05/02/2009 15:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βγενόπουλος θέλει την Ολυμπιακή


_________________________________________________________________________________________________
Χθες μετά το φιάσκο του ανοικτού διαγωνισμού (βλ. Εφαρμόζεται το «Plan B΄» για την Ολυμπιακή ), η κυβέρνηση απηύθυνε πρόσκληση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους,  «που αντιλαμβάνονται την αξία της Ολυμπιακής για την Ελλάδα» για να τους πουλήσει την εταιρεία χωρίς διαγωνισμό, αλλά με απευθείας διαπραγματεύσεις. Στο ίδιο δημοσίευμα διερωτηθήκαμε αν «οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες που θα συγκινηθούν από την κυβερνητική έκκληση και θα ανταποκριθούν αποτελούν άραγε το τελευταίο καταφύγιο για την κυβέρνηση, μετά το φιάσκο», ή αν αυτό ακριβώς επεδίωκε εξαρχής ορισμένοι, να περάσει δηλαδή η Ολυμπιακή σε συγκεκριμένα χρόνια.

Η πρώτη που αντελήφθη την αξία της Ολυμπιακής ήταν η MIG του κ. Βγενόπουλου που «αποφάσισε σήμερα να ανταποκριθεί στην έκκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και είναι έτοιμη να προσέλθει σε απ΄ ευθείας διαπραγματεύσεις ώστε η Ολυμπιακή να συνεχίσει να λειτουργεί στα πλαίσια της ελληνικής επιχειρηματικότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ομίλου...». Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε αμέσως ότι η πρόταση θα εξεταστεί «με τη δέουσα σοβαρότητα», πράγμα άλλωστε που διακρίνει όλες τις κυβερνητικές ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βγενόπουλος σχεδιάζει επένδυση ύψους έως και 200 εκ. ευρώ στην και σε πρώτη φάση θα καταβάλλει ένα τίμημα περί τα 110 με 120 εκ. ευρώ. Ανεξάρτητοι εκτιμητές έχουν προσδιορίσει την πραγματική αξία της Ολυμπιακής στα 110εκατ ευρώ. Όπως γράφει εξάλλου του http://www.reporter.gr/ η MIG θα προχωρήσει σε συνεργασίες για την αξιοποίηση πάνω από 20 αεροδρομίων, θα αξιοποιήσει το ισχυρό brand name της εταιρίας και παράλληλα θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας με τις άλλες εταιρίες του ομίλου της MIG, όπως η Ολύμπικ Κέτερινγκ , η Goody κλπ.

Παράλληλα η MIG δίνει την δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να ασκήσει δικαίωμα calls options, δηλαδή να επαναγοράσει την Ολυμπιακή , καταβάλλοντας τα χρήματα που έχει επενδύσει η MIG και να κρατικοποιηθεί εκ νέου «σε χρονικό διάστημα μέχρι και τρεις μήνες μετά τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών».

Αυτό πραγματικά δεν το κατάλαβα και περιμένω ιδέες. Τι να εννοεί άραγε; Ότι οι εκλογές θα γίνουν του γνωστού «αγίου»;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/02/2009 15:22:43

  Οι λύκοι πάντα εμφανίζονται όταν αρρωστήσει το ελάφι....

 2. ΔΙΚΑΙΟΣ avatar
  ΔΙΚΑΙΟΣ 05/02/2009 15:25:12

  Aκόμη na bg;alei γραμμή το ΠΑΣΟΚ για την MIG-ΟΑ και όλοι οι αυθόρμητοι bloggers έχουν εξαφανισθεί από όλα τα blogs και μόκο για την απόφαση MIG να πάρει την ΟΑ. Όταν πάρετε γραμμή ελάτε να μας την πείτε…

 3. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 05/02/2009 15:25:41

  για το 2

 4. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 05/02/2009 15:26:00

  το 3 μάλλον

 5. ΠανοςΧ avatar
  ΠανοςΧ 05/02/2009 15:27:35

  Εαν προλαβει - γιατι και αλλος τη θελει.

 6. Λογιστάκος avatar
  Λογιστάκος 05/02/2009 15:34:36

  factorx, για την απορία:
  Το αντίθετο, εννοεί και ελπίζει ότι θα γίνουν σύντομα.
  Που να βρούν οι πασόκοι υπουργοί σε 3 μήνες τα λεφτά, τώρα που είναι και δυσεύρετα, να την πάρουν πίσω;
  Έτσι θα του μείνει!

