράς. Και την έκανε αξιόμαχη μόνο μέσα σε δυο χρόνια. Γιατί το ζήτημα δεν είναι να πάρει την εξουσία και να πέσει σε ένα μήνα ή σε ένα χρόνο. Το ζήτημα είναι να εξασφαλίσει τέτοια αυτοδυναμία που να του επιτρέψει να μείνει χρόνια πολλά στην εξουσία για να ανασυγκροτήσει την Ελλάδα

   • Απορία avatar
    Απορία @ factorx 27/08/2011 13:33:14

    Δεν διαφωνώ σε μερικά από αυτά που λες αλλά το ζήτημα επίσης είναι ότι όταν εξασφαλίσει η ΝΔ το ιδεατό μέγεθος της αυτοδυναμίας που υπονοείς δεν θα υπάρχει πλέον Ελλάδα, τουλάχιστον όπως την ξέρουμε σήμερα. Οπότε θα είναι δώρον άδωρον και η όποια "αυτοδυναμία" οποιουδήποτε κόμματος τότε γιατί όλες οι εξελίξεις θα έχουν συντελεστεί.

    Το ΠΑΣΟΚ δρομολογεί τετελεσμένα σήμερα. Τετελεσμένα που δεν θα ανατρέπονται αύριο από οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο ισχυρή και να είναι.

    Όλα τα παραπάνω είναι καλοπροαίρετα και βασισμένα στον από την αρχαιότητα θεσπισμένο υγιή διάλογο-αντίλογο που οδηγεί πάντα στην σύνθεση.

  • φωνη avatar
   φωνη @ Απορία 27/08/2011 13:24:46

   Απορία μπορεί να εκφράζεις και μια αυθεντική ανησυχία που έχει ο κόσμος.

   Αλλά αυτό που σου λέει ο xfaxtor μην το παραβλέπεις ο Σαμαράς έκανε πολιτικά άλματα για να φτάσει η παράταξη εδώ που είναι σήμερα μέσα σε 2 χρόνια συντριπτικής ήττας και σε μια περίοδο που όλο το πολιτικό σκηνικό καταρρέει.

   Επίσης, το ΟΧΙ του Σαμαρά στο δρόμο του μνημονίου έχει καθαρά πρακτικό νόημα, γιατί αποτελεί την πολιτική ύπαρξη του άλλου δρόμου για την Ελλάδα. Χωρίς αυτό το ΟΧΙ η Ελλάδα δε θα μπορούσε να ελπίζει σε κανενός είδους σωτηρία.

   Επίσης μην υποτιμάμε τον αντίπαλο, γιατί πίσω από τους δικούς μας ψωνισμένους εξουσιομανής βρίσκονται πολύ ισχυρές πλάτες που έκαναν την υφήλιο άνω κάτω. Αλλά παρά την επιμονή τους να διατηρηθεί αυτό το καθεστώς στην Ελλάδα, ο Σαμαράς εκμεταλλεύεται τη συγκυρία για να πετύχει την κρίσιμη για το μέλλον της χώρας αυτοδυναμία. Μάχεται ...δεν τους κοιτάει άπραγος.

   Πιστεύω ότι το δεύτερο ιστορικό καθήκον των ανθρώπων αυτού του τόπου, μετά την εκλογή Σαμαρά στην αρχηγία, θα είναι να τον βγάλουν τώρα αυτοδύναμο και πιστεύω θα ανταποκριθούν και πάλι στην ιστορική ανάγκη.

   • Απορία avatar
    Απορία @ φωνη 27/08/2011 13:46:01

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει γράψει ήδη ιστορία με το όχι στο μνημόνιο.

    Και σίγουρα χωρίς αυτόν σήμερα η Ελλάδα θα ήταν 100%, επίσημως και με τη βούλα προτεκτοράτο των ξένων τοκογλύφων. Δεν το αρνείται κανείς αυτό.

    Απλά το ζήτημα είναι ότι η Ελλάδα τώρα δεν έχει την πολυτέλεια να είναι ακέφαλη (γιατί ακέφαλη είναι) και έρμαιο του διεθνούς κεφαλαίου.

    Το ΠΑΣΟΚ σήμερα προσπαθεί να κάνει μόνον τρία πράγματα: να ξεπουλάει ό,τι βρει, να διασφαλίζει τα συμφέροντα του κομματικού του πυρήνα και να προετοιμάζει το έδαφος για την μετά-ΠΑΣΟΚ εποχή εξουσίας των διαφόρων δελφίνων Βενιζέλων, Χρυσοχοϊδηδων, Διαμαντοπούληδων και λοιπών Παπανδρεδοειδών.

    Αυτή η μετά-ΠΑΣΟΚ εξουσία τους ενδιαφέρει να είναι απλώς εξουσία ακόμα και υπό την μορφή τοπικού διοικήτη σε μια Ελλάδα προτεκτοράτο-μπανανία.

    Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα...

    • φωνη avatar
     φωνη @ Απορία 27/08/2011 13:49:54

     Ποιά μετα-ΠΑΣΟΚ εξουσία ονειρεύονται;

     Μην ξεχνάμε την υπόσχεση Σαμαρά για μια και μοναδική εξεταστική. Εξεταστική για την οικονομία.

     Φαντάζεσαι που θα βρεθεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ όταν συμβεί αυτή.
     Σε ένα μέρος που όλα φαίνονται ριγέ.

     • Φοτις avatar
      Φοτις @ φωνη 27/08/2011 23:45:40

      "Φαντάζεσαι που θα βρεθεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ όταν συμβεί αυτή.
      Σε ένα μέρος που όλα φαίνονται ριγέ."

      Αυτό δεν ήταν εξάλλου το αποτέλεσμα και όλων των προηγούμενων;

    • ορτικι ορτικαδ avatar
     ορτικι ορτικαδ @ Απορία 27/08/2011 16:28:58

     Το μονο σιγουρο ειναι οτι το πασοκ εφερε τη χωρα σε πολυ δυσκολη θεση απο την οποια χρειαζεται καποιος χρονος και ενα καλο σχεδιο ωστε να φυγουμε απο την κατασταση αυτη.Αλλα ειναι εξαιρετικα σημαντικο οταν η ηγεσια της χωρας ειναι διπλα σου και περνει αποφασεις με μοναδικο σκοπο το καλο του τοπου και του λαου.Εχουμε απλα συνηθισει να ειμαστε απελπισμενοι αυτα τα 2 χρονια και εχουμε ξεχασει πως ειναι οταν ελπιζεις και εχεις τη δυναμη να αισιοδοξεις.Ο Σαμαρας δεν λεω θα εχει να επιτελεσει ενα πολυ δυσκολο εργο αλλα εχει αποδειξει οτι στα δυσκολα καταφερνει να βγει ΝΙΚΗΤΗΣ ακομα και οταν ολο το συστημα τον συκοφαντει και τον πολεμαει.Θα μπορεσει να βαλει τη χωρα σε σωστη τροχια γιατι ειναι ικανος θαρραλεος πολιτικος,αριστος οικονομολογος που θα εχει το σωστο σχεδιο για να οδηγηθουμε στις καλυτερες μερες μα πανω απο ολα εχει συμμαχο τον λαο.Τον λαο στον οποιο ο Σαμαρας εδωσε τη δυναμη και την ελευθερια να αναδειξει αρχηγο της ΝΔ και ετσι αυτον τον λαο τον σεβεται ο Σαμαρας οποτε δεν υπαρχει περιπτωση μολις αναλαβει να μην αλλαξει πορεια η χωρα.Γι αυτο ειναι πολυ σημαντικη η αυτοδυναμια ωστε να ειναι πληρως ελευθερος να εφαρμοζει το δικο του προγραμμα που με βαση αυτο παλι θα βγει ΝΙΚΗΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Απορία 27/08/2011 21:10:16

   H NΔ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχουν θεσμικά οπλα για να διώξουν μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Μόνον η ίδια η κυβέρνηση μπορεί να τ΄αποφασίσει.

