#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/09/2011 14:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βαγγέλης έχει νεύρα…Νευράκια έχει φαίνεται ο Ευ. Βενιζέλος και δεν του αρέσει τι γράφει ο Κυριακάτικος τύπος για το ναυάγιο των συνομιλιών με την τρόικα. Αποφάσισε λοιπόν κυριακάτικα να διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα και να μας κάνει και μαθήματα εθνικής ευθύνης. Όλοι εμείς που βλέπουμε να καταρρέει η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα λάθη της και στην αδυναμία της να χαράξει μια σωστή οικονομική πολιτική, είμαστε οι τρελοί. Είναι μήπως τρελοί και οι τροικάνοι που βλέπουν ότι τίποτε δε γίνεται σωστό στη χώρα αυτή;

Ο κ. Βενιζέλος στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για δημοσιεύματα που στοχεύουν στην καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας και κινδυνολογίας και συνεχίζει: «Η αναλυτική αυτή παρουσίαση δεν απευθυνόταν μόνο στην ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και στο διεθνές ακροατήριο. Τελούσε, άρα, υπό τον έλεγχο και των θεσμικών συνομιλητών μας. Η σχετική ανακοίνωση της τρόικας είχε το ίδιο περιεχόμενο με την ανακοίνωση που έκανα. Είναι, συνεπώς, λυπηρό να ανακυκλώνονται με επίμονο τρόπο δημοσιογραφικο-πολιτικά σενάρια που στοχεύουν στην καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας και κινδυνολογίας, χωρίς να γίνεται αντιληπτό ότι αυτό είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για την εθνική οικονομία και την πληγωμένη αυτοεκτίμηση του ελληνικού λαού».

«Υπάρχει μήπως κάποιος στη χώρα μας που δεν θέλει να ληφθούν μέτρα ανάσχεσης, αλλά μέτρα επίτασης της ύφεσης; Ελπίζω όχι. Υπάρχει κάποιος στη χώρα μας που δεν θέλει να κινηθούμε δυναμικά προς την κατεύθυνση των αναγκαίων ριζοσπαστικών διαρθρωτικών αλλαγών που ενισχύουν την εθνική μας ανταγωνιστικότητα και μας επιτρέπουν να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της κρίσης; Ελπίζω όχι», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Όλα αυτά τα θέματα αλληλοεπηρεάζονται, με κοινό παρονομαστή τη δική μας υποχρέωση να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας έναντι των εταίρων μας, δηλαδή να κάνουμε όλα όσα πρέπει για την ανασυγκρότηση της χώρας, όχι επειδή μας το επιβάλουν έξωθεν, αλλά γιατί αυτά που δεν κάναμε επί χρόνια πρέπει οικειοθελώς να γίνουν τώρα, σε ελάχιστο χρόνο, στο όνομα των παιδιών μας», υπογράμμισε ο υπουργός.

Αυτά κι άλλα είπε ο εκνευρισμένος κ. Βενιζέλος διότι δεν του άρεσαν τα γραφόμενα στον τύπο. Έπρεπε δηλαδή να υιοθετηθούν όσα είπε την Παρασκευή. Οι αμπελοφιλοσοφίες που κανείς δεν πίστεψε είναι για τον κ. Βενιζέλο η μόνη αλήθεια. Ότι γράφουν οι άλλοι είναι βλαπτικό για την πατρίδα.

Τις δικές του ευθύνες στο χάλι της οικονομίας δεν τις βλέπει ο υποψήφιος… πρωθυπουργός;

Ή μήπως προσπαθεί να βγάλει απ’ έξω την ουρά του μπας και διασωθεί πολιτικά;

Αλλά δείτε μερικά από τα δημοσιεύματα που εκνεύρισαν τον ....αναπληρωτή πρωθυπουργό

Η Ελλάδα στο όριο - Μεταξύ νέων μέτρων, εκλογών και χρεοκοπίας

Ρώσικη ρουλέτα με τρόικα, εκλογές και έκτη δόση

Οι 10 κίτρινες κάρτες της τρόικας

Οι απολύσεις δοκιμάζουν την κυβέρνηση

ΣΧΟΛΙΑ

 1. φωνη avatar
  φωνη 04/09/2011 15:15:42

  Ο Βενιζέλος εκτός από υποψήφιος στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ είναι και Υπουργός Οικονομικών του ελληνικού λαού.