 7. Factorx avatar
  Factorx 05/02/2009 15:35:57

  @Λογιστάκος. Το Πρώτο Θέμα της Κυριακής τον έφερε μεταξύ των υποψηφίων του ...ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Οικονομίας

 8. Λογιστάκος avatar
  Λογιστάκος 05/02/2009 15:39:27

  Έδεσε το γλυκό....;
  Φεύγουν οι "Ρώσοι", έρχονται οι εμίρηδες;

 9. οκτώ avatar
  οκτώ 05/02/2009 16:12:40

  Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
  Ότι έκανε ο Γέλτσιν με τον Αβράμοβιτς, κάνει τώρα ο Κωστάκης με τον Βγενό.
  Στην συνέχεια βέβαια ο Πούτιν αγόρασε πίσω τα ρωσικά πετρέλαια και ο Αβράμοβιτς με κάτι ψιλά που του περίσσεψαν αγόρασε την Τσέλσι!

 10. minister avatar
  minister 05/02/2009 16:14:23

  Αλλιώς το διαβάζω εγώ (μπορεί λάθος...)
  Το call option είναι για χρυσώσουν το χάπι στους εργαζόμενους και το Πασόκ που θα τους πουλάει μεταξωτές κορδέλες οτι θα τη κρατηκοποιήσουνε ξανά μετά τις εκλογές και τουσ 'απαραίτητους' ψήφους. Έτσι δε δημιοθργήτε μεγάλος καβγάς τώρα.

  Αν βγεί η ΝΔ ολα καλά, αν βγει το Πασοκ η κάποια συνεργασία τότε να έχουν μόνο τρείς μήνες να βρουν τα λεφτά...ποια λεφτά δηλαδη που η επόμενη κυβέρνηση 8α ψάχνει να βρεί να πληρώσει μισθούς.

 11. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/02/2009 16:38:49

  Ναι, αυτό είναι που λέει ο Minister. Βασικά ο στόχος του είναι να δημιουργήσει διακομματική συναίνεση στην ενέργειά του και να θέσει το ΠΑΣΟΚ προ των ευθυνών του, αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ αν θα συμμετέχει σε κάποιο συνεργατικό κυβερνητικό σχήυμα. Για να μην πει κανείς "ξεπουλάει η ΝΔ την ΟΑ στον Βγενό και εμείς θα τα ανατρέψουμε όλα", τους λέει από τώρα "ναι, βεβαίως και να τα ανατρέψετε, αν δεν σας κάνει η συμφωνία, το δικαίωμα το έχετε από τώρα".

  Τι να βγουν να πουν λοιπόν τώρα; Ότι εμείς θα διαλύσουμε τη συμφωνία; Ε, ας το πούν. Θα γίνει με τους όρους που θα θέσει σήμερα ο Βγενό. Δημιουργεί δυναμική συναίνεσης στο εγχείρημά του. Ο άνθρωπος είναι πολύ προχωρημένος. Έχει καταλάβει με τι σόι μάπες έχει να κάνει και σου λέει, παίδες, εγώ σας δίνω όλες τις επιλογές, κάντε ότι νομίζετε. Αυτό το "με τη δέουσα σοβαρότητα" είναι το πιο καλό από όλα, πάντως! Πολύ γέλιο!

 12. Helmut avatar
  Helmut 05/02/2009 16:50:16

  Αφού πήγε να σώσει τον ΟΤΕ αλλά δεν τον άφησε ο κακός Αλογοσκούφης, που τον ανάγκασε να πουλήσει στους Γερμανούς με 200 εκατ. € υπεραξία σε λίγους μήνες, ο σωτήρας (του ΠΑΟ, της Vivartia, της ακτοπλοϊας, κλπ...) Βγενόπουλος έρχεται να αναγεννήσει την ΟΑ σε μία περίοδο πολύ δύσκολη ακόμα και για υγιέστατες αεροπορικές εταιρίες όπως η Air France KLM, Lufthansa, ή British.

  Επειδή όποιος κάηκε στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι, θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου για το πόσο η ανακοινώσεις του Βγενόπουλου έχουν την "δέουσα σοβαρότητα" που απαιτεί από άλλους...

