20/10/2010 20:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο "Αστακός" αποδεικνύεται ..."μαρίδα" μπροστα σ΄αυτά που έρχονται

Δεν λέγαμε το πρωί ότι η κυβέρνηση θα «πατήσει»   στο ναυάγιο του Αστακού για να προχωρήσει σε νομοθετήματα που να παραβιάζουν κάθε όριο νομιμότητας; http://www.antinews.gr/?p=67378

Πριν από λίγο λοιπόν, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζητά το νομοσχέδιο Παμπούκη ή γνωστότερο ως…Fast track, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήραν το λόγο για να ζητήσουν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει περισσότερες δυνατότητες ευελιξίας προς τους επενδυτές

Τι σας λέγαμε;

Για να ξεφύγουμε από το μνημόνιο χρειάζεται ανάπτυξη και η ανάπτυξη θέλει γρήγορες διαδικασίες…είπε παίρνοντας στην αρχή το λόγο ο Ν. Σαλαγιάννης (ΠΑΣΟΚ) προσθέτοντας ότι «και που είχαμε τους νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος, ή την γραφειοκρατία ή ακόμα και τη διαφάνεια μήπως έγινε κάτι; να είμαστε ειλικρινείς…» .

«Κάποια πράγματα πρέπει να απλοποιηθούν»  , πρότεινε ο Χρήστος Πρωτόπαπας(ΠΑΣΟΚ)  . ο Κώστας Καρτάλης (ΠΑΣΟΚ) πρότεινε να επαναξετασθούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό και οι εργασιακές σχέσεις για την προσέλκυση επενδυτών…Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ) επίσης πρότεινε «δυνατότητες ευελιξίας»  …σημειώνοντας μάλιστα ότι η σε σύνολο 188 χωρών προσέλκυσης επενδυτών η Βουλγαρία κατέχει τη 19η θέση η Ρουμανία την 47η και η Ελλάδα την 115η…!!!

Μετά ήρθε η σειρά του ΣΕΒ: «Η ουσιαστική έξοδος από το αναπτυξιακό μας αδιέξοδο θα προκύψει μόνο μέσα από τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου fast track περιβάλλοντος για την πλουτοπαραγωγική επιχειρηματικότητα, για κάθε δημιουργικό Έλληνα που θέλει να τολμήσει και να επενδύσει. Το συνταγματικό και θεσμικό πλαίσιο χρησιμοποιείται όχι για να στηριχθούν οι αναγκαίες επενδύσεις και η βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά για να διευκολύνονται οι πελατειακές αρπαχτές και η αναπτυξιακή αγκύλωση».

Ο Χάρης Παμπούκης τα είπε πιο ξεκάθαρα: η πολυνομία θολώνει, η διαφάνεια επιτυγχάνεται μόνο με ταχύτητα…έχω εργαστεί πάνω σε ένα νέο νομοθέτημα και που αφορά την πολυνομία…θα καταργούσα όλες τις εγκυκλίους, κώδικες βιβλίων και στοιχείων…όλες οι μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα (πχ αεροδρόμιο) έγιναν με ειδικά φορολογικά κίνητρα…το fast track μπορεί να αναλάβει να βάλει στο ράφι της ανάπτυξης και τη δημόσια περιουσία

Αναφορικά με το Κατάρ, ο κ. Παμπούκης είπε επίσης  ότι η Επιτροπή, που θα εξετάσει πιθανές επενδυτικές δραστηριότητες, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο της Νέας Υόρκης, θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή στις 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Στις εργασίες της επιτροπής που συμπροεδρεύουν από Ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και από την πλευρά του Κατάρ ο Αχμάντ Αλ Σαγέντ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Qatar Investment Authority.

Επίσης θα συμμετάσχουν η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και ο Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης…

Εμείς τι λέγαμε στο: Ο Αστακός που τελικά αποδείχτηκε… μαρίδα;

Ότι η περιβόητη επένδυση στον Αστακό ήταν ο δούρειος ίππος της κυβέρνησης…

Και αυτό, διότι λίγο ένοιαζε την κυβέρνηση καθώς επρόκειτο περί μιας αμφιλεγόμενης ιδιωτικής επένδυσης και συγκέντρωνε και τις αντιδράσεις κομμάτων και λοιπών προοδευτικών φορέων…

Έτσι ερχόμαστε στην ουσία. Πως λοιπόν θα περάσει το νομοσχέδιο Παμπούκη, με το οποίο παραδίδεται η Χώρα για πάρτι και άγριο ξενύχτι μέχρι πρωίας;

Απάντηση: Με μια μεγάλη προβοκάτσια…Ποια είναι αυτή; Το ναυάγιο στον Αστακό, που αποδείχτηκε μαρίδα…

Περιμένετε λοιπόν τις επόμενες ημέρες, για να μην πω από σήμερα, να βγαίνουν σε κανάλια και λοιπά μέσα οι κυβερνώντες και επικαλούμενοι την οικονομική ήττα στον Αστακό να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν δημιουργία αρνητικού κλίματος για την προσέλκυση επενδυτών.!

Άρα, το νομοσχέδιο Παμπούκη που ήδη συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα είναι η μόνη λύση και οι όποιες φωνές περί καταπάτησης αιγιαλών ή δασικών εκτάσεων θα εξωθούν στο πυρ το εξώτερο

Ο antiκοινοβουλευτικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 20/10/2010 21:10:39

  Κρι-θα-ρά-κι με Μα-ρι-δά-κι πάει το αστακομακαρονάκι.

  Αλλά δεν φοβάμαι καθόλου ο ΓΑΠ είπε θα μας δώσει μέρισμα όταν και αν φτάσουμε στην Ιθάκη.

