#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2011 14:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αντώνης Σαμαράς μπροστά στη Νέα Μεταπολίτευση
Η διαπίστωση

Ο καθοριστικότερος «θεριστής» της μεταπολίτευσης πέρασε , θερίζοντας στο διάβα του τα ώριμα πτώματα ενός αδιέξοδου πολιτικού συστήματος.

Το μοναδικό πού απέμεινε (σε επιθανάτιο και αυτό ρόγχο), είναι το καθεστωτικό πασοκικό παρακράτος.

Ελλείψει πολιτικού στηρίγματος θα αποβιώσει τελεσίδικα  λίγους, το πολύ, μήνες μετά τις επόμενες εκλογές.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα ορατή πλέον και στον πλέον αδαή πολίτη της Ελλάδος.

Ο διασωθείς

Ο μοναδικός πολιτικός (και την έννοια μοναδικός την εννοώ στην κυριολεξία), που κατάφερε παρά τις πρωτοφανείς (και εν πολλοίς αντισυνταγματικές) πιέσεις να διασωθεί είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Κι άλλες διαπιστώσεις

Πέρα από τις ανυπέρβλητες δυσκολίες ,που αφορούν στη κατάσταση της χώρας , ο Α. Σαμαράς έρχεται και θα έλθει στο εγγύς μέλλον   αντιμέτωπος  με μια αυτοτροφοδοτούμενη κρίση που θα προέρχεται από το κόμμα και το προσωπικό του.

Αυτό είναι φανερό ήδη στις δημοσκοπήσεις.

Με αυτό το κόμμα κι αυτό το προσωπικό δεν θα μπορέσει ούτε 10 μέρες να κυβερνήσει. Αυτό, ας με συγχωρήσουν οι φίλοι αναγνώστες, είναι νομοτέλεια.

Μεταπολιτεύσεις

Είναι προφανές ότι οι μεταπολιτεύσεις αναδεικνύουν ηγέτες σύμβολα.

Τον Κ. Καραμανλή π.χ. η μεταπολίτευσή του 74, τον Ερντογάν η μεταπολίτευση στην Τουρκία , τον Μπερλουσκόνι αυτή της Ιταλίας για να αναφέρουμε αυτούς που γνωρίζουμε στον δικό μας μικρό ιστορικό χρόνο.

Ο Κ. Καραμανλής (προδικτατορικός πολιτικός όντας)   σηματοδότησε τη δική του μεταπολίτευση ιδρύοντας καινούργιο κόμμα.

Αντίθετα το προδικτατορικό κόμμα της Ε.Κ. και παρά την επταετή άφεση αμαρτιών της δικτατορίας αν και εξελέγη αξιωματική αντιπολίτευση ,στις πρώτες εκλογές, κατέληξε μαζί με τους ηγέτες της στα αζήτητα της ιστορίας.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των μεταπολιτεύσεων είναι ότι τα κυρίαρχα κόμματα που δημιουργούνται δεν έχουν (αρχικά τουλάχιστον) πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα αλλά Εθνικό.

Πολιτισμός και ιδεολογία

Η παταγώδης αποτυχία της Ν.Δ.   να εξελιχθεί σε κυρίαρχη πολιτική, εθνική κι όχι πολυσυλλεκτική δύναμη οφείλεται ,κατά τον γράφοντα, σε αυτά τα δύο στοιχεία.

Ακολούθησε δηλαδή τους δρόμους της πολυσυλλεκτικότητας, που οδηγούν εύκολα στο χάιδεμα όλων κι ως εκ τούτου στο σημερινό απερίγραπτο αδιέξοδο, κι όχι τον δύσκολο δρόμο του πραγματικά φιλολαϊκού  κόμματος που μπορεί να προέλθει μέσα από τους δρόμους της ιδεολογίας και του πολιτισμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενσωμάτωσης πολιτισμού σε ένα κόμμα είναι αυτό της γείτονας ισλαμικής χώρας.

Το τέλος των πολυσυλλεκτικών κομμάτων

Αυτά τα κόμματα τελείωσαν, αυτή η κομματική δημοκρατία απέτυχε, αυτό το πολιτικό προσωπικό χρεοκόπησε.

Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι η ουσιαστική κι όχι μόνο η οικονομική επανεκκίνηση.

Το δεύτερο προϋποθέτει κυρίως το πρώτο.

Ο "Τρελλαντώνης";

Πριν λίγες μέρες κάποιος αρχηγός ενός υπογείου διαμερίσματος ,μιας υποτιθέμενης πολυκατοικίας απευθύνθηκε με ψόγο στον Αντώνη Σαμαρά αποκαλώντας τον «Τρελλαντώνη».

Δεν γνώριζε (απαίδευτος ων) ότι εκείνη την στιγμή φωτογράφιζε τον άνθρωπό που σήμερα έχει ανάγκη όσο ποτέ η Ελλάδα.

