#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2011 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αριστερισμός του ΣΥΡΙΖΑ, βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΣΟΚ

Από την φαντασίωση της ένοπλης επανάστασης, στην φαντασίωση των παρισινών γκέτοΟ νέος αριστερισμός στην Eλλάδα δεν είναι η παιδική ασθένεια του κομμουνισμού, αλλά του μικροαστισμού.

H αδιαπραγμάτευτη –απέναντι στα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας– αίσθηση δικαίου, η ωφελιμιστική και άκοπη διέξοδος από τις προσωπικές ευαισθησίες και η τιμωρητική δράση απέναντι σε ό, τι βαφτίζουν «σύστημα» είναι έργο παλιό και χιλιοπαιγμένο. Και στο τέλος της ημέρας ευνοεί το ίδιο το σύστημα.

Μόνο που σε αυτή εδώ τη συγκυρία “τυχοδιωκτικές” πρωτοβουλίες σαν και αυτή της Νομικής αποτελούν “βούτυρο” στο ψωμί της συναίνεσης που μαγειρεύει το ΠΑΣΟΚ.

Και μόνο ως...προβοκάτσια κατά του “λαϊκού κινήματος” (που θα λεγε και η Αλέκα) μπορούν να ερμηνευτούν.

Τι θέλει λοιπόν να κάνει το ΠΑΣΟΚ;

Με όρους κομματικής επιβίωσης τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον γκρίζα. Η τουλάχιστον θολά. Και ας με συγχωρέσουν οι σύντροφοι στη Κουμουνδούρου.  Ένα σημαντικό κομμάτι του έχει επιλέξει να ακούει και να διαβάζει την συχνά βίαιη επαναστατική ρητορική του Αλαβάνου, κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτόν τον κόσμο το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να τον προσελκύσει άμεσα. Έμμεσα θα θέσει τα δικά του διλήμματα.

Από την άλλη ένα επίσης σεβαστό μέρος των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ ταλαντεύται στο αν θα ακολουθήσει τη Δημοκρατική Αριστερά.

Είναι σαφές πως στα γραφεία της Ιπποκράτους κάνουν ότι μπορούν προκειμένου ο κόσμος αυτός να καταλήξει στην αγκαλιά του Φώτη Κουβέλη. Το κόμμα του διατηρεί ήδη μια στάση ακίνδυνης και συναινετικής αντιπολίτευσης, ενώ αποτελεί κοινό τόπο πως τη κρίσιμη ώρα “θα βάλουν πλάτη” προκειμένου να στηρίξουν τη κυβέρνηση.

Οι επαναστατικές ασκήσεις πάνω στα σώματα μεταναστών στη πραγματικότητα δίνει την αφορμή να χαρακτηρίσει ανεύθυνη -για μια ακόμη φορά- τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό και ο Χρ. Παπουτσής από το βήμα της Βουλής μίλησε για προβοκάτσια. Όχι όμως με το τρόπο που θα το λεγε η Αλέξα.

Χρησιμοποίησε έναν όρο από το λεξικό της “Αριστεράς” για να κατηγορήσει ευθέως την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν η προβοκάτσια -με τη πραγματική της ετυμολογία- έχει να κάνει με το εσωτερικό και όχι με το εξωτερικό. Με αυτούς δηλαδή που κινούνται και δρουν στο πλαίσιο μιας ομάδας και προσπαθούν να προκαλέσουν σκόπιμα δόλιες ενέργειες.

Ο Υπουργός Προ-Πο έχοντας καλή πείρα στις αντιπαραθέσεις με την αριστερά εκμεταλλεύεται την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και επικοινωνιακά προσπαθεί να σβήσει την απουσία της κυβέρνησης από το κέντρο της πόλης. Κατηγορεί ευθέως την Αριστερά για ανεύθυνη στάση. (για πολλούς η “γενική χρήση” του όρου Αριστερά από τον Παπουτσή εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστά από μόνη της προβοκάτσια.).Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ “εγκλωβισμένος στη Νομική” αδυνατεί να κατηγορήσει για ανευθυνότητα την κυβέρνηση. Γιατί απλά κάτι τέτοια σημαίνει “μπείτε μέσα και βγάλτε τους Μετανάστες”. Κοινώς δε κάνει αντιπολίτευση.

Τα “Δεκεμβριανά” έπληξαν το ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάληψη της Νομικής αναμένεται να τον τραυματίσει ακόμη περισσότερο.