  Είχε την υποχρέωση να ενημερώσει χωρίς αερολογίες τον ελληνικό λαό για τον ακριβή αριθμό του ελλείματος, για τον τρόπο που θα ανακόψει την ύφεση και για τα νέα μέτρα που θα πάρουν μετά τη ΔΕΘ.

  Αν δεν τα γνωρίζει αυτά να παραιτηθεί από Υπουργός Οικονομικών. Αν τα γνωρίζει, αλλά δεν είναι σε θέση να τα πει να μη δίνει συνεντεύξεις Τύπου γιατί γελιοποιείται.

  • juliet avatar
   juliet @ φωνη 04/09/2011 15:51:02

   Χθες σε πάνελ δελτίου είπε η Γράψα διώξαμε το ΝΔΤ!!!!!!!!!!θράσσος λες και μιλάνε σε τσιράκια τους.
   Πίστευεις πραγματικά ότι ξέρουνε τι τους γίνεται ,να σου πω το σενάριο.Θέλω τόσα για πληρωμές Χ, πόσα έχω Ψ,-μου λείπουνε ψ-χ=-Α,άρα έλλειμα.Δίνω μια παραγγελία για να καλύψω το έλλειμα και να πάρω και στα παιδιά παπούτσια ,αφού πήρα που πήρα.
   Σου τα γράφω γελοία γιατί νομίζεις ότι ξέρουνε τι κάνουνε;παίζουνε στη πλάτη του πολίτη χωρίς κανένα ενδοιασμό και καμμία σκέψη για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας.
   Θεωρείς τον Μπένυ οικονομολόγο ,αερολόγο ναι ,ένα παγώνι είναι που καμαρώνεται και μόλις δει τα πόδιά του κράζει .

   • φωνη avatar
    φωνη @ juliet 04/09/2011 16:02:38

    Την είδα τη Γράψα να μην ξέρει ποιο από τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ για τις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα ισχύει ως αλήθεια που μπορούν να τη λένε και επίσημα στα δελτία ειδήσεων.

    Έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.
    Η οικονομία δεν ξέρουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Τα νούμερα όλα έχουν εκτροχιαστεί και η τροίκα τους λέει ότι είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι.
    Απολύουν όσους τους λένε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η οικονομία, αλλά δεν τους αρέσει.
    Πέρνουν μέτρα για το ΦΠΑ 23% που γελάνε όλοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, το μισό ΠΑΣΟΚ φωνάζει να το πάρουν πίσω γιατί γίνονται ρεζίλι και οι εστιάτορες τραβάνε τα μαλλιά τους.
    Δεν μπορούν να ομολογήσουν αυτά που ζητάει η τρόϊκα και πάρε και κατάλαβε αν μπορούν να τα πράξουν.
    Δεν μπορούν να κάνουν ομιλία στη ΔΕΘ και τρέμουν τις αντιδράσεις του κόσμου.
    Δεν μπορούν να μαζέψουν τους υπουργούς τους. Ο ένας παραιτήθηκε, ο άλλος μαλώνει με τον προκάτοχό του, ο άλλος λέει είμασταν δημαγωγοί, ο άλλος λέει είμαστε "συντεχνιακά συμφέροντα", ο άλλος λέει πάμε σε εκλογές, ο άλλος λέει πάμε σε συγκυβέρνηση, ο άλλος λέει εκλογές το 2013

    Υπάρχει άνθρωπος επί ελληνικού εδάφους που πιστεύει ότι αυτοί κυβερνάνε; Όλοι ξέρουμε ότι η κυβέρνηση έχει πέσει και περιμένουμε αυτούς να το ομολογήσουν.

    • juliet avatar
     juliet @ φωνη 04/09/2011 16:06:22

     Τη Ντόρα την θέλουνε; να πάει να δεις για πότε διαλύονται και γίνονται εκλογές.

     • φωνη avatar
      φωνη @ juliet 04/09/2011 16:19:10

      Μα διαλυμένοι είναι juliet μου. Δεν κυβερνάνε, δεν μπορούν.

      Κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους θα κοροιδέψουν και εμάς τώρα;

      Όλοι φωνάζουν ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός.-

     • juliet avatar
      juliet @ φωνη 04/09/2011 17:06:16

      Οχι όλοι,ακόμη υπάρχουνε αυλικοί που τρυγούνε το μέλι ακόμη και αν το πληρώνουμε εμείς.
      Κοίτα σε μια βιαίη ανατροπή μη βρεθούμε μπροστά σε χρυσά παλάτια που δεν τα έχουμε φανταστεί ποτέ,βλέπε Λιβύη.
      Εγώ προσωπικά ,με αυτή τη κατάσταση στρεσάρω ,γιατί και οι Ρουμάνοι είπανε για τον Νικολάε ότι θα φύγει .....αλλά διαλυθήκανε,ισοπεδωθήκανε μέχρι να πάρουνε την πιο γενναία απόφαση στην Ιστορία ,να τον εκτελέσουνε.

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/09/2011 15:22:45

  Η τρίτη παράγραφος θυμίζει έντονα Παπακωνσταντίνου...στη Βουλή...

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/09/2011 15:49:53

  Υπάρχει μήπως κάποιος στη χώρα μας που δεν θέλει να ληφθούν μέτρα ανάσχεσης, αλλά μέτρα επίτασης της ύφεσης; Ελπίζω όχι....

  εξαιρείται το ΥΠΟΙΟ με νέες οριζόντιες μειώσεις στο Δημόσιο αναδρομικά από 01/01/2011 (ενώ στο βιλαέτι του κάνουν συμφωνίες προσωπικών διαφορών), νέα αύξηση του ΦΠΑ, νέους φόρους ...μέχρι και κεφαλικούς...

  Κατανοώ βέβαια τον Υπουργό δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο παρά να μιλάει, καθώς για καφέ δεν μπορεί να πάει έχει εχθρική σχέση.

  ΥΓ

  Ελλάδα μια χώρα όπου ένας συνταγματολόγος κρίνει την έκθεση οικονομικών ενός οικονομολόγου και οι Νόμοι είναι PROTευοντα (που έχει η Βουλή ψηφίσει) υποδεέστεροι του εθνικού συμφέροντος και τακτοποιούνται με αναδρομικές ρυθμίσεις, ενώ η Φινλανδία είναι επιτυχία ή όχι ανάλογα με τη σκοπιμότητα των δελτίων των 20,00 .

  Αλήθεια κύριε Βενιζέλο φαντάζομαι ότι θα απολύσατε και από την ΕΛΣΤΑΤ και το ΚΕΠΕ τους συντάκτες της μη επιστημονικής έκθεσης, σωστά; Γιατί κάπου υπάρχει αλλού το λάθος τότε, ίσως σε κανένα καθρέπτη.

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/09/2011 15:56:45

  Τι διαστάσεων ο καθρέφτης; γιατί είπαμε να περικοπούν οι δημόσιες δαπάνες!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΕΥΑ 04/09/2011 16:00:43

   Τζαμαρία αντανακλαστική.

   • juliet avatar
    juliet @ Ο Ιθαγενής 04/09/2011 16:08:30

    Πίανει χώρο και είπαμε οικονομία-είπαμε σε οικονομικών απευθυνόμαστε- ,προτείνω πολυδιάστατο.

 5. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 04/09/2011 17:20:58

  Δηλαδή κύριε Βενιζέλο ο Καραμανλής ήθελε ύφεση; γιατί λοιπόν έπεσε;Να σου πω εγώ γιατί: γιατί ερχόσουν ΕΣΥ μαζί με τον αρχηγό σου ΓΑΠ ΜΕ 32δις ευρώ τα οποία δεν μπορούσε να βρεί ο Καραμανλής. Αντί λοιπόν να ΚΟΨΕΙΣ ΤΟΝ ΖΒΕΡΚΟ ΣΟΥ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΌ ΣΟΥ να τα βρείς ψάχνεται αμφότεροι τους ΠΑΤΟΥΣ ΣΑΣ. Άντε λοιπόν στα τσακίδια και εσείς και η παρέα σας

 6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 04/09/2011 17:46:34

  "...και των θεσμικών συνομιλητών μας".
  Θεσμικός σας συνομιλητής και εντολέας σας κε. Υπουργέ είναι μόνον ο ελληνικός λαός ή μήπως κάνω λάθος κε.Καθηγητά;Απορώ πώς καταδέχεστε να δέχεστε εντολές και υποδείξεις από μεσόβαθμα στελέχη που δεν είναι καν ομόλογοί σας.Κατάντια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.