Ο Αυριανισμός επανέρχεται σε όλο του το μεγαλείο
15/10/2014 16:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αυριανισμός επανέρχεται σε όλο του το μεγαλείο

Γράφει μια ανοησία, επικαλείται στοιχεία που δεν μπορεί να δώσει γιατί είναι... δημοσιογράφος και στη συνέχεια δημιουργείται πολιτικό μπάχαλο

Το δημοσιογραφικό απόρρητο επικαλέστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλου, ο διευθυντής της εφημερίδας «Kontra News», Αιμίλιος Λιάτσος, που κατέθεσε επί μιάμιση ώρα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, ενόψει εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

Ο κ. Λιάτσος -o οποίος κλήθηκε να καταθέσει, καθώς το θέμα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα που διευθύνει- τόνισε πως οι πληροφορίες του ήταν από αξιόπιστες πηγές.

Όπως είπε, «καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια και ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Ο νομικός εκπρόσωπος της εφημερίδας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που συνόδευσε τον δημοσιογράφο στο Εφετείο δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος, όμως, δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Αυτά ειπώθηκαν έξω από τα δικαστήρια από την «πέτρα του σκανδάλου», τον δημοσιογράφο που δημοσίευσε το θέμα, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε αξιόπιστο και επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου.

Ασφαλώς και επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο, αυτός ο μέγας δημοσιογράφος ο οποίος να θυμίσουμε ότι είχε επιλεγεί από την παρούσα κυβέρνηση να διοικήσει την ΕΡΤ. Αυτοί που τον είχαν επιλέξει και κρύβονται τώρα πίσω από τις βαριές πόρτες του Μαξίμου να τον χαίρονται τον Λιάτσο.

Αλλά αυτός τη δουλειά του κάνει. Γράφει μια ανοησία, επικαλείται στοιχεία που δεν μπορεί να δώσει γιατί είναι... δημοσιογράφος και στη συνέχεια δημιουργείται πολιτικό μπάχαλο. Οσο υπάρχουν κόμματα που τρώνε κουτόχορτο και υιοθετούν ανόητα ρεπορτάζ...

Και κάπως έτσι θα μπορούν να γίνουν έρευνες για ανάλογα δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας, όπως ότι μας ψεκάζουνε, ή ότι ο Σώρρας που θα μας έδινε 600 δισ. δολάρια εκδιώχθηκε γιατί υπήρχε μια διεθνής συνωμοσία κατά της Ελλάδας.

Ο Αυριανισμός που γράφαμε σε άλλο άρθρο επανέρχεται σε όλο του το μεγαλείο. Τότε που έστηναν φωτογραφίες του Μητσοτάκη με τους Γερμανούς ή τότε που έβγαζαν τσίτσιδη τη Λιάνη γιατί ο Ανδρέας δεν τους είχε κάνει τα χατίρια.

Εύγε στην αντικειμενική και αδόλευτη δημοσιογραφία.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 16/10/2014 16:57:14

    Αφορμή λαμβάνω από την τελευταία πρόταση του αρθρογράφου «εύγε στην αντικειμενική και αδόλευτη δημοσιογραφία». Ε όχι και …. δημοσιογραφία φίλτατε. Τα μπουλούκια συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα ρίχνουν και κάποια κροτίδα μανεχαϊσμού της κοινής γνώμης. Από τον κρότο της δημιουργούν θέματα κομματικής αντιπαράθεσης και ακραίως ηλιθίου κομματικού αριβισμού. Ο γνωστός από την δεκαετία του ‘90 κ. Λιάτσος επικαλείται δημοσιογραφικό απόρρητο ακόμη και στον επιφορτισμένο την υπόθεση εισαγγελέα. Όμως κατόπιν αυτής ειδικά της αρνήσεως αιωρείται η υπόνοια και η λάσπη και ο κάθε σαλτιμπάγκος, ο κάθε λασπολόγος, άτομα του υποκόσμου αλλά και σοβαροί πολιτικοί άντρες μπορούν πλέον να εκστομίζουν υπόνοιες και να βγάζουν λόγους δεκάρικους κατά πάντων των υπολοίπων εκλεγμένων βουλευτών, στηριζόμενοι σε ένα δημοσίευμα που ο διευθυντής του εντύπου που το δημοσίευσε, αρνείται να αποκαλύψει την πηγήτου ακόμη και στον εισαγγελέα ενώ οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στηρίζουν τις κατηγορίες τους σε αυτό το αναπόδεικτο δημοσίευμα. Είναι σοβαροί και ώριμοι άντρες οι άνθρωποι ή παλιμπαιδίζουν επαναφερόμενοι στην εφηβική ηλικία του τραλαλά και των καταλήψεων; Τι μας λένε και σε τι μας ωθούν οι αξιότιμοι κύριοι από την περίεργη και πάλαι ποτέ αμαρτωλή πλατεία Κουμουνδούρου και οι ευφυείς πατριώτες από την Kontra News; Ότι, εφ’ όσον λοιπόν δεν αποκαλύπτονται στον αρμόδιο εισαγγελέα εκείνοι που πληροφόρησαν τον «δημοσιογράφο» και παραμένει αιωρούμενη η δημοσιευμένη καταγγελία και εφ’ όσον δεν ασκείται κατηγορητήριο με την κατηγορία διασποράς ψευδών ειδήσεων με αυτοσκοπό την πρόκληση μείζονος πολιτικής κρίσης, ε … τότε ο καθένας μας μπορεί ατιμωρητί να διαδίδει ότι του κατέβει χωρίς να παρουσιάζει τις πηγές πληροφόρησης του, επικαλούμενος αυτός, κάποιον ιερό όρκο που τάχα έδωσε. Η δυσφήμηση θα έχει περάσει έστω και στο 10% και θα διαχέεται. Λέγε – λέγε όλο και κάτι θα μείνει έλεγαν τα αποβράσματα του Γκαίμπελς. Απόφθεγμα που στηρίχθηκαν σε όλα τα φασιστικά καθεστώτα οι προπαγανδιστές τους μελανοχίτωνες, ναζί, σταλινικοί. Μην μακρηγορώ ο κύριος Λιάτσος και η επαγγελματική του διαδρομή είναι γνωστή σε όλους μας όπως και όλων των μεγαλοδημοσιογράφων που ανέδειξε την δεκαετία του ’90 η ιδιωτική τηλεόραση και κάποια παραμάγαζα των εκδοτικών συγκροτημάτων ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί με τους φαιδρούς σχολιαστές - καφρίλα. Για το σχετικό δημοσίευμα και την αντίδραση των στελεχών της Κουμουνδούρου μπορεί ο καθένας μας εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματα του λαμβάνοντας υπ’ όψη την χρονική στιγμή, τους πολιτικούς φαρισαίους που κραύγασαν και διέρρηξαν τα ιμάτια τους αλλά σήμερα τηρούν σιγήν, τους κεφαλαιούχους με τα γνωστά πλέον οικονομικοπολιτικά συμφέροντα που επενδύουν και συμμετέχουν στην ίδρυση του κάθε εντύπου ή καναλιού. Ο μόνος που μέχρι τώρα δεν λάλησε είναι ο Λάκης ο γνωστός «σατυρικός καλλιτέχνης» γνωστός και από το κότερο της κόκα. Οικονομική κρίση περνάμε, όχι όμως και κρίση αντίληψης και αξιολόγησης. Και για το τυπικό αδολίευτη είναι η ορθή γραφή και όχι αδόλευτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.