Έναν "Τρελλαντώνη" που με σύμμαχο την ιδεολογία και τον πολιτισμό, με λόγο όχι πολιτικά  ορθό όπως θέλουν οι επικυρίαρχοι ,αλλά εθνικά ωφέλιμο όπως απαιτεί το έθνος θα διαλύσει ότι ετοιμόρροπο και θα θεμελιώσει σε ότι υγιές ,γκρεμίζοντας πρώτα απ όλα το κόμμα στο οποίο προεδρεύει.

Το έθνος απαιτεί πλέον πράξεις.

Μόνο έτσι ο διασωθείς θα περάσει στις χρυσές σελίδες της ιστορίας, διαφορετικά θα γευτούμε μεταπολίτευση αλά Ιταλία.

Δ. Μαλαμούλης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 02/07/2011 14:29:12

  Ἀφοῦ οἱ ἀποχρῶσες ἐνδείξεις ὁρίζουν ὅτι ὁ Ἀ.Σ. ἔχει πάρει τὴν μεγάλη ἀπόφαση τῆς κρίσιμης μετάβασης ὅσον ἀφορᾶ τὸ πολιτικὸ ὑποκείμενο-φορέα τῆς νέας μεταπολίτευσης, τὸ ἐρώτημα εἶναι πῶς θὰ συμβεῖ αὐτὴ ἡ μετάβαση, ποιούς ΔΕΝ θὰ ἀφήσει πίσω της καὶ πότε ἀκριβῶς τοποθετεῖ χρονικὰ τὸ σημεῖο καμπῆς σ' αὐτὴν τὴν μετάβαση.

  Ὀψόμεθα.

  Φέτος, θὰ διαψευστεῖ ἡ κουβέντα τοῦ Ἔκο γιὰ ἔκλειψη τῶν εἰδήσεων ἐν Αὐγούστῳ;

  • factorx avatar
   factorx @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 02/07/2011 14:39:23

   Επειδή είσαι ...προβοκάτορας (με την καλή έννοια) ιδού μια πρόγευση:

   Με εσωτερική εγκύκλιο ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος ζήτησε να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους μέχρι το τέλος του μηνός όσοι Γραμματείς του κόμματος, πρόεδροι ΝΟΔΕ και στελέχη του κεντρικού μηχανισμού επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Στόχος της απόφασης αυτής, που υπογράφει είναι πρώτον, όλοι οι υποψήφιοι να ξεκινούν επί ίση βάση και δεύτερον να προχωρήσει η ανανέωση του κόμματος.Ξεκινά έτσι η δεύτερη φάση της ανανέωσης και ανασυγκρότησης της ΝΔ.

   Αλλά γι αυτά θα τα πούμε σε επόμενη ανάρτηση. Προς το παρόν σε πληροφορώ ότι όλοι όσους αφορά η εγκύκλιος κάνουν την ...πάπια και λένε "δεν αφορά εμένα, ο ...άλλος πρεπει να παραιτηθεί"

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ factorx 02/07/2011 16:16:27

    Αὐτὴ ἡ ἐξέλιξη εἶναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ.

    Ἔξυπνη καί... ὕπουλη (ἐπίσης μὲ τὴν καλὴ ἔννοια).

    Τὸ κρίσιμο εἶναι νὰ τηρηθεῖ, γιατὶ θὰ πέσουν μιλήματα, πιασίματα, τηλεφωνήματα, οὐρλιαχτὰ καὶ νάζια...

   • Asxetos avatar
    Asxetos @ factorx 02/07/2011 16:53:48

    Αν παραιτηθεί έστω και ένας θα αποτελέσει ....κοσμοιστορικό γεγονός!!!
    Εκτός βέβαια από αυτούς που θα κάνουν την ανάγκη .. φιλοτιμία!!!

 2. Arianos avatar
  Arianos 02/07/2011 14:36:40

  "θα διαλύσει ότι ετοιμόρροπο ... γκρεμίζοντας πρώτα απ όλα το κόμμα στο οποίο προεδρεύει."
  Great men burn bridges before they come to them
  e.e. cummings

 3. ektoras avatar
  ektoras 02/07/2011 14:38:20

  Ο Σαμαράς θα κληθει σύντομα να κυβερνήσει και πρέπει να είναι έτοιμος να παρουσιασει ενα κυβερνητικό σχήμα που δεν θα πέσει στα λαθη του Καραμνλή που αυτοπαγιδευτηκε απο τις επιλογες των προσωπων και τις προσωπικες του αδυναμιες και φοβίες.
  Η Ελλάδα εχει αναγκη εναν ηγέτη που θα συγκρουστεί απο την αρχη (που θα είναι ισχυρος) με τα πραγματικα κατεστημενα (συνδικαλιστικα και mediaκα καθεστωτα, την καθεστωτικη πλήρως αντιπαραγωγική δημόσια διοικηση και φυσικα το αναδικνυώμενο παρακράτος) και που θα στηριξει τα συμφεροντα της κοινωνιας και του κρατους χωρις να λογαρίαζει εγχωριους και ξενοφερτους νταβατζήδες.
  Οταν η κοινωνια δει εναν ηγέτη που θα ειναι μπροστάρης στην υπεράσπισή της τότε θα έχει στήριξη που δεν θα έχει ξαναδει Έλληνας πρωθυπουργος και τότε όλοι μαζι θα γράψουμε πάλι ιστορια.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/07/2011 14:41:28