Ήδη η “συνδιαλλαγή” του κομματικού μηχανισμού με “επαγγελματίες της κινηματικής διαδικασίας” αλλά και η εξόφθαλμη ανέχειά τους στην εισροή “κουκουλοφόρων” μέσα στα πανό τους, φανερώνει τις φαντασιώσεις του “χώρου”:

Στη περίπτωση της Νομικής Σχολής της Αθήνας ένας από εκείνους που εμφανίζεται ως εκπρόσωπός τους είναι ο Ν. Γιαννόπουλος από το «Δίκτυο για τα Κοινωνικά Δικαιώματα» και από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για εκείνον που στις 21 Δεκέμβρη 2008, με αφορμή την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων, έγραφε στην εφημερίδα «Εποχή» της ΑΚΟΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, τα εξής: «Η “κουκούλα” και η “πέτρα” είναι μητρικά ουσιαστικά στο λεξικό της εξέγερσης (...)».

Κάποιοι επίσης έκαναν λόγο για εξέγερση, όπως ο Σκυφτούλης, που εμφανίζεται να ηγείται ομάδας επίδοξων επαναστατών του μπάχαλου.

Τι εννοούν; Ότι οι έγκλειστοι στη Νομική και οι «προστάτες» τους θα εξεγερθούν ενάντια σε ποιον; Και για ποιο σκοπό;

Από την άλλη τέτοια γεγονότα συντηρητικοποιούν τον κόσμο. Τον φοβίζουν. Και εάν σε τέτοια περιστατικά -πανταχόθεν της γης- στρέφουν το κόσμο προς τη κυβέρνηση, στην Ελλάδα τον στρέφουν δυο φορές.

Γιατί ακριβώς το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που εκφράζει τη συντήρηση. Την στασιμότητα. Και καλλιεργεί μέσω του ελέγχου συνδικάτων και εργοδοτών το διττό κλίμα φόβου και κατάθλιψης μέσα στο κόσμο. Καλλιεργεί τη συναίνεση.

Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα και το ξέρει. Με σκληρή οικονομική γραμμή, χάνει και τα τελευταία ψήγματα του κοινωνικού του προσωπείου.

Επιδιώκει λοιπόν αφενός να κερδίσει τους κεντρώους, μέσα από ψευτοπαιχνίδια νόμου και τάξης και αφετέρου να φέρει σε “δορυφορικό πεδίο” τους αριστερούς.

Για αυτό και είναι απαίτηση οι ξεκάθαρες πολιτικές απόψεις, οι κρυστάλλινες ιδεολογικές ταυτότητες. Όχι με όρους “κομματικής καθαρότητας” αλλά με όρους πολιτικής συνέπειας.

Ώστε να μην έχουμε μια νέα καφενοποίηση της πολιτικής ζωής με κυριάρχο το στυλ...”όλοι ίδιοι είναι”.

Για να μην έχουμε μια νέα πολιτική παρακμή.

Παρακμή που αναπαράγει την κουλτούρα της διαφθοράς και την κρίση των αξιών. Παρακμή που αναπαράγεται απ’ τη λούμπεν ιντελιγκέντσια, που επικροτεί την περιχαράκωση σε στερεότυπα και αποτυχημένους θεσμούς, που διατηρεί αριθμημένες θέσεις εργασίας για τους εκλεκτούς γόνους της...

Βανζέτι

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/02/2011 10:59:59

  Το να θέλουν οι κάθε λογής πειναλέοι να ζούνε από ξένα λεφτά, σχεδόν το καταλαβαίνω. Αλλά δεν είναι αυτό ο αριστερισμός. Αυτό είναι ο παρασιτισμός.

  Ο αριστερισμός είναι να ψάχνεις για ακροατήριο και αγάπη από τους πειναλέους, προωθώντας εσύ, ο αριστερίζων, για λογαριασμό τους τον παρασιτισμό. Αριστερισμός είναι η προώθηση του παρασιτισμού.

  Θα πάρω την κυρία Κούρτοβικ, που δεν την ξέρω (ούτε την είχα ξαναδεί), αλλά την είδα να λέει απόψεις στην τηλεόραση. Η κυρία Κούρτοβικ μοιάζει με ιέρεια του παρασιτισμού. Θεωρεί ότι τα δικά μου είναι δικά της για να τα μοιράζει σε παράσιτα. Έχει κάνει μπίζνα της την αναδιανομή σε άσχετους. Κάτι σαν ΜΚΟ για φορολογία χωρίς αντίκρυσμα. Φτιάχνει ακροατήριο και οπαδούς (από τους οποίους έμμεσα, ή άμεσα, ζει ή ικανοποιεί τις ανάγκες της). Το επάγγελμά της είναι προαγωγός παρασίτων.

  Στους καιρούς που ζούμε η κάθε κυρία Κούρτοβικ είναι λαμπρό παράδειγμα το πώς πολώνεις την κοινωνά σε βάρος της Δημοκρατίας. Αλλά αυτό επιδιώκουν οι αριστεριστές. Την πόλωση και την προβοκάτσια, γιατί μόνο έτσι αυτοικανοποιούν τα συμπλεγματικά εσώψυχά τους.

