10/01/2012 12:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος διορίζει τον Πλασκοβίτη στο ΔΝΤ;

Με συστηματικό τρόπο ο Ε. Βενιζέλος επιχειρεί να ελέγχει όλα τα οικονομικά πόστα που αφορούν την Ελλάδα. Το παράδειγμα του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ είναι ενδεικτικό. Η θέση χηρεύει από τις 3 Ιανουαρίου, καθώς ο Π. Ρουμελιώτης επανήλθε στην Ελλάδα «αποκομίζοντας» μία θέση στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς. Η χώρα μας σήμερα είναι η μόνη που δεν έχει ορίσει εκπρόσωπο…

Ο Ε. Βενιζέλος, που ποτέ δεν απέκτησε ιδιαίτερη «χημεία» με τον Π. Ρουμελιώτη, ενδιαφέρεται για πολλούς λόγους να τοποθετήσει άνθρωπο της εμπιστοσύνης του στην συγκεκριμένη θέση η οποία είναι κομβική για τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά και για τον ίδιο τον Βενιζέλο που κάνει όλες τις επιλογές με γνώμονα την προώθησή του στην πρωθυπουργία. Στο πλαίσιο αυτό η επιλογή του υπουργού Οικονομικών για τον εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ είναι ο νυν γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Ηλ. Πλασκοβίτης.

Με τον τρόπο αυτό ο Βενιζέλος θα ελέγχει όχι μόνο τον εκπρόσωπο στο ΔΝΤ, αλλά και το νέο γραμματέα του υπουργείου, που φυσικά θα διορίσει ο ίδιος! Το ερώτημα είναι ποιος θα κάνει την τελική επιλογή, γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα ενδιαφέρεται και ο ίδιος ο Παπαδήμος και θέλει να έχει λόγο. Παράλληλα είναι άγνωστο αν για το θέμα θα ερωτηθούν και τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση, καθώς είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί ούτε η βραχύβια κυβέρνηση ούτε ο αρμόδιος υπουργός μονομερώς και χωρίς συνεννόηση να δεσμεύσουν την χώρα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο Καρατζαφέρης προτιμά να επαναφέρει την Μ. Ξαφά ή την Ν. Τζαβέλλα.

Σημειώνεται ότι ο Ηλ. Πλασκοβίτης, παρότι έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες στο Sussex της Μεγ. Βρετανίας, δεν εξειδικεύεται στα θέματα της οικονομίας, αλλά της ανάπτυξης και ειδικότερα της περιφερειακής ανάπτυξης (είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει διατελέσει  Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/01/2012 14:27:09

  Τρικυμία εν κρανίω (άλλη μια φορά) για τον γνωστό "λαγό" της κυβίστησης. Από τη μια απειλεί με "ηρωική έξοδο" από τη συγκυβέρνηση (προφανώς επειδή βλέπει τι ραγδαία πτώση έχει παραμένοντας), κι από την άλλη συζητά για διορισμό στη θέση του εκπροσώπου στο ΔΝΤ μιας από τους πιο ακραίους εκπροσώπους της νεοφιλελεύθερης θηριωδίας.

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 10/01/2012 14:42:07

  Το θεμα ειναι αλλο ! Το συστημα ΠΑΣΟΚ δουλευει συστηματικα προωθωντας τους Πασοκανθρωπους του σε ολα τα ποστα χρυσοκανθαρικωνθεσεων {Ιδε υποθεση Θεου στην ΔΕΗ,Μπιρμπιλη στον ΟΑΣΑ,Ροντο στην ΕΕ,Κουκιαδη στο ΤΑΙΠΕΔ κλπ,κλπ} οποτε τιθεται ενα ερωτημα ?Η ΝΔ στηριζει την κυβερνηση για να κανει το ΠΑΣΟΚ ο,τι θελει με το αλλοθι οτι αφου η ΝΔ δεν αντιδρα αρα συμφωνει ?Και κατι αλλο ο κ Πλασκοβιτης εχει να δωσει καποιες εξηγησεις για καποιο διαγωνισμο που πηρε η συζυγος του ως συνεταιρος στην PLANET AE .Τις εδωσε ?
  ''..Η PLANET με την τεχνογνωσία λοιπόν της εναρμόνισης έχει πάρει πλειάδα έργων αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και από το υπουργείο Οικονομικών, όπου σε ένα τμήμα του προϊστάμενος είναι ο σύζυγός της.Συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ
  Εργα Μελετητικά ή Τεχνικού Συμβούλου τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και συμμετέχει η PLANET A.E. (είτε ως ένωση εταιριών είτε μόνη της ως νομικό πρόσωπο) είναι μεταξύ άλλων:
  1. Μελέτη προτυποποίησης και εφαρμοσιμότητας βέλτιστου και ολοκληρωμένου πλαισίου-δομής Προϋπολογισμού Προγραμμάτων για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (ΥΠΟΙΟ).
  Ανάδοχος: Grant Thornton-Planet Α.Ε., προϋπολογισμός 202.950.000 (με ΦΠΑ), υπογραφή σύμβασης 4-10-2010.
  2. Αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ και εποπτευομένων φορέων (ΥΠΟΙΟ). Ανάδοχος: Grant Thornton-Planet Α.Ε., Π/Υ 314.991,40 (με ΦΠΑ), υπογραφή σύμβασης 13-10-2010.
  3. Τεχνικός Σύμβουλος Υποστήριξης της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΥΠΕΠΘ ως δικαιούχου υλοποίησης έργων του ΕΠ ΕΔΒΜ (Υπ. Παιδείας). Ανάδοχος PLANET, Π/Y 900.000 ευρώ (με ΦΠΑ), διάρκεια τρία χρόνια.
  4. Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Ανάπτυξης Ακινήτων της ΚΕΔ, ανάδοχος Εθνική Τράπεζα, Planet, CSF και Savills Hellas ΕΠΕ, προϋπολογισμός 2.400.000 ευρώ, υπογραφή σύμβασης 11-2-2010 και διάρκεια 4,5 έτη.
  5. Αξιολογήσεις του Ε.Π. «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» (Υπουργείο Υποδομών/ΕΥΔ ΕΠ-ΕΠ), ανάδοχος PLANET, ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ-Δρόμος ΕΠΕ, Π/Υ 512.000 (πλέον ΦΠΑ), έτος ανάθεσης 2011, τα αποτελέσματα κατακύρωσης του έργου ανακοινώθηκαν στις 31-3-2011.
  6. Τεχνικός Σύμβουλος για την υποστήριξη του Ο.ΕΠ.Ε.Κ στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη» (Υπ. Παιδείας /ΟΕΠΕΚ), ανάδοχος PLANET, Π/Υ 439.200,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), έτος ανάθεσης 2011 (έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος, αναμένεται η οριστική κατακύρωση του έργου).
  7. Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της Ειδικής Υπηρεσίας Τομέα Πολιτισμού (ψηφιακή σύγκλιση ΕΣΠΑ κ.ά.) που θα χρηματοδοτήσουν δράσεις πολιτισμού (Υπ. Πολιτισμού), εταιρικό σχήμα: PLANET-Στάδιον ΑΕ, ο διαγωνισμός είναι σε φάση αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών.
  Και αυτά τα έργα είναι ενδεικτικά, μια και υπάρχει ολόκληρος κατάλογος, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
  Νίκος Ελευθερόγλου''Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ''

 3. Y. avatar
  Y. 10/01/2012 15:06:10

  Κανένας ορισμός από αυτή τη Κυβέρνηση. Σε 45-80 μέρες θα υπάρχει νέα κυβερνηση, και θα διορίσει άτομο σύμφωνα με την πολιτική της. Κι αν ο Μπένης επιμείνει, κόκκινη γραμμή από το Σαμαρά

 4. νεφέλη avatar
  νεφέλη 10/01/2012 16:05:06

  Μήπως η κατάρτιση, η σοβαρότητα, η ανεξαρτησία από διαπλοκές κλπ κακά, αλλά κι η κοινωνική ευαισθησία του εν λόγω καθηγητή,
  τον καθιστά καταλληλότερο για την θέση του προισταμένου του,
  στις δύσκολες μέρες που ζούμε ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.