  H συγκριση με την Τουρκια πρεπει να λαβει υπο ψιν της τα εξης.
  Ο κεμαλισμος ηταν ενα κινημα στρατιωτικων που εγινε αποδεκτο απο το λαο ως προς τον εθνικο του χαρακτηρα αλλα οχι και ως προς τις αντιισλαμικες πρακτικες του.Ταυτοχρονα συμφωνα με τη μοδα της εποχης (μεσοπολεμος) βασισθηκε σε κρατικοδιαιτη οικονομια ενω η Τουρκια δεν ειχε ισχυρο αριστερο κινημα.
  Ετσι οταν μεταπολεμικα αρχισαν οι εκλογες εστω και επιτηρουμενες απο το στρατο αμεσως παρατηρηθηκε οτι η φιλοισλαμικη ή κρυπτοισλαμικη δεξια ειχε μεγαλη πλειοψηφια και ολα τα πραξικοπηματα του στρατου ανετρεπαν τις κυβερνησεις της για να επαναφερουν τους κεμαλικους.
  Οταν λοιπον οι εγχωριες (ΔΝΤ) και διεθνεις (παγκοσμιοποιηση,καταρρευση κρατισμου) συνθηκες εγιναν καταλληλες ο Ερντογαν ειχε μαζι του τη λαικη πλειοψηφια εν δυναμει και το ρευμα της ιστοριας.
  Η Ελλαδα ειχε αλλη ιστορικη πορεια (εμφυλιος,διακυβερνηση απο δεξια,δεξια δικτατορια 21ης Απριλιου).
  Ο Ερντογαν εχει συγκριθει με τον Ανδρεα Παπανδρεου και ειναι αληθεια ως προς τη λαικη πλειοψηφια και τα αντικαθεστωτικα στρωματα αλλα η διαφορα ειναι οτι ενω ο Ερντογαν εχει μαζι του το ρευμα της ιστοριας (ισλαμοφιλελευθερισμος) ο Παπανδρεου πηγαινε κοντρα (σοσιαλισμος οταν ολος ο κοσμος τον εγκατελειπε) και φθασαμε στα αδιεξοδα.
  Ο Σαμαρας ηγειται ενος χωρου που δεν ηταν πλειοψηφικος τις τελευταιες δεκαετιες ενω τα σοσιαλιστικα στερεοτυπα ειναι πολυ διαδεδομενα στην Ελλαδα και δυσκολο να κυριαρχησει οσο και αν αμφισβητηθει το ΠΑΣΟΚ με τα καμωματα του.
  Μια αλλη διαφορα ειναι η ενταξη της Ελλαδος στην ευρωζωνη.Αυτο αφηνει μικρα περιθωρια χειρισμων.

 5. zame avatar
  zame 02/07/2011 14:59:16

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΨΟΜΕΘΑ.

  ενα πραγματικά φιλολαϊκο κόμμα που ΝΑ μπορεί να ΠΡΟΕΛΘΕΙ μέσα από τους ΔΡΟΜΟΥΣ της ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.δεν μπορει παρα μονον ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ να ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ κι όχι μόνο .. οικονομική ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ.

  πως ομως λειτουργει οταν δεν εχουμε "εγκαινια" νεων ονοματων..
  ΙΣΩΣ με την χρηση της ΜΕΤΕ-ΕΞΕΛΙΞΙΣ
  (κατι που συμβαινει σε ολα γυρω μας) & που να ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ οποσδηποτε ΝΕΑ & αμόλυντα ΣΤΕΛΕΧΕΙ. "ορκισμενα" & διασφαλισμενα (με ποινικες & οικονομικες ρητρες) τα προσδοκομενα αποτελεσματα..ΔΥΣΚΟΛΟ ..Ε ?

 6. ενας παλιος γνωριμος avatar
  ενας παλιος γνωριμος 02/07/2011 14:59:48

  Πολύ ποιό σημαντικό και εύστοχο άρθρο ΄,καθαρά στήν καρδιά τού πολιτικού προβλήματος τής ΝΔ.
  Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, απο την επιστροφή στίς ρίζες.....

 7. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/07/2011 15:00:58

  Αυτά που λέει το άρθρο με οδηγούν στις ακόλουθες σκέψεις: Ασχολούμαστε αυτή τη στιγμή με πασοκικό καθεστώς που καταρρέει. Όμως η ΝΔ ως "αναπληρωματικός" καθεστωτισμός, παραμένει σχετικά ανέπαφη, όχι τόσο σε επίπεδο προσώπων (όπου εκεί έχουμε πραγματική "εθνοκάθαρση" με Ντόρες κλπ.), αλλά κυρίως σε επίπεδο ήθους, αντίληψης και ποιότητας προσώπων που στελεχώνουν.

