#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/11/2013 12:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Α. Γεωργιάδης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για "διαπλοκή" με φαρμακευτικές(Ανανεωμένο) Η σύγκρουση του Αδωνη Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με συγκεκριμένα συμφέροντα στο χώρο της Υγείας και δη των φαρμάκων δεν είναι μια απλή υπόθεση. Και οι καταγγελίες του υπουργού για σύνδεση της Κουμουνδούρου με επιχειρηματίες του χώρου, επίσης δεν πρέπει να μείνει στον αέρα.

Αυτό που είδαμε ξαφνικά ήταν ότι το... κόμμα του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ που πολεμά αλύπητα το κεφάλαιο, εμφανίζεται να μην ψηφίζει ένα νομοσχέδιο που θα μειώσει τις τιμές σε 6.000 φάρμακα. Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ με εντελώς λαϊκίστικο τρόπο και καθ' όλα αντιεπιστημονικό ότι ο λαός θα παίρνει φάρμακα από το Μπαγκλαντές, ότι τα γενόσημα θα σκοτώσουν κόσμο και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Κι εμφανίζεται το κόμμα του λαού να συμπαρατάσσεται με τους φαρμακοβιομήχανους οι οποίοι φυσικά δεν θέλουν μειώσεις τιμών και λένε ότι θα αποχωρήσουν από την ελληνική αγορά και δεν θα βρίσκει ο κόσμος φάρμακα. Το συμπέρασμα; Ή τα πληρώνετε ακριβά, στις τιμές που σας τα δίνουμε ή φεύγουμε και μένετε μπουκάλα. Κανονικός εκβιασμός.

ΣΥΡΙΖΑ μαζί με φαρμακοβιομήχανους τα έβαλαν με τον Γεωργιάδη και πλέον θα ξεκινήσουν και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Για παράδειγμα, σήμερα η εφημερίδα Newsbomb, έχει πρωτοσέλιδο πληροφορίες ότι υπουργοί της κυβέρνησης είναι στα κάγκελα με τον Αδωνη και ζητούν μάλιστα από τον πρωθυπουργό να τον διώξει. Φοβερό... ρεπορτάζ αλλά θυμηθείτε τίνος ιδιοκτησία είναι η εφημερίδα. Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, γιου του Παύλου Γιαννακόπουλου, από τους πιο γνωστούς και πιο μεγάλους φαρμακοβιομήχανους της χώρας. Τυχαίο;

Μπορεί ο καθένας να κάνει κριτική στον κ. Γεωργιάδη και να έχει δίκιο σε πολλά. Ο υπουργός είναι πολλές φορές εκτός της γραμμής του... politically correct, του πολιτικώς ορθού. Σοβαροφανείς υπουργοί, στελέχη και παρατρεχάμενοι φοβούνται ότι ο Αδωνης, επειδή δουλεύει σαν τρελός και φέρνει και αποτελέσματα, τους τρώει τη δόξα. Είναι οι γνωστοί λουφαδόροι της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού που στα δύσκολα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Ο κ. Γεωργιάδης, πριν μερικές ημέρες τόλμησε να πάει επί πέντε ώρες και να ακούει τους γιατρούς να του φωνάζουν, να τον βρίζουν και με κίνδυνο να τον προπηλακίσουν. Αυτός πήγε. Είδατε κανέναν άλλο να πηγαίνει να... χτυπήσει το πέναλτι όταν καίει η μπάλα;

Δείτε το πρωτοσέλιδο της Αυγής με την επίθεση κατά του υπουργού Υγείας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 21/11/2013 15:10:03

  Τόσο η ηλεκτρονική όσο και η έντυπη έκδοση της Newsbomb, δεν έχουν άλλο λόγο ύπαρξης από την υπεράσπιση των συμφερόντων της Φαρμακοβιομηχανίας.
  Είναι προκάλυμα "ενημέρωσης" και προκεχωρημένο φυλάκιο των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ των Βιομηχάνων.
  Από την πρώτη στιγμή έχει αποδυθεί τον έσχατο αγώνα συκοφάντησης των γενοσήμων και υπεράσπισης της παλιάς γνωστής τους πολιτικής, της λαφυραγώγησης των ταμείων.

  • Αλέξης Μαδούρος avatar
   Αλέξης Μαδούρος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 21/11/2013 16:28:53

   Από 5.5 δις φαρμακευτική δαπάνη (όσο και στην Ισπανία!!!) είμαστε περίπου 2 δις σήμερα. Αυτά τα 3.5 δις τάϊζαν, μπούκωναν πολλούς που τώρα στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ! Άδωνη προχώρα εξηγώντας παράλληλα στους αφελείς τι συμφέροντα παίζονται στο παρασκήνιο.

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 21/11/2013 15:47:20

  Προσυπογραφω !Ο Αδωνις αποδεικνυεται μακραν ως ο καλυτερος Υπουργος της Κυβερνησης .Αξιος ο κοτινος της δοξας του !

 3. papadopoulos ilias avatar
  papadopoulos ilias 21/11/2013 15:53:08

  Δηλαδή μια βιομηχανία που παράγει γεννόσημα είναι εναντίον των γεννοσήμων?

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ papadopoulos ilias 21/11/2013 17:59:13

   Η ΒΙΑΝΕΞ πέρα από τα generics που παράγει,είναι subsidiary της Merck.

 4. Lichnee avatar
  Lichnee 21/11/2013 17:57:33

  Γνωρίζοντας από παλαιότερες αναρτήσεις πως ο κ.υπουργός διαβάζει αυτό το site,θα ήθελα να του απευθύνω ως ιατρός καρδιολόγος κάποιες ερωτήσεις.
  Δυστυχώς το post θα είναι μακροσκελές,με αρκετές τεχνικές πληροφορίες και με εξωτερικά links και παρακαλώ το moderation να το αναρτήσει αν πιστεύει ότι δεν παραβιάζεται η αρχή του site.
  Επίσης,σε διαφορετική περίπτωση θα ήθελα (στο βαθμό που είναι αυτό δυνατό) μια επίσημη απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα.
  Το e-mail μου είναι στη διάθεση του admin ούτως ή άλλως.
  1.Τα generics φάρμακα,σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές,μπορούν να έχουν το 80-120% της δραστικότητας του πρωτοτύπου κυρίως λόγω της διαφοράς σε έκδοχα καθώς λόγω αυτής ακριβώς της διαφοράς αλλάζει η απορρόφησή τους από το πεπτικό σύστημα ή τους βλεννογόνους (προφανώς αυτή η διαφορά σε δραστικότητα δεν ισχύει για ενέσιμα).
  Reference: TGA guidance 19
  h*p://www.tga.gov.au/industry/pm-argpm-guidance-19-02.htm
  Πως μπορεί ο ιατρός να είναι λοιπόν βέβαιος ότι το generic δεν θα είναι λιγότερο δραστικό από το πρωτότυπο σε κάποιον ασθενή με εύθραυστες ισορροπίες και με περισσότερες από μια παθήσεις; (Σύνηθες το φαινόμενο να συνυπάρχουν 2 ή και 3 παθήσεις).
  Στην περίπτωση που αναγκαστεί ο ιατρός να χορηγήσει μεγαλύτερη (έως 20%) δοσολογία λόγω του 80-120 rule δεν αυξάνει το κόστος θεραπείας;Και αν η επόμενη παρτίδα είναι δραστικότερη;Είναι λογικό να αλλάζει η αγωγή κάθε μήνα;

  2.Οι μια από τις δύο εταιρίες που μονοπώλησαν τους διαγωνισμούς του δημοσίου πριν από 3 χρόνια είναι οι Generics Pharma Hellas,θυγατρική της Generics (UK) Limited,subsidiary της Mylan inc.Η εν λόγω εταιρία είναι ένας κολοσσός του generic φαρμάκου στον κόσμο με κύκλο εργασιών ~16 δις $ και εργοστάσια κυρίως στην Ινδία και τη λατινική Αμερική.
  Πριν από 2 χρόνια ο FDA τιμώρησε την εν λόγω εταιρία για παραβάσεις στην περιεκτικότητα,την ποιότητα συσκευασίας και τη μη τήρηση κανόνων ασφαλείας στο εργοστάσιο του Πουέρτο Ρίκο.
  Reference:
  h*p://www.fda.gov/ICECI/EnforcementActions/WarningLetters/ucm280069.htm
  Η άλλη εταιρία που πήρε μεγάλες παραγγελίες ήταν η Teva Hellas,θυγατρική της Teva Pharmaceuticals,έτερος κολοσσός generics φαρμάκων με έδρα το Ισραήλ,εργοστάσια στο Πακιστάν και την Κίνα και κύκλο εργασιών 20 δις $
  Το 2011 και το 2012 η Teva βρέθηκε στο "μάτι" του FDA για σωρεία παραβάσεων ασφαλείας,καθαριότητας,παραβλέψεων στις συσκευασίες,"μαύρα" σωματίδια στη δραστική ουσία,ληγμένη δραστική ουσία,ελλειμματικές δόσεις σε φάρμακα (κυρίως ψυχιατρικά) και τέλος για αντικαταθλιπτικό φάρμακο που προκαλούσε τάσεις αυτοκτονίας.
  References:
  h*p://www.fda.gov/Drugs/GuidanceComplianceRegulatoryInformation/EnforcementActivitiesbyFDA/WarningLettersandNoticeofViolationLetterstoPharmaceuticalCompanies/ucm339597.htm
  h*p://www.fda.gov/drugs/guidancecomplianceregulatoryinformation/enforcementactivitiesbyfda/warninglettersandnoticeofviolationletterstopharmaceuticalcompanies/ucm289143.htm
  h*p://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052748704471204575210322401203714
  Αν αυτές οι εταιρίες-κολοσσοί επιτρέπουν στον εαυτό τους τέτοιες ατέλειες πώς μπορώ σαν επαγγελματίας υγείας να τους εμπιστευτώ τη ζωή των ασθενών μου;

  3.Το generic φάρμακο έχει την ίδια δραστική ουσία,σε ίδια συγκέντρωση αλλά διαφορετικά έκδοχα.
  Γνωρίζοντας διάφορες μελέτες ανά τον κόσμο οι οποίες ανέφεραν αλλεργικές αντιδράσεις στα διαφορετικά έκδοχα για ποιο λόγο πρέπει να εκθέσω τον ασθενή σε κίνδυνο αλλεργίας ενώ είναι ήδη ρυθμισμένος με μια αγωγή που λαμβάνει;Και εν τέλει δεν αυξάνεται η νοσηρότητα και άρα και το κόστος λόγω πιθανής νοσηλείας από αλλεργική αντίδραση;
  Δεν βάζω reference εδώ καθώς είναι πάρα πολλές οι μελέτες και παρουσιάζονται 3-4 case report σε κάθε συνέδριο αλλεργιολογίας.

  4.Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές φαρμακοβιομηχανίες,κάποιες από αυτές ιδιαίτερα αξιόλογες με κύκλους εργασιών αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και με εξαγωγές στο εξωτερικό (από τα ελάχιστα πράγματα που εξάγουμε).
  Για ποιο λόγο δεν προωθείται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που και χρήματα αποδίδει στο κράτος μέσω της φορολογίας,και απασχολεί εργαζόμενους στη μάχη κατά της ανεργίας και εν τέλει είναι ελληνική αλλά εταιρίες παγκοσμιοποιημένες και (όπως προαναφέρθηκε) με διάφορα θέματα ασφάλειας των προϊόντων τους;Τα εργοστάσια των ελληνικών εταιριών είναι εδώ εν τέλει και ο ΕΟΦ μπορεί να κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους σχεδόν καθημερινά.

  5.Λέγοντας όλα τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι είμαι κατά του generics φαρμάκου.Τουναντίον.
  Επισημαίνω όμως ότι και αυτά έχουν κατηγορίες.Όπως και να το κάνουμε,δεν είναι ίδια η ποιότητα ενός φαρμάκου που δεν ξέρει κανείς πούθε κρατάει η σκούφια του και ενός άλλου που παρασκευάζεται και συσκευάζεται εξ'ολοκλήρου στην Ελλάδα.
  Η Γερμανία έχει διείσδυση του generics περίπου 75%,αλλά το 90% αυτών των φαρμάκων είναι γερμανικά.Το ποσοστό είναι αντίστοιχο για τη Γαλλία.
  Γιατί όχι και εδώ;

  Συγγνώμη αν κούρασα,αλλά ειδικά οι 3 πρώτες επισημάνσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
  Αν και κατά βάση είμαι αντίθετος να αναλαμβάνουν υπουργεία άνθρωποι άσχετοι με το αντικείμενο,οφείλω να αναγνωρίσω το γεγονός ότι ο κ Γεωργιάδης είναι εργατικός και προσπαθεί.Μετά από τα χάλια που βιώσαμε εδώ και 30-40 χρόνια,είναι και αυτό μια αλλαγή.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Lichnee 21/11/2013 21:33:27

   Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφετε. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και το ΥΥ θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε τα γενόσημα που θα ΠΡΕΠΕΙ να διεισδύσουν στην συνταγογραφία μας και στα νοσοκομεία για λόγους κόστους, να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερα. Και θα είναι, αν είναι σε συντριπτικό ποσοστό παραγόμενα από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.

 5. ΑΙΑΣ avatar
  ΑΙΑΣ 21/11/2013 18:16:30

  Μακαρι να ειχε στη κυβερνηση,κ αλλους Γεωργιαδηδες.

  • Mariana avatar
   Mariana @ ΑΙΑΣ 22/11/2013 09:34:24

   Υπομονή, καθίστε αναπαυτικά και σε λίγα χρόνια θα έχει πάρα πολλούς σε όλους τους χώρους.

 6. διον avatar
  διον 21/11/2013 18:16:56

  ....εγω ξερω οτι ο πατερας (τεβε)μου που εχει αλτσχαιμερ δεν μπορει να παρει το exellon γιατι ειναι ακριβο κ δεν το γραφουν,ενω η συμμετοχη στα φαρμακα τωρα ειναι 25% απο 10 %. .....γιατι μαζι τα φαγαμε ?

 7. chrisss avatar
  chrisss 21/11/2013 18:26:31

  Ειδικά η εφημερίδα δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης πέρα από την κατασυκοφάντηση του Άδωνι. Ακούγεται πολύ έντονα οτι το νέο πουλέν του ομίλου Γιαννακόπουλου( ναι του Τράκη.. αλήθεια ο κύριος Μπαλτάκος τι γνώμη έχει;) είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κώστας Βαξεβάνης. Καταλαβένετε λοιπόν πως οι ο πόλεμος είναι ανοιχτός δεν κρύβονται. Αλγεινή εντύπωση πάντως προκαλεί και η εμμονή της εφημερίδας Δημοκρατία κατά του Γεωργιάδη, πράγμα επίσης περίεργο. Φάκτορα δώσε μας τα φώτα σου και ξεσκέπασέ τους!
  Η βρωμιά των προοδευτικούληδων "επαναστατών" δεν έχει πάτο.

 8. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 21/11/2013 21:33:50

  εσεις που δοξαζετε τον αδωνη προφανως και δεν γνωριζετε την ουσια του νεου νομοσχεδιου και απλα μενετε στις φανφαρες του αξιου υπουργου μας.διαβαστε τι προβλεπει,ποιοι ειναι οι στοχοι του κ τι αποτελεσματα θα εχει σε ολη την αλυσιδα παραγωγης κ διαθεσης φαρμακου κ μετα χειροκροτηστε....
  η πολιτικη των οριζοντιων τιμων των γενοσημων φαρμακων και το αβανταρισμα των πολυεθνικων γενοσημων θα οδηγησει σε αφανισμο την ελληνικη φαρμακοβιομηχανια,την αποσυρση πολλων σκευασματων απο την ελληνικη αγορα και σε κλεισιμο πολλων φαρμακειων που λογω των συνεχομενων μειωσεων των τιμων τα τελευταια χρονια πουλανε φαρμακα σε τιμες τσιχλας.ετσι με το success story του αδωνι χιλιαδες κοσμου θα χασουν τις δουλειες τους,οι ασθενεις δε θα βρισκουν τα απαραιτητα φαρμακα τους κ πολλα απο αυτα θα αντικατασταθουν απο "νεα" πιο ακριβα.
  δε θελω να συνεχισω με λεπτομερειες για φαρμακα καρκινοπαθων,τα λεγομενα υψηλου κοστους.ο στοχος του αφελληνισμου στον τομεα της υγειας επιτυγχανεται.
  αβε αδωνι!!!

  • Hawk avatar
   Hawk @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 22/11/2013 10:58:42

   Νομίζω ότι υπερβάλετε κατά του υπουργού μας που θέλει να " απολαύσουν " οι Ελληνες φτηνό φάρμακο! Συγνώμη η ατάκα δική του και όχι δική μου.

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 22/11/2013 17:20:23

   σε κλεισιμο πολλων φαρμακειων που λογω των συνεχομενων μειωσεων των τιμων τα τελευταια χρονια

   Αυτό που γράφετε δεν είναι κατ' ανάγκην κακό. Μήπως κάποια φαρμακεία επεβίωναν ακριβώς λόγω των συνεχόμενων αυξήσεων στις φαρμακευτικές δαπάνες τα προηγούμενα έτη; Ο υπερβολικός αριθμός φαρμακείων σε αστικά κέντρα είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Η μείωση της σχετικής δαπάνης ίσως μειώσει εξάλλου και την διαπιστωμένη πολυφαρμακία στη χώρα μας. Όσο για την στήριξη της εντόπιας βιομηχανικής παραγωγής πιστεύω ότι υπηρετείται καλύτερα με στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις (αρκεί να μην θεωρηθούν κρατικές ενισχύσεις από τις υπηρεσίες της Ε.Ε.), αν η κυβέρνηση κρίνει ότι πρέπει να στηριχθεί ο κλάδος. Ναι στη στήριξη της παραγωγής με δημόσιο χρήμα, όχι όμως και του σχετικού εμπορίου (ειδικώς όταν εξακολουθεί να είναι κλειστό επάγγελμα).

 9. Αλμωπιευς avatar
  Αλμωπιευς 21/11/2013 23:20:35

  H Eλληνικη φαρμακοβιομηχανια δεν διατρεχει κιδνυνο .Τα γενοσημα φαρμακα εχουν ονοματεπωνυμον , ως εκ τουτου , ο Ιατρος γνωριζει τι αναγραφει και τι περιλαμβανει στη συνταγογραφια του . Η τιμη των γενοσημων στη Ελλαδα ειναι τ0 80% των πρωτοτυπων γι αυτον τον λογον ανθισαν στην χωρα μας οι μεταπραττικου χαρακτηρα φαρμακευτικες εταιριες,Σε αλλες χωρες τα γενοσημα εχουν τιμη 30% εως 60% των πρωτοτυπων . Το κρατος διακοπτει την επιδοτηση και τα υπερκερδη φαρμακευτικων μεταπρατικων εταιριων και τα κερδη των πτυχιουχων κυτι0πωλων τα οποια εγγιζουν το 40%. Η χωρα εχει δεκαπλασιο αριθμο φαρμακειων απο οτι η Αυστρια και πολλα γενοσημα και πρωτοτυπα φαρμακα πωλουνται σε τιμη ,στη ευρωπη και οχι απαραιτητα σε . Οι αποφασεις του υπουργου ειναι προ στη σωστη κατευθυνση και πρεπει να ληφθουυν και αλλες που να διακοψουν την διαπλοκη ιατρων και φαρμακευτικων εταιρειων.

 10. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 21/11/2013 23:52:17

  Based on personal experience, brand name drugs are prescribed primarily by US doctors; however, when the patient visits the pharmacy, they may be offered the option of purchasing the generic, FDA-approved version of the drug. The generic drug is cheaper and if the patient is paying out of pocket vice via insurance the generic drug is normally selected. If the patient's insurance policy covers the cost of brand name drugs, then it is normally selected by the patient.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.