  Όσο για το Πασόκ... Έκανε -- εκ του αποτελέσματος, και κατά δήλωση του Πάγκαλου-- πολιτική τον παρασιτισμό (γνωστό και ως κοπριτισμό). Ο παρασιτισμός και οι προαγωγοί του.

 2. Σαος avatar
  Σαος 01/02/2011 11:00:02

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιεξουσιαστές αναλαμβάνουν τις δύσκολες αποστολές του ΠΑΣΟΚ. Βλέπεις δεν πρέπει να αμαυρωθεί το κόμμα που θεοποίησε την παραβατικότητα, την μετριότητα και την οθωμανογκλαμουριά!

  • boanerges avatar
   boanerges @ Σαος 01/02/2011 11:10:31

   O ΣΥΡΙΖΑ έχασε το παιχνίδι τον Δεκέμβρη του 2008. Απλώς το τελευταίο επεισόδιο της Νομικής ήταν η χαριστική βολή. Ούτε στη Βουλή δεν τους βλέπω να μπαίνουν πια. Συμπεριφέρονται ουσιαστικά ως ένα τυπικό αριστερίστικο γκρουπούσκουλο της δεκαετίας του '80. Έχουν διαρραγεί παντελώς οι δεσμοί του με την ελληνική κοινωνία, ενώ κρατά κάποια ερείσματα στα πανεπιστήμια (σε καθηγητές και φοιτητές) τα οποία όμως δεν αρκούν για να κρατήσουν το εγχείρημα στη ζωή. Η υπόθεσή τους είναι τελειωμένη.
   Και το ΔΗ-ΑΡΙ όμως δεν είναι καθόλου καλύτερα. Τυπική περίπτωση χαβιαροαριστεράς. Ένα ολότελα ελιτίστικο πολιτικό εγχείρημα που προορίζεται για την χρυσή εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ. Υποστηριζόμενο από μια φούχτα "ευαίσθητους", ανθρώπους των τεχνών και "διανοούμενων", είναι η ιστορία του ΚΚΕ εσ. και της Ε-ΑΡ που επαναλαμβάνεται. Η επιρροή τους δεν υπερβαίνει το 1,5% του εκλογικού σώματος όσο και αν τεντωθούν. Επειδή και αυτοί -και θα έλεγα αυτοί πολύ περισσότερο από τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ- είναι εντελώς αποκομμένοι από το λαό. Βασικά αυτοί στο άκουσμα της λέξης λαός και λαϊκός βγάζουν φλύκταινες.
   Κάτι κυριλέ ημικουλτουριάρες κυριούλες και κάτι τύποι που το παίζουν διανοούμενοι και ψαγμένοι ενώ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μηρυκαστικά των πολιτικών σχολών της Δύσης (με μια ιδιαίτερη αγάπη στην Φρανκφούρτη. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί και δεν έχουν περάσει στην αιώνια λήθη τα ονόματα του Χάμπερμας και του Χορκχάιμερ).
   Και αυτός είναι ο λόγος που το ΚΚΕ σαρώνει. Όχι επειδή ο κόσμος έγινε ξαφνικά οπαδός του Στάλιν. Απλά καταλαβαίνει ότι το ΚΚΕ είναι ένα λαϊκό κόμμα σε αντίθεση με τα άλλα δύο που βρίσκονται μακριά, πολύ μακριά νυχτωμένοι στα εγχειρίδια της επανάστασης. Η ζωή όμως είναι απρόβλεπτη και δεν προχωράει by the book. Αυτή την πολύ απλή αλήθεια δεν την έμαθαν ακόμα.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ boanerges 01/02/2011 11:42:57

    Ωστόσο η αρθρογραφία και η αντιπολίτευση εναντίον του συναπισμού,σύριζα,δη-άρι, δικαιολογημένη ή μη, είναι αντιστρόφως ανάλογη της λαικής επιρροής τους και των κομματικών ποσοστών τους, σύμφωνα με τα γραφόμενα σου.
    Υπάρχει κατά την γνώμη σου κάποια λογική αιτία γι'αυτήν την αντίστροφη αναλογία, ή απλώς οφείλεται, όπως έγραψε κάποιος άλλος σχολιαστής παραπάνω,απλά σε αυτοικανοποίηση συμπλεγματικών εσωψύχων.

    • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
     Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Κάποιος 01/02/2011 11:51:27

     Πολύ σωστό.

     Μου κάνει κι εμένα εντύπωση όλο αυτό.

     Βέβαια τα πορίσματα για τι Ζιμενς έδειξαν υπουργούς και στελεχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και το κοινό έπρεπε να βρει γρήγορα άλλο θέμα. Δεν σας πείραξε ο αποπροσανατολισμός των ΔΟΛιων μέσων εκείνες τις μέρες αγαπητοί νεοδημοκράτες;;; Οχι, γιατί σας βολεψε..