  Δεν με ενδιαφέρει αν έφυγε π.χ. ο Σουφλιάς, αφού το σύστημα θα βγάλει καινούργιους Σουφλιάδες.

  Με ενδιαφέρει ότι το σύστημα που βγάζει Σουφλιάδες παραμένει ανέπαφο.

  Και παραμένει ανέπαφο ΚΑΙ με ευθύνη του σημερινού Προέδρου της ΝΔ. Ο οποίος, παρά τα συγκεκριμένα βήματα που έχει κάνει, δεν έχει δείξει την τόλμη για τις απαραίτητες ρήξεις.

  Είναι κυρίως θέμα ήθους και νοοτροπίας. Και, κυρίως, ΤΙΜΩΡΙΑΣ όσων παραβιάζουν τον ηθικό κώδικα που πρέπει να διακρίνει όσους απαιτούν να μας κυβερνήσουν.

  Δεν μπορεί να ανταμείβονται κάτι τέτοιοι με κομματικά αξιώματα και κομματικούς μισθούς. Το μόνο που νοιάζει αυτούς τους ΝΔτες είναι να ζουν στην πλάτη της κοινωνίας. Εις βάρος των άλλων. Οι Γκρούεζες.

  Μπορεί να αλλάξει αυτό;

  Αν ναι, υπάρχει ελπίδα. Αν όχι, κλάφτα Χαράλαμπε.

  Μέχρι στιγμής έχουμε μείνει μόνο σε επίπεδο προθέσεων.

  Πρέπει να γίνει όμως πριν είναι πολύ αργά και πριν ο Σαμαράς καταλήξει ένας άλλος Καραμανλής, σε βελτιωμένη ίσως έκδοση, αλλά πάντως Καραμανλής.

  • Michael avatar
   Michael @ Επώνυμος 02/07/2011 23:30:46

   Πραγματικά πολύ εύστοχο κ αληθινό άρθρο.
   Μην ξεχνάμε όμως όταν κατά τη δημιουργία της σκιώδους κυβέρνησης κάποιοι μιλήσαμε σε αυτό το σάιτ για τα πρόσωπα που έχουν προκαλέσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, ή την ανικανότητά τους, κάποιοι πανηγύριζαν που δεν θα τους ... πάρει η Ντόρα.

 8. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 02/07/2011 15:11:10

  Η πολιτική κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ,κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου τμήματος της μεταπολίτευσης,περνά ΜΕΣΑ απο την ΑΔΥΝΑΜΙΑ της Νέας Δημοκρατίας να κυριαρχήσει ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ.Οι εκλογικές νίκες της ΝΔ ήταν,καθαρά,ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΕΣ.Στ'όνομα της δήθεν ''πολυσυλλεκτικότητας'',δεν είχε ξεκάθαρο πολιτικό ΣΤΙΓΜΑ.Γι'αυτό και η παραμονή της στην εξουσία ήταν ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ.Το έχω ξαναγράψει.Η ομιλία Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ,λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές,τα είπε ΟΛΑ.Χρησιμοποίησε το παράδειγμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ,με Ομπάμα και Κλίντον.Δηλαδή,ΠΡΩΤΑ η παράταξη ν'αποκτήσει ΟΜΟΙΟΓΕΝΗ βηματισμό και ΜΕΤΑ να ξεχυθεί στη κοινωνία ΣΑΡΩΤΙΚΑ και αποφασιστικά.Η αρχή μιας καινούργιας εποχής πλησιάζει...η διαμόρφωσή της θα γίνει από εκείνον που αφενός θ'ανταποκρίνεται στις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ των καιρών αφετέρου θα έχει ΑΞΙΕΣ τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ......

 9. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 02/07/2011 15:39:39

  Προεδρε ,αρχιζεις να γεννας προσδοκιες .......Να ξερεις πως τουλαχιστον οι 800.000 της 29-11-2009 , στηριζουμε καθε ριζοσπαστικη κινηση σου .Εσυ ξερεις πως θα γινουν !!!

  • of8almos avatar
   of8almos @ Κωστας Ε. Χριστοδουλου 03/07/2011 01:59:16

   Εγω δεν ξέρω και τους 800000 αλλά απο τους 20 που ξέρω κάτω απο το 1/5 περιμένουν κάτι απο αυτό που περίμεναν πρίν απο 2 ολόκληρα χρόνια

 10. EPICOUROS avatar
  EPICOUROS 02/07/2011 15:40:49

  ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ-Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΑΡΘΡΩΝΕΙ ΕΝΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ,ΕΘΝΙΚΟ ΛΟΓΟ
  ΔΕΥΤΕΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ-ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΟΧΙ 10 ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

