#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/03/2011 11:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κερδίσει τις εκλογές
του Κώστα Ροδινού

«Δεν υπάρχει έστω και μία ανάλυση που να δικαιώνει τις επιλογές της κυβέρνησης. Η οικονομία έχει μπει σε μεγάλη ύφεση που συνδυάζεται με πληθωρισμό. Η ανεργία καλπάζει. Το χρέος αυξάνει. Η παραγωγική βάση συρρικνώνεται. Ο κοινωνικός ιστός αποδιοργανώνεται. Η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον μιας πολύπλευρης εθνικής κρίσης με ιστορικών διαστάσεων απώλειες. Συνολικά η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει παταγωδώς.»  Αυτά δεν τα γράφει ένας  πολέμιος  του πρωθυπουργού, αλλά  ο (πρώην;)  φίλος και συνεργάτης του,  ο  κ. Νίκος Κοτζιάς

Εύλογα αναρωτιέται συνεπώς ο απλός πολίτης: Τι περιμένει ακόμα η Ν.Δ. και δεν ζητάει εκλογές; Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού πιστεύει ότι δεν ζητά  εκλογές επειδή φοβάται ότι θα τις χάσει! Και όταν ένα κόμμα φοβάται ότι θα χάσει, δύσκολα θα πείσει τον λαό ότι αξίζει να  κερδίσει!

Οι οπαδοί του ώριμου φρούτου

Ακόμα και κάποιοι εντός της Ν.Δ.  υποστηρίζουν ότι «δεν έχουμε  λόγο να προκαλέσουμε  εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου θα απαξιωθούν στη συνείδηση της κοινής γνώμης και θα καταρρεύσουν μόνοι τους.»

Λογικοφανές ακούγεται! Οι ενστάσεις:

Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ  δεν παραδίδει εύκολα την εξουσία.

Δεύτερον, έχουν σκεφτεί το σενάριο  αντικατάστασης του  κ.  Παπανδρέου  από κάποιο άλλο σχετικά άφθαρτο πρόσωπο;

Τρίτον, αν  η χώρα καταρρεύσει, θα μπορέσει η Ν.Δ. να διαχειριστεί την οικονομία που θα παραλάβει;

Τέταρτον, έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο , η λαϊκή οργή  να αναζητήσει στέγη  σε ακραία κόμματα της αριστεράς ή  της δεξιάς;

Όταν μια κυβέρνηση καταρρέει, επιταχύνεις την πτώση της γιατί όσο παραμένει κληρονομεί μεγαλύτερα προβλήματα στους  επομένους.

Ο φόβος των δημοσκοπήσεων

Προβάλλεται  ακόμα ένα επιχείρημα: «Η Ν.Δ. είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις και αν προκαλέσει  εκλογές,  θα τις χάσει»

Απάντηση:

Πρώτον, μήπως η Ν.Δ. βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις εξ αιτίας αυτής  της  αναμονής; Δηλαδή, επειδή  το εκλογικό σώμα θεωρεί ότι είναι  Ν.Δ. «ανέτοιμη» και «απρόθυμη», δεν την εμπιστεύεται ακόμα;

Δεύτερον, πόσο αξιόπιστες είναι αυτές οι δημοσκοπήσεις, τέλος πάντων;  Ο κ. Σημίτης εφέρετο  καταλληλότερος για πρωθυπουργός και  δεν τόλμησε να κατέβει στις εκλογές του 2004! Ποια  δημοσκόπηση έδειχνε ότι ο κ. Παπανδρέου θα κερδίσει με διψήφια διαφορά; Τον κ. Σαμαρά, αρχικά, δεν του έδιναν καμιά τύχη να εκλεγεί αρχηγός της Ν.Δ.  Ακόμα πιο πρόσφατα, οι δημοσκοπήσεις έφεραν τον κ. Μιχαλολιάκο τρίτο στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος! Και για τον κ. Κακλαμάνη έλεγαν  ότι θα κάνει …περίπατο! Ε, τα είδατε τα αποτελέσματα! Μήπως η Ν.Δ. παίρνει πολύ σοβαρά  τις δημοσκοπήσεις;

Τέλος, για να τελειώνουμε με τις δημοσκοπήσεις. Ο βασικός λόγος που η  Ν.Δ. είναι  καθηλωμένη, οφείλεται στο γεγονός ότι   δεν έχει καταφέρει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι διαθέτει καλύτερη, εναλλακτική πρόταση εξουσίας από τον κ. Παπανδρέου.


Η "έλλειψη στελεχών"

Το άλλο επιχείρημα είναι ότι η Ν.Δ. δεν έχει στελέχη για να κυβερνήσει.
Δηλαδή ο κ. Παπανδρέου είχε στελέχη  όταν κέρδισε τις εκλογές του 2009;
Στην πολιτική ισχύει το “αρχή άνδρα δείκνυσι”!  Δεν υπάρχει συνταγή για   την επιλογή  επιτυχημένων κυβερνητικών στελεχών.  Αυτή η  συζήτηση συντηρείται  για να απολογείται  ο κ. Σαμαράς για το παρελθόν. Εδώ υπήρχαν λεφτά, δεν θα βρεθούν στελέχη;  Μερικές απλές προϋποθέσεις χρειάζονται: όχι στους ανεπάγγελτους, όχι στους φθαρμένους (και τους διαφθαρμένους), όχι στους γόνους και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Ναι στους ικανούς και τους έντιμους, από οποιονδήποτε χώρο και αν προέρχονται. Σ’ ένα τέτοιο  προσκλητήριο  θα βρεθούν  καμιά δεκαριά για κάθε θέση! Αυτό είναι το στοίχημα. Αυτό πρέπει να γίνει  σύνθημα και κυρίως πράξη.