     Ακόμα και το να βάζεις φωτό από αναρχικούς σε άρθρο για το Συριζα είναι ξεφτυλισμένη προπαγάνδα. Σαν να γράφω άρθρο για τον Σαμαρά και την ΝΔ ως μια κριτική στην Δεξιά στην Ελλάδα και να βάζω φωτό με τους Χρυσαυγίτες... Λίγη ντροπή

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Κάποιος 01/02/2011 11:53:29

     Eμενα το μονο που με ενδιαφερει απο αυτη την ιστορια και γραφω συχνα ειναι οι πραξεις βιας και καταστροφων και η στηριξη της τρομοκρατιας.Για τον Κουβελη δεν γραφω γιατι μου ειναι αδιαφορος επειδη ειναι ειρηνικος.
     Και χιλια ατομα να εχει ενας χωρος αν ειναι αποφασισμενα να κανουν ταραχες απασχολουν πολυ περισσοτερο απο δεκαδες χιλιαδες που απλως κανουν ειρηνικες διαλεξεις και συγκεντρωσεις.
     Στην Ελλαδα υπαρχει βια της ακρας αριστερας με πολλες μορφες και αυτη την καλυπτει πολιτικα και την δικαιολογει ο ΣΥΡΙΖΑ.Αν δεν ηταν αυτο δεν θα με απασχολουσε.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ ψυχραιμια 01/02/2011 12:09:34

      Πως στηρίζει ο σύριζα και ο συνασπισμός την τρομοκρατία ;

      Για πολιτευτή αντίστοιχα του ΛΑΟΣ που συνελήφθη από τον φακό να συμμετέχει ως κρανοφόρος-ροπαλοφόρος σε επεισόδια της φασιστικής και εξτρεμιστικής ΧΑ, όπως και για βουλευτές του, που ήταν πρώην μέλη της, ή έχουν συμμετάσχει σε εκδηλώσεις της, δεν έχω δει αντίστοιχη αρθρογραφία και αντιπολίτευση.
      Να μην μιλήσουμε δε για τον ίδιο τον πρόεδρο του, που κατα καιρούς έχει εκφραστεί διθυραμβικά υπέρ της ΧΑ.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Κάποιος 01/02/2011 12:29:41

      Ρωτας πως στηριζει και απο κατω ενας αλλος συριζαιος κατηγορει τον Κουβελη οτι δεν στηριξε αρκετα τα Δεκεμβριανα.
      Τα Δεκεμβριανα ηταν αποπειρα βιαιης ανατροπης της κυβερνησης με μεγαλες καταστροφες περιουσιων και ο Αλαβανος τα στηριξε πληρως.
      Χθες ο Παπουτσης δηλωσε οτι υπηρχε σχεδιο παρομοιων γεγονοτων και μολις πηραν θεση τα ΜΑΤ μπροστα στη Νομικη αρχισαν να συγκεντρωνονται αναρχικοι σε ολες τις πολεις της Ελλαδος,και υπηρχε κινητοποιηση με το διαδικτυο.
      Δεν μου λες αν γινονταν επεισοδια ,ο ΣΥΝ του οποιου η νεολαια συνδιοργανωσε την καταληψη θα ηταν ασχετος;
      Η κυριοτερη λειτουργια του ομως ειναι οτι καλυπτει με δικηγορους,ανακοινωσεις,ερωτησεις στη βουλη και προσκειμενους δημοσιογραφους ολο τον ακροαριστερο χωρο της ανομιας ενω κατα τα αλλα διαφωνει.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ ψυχραιμια 01/02/2011 12:46:24

      Ο Αλαβάνος (με τον οποίο σε πολλά πολιτικά ζητήματα διαφωνώ) δεν στήριξε τις λεηλασίες και τις καταστροφές, αλλά τις κινητοποιήσεις των μαθητών και φοιτητών λόγω της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα.
      Είναι σαν να κατηγορείς για παράδειγμα την ΑΔΕΔΥ ότι υποκινεί την τρομοκρατία επειδή στην συγκέντρωση ή την διαδήλωση που οργάνωσε μπήκαν μέσα αναρχικοί, προβοκάτορες, αντιεξουσιαστές ή δεν ξέρω και εγώ ποιος, και πέταξαν μολότοφ και έσπασαν και έκαψαν τράπεζες και καταστήματα.
      Εκτός κι αν θεωρείς τρομοκράτες και αλήτες τους μαθητές και φοιτητές που διαδήλωναν έξω από την ΓΑΔΑ, τα αστυνομικά τμήματα και στους δρόμους.
      Να σου πω την αλήθεια δεν θα μου έκανε καμιά εντύπωση, γιατί έχουν γραφεί και ειπωθεί πολύ χειρότερα για τον δολοφονηθέντα Γρηγορόπουλο και την οικογένεια του από διάφορα μέλη "προοδευτικών" παρατάξεων.