 11. barman avatar
  barman 02/07/2011 16:36:59

  Το σίγουρο είναι ότι η αναστροφή του κλίματος από τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, και μετά από την μεγάλη σε έκταση ήττα της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, οφείλετε αποκλειστικά και μόνο στον Αντ. Σαμαρά.
  Δεν έχω κάτι με στελέχη όπως Βαγγ. Μειμαράκης, Πρ. Παυλόπουλος, Κωστ. Χατζηδάκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Δημ. Αβραμόπουλος, Στ. Δήμας, Κυρ. Μητσοτάκης και άλλους, που δοκιμάστηκαν είτε σε κυβερνητικές θέσεις είτε σαν τομεάρχες και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ούτε με τους θιασώτες του lifestyle Μ. Βαρβιτσιώτη, Ελ. Ράπτη, Όλγα Κεφαλογιάννη κ.α.(άλλωστε είναι επιλογή τους και δεν μου πέφτει λόγος), όπως επίσης και με τους κ.κ. Σταικούρα και Μηταράκη που προσπαθούν να σηκώσουν το βάρος της οικονομικής αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ αλλά είναι ανεπαρκείς κατά τη γνώμη μου, νομίζω όμως ότι η αλλαγή σελίδας που πρέπει να κάνει ο Αντ. Σαμαράς δεν πρέπει να τους συμπεριλάβει μέσα, παρόλο που λέμε όλοι ότι κανείς δεν περισσεύει (σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα έφερναν αρκετούς ψήφους). Δεν πρέπει να κοιτάξει μικροπολιτικά αλλά να αναζητήσει στελέχη σαν τον Χρ. Λαζαρίδη με μεστό λόγο, ευφυΐα και ευστροφία ικανούς να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Ο Κ. Καραμανλής προδόθηκε από τα στελέχη που εμπιστεύτηκε και ίσως δεν μπόρεσε να τους επιβληθεί όπως με σιδερένια πυγμή επιβαλλόταν ο θείος του στα δικά του στελέχη την εποχή της δικής του διακυβέρνησης. Ο Αντ. Σαμαράς δεν πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη και δεν έχει και χρόνο, πρέπει να βιαστεί.
  Η μετεξέλιξη του κόμματος και ίσως και η αλλαγή της ονομασίας μπορεί να περιμένει.
  Προέχει τώρα η συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας έτοιμη να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης Παπανδρέου, με νέα άφθαρτα πρόσωπα(όχι σαν τον κύριο στη Θεσσαλονίκη την ημέρα που η Ελλάδα αναστέναζε στο Σύνταγμα αυτός ανακοίνωνε στους φίλους τους την πρόθεση του να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές) με διάθεση προσφοράς προς τη πατρίδα και το λαό.
  Οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα ψάχνουν ηγέτη. Δείξτε τους κύριε Σαμαρά με πράξεις ότι υπάρχει ο ηγέτης.
  Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.

  • peter13 avatar
   peter13 @ barman 02/07/2011 16:56:01

   Πολύ εύστοχες οι τοποθετήσεις σου, μπράβο!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ barman 02/07/2011 18:41:12

   H αναστροφη του κλιματος οφειλεται αποκλειστικα στην αγρια λιτοτητα που επεβαλε το ΠΑΣΟΚ υπο τη σκεπη της τροικας.Αλλωστε δεν ανεβαινει τοσο η ΝΔ οσο πεφτει το ΠΑΣΟΚ.

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ barman 03/07/2011 10:09:14

   Ο ηγέτης πρέπει να έχει στρατηγούς ισάξιους με αυτόν, και όχι αυλοκόλακες και σφουγγοκολάριους, να δέχεται την κριτική τους και τις απόψεις τους, να έχει όραμα και σκοπό και ένα στράτευμα που να τον λατρεύει. Να διοικεί δια του παραδείγματος, να είναι σκληρός εκεί που πρέπει και πάνω από όλα να είναι δίκαιος.

   Αυτά δεν τα γράφουν τα βιβλία περί leadership, που διδάσκονται στα τμήματα MBA, αλλά είναι εμπειρία μιας ζωής.

 12. Σταύρος avatar
  Σταύρος 02/07/2011 19:48:45

  Ο Max Keiser τα λέει έξω από τα δόντια για άλλη μία φορά!
  30' λεπτά αλήθειες!
  Ο Max Keiser στην Πλ. Συντάγματος!