 13. ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ avatar
  ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ 05/02/2009 18:19:02

  Φαντάζομαι ότι θα σώσει την Ολυμπιακή, όπως έσωσε τον Παναθηναίκό και το γήπεδο στον Βοτανικό. Τί άλλο έμελε να πάθει η δύσμοιρη Ολυμπιακή και η χώρα...

 14. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/02/2009 18:21:52

  Έτσι όπως τον βλέπω στη φωτογραφία της ανάρτησης μου θυμίζει κάτι μεταξύ Σαμαρά, Καρατζαφέρη και ....Τσοβόλα. Λέτε να;

 15. KaryID avatar
  KaryID 05/02/2009 18:53:59

  από τη σημειολογία της φωτό: μαργαρίνη = Ελλάς;

 16. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/02/2009 18:57:20

  Δεν τον γνωρίζω προσωπικά το Βγενόπουλο, αλλά νομίζω ότι είναι άδικες οι αρνητικές κρίσεις των φίλων σχολιαστών. Ο άνθρωπος ξεκίνησε μόνος του, ως δικηγόρος, κατάφερε να κάνει ένα απο τα μεγαλύτερα γραφεία στην Αθήνα, το πρώτο, αν δεν κάνω λάθος, με υποκαταστήματα στο εξωτερικό, και μετά έφτιαξε μια τράπεζα, εξαγόρασε άλλες δύο, και έπεισε μετά επενδυτές να του εμπιστευτούν 5,2 δις ευρώ 1,7 τρις δραχμές, για να αναλογιζόμαστε και το μέγεθος, τι σημαίνει 5,2 δις ευρώ, για να φτιάξει τη MIG.

  Δεν ξέρω ποιες είναι οι προθέσεις του, πάντως ο άνθρωπος ξεκίνησε από το ΠΟΥΘΕΝΑ και σήμερα είναι στην κορυφη και πολλοί τον βλέπουν και στην πολιτική, αν και κατά τη γνώμη μου στην πολιτική δεν θα έχει τίποτα να δώσει.

  Ο τύπος πήγε στη Βουλή, τους τα έχωνε κανονικά για ώρες, και μετά ανάγκασε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, που του είχε κάνει αγωγή, να έρχεται να τον συναντήσει περιχαρής.

  Λοιπόν, δεν μπορώ να δεχτώ ότι του λείπει "η δέουσα σοβαρότητα". Να πούμε για την κυβέρνηση ότι της λείπει, να το δεχτώ. Αλλά ο Βγενόπουλος, από πού κι ως πού;

  Εγώ θα 'λεγα, μακάρι να πάρει την Ολυμπιακή να δει μια άσπρη μέρα αυτή η εταιρία. Και ναι, και τον Παναθηναϊκό έσωσε, και γήπεδο θα φτιαχτεί (γιατί φτιάχνεται, το θέμα είναι μόνον το εμπορικό κέντρο), και ένα σωρό εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικο εξαγόρασε, και ο πρώτος μάγκας είναι. Θα το δούμε και με την Ολυμπιακή. Ας βρεθεί άλλος πιο μάγκας να την πάρει. Ας πει "εγώ δίνω 130" να αναγκαστεί η κυβέρνηση να τη δώσει στον άλλον. Πού είναι να βγει να το πει;

  Δεν έχουμε καταλάβει ότι δεν είχαμε βάλει ΔΙΣ ευρώ μέχρι σήμερα εγώ κι εσείς η Ολυμπιακή θα είχε κλείσει. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ταϊζω τη χοντρή κοπελίτσα που ο μπαμπάς της είχε ένα κομματικό βύσμα και έγινε αεροσυνοδός, μόνον και μόνον επειδή έχει έξι κύκλους αυτή η αεροπορική εταιρία. Μαγκιά του του Ωνάση που την έφτιαξε, μαγκιά του που την πούλησε στο κράτος όταν βούλιαζε, πού είναι τώρα η μαγκιά του κράτους να την κρατήσει; Αντι να λέμε ευχαριστώ στον οποιονδήποτε Βγενόπουλο, του τη λέμε κιόλας. Δεν το δέχομαι αυτό.

