Ο Βαρουφάκης και η ομάδα διαπραγμάτευσης παίζουν τον «παπά»
23/02/2015 22:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βαρουφάκης και η ομάδα διαπραγμάτευσης παίζουν τον «παπά»

Μπορεί την Παρασκευή να γλιτώσαμε από του χάρου τα δόντια, αλλά τα καρναβάλια της κυβέρνησης αποφάσισαν να μας οδηγήσουν σε νέο έμφραγμα.

Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Μπορεί την Παρασκευή να γλιτώσαμε από του χάρου τα δόντια, αλλά τα καρναβάλια της κυβέρνησης αποφάσισαν να μας οδηγήσουν σε νέο έμφραγμα.

Έστειλαν μια πρώτη λίστα με μεταρρυθμίσεις που προτείνουν στην τρόικα η οποία είναι φυσικά ακοστολόγητη, ασαφής, μια έκθεση ιδεών από αυτές που μόνο ο Βαρουφάκης μπορεί να φτιάξει.

Προφανώς επειδή έχει πάρει στην πλάκα την όλη υπόθεση και δεν έχει πρόβλημα να γίνει η χώρα… Κούγκι, αποφάσισε μια ακόμη φορά να παίξει παιχνίδια.

Έστειλε λέει κάτι πυλώνες του προγράμματος της Θεσσαλονίκης με το πώς θα πολεμήσει τη διαφθορά, την φοροδιαφυγή και την ανθρωπιστική κρίση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη λίστα της κυβέρνησης περιλαμβάνονται:

1. Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

2. Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

3. Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:

α. Δίκαιο φορολογικό σύστημα

β. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

γ. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς

δ. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).

ε. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα –μείωση της γραφειοκρατίας

Δηλαδή για να καταλάβουμε: Έγινε χαμός την Παρασκευή και γλιτώσαμε τον «ξαφνικό θάνατο» στο παραπέντε για να τους στείλουμε το… πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; Και γιατί δεν τους το δίναμε στο προηγούμενο Eurogroup να γλιτώσουμε και τα e-mail;

Την ίδια στιγμή, όποιος διαβάζει πίσω από τις λέξεις καταλαβαίνει ότι οι δανειστές είναι… έτοιμοι και μας περιμένουν. Έστειλαν ήδη το πρώτο μήνυμα που λέει ότι δε δέχονται τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο γιατί τα θεωρούν μονομερείς ενέργειες. Αλλά ακόμη και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις δύσκολα θα περάσει αν δε γίνουν αλλαγές που θα «κόβουν» τους επαγγελματίες μπαταχτσήδες.

Υπάρχουν κι άλλα μηνύματα. Όπως να διώξουμε τον Βαρουφάκη γιατί είναι εκτός τόπου και χρόνου ή να πάψουμε να βρίζουμε τους Γερμανούς από τους οποίους ζητούμε να μας ξαναδανείσουν.

Και καλά. Είναι ανεπίτρεπτο να επεμβαίνουν οι ξένοι στην επιλογή των υπουργών που θα μας κυβερνήσουν. Τον Βαρουφάκη γουστάρουμε, αυτόν θα έχουμε. Όπως επίσης και δεν είναι απαραίτητο να «αγαπάμε» και να μας «αγαπούν» οι Γερμανοί. Αυτά είναι άλλης τάξης συζήτηση. Όμως, σε μια πολύ κρίσιμη διαπραγμάτευση, τώρα που η πατάτα καίει όσο ποτέ η κυβέρνηση παίζει την «παλαβή». Στέλνει εκθέσεις ιδεών, προσπαθεί να ξεγελάσει τους «κουτόφραγκους» και μαζί και τον ελληνικό λαό. Εγκλωβισμένος ο Τσίπρας στο κόμμα – Βαβέλ, με τους Γλέζους, τους Λαπαβίτσες και τους Λαφαζάνηδες να καραδοκούν, δεν τολμά να κάνει πέντε σωστά βήματα για τη χώρα.

Τι θαρρεί; Ότι οι «χαζοευρωπαίοι» θα τσιμπήσουν με τα περισπούδαστα μέτρα του Βαρουφάκη και θα μας δώσουν άφθονο χρήμα γιατί είμαστε μάγκες;

Δυστυχώς, το έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Παίζουν καθυστέρηση, όμως, το «ατύχημα» δεν είναι δύσκολο να γίνει εκεί που δεν το περιμένεις.

Την ίδια στιγμή που ο Βαρουφάκης και η ομάδα διαπραγμάτευσης παίζουν τον «παπά», η οικονομία καταρρέει. Πηγές λένε ότι ο προϋπολογισμός θα κλείσει με τρύπα 10 δις ευρώ! Οι τράπεζες έχουν χάσει καταθέσεις 25 δις ευρώ, η πραγματική οικονομία έχει παγώσει. Η κατανάλωση έχει υποχωρήσει σημαντικά και δεν υπάρχει ούτε ένας κλάδος που να δείχνει ανάκαμψη ουσιαστική και αισιοδοξία για το μέλλον. Οι υπουργοί του Τσίπρα έχουν πιάσει στασίδι στα τηλεοπτικά παράθυρα και στις εφημερίδες και δίνουν αβέρτα συνεντεύξεις ενώ ο Βαρουφάκης σπαταλά το χρόνο του απαντώντας με μηνυματάκια στο διαδίκτυο στον κάθε απίθανο δημοσιογράφο. Κατά τα άλλα λέει ότι είναι υπουργός Οικονομικών.

Πρέπει να ξυπνήσουν στο Μαξίμου και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Δεν είναι πλέον αντιπολίτευση, ας αποφασίσουν τι θέλουν. Θέλουν να κάνουν τη στροφή στο ρεαλισμό; Ας την κάνουν και γρήγορα γιατί η οικονομία διαλύεται;

Δε θέλουν και θα κατευθυνθούν προς τη ρήξη; Ας το κάνουν γρήγορα για να δούμε που θα πάμε. Θα πάμε σε παράλληλο νόμισμα; Σε δραχμή; Τουλάχιστον να ξέρουμε να προετοιμαζόμαστε.

Όμως, αυτή η στάση αναμονής, αυτό το μπάχαλο και η μπαρούφα πρέπει να κοπεί μαχαίρι. Δεν θα μας περιμένουν μέχρι το τέλος. Θα μας τσακίσουν κι εμείς θα δίνουμε συνεντεύξεις και θα ακκιζόμαστε με τον… ροκά Βαρουφάκη.

Έλεος, λοιπόν. Σταματήστε εδώ και τώρα πριν να είναι αργά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vassilis avatar
  Vassilis 23/02/2015 23:33:00

  Θα ξυπνησουν?

 2. Hunter avatar
  Hunter 23/02/2015 23:41:16

  Όπως βλέπουμε, ούτε κουβέντα για απόλυση υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων (τουναντίον προσπαθούν να περάσουν επαναπροσλήψεις), για ιδιωτικοποίηση ζημιογόνων ΔΕΚΟ, για άνοιγμα "κλειστών" επαγγελμάτων, για άνοιγμα του ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού και γεμικότερα για τις αληθινές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κράτος... Αυτό που έστειλε ο Βαρουφάκης, δεν είναι ούτε καν έκθεση ιδεών, ούτε καν κομμάτι από κακοφτιαγμένο businessplan. Είναι γράμμα στον Άη-Βασίλη...

  • Nop avatar
   Nop @ Hunter 24/02/2015 09:57:33

   Για πες μου, ποιος τόλμησε να αγγίξει δημόσιο και τα πραγματικά κλειστά; Μην τρελαθούμε και η ΧΑ να έρθει επάνω (τους σιχαίνομαι, σαν παράδειγμα το αναφέρω), το δημόσιο δεν θα τολμήσουν να το αγγίξουν. Χρειαζόμαστε μια Θάτσερ επειγόντως, αλλά δεν την βλέπω πουθενά.

 3. Νάσος Π. avatar
  Νάσος Π. 24/02/2015 00:49:48

  Είναι προφανές ότι η λίστα με κάποιες από τις θέσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης που έστειλαν στους δανειστές,σκοπό έχει περισσότερο να κατευνάσει τους αντιφρονούντες στις επαναστατικές συνιστώσες μέσα στο κόμμα,παρά να πείσει τους ευρωπαίους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνουν. Όσο περνάει ο καιρός,τα προβλήματα του Τσίπρα στο εσωτερικό από τις συνιστώσες,θα αυξάνονται θεαματικά,παράλληλα με τις πιέσεις των εταίρων,σε σημείο που πιά δεν θα μπορεί να ισορροπήσει τις καταστάσεις. Εύχομαι μόνο,οι κινήσεις του να είναι πιό γρήγορες από τις εξελίξεις...

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 24/02/2015 01:00:16

  Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, βρέξει-χιονίσει, από τα ξημερώματα λένε οι συνταξιούχοι θα περιμένουν στις ουρές για να εισπράξουν τη σύνταξή τους και να ταΐσουν εγγονάκια τους. Αυτό.

 5. tsakali avatar
  tsakali 24/02/2015 01:08:33

  ο μπαρουφακης ελαλησε !!! καλες δραχμες αδέρφια χαχαχα

 6. johndim avatar
  johndim 24/02/2015 01:29:17

  Περαστικά μας σύντροφοι!!!!!!

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 24/02/2015 01:46:06

  “Πρώτα η Ελλάδα” http://www.capital.gr/news.asp?id=2237391

 8. airman avatar
  airman 24/02/2015 07:18:54

  Το πρόβλημα μεταξύ Κυβέρνησης και "θεσμών" το περιέγραψε γλαφυρά ο Τζήμερος, που από το τίποτα παραλίγο να μπει στη Βουλή το Μάη του 2012. Οι "θεσμοί" ζητάνε αρχείο σε excel και η Κυβέρνηση τους στέλνει αρχείο σε word. Κατά τα άλλα τα e-mail τους πειράζουν!

 9. Jim Beam avatar
  Jim Beam 24/02/2015 10:29:56

  Τα ζητήματα που έχουν ανοίξει τον ένα μήνα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ειναι πολλά, επικίνδυνα και σοβαρά. Επηρεάζουν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ και όλους τους συμμάχους μας. Δεν ειναι καθαρά οικονομικό - λογιστικό το θέμα, ειναι γενικότερο και αφορά την θεση μας στον κόσμο και την σχέση μας με τον υπόλοιπο κόσμο. Πρεπει δηλαδή να υπάρχει μια στρατηγική και οχι μόνο πυροτεχνήματα και φανφάρες που το μόνο που καταφέρνουν ειναι να διώχνουν τους συμμάχους και να φοβίζουν αυτούς που θα ήθελαν να γίνουν σύμμαχοι μας. Θα μείνουμε μόνοι, άστεγοι, άποροι ..... Σαν έθνος ! Τα γεωπολιτικά παιχνίδια σε σχέση με την οικονομικη ανεπάρκεια θα μας οδηγήσουν οχι στα βράχια μόνο αλλά 100 χρόνια πίσω. δεν χρειάζεται λοιπόν να υπερεκτιμά με τις δυνατότητες μας .... Και να υποτιμούμε τους άλλους .... Με δυο λ !!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.