#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/06/2013 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος δυναμιτίζει την τρικομματική συμμαχίαΔυναμίτη στο τρικομματικό οικοδόμημα βάζει προσωπικά και με δική του ευθύνη ο Βαγγέλης Βενιζέλος, θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια να σωθεί οριστικά η χώρα και να βγει από τούνελ της κρίσης που την έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου, επίλεκτος μέλος και αντιπρόεδρος της οποίας ήταν ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Βενιζέλος, αν και γνωρίζει τις συνέπειες μιας κυβερνητικής κρίσης που μπορεί να προκαλέσει αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, προτάσσει, όχι τόσο το μικροκομματικό του συμφέρον, αλλά το προσωπικό.

Με καθαρά ιδιοτελείς όρους, επιλέγει να υπονομεύει συστηματικά και προσπαθεί να εκβιάσει τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, υποσκάπτοντάς σε οικονομικούς και εκδοτικούς κύκλους των Αθηνών και ασκώντας του σκληρή και λυσσαλέα κριτική στο παρασκήνιο.

Αδιαφορεί εάν θα τιναχθούν στον αέρα οι προσπάθειες μιας πολύ δύσκολης χρονιάς, που όμως ο Αντ. Σαμαράς, παρά τις όποιες επιμέρους ενστάσεις, απέδειξε ότι είναι καλός τιμονιέρης και γέννησε ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει και γρήγορα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με μεμψιμοιρία, αλλά και με την αλαζονεία που έχει ως ηγέτης ενός άλλοτε κραταιού κόμματος που φυλλορροεί, στοχεύει στον ίδιο τον Σαμαρά, θέλοντας να τον κοντύνει, μη μπορώντας να αντέξει προφανώς ότι ο Μεσσήνιος τα καταφέρνει.

Για τον Βενιζέλο και για άλλους πολλούς στο πολιτικό, επιχειρηματικό και εκδοτικό σύστημα, ακόμα και σε συγκεκριμένους κύκλους της ΝΔ, ο Σαμαράς δεν ήταν εύκολη λεία. Πίστευαν ότι το πολύ να άντεχε, αρχικά έως το χειμώνα του 2012, μετά έως την Άνοιξη του 2013 και αφού είχαν πέσει έξω στις προβλέψεις τους, έβαλαν το ορόσημο του τρέχοντος καλοκαιριού.

Οπαδός, όπως προκύπτει, και ο Βενιζέλος, της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, που όμως δεν επαληθεύτηκε ακόμα. Δημιουργεί όμως τέτοιες συνθήκες κρίσης που ανά πάσα μπορεί να...μπαχαλοποιήσει, αν είναι δόκιμος ο όρος, την τρικομματική κυβέρνηση.

Εμφανίζεται πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, όπως του αρέσει να λέει ως καλός ορθόδοξος χριστιανός  (γι αυτό παίρνω όρκο, ότι πιστεύει πραγματικά), αλλά υποκύπτει στο...τελώνιο της κατακρίσεως και όχι μόνο.

Προφανώς δεν ενθυμείται, ότι η χώρα ήταν στις πύλες του Άδη τέτοια εποχή πέρυσι και ακόμα δεν έχει καταφέρει η οικονομία να αναστηθεί, αλλά είναι σε μια ενδιάμεση κατάσταση και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια.

Κολάζει το Σαμαρά με τις πράξεις του και όπως ο Μέγας Αντώνιος βλέπει τις παγίδες του διαβόλου επί της γης. Ας φανταστεί ο φιλαγιορείτης πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - και δεν το αναφέρω περιπαικτικά- πως θα είναι η ζωή της χώρας εάν βυθιστεί για τα καλά στις πύλες της κολάσεως.

Γι’ αυτό ας αλλάξει ρότα πριν είναι αργά. Μόνο κέρδος θα έχει και ο ίδιος εάν η χώρα πάει καλά. Εκτός και εάν πρυτανεύουν άλλοι παράγοντες.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 06/06/2013 12:59:17

  Ασφαλώς και πρυτανέουν "άλλοι παράγοντες". Υπάρχουν διάφοροι καλοθελητές που κάνουν το σχετικό "μασάζ" σε διάφορους - τον Βενιζέλο θα άφηναν; Όμως ο ίδιος ο Βενιζέλος πρέπει να σκεφτεί ότι όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2012, το ψήφισαν για να συνεργαστεί κυβερνητικά με τη ΝΔ και να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Πρόκειται για κοινό με πολύ συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση, που επιθυμούσε σταθερότητα, συμβατικότητα και συστημική διαχείριση της κρίσης.

  Αυτό το κοινό εξακολουθεί να είναι το μόνο που έχει μετά την νέα δημοσκοπική κατάρρευση. Είναι ακριβώς αυτό το εκλογικό κοινό, που διακινδυνεύει με την στάση του. Αν σήμερα εκπροσωπεί ένα κόμμα του 5-6%, αύριο θα εκπροσωπεί ένα κόμμα του 2-3% εάν συνεχίσει έτσι και, εάν τυχόν και δεν μπει στην Βουλή την επόμενη φορά, δεν θα ξανακαταβεί πιθανότατα ποτέ σε εκλογές.

  Άρα, προς το παρόν και για το ορατό μέλλον η μοίρα του Βενιζέλου είναι να παραμείνει συνιστώσα του Σαμαρά και το να προσποιείται και να νομίζει ότι ηγείται μεγάλου κόμματος δεν θα τον βοηθήσει ούτε εκλογικά, ούτε με όρους στρατηγικής πολιτικής. Καλύτερα για αυτόν η μικρή φθορά που του επιφέρει η συμμετοχή στην κυβέρνηση, παρά η μεγάλη φθορά που θα του επιφέρει η αμφισβήτηση της κυβέρνησης.

  Από την άλλη, η ΝΔ δεν έχει να φοβηθει τίποτα, διότι οι ψήφοι που θα χάνει ο Βενιζέλος θα τους παίρνει η ίδια. Το κακό θα είναι α) για την χώρα, που θα αποσταθεροποιηθεί πάνω που πήγαινε να σταθεροποιηθεί και β) για το ΠΑΣΟΚ, που θα διαλυθεί. Το β βέβαια είναι πολύ καλό μακροπρόθεσμα για τη χώρα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

 2. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 06/06/2013 13:20:55

  Η Θεωρεία των παιγνίων έχει απόλυτη εφαρμογή στο σχήμα της τρικομματικής Κυβέρνησης.Δεν ενοχλεί η στάση του ΠΑΣΟΚ, ούτε έχει επιπτώσεις στην Ν.Δ. κατά συνέπεια κακώς τροφοδοτείται τέτοιο σκηνικό έντασης.Η ΔΗΜΑΡ κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ο πόλος που θα ενσωματώσει το ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια να μην διαταραχθεί το κυβερνητικό σχήμα καθώς οι σχέσεις Ν.Δ.-ΔΗΜΑΡ δεν έχουν ιδιαίτερη πόλωση.Λεπτοί χειρισμοί, για προσεκτικούς παίκτες, ικανοί να παράγουν το μέγιστο αποτέλεσμα. Νηφαλιότητα λοιπόν, ψυχραιμία, σύνεση και προπαντός να μην προηγείται ο λόγος της σκέψης , τα πόδια να προκάνουν την ψυχή και η σκιά να μετριέται σωστά να μην ξεφεύγει

 3. pasokos avatar
  pasokos 06/06/2013 13:41:59

  Το άρθρο δεν εξηγεί γιατί ο Βενιζέλος/ΠΑΣΟΚ θα πρέπει οτιδήποτε και αν καταθέτει η Κυβέρνηση (πολλές φορές χωρίς να γνωρίζει τι περιλαμβάνει) να το δέχεται χωρίς την παραμικρή κουβέντα. Όλα καλά και άγια τα κάνουν οι υπουργοί της ΝΔ;

 4. Αθώρ avatar
  Αθώρ 06/06/2013 13:49:03

  h**p://www.flickr.com/photos/97046383@N07/8966740100/lightbox/
  Αυτά τα ...νάζια των ΒαγγελοΦώτηδων είναι μονάχα για το θεαθήναι, '' Εκτός και εάν πρυτανεύουν άλλοι παράγοντες''......

 5. be_cool avatar
  be_cool 06/06/2013 16:59:03

  Η περίπτωση το ΠΑΣΟΚ (και η ΔΗΜΑΡ) να δυναμιτίζει την τρικομματική συμμαχία, επειδή αυτά που φέρνουν για ψήφιση οι της ΝΔ (και ο τρόπος ψήφισης, π.χ. χωρίς συζήτηση στη Βουλή ή ως τσόντες σε άσχετα νομοσχέδια) δεν προβλέπονται από την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης δεν παίζει;

  Η ΝΔ απέτυχε να πείσει το λαό πριν τις εκλογές για το πρόγραμμά της (παρά τα οφθαλμοφανώς τερατώδη ψέματά της, όπως έκαναν και άλλα κόμματα), ο λαός τής φόρεσε στενό κορσέ, άρα θα πρέπει να μάθει να συμβιβάζεται με τα καπρίτσια των συνεταίρων της στην κυβέρνηση.

  Ας είχε σοβαρότερο πρόγραμμα (π.χ. αναθεώρηση συντάγματος, αναδόμηση -και μείωση- του κράτους και των φόρων, αντί για αστεία του τύπου Ζάππειο 14 και 118 κοστολογημένα κωδικό προς κωδικό μέτρα, παρμένα από βιβλία αστρολόγίας και καφεμαντείας), ας είχε προσελκύσει και κρατήσει σοβαρότερα στελέχη (διώχνοντας τη σαβούρα), ας είχε ξεκαθαρίσει τις βασικές ιδεολογικές και οικονομικές αρχές τις οποίες πρεσβεύει (αντί για θεοποίηση του εκάστοτε ηγέτη, στον οποίο επιτρέπεται να κάνει μια κωλοτούμπα κάθε τρεις μήνες, ώστε στο μέσο ψηφοφόρος η πολιτική της να θυμίζει σβούρα), ας είχε αποβάλει την παλαιοκομματική λογική (π.χ. βόλεμα ημετέρων και κουκούλωμα σκανδάλου Siemens και ευθυνών ΠΑΣΟΚ), και τότε - ίσως - την πίστευε ο ψηφοφόρος και την ψήφιζε περισσότερο. Η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν έκανε αυτοκάθαρση, δεν άλλαξε, δεν έπεισε, άρα θα αναγκαστεί να κυβερνά με σιδερένιες μπάλες στα πόδια. Ας της γίνει μάθημα.

 6. panagiotis avatar
  panagiotis 06/06/2013 17:29:48

  Τιποτα δεν προκειται να κανει ο Βενιζελος , ουτε ο Κουβελης που να πληξει την συνοχη της εσωτερικης τροικα.
  Μπορουμε να συνεχισουμε να "κοιμομαστε" ησυχοι.

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 06/06/2013 21:31:56

  Όταν ο Βενιζέλος ήταν υπουργός πολιτισμού

  Δεν ξεχνάμε όταν ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και νέος υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν υπουργός πολιτισμού, αγόρασε από ξένο ψευτοκαλλιτέχνη και ανήρτησε σε έκθεση πολιτισμού στον Πειραιά ένα πρωτοφανή σε αισχρότητα ζωγραφικό πίνακα.
  Tι παρίστανε ο ζωγραφικός πίνακας;
  Παρίστανε τον Σταυρό, και πάνω από τον Σταυρό ένα ανδρικό γεννητικό όργανο, που εκσπερμάτιζε επάνω στον Σταυρό, επάνω στον Εσταυρωμένο! http://www.thermopilai.org/sites/www.thermopilai.org/files/images/pinakas_aisxoys_belgoy_se_ekthesh.jpg

  Η έκθεση πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

  Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος έλεγε τότε : "45 ημέρες μετά τα εγκαίνια της έκθεσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, και ενώ αυτή έχει παρουσιαστεί σε πλήθος Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων και έχει δεχθεί χιλιάδες επισκεπτών, πληροφορήθηκε ότι «στην έκθεση περιλαμβάνεται έργο Βέλγου καλλιτέχνη που προκάλεσε ήδη έντονες αντιδράσεις ως προσβλητικό του Σταυρού, δηλαδή του συμβόλου της Χριστιανικής Θρησκείας". Ενώ συνέχιζε λέγοντας ότι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν παρεμποδίζουν την επαφή του κοινού με την ..."σύγχρονη τέχνη" συγκεκριμένα:

  «Η έντονη συζήτηση που προκλήθηκε τείνει να επισκιάσει την ουσία της έκθεσης και να παρεμποδίσει την επαφή του ευρύτερου κοινού με την σύγχρονη τέχνη» σημειώνει ο υπουργός πολιτισμού, τονίζοντας ότι «στόχος όμως της έκθεσης Outlook ήταν ακριβώς να είναι αντιπροσωπευτική των διεθνών ρευμάτων και να προκαλέσει το γνήσιο ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού για την σύγχρονη τέχνη».
  ♠ ♠

  Για να μάθουμε οι αδαείς, για να θυμόμαστε οι αμνήμονες, για να καταλάβουμε οι καθεύδοντες, σωστά, του υπερφίαλου-φαύλου πολιτικού ανδρός τα πριν του,
  τα έκτοτε και τα τώρα.
  ~η Dimi

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.