Ο Σαμαράς μπορεί

Τα κόμματα έχουν υποχρέωση να ζητάνε εκλογές, όταν βλέπουν ότι η χώρα οδεύει προς την καταστροφή  γιατί διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνα. Ωστόσο, μερικοί ισχυρίζονται  ότι θα  προκύψει ακυβερνησία. Θα διαψευστούν.

Κανένας λαός δεν επιλέγει , εν γνώσει του, την  καταστροφή. Οι ισχυρότερες πλειοψηφίες διαμορφώνονται  σε περιόδους κρίσεως. Μόνο στην πρόσφατη ιστορία μας: 1974, 1981, 1990, 1993, 2004, 2009.

Τι κοινά είχαν οι,  κατά τα άλλα τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους,  νικητές  αυτών των αναμετρήσεων;

α) επεδίωξαν την  αναμέτρηση και την  σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης.

β) είχαν μια διαφορετική πρόταση  από τους αντιπάλους τους

γ) δεν  υποσχέθηκαν διαχείριση, αλλά  ανατροπές και ρήξεις

δ) απευθύνθηκαν στο λαό και δημιούργησαν προσωπική σχέση.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας σε τραγικά δύσκολες στιγμές.  Οι απαιτήσεις είναι τεράστιες και το έργο που πρέπει να επιτελεστεί τιτάνιο. Και κάθε μέρα που περνάει γίνεται δυσκολότερο. Δεν  χωρούν κούφια λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις.

Ένα ρεαλιστικό σχέδιο χρειάζεται, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πατρίδας, εθνική συστράτευση,  όραμα και πίστη στις δυνάμεις του ελληνισμού.

Αυτό που περιμένει ο ελληνικός λαός,  από το Ορμένιο  μέχρι τη Γαύδο και από το Καστελόριζο μέχρι τους Οθωνούς, είναι να ακούσει τον Αντώνη Σαμαρά να πεί: «εγώ μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα από τον κ. Παπανδρέου. Έχω το σχέδιο για να βγάλω τη χώρα από την κρίση. Έχουμε ανηφοριά, όμως  μπορούμε να τα καταφέρουμε!»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 11/03/2011 11:14:32

  Προχθές, ακούγωντας την εκπομπή του Αντώνη Κοκκορίκου στο γνωστό για το λιβάνισμα ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο παρουσιαστής ανέφερε - εσκεμμένα ή μη δεν το γνωρίζω - ότι ο μέχρι τώρα πολιτικός συσχετισμός έχει ανατραπεί και αυτό θα φανεί στις δημοσκοπήσεις του Απριλίου - Μαΐου. Επίσης ανέφερε πλαγίως ότι αυτά που μας λένε οι δημοσκοπήσεις εμπεριέχουν μεγάλη δόση αλαφουζόλ... Τα συμπεράσματα δικά σας...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 11/03/2011 11:37:38

   Στον ίδιο σταθμό, σήμερα το πρωί (γύρω στις 7:45), ο Γ. Μιχελάκης εμφανίστηκε πάλι να απορρίπτει μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο των εκλογών, όταν ο δημοσιογράφος (Στρατάκης) τον ρώτησε σχετικά. Επανέλαβε τόσες φορές μάλιστα το "εμείς δεν ζητήσαμε εκλογές" (σε διαφορετικές λεκτικές βερσιόν), ώστε ήταν να απορεί κάθε ακροατής με αυτό το τόσο σθεναρό "απελθέτω απ' εμού".

   Έτσι όμως -μια και μπήκαμε στη Σαρακοστή και έρχεται το Πάσχα- δεν βάφονται αβγά...

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 11/03/2011 11:16:53

  Κώστα τι θα γίνει με σένα πάντα θα συμφωνούμε ;;

  Σαμαρικό προσκλητήριο επίσημα στην κοινωνία για συστράτευση για την σωτηρία της πατρίδας όλων όσων θέλουν να προσφέρουν και έχουν να επιδείξουν επαγγελματικές και προσωπικές επιτυχίες, δεν έχουν εμπλακεί σε ανήθικες και περίεργες υποθέσεις και συμφωνούν σε ένα ελάχιστο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Σαμαράς.

  Είναι καιρός να βγει ο Αντώνης στον Αμβωνα και να ανοίξει τις πόρτες του κόμματος και της κυβέρνησης στους άξιους και ικανούς.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Aris. A 11/03/2011 14:04:34

   Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του aris.A.
   Ροδινέ, ρούχτα!!!!!

  • thanasis avatar
   thanasis @ Aris. A 11/03/2011 16:43:32

   ετσι πρεπει αυτη η παραταξη παντοτε καληται στην εξουσια
   να διορθωση τα αμαρτηματα των προκατοχων και μετα
   πεφτει.ετσι και ο αντωνης θα κληθη απο τον ελληνικο
   λαο σαν σωτηρα.οσον αφορα για τα στελεχη η συμμορια
   των προθυμων μαζυ με τα μνημονιοκαναλα
   δεν τα αφηνουν να φανουν

   • Πυθία avatar
    Πυθία @ thanasis 11/03/2011 17:58:58

    Θανάση μου, πόσων ετών είσαι και πιστεύεις ότι η ΝΔ καλούνταν πάντα να διορθώσει αμαρτήματα; Εγώ αγόρι μου, έζησα τις εναλλαγές των δυο μονομάχων στην κυβέρνηση από τη δεκαετία του '60 και σε βεβαιώνω ότι η καθεμιά συνέχιζε και επαύξανε τα αμαρτήματα της άλλης σε κάθε ανακύκλωση εξουσίας.