  Ο Ωνάσης έλεγε "τι είναι η Ολυμπιακή; Ένας κουβάς με σκατά είναι, που όλο γεμίζει και όταν γεμίσει θα την δώσουμε στο γκουβέρνο". Ε, αν λοιπόν σήμερα απαλλαγούμε από τον κουβά με τα σκατά, αν κάποιος Ηρακλής αναλάβει να καθαρίσει όλον αυτόν τον κόπρο του Αυγείου, ε, αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να του φερθούμε καλύτερα.

 17. ariel avatar
  ariel 05/02/2009 19:08:49

  Επώνυμε 18
  συμφωνώ με όλα όσα λες. Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος χωρίς καραγκιοζιλίκια. Ο Ωνάσσης αγόρασε την σχεδόν διαλυμένη ΤΑΕ και την έκανε πανίσχυρη Ο.Α. Από ποιόν άλλο περιμένουμε κάτι καλύτερο σήμερα? ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά γιατί την Ο.Α. την αγαπάμε, είναι Ελλάδα, το σήμα της παγκοσμίως γνωστό και εταιρεία αναγνωρισμένη με τα λιγότερα ατυχήματα παγκοσμίως. Δεν της αξίζει να διαλυθεί

 18. ariel avatar
  ariel 05/02/2009 19:10:44

  Ανώνυμε 19
  Τον ρώτησαν αν την μετονομάσει σε Παναθηναϊκή (στα αστεία βέβαια) και γέλαγε

 19. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/02/2009 19:40:58

  Όλοι όσοι στηρίζουν τον Βγενόπουλο και τον θαυμάζουν διότι ήρθε απ`το πουθενά κλπ κλπ μου θυμίζουν τα λιβανίσματα στον Κοσκωτά, τότε που έλυνε και έδενε και πριν σκάσει η φούσκα του.... Μια εξευγενισμένη μορφή του χοντρού είναι κι`αυτός. Αλλιώς και αν ήταν τα πράγματ ακαθαρά, όλοι οι δικηγόροι που κολλάνε χαρτόσημα γιαα τρεις και εξήντα θα ήταν και αυτοί ιδιοκτήτες ομίλων!
  Χαλαρά λοιπόν στα γλειψίματα.
  Ουδέν καινόν υπό τον ήλιον.

 20. osaperas avatar
  osaperas 05/02/2009 19:43:21

  @22
  σωστός-αλλά δυστυχώς ξεχνάμε εύκολα σε αυτήν την χώρα

 21. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/02/2009 19:49:34

  Μέχρι και στην κίνησή του να μπεί σε μεγάλη ΠΑΕ δείχνει ποιόν έχει ως πρότυπο. Χρειάζεται κάλυψη χιλιάδων ανεγκέφαλων στρατιωτών που θα μπαίνουν μπροστά για τον Πρόεδρο.... Μόνο που εκείνη η κίνηση είναι που έφαγε τον "Δόκτωρα" Κ.
  Αν δεν την είχε κάνει δεν θα τον ήξερε κανείς και ακόμη θα απολάμβανε τα κλοπιμαία του.
  (Αυτός άραγε πήγε φαντάρος;)

 22. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/02/2009 20:27:50

  Ποιος θαυμασμός; Συγγνώμη, αλλά κανένας θαυμασμός. Απλώς να είμαστε δίκαιοι. Να αναρωτηθούμε τι έχει καταφέρει ο συγκεκριμένος στη ζωή του, χωρίς να κατηγορηθεί ποτέ ότι έκλεψε ή αδίκησε κανέναν, και τι έχουν καταφέρει οι πολιτικοί μας. Τι έχει καταφέρει, ας πούμε, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

  Υπάρχει μια βασική διαφορά με τον Κοσκωτά. Ο Κοσκωτάς ήρθε από το πουθενά. Ο Βγενό όλοι ξέρουμε τη διαδρομή του από τα 18 του και μετά. Ξέρουμε επίσης πάρα πολύ καλά ποιανού είναι τα λεφτά που διαχειρίζεται, που δεν είναι δικά του παρά ένα ελάχιστο μέρος, ενώ δεν ξέραμε τίποτε για τα λεφτά του Κοσκτωτά.

 23. KaryID avatar
  KaryID 05/02/2009 20:34:09

  Ε, ας την πάρει αφού τη θέλει τόσο πολύ, ήθελε και τον οτέ, ήθελε και την παέ. Ίσως τώρα να τελεσφορήσει το ειδύλλιο.