  Παρηγοριά στο άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του, είναι σοσιαλιστής ο άνθρωπος το παρεξηγήσαμε.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/10/2010 21:16:21

  Γιατί δεν ρωτάμε μεταξύ μας το ερώτημα: Αν είχα €1.000.000, ή €100.000, ή €10.000.000, καθαρά, άσπρα ίδια κεφάλαια, ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ;

  Όποιος δοκιμάσει να το απαντήσει, θα δει γιατί δεν προσελκύουμε επενδύσεις στην Ελλάδα.

  Να βοηθήσω: Θα με κλέβουν, θα με εκβιάζουν, θα γίνω κακός αν βγάλω λεφτά, κλπ κλπ. Η συνέχεια δικιά σας.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ archaeopteryx 20/10/2010 21:28:01

   100χιλ ναι θα τα βαζα.

   Αλλά από μύριο που λες και πάνω με τίποτα...και σίγουρα όχι εκεί που τριγυρνάνε οι "κηφήνες"-in-the-know.

   Καταρχήν όποιος ΞΕΡΕΙ να σκέφτεται έτσι δεν θα μπει καν στον κόπο να το ψάξει παραπάνω.

 3. tsilivithras avatar
  tsilivithras 20/10/2010 21:23:55

  "μόνο μέσα από τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου fast track περιβάλλοντος"

  Ε ναι ρε παιδί μου είναι που σπίνταρε αυτός και πήγε μαμιώντας και τώρα δεν μας κάνει και φέρνουμε ένα άααααααλλο φαστ-τρακ ξερωγωναπουμε που θα έχει έξτρα τούρμπι και νίτρο μαζί...2 fast 2 furious ένα πράγμα...και την Eva Mendez δώρο!


  "για την πλουτοπαραγωγική επιχειρηματικότητα, για κάθε δημιουργικό Έλληνα που θέλει να τολμήσει και να επενδύσει."

  Χαχαχαχααχα...ΝΑΙ!!! Γιατί άλλωστε ο κάθε "δημιουργικός Έλληνας" έγινε επενδυτής (!!!!) και μάλιστα σε μπίζνες που χρήζουν φαστ-τρακ πλατφόρμας βλέπε οπτικές ίνες, ΑΠΕ, ενεργειακά, επικοινωνίες,πληροφορική...!!!

  Ποια περίπτερα και μανάβικα και εμπορικά με λες τώρα ρε παιδί μου να πούμε...;;!!!

  Δώσε του Έλληνα πίστες F1 και ενεργειακά πάρκα και ζώνες καινοτομίας να επενδύσει γιατί μόνο αυτά είναι του επιπέδου μας ...όλα τ'άλλα είναι για τους κουτόφραγκους ξερωγω ναπουμε...δλδ!!

  Ρε το ΠαΣΤοκ ρε κοίτα πως έπιασε τον παλμό του Δημιουργικού Έλληνα Επενδυτή...

 4. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 20/10/2010 21:26:51

  Μπορεί ο «Αστακός» να πέταξε αλλά έχουμε και μια συνταγή για Μαρίδα:


  ΜΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ


  ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

  1 κιλό μαρίδες

  2 κεφάλια σκόρδο

  3-4 κουταλιές της σούπας αλάτι

  ξύδι


  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

  Πλένουμε καλά τις μαρίδες χωρίς όμως να τις ξύσουμε.

  Παίρνουμε ένα μπολ βαθύ και αρχίζουμε να βάζουμε μια σειρά μαρίδες.

  Τις αλατίζουμε και κόβουμε επίσης και το σκόρδο μικρά-μικρά κομματάκια.

  Άλλη σειρά μαρίδες και πάλι αλάτι και σκόρδο.

  Αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι να τελειώσουν οι μερίδες.

  Ύστερα βάζουμε το ξύδι έως ότου σχεδόν να καλύπτονται από αυτό.

  Τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

  Μετά τις βγάζουμε, τις τινάζουμε να φύγει το σκόρδο και τις ψήνουμε σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή στα κάρβουνα.

  Αφού τις ψήσουμε, τους βάζουμε λεμονάκι και λαδάκι και είναι έτοιμες για φαγητό.

  Ωραίος μεζές και για να πιείτε το κρασάκι ή το ουζάκι σας.

  Καλή σας όρεξη!

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/10/2010 21:32:03

  Για τις ΕΛληνικες Τραπεζε που εχουν πτωχευσει κανεις δεν μιλαει !!! Ουτε μεσα στη Βουλη στην εν λογω συζητση.

  Ρε ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΡΑΚΟΙ, ποιος θα φερει τα $$ του εαν δεν εξασφαλισει το "ρισκο" μιας Ελληνικης Τραπεζας?? Για μαλακες ψαχνετε?? Οι δικες μας δεν εχουν σαλιο. Καμια !!!! Ποιες επενδυσεις? Θα αναλαβει το "ρισκο" δικη του Τραπεζα?? οταν οι ντοπιες κανουν αναχρηματοδοτησεις ληξηπροθεσμων δανειων?? και πετανε τη μπαλλα στην κερκιδα??

  ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ κ ΠΑΜΠΟΥΚΗ. Τι προβλεψεις εχει κανει??

  ΠΠ

 6. of8almos avatar
  of8almos 20/10/2010 23:13:06

  Ξερω ενα ατομο που χαρασει οικονομικη πολιτικη ως συμβουλος στον τοπο ανεξαρτητα απο κυβερνησεις. Καλό παιδί, αλλά αν το γνωρίσετε θα καταλάβετε γιατί δεν πάμε μπροστά!!!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ of8almos 20/10/2010 23:31:20

   κανονισε εναν καφε..

   ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.