 3. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 11/03/2011 11:17:57

  Για θέματα λαθρομετανάστευσης η ΝΔ δεν μιλάει καθόλου με αποτέλεσμα να εκμεταλεύεται το ΛΑΟΣ το χάλι στο κέντρο της Αθήνας και να ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 11/03/2011 11:42:31

   Σε ποιες δημοσκοπήσεις ανεβαίνει το ΛΑΟΣ; Στου... Μαυρή, που το 2009 επέμενε μέχρι τα μεσάνυχτα ότι τα exit polls (!) του έδειχναν ότι οι οικολόγοι "μπαίνουν στη Βουλή;

  • thanasis avatar
   thanasis @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 11/03/2011 16:44:24

   μην μασατε το κουτοχορτο του παπαχελα ειναι πολυ φτηνο

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ thanasis 11/03/2011 21:26:47

    Καταρχήν το γεγονός ότι η δημοσκόπηση έχει ως πρώτο πιο δημοφιλές κόμμα το ΛΑΟΣ, ενώ στην κλίμακα εκλογικής επιρροής βρίσκεται τέταρτο, αυτό από μόνο του δείχνει τί θέλει να πετύχει η δημοσκόπηση και τίθενται ερωτηματικά για την εγκυρότητά της

    Η αλήθεια είναι ότι ολος ο κόσμος αναρωτιέται για το Σαμαρά, πότε θ΄αρχίζει να φωνάζει και να χτυπιέται -μεταφορικά εννοώ. Δηλαδή να κάνει αυτό που λέει ο κ. Ροδινός. Να καταθέσει πρόταση μομφής, να ζητάει εκλογές, να πηγαίνει στη Βουλή και να καταγγέλει τον Παπανδρέου, έστω κι αν δεν παρευρίσκεται αυτός εκεί. Τέτοια θέλει, ο κόσμος. Ο ελληνικός λαός πεθαίνει για εντυπωσιασμό. Εντυπωσιασμό τον οπόίο όμως τον καταγγέλει στη συνέχεια ως πολιτικό αμοραλισμό. Το οξύμωρο όμως είναι μες το DNA του Ελληνα. Γνωρίζει π.χ τί σημαίνει Καρατζαφέρης, ότι δηλ. αποτελεί δεκανικι του Πασοκ, έχει ψηφίσει το μνημόνιο, και παράλληλα όμως εκστασιάζεται από τους βερμπαλισμούς του αγράμματου αυτού δημοσιογραφίσκου.
    Αυτός είναι ο ελληνας κι αυτό πρέπει να έχει υπόψη της η ΝΔ αν θέλει να στοχεύσει διάνα.

 4. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 11/03/2011 11:18:14

  Κύριε Ροδινέ:
  ....."εχουμε ανηφοριά, όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί έχω σχέδιο"..... Αυτή η φράση τα λέει όλα. Εμπρός για τον μεγάλο αγώνα χωρίς φόβ αλλάμε πίστη.

  • Saligkaras Kηφ. avatar
   Saligkaras Kηφ. @ Νίκος Θ. 12/03/2011 18:30:17

   (…..”εχουμε ανηφοριά, όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί έχω σχέδιο”….. )

   Το ίδιο είχε πει και ο Καραμανλής οταν ηταν ακόμη νωρίς. ισως τώρα ο αθώος πληθυσμός (που ξέρει οτι "λεφτά δεν υπάρχουν") να το αγοράσει και ο Σαμαράς απλώς να βρεθεί στην 1η θέση, δλδ να κάνει CPR στο πτώμα που θα του παραδώσει

 5. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 11/03/2011 11:25:50

  Αρη,
  Ειλικρινά .....λυπούμαι που οι συζητήσεις μας γίνονται ....μονότονες.
  Εσχάτως έχει εξαφανιστεί και ο φίλος μου ο Τιραμόλα.
  Ελπίζω να είναι καλά.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 11:40:40

   Μάλλον η Ιπποκράτους θα τον έστειλε σε άλλη... αποστολή. Εδώ, είδε κι απόειδε ότι δεν πείθει κανέναν αμφιταλαντευόμενο.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Αυριανιστής 11/03/2011 16:38:09

    Χα χα. Πραγματιστές οι πρασινοφρουροί...
    Αντιθέτως, κάτι λίγοι χαβιαροαριστεροί, ακάθεκτοι: τρώνε τα μούτρα τους κάθε μέρα εδώ μέσα από τους υπόλοιπους σχολιαστές, αλλά συνεχίζουν να τρυπάνε τα στομάχια τους...

  • SAS avatar
   SAS @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 17:52:50

   Επιτέλους ...Αυτή πρέπει να είναι η στάση όλων στην ΝΔ , στελεχών και ψηφοφόρων . Αρκετά με το αυτομαστίγωμα και την ηττοπάθεια , η χώρα δεν το αντέχει .

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/03/2011 11:28:25

  Πολυ ωραιο αρθρο και to the point. Οι ερωτυησεις καιριες και κρισιμες.
  Αυτου του ειδους οι δημοσκοπησεις ωφελουν τα ΜΜΕ και μονο!!!! γιατι? διοτι φερνουν τον πολιτικο ατχαρμα χωρις να φερνουν ριξεις!!! Ολοι ιδιοι ειναι, ολοι στη Βουλη δυνητικα, ολοι χρησιμοι, ολοι μαζι θα μας σωσουν, ξεχνουν οτι οταν ανακατευεις ολα τα χρωματα σου βγαινει ΑΣΠΡΟ!!

  Ας βγουν να ρωτησουν το λαο για το ποσο αγανακτησμενος ειναι και αν γνωριζει και τι θα ψηφισει εαν συνεχισει το ΠΑΣΟΚ να μας πουλαει τα σωβρακα... με συγκερκιμενες ερωτησεις της καθημερινοτητας...και σου λεω εγω τ αποτελεσματα.

  Εαν πιστεψουμε ολοι οτι ο Λαος βλεπει στα ματια της Φωφης το μελλον της Ελλαδας ειμαστε ολοι για να φευγουμε για τον Αρη... στη σκονη χωρις ατμοσφαιρα. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ με τις γενικοτητες και τα συμφεροντα των ΜΜΕ.

  Στην πραξη κ Σαμαρα... ρωτηστε τον κοσμο, αχρωματιστα σε Δημοσκοπηση! Οχι τι ψηφιζετε τι θα ψηφισετε και αν εγω η ο αλλος ειναι ικανος να σας βγαλει απ το τουνελ-κουβα.