 13. ελιζα βοζεμπεργκ avatar
  ελιζα βοζεμπεργκ 02/07/2011 19:49:52

  Αγαπητε μπάρμαν καλησπέρα. Είναι βέβαιον οτι σε μια δίκη προθέσεων θα συνέβαλλα στην αθώωση σας. Ομως η κριτκή πρέπει να συνοδεύεται με προτάσεις. Οφείλετε να αναζητήσετε πρόσωπα απο την αγορά, αφθαρτα, καθαρά, με πολιτικά οράματα και δημιουργική εργατικότητα, να τα υποδείξετε και να συμμετάσχουν σε σχήμα κυβερνητικής προοπτικής για την πατρίδα μας υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτό δεν γίνεται σε σύντομο χρόνο και κυρίως είναι ανέφικτο με τα σημερινά δεδομένα όπου όλοι οι ασχολούμενοι με τα κοινά προπηλακίζονται αδιακρίτως και λοιδωρούνται. Συμφωνώ σε πολλά μαζί σας αλλά δεν έχουμε πολυτελεια εξεύρεσης και αντικατάστασης όλων των προσώπων. Μην είμαστε τόσο αρνητικοί. Ο ηγέτης μπορεί να κατευθύνει μιά ισχυρή ομάδα με αυστηρούς κανόνες και συγκεκριμένη πολιτική για τη σωτηρία της πατρίδας, Αρκεί να το πιστέψουμε και να βοηθήσουμε ΟΛΟΙ!

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ ελιζα βοζεμπεργκ 02/07/2011 22:47:57

   Κυρία Βοζεμπεργκ παρά την κριτική που σας γίνεται καμιά φορά από επισκέπτες της ιστοσελίδας σας τιμάει που συμμετέχετε σε δημόσιο διάλογο.

   Η προσωπική μου πρόταση σε όσους θέλουν να είναι πραγματικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση είναι να αγκαλιάσουν τους ανήμπορους.

   Για παράδειγμα στην Α Αθηνών τα γεροντάκια υποφέρουν από την λαθρομετανάστευση και την εγκατάλειψη.

   Ο καθένας στον τομέα που τον συγκινεί που τον ενδιαφέρει ας ασχοληθεί θα είχε ενδιαφέρον να πάρει πρωτοβουλίες να πάει στον τελευταίο καταφρονεμένο πολίτη αυτής της πόλης και να τον συνδράμει όπως μπορεί.

   Οποτε ξαναπάτε σε τηλεοπτική εκπομπή σας παρακαλώ μιλήστε για όσους παιρνούν τόσο δύσκολα σήμερα.

   Δώστε μια συμβουλή ένα μήνυμα αισιοδοξίας στα νέα παιδιά που είναι άνεργα σε ανέργους πάνω από τα 50 που παίρνουν αντικαταθλιπτικά για να την βγάλουν.

   Γράψτε κανονικά τους Πασόκους μιλήστε στην κοινωνία.

   Αυτό είναι το στοίχημα ευαισθησία και ανθρωπιά στην πολιτική σας δράση.

  • δημητρης μαλαμουλης avatar
   δημητρης μαλαμουλης @ ελιζα βοζεμπεργκ 03/07/2011 01:03:09

   κυρια Βόζεμπεργκ
   Κατ αρχην συγχαρητήρια που συμμετεχετε στο διάλογο.
   Επειδή όμως ζούμε σε μια ενδιαφέρουσα κι άγρια εποχή επιτρέψτε μου.
   Οσο οι πολιτικοί (και μάλιστα της δεξιάς) εξακολουθούν να μιλούν τον φασιστικό λόγο της πολιτικής ορθότητας (επιβεβλημένο απο την αριστερά της Φρανκοφούρτης), η νεα μεταπολίτευση θα καρκινοβατεί (και μαζί βέβαια και η πατρίδα).
   Στις σκληρές εποχές που ζούμε ακισμοί με ΜΜΕ και Αβραμοπουλικές κενολογίες ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝ.
   Επειδή όπως σας είπα σε μια συναντηση μας στο συνέδριο κι όπως πιστεύω έχετε νέο πρόσωπο, παρακαλώ εκπλήξτε μας.

