#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/12/2012 13:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος διέγραψε τον Λοβέρδο από το ΠΑΣΟΚ (και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα)(Ανανεωμένο) - Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος είχε νωρίτερα προχωρήσει σε δημιουργία κόμματος. Τελικά τη ρήξη την έκανε ο κ. Λοβέρδος αλλά με το κόμμα του.

Να υπενθυμίσουμε ότι Βενιζέλος και Λοβέρδος είχαν συμπλεύσει όταν ο δεύτερος διεκδίκησε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ από τον Γ. Παπανδρέου, αλλά στην πορεία επήλθε σύγκρουση η οποία και κατέληξε στη δημιουργία κόμματος από το Λοβέρδο και της διαγραφής του από τον άλλοτε φίλο του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν εμφανώς ενοχλημένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου για τη ρατσιστική βία και την αντιμετώπισή της. Η σιωπή του ήταν δείγμα ότι θα ερχόταν σύντομα η έκρηξη. «Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ επιλέγει το εμείς, ο κ. Λοβέρδος επιλέγει το εγώ» ήταν η αντίδραση για το νέο κόμμα.

Η «ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ» στο ΠΑΣΟΚ έγινεΣε μια προσπάθεια να μας πείσει ότι θέλει να φέρει τη ρήξη ο κ. Λοβέρδος ονόμασε την πρωτοβουλία του ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. ( Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Αλλά πιο πολύ με το κανάλι της Κύπρου το ΡΙΚ μας θυμίζει παρά με ρήξη με το παρελθόν, μέρος του οποίου είναι και ο κ. Λοβέρδος.

Ο στόχος του πρώην υπουργού εμφανής. Αφού ο Βενιζέλος δεν τραβάει και έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ κάτω από 5% κι αφού δεν καταλαβαίνει ότι του λένε, είναι καιρός να αναλάβουν πρωτοβουλία κάποιοι άλλοι της λεγόμενης Σοσιαλδημοκρατίας.

Δεν είναι κακό να υπάρχουν κόμματα και πρωτοβουλίες, αρκεί να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πράγματι κάνει τη ρήξη με το παρελθόν και δεν είναι απλά υποκατάστατα των πρακτικών και των πολιτικών κινήσεων του παρελθόντος. Όπως για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε ως ένα ευρωπαϊκό κόμμα της Αριστεράς και τώρα έχει μαζέψει τον κάθε πικραμένο του ΠΑΣΟΚ και ο Τσίπρας ενημερώνεται για τις οικονομικές εξελίξεις από την.. Λούκα Κατσέλη.

Αν λοιπόν ο κ. Λοβέρδος πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά καλοδεχούμενος. Τουλάχιστον φαίνεται «καθαρός» από λαμογιές, όμως, είναι κι αυτός ένας βασικός παράγοντας της πολιτικής ζωής που έφερε τη χώρα στην καταστροφή. Και ήταν βασικό μέλος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Έχει επίσης ένα ακόμη ελάττωμα: Μιλάει πολύ αλλά από ουσία ελάχιστα. Η πολιτική του στην υγεία το αποδεικνύει. Με τακτικές τύπου Βασιλάκη Καϊλα και με καθημερινές απειλές ότι θα παραιτηθεί αν δε παταχθούν τα πιράνχας, γελάει ακόμη ο κόσμος.

«Ιδρύσαμε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. ( Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει την διακήρυξη στο διαδικτυακό τόπο www.rikssy.gr».