 24. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/02/2009 20:56:57

  @28 Δεν συνέκρινα τον Βγενόπουλο με τους πολιτικούς. Είναι κλάσεις ανώτερος. Αλλά θυμήσου ότι όταν ήταν στα επάνω του ο Κοσκωτάς δεν είχε κατηγορηθεί από κανέναν. Όλοι τον κυνηγούσαν για φίλο, για χαρτζηλίκι κλπ. Όταν όμως έσκασε η μπόμπα όλοι ήθελαν το κεφάλι του στο πιάτο...
  Όσο για τα λεφτά του Κοσκωτά, όλοι ήξεραν ότι δεν είναι δικά του. Άλλωστε ήταν μόλις 30 χρόνων. Μάλιστα μερικοί μιλούσαν και για Κολομβιανά καρτέλ κλπ. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν των καταθετών της τράπεζάς του.
  Και επί τη ευκαιρία της αναφοράς του Κοσκωτά, να θυμίσω λίγο στους φανατικούς μπαοκτζήδες ότι κάποτε ο Δόκτωρας ανέβηκε επάνω και μέσα σε μια ημέρα αγόρασε 4 βασικούς παίκτες του ΠΑΟΚ και τον προπονητή μαζί.... (Λϊμπρεχτ)
  Αυτά για τις φανέλλες και λοιπές αηδίες που κατατρώνε τα νιάτα μας.

 25. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/02/2009 21:07:28

  χωρίς άποψη (πια) για τον Βγενόπουλο (πάει εξαγνίστηκε), το πρόβλημα με την ΟΑ είναι το ίδιο με τα δημοσιονομικά. Δεν έχουμε ούμπαλα κύριοι. Άτολμοι ευνούχοι. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, το έχουν ακούσει 5 φορές ανά κυβέρνηση. Δεν τολμάνε. Και όσο καθυστερούνε, τόσο επώδυνο γίνεται. Σε εξη μήνες που θα γίνεται χαμός, ο Βγενόπουλος ξθα κάνει δικό του ταμείο ανεργείας, και συνταξιοδοτικό ταμείο. Δεν τον κριτικάρω, στα χάλια που είμαστε είναι αστέρι. (Και οι παλιοί εδώ ίσως θυμούνται ότι δεν έχω υπάρξει ιδιαιτερα κολακευτικός)

 26. Helmut avatar
  Helmut 05/02/2009 21:38:27

  Εννοείται ότι ο Βγενόπουλος είναι 10 φορές καλύτερα από την οποιαδήποτε κρατική ΟΑ.

  Αλλά συγκρινόμενος με άλλους επιχειρηματίες, παρά τα βαρύγδουπα κλπ... ΔΕΝ με έχει πείσει μέχρι τώρα ότι είναι πιο γάτος ή πιο ταλαντούχος ή οτιδήποτε. Δεν είναι Κοσκωτάς, αλλά δεν είναι ούτε και Ωνάσης. Μάλλον ένας Ρέστης με περισσότερα λεφτά είναι (όχι δικά του βέβαια...)

  Πείτε μου που τα κατάφερε με τη MIG που σήκωσε παρακαλώ 5 ΔΙΣ € (το ποσό προκαλεί ίλιγγο, έτσι;): Ούτε με την ακτοπλοϊα, ούτε με την Vivartia, ούτε με την Υγεία, ούτε καν στο core business του που είναι η τραπεζική δεν κατάφερε κάτι παρά μόνο λεονταρισμούς με Κύπρου και Πειραιώς. Με τον ΟΤΕ τον ξελάσπωσε ο Αλογοσκούφης και μπόρεσε να κάνει την κερδοσκοπική του κίνηση χωρίς να το φορτωθεί αφού είχε το πρόσχημα του νόμου για το 20%.

  Όσο για τον ΠΑΟ, αφήστε τα καλύτερα.

  Και δεν τα λέω εγώ, αν δείτε την πορεία των μετοχών της MIG και της MARFIN POPULAR θα δείτε ότι δεν πείθει τους επενδυτές...

  Τι λέμε λοιπόν; Αφού δεν κατάφερε και τίποτε σπουδαίο με όσους κλάδους ασχολήθηκε μέχρι τώρα (μάλλον underperform κάνει...), από που κι ως έχουν αρκετοί την βεβαιότητα ότι θα σώσει την ΟΑ?