  • barman avatar
   barman @ ελιζα βοζεμπεργκ 03/07/2011 02:23:37

   Κυρία Βόζεμπεργκ καλησπέρα και από μένα. Με την τοποθέτηση μου σε καμία περίπτωση δεν υπονόησα κάτι για την τιμή και την υπόληψη, πόσο μάλλον την καθαρότητα των προαναφερομένων στο σχόλιο μου, που καλώς η κακώς σπεύσατε να υπερασπίσετε. Μίλησα για την ανάγκη συγκρότησης από τον Αντ. Σαμαρά μιας ισχυρής ομάδας, από τώρα που βρίσκετε στην αντιπολίτευση, ικανών όχι μόνο να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η δική του διακυβέρνηση αλλά και ικανών να επικοινωνήσουν αυτό που πρεσβεύουν.
   Θυμάμαι πολύ καλά την ομάδα κρούσης που είχε σχηματίσει ο Κ. Καραμανλής πριν κερδίσει τις πρώτες του εκλογές με τα ισχυρά ονόματα των Γ. Βουλγαράκη, Γ. Αλογοσκούφη, Β. Μειμαράκη, Πρ. Παυλόπουλο, Ντ. Μπακογιάννη, Σ. Τσιτουρίδη, Δ. Αβραμόπουλο, Γ. Λιάπη, Θ. Ρουσόπουλο, Γ. Σουφλιά, Αν. Παπαληγούρα, Ν. Κακλαμάνη κ.α., που σε κάθε τους εμφάνιση στα τηλεοπτικά πάνελ σάρωναν με επιχειρήματα τους αντιπάλους τους, υπουργούς τότε της κυβέρνησης Σημίτη. Οι προσδοκίες μας όμως διαψεύστηκαν ανεξάρτητα με το τι δυσκολίες συνάντησαν και μη το λαμβάνετε μόνο ως κριτική. Σαν απλός πολίτης και με το θάρρος της γνώμης δεν θα ήθελα να επαναληφθεί αυτό.
   Ο ηγέτης, εκτός από την ευθύνη που έχει να κατευθύνει και να εμπνέει φυσικά, με αυστηρούς κανόνες και συγκεκριμένη πολιτική την ομάδα, είναι παράλληλα υποχρεωμένος και αναγκασμένος θα έλεγα, να αναζητεί και διαρκώς μάλιστα τα πρόσωπα με πολιτικά οράματα και δημιουργική εργατικότητα όπως πολύ σωστά λέτε, για να μπορέσει να φέρει εις πέρας και με επιτυχία το έργο που του ανατίθεται από τον λαό. Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να ερευνούν ποιος τους προτείνεται να ψηφίσουν από τον ηγέτη, και να στέλνουν τους πιο άξιους για να τους εκπροσωπούν στη Βουλή.
   Τέλος θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με αυτό που υποστηρίζετε στην τοποθέτησή σας ότι όλοι οι ασχολούμενοι με τα κοινά προπηλακίζονται αδιακρίτως και λοιδορούνται. Όχι όλοι παρά μόνο αυτοί που τους αξίζει.

 14. dosilhthos avatar
  dosilhthos 02/07/2011 19:53:03

  Οπως τα λετε... χρειάζεται Κοτσια... κακαλα κατα το λαϊκόν... Τα εχει? Εδω και καιρό η ελσα Παπαδημητριου ερωτοτροπουσε με την αποστασια... τι περιμενε ο Αντωνης? Καλεσε την με τους δυο αντιπροέδρους η με οποιους ηταν διαθεσιμοι.. και και ξεκαθαρισε το ζητημα... και αν ελεγε οτι ειναι με μας...να εβγαινε να κανει μια δηλωση σταρατη... αν οχι,,, η μισολογα και υπεκφυγες... αντε κυρα μου για βρουβες... και οποιον αλλο λαμογιο της παραταξης μας κουνά την ουρα του... Την ιστορία με τον Κ.Καραμανλή και τον Ευταξία πρεπει να την γνωριζετε...Αν ο Κωστας Καραμανλής ειχε το θαρρος να πεταξει απο το κομα και την κυβερνηση Ντορα Τατουλη παυλιδη και αλλα κουμάσια... μη υπολογιζοντας το κοστος μηπως τον εριχναν απο την κυβερνηση... τωρα ο εληνικος λαός στα γονατα θα τον παρακαλουσε να γυρισει...αλλα δεν τολμησε... Τρελλαντωνη Τολμα...για το καλο της ελλαδας...και η ιστορια θα σε γραψει με χρυσα γραμματα.... αλλιως παλι γραμμενος θα εισαι..αλλα κάπου αλλου.... Μη ζεσταινεις αλλα φιδια στον κορφο σου.

 15. Aris. A avatar
  Aris. A 02/07/2011 23:14:11

  Σήμερα δέχομαι απανωτές εκπλήξεις.

  Το πρωί πήγα με φίλο για μπάνιο που μέχρι χθές τον απασχολούσε ο Ολυμπιακός και το στοίχημα.

  Ηταν στο Σύνταγμα μου περιέγραφε τι έγινε και μου είπε ότι ήταν στην ίδια ομάδα με ένα ζευγάρι των απόστρατων της αεροπορίας που συμμετείχαν στην διαδήλωση.

  Μπαίνω στο αντινιουζ και διαβάζω άρθρο απόστρατου ταξίαρχου που ήταν στην διαδήλωση.

  Περίμενε κανείς πριν ένα χρόνο ότι αυτός ο κόσμος θα πηγαίνε μαζί με τα μπλοκ του Παμε και του Ανταρσύα και θα διαδήλωνε.

  Πιστεύω ότι συμβαίνουν τεράστιες κοινωνικές μεταβολές.

  Οι ψυχές των ανθρώπων διαλύονται και τα κομμάτια αρχίζουν να επανοτοποθετούνται με τον σωστό τρόπο.

  Η συνισταμένη με όσους συζητώ είναι μια: ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΡΧΕΣ.

  Ολοι νοιώθουμε προσβεβλημένοι για εδώ που φτάσαμε για τις προσβολές που δεχόμαστε από έξω για την υποθήκη που βάλαμε σε αυτόν τον παράδεισο που ζούμε για το ξεπούλημα των ακρογιαλιών και των νησιών της πατρίδας μας.

  Κανείς δεν μιλάει για το πως θα πάρει τους δύο μισθούς που του έκοψαν πίσω όλοι έχουν την αγωνία αν αύριο θα παραδώσουν σε παιδιά και εγγόνια αυτό που έχουμε σήμερα.

  Κατά βάθος αγαπάμε πραγματικά την χώρα μας.

  Δεν συζητώ ότι πλέον δεν υπάρχει Πασόκ και ΝΔ όπως τα ξέραμε όπως τα ζήσαμε και με τον τρόπο που γίνονταν η πολιτική στην χώρα.

  Το Πασόκ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

  Με το ξύλο που έριξε στον κόσμο ξευτιλίστικε.

  Η ΝΔ με τον τρόπο που ασκούν πολιτική τα στελέχη της είναι ήδη στο μουσείο.

  Ενα πράγμα πρέπει να κάνει ο Σαμαράς να ανοιχθεί στην κοινωνία και να μιλήσει με ειλικρίνεια για αυτά που πιστεύει ότι είναι το πρόβλημα και χρειάζονται διόρθωση.

  Μισά λόγια και υπεκφυγές δεν χωρούν.

  Καταρχήν να στοχοποιήσει (όχι ονομαστικά) ως βασικότερο πρόβλημα τις πέντε οικογένειες που αρμέγουν την χώρα.

  Δεν είναι ώρα για γλυκανάλατες ευγένειες.

  Να ξεσκεπάσει τον ρόλο των ΜΜΕ που είναι η υπεράσπιση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.

  Να εξηγήσει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαφθορά στο δημόσιο και πρέπει να απολύονται άμεσα οι καταχραστές.

  Να ζητήσει από τον κόσμο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του για παράδειγμα καταγγέλοντας όσους ζητούν χρήματα για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη.

  Μέσα από το Ασεπ να πάρει 100.000 νέα παιδιά με γνώσεις και ενδιαφέρον για δουλειά και να απολύσει όσους μπήκαν με ρουσφέτι αλλά δεν έχουν τα προσόντα.

  Να μιλήσει στους νέους της πλατείας και να πει αλήθειες.

  Οτι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να προοδεύσει κάποιος και όχι τα πανεπιστημιακά χρόνια να τα περνάει με καταλήψεις και εκδρομές στην Μύκονο.

  Και άλλα και άλλα πολλά.

  Ο Σαμαράς έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι απαραίτητο σε έναν ηγέτη για να γίνει πιστευτός από τον κόσμο.

  Οτι ο ίδιος έχει ακολουθήσει μια έντιμη πολιτική πορεία.

  Για να ζητάς από τους άλλου δουλειά εντιμότητα ειλικρίνεια για να είσαι αυστηρός πρέπει πρώτα να δίνεις το καλό παράδειγμα ο ίδιος και αυτό το πλεονέκτημα το έχει.

  Ο Σαμαράς πρέπει να μιλήσει με την κοινωνία απευθείας χωρίς μεσάζοντες και να πει τα πράγματα όπως είναι.

  Την επομενη φορά που θα ανέβει στο βήμα της βουλής ας αδιαφορήσει για τον Παπανδρέου και τον κομπάρσο Βενιζέλο ας μιλήσει στο πολίτη τι σκέφτεται για το μέλλον μας.

 16. ΒΕΝ avatar
  ΒΕΝ 02/07/2011 23:36:36

  Και κάτι τρέχει στα γύφτηκα που ο Λυκουρέντζος ζήτησε τιςν παραιτήσεις.

 17. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 04/07/2011 00:01:12

  Eνας Πρόδρομος του Αντώνη Σαμαρα ο Ίωνας Δραγούμης, που όσο σπουδαίος Έλληνας υπήρξε, λόγω της τυραννίας των προοδευτικών διανοούμενων , τόσο λίγο αναγνωρίσιμος είναι από την νέα γενιά, γράφει στην αγαπημένη του φίλη την Πηνελόπη Δέλτα ,εκείνη που έγραψε τον Τρελλαντώνη. "Είμαι στεναχωρημένος ή αηδιασμένος ή και αλλοιώς θέλω να λύσω το πρόβλημα.Το πρόβλημα της ζωής , που έχει ένα ερωτηματικό.Το πρόβλημα της ζωής λύνεται με δύο πράγματα δηλ. με ένα από τα δύο αυτά πράγματα , με το νού και με την θέληση (πράξη)δηλ. με ένα πράγμα με την δύναμη.Είσαι δυνατός , όλα σου έρχονται δεξιά ,γιατί ξέρεις τι θέλεις .Και αν τυχόν συντριβείς συντρίβεσαι με ευθανασία. "Ο περήφανος Ελληνικός λαός, που νοιώθει ακόμα μια ηλεκτροδόνηση στο άκουσμα της λέξης Πατρίδα, αναζητεί , όχι αγανακτηση αλλά αποφάσεις ,θυσίες και υπευθυνότητα.Αναζητεί δυνατή ηγεσία για ακουμπήσει πάνω της.Ηρθε η ώρα του Αντώνη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.