  Θελει τολμη, σχεδιο με υποσχεδιΑ, ομαδα κρουσης, ομαδα ανακρουσης, απλα λογια και κατανοητα, πραξεις με ουσια, διαπραγματευσεις με επιχειρηματα κοινης λογικης και τελος χρειαζεται με καθε τροπο και μεσον να γινει κατανοητο οτι το ΠΑΣΟΚ και το ΓΑΠ με τον ΠΑΠΑΚ ειναι το τσουναμι της 50 ετιας στη Χωρα. Ισοπεδωνουν τα παντα και θα φυγουν κυριοι, ηρωες με βουλευτικη ασυλια!!!!!!!!!!??????? τι θα πει ο λαος?? δεν πειραζει εκαναν λαθος? μας αρκει?

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/03/2011 11:36:06

   επισης..
   δεν ειναι δυνατον σε δημοσιες συζητησεις οι πολιτικοι τα τσακονωνται σε ανουσια πεδια... εαν ειχαν απεναντι τους 10 τυχαιους Ελληνες απ το δρομο ξερουν τι ερωτησεις θα τους εκαναν??? ξερουν ποσο θα τους εστηναν στον τοιχο???

   Ικανος ηγετης και ειλικρινης ειναι αυτος που εχει τα κοτσια να αντιπαταρεθει δημοσια - χωρις ατζεντα με τον Λαο και οχι με μιλημενους δημοσιογραφους και κομ ιλ φο καταστασεις.

   Κ Σαμαρα σας κανω την προταση, να καλεσετε στην τυχη 15-20 Ελληνες πολιτες με μοναδικο κριτιριο την ηλικια.... και να το κανετε ανα περιφερεια!!!! να υπαρχει καλυψη σε ολες, ΚΑΙ να κανετε δημοσιο διαλογο στα ΜΜΕ....!!!!! Εκει θα παρουμε αληθεινες ερωτησεις και πιστικες απαντησεις, οχι εμεις αλλα ολοκληρος ο Ελληνικος Λαος. ΕΚει θα δουν ολοι τη διαφορα... και ΕΚΕΙ να δουμε εαν το ΓΑΠ μπορει να κανει το ιδιο.... τωρα πριν ειναι αργα..

   Οποιος φοβαται τον Λαο να φυγει μονος του. Δεν θελω δικαιολογιες κανενος ειδους. Δεν ειμαι βλαξ. Ξεβρακωμα των προδοτων του ΠΑΣΟΚ απο τον ιδιο το λαο, και απαντησεις πιστικες με οραμα και ειλικρινεια.
   Μετα τα ποσοστα της ΝΔ θα πανε στο 30%. Διαφωνει καποιος?

   ΠΠ

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/03/2011 11:56:25

    Π.Π.
    Η πρόταση σου είναι εξαιρετική και την προσυπογράφω,

   • Fanis avatar
    Fanis @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/03/2011 12:33:53

    απεναντι τους 10 τυχαιους Ελληνες απ το δρομο ξερουν τι ερωτησεις θα τους εκαναν??? ξερουν ποσο θα τους εστηναν στον τοιχο???
    ==
    Τιποτα δεν θα αλλαζε.
    Θα τους εκαναν ερωτησεις και θα παιρναν απαντησεις .
    Οι ερωτησεις θα αφορουσαν συγκεκριμενα θεματα, κυριως την ανεργια ,υγεια παιδεια και αλλα τετοια παρεμφερη.
    Οι απαντησεις θα ηταν οι ιδιες που ακους και τωρα.
    Αν ητανε εντελως "τυχαιοι απο το δρομο" οι ερωτωντες, μαλλον θα επαιρνες το μερος του πολιτικου.
    Απλα γιατι μπορει καποιος τυχαιος να σου προσεβαλλε την .."αισθητικη σου" επι παραδειγματι,ενω ο πολιτικος ξερει και μιλαει ..ομορφα.

    Επειτα αν ηταν στην τηλεοραση το σκηνικο θα επρεπε να εχουν οι "τυχαιοι" και τον δημοσιογραφο και καμεραμαν με το μερος τους.
    Αλλιως θα ακουγες μονον την απαντηση του πολιτικου και κατι μισολογα στην ερωτηση του τυχαιου.

    Αν ηταν σε ζωντανη ,ας πουμε σε καποια συνεστιαση ,θαπρεπε να υπαρχουν φυλακες γιατι μπορει και να γινοταν κανενα μπαχαλο ...

 7. katalytikos avatar
  katalytikos 11/03/2011 11:37:16

  ..η αίσθηση από το περιβάλλον μου, είναι ότι η ΝΔ ίσως και να μην θέλει να κυβερνήσει τώρα. Η αντιπολιτευτική τακτική είναι μάλλον χαλαρή.
  Φαντάζομαι τι θα γινόταν εάν κυβέρνηση σήμερα ήταν η ΝΔ και αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ!!
  Μήπως κύριε Ροδινέ ετοιμάζεται κάποιο άλλο είδος διακυβέρνησης (Οικουμενική, κλπ) ??

  • factorx avatar
   factorx @ katalytikos 11/03/2011 11:53:05

   Ποιό είναι το περιβάλλον σου αγαπητέ "Καταλυτικέ". Επειδή το δικό μας περιβάλλον έχει άλλη αίσθηση

   • katalytikos avatar
    katalytikos @ factorx 11/03/2011 12:13:43

    καταγωγή από αγροτική περιοχή, εργασία σε πόλη, κατοικία σε περιοχή μάλλον υποβαθμισμένη, γενικά ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ katalytikos 11/03/2011 11:58:41

   Καταλυτικέ,
   αυτά τα περι οικουμενικής τα ακούω κάθε φορά που καταρρέει το ΠΑΣΟΚ.
   Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι πολλοί διακινούν αυτό το σενάριο.
   Ενδεχομένως ακόμα και κάποιοι μέσα από τη Ν.Δ. να θεωρούν την ιδέα ελκυστική.
   Ομως, ο απότερος στόχος είναι να καταστήσουν τον Σαμαρά μέρος του προβλήματος.