  Μακάρι να τα καταφέρει, αλλά όπου λαλούν πολλά κοκόρια...

 27. KaryID avatar
  KaryID 05/02/2009 22:08:04

  @32: underperform αλλά και προσεκτικό show off ...
  συμφωνώ με αρκετά από όσα λες, παρόλο που δεν έχω σχέση με το ... σπορ (γενικότερα), το ανησυχητικό είναι ότι διαθέτει δεξαμενή φιλάθλων αλλά και εργαζομένων ως υπομόχλια.

 28. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/02/2009 22:21:22

  πάντως για να μην τρελλαθούμε...
  έλεγα να μην πω αλλά θα πω.

  Κατ' αρχάς, στην πιατσα, πριν γίνει πρόσφατα μεγάλος και τρανός, θωρήθηκε ότι ξέρει τις αποχρώσεις του μαυ΄ρου και του γκρίζου χρήματος... Στην πιάτσα, εγώ δεν ξέρω τίποτα

  Στις αρχες τις καριέρας του έκανε κάτι επιθετικά και καουμπόϊκα, όχι αναγκαστικά παράνομα, αλλά ουτε πολλύ ευγενικά.

  Το πως του έδωσε η Ελλάδος άδεια για Τράπεζα είναι λίγο δυσνόητο (αλλα άντε βρες τον Γκαργκάνα)

  Η εξαγορά της Δέλτα, χμμμ ήταν ή δεν ήταν μέρισμα του μεσονυχτίου

  Για τον ΟΤΕ, μην ξαναπείτε "ωραία ιδιωτική δουλειά", σε πολιτισμένες χώρες που ευδοκιμεί ο Μαντοφ, θα ήταν ποινικό. Αλλά ο Πιλάβιος δεν το κατάλαβε.

  Κατά τα άλλα, έχει κότσια (ή πλάτες)

 29. fantomas avatar
  fantomas 05/02/2009 23:48:27

  ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΞΕΡΩ.......
  ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ!!!
  ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΡΟΛ ΚΑΙ ΛΟΥΠ ΣΕ ΕΝΑ ΚΥΚΛΟ!!
  ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ!!

 30. Σπύρος Κρητικός avatar
  Σπύρος Κρητικός 06/02/2009 00:51:55

  Μπορεί για τον επιχειρηματία Βγενόπουλο να μην ξέρουμε πολλά. Ίσως να νοιάζεται μόνο για κέρδη. Ίσως να έχει αγαθές προθέσεις. θα δείξει.

  Όμως για τον σπουδαστή- αθλητή -άνθρωπο Βγενό ξέρουμε. Εργατικός, έξυπνος, δραστήριος, συνεπής, οργανωτικός.

  Τον ζήσαμε και λίγες ώρες στη Βουλή. Στον Ιερό αυτό χώρο που οι επαγγελματίες πολιτικοί λένε σοφίες και βλακίες αντάμα.

  Εκεί, εντός έδρας για τους βολευτές μας, έδειξε ένα ηγετικό πρόσωπο και έπεισε πολλούς πολίτες οτι,

  δεν πρέπει να τον φοβόμαστε.

  Αντίθετα φόβο προκαλούν πολλοί γρεκύλοι της άκρας & λαικής δεξιάς, αρκετοί ψευτοσοσιαληστές πασοκοι και ορισμένοι χορτασμένοι της αριστεράς.

  Κάθε σύγκριση με κοσκοτάδες και άλλους απατεώνες περιτεύει.

  Το μόνο άσχημο είναι οι βαζελικές του αγάπες.

 31. Μακρης Κωνστ. avatar
  Μακρης Κωνστ. 06/02/2009 03:12:29

  ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  Αξιοτιμοι Κυριοι ,αφου επαφιεστε πλεον στην αντιληψη για την κατανοηση της Αξιας της Ολυμπιακης για την Ελλαδα , και επειδη αντιληψη διαθετουν και αλλοι σε αυτην την Χωρα και όχι μονον οι μεγαλοι επιχειρηματικοι ομιλοι ,σας καταθετω δημοσιως και ανοικτα την προσφορα μου , οσα προσφερει σαν τελικη του προσφορα, ο Βγενοπουλος η καποιος άλλος , προσφερω συν 1.000.000 Ευρω παραπανω.
  Σαν αξιοι θεματοφυλακες των συμφερωντων του Ελληνικου κρατους όπως εισαστε δεν θα αγνοησετε την προσφορα μου προφανως ,αλλωστε ηλιου φαεινετορον είναι ότι ο ορος που θετετε πληρειτε καλυτερα από εμε ,εν προκειμενω ,παρα από έναν απλο υπαλληλο επι προμηθεια!!!
  Αλλωστε προφανες είναι ότι το Επιχειρηματικο του σχεδιο είναι αμφιβολου επιτυχιας ,μιας και όπως ανεκοινωθει στον τυπο, η μελοντικη εξελιξη της Εταιρειας ,στηριζεται σε οικονομιες κλιμακος και συνεργιες αντιφατικων συνισταμενων.
  Κατανοητο είναι ότι το γιαουρτακι της Δελτα , το σαντουιτσακι της Everest και το Χαμπουργκερακι της Goodys , ότι θα προσδοσουν καποια οικονομια κλιμακος στο κοστος των γευματων ,αλλα τα κυριαρχα κοστοι σε μια αεροπορικη εταιρεια είναι αλλα και βεβαιως γνωστα.
  Ειμαι στην διαθεση σας λοιπον να σας αναλυσω το δικο μου Επιχειρηματικο σχεδιο και βεβαιως δημοσιως στην Ελληνικη Βουλη , κατά την πρακτικη που εφηρμοσθει και με τον κ. Βγενοπουλο ,και να διατηρηθει το εθιμικο της πληρους διαφανειας προς τον Ελληνικο Λαο.

 32. M.Marianou avatar
  M.Marianou 06/02/2009 07:17:54

  FactorX your blog is great.
  O.Airlines accepted offers in compliance with their tender.Legally they should accepted the highest offer,they decided to cancel the sale to avoid political cost.
  They knew about the highest offer the evening on January 30,2009, but they announced it on Feb 4,2009.
  Marfin made an offer a day later,Marfin has no clue about what is for sale and yet they offer 200m.This is 100% for political reasons,no way is real,this offer is a joke.

 33. Νίκος avatar
  Νίκος 06/02/2009 09:36:43

  "οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες που θα συγκινηθούν από την κυβερνητική έκκληση και θα ανταποκριθούν αποτελούν άραγε το τελευταίο καταφύγιο για την κυβέρνηση, μετά το φιάσκο" Αν δεν κάνω λάθος ο κ. Βγενόπουλος εκπροσωπεί αραβικά κεφάλαια του Κουβέιτ. Μου μυρίζει ύποπτη μεθόδευση για να πάει η Ολυμπιακή στους εμίρηδες.

 34. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/02/2009 09:49:10

  Οι εμίρηδες αποσύρθηκαν. Ήρθε η ώρα για τους κακομοίρηδες.

 35. anetos avatar
  anetos 06/02/2009 10:36:01

  Συμφωνώ για τον Βγενοπουλο με τον Helmut και τον archaeopteryx αλλά
  Συγκρίνοντας με τους άλλους (πολιτικούς ,ΜΜΕ ,και λοιπους "παράγοντες) Έχει τσαγανό και θέληση και το έδειξε , πιθανά δεν είναι δαιμόνιος σαν τον Οναση Αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον «δόκτορα» Κωσκοτα (κατ αρχάς δεν είναι αγράμματος ), έτσι και αλλιώς τους παίζει στα δάκτυλα όλους αυτούς τους παρηκμασμενους δημόσιους «ανδρες» Έστω και μονόφθαλμος μπροστά στους τυφλούς και ηλίθιους ειναι κατι ...
  Σίγουρα ούτε και στον χώρο του με την τράπεζα δεν κατάφερε κάτι ποιοτικά διαφορετικό .Μπορεί όμως όλα αυτά να τα βλέπει σαν πέρασμα στην πολιτική. ...?

  Βλέπετε καμιά άσπρη μέρα για την προοπτική της Ελλάδας από όλους τους υπόλοιπους ? Βενιζέλος δεν φαίνεται στο βάθος του ορίζοντα με τίποτα και ας τον έχει η χώρα ανάγκη... μήπως λοιπόν από το ολότελα καλή είναι και παναγιωταινα ?
  Δεν θα έπρεπε κάποιοι από άλλους χώρους του byssines (χορτάτοι και φιλόδοξοι) ν' ασχοληθούν και με την πολιτική μπας και παρασύρουν και αυτούς που δεν θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά επειδή σιχαίνονται τα λαμογια που της δημοσιας ζωης ?

 36. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/02/2009 10:43:54

  Οι εμίρηδες είχαν μόνον ένα 20% της MIG, νομίζω ότι τελευταία μειώθηκε κάπως το ποσοστό τους - πάντως εξακολουθούν να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος.

  Τώρα, να σας πω την αλήθεια, αν ήταν να τον πάρει τελικά η Deutsche Telekom τον ΟΤΕ, καλύτερα δεν θα ήταν να τον είχε πάρει ο Βγενόπουλος;

  Strange Attractor, δεν λέμε το ίδιο. Του Βγενόπουλου τα λεφτά ξέρουμε ποιανού είναι (του Βγενόπουλου και των λοιπών μετόχων της MIG). Του Κοσκωτά τα λεφτά ΔΕΝ ξέραμε ποιανού είναι. Εκτός αυτού υπήρχε και μια εμφανέστατη σχέση με την τότε κυβέρνηση, δια του Κουτσόγιωργα. Δηλαδή τώρα εσύ έρχεσαι και λες "και των δυο δεν είναι δικά τους", αλλά η διαφορά είναι ότι ο ένας τα εμφάνιζε για δικά του χωρίς να είναι (Κοσκωτάς), ενώ ο άλλος μας λέει και ότι δεν είναι δικά του και ποιανών είναι και είναι και πολύ εμφανές ότι είναι αυτονών.

  Χέλμουτ, τι να σου πω βρε αδερφέ. Σε καιρούς καταποντισμού όλων των μετοχών εσύ έρχεσαι και μας λες "έπεσαν οι μετοχές του". Τι μας λέτε ρε παιδιά, να μην τρελαθούμε. Να σημειώσουμε άραγε ότι η Μαρφίν είναι η μόνη τράπεζα που δεν πήρε από τα 28 δις; Συγγνώμη, αλλά ο τύπος τους βάζει ΟΛΟΥΣ γυαλιά. Όχι μόνον τους πολιτικούς, αλλά και τους επιχειρηματίες.

  Κανένας δεν είναι τέλειος και πρέπει να είμαστε με το όπλο "παρά πόδα" για να φωνάξουμε και να πιέσουμε για οποιαδήποτε παρεκτροπή δούμε είτε από το Βγενόπουλο είτε από οποιονδήποτε άλλον. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει όχι μόνον παρεκτροπή, αλλά ούτε υποψία παρεκτροπής (μόνη ύποπτη δραστηριότητα για μένα είναι η ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό, διότι όλοι αυτοί που μπλέκονται με το ποδόσφαιρο έχουν συνήθως τη λαϊκή επιρροή στο μυαλό τους). Αν φωνάζουμε τώρα που δεν υπάρχει τίποτα, δεν θα μας πιστεύουν όταν φωνάξουμε τη στιγμή που θα υπάρχει.

  Και κάτι τελευταίο. Όταν η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση έψαχναν για αγοραστή του ΟΤΕ, η Deutsche Telekom δεν συγκινήθηκε, ούτε καμιά άλλη σοβαρή εταιρία. Πήγε ο Βγενόπουλος, τους πούλησε τον ΟΤΕ πακέτο το 19,9% και μετά προχώρησε το πράγμα. Αυτό για πολλούς ήταν ύποπτο, αλλά υπάρχει και η άλλη εξήγηση: η απόλυτη ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των κυβερνώντων, που για μένα είναι πιο πειστική εξήγηση. Η ουσία είναι ότι και η ΕΕ τη βρήκε νόμιμη την όλη ιστορία και ποτέ κανένας δεν μπόρεσε να του προσάψει το παραμικρό. Κατά του ΓΑΠ (και του Τσίπρα) έκανε αγωγή και μετά ο ΓΑΠ τον δέχτηκε στο γραφείο του με δόξα και τιμή. Αυτά.

  Επαναλαμβάνω: να φωνάξουμε μόλις δούμε κάτι πραγματικά ύποπτο. Όχι χωρίς να παίζει τίποτα ουσιαστικό.

 37. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/02/2009 10:45:29

  Εννοούσα "των εμίρηδων και των λοιπών μετόχων της MIG", όχι "του Βγ. και των λοιπών".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.