      Στην Ελλάδα δεν έχουμε προσγειωθεί πέρσι με αλεξίπτωτο και ξέρουμε πολύ καλά επί δεκαετίες το ιδεολογικό προφίλ των οπαδών του "Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών" και του "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" καθώς και την δημοκρατική και φιλειρηνική νοοτροπία που τους διακατέχει.

      Για τις αγαστές σχέσεις μεταξύ ΛΑΟΣ και ΧΑ απέφυγες να σχολιάσεις.
      Προφανώς θεωρείς την ΧΑ δημοκρατική και μετριοπαθή παράταξη που δεν προάγει την βία.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ψυχραιμια 01/02/2011 12:59:27

      Αυτοι που πηγαν στα αστυνομικα τμηματα πεταγαν και πετρες και ησαν καθοδηγημενοι απο τους καθηγητες τους.
      Οσο για τη ΧΑ δεν διαφωνω οτι ειναι ναζιστικη οργανωση και κανει τραμπουκισμους ουτε οτι υπαρχει οσμωση ΛΑΟΣ και ΧΑ αν και πολλες φορες αλληλοβριζονται.
      Οτι δεν προσγειωθηκαμε με αλεξιπτωτο ειναι βεβαιο και ξερουμε ολοι απο που προηλθαν η 17Ν.ο ΕΛΑ,οι Πυρηνες επαναστατικοι και της φωτιας και πολλα αλλα.
      Τις τελευταιες δεκαετιες η αναλογια ακροδεξιας και ακροαριστερας βιας ειναι 20 - 80 και η χρηση πυροβολων οπλων και εκρηκτικων 0 -100.Ακομη και η ΧΑ μαχαιρωματα και ξυλο παιζει -οχι οτι αυτα ειναι καλα- και οι βομβες,οιρουκετες και τα περιστροφα ειναι αποκλειστικοτητα της ακρας αριστερας.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ψυχραιμια 01/02/2011 13:05:43

      Να το λες αλλα οχι να καταλαμβανεις κτιρια που δεν σου ανηκουν.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ψυχραιμια 01/02/2011 16:48:42

      Το ένα κακό δεν νομιμοποιεί το άλλο. Τους συμψηφισμούς τους κάνεις εσύ.

    • boanerges avatar
     boanerges @ Κάποιος 01/02/2011 12:19:26

     Υπάρχει αυτή η βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι ο κόσμος θα πρέπει να αλλάξει να με τον τρόπο που προέβλεψαν οι Μάρξ κια Λένιν. Αδιάφορο τους είναι αν ο τρόπος αυτός διαψεύστηκε από την ίδια τη ζωή. Ψάχνουν λοιπόν αιτίες και αφορμές προκειμένου να διαμορφώσουν λογής λογής επαναστατικά υποκείμενα.
     Δεν έχουν καταλάβει οι καημένοι ότι τέτοια υποκείμενα δεν φτιάχνονται σε δοκιμασυικό σωλήνα, αλλά έξω στην κοινωνία. Και η ελληνική κοινωνία -το έχει δείξει με κάθε ευκαιρία-απεχθάνεται τη βία και την ένοπλη σύγκρουση.
     Πρόκειται για άτομα με ιδιαίτερη πνευματική και συλλογιστική μονομέρεια, που βασίζονται πάντα σε συνταγές και τσιτάτα εξ Εσπερίας.

     Πολύ χαρακτηριστικό επ'αυτών είναι το εξαιρετικό βιβλίο του John Gray, ΜΑΥΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ, από τις εκδόσεις ΟΚΤΩ, όπου εξηγούνται με πολύ κατανοητό τρόπο οι καταβολές και οι αντιλήψεις της αριστεράς του 20ου αιώνα.

    • Σαος avatar
     Σαος @ Κάποιος 01/02/2011 12:50:29

     Το ΣΥΡΙΖΑ εκτός των άλλων ρόλων υπέρ της πράσινης μούχλας που μαστίζει τον τόπο, παίζει και τον αποδιοπομπαίο τράγο της όπως στην προκειμένη περίπτωση με τους λαθρομετανάστες καταληψίες. Δεν είναι τυχαίο πως το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνιμος στόχος του ΛΑΟΣ (του δεξιού χεριού της πράσινης μούχλας). Θέατρο όλοι τους, θέατρο του παραλόγου.