Στην ιδρυτική διακήρυξη αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Το ελληνικό έθνος, εντός και εκτός του ελληνικού κράτους, έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου επί χιλιετίες. Σήμερα για μια ακόμη φορά, ο ελληνικός λαός, αν και δεν βρίσκεται σε εθνικό ή εμφύλιο πόλεμο, δεινοπαθεί κάτω από μία πολυετή οικονομική κρίση με δραματικές διαστάσεις. Η δοκιμασία είναι σκληρή, αλλά θα την ξεπεράσουμε» και προσθέτει:

«Η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία καταρρέει η ελληνική οικονομία και οι τρομακτικές επιπτώσεις της για την πλειονότητα των ελλήνων πολιτών είναι εν πολλοίς συνέπεια της ευδαιμονικής Δημοκρατίας, του σκοτεινού προσώπου της Μεταπολίτευσης που μας οδήγησε στον γκρεμό. Πλην όμως, θέλοντας και μη, άνοιξαν τα μάτια μας. Είδαμε από τι πάσχουμε ακριβώς. Κανείς δεν μπορεί πλέον να πει πως δεν βλέπει».

Στα ιδρυτικά μέλη αναφέρονται αναλυτικά:

Αγγελόπουλος Πέτρος, Γεωπόνος Αθήνα

Αδαμόπουλος Νίκος Ηλεκτρολόγος, Μηχανολόγος Αθήνα

Ανδριόπουλος Φίλιππος, Πολιτικός επιστήμονας Αθήνα

Απέργης Γιώργος, Δημόσιος Υπάλληλος Ναύπλιο

Αρκαδινός Διονύσης, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Αθήνα

Βλαβιανού Άννα, Δικηγόρος Αθήνα

Γαλανοπούλου Ελισάβετ, Χημικός- βιοχημικός Αθήνα

Διαμαντίδης Γιώργος, Δημοσιογράφος  Αθήνα

Ζόγκας Δημήτρης, Οικονομολόγος Αθήνα

Καπετανιάς Βασίλης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Αθήνα

Καρλαύτης Μάνθος, Γιατρός Φωκίδα

Κεκάτος Διονύσης, Αρχιτέκτων μηχανικός Ηλεία

Κολεβέντης Φώτης, Συνδικαλιστής ‘Αργος

Κονταγιάννης Χάρης, Οικονομολόγος Λαμία

Kοτρωνόπουλος Αλέκος, Υπάλληλος ΙΚΑ Πάτρα

Λαλιώτης Νίκος, Μουσικός Αθήνα

Μαγκαφάς Νίκος, Μαθηματικός Καλάβρυτα

Μαλακός Ιωάννης, Οικονομολόγος Λάρισα

Μαραθωνίτης Γιώργος, Γιατρός Αθήνα

Μερεντίτης Στέλιος, Δικηγόρος Φθιώτιδα

Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, Πολιτικός μηχανικός Τρίπολη

Περράκης Βαγγέλης, Γιατρός Αθήνα

Σουρλίγκας Γιώργος, Κοινωνιολόγος Χαλκίδα

Σπύρος Σπύρου, Επιχειρηματίας Αθήνα

Στεργιόπουλος Γιώργος, Οδοντίατρος Καστοριά

Συμωνετάτος Χριστόδουλος, Ελεύθερος επαγγελματίας Κεφαλονιά

Σωτηρόπουλος Μιχάλης, Επιχειρηματίας Ναύπλιο

Τερζούδης Άγγελος Αλεξανδρούπολη

Τριανταφυλλίδης Πέτρος, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνα

Χιώτης Νίκος, Πολιτικός Μηχανικός Αθήνα

Χρονάς Αθανάσιος, Πολιτικός επιστήμονας Πειραιάς

Χρονόπουλος Παναγιώτης, Οδοντίατρος Πάτρα

Ψωμάς Απόστολος, Δικηγόρος Ρέθυμνο

Η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου έχει ως εξής:

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Tην επομένη της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ και της επίσημης έναρξης των εργασιών που οδηγούν στο Συντακτικό Συνέδριο της Παράταξης, το Φεβρουάριο και την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λοβέρδος έκανε την επιλογή να ιδρύσει την κίνησή του. Όχι ως ρεύμα ή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αφετηρία συγκρότησης άλλου κόμματος.

Για λόγους εθνικού συμφέροντος, προκειμένου δηλαδή να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα και να τελειώσει ομαλά η δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και πιστωτές μας, ανέχθηκα επί μήνες συμπεριφορές βλαπτικές για την Παράταξη. Επίμονα και οργανωμένα βλαπτικές.

Είχα την ελπίδα, ότι μετά την απόφαση του Eurogroup και την επανεμφάνιση του στα κομματικά όργανα, ο κ. Λοβέρδος  θα έκλεινε τον κύκλο της αβεβαιότητάς του και θα επανεντασσόταν στις συλλογικές λειτουργίες της Παράταξης.

Δυστυχώς αυτό διήρκεσε μόλις λίγες ημέρες.

 Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ οργανώνει, με κόπο και δυσκολίες, ένα νέο «εμείς», κάποιος διάλεξε το «εγώ». Κρίμα.

 Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν. Και είναι ανοικτό στο διάλογο  και τη συμπόρευση με όλους εκείνους που πιστεύουν στις αξίες των Ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών.

 Εφόσον ο κ. Λοβέρδος  αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και αναζητά άλλο κόμμα, ενημέρωσα με επιστολή μου τον κ. Πρόεδρο της Βουλής  ότι δεν ανήκει πλέον ούτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 03/12/2012 13:25:33

  RIKSSY like DH.SY

  • xzetta avatar
   xzetta @ Wolf 03/12/2012 15:43:02

   ROUK ZOUK?

 2. kwstas avatar
  kwstas 03/12/2012 13:33:36

  Ε όχι και καθαρός από λαμογιές ο "κύριος" των ευροβόρων πενταψήφιων του ΕΟΠΠΥ.

 3. liotsos avatar
  liotsos 03/12/2012 13:39:54

  Μεχρι Λαρισα...βορειοτερα κανεις.

  • Αετιδευς avatar
   Αετιδευς @ liotsos 03/12/2012 19:05:17

   Και γυναικες δυο στους 33!

 4. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 03/12/2012 13:52:53

  Αναρρωτιεται κανεις γιατι δεν περιελαβε και την αειμνηστο Μαρικα Παλαιστη σ' αυτο το ηρωϊκο πολιτικο εγχειρημα που τοσο πολυ χρειαζεται ο τοπος. Του ευχομαστε καθε επιτυχια στο χωρο της μουσικης επιθεωρησης. Θα παρακολουθησουμε τις παραστασεις του με μεγαλο ενδιαφερον.

 5. μακεδων avatar
  μακεδων 03/12/2012 14:20:29

  Ρικσυ το πιο σύντομο ανέκδοτο

 6. Inno avatar
  Inno 03/12/2012 14:37:07

  διεγράφη από το πασοκ. θα πάρει 5-10 μαζί του, game over.

 7. απων-αλφα avatar
  απων-αλφα 03/12/2012 14:54:36

  Ολοι για τον Τσίπρα δουλεύουν...

  • BLACK QUEEN IN STORM avatar
   BLACK QUEEN IN STORM @ απων-αλφα 03/12/2012 17:54:58

   O Tσίπρας όμως, για ποιόν θα δουλέψει;;;;
   Αυτό είναι και το τραγικό μας ερώτημα !!!

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ BLACK QUEEN IN STORM 03/12/2012 18:59:02

    Γιατί ξέρει ο Τσίπρας να δουλεύει?

    • romeo avatar
     romeo @ Φελίζα 03/12/2012 19:57:16

     Να μας δουλεύει!!!!!!!!!!! Και το ξέρει καλά!!!!!!!!!!!

     • Ραβινος avatar
      Ραβινος @ romeo 03/12/2012 20:07:22

      Μονο τους μορφωτικα υποαναπτυκτους λαμογιακης νοοτροπιας κανεναν αλλον !Δυστυχως ειναι πολλοι αυτοι !

     • romeo avatar
      romeo @ Ραβινος 03/12/2012 20:23:49

      ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός...

     • BLACK QUEEN IN STORM avatar
      BLACK QUEEN IN STORM @ romeo 03/12/2012 20:36:52

      :-) Μη θέσει κανείς ένα εύλογο, αυθόρμητο εντελώς , αθώο κι απροκατάληπτο ερώτημα !!! Αμέσως να οπαδοποιηθείτε και να κατακεραυνώσετε τον ....''κακό το λύκο '' (Τσίπρα). Αν όλοι οι άλλοι είχανε @@, ο κ. Τσίπρας 4% είχε ως Συν της....αριστεράς και της προοόδου. Εξ΄αιτίας της ανικανότητας της Αριστεράς και της φαυλότητας της δεξιάς (και ολόκληρου του χρεοκοπημένου δεξιοαριστεροκεντρώου ημιτασιόν χώρου), τώρα τίθεται το μέγα ερώτημα : Ο κ. Τσίπρας για ποιόν θα πάιξει; Για το λαό ή μία από τα ίδια........???? Μη στρουθοκαμηλίζουμε λοιπόν, γιατί πραγματικά ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ !!!!

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/12/2012 14:59:33

  Άιντε άιντε...
  Σαν γίδια σε αυτοκαταστροφική παράκρουση, σαλτάρουν στο γκρεμό...

 9. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ 03/12/2012 15:20:49

  Πως τα φέρνει η ζωή ,η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα ,οι ανακατατάξεις στον βίο των κομμάτων της δεκαετίας του 70 επαναλαμβάνονται .
  Κατά κάποιο τρόπο η "αριστερά" εκδικείται ,το πασοκ γίνεται συριζα της διαμαρτυρίας του 3% και ο συριζα γίνεται πασοκ κόμμα εξουσίας .

  • Samurai avatar
   Samurai @ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ 03/12/2012 15:57:07

   Επιτέλους ελπίδα !
   Αυτό που δεν κατάφερε η δικαιοσύνη ,κατάφεραν στελέχη του πασοκ.
   Τρώνε από μόνοι τους τις σάρκες τους.
   Στις επόμενες εκλογές το πασοκ δεν πρόκειται να πάρει ούτε 3% να μου το θυμηθείτε.Υπάρχει λίγος χρόνος ακόμα να εγκαταλείψουν το πλοίο που βυθίζεται και οι υπόλοιποι αρουραίοι.
   Υπάρχουν αρκετά πλοιάρια, έτοιμα να δεχθούν κακόμοιρους ναυαγούς.

 10. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 03/12/2012 16:29:59

  Αυτη η εξελιξη ευνοει τον Συριζα.Εκτιμω οτι εντος του 2013 θα εχουμε εκλογες οι οποιες θα οδηγησουν σε κυβερνηση συνεργασιας του Συριζα και της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ .

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/12/2012 16:45:26

  «ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ» !
  "Ρήξη", τό 'πε κι έγινε ο Λοβέρδος.
  Τά 'καναν "βίδες" με τον παλιό σύμμαχο Βενιζέλο !
  "Θα πάω στου Καραμπελιά πούχει λεβέντες νέους,
  αναρχικούς και ωραίους" (ο Τζίμης)

 12. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 03/12/2012 16:52:11

  Αν και υπαρχει και το αλλο σεναριο που μιλαει για ιδρυση νεου κομματος απο τον Σαμαρα και συνεργασια φιλοευρωπαικων δυναμεων μεταξυ αυτων και το νεο κομμα του Λοβερδου.

  • Sthlh Allatos avatar
   Sthlh Allatos @ Ταξιδιωτης 03/12/2012 23:32:26

   Αχ μην μας λέτε τέτοια, να χαρείτε...

 13. Samantha_fox avatar
  Samantha_fox 03/12/2012 17:21:31

  Εύχομαι να έχει την τύχη του κόμματος της Κατσέλη, στο 0.4%. Πλέον όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πια εμφανές ότι ο Σαμαράς είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Όλοι οι υπόλοιποι είναι πολύ "λίγοι" μπροστά του!

 14. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 03/12/2012 17:25:51

  Ο καημένος ο Λοβέρδος !! Σε όλα μίζερος, ελάχιστος (δε φαντάζομαι να φαντάζεται οτι με το απόκομμά του κάποια στιγμή θα ...τσοντάρει σε μιά μελλοντική συγκυβέρνηση [ ΑΚΟΥΣ ΑΝΤΩΝΗ ;;;;] κι έτσι θα γλιτώσει τη συντριβή ώστε να συνεχίσει κατσικωμένος στο σβέρκο μας την ένδοξη ....πολιτική του καρριέρα !!! ;;;
  Άντε παιδιά ένας -ένας πίσω στα επαγγέλματά σας αστείοι φασουλήδες, που κάνετε τα πάντα αρκεί να εξασφαλίσετε οτι θα σας τρέφουμε ισοβίως με το αίμα μας, άχρηστα, επιζήμια ΤΙΠΟΤΕ !!!!!
  Άντε Βαγγελάκη κι εσύ σιγά-σιγά, πίσω στη ''δουλειά σου'', που ωρυώσουν οτι την ...εγκατέλειψες, θυσιαζόμενος, για να μας σταθείς στα δύσκολα ( και καλά) !!! :-) :-)

  • Bixiou avatar
   Bixiou @ BLACK QUEEN IN STORM 03/12/2012 19:39:30

   Να γυρισουν πισω στις δουλειες τους η να τους πανε καπου αλλου; Επιεικης φαινεσαι σημερα BLACK QUEEN IN STORM.

   • BLACK QUEEN IN STORM avatar
    BLACK QUEEN IN STORM @ Bixiou 03/12/2012 20:42:27

    Φυσικά ΑΛΛΟΎ πρέπει να πάνε, αλλά επειδή κάνω φιλότιμες προσπάθειες (σπανίως κι ανεπιτυχώς) να υποδύομαι τη ...ρεαλίστρια :-) , ας ξεκουμπιστούν απ΄το πολιτικό προσκήνιο, ας σκάσουν, ας λουφάξουν και δε θα απαιτήσω τίποτε σκληρότερο....

 15. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 03/12/2012 17:58:54

  Κι ο Λοβερδος για τα Τσιπρακια δουλευει. Ειναι για γελια ο τυπος. Προεδρε Α. Σαμαρα, προσεξε σε παρακαλω το φορολογικο , βρες ενα νορμαλ και δικαιο μεσο ορο, που να μην διαλυει τη μεσαια ταξη>> δλδ τους μισθ/τους και συν/χους με εισοδηματα κατω των 2.000 ευρω το μηνα, τους μικρο-μεσαιους ιδιοκτητες με ακινητα απο 500.000 και κατω, τις Ελληνικες μικρες και μεσαιες επιχειρησεις με κερδη απο 35.000 το χρονο και κατω, τους κακοπληρωμενους δημ υπαλληλους που ειναι σε δυσκολες, καιριες και συχνα επικινδυνες για την υγεια τους θεσεις, τους Ελληνες τριτεκνους και ανω. Αν το πετυχεις αυτο, τοτε εσυ και η κεντροδεξια θα εχετε το ηθικο και εκλογικο πλεονεκτημα για πολλα πολλα χρονια.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ Μικρασιάτης 03/12/2012 19:16:56

   Βρε μικρασιάτη, αν το υποκοριστικό των ψηφοφόρων του συριζα είναι τσιπράκια, στους ψηφοφόρους της νδ ποιο υποκοριστικό θα ταίριαζε; σαμαράκια; Άσε κατά μέρος τις προσβλητικές εκφράσεις και μίλα πολιτικά.

 16. κυριακος avatar
  κυριακος 03/12/2012 18:10:11

  Με τι ακριβώς σκοπεύει να έρθει σε ρίξη ο Λοβέρδος? Μήπως με το σάπιο κατεστημένο του όποιου υπήρξε εκπρόσωπος τις τελευταίες δεκαετίες.Κάνε μας την χάρη Αντρέα και άσε μας στην φτώχια που εσυ και οι όμοιοι σου μας φέρατε...

 17. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 03/12/2012 18:12:25

  Ακόμη δεν είδαμε τίποτε...
  Αντε να έρθει η περιβόητη απλή ,άδολη αμόλυντη,δίκαιη απλή αναλογική για να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί επιτέλους στις επόμενες εκλογές..
  Τόσα χρόνια το παλεύει και φωνάζει η αριστερά...
  Ε ρε γλέντια ,πανηγύρια και τούμπες αεροπλανικές...
  Κατά τα άλλα, ανακατεύεται βίαια ο το θολό πολιτικό τοπίο..Πολλοί φελλοί θα ξεπεταχτούν, βαρίδια θα πέσουν, στο τέλος κάτι θα σχηματιστεί, όμως ακόμη νωρίς είναι.
  Το βασικό είναι ότι οι εξαποδώ θέλουν να δούν που θα κάτσει το πολιτικό σκηνικό.Οι δικοί μας έχουν σαλτάρει γιατί βλέπουν ευρά και ντόλαρς να περνούν και να μην σταματούν και έτσι κινούνται παεγνωσμένα..
  Αλλοι προσπαθούν να πλασαριστούν κομματικά, άλλοι φτιάχνουν εφημερίδες όταν οι παλιές κλείνουν λόγω χρεών,παλιοί παίχτες νοιώθουν ότι ο προπονητής τους αφήνει εκτός δεκαοκτάδας και χτυπούν στα τυφλά.
  Θα έχουμε κανέναν αυτοτραυματισμό στο τέλος παλληκάρια.
  Βαρεμένα και Καμμένα σχέδια περιφέρονται ασκόπως και μέσα σε όλα αυτά προσπαθεί και ο αλέξης να πείσει την ρόζα και τον ρούντυ ότι πρέπει να φύγουν διότι δεν χωράνε όλοι στο νέο μαγαζί. Οι πασόκοι είναι πολλοί ,έμπειροι σαυτά και ψάχνουν καρέκλα όχι ιδεολογικό μετεριζι γα επανάσταση.
  Οσο δεν βγαίνει στην πιάτσα το μεγάλο κανονι της κεντροδεξιάς-ευρωδεξιάς, όλο στρακαστρούκες θα ακούγονται.

  • BLACK QUEEN IN STORM avatar
   BLACK QUEEN IN STORM @ ορεσείβιος 04/12/2012 21:39:38

   ...Να υποθέσω οτι αναφέρεστε σ΄εκείνο το ...κανόνι που δεν έστερξε ποτέ να ρίξει ούτε ένα βόλι, αλλά οι εραστές των ονοματεπωνύμων πάντοτε θα νοσταλγούν με δάκρυα στα μάτια, αναπολώντας τις εν τη φαντασία τους ένδοξες ημέρες, τις απαράμιλλης και πεφωτισμένης ηγεσίας του (Ο Θεός να την κάνει ....ηγεσία);;;;;
   Ξεχάστε το. Εκείνο το κανόνι, έγινε φωλιά για ...περιστέρια όπως έλεγε και το παλιό ΘεσσαλονικοΦεστιβαλικό τραγουδάκι. :-)

 18. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 03/12/2012 19:10:24

  ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ στο γυαλί φαρμάκι

  Λοβερδο μας τα'χεις Π-ΡΙΚΣΣΥ !

  ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ μια ζαριά καλή και για μένανε ζωή

  Ριζοσπαστική (συριζα) κίνηση (κηφισίας) σοσιαλδημοκρατικης (πασοκ-νδ) συμμαχίας (μπακογιάννη).
  Μιλάμε με έχει καλύψει απόλυτα.

  ΡΙΚΣΣΥ στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ.

  Κι έτσι, βλέποντας την ασχήμια του ρΙΚΣσΥ, το αρτικόλεκτο ανταρσΥα ένιωσε βασιλιάς της
  ορθογραφίας, έτοιμο να κερδίσει τις εντυπώσεις!

  Καίγομαι, καίγομαι ΡΙΚΣΣΥ κι άλλο μπάτσο στη φωτιάααα

  Ο λαός θα σου ΡΙΚΣΣΥ πέτρες

  Αν κάνει νέο κόμμα ο Μπενυ, αφού διαλύσει το ΠΑΣΟΚ,ας το ονομάσει Σύνδεσμο. Σε ενωση με τον
  Λοβερδο θα έχουν φοβερό όνομα: #rikssy Συνδέσμου

  Μάνα, πάω να φτιάξω νέο κίνημα -ΡΙΚΣΣΥ κάτι πάνω σου, θα κρυώσεις

  ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ στο κρύσταλλο ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ ουίσκι απόψε χάνομαι και ποιος με βρίσκει
  Σχόλια χρηστών twitter. (Από alfavita.gr)

 19. Ευρώ-σκεπτικός avatar
  Ευρώ-σκεπτικός 03/12/2012 19:10:53

  Ο Λοβέρδος και οι περί αυτόν θα "γίνουν σκούπα" από το νέο κόμμα των μνημονιακων προθυμων του Σαμαρά και στο τέλος θα πάρει και τον Βενιζέλο για "κερασάκι στην τούρτα" μαζί με τον Γεωργιάδη... Τόσο φαιδρα τα πολιτικά πράγματα του προτεκτοράτου...

 20. factorx avatar
  factorx 03/12/2012 19:34:43

  Η αποσυσπείρωση, η συρρίκνωση και η αμηχανία της παράταξης έχει πολιτικά υπεύθυνους καθώς και ονοματεπώνυμο, σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ

  Στην ίδια ανακοίνωση, υπογράμμισε πως είναι ο τελευταίος που θα δεχόταν συμβουλές για το θέμα της συνοχής και της ενότητας της παράταξης καθώς, όπως υποστηρίζει, κινήθηκε πάντα θεσμικά και δημόσια και βοήθησε με όλες τις δυνάμεις του ώστε να αποφευχθούν νέες διαιρέσεις στο ΠΑΣΟΚ.

  Για την πολιτική κίνηση ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ., ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «με αυτήν δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες ενοποίησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, των δυνάμεων της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς, των προοδευτικών ανθρώπων αυτού του τόπου».

  Όλα τα υπόλοιπα, πρόσθεσε, που αφορούν στη δημιουργία κόμματος, την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας θα καθοριστούν στη συνέχεια μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες που θα ενώνουν αλλά δεν θα εγκλωβίζουν.

  Ο πρώην υπουργός ανέφερε, τέλος, ότι στηρίζει την κυβέρνηση και ασκεί τα καθήκοντά του με αίσθηση ευθύνης χωρίς να αποδέχεται κυβερνητικά ή κομματικά ανταλλάγματα.

  • Samurai avatar
   Samurai @ factorx 03/12/2012 20:30:44

   Μα καλά πόσο ανεκδιήδητος μπορεί να είναι κάποιος?
   Αυτός ο κύριος δε συγκαταλέγεται ούτε ανάμεσα στους φελλούς.
   Πετονιά στον άνεμο είναι!
   Πιο πολύ μου αρέσει ότι επικαλείται τις δημοκρατικές διαδικασίες!
   Λες και δεν είναι κάτι αυτονόητο..λες και τις ανακάλυψε αυτός,θα τις υπερασπιστεί κιόλας!
   Λοβέρδο κάνε ότι γουστάρεις.Δεν πείθεις ότι κι αν πεις,ότι κι αν κάνεις.
   Θα το δεις πιο ξεκάθαρα στην πορεία,ρώτησε τους πρώην συντρόφους σου (Καστανίδη,Κατσέλη).
   Καλό είναι ν'αρχίζεις να εκπαιδεύεσαι στα διπλά σάλτα και τα αεροπλανικά.Ακόμα και σ'αυτό τον τομέα υπάρχουν άνθρωποι να σε
   βοηθήσουν.
   Δε θα μείνεις χωρίς κομματική στέγη όπως και να έχει.Όλοι εκτιμούν το ήθος σου μα πάνω από όλα το έργο σου!

 21. Γιάννος avatar
  Γιάννος 03/12/2012 20:14:21

  το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο ναδίρ της πολιτικής του επιρροής,
  είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει σε 1-2 χρόνια
  και η ΝΔ υπό τον Σαμαρά βρίσκεται σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

  όσοι μιλούν για νέο κόμμα Σαμαρά αγνοούν βασικά πράγματα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Γιάννος 04/12/2012 01:19:26

   "όσοι μιλούν για νέο κόμμα Σαμαρά αγνοούν βασικά πράγματα."

   ᾿Ανάλυσε το σέ παρακαλῶ.

 22. Σκαρλάτος Νικόλαος avatar
  Σκαρλάτος Νικόλαος 03/12/2012 20:55:50

  Η στάση του Λοβέρδου φέρνει στη μνήμη μου την περίφημη ρήση του Ελευθέριου Βενιζέλου, μετά την πρωτοβουλία δύο Ελλήνων καθηγητών του Νικ. Πολίτη αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην ΚΤΕ και του Ανδρέα Ανδρεάδη, να υπογράψουν το 1924 στη Γενεύη με τον ομόλογο αντιπρόσωπο της Βουλγαρίας Καλφώφ, το γνωστό στην ιστορία ως πρωτόκολλο "Πολίτη-Καλφώφ", με το οποίο αναγνώριζαν Βουλγαρική μειονότητα στη Μακεδονία. Με τη φράση "Zwei Professoren -Vaterlan Verloren", που σημαίνει "Δύο καθηγητές απόλλυται η πατρίς" ο Έλληνας πρωθυπουργός καταδίκασε αυτή την πρωτοβουλία." Δύο καθηγητές θα συμπλήρωνα κι εγώ απόλλυται το ΠΑΣΟΚ".

 23. ari. Aold avatar
  ari. Aold 03/12/2012 20:56:38

  8 kai 22 ασχολήθηκε το Μέγκα με το Πασόκ.

  Ο θεός ας τους αναπαύσει και οι άνθρωποι να βάλουν φυλακή αυτήν την συμμορία.

 24. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/12/2012 22:37:19

  Τώρα καταλαβαίνουμε πως ένοιωθαν οι μετακατοχικοί όταν οι δωσίλογοι γλύτωσαν την κρεμάλα.
  Αντί οι πασόκοι να βρίσκονται όλοι στη φυλακή, και ορισμένοι εξ αυτών στο ικρίωμα, γίνονται "πολιτικοί αρχηγοί" κινούμενοι με καύσιμο την απλή αναλογική και τα κεφάλαια μερικών μεγαλοσυμφερόντων που επιδιώκουν συγκεκριμένα οφέλη, για να διαπραγματευτούν με τα επόμενα σχήματα εξουσίας μερίδιο στα νέα ντηλς, ιδιωτικοκοποιήσεις και συναφή.

  • BLACK QUEEN IN STORM avatar
   BLACK QUEEN IN STORM @ Προφήτης 04/12/2012 21:43:26

   ...Ξεφτίλα η ανοχή μας.

 25. firiki2010 avatar
  firiki2010 03/12/2012 22:59:53

  Νομίζω πως κάποιοι άνθρωποι (μάλλον πολλοί) δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Μεταξύ αυτών κι ο κ Λοβέρδος. Τι επιδιώκει; Τι περιμένει; Να κυβερνήσει την Ελλάδα; Να εκφράσει το ρεύμα της σοσιαλδημοκρατίας;Να πηδήξει απ΄ το καράβι πριν βουλιάξει εντελώς; Τι να πω; Μηδενικό πολιτικό αισθητήριο!
  Οπως πάει το ΠΑΣΟΚ .... σύντομα θα δούμε τον Παπανδρέου πρώτο τραπέζι πίστα !

 26. factorx avatar
  factorx 04/12/2012 00:01:52

  Αποφάσισε ένα ψευδώνυμο για να γράφεις σε παρακαλώ πολύ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.