   Εξάλλου, μιλάμε για ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για την πατρίδα παρά μόνον πώς θα μείνουν στην εξουσία περισσότερο καιρό, προκειμένου να φέρουν
   εις πέρας το σατανικό έργο τους για πλήρη απαξίωση και εξαθλίωσητου πληθυσμού της Ελλάδας.

 2. φωνη avatar
  φωνη 27/08/2011 13:27:35

  Ωχ συγγνώμη έγραψα λάθος το ψευδώνυμο του φάκτορα και παραπέμπει σε μουσικό ριάλιτι!

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 27/08/2011 14:09:03

  Ο Βενιζέλος ξέρει ότι όσο κάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα του ΥπΟικ, τόσο φθείρεται. Φθείρεται έως πολιτικού θανάτου.

  Συνεπώς, παίζει τώρα σε μια μάχη με το χρόνο, να μπορέσει να περάσει το σχέδιό του για εκλογές και ηγεσία, πριν θανατωθεί πολιτικά.

  Ο ΓΑΠ όμως είναι όχι μόνον πιο ραδιούργος, αλλά και πολύ πιο αδίστακτος. Δεν έχει καμία μα καμία ηθική αναστολή. Ο Βενιζέλος τουλάχιστον καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους. Για τον ΓΑΠ σωστό είναι ότι κολακεύει τη συμπλεγματική του προσωπικότητα, το απόλυτο μηδενικό που έγινε κάτι ελέω του πατρικού ονόματος. Έχει φυσικά επίγνωση της μηδενικότητάς του και αυτή ακριβώς η επίγνωση είναι που του βγαίνει σε μίσος για τον ελληνικό λαό. Που εκφράζεται από το Μνημόνιο και τη διάλυση των πάντων μέσω εφαρμογής ιδεοληψιών, έως π.χ. την κατάργηση του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας.

  Ο ΓΑΠ λοιπόν έχει συλλάβει το σχέδιο πολιτικής θανάτωσης του Βενιζέλου, προτού να του δώσει την ηλεκτρική καρέκλα. Ο Βενιζέλος, κάθε μέρα που περνάει, δεν φθείρεται απλώς: γελοιποιείται. Ο πάλαι ποτέ σοφός του ΠΑΣΟΚ και ευφυέστερος των στελεχών, εκτίθεται σε γκάφες τύπου Φινλανδίας, τις οποίες φυσικά στο σύστημα των ΜΜΕ, που τροφοδείται από το Μαξίμου, τις χρεώνει στον ίδιο και όχι στον πραγματικό δράστη και ηθικό αυτουργό (τον ΓΑΠ).

  Υπόθεση εργασίας μου είναι, ότι ο ΓΑΠ προτιμά μέσα του να παραδώσει στο Σαμαρά, αφού πρώτα καταστρέψει τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, ώστε να ικανοποιήσει, εκτός από τα δικά του, και τα μητρικά αντιανδρεϊκά συμπλέγματα.

  Θα αποδράσει με τρόπο πολύ χειρότερο από του Καραμανλή, ώστε να διασφαλίσει ότι δεν αφήσει πίσω του τίποτε όρθιο.

  Όσο για τις τράπεζες, ας μην ελπίζουν στις εκλογές, διότι, όπως απέδειξε και το παράδειγμα της Πορτογαλίας, οι δυνάμεις της Νέας Τάξης ξέρουν να περνούν αυτό που θέλουν σε περίοδο προεκλογικής ακυβερνησίας. Αλλιώς πρέπει να αντιδράσουν. Δεν θα τους πούμε εμείς πώς...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 27/08/2011 14:11:40

   *σωστό είναι, ό,τι κολακεύει...

  • popolaros avatar
   popolaros @ Επώνυμος 27/08/2011 21:14:24

   Επώνυμε τα είπες όλα.
   Αυτό και μόνο αυτό, είναι το ψυχογράφημα του ιδεοληπτικού ολίγιστου γόνου που μας κυβερνά ελέω επιθέτου και εξαπάτησης.
   Πίσω από το στημένο χαμόγελο έχει μίσος όχι μόνο για τους Έλληνες και την Ελλάδα, αλλά ακόμα και για τον ίδιο τον πατέρα του.
   Καθαρά ψυχιατρική περίπτωση.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Επώνυμος 28/08/2011 00:39:10

   Για το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο για τον ΓΑΠ, δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος", "καλό" και "κακό". Όλα στη ζωή είναι απλώς θέμα επιλογών. Ξεχνάς ότι αυτό ήταν το κλικοειδές μόττο που ενστάλαξε ως δηλητήριο στην ελληνική κοινωνία -με τη συνδρομή του πασοκικού καθεστώτος- ο εκ Βόλου ορμώμενος αρχιερέας τού βλαχολάιφστάιλ, κολλητός του Λαλιώτη;

 4. Delta Lamda avatar
  Delta Lamda 27/08/2011 15:15:40

  Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λέει ο Επώνυμος αλλά και με τίς θέσεις του/της Απορία.
  Θα πρόσθετα όμως οτι ο σπουδαιότερος λόγος που ο ΓΑΠ θα το τραβήξει όσο τον παίρνει για να μην πάει σε εκλογές, είναι οτι τρέμει αυτό που είχε πει ο Σαμαράς "οτι μία μόνο εξεταστική θα κάνει για την οικονομία όταν έλθει στην κυβέρνηση. To πως και γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και ποιος/οι ευθύνονται γι’ αυτό".
  Και ξέρουμε όλοι τι έγινε από τον Οκτωβρη του 2009 μέχρι τον Μάη του 2010 όπως ξέρουμε όλοι για την υποτιμητική κερδοσκοπία με τα ελληνικά ομόλογα και το περιβόητο Τ3 που έγινε Τ-10 που μετά τον σάλο ξανάγινε Τ3 και τελικά Τ1 (αλήθεια εκείνη η προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα της Ράικου από πέρσι τον Μάη τί έγινε? Την ξέχασε και ασχολέιται με "σοβαρότερες" όπως αυτές των ενισχύσεων των συνδικαλιστικών φορέων της ΔΕΗ και των ΕΛΤΑ σε συνεργασία με τον Ρακιντζή?).
  Επειδή λοιπόν ο Σαμαράς οτι λέει το εννοεί, ο ΓΑΠ ξέρει καλά οτι τόσο ο ίδιος όσο και ο Παπακωνσταντίνου και μερικοί ακόμα, συμπεριλαμβανομένου και κάποιοι από την ΤτΕ, τους περιμένει ειδικό δικαστήριο. Όχι επειδή το θέλει ο Σαμαράς από πολιτικό ρεβανσισμό ή από ινάτι, αλλά επειδή τα στοιχεία είναι τέτοια που θα αποδειχτεί περίτρανα το έγκλημα κατά της χώρας και ο ρόλος του καθενός. Το κουκούλωμα που έχουν εξασφαλίσει μέχρι σήμερα θα ξεσκεπαστεί και όσοι δικαστικοί και λοιποί κρατικοί λειτουργοί έχουν συμπράξει σε αυτό, θα έχουν την ίδια τύχη...
  Αυτός είναι ο μεγάλος φόβος του ΓΑΠ και γι' αυτό θα το τραβήξει όσο παίρνει για τις εκλογές. Είναι τέτοιος ο τρόμος του για μια τέτοια εξέλιξη που χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, μπορεί να προτιμήσει να πτωχεύσει η χώρα ή να εξωθήσει καταστάσεις εμφυλίου, για να την κάνει μέσα στο χάος που θα προκύψει παρά να πάει σε προωρες εκλογές επειδή το θέλει ο Βενιζέλος, οι τραπεζίτες ή οι μιντιάρχες-εργολάβοι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.