Ο Βενιζέλος θα κάνει διάβημα στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια;
05/09/2014 05:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος θα κάνει διάβημα στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια;

Στο Mega έδειξαν ότι όταν προσκάλεσαν τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων επί σκηνής, τον ανήγγειλαν ως ΥΠΕΞ της ... Μακεδονίας. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ο Βενιζέλος θα προβούν σε καμία διαμαρτυρία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 05/09/2014 07:25:36

  Τον ανήγγειλαν μόνο; Εδώ ολόκληρο σκηνικό πίσω του είναι γεμάτο ''Republic of Macedonia''...

  • my way avatar
   my way @ Κυθήριος 05/09/2014 11:16:13

   Μετά από είκοσι-δύο χρόνια, που όλες οι χώρες της υφηλίου έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, πιστεύεις ότι ήταν ωφέλιμη για τη χώρα η πολιτική που ακολουθήθηκε για το θέμα ή έχουμε υποστεί μια διεθνή ήττα, διαρκείας;

   • KOSTAS70 avatar
    KOSTAS70 @ my way 05/09/2014 11:35:54

    Καμιά ήττα δεν έχουμε υποστεί. Μόνο αν υποκύψουμε στα γούστα των άλλων θα είναι ήττα.

    • my way avatar
     my way @ KOSTAS70 05/09/2014 11:45:27

     Με το "Σλαβομακεδονία" θα είχαμε τελειώσει από χρόνια, υποχρεώνοντάς τους να διαχωρίσουν τη θέση τους από κάθε τι Ελληνικό.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ my way 05/09/2014 15:42:15

      ΠΟΤΕ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", πότε θα το αντιληφθείτε; τα ήξεις-αφήξεις για σλάβο-ή ό,τι άλλο έιναι παραπλανητικά και τους τρέφουν. με το σλαβο-θα είχαν "τελειώσει" οι κρατικοί κλεπτοκράτες και όσοι του συστήματος τους στηρίζουν, για έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και για να μπορούν να "τρώνε" ανενόχλητοι, αλλά όχι οι έλληνες και δή εμείς οι μακεδόνες. απλά είμαστε επαίτες και δεν μπορούμε ούτε τα σκόπια να συνετίσουμε.

     • KOSTAS70 avatar
      KOSTAS70 @ my way 05/09/2014 16:34:06

      Δεν το δέχονταν οι Αλβανοί. Με το Σλαβο-αλβανία καθαρίζουμε και τώρα.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ my way 05/09/2014 17:16:44

      Άν είχαμε κρατήσει την ίδια σθεναρή στάση από την αρχή,χωρίς καμμία αναφορά στο όνομα Μακεδονία,πιστεύω ότι τώρα δεν θα είχαμε φτάσει στο έσχατο σημείο απαξίωσης από όλους.Η δική μας ενδοτικη στάση,όλων των κυβερνήσεων από το1992 μέχρι σήμερα,μας έφτασε εδώ.

     • my way avatar
      my way @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/09/2014 18:32:43

      Ίσα-ίσα, το ακριβώς αντίθετο συνέβη, καμμία ενδοτική στάση, από κανέναν. Είχαμε απολύτως σθεναρή στάση, απόδειξη ότι οι μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί έχουν μείνει στο FYROM. Όμως, τα κράτη-μέλη τους, ένα προς ένα, μαζί με τα υπόλοιπα του κόσμου όλου, τους έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία. Δεν πρέπει να αναρωτηθούμε, τι λάθος έχουμε κάνει; Δεν πρέπει να δούμε, γιατί η πολιτική μας υπήρξε ατελέσφορη; Δεν πρέπει να διερευνήσουμε, γιατί για ένα τόσο εύκολο -φαινομενικά- θέμα έχουμε υποστεί τέτοια διπλωματική ήττα;

 2. Naruto avatar
  Naruto 05/09/2014 09:03:10

  Ο αλυσοδεμένος δεν κάνει διαβήματα ,κάνει μόνο οτι του λένε τα αφεντικά .

 3. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 05/09/2014 10:11:14

  Κακώς το ερώτημα τίθεται προς (ή μόνο προς) τον Βενιζέλο. Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός και για την όποια κίνηση ή παράβλεψη του Βενιζέλου έχουν και αυτοί ευθύνη. Εγώ θεωρώ ότι ήδη έπρεπε ο πρωθυπουργός να έχει δώσει εντολή για τα δέοντα αλλά να έχει κάνει και αυτός κάποια σχετική κίνηση , όχι παρασκηνιακή, που να στέλνει εμφανώς και σε όλους μήνυμα για την μη ανοχή από την Ελλάδα παρόμοιων ¨αβλεψιών¨ ή σφαλμάτων.

 4. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 05/09/2014 10:46:44

  Υπάρχει Υπουργός Εξωτερικών?

 5. Γρηγόρης avatar
  Γρηγόρης 05/09/2014 11:51:16

  Aντί διαβήματος θα μπορούσε ο Σαμαράς, (ή και ο Βενιζέλος) όπως καλά το άρχισε σε κείνη την Ευρωπαική συνέντευξη τύπου που τον ρώτησε ο Σκοπιανός για την "Μακεδονική" γλώσσα και του είπε "υπάρχει και "Μακεδονική γλώσσα?" να τους πεί και τώρα "υπάρχει και ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μακεδονία?" Και αυτή η σφήνα να πέφτει απο επίσημα Ελληνικά χείλη σε κάθε διεθνή απόπειρα των Σλάβων να εμφανιστούν ως Μακεδόνες. Αυτή η ευθεία αμφισβήτηση που δεν επιδέχεται απαντήσεως, (διότι όλοι ξέρουν ή θα θυμούνται, ακόμα κι αν την αναγνώρισαν, οτι η σκοπιανή "Μακεδονία" δεν είναι αυθεντική, καθότι δεν είναι Ελληνική όπως ο Αλέξανδρος), είναι κατα τη γνώμη μου η ουσιαστική ακύρωση όλων των "αναγνωρίσεων" των Σκοπίων ως μη Ελληνική "Μακεδονία"...

 6. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 05/09/2014 13:30:33

  Η Αγγλοσαξονικη διαπαιδαγωγηση προς τους νεους περιλαμβανει και την αυστηρη εντολη του: Do not Complain and do not Explain! Η συγχρονη Ελληνικη πρακτικη ειναι τα παιδακια να πανε στην δασκαλα και να παρονιουντε οτι καποιος τους εδειρε, να εξηγουν γιατι δεν ηταν διαβασμενοι, και οι συμπας ο λαος να διαδηλωνει και να παραπονειται στους ντοπιους και ξενους πολιτικους για τα προβληματα του. Των φρονιμων τα παιδια ομως πριν πεινασουν μαγερευουν, τωρα εινα αργα για δακρυα Στελλα, ας προσεχαμε (ας προσεχατε, μαλλον, γιατι εμεις οι αποδημοι δεν εχουμε δικαιωμα ψηφου, ακομη......)

 7. ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
  ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 05/09/2014 14:06:00

  Κι εγώ πιστεύω πως δεν είναι ζήτημα αποκλειστικά...καλής διάθεσης του Υπουργού Εξωτερικών να αντιδράσει με διάβημα. Αυτό εξαρτάται καθαρά από την εκτίμηση και την επιλογή των τακτικών κινήσεων, που αποφασίζει ο Πρωθυπουργός της χώρας. Επειδή όμως δεν έχουμε πλήρη εικόνα των αισχρών πιέσεων που σίγουρα μας ασκούνται κυρίως από τη φίλτατη Γερμανογερόντισσα για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (χωρίς λύση του ονόματος με πρόφαση τον Τζιχαντιστικό κίνδυνο), ίσως τα...διαβήματα να είναι πλέον πολύ χλιαρά και άσκοπα. Απαιτείται μάλλον πιο αποφασιστική και σθεναρότερη αντίδραση.

 8. chp avatar
  chp 05/09/2014 19:55:58

  Αγνοί πατριώτες .......προσοχή τα καλτσόν. Εαν νομίζετε ότι η Ελλάς ,η οποία με το Ηνωμένο Βασίλειο & την Εσθονία έχει υπερκαλύψει το 2% του ποσοστού του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ το 2006 (και είναι οι μόνες χώρες ) , έχει συμμετάσχει με στρατό στο Αφγανιστάν και ως δύναμη κατοχής έχει δεχθει Αφγανούς πρόσφυγες δεν έχει βαρύτατο λόγο ....τι να πώ . Εδώ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ για αυτό ,χωρίς κανένα όφελος !!! Καλώς έκαναν οι Αγγλοι.Ξέρετε οι Αγγλοσάξονες δεν συμπαθούν τα ... γατάκια . Επειδή όμως έχουμε γεμίσει όμως με πατριωτικά γατάκια και καλτσόν ,δεν μας εκτιμούν .Και δεν είναι θέμα ουτε οικονομικής ισχύος , διότι πληρώνουμε αδρά ,ούτε εαν κάνουμε καλά ή όχι με την δική τακτική στο ζήτημα . Μιλάμε για λογικά επιχειρήματα? Εδώ πήγαν υπουργοί στο Κίεβο και μίλησαν στους διαδηλωτές εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης και η Δύση στήριξε καλώς ή κακώς ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις κατά του Ασαντ . Απλώς εμείς ΔΕΝ κάνουμε λογαριασμούς ,δεν διεκδικούμε ,δεν απαιτούμε σεβασμό.Και μας το ανταποδίδουν με περιφρόνηση ! Λογικό!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.