   • Misha avatar
    Misha @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 12:29:23

    Κώστα , δεν τους ενδιαφέρει αν θα καταρρεύσει ή όχι το ΠΑΣΟΚ .
    Το κατοχικό και ΑΚΥΡΟ μνημόνιο φυλάνε ως κόρη οφθαλμού γιατί αυτό εφαρμόζει τις πιο hardcore ονειρώξεις των αφεντικών τους (τραπεζιτών, εργολάβων και εφοπλιστάδων) που θέλουν τους έλληνες εργαζόμενους με καθεστώς φιλιππινέζου ναυτεργάτη και την χώρα αντικείμενο ασυδοτου real estate

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Misha 11/03/2011 12:30:59

     χωρίς το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου, δεν στέκεται το μνημόνιο.

     • Misha avatar
      Misha @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 13:20:04

      Έχεις δίκιο σε αυτό. Χωρίς την ανοχή των πασόκων συνδικαλιστών δεν περνούσε το μνημόνιο.

     • drider avatar
      drider @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 14:52:04

      Δεν είμαι σίγουρος για αυτό...

      1) Επιμήκυνση/μικρότερα επιτόκια (κοινό αίτημα Σαμαρά/Παπανδρέου) Ελαχιστοποίηση και Σταθεροποίηση Ελλειμάτων ( 2014+, έλλειμα --> 0+ )

      3) Μνημόνιο --> Δημιούργια Πλεονασμάτων ( 2014-, έλλειμα --> 0- ) για την αποπληρωμή δανειακών συμβάσεων Μνημονίου (και όχι μόνο).

      Η πρόταση 1 συνοψίζει τη διαπραγματευτική τακτική των Γερμανών (γεγονός - συμβαίνει τώρα).

      Οι προτάσεις 2 και 3 συγκλίνουν (μαθηματικά αν θέλεις) στον μηδενισμό των ελλειμάτων (συνεχής συνάρτηση, άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί ή σύγκλιση το 2014 ή πόσο μετά, εξαρτάται και από τους όρους επιμήκυνσης / νέα επιτόκια).

      Είναι προφανές ότι η "διατηρησιμότητα" των αποτελεσμάτων του Μνημονίου προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας...

      Πώς μπορεί να είναι κανείς κατά του Μνημονίου, όταν προϋπόθεση για την λήψη ευνοϊκότερων όρου δανεισμού είναι η εφαρμογή του συμφώνου ανταγωνιστικότητας που προβλέπει τη διατήρηση της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου;

      Η μόνη περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με έλλειμα 0- ή 0+ είναι να δωθούν εξτρά κεφάλαια (ευρωομόλογα ανάπτυξης - πολλά ερωτηματικά περί τούτου)...

     • drider avatar
      drider @ drider 11/03/2011 14:55:49

      Διόρθωση (λάθος στο ποστ)

      1) Επιμήκυνση/μικρότερα επιτόκια (κοινό αίτημα Σαμαρά/Παπανδρέου) Ελαχιστοποίηση και Σταθεροποίηση Ελλειμάτων ( 2014+, έλλειμα –> 0+ )

      3) Μνημόνιο –> Δημιούργια Πλεονασμάτων ( 2014-, έλλειμα –> 0- ) για την αποπληρωμή δανειακών συμβάσεων Μνημονίου (και όχι μόνο).

     • drider avatar
      drider @ drider 11/03/2011 14:57:11

      κάτι δεν παίρνει σωστά το σύστημα όλο μου εξαφανίζει το νούμερο 2...

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ drider 11/03/2011 16:45:20

      Σου έκανε τα τρία δύο το σύστημα.

  • thanasis avatar
   thanasis @ katalytikos 11/03/2011 16:46:03

   περιμενται το ζαπειο 2 και μετα τα λεμε

 8. effie B. avatar
  effie B. 11/03/2011 11:44:30

  Καλημερα Κωστα.
  Συμφωνω απολυτως μαζι σου και πιστευω ακραδαντα οτι ο Αντωνης Σαμαρας θα τις κερδισει αυτες τις εκλογες!
  1. Οι δημοσκοπησεις ειναι εξαιρετικα πειραγμενες: οταν το Λαος σε διαρκεια ενος μονο μηνα παρουσιαζει ευρος 6 μοναδων, οταν προσπαθουν εναγωνιως και εκβιαστικα να παρουσιασουν επτακομματικη και οκτακομματικη βουλη για τη μη επιτευξη αυτοδυναμιας, οταν παρουσιαζουν την διαφορα μεταξυ των δυο μεγαλων κομματων απο 1.9 εως 6 μοναδες, σε ασταθμιστα δειγματα και με περιεργου τυπου ερωτησεις, απορω πως θα μπορουσε καποιος να υπολογιζει τετοιες δημοσκοπησεις. Οι δημοσκοπησεις στην Ελλαδα εχουν απωλεσει τελειως το ρολο τους και εχουν γινει εργαλεια ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. Τελος λοιπον με τις φανερες δημοσκοπησεις! Οι κρυφες των κομματων ειναι αλλο και αυτες αλλα πραγματα λενε....
  2. Ελλειψη στελεχων. Ειναι αληθεια οτι ενα μεγαλο μερος της κριτικης εστιαζεται στα στελεχη. Θα συμφωνησω εν μερει με τα ακρως κριτικα σχολια των αναγνωστων. Προκαταλαμβανουμε ομως καθως δεν ξερουμε ποιους θα παραταξει ο Αντωνης Σαμαρας την επομενη μερα. Ο εφνιδιασμος ειναι βασικο εργαλειο στην ασκηση εξουσιας οπως και η επιθυμια οχι μονο για προσκαιρη επιβιωση αλλα και διαρκεια!!
  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ! Δεν θα επαναλαβω τα τετρημμενα οτι πηρε ενα κομμα απο το -10.5% κλπ.κλπ. Η εργασιομανια, η μεθοδικοτητα και η οργανωση του Αντωνη Σαμαρα ειναι ευρεως γνωστη και αξιοσημειωτη. Το μηνυμα «εγώ μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα από τον κ. Παπανδρέου. Έχω το σχέδιο για να βγάλω τη χώρα από την κρίση. Έχουμε ανηφοριά, όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε!» σε απολυτο πρωτο ενικο θα πρεπει να το μεταφερει απ' ακρη σ'ακρη στην Ελλαδα αυτος και μονον αυτος.
  Αυτες οι εκλογες θα ειναι του Αντωνη Σαμαρα και μονον.
  Αυτος και θα τις κερδισει!!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ effie B. 11/03/2011 11:59:32

   Καλημέρα Εφη,
   Πρώτο ενικός γιατί θα είναι μια προσωπική μάχη.

   • effie B. avatar
    effie B. @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 13:00:55

    αυτο ειναι το κλειδι Πρωτος Ενικος!!!

    Καπου διαβασα:
    Σωθηκαν τα εμεις.
    Ο κοσμος ακουει μονο το ΕΓΩ, ... του Αρχηγου!!!

    Ωραια παραινεση, και ταιριαζει γαντι!!!

    • Άργος avatar
     Άργος @ effie B. 11/03/2011 15:45:37

     "EΓΩ" και ¨Αρχηγούς" έχουν οι υπάκοοοι υπήκοοι ή οι εθελοντές δούλοι: τα προβατάκια (με κολιέ στο λαιμό ή αλυσσιδίτσα στον καρπό)

     • ΧΟΡΧΕ avatar
      ΧΟΡΧΕ @ Άργος 11/03/2011 16:45:40

      προτιμω την αλυσιδιτσα στον καρπο!!!
      Ιδιως αν ειναι και κοκκινη σαν του Αρουλη, αλλο πραμα!!!!!!

  • thanasis avatar
   thanasis @ effie B. 11/03/2011 16:48:11

   ο σαμαρας πηρε ενασ κομμα χωρις υπαρξη και σημερα
   το οδηγη αργα αλλα σταθερα στην κορυφη.περιμεντε καιστο τελος
   ξυριζουν τον γαμπρο

 9. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 11/03/2011 11:46:02

  Καλά τα λέτε πλην όμως τα στελέχη αυτά πρέπει να αναδειχθούν προεκλογικά. Που είναι αυτά τα άξια στελέχη που θα εμπνεύσουν τον κόσμο?

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 11/03/2011 14:06:21

   ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ
   Αυτή είναι η μαγική λέξη.
   Αλλιώς η υπερψήφισή του θα είναι υπογραφή λευκής επιταγής.
   Έχουμε πάθει και έχουμε μάθει.
   Θα ήμουν ευτυχέστερος να μην είχα επενδύσει ελπίδες στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

  • thanasis avatar
   thanasis @ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 11/03/2011 16:51:22

   που εχεις ακουσει στα καναλια της βαρωνιας
   και των κοχιμπρα να εμφανιζεται ενα
   αξιολογο στελεχος , αυτο συμβαινει διοτι
   ειναι πολλα τα λεφτα απο προμηθειες
   που εχη φαει η συμμορια και περιμενη να φαει

 10. Misha avatar
  Misha 11/03/2011 11:48:20

  Τι κοινά είχαν οι, κατά τα άλλα τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, νικητές αυτών των αναμετρήσεων;

  α) επεδίωξαν την αναμέτρηση και την σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης.

  β) είχαν μια διαφορετική πρόταση από τους αντιπάλους τους


  «Ο κ. Σαμαράς κατά την διάρκεια του δείπνου εργασίας με τον Όλι Ρεν (10/12/2010 απάντησε σέ παρατήρηση του (σ.σ. για την ανάγκη ευρείας συναίνεσης στην εφαρμοζόμενη πολιτική του μνημονίου) ότι η Ν.Δ. κινείται υπεύθυνα και ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση, αφού στόχος της είναι - όπως ανέφερε- να συμβάλλει στη δημοσιονομική ανάκαμψη της χώρας. Μάλιστα σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε πάρα πολλές διατάξεις σε περισσότερα από 30 νομοσχέδια, που προωθούν τις διαρθρωτικές αλλαγές. »

  Κώστα, γνωρίζεις αν έχει δημοσιοποιηθεί η ομιλία του Α.Σ. στην πρόσφατη σύνοδο του ΕΛΚ;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Misha 11/03/2011 12:03:11

   Δεν το γνωρίζω Misha, αυτό που με ρωτάς.

 11. Μη Δεξιός avatar
  Μη Δεξιός 11/03/2011 11:50:52

  κ. Ροδινέ
  Τι περιμένει ακόμα η Ν.Δ. και δεν ζητάει εκλογές;
  Η ανάλυση σας με βρίσκει όπως πάντα σύμφωνο.
  Το ερώτημα μου όμως είναι μήπως αντί ο Αντώνης Σαμαράς να μεταμορφώσει τη Νέα Δημοκρατία, μεταμορφώσει η Νέα Δημοκρατία τον Αντώνη Σαμαρά.

  • thanasis avatar
   thanasis @ Μη Δεξιός 11/03/2011 16:53:58

   δεν θελει να σκασει η βομβα του μνημονιου στα χερια
   του σαμαρα και ετοιμαζει το ζαππειο 2
   οποτε τοτε θα φανη οτι ο βασιλιας ειναι
   γυμνος

 12. Fanis avatar
  Fanis 11/03/2011 11:50:54

  όχι στους ανεπάγγελτους, όχι στους φθαρμένους (και τους διαφθαρμένους), όχι στους γόνους και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα.
  ==
  Δεν πιστευω να σοβαρολογεις τωρα.
  Αν γινει κατι τετοιο δεν θα υπαρξει κομμα.
  Να αρχισουμε απο το γαπ? ειναι βουλευτης και υπουργος απο το 1981 και μετα .
  Ο Σαμαρας εχει αναλογη επιδοση.
  Και δηλαδη στα σοβαρα καποιον νεολαιο (του κομματικου σωληνα της ΔΑΠ),πρεπει να τον αποκλεισουν??
  Υπερβολες..

  Ναι στους ικανούς και τους έντιμους, από οποιονδήποτε χώρο και αν προέρχονται
  ==
  Ναιιι.
  Το θεμα ομως εχει "τεχνικες δυσκολιες"..
  ΠΟΙΟΣ θα κανει τις ..κρισεις?
  Θεωρητικα οι .."παλιοι" που βαρυνονται με "φθορα" με "κομματικο σωληνα" κλπ κλπ,ετσι δεν ειναι? Αυτοι θα ειναι ντε φακτο οι ..κριτες!

  Ε! ειναι αστειο ,να ζητουμε απο ..διεφθαρμενους ,εντιμη κριση..

  Αλλο λειπει στην Ν.Δ και κολλησε στο 20%.
  Δεν φταινε τα "παλια στελεχη" και οι διεφθαρμενοι..

  Φταιει η ελλειπης επικοινωνιακη πολιτικη που διαθετει.
  Η ανυπαρκτη προπαγανδα της..
  Και φυσικα η ανυπαρξια δικων της ΜΜΕ...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Fanis 11/03/2011 12:01:00

   Φάνη,
   Where is a will, there is a way...
   Οπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος

   • Fanis avatar
    Fanis @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 12:12:09

    Who beat upon the wall ,till Truth obeyed his call.

    Ας ελπισουμε.

 13. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 11/03/2011 11:56:35

  Και είναι και ελαφρώς κωμικό να λες ότι καταστρέφεται η χώρα αλλά δεν ζητάω εκλογές "γιατί εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς". Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

 14. neotera avatar
  neotera 11/03/2011 12:10:01

  Για να κερδίσει τις εκλογές ο Αντώνης πρέπει να πάψουμε να τον ψάχνουμε στα δύσκολα και να βγει στην κόντρα ευθαρσώς και να πει αυτά που λέω εγώ ! Αντε κι εσύ άμα τολμάς ! ))

 15. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/03/2011 12:13:10

  Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κερδίσει αυτές τις εκλογές. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Το πιστεύω ακράδαντα κι εγώ που ενίοτε γκρινιάζω για το κόμμα κλπ. Και φαίνεται ότι μόνο αυτός έχει συγκροτημένο σχέδιο.

  Οι καρδιές των απλών ανθρώπων κερδίζονται με απλό τρόπο. Με την αλήθεια.
  "Δεν έχω να σας προσφέρω τίποτε άλλο εκτός από αίμα, κόπο, δάκρυα και ιδρώτα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αβάσταχτη δοκιμασία. Έχουμε μπροστά μας πολλούς μήνες αγώνων και βασάνων" είχε πει ο Τσώρτσιλ στους υπουργούς του μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ενώ πανίσχυρες Γερμανικές μεραρχίες σάρωναν την Ευρώπη. Αυτό πρέπει να είναι το πνεύμα. Για να ξεκινήσουμε από την αρχή. Τα ψέμματα και οι "πράσινοι" μύθοι τελείωσαν.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/03/2011 12:20:21

   Γιάννη,
   αυτή την ομιλία είχα κατά νού!
   Διαβάζω τελευταία το βιβλίο του "The gathering storm".

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 12:29:55

    Αμφιλεγόμενος μεν αλλά ΗΓΕΤΗΣ δε. Ενέπνευσε το λαό του σε πολύ δύσκολες ώρες και στο τέλος κέρδισε.
    Έχω την 6τομη δική του ιστορία του Β' ΠΠ σε μια πολύ παλιά κιτρινισμένη έκδοση του '54 στα αγγλικά. (Πως βρέθηκε στο σπίτι δεν το ξέρω!).

    Ο Μ.Ο που βρίσκεται;

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/03/2011 12:34:10

     Ο Μικρός Οδυσσέας, τελευταία φορά που άκουσα νέα του, έγραφε στιχάκια γιατί εοιμάζει να βγάλει δίσκο με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.
     Και έχει ταλέντο ο άτιμος!
     Ετσι, αντι να χαραμίζει το χρόνο του εδώ, είπε να διοχετεύσει την φαντασία του κάπου πιο δημιουργικά!!!

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 12:38:42

      Πολύτροπος, το λέει και το όνομά του. Θα τοποθετηθεί στο πάνθεον των νέων στιχουργών πλάι στον ποιητή Φανφάρα.

    • Fanis avatar
     Fanis @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/03/2011 12:47:09

     He mobilized the English language and sent it into battle.

     John Fitzgerald Kennedy
     U.S. president.
     Speech at a ceremony on Winston Churchill
     =
     Αυτο το εκανε ο Τσωρτσιλ.
     Αλλα αλλο Τσωρτσιλ αλλο Σαμαρας.

     Ειπαμε αλλα οχι κι ετσι.

     • effie B. avatar
      effie B. @ Fanis 11/03/2011 13:13:10

      Οι καταστασεις γεννουν και Τσωρτσιλ, και Πουτιν και Τσαβες, και Ερντογκαν, για τους σημερινους!
      Ειτε συμφωνει καποιος ειτε διαφωνει με τις πολιτικες των παραπανω συγχρονων ηγετων, ομογνωμουμε οτι στις οποιες αποφασεις τους προεταξαν το καλο της χωρας τους!!
      Επομενως, give us (or him, if you prefer) a chance!!!

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Fanis 11/03/2011 13:19:35

      Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Δεν παρομοιάζω τον Τσώρτσιλ με το Σαμαρά. Ήθελα απλώς να δείξω τι σημαίνει Ηγέτης στις δύδσκολες ώρες καθώς και πως αυτός εμπνέει το λαό του. Δεν τους μίλησε ούτε για τις τεχνικές προδιαγραφές των Spitfire, ούτε για την εμβέλεια των Lancaster, ούτε για τις τακτικές ανάπτυξης της 8ης Στρατιάς. Τους μίλησε κατ'ευθείαν στην ψυχή με λόγια αλήθειας.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/03/2011 14:44:09

      Καλά, δεν νομίζω οτι είχε κανένας τη πρόθεση να κάνει παραλληλισμούς.

     • Άργος avatar
      Άργος @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 15:55:04

      Σώπα, κα'μένε!

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/03/2011 12:14:31

  Προσεξατε εκει στη ΝΔ οτι το ΓΑΠ μιλαει με τον Μουαμαρ στο τηλεφωνο.....
  και δεχεται και επισημες επισκεψεις απεσταλνεμων του δολοφωνου τρελλου???
  Τι ρολο βαραει το ΓΑΠ??
  Ο Σαρκοζι τον εβαλε σε μαυρη λιτσα... και ειναι με το μερος του λαου της Λιβυης και το ΓΑΠ συνομιλει με το φονια και τους νταβαδες του??
  Με το λαο της Λιβυης θα μιλησει ο Σαμαρας να του παρει τα σωβρακα και δειξει ποιος ειναι ανρθωπος και ποιος ασχετος και επικινδυνος ???

  Τι συμφερον εχει η Ελλαδα *!#!%)&#*!@)!&#@ να συνομιλει με το δολοφονο δισεκατομμυριουχο?? Τι συζητανε? Τους δινει και καρεκλα να μας πουν τη γνωμη τους? Τι συμφερον εχουμε ως χωρα?? ΚΑΝΕΝΑ. ισα ισα που μας περνανε ολους για νουμερα.. και μετα τα βαζουμε με τους οικους ανοχης..
  Ειναι σοσιαλιστης ονομα και πραγμα οπως εχει δηλωσει...

  Εκει στη ΝΔ ακουτε τον χαζο του χωριου??? εμενα δλδ.

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/03/2011 12:18:56

   Κ Σαμαρα σας κανω κ αλλη επισημη προταση, να καλεσετε το Λαο της Λιβυης στην Αθηνα για συνομιλιες. Αμεσα. Εκπροσωποι μη ταλιμπαν !!!
   Να ερθουν να μας πουν πως τα περνανε και γιατι κανουν επενασταση και πως τους δολοφονει ο Μουαμαρ. Τι θελουν σε τι ελπιζουν, πως μας βλεπουν τους Ελληνες...

   Το ΓΑΠ εχει πελατες τις κατασκευαστικες... και μιλαει με το ταμειο... οκ???

   ΠΠ

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/03/2011 13:52:17

    Απίστευτα τρελή και όμορφη ιδέα. Οι συμβολισμοί και μόνο του ξεπατικώματος δικτατορικών καθεστώτων (ΠΑΣΟΚισμός-Καντάφι) που κάποτε αλληλουποστηρίζονταν είναι θεαματικοί.

 17. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 11/03/2011 12:26:32

  K.Ροδινέ

  Μόνο η πλαισίωση του Σαμαρά με νέα πρόσωπα θα δώσει στους απέχοντες πολίτες το απαραίτητο πειστήριο για τις υποσχόμενες αλλαγές.
  Τα υπάρχοντα πρόσωπα είναι εγγυητές του να μην αλλάξει τίποτα.
  Τα πρόσωπα φέρουν το άρωμα των ιδεών τους, δεν είναι απλά ικανοί ή ανίκανοι.
  Θα βρεθούν 10 για κάθε θέση δε λέει τίποτα.
  Γιατί δεν τους βλέπουμε από τώρα.
  Οι ανάγκες της χώρας απαιτούν "εραστές" των αλλαγών "Προμηθείς" νέων ιδεών.
  Απαιτείται να εμφορούνται από πάθος για το ρόλο που θα να τους ανατεθεί γιατί προβλέπεται σκληρός αγώνας από τις οπισθοφυλακές του συστήματος.
  Οι περισσότεροι από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ είναι παπαγάλοι και πειθήνια όργανα του συστήματος.
  Μη με προκαλέσει κανείς, δεν ξέρω πολλά, τα ξέρω ΟΛΑ.
  Μέχρι τρίτης γενεάς.
  Δυστυχώς τους ξέρει και ο κόσμος.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΣΟΝ ΠΕΝ 11/03/2011 12:40:03

   ΣΟΝ ΠΕΝ
   προφανώς και τα πρόσωπα παίζουν ρόλο, αν και εγώ πάντα έδινα πρώτη θέση στην πολιτική.
   Ομως, εκ του αποτελέσματος κρίνονται άπαντες.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 13:49:06

    Κ.Ροδινέ
    Ποια πολιτική μπορεί να ασκήσει π.χ ο Βουλγαράκης για να μην αναφερθώ σε κάποιον εν ενεργεία και μου ζητήσετε δικαστικές αποφάσεις.

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 11/03/2011 20:46:35

   ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΝ ΠΕΝ.
   ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.
   ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ.
   ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
   ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΓΑΠ;
   ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΛΠΙΔΑ.
   ΓΙ'ΑΥΤΟ Τ Ω Ρ Α ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ (ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ) ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ.
   ΕΛΠΙΖΩ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ , ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.
   ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

 18. Αστος avatar
  Αστος 11/03/2011 12:32:43

  "Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κερδίσει τις εκλογές"

  Εμενα γιατι μου θυμιζει το "yes we can" του Obama ?

  Ολοι ξερουμε την καταληξη της συγκεκριμενης καμπανιας και του συγκεκριμενου "σωτηρα του USA και του αμερικανινκου ονειρου"....

  • Αιