#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/12/2011 16:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος εκφώνησε τον … επικήδειο του μνημονίου και της κυβέρνησης Παπαδήμου«Δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος του μνημονίου  δεν επιβεβαιώθηκαν. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για το μέγεθος της ύφεσης, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για τον χρόνο επανόδου  στις διεθνείς αγορές, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις σε σχέση με τη δημοσιονομική προσαρμογή γιατί δημοσιονομική προσαρμογή υπό συνθήκες διογκούμενης και σωρευμένης ύφεσης και με αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους δεν μπορείς να πετύχεις εύκολα.

Αν βάζατε στοίχημα  ποιος τα είπε όλα αυτά,  μάλλον θα το χάνατε! Γιατί ποτέ το μυαλό σας δεν θα πήγαινε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο!

Δυστυχώς ο κ. Βενιζέλος (εικάζω ότι και τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ)  με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ανακάλυψαν το αυτονόητο. Ό,τι δηλαδή  οι πολιτικές του μνημονίου αποτελούσαν μια καταστροφική συνταγή που εξασφάλιζαν μεν τους πιστωτές μας, αλλά οδηγούσαν τη χώρα στο αδιέξοδο και τους Έλληνες στην  εξαθλίωση.

Kαι έρχονται τώρα «εξουθενωμένοι» να ομολογήσουν την αποτυχία τους. Γαντζωμένοι στις καρέκλες τους παρ’ όλα αυτά! Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος και με …γραφείο Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, πλήρως στελεχωμένο παρακαλώ! Λές και δεν του έφτανε το Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών!

Είναι λυπηρό δε, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν αισθάνονται ούτε τη στοιχειώδη υποχρέωση να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Από τους μισθωτούς και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Από τις στρατιές των ανέργων.  Για τα δεινά που έχουν υποστεί και θα υφίστανται για καιρό ακόμα.

Όμως, ο κ. Βενιζέλος και οι συν αυτώ, πρέπει να μας εξηγήσουν πως και  γιατί φτάσαμε εδώ. Γιατί η Κυβέρνηση Παπανδρέου επέμενε σ’ αυτήν την καταστροφική πολιτική. Ποιοι την εισηγήθηκαν; Γιατί δέχθηκε ο ίδιος να την εφαρμόσει. Τα περί «πατριωτικού καθήκοντος» είναι αστεία. Πατριωτικό καθήκον είναι να βοηθάς την πατρίδα σου. Όχι να την οδηγείς στα Τάρταρα!

Οφείλουν, επίσης, να μας απαντήσουν γιατί   όχι μόνον κώφευαν, αλλά και λοιδωρούσαν  συστηματικά κάθε αντίθετη φωνή. Όποιος διαφωνούσε με το μνημόνιο αυτομάτως χαρακτηρίζονταν «γραφικός», «περιθωριακός» και «αντιδραστικός»! Ακόμα-ακόμα  αμφισβητήθηκε και ο πατριωτισμός τους!

Ο  κ. Βενιζέλος, ως νομικός γνωρίζει,  ότι δεν μπορεί να επικαλείται το άλλοθι της άγνοιας, ούτε να ζητά την επιείκεια  του Ελληνικού λαού. Ούτε  αρκεί ότι ως   Υπουργός Άμυνας  δεν ..γνώριζε. Σ’  άλλη χώρα ζούσε; Δεν έβλεπε; Και αν έβλεπε γιατί δεν μιλούσε;

Πολύ φοβούμαι, όμως, ότι η χθεσινή «έκρηξη» ειλικρίνειας του κ. Αντιπροέδρου  αλλού αποβλέπει. Στην επόμενη ημέρα.  Ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί να αποποιηθεί ευθυνών που θεωρεί ότι δεν του ανήκουν.  Θέλει να αποτολμήσει και ανοίγματα προς τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Κάπως αργά τα θυμήθηκε  όλα αυτά ο εισηγητής του «προσωρινού ειδικού τέλους επί της δομημένη επιφάνειας». Του χαρατσιού που από …προσωρινό, γίνεται ..μόνιμο.

Και για  έναν ακόμη λόγο. Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει καλύτερα παντός άλλου ότι ο προϋπολογισμός του έχει εκτροχιαστεί  (το έλλειμμα για το τρέχον ενδεκάμηνο έφτασε ήδη τα 20,516 δις)  και ότι απαιτούνται  νέα εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα.  Το ομολόγησε ότι δεν αντέχει να εισηγηθεί ο ίδιος τα νέα μέτρα για αυτό και ουσιαστικά εισηγήθηκε εκλογές! Δηλαδή, ο,τι φώναζε εδώ και καιρό ο Σαμαράς! (και τα κόμματα της Αριστεράς για να είμαστε δίκαιοι)

Αλήθεια ο Πρωθυπουργός κ.  Παπαδήμος συμφωνεί με όσα είπε  ο κ. Βενιζέλος; Ότι δηλαδή το DNA του μνημονίου  μας οδηγεί σε αδιέξοδο;  Έχει ενδιαφέρον η δική του γνώμη γιατί θα είναι παράλογο να επιμένει σε μια πολιτική η οποία, κατά τον καθ’ ύλην αρμόδιο, απέτυχε πλήρως.  Αν πάλι διαφωνεί, για ποιο λόγο διατηρεί στη θέση του έναν «εξουθενωμένο» υπουργό που  αναγκάζεται να εφαρμόζει  μια αδιέξοδη πολιτική;

Δυστυχώς, η χθεσινή ομολογία αποτυχίας του κ. Βενιζέλου αποτελεί μια πικρή δικαίωση για τον Αντώνη Σαμαρά.  Βέβαια, με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία, αλλά πιθανότατα η χώρα θα ήταν σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αν η Κυβέρνηση Παπανδρέου είχε την διορατικότητα να λάβει σοβαρώς υπόψιν της τις προτάσεις του κ. Σαμαρά πριν υπογράψει το μνημόνιο. Έστω και αργότερα, αφού το υπέγραψε!

Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται από  «….εξουθενωμένους» Υπουργούς.  Χρειάζεται ένα φρέσκο ξεκίνημα

Ο ένας έχασε τη μιλιά του, ο άλλος εξουθενώθηκε, αυτή δεν είναι κυβέρνηση είναι σωματείο ειδικών αναγκών, όπως γράφουμε και αλλού

Είναι προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος χθές δεν εκφώνησε μόνο τον …επικήδειο του μνημονίου, αλλά υπονόμευσε και την χρησιμότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου.

ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 13/12/2011 16:48:13

  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
  http://ardin-rixi.gr/archives/2673

 2. makis p avatar
  makis p 13/12/2011 17:27:20

  Πολυ σωστά τα όσα γράφεις. Συμπληρώνω μόνο <>

 3. makis p avatar
  makis p 13/12/2011 17:31:03

  φτάνει πια ώς εδώ , εκλογές τώρα

 4. Enzo avatar
  Enzo 13/12/2011 17:40:52

  αμα εχεις φαει το καταπετασμα 30 χρονια στην πολιτικη και στο κωλοβαρεμα πως να μην εισαι κουρασμενος μετα?
  200 κιλα εχει γινει ο καθενας τους εκει μεσα.

 5. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 13/12/2011 18:16:25

  Πατριωτικό καθήκον είναι να βοηθάς τους πολίτες της πατρίδας σου και όχι να γινόμαστε μάρτυρες.......http://www.egnomi.gr/article.php?id=21314&category_id=59

 6. Θέμις avatar
  Θέμις 13/12/2011 18:20:29

  Είναι όντως δικαίωση για το Σαμαρά η ομολογία αποτυχίας και είναι δικαίωση και για όλους εμάς που φωνάζαμε απέναντι στο αδιέξοδο.
  Αλλά, ως γνωστόν, το δίκιο δεν τρώγεται. Τι να το κάνω που έχω δίκιο, όταν πρέπει ν' αποφασίσω αμέσως μετά τις γιορτές αν θα αφήσω απλήρωτο το ενοίκιο ή το δάνειο ή τα κοινόχρηστα ή τη ΔΕΗ ή το τηλέφωνο ή την ασφάλεια του αυτοκινήτου ή πολύ απλά να μην πηγαίνω super market; Τι να το κάνω το δίκιο, που όση οικονομία και να κάνω δεν βγαίνει ο λογαριασμός γιατί ταυτόχρονα με τις έκτακτες εισφορές και τις εισφορές αλληλεγγύης και δεν ξέρω πως αλλιώς λέγονται μου κόβει και 20% ο εργοδότης μου; Να περιμένω να ολοκληρωθεί το PSI, τηρώντας "υπεύθυνη" στάση; Υπεύθυνη απέναντι σε ποιον αλήθεια; Απέναντι στους δανειστές που τόσα χρόνια δάνειζαν τη χώρα μου και πρέπει τώρα πάση θυσία να είμαι συνεπής απέναντί τους; Σοβαρά; Και απέναντι στο παιδί μου ποιος θα είναι υπεύθυνος, αν όχι εγώ που θα έχω εξαντλήσει την υπευθυνότητα και το εισόδημά μου στην "εθνική μας προσπάθεια";
  Όταν μια τράπεζα χορηγεί καταναλωτικό δάνειο, χωρίς εμπράγματη εξασφάλιση, σε κάποιον που το εισόδημά του κατά τα τελευταία χρόνια μειώνεται, ο οποίος έχει ήδη ανειλημμένες σοβαρές δανειακές υποχρεώσεις, είναι ευθύνη μόνο του δανειολήπτη η κακή έκβαση του δανείου ή και της τράπεζας;
  Εξουθένωση μόνο εμείς οι συνήθεις μ@@@κες έχουμε δικαίωμα να επικαλούμαστε. Από τι εξουθενώθηκε ο ευτραφής και φλύαρος υπουργός; Από τη διαδρομή ανάμεσα στα 2 γραφεία που του πληρώνουμε; Εκτός αν πάσχει από κρίση συνείδησης, που δεν το θεωρώ και πολύ πιθανό, γιατί έχει αποδείξει πως δεν διαθέτει.

 7. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 13/12/2011 18:43:12

  ολοι τη θελανε την κυβερνηση παπαδημου , και ο σαμαρας. για να παρει τα μετρα εκεινα που καμια κυβερνηση μονη της δε θα μπορουσε να παρει. απλα τα πραγματα. τωρα αν μας κλαιγεται ο βενιζελος και λεει οτι κουραστηκε αυτο αφορα την επομενη μερα στο πασοκ. τωρα που βλεπει την πλατη του αλλου αποτυχημενου του λοβερδου αρχιζει να τα χανει και να λεει διαφορα.
  ο προυπολογισμος εχει πεσει εξω. θα χρειαστουν και αλλα μετρα επωδυνα.
  φυσικα και θα παρθουν απο μια κυβερνηση συνεργασιας που θα προκυψει μετα τις εκλογες αν γινουν. αυτοδυναμια στη δεδομενη χρονικη στιγμη ουτε ο σαμαρας δε θα την ηθελε. ο παπανδρεου μπορει να εμενε στην εξουσια δυο χρονια γιατι ειναι πασοκ και ειχε τη στηριξη ολων. ο σαμαρας θα γραφοταν στην ιστορια ως ο πρωθυπουργος με την πιο συντομη θητεια.

 8. Ραβινος avatar
  Ραβινος 13/12/2011 18:45:46

  ''Αλήθεια ο Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος συμφωνεί με όσα είπε ο κ. Βενιζέλος;''Τι συζηταμε τωρα !Ζηταμε απο τον δοτο Πρωθυπουργο να αρθρωσει λογο?Αυτος επικαλειται κλεισιμο φωνης για να μην βγει να πει κατι για την χωρα την οποια υποτιθεται οτι ηγειται !Εναι εμφανες πλεον οτι υποσκαπτουν την οποια προσπαθεια της επομενης Κυβερνησης συνειδητα .Εαν αυτο δεν χαρακτηριζεται δολια συμπεριφορα με ενδειξεις εσχατης προδοσιας τοτε χανουν οι λεξεις την εννοια τους .Ο Βενιζελος απο υπερτιμημενος φλυαρος νομικος τωρα καταντα μια καρικατουρα πολιτικου που προσπαθει να περισωσει ο,τι μπορει για την επομενη ημερα στην ΠΑΣΟΚΟΣΥΝΑΞΗ των αποτυχημενων !

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/12/2011 19:02:34

  Μπα; & γιατί δεν παραιτείται όποιος νοιώθει αποτυχημένος;
  Γιατί απλά παραμένει γατζωμένος στην καρέκλα του και εγκαλεί τους πολίτες καλώντας τους να εκπληρώσουν το πατριωτικό τους καθήκον καταβολής χαρατσίων όταν "...όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος του μνημονίου δεν επιβεβαιώθηκαν";

  Η απάντηση είναι απλή: γιατί ακόμα και σήμερα το πάρτι συνεχίζεται και για αυτό οι δαπάνες αυξάνονται. Για αυτό παρά την μείωση μισθών και συντάξεων παρά το 1,000,000 άνεργους, παρά την φορολογική λαίλαπα το ταμείο είναι μείον. Γιατί ακόμα και σήμερα οι επιχορηγήσεις και οι μεταβιβαστικές πληρωμές καλά κρατούν.Γιατί ακόμα και σήμερα πετάμε € στον ....ευρύτερο δημόσιο Τομέα, των ΔΣ και Προέδρων.

  Το δυσάρεστο λοιπόν δεν είναι οι λεκτικοί ακροβατισμοί του οποιουδήποτε ανησυχούντα για το πολιτικό του κεφάλαιο.

  Το δυσάρεστο είναι ότι όχι μόνο τον συγκεκριμένο κύριο,αλλά και αρκετούς ακόμα, η ΝΔ του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης.
  Στηρίζει την Κυβέρνηση αυτή, λοιπόν που χθες την εγκαλούσε ο Υπουργός Οικονομικών να "καταθέσει τις προτάσεις της" για το "παραπάνω δυτυχώς..."

  Εκεί είναι το Δυστυχώς: η ΝΔ ή δεν καταλαβαίνει ή μας δουλεύει όσο στηρίζει την ΕΚΑΣ.

 10. theo1611 avatar
  theo1611 13/12/2011 19:43:36

  Δεν έχουμε εξουθενωμένους υπουργούς μιας διαλυμένης χώρας, αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων πολιτικούς να αντιμετωπίσουν μία κρίσιμη κατάσταση.

  Κανείς δεν πρόκειται να λειτουργήσει πλέον με δοκιμή και σφάλμα.

  Πεδίον δόξης λαμπρόν για αποδεδειγμένα ικανούς από βιογραφικό, ήθος και τσαγανό.


  Οι περιορισμένων δυνατοτήτων είναι τελειωμένοι και δεν πρόκειται να τους δοθεί καμμία εξουσιοδότηση.

 11. kakofonix avatar
  kakofonix 13/12/2011 21:09:41

  Κώστα πιστεύω ότι πρόκειται για ακόμα ένα επεισόδιο της εσωτερικής τρικυμίας ΠΑΣΟΚ.

  Ο εξουθενωμένος δεν κάνει τίποτα στην τύχη. Είναι έμπειρος πολιτικός. 'Εδωσε μια ηχηρή απάντηση στους Λοβέρδους οι οποίοι επιθυμούν διακαώς να παραταθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου. Με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι ροκανίζουν τον Βενιζέλο, ο οποίος τρώει όλη τη φθορά την ώρα που αυτοί λουφάζουν στο παρασκήνιο, ως απλοί υποστηρικτές.

  Όλη την ''κακή'' δημοσιότητα τη λαμβάνει ο εξουθενωμένος, άρα όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα γι αυτόν.

  Εμείς πάλι, συντασσόμαστε μαζί του, γιατί θέλουμε εκλογές εδώ και τώρα. Έτσι κι αλλιώς κανένας στο ΠΑΣΟΚ δεν ευελπιστεί σε νίκη ή έστω σε καλά ποσοστά. Το να μη διαλυθούν ή το να μην τους περάσει το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι εκλογική επιτυχία. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ποιός θα αρπάξει την εξουσία ελπίζοντας σε μια γαλάζια παρένθεση.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ kakofonix 13/12/2011 21:20:48

   Χαίρε Κακοφωνίξ.
   μάλλον έχεις δίκιο

 12. anonymous avatar
  anonymous 13/12/2011 21:16:28

  Δείτε κι αυτήν την εκπομπή.

 13. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 13/12/2011 21:27:26

  Ο χονδρός βλέπει ότι στη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε είναι πίσω από τον μέχρι πρότινος υπαρχηγό του και θέλει να το παίξει κουρασμένο παληκάρι που υποφέρει για να σώσει τάχατες την πατρίδα του. Η ξεφτίλα, που όπου νά'ναι έρχεται ,τον τρομάζει και προσπαθεί να περισώσει οτιδήποτε. Αλλά τα ψέμματα τελείωσαν..

 14. nai avatar
  nai 13/12/2011 21:43:20

  Και ποιοί απαρτίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου;
  Ποιοί έχουν δεσμευτεί για το νέο μνημόνιο που θα είναι ίδιο και χειρότερο με το πρώτο;

 15. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 13/12/2011 21:51:03

  Κάτι κουρασμένα παληκάρια!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.