 3. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 01/02/2011 11:35:08

  Η Κόυρτοβικ ανήκει στο είδος των ανθρώπων που θα ήταν συχνότατοι πελάτες ψυχιατρείων, αν δεν είχε βρεί διέξοδο εκτόνωσης στην αριστερίστικη κατήχηση και την υπόθαλψη του κακοήθους παρασιτισμού σε βάρος όλων μας. Οι λαθραίοι βολεμένοι λαθρομετανάστες και κάθε εκ συστήματος (πασοκ) εκτραχηλισμένος τσόγλανος θεωρείται από αυτήν το υποκείμενο της "εξέγερσης", και κάθε κοινωνικό περίττωμα είναι γι αυτήν περιούσια κοινωνική ομάδα που θα κληρονομήσει τον κοινωνικό παράδεισο μετατρέποντας την ζωή των υπολοίπων κόλαση μέχρι να κάποιος να της υπενθυμίσει ότι και η ομαδική ψυχοθεραπεία έχει τα όριά της και να της υποδείξει το πραγματικό άσυλο στο οποίο πρέπει να καταφύγει για να είναι ασφαλής. Τα ίδια ισχύουν και για το ομιλών περίττωμα που ακούει στο όνομα Γιαννόπουλος, και για τα άλλα ζόμπι.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/02/2011 12:31:11

  Ετσι πεστα ρε φιλε ,οτι εισαστε με τους Δεκεμβριστες γιατι θα μας βγαλουν τρελλους.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ψυχραιμια 01/02/2011 13:05:13

   Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πολιτικό προσωπείο των μπαχαλάκηδων. Γνωστό αυτό εδώ και χρόνια. Οι μόνες αφίσες πολιτικού κόμματος που "επιτρέπονται" να τοιχοκολλιούνται στα Εξάρχεια είναι αυτές του ΣΥΡΙΖΑ.
   Βέβαια, τώρα του παίρνει κάτι ψηφαλάκια ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ποντάρει στη σαβούρα από Μαγκρέμπ και Πακιστάν, αλλά όλο και κάτι έχει ο πάτος από αριστερούληδες που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΒΙΣ 01/02/2011 13:13:39

    Το αστειο σε ολα αυτα ειναι οτι επι της ουσιας δεν διαφοροποιουνται.Οπως εγραψα και πανω η επισημη θεση τους ειναι παραμονη στην ΕΕ.
    Αλλα υπαρχουν κανονες εκει που κανουν αδυνατη την εφαρμογη αριστερης πολιτικης.Ενω λοιπον σε επιπεδο προγραμματος ειναι σαφως μια απο τα ιδια παριστανουν με τα μπαχαλα τους σουπερ επαναστατες.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/02/2011 12:35:00

  Κατα τα αλλα βεβαια η επισημη θεση του ΣΥΡΙΖΑ ειναι παραμονη στην ΕΕ.Πως θα γινει αυτο οταν η ΕΕ εχει τα χαρακτηριστικα που εχει δεν το εξηγουν.Απλως ζητουν μια "αλλη πολιτικη" και περνανε τον καιρο τους με διοργανωσεις εξεγερσεων.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/02/2011 13:02:45

  Αυτο ειναι το καλυτερο κολπο σας.Με τις συνιστωσες δεν ξερει κανεις καθε φορα ποιος κανει την καθε καφριλα και οποιος την αποδωσει σε ολο το κομμα κατηγορειται για συλλογικη ευθυνη.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/02/2011 13:18:25

  Λογικα μπορει να μιλησει ο ΣΥΡΙΖΑ;
  Οπως εγραψα ειναι υπερ της παραμονης στην ΕΕ που ομως εχει κανονες που κανουν εντελως αδυνατα αυτα που λεει.
  Η απαντηση ειναι το σοφισμα να αλλαξουν οι συσχετισμοι πανευρωπαικα και ειδικα στη χωρα της Μερκελ,δηλαδη να ελθει η Linke ,οι παλιοι Ανατολικογερμανοι κομμουνιστες στην εξουσια.
  Ε,αν γινει αυτο ολοι θα γινουμε αριστεροι.Για το λογο αυτο σου λεω οτι ειναι απλως φασαριοζοι.
  Προφανως το καταλαβαινεις και γιαυτο ψηφισες ΚΚΕ.
  Αλλα τοτε τα επεισοδια τι σκοπο εχουν;
  Να γινεται ντορος και φασαρια.

 8. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 01/02/2011 13:48:54

  Σύριζα, μύριζα, ανταρσύα, αντιεξουσιαστές, μαρξίστριες-λενινίστριες λεσβίες, αυτοδιαχειριζόμενες τραβεστί, μελαμψές βεδουίνες αλανιάρες κατίνες, κλπ. Όλα αυτά είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Βγήκε και η Κούρτοβικ, όπως είπαν κι άλλοι, η κυράτσα του αριστερίστικου κατηχητικού και παίρνοντας φόρα κατηφόρα είπε “εμείς” το οργανώσαμε, “εμείς” αγωνιζόμαστε, κι από δίπλα ένας πάστορας της αριστεροπειραγμένης παραθεολογίας. “Αυτοί”, λοιπόν, είναι το εκκολαπτήριο των αυγών του φιδιού και ποικίλλων ερπετών που “πληγῇ νέμονται”.

  • antiochos avatar
   antiochos @ Professor Moriarty 01/02/2011 16:11:11

   Δυσκολο,αλλα οχι ακατορθωτο.
   Καποιος εθελοντης για την αποτιστη Κουρτοβικ;
   Θα καταλαμβαναμε το καστρο απο μεσα.

 9. boanerges avatar
  boanerges 01/02/2011 14:03:12

  Ο Δεκέμβρης όχι μόνο έπληξε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν το κύκνειο άσμα της νεώτερης ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς. Κάπου εκεί χάθηκε το έργο. Ο κόσμος έφριξε με το καφριλίκι και το πλιάτσικο, ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή κάποιοι νόμιζαν-στα σοβαρά, γνωρίζω τέτοιους ανθρώπους- ότι γίνεται "επανάσταση"(!). Μιλάμε για την απόλυτη τύφλωση. Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχει αυτή η δυσαρμονία μεταξύ του λαϊκού αισθήματος και των ριζοσπαστικών επιδιώξεων. Ότι κάποιοι έβλεπαν ως "φυσιολογική ποσότητα βίας", οι περισσότεροι το έβλεπαν ως απλό καφριλίκι. Τόσο απλά.
  Άρα καθόλου δεν χρειαζόταν να το πουν "Ναι, αυτοί είμαστε" γιατί όλοι κατάλαβαν ποιοι είσαστε. Εξού και η δραματική συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής. Γιατί ο κόσμος δεν τα γουστάρει αυτά, τελεία. Τους λόγους για τους οποίους συνέβη, μάλλον ορισμένοι δεν τους έχουν κατανοήσει ακόμα. Δεν πειράζει. Θα τους κατανοήσουν αργότερα, όταν θα μοιράζουν ασπρόμαυρα φυλλάδια στις καφετέριες και τα τρένα.

  Η φιλοπασοκική πτέρυγα έμεινε στο σανίδι όσο ακόμα έτρεφε ελπίδες συμμετοχής σε κεντροαριστερού σχηματισμού κυβέρνηση. Απλώς μετά το Δεκέμβρη δεν μπορούσε να συστεγάζεται άλλο με τους μπαχαλάκηδες της ΚΟΕ και αυτός ήταν ο βασικός λόγος αποχώρησης. Ο Δεκέμβρης του 2008. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. Απλώς αυτό που έλεγα από την αρχή του εγχειρήματος, πώς δηλαδή είναι δυνατόν να συνυπάρχουν στον ίδιο πολιτικό σχηματισμό ο Ρινάλντι με τον Παπαδημούλη και η ΚΟΕ με τα απομεινάρια της ΕΑΡ, δεν είναι αυτός ακραίος πολιτικός τυχοδιωκτισμός; Και βέβαια ήταν όπως αποδείχτηκε. Κλασική περίπτωση πολιτικού οπορτουνισμού.

  Τώρα για τους «δυνάμει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ» μάλλον θα παραμείνουν στον προθάλαμο και δεν θα πραγματοποιήσουν το βήμα. Πώς αλλιώς εξηγείται, συνέχεια, να μην είναι σε θέση να πάρει τίποτα από την αποχή ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο το ΚΚΕ;
  Αυτό κάτι λέει. Αλλά είναι άλλης τάξης κουβέντα.

  Ένα τελευταίο. Τι έχετε πάθει με τους «νοικυραίους» και τους χλευάζετε διαρκώς;
  Είναι αυτό που εκπροσωπείτε, το «υπεράνω», το αλλιώτικο, το αντισυμβατικό, το εναλλακτικό, το alternative, ε; Εσείς που ξέρετε καλύτερα από την πλέμπα και τους νοικυραίους ε; Είστε βαθιά νυχτωμένοι κυράδες μου και κύριοι. Κατάμαυρα μεσάνυχτα.

 10. Maximilien avatar
  Maximilien 01/02/2011 14:06:32

  Μη ρωτάς γιατί έχεις να ακούσεις δεξιά μπαρουφολογία μέχρι τελικής πτώσεως που είναι βλακωδέστερη από την αριστερίστικη μπαρουφολογία.

  • boanerges avatar
   boanerges @ Maximilien 01/02/2011 14:10:59

   Μπα, η αριστερή μπαρουφολογία έχει πιο έκριτες βιβλιογραφικές αναφορές.
   Η άλλη είναι συνήθως απλοϊκή.

   • boanerges avatar
    boanerges @ boanerges 01/02/2011 14:11:14

    έγκριτες

 11. boanerges avatar
  boanerges 01/02/2011 14:09:22

  Η οποία αναλογία. Λούξεμπουργκ με Κούρτοβικ. Κέρατα θα βγάλουν τα μάτια μας. Κέρατα.

 12. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 01/02/2011 14:27:20

  Αν και πάει πολύ να συγκρίνεις την Λούξεμπουργκ με τις κυράτσες που κανοναρχούν μαροκινούς, ο συλλογισμός σου δεν είναι καθόλου άστοχος. Ένας από τους λόγους που έφεραν την άνοδο των εθνικοσοσιαλιστών είναι και η αντίδραση του γερμανικού λαού στο κίνημα των σπαρτακιστών και γενικότερα στα αριστερά κόμματα και οργανώσεις τα οποία θεωρήθηκαν υπεύθυνα για την εθνική ταπείνωση της Γερμανίας. Ως αντίδραση δημιουργήθηκαν τα freicorps, μετά οι ένοπλες ακροδεξιές οργανώσεις, και ύστερα ογκώθηκε το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα. Μεγάλος αριθμός στελεχών του Γερμανικού κομμουνιστικού κόμματος προσχώρησε στο ναζιστικό κόμμα. Αυτά είναι πλέον γνωστά αλλά εκτός θέματος.

  Διότι εγώ αναφέρθηκα στα αριστερίστικα αυγά και ερπετά και στις εκκολαπτικές τους μηχανές. Που έχουν άσυλο και είναι και επιδοτούμενες (κάποιες από αυτές).

 13. boanerges avatar
  boanerges 01/02/2011 14:28:24

  Δεν είμαι πια. Έπαψα να πιστεύω οτι η επανάσταση θα σώσει τον κόσμο. Απλώς υπάρχουν ορισμένες λεπτές ανθρωπολογικές διαφορές ανάμεσα στις δυο τους δε νομίζετε;(πέραν της εποχής και της απόστασης του χρόνου).

 14. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 01/02/2011 14:45:11

  Δυστυχώς μου είναι αδύνατο να συζητήσω με μηχανή αναπαραγωγής στερεοτύπων. Ούτε και μπορώ να την μετατρέψω σε νοήμον όν.

  • Μετανάστης στη χώρα μου avatar
   Μετανάστης στη χώρα μου @ Professor Moriarty 01/02/2011 21:27:55

   Η Κούρτοβικ ούτε στον πιό βαθύ της ύπνο δεν θα μπορέσει να ονειρευτεί ότι είναι ένα ματοτσίνορο της Rossana Rossanda, άν θέλετε μια αξιοσέβαστη σημερινή αριστερή προσωπικότητα, που διασταυρωτικά επηρρέασε με τη σκέψη της ακόμη και "την άλλη πλευρά", τους συντηρητικούς (και κάποτε αριστερούς) που είμαστε. O Agnelli την θεωρούσε "περιουσιακό στοιχείο" της Ιταλικής Πολιτικής Σκέψης. Αλλά δεν δίστασε ποτέ να πεί ότι οι "αυτόνομοι" και ο ένοπλος αγώνας ήταν μπούμερανγκ στους αγώνες της εργατικής τάξης. Respect!

 15. xmmm avatar
  xmmm 01/02/2011 21:54:35

  τι εγραψες ρε φιλε
  "Ο νέος αριστερισμός στην Eλλάδα δεν είναι η παιδική ασθένεια του κομμουνισμού, αλλά του μικροαστισμού.

  H αδιαπραγμάτευτη –απέναντι στα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας– αίσθηση δικαίου, η ωφελιμιστική και άκοπη διέξοδος από τις προσωπικές ευαισθησίες και η τιμωρητική δράση απέναντι σε ό, τι βαφτίζουν «σύστημα» είναι έργο παλιό και χιλιοπαιγμένο. Και στο τέλος της ημέρας ευνοεί το ίδιο το σύστημα."

  το συστημα πασοκ σε 5 γραμμες, μπραβο

 16. Greeklish avatar
  Greeklish 01/02/2011 23:05:56

  Ο ΣΥΡΙΖΑ τέλειωσε , σύντροφοι γυρίστε στο ΚΚΕ, δεν περισεύει κανείς, οι μέρες πούρχονται θα είναι αν μη τι άλλο πολύ ενδιαφέρουσες. Η Μεσόγειος φλέγεται.
  Την Ανοιξη όλη η νότια πλευρά της θα έχει ρευστοποιηθεί (Τυνησία, Αιγυπτος, Ιορδανία, Συρία, Αλγερία και ισως Μαρόκο, ενώ θα τρίζει επικίνδυνα το τελευταίο σοσιαληστρικό προπύργιο τηςΛιβύης).
  Οι αναλυτές προβλέπουν ότι σύντομα οι λαοί που υποφέρουν από το μνημόνιο ειδικά στην νότια Ευρώπη θα ακολουθήσουν τους λαούς της Β. Αφρικής (Τραγκας στον ΑΛΤΕΡ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.