#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/08/2011 14:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος αγωνιά και εκβιάζει πάλι με συναίνεση«Όλοι καταλαβαίνουν ότι η εφαρμογή των αποφάσεων για την Ελλάδα έχει ζωτική σημασία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την ευρωζώνη. Όλοι πείστηκαν πια ότι πρέπει να στεγανοποιηθεί η Ελλάδα και η ευρωζώνη έχει τη δυνατότητα να την προστατέψει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real fm, λίγες ώρες μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με τις λεπτομέρειες και την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα έχει τη μορφή της πρώτης σύμβασης καθώς «ο διακανονισμός γίνεται μέσω EFSF» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της λέγοντας: «αφήνω ανοιχτό το τί θα έρθει στη Βουλή γιατί υπάρχουν αρκετά πράγματα και πιστεύω η ΝΔ να μην ξέχασε ότι από το 1980 και μετά στηρίζει όπως και η πλειονότητα των κομμάτων τη συμμετοχή στην Ευρώπη».

Το διεθνές περιβάλλον έχει δυσκολέψει μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ και τις επιθέσεις κατά των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε πως «όλοι καταλαβαίνουν ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να μετάσχει όπως συμφωνήθηκε και ο EFSF πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο, να ενισχυθεί, να δανείζεται με δικά του ομόλογα που θα αξιολογούνται ΑΑΑ και να βγαίνει στη δευτερογενή αγορά».

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση τρέφει ....πολλές ελπίδες από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Πρώτον επειδή εκτιμά ότι οι διστακτικοί μέχρι τώρα Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναγκασθούν να πάρουν τολμηρότερα μέτρα και δεύτερον επειδή ελπίζει πως μέσα στο παγκόσμιο μπάχαλο θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα η κατάσταση της Ελλάδας και οι δικές της ανεπάρκειες.

Γι αυτό και ο Βενιζέλος εκβιάζει πάλι με συναίνεση

Στην πραγματικότητα βέβαια ο κ. Βενιζέλος αγωνιά και επιχείρησε χθες σε τηλεδιάσκεψη με κορυφαία στελέχη της Ε.Ε. και του IIF να πάρει «διαβεβαιώσεις, ότι όσα αποφασίστηκαν την 21η Ιουλίου για το νέο δάνειο συνεχίζουν να ισχύουν και θα γίνουν γρήγορα πράξη,

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neotera avatar
  neotera 10/08/2011 14:27:52

  "Ολοι έχουν πειστεί ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι για το ...κακό μας και για το καλό της τσέπης όσων χαίρουν ατιμωρησίας με το νόμο Βενιζέλου "περί ευθύνης..." και των αφεντικών τους ντόπιων και ξένων. Τι συμπεράσματα και τι πολιτικές μπορούν να προκύψουν από μιά τέτοια πρωτοφανέρωτη στους πολλούς κατάσταση ?

 2. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 10/08/2011 14:54:09

  Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!! Λέει ο Βενιζέλος: «Όλοι καταλαβαίνουν ότι η εφαρμογή των αποφάσεων για την Ελλάδα έχει ζωτική σημασία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την ευρωζώνη. Όλοι πείστηκαν πια ότι πρέπει να στεγανοποιηθεί η Ελλάδα και η ευρωζώνη έχει τη δυνατότητα να την προστατέψει» Καταλάβατε τι γίνεται; Το κατά Βενιζέλο καλό της Ελλάδας είναι μέρος του καλού της ευρωζώνης. Οπότε πρέπει να φροντίσουμε για το καλό της ευρωζώνης και ο Ελληνικός λαός ας βασανίζεται!!! Αναδημοσιεύω πιο κάτω ένα άρθρο του Λαφαζάνη που υπάρχει και στο www.iskra.gr.

 3. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 10/08/2011 14:56:40

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ-ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!
  Η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας υποτροπιάζει την καπιταλιστική κρίση και οξύνει στο έπακρο τα εκρηκτικά προβλήματα της ευρωζώνης, η οποία ήδη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού!
  Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις ιστορικές εξελίξεις.
  Η Ελλάδα σε αυτό το φρικτό παγκόσμιο σκηνικό κινδυνεύει να χαθεί κυριολεκτικά στα τάρταρα και να ζήσει την επόμενη περίοδο τις εφιαλτικότερες ώρες της ιστορίας της.

  «Εγγύηση» γι αυτό αποτελεί η παραδομένη κυβέρνηση του ΓΑΠ και το άθλιο κατεστημένο πολιτικό σκηνικό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!

  Αυτήν την ώρα η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή για την εφαρμογή ενός έκτακτου ριζοσπαστικού, προοδευτικού προγράμματος επιβίωσης διεξόδου και σωτηρίας της χώρας.

  Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το πρώτο που πρέπει να κάνει η χώρα είναι να δηλώσει ευθέως, ότι για λόγους επιβίωσης της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού, διακόπτει την αποπληρωμή του χρέους, πρώτα απ’ όλα του εξωτερικού, εκτός και αν μεσολαβήσουν διαπραγματεύσεις για τη διαγραφή, χωρίς όρους, του μεγαλύτερου μέρους του.

  Την ίδια ώρα με τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους η Ελλάδα θα κινήσει τις διαδικασίες αποδέσμευσης από το ευρώ και διαμόρφωσης, σε νέα πλαίσια και υπό νέους όρους, ενός νέου νομίσματος για την εφαρμογή μιας νέας προοδευτικής νομισματικής πολιτικής θωράκισης της χώρας, προστασίας των μισθών και ευνοϊκής χρηματοδότησης του δημοσίου και της οικονομίας με αποκλειστικά αναπτυξιακά, παραγωγικά κριτήρια και κριτήρια ενίσχυσης της απασχόλησης.

  Παράλληλα με την διακοπή αποπληρωμής του κρατικού χρέους πρέπει να υπάρξει άμεση ευνοϊκή ρύθμιση και του υπέρογκου ιδιωτικού χρέους, πρώτα απ’ όλα για τις πιο ευάλωτες και ασθενέστερες κοινωνικές κατηγορίες: τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τους πολύ μικρούς επαγγελματίες και μικρούς αγρότες.

  Για να συμβούν επιτυχώς οι δύο αυτές παρεμβάσεις στο κρατικό και ιδιωτικό χρέος αλλά και για μια σειρά πρόσθετους λόγους επιβάλλεται η άμεση εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, με στόχο μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική με αποκλειστικά αναπτυξιακούς, παραγωγικούς, κοινωνικούς και οικολογικούς προσανατολισμούς.

  Το πλαίσιο αυτό πρέπει να συνοδευτεί με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα μιας μεγάλης δίκαιης αναδιανομής πλούτου και ενίσχυσης του δημόσιου, με κεντρική επιδίωξη την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων και τη διαμόρφωση ενός εκτεταμένου σχεδίου σύγχρονων παραγωγικών επενδύσεων.

  Τα έκτακτα αυτά μέτρα θα είναι μόνο η αφετηρία ανακοπής του κρισιακού και υφεσιακού κατήφορου της χώρας και η απαρχή για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προοδευτικών μετασχηματισμών σε σύγκρουση με τον νεοφιλελευθερισμό, τις επιλογές της ΕΕ και τον ίδιο τον καπιταλισμό. Ενός προγράμματος αναπτυξιακής ανασυγκρότησης, προοπτικής και αναγέννησης της χώρας.

  Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε εδώ και τώρα να γίνει αντικείμενο συζήτησης και σύγκλισης όλων των δυνάμεων της Αριστεράς.

  Μιας σύγκλισης και αριστερής συμπαράταξης η οποία θα ενθάρρυνε γιγάντιους ενωτικούς ταξικούς αγώνες και θα αναδιαμόρφωνε το τοπίο της χώρας.

  Οι αριστερές δυνάμεις και ιδιαίτερα οι ηγεσίες τους, αντί να «ζουν στο δικό τους κόσμο», καλούνται να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους πριν είναι πάρα πολύ αργά για τις ίδιες και κυρίως για τον τόπο και το λαό!

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 10/08/2011 15:09:49

  Το ότι ζήτησε διαβεβαιώσεις πως ό,τι αποφασίστηκε την 21η Ιουλίου, πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα, γιατί δεν μου ακούγεται καλό; όχι ότι ακούγεται και τίποτα καλό στο σύνολό του δηλαδή...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΕΥΑ 10/08/2011 15:48:26

   Αντιθέτως, εμένα μου αρέσει. Αυτά που συμφωνήθηκαν την 21η Ιουλίου εμένα δεν μου άρεσαν καθόλου. Καθόλου μα καθόλου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μην εφαρμοστεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά.

   Και να αναγκαστούμε να ξαναβγούμε στις αγορές με ό,τι επιτόκιο και να μας δίνουν, οπότε θα καταρρεύσει η μεγάλη μπλόφα που λέγεται "στήριξη".

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Επώνυμος 10/08/2011 15:55:01

    Το ίδιο λέμε..

 5. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 10/08/2011 15:26:50

  Η ΝΔ θυμάται πολύ καλά τις απόψεις της για την Ευρώπη.
  Ο Βενιζέλος μήπως θυμάται το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο";
  Ή ξέρει ποιές είναι οι απόψεις του ΓΑΠ για την ΕΕ σε σχέση με τις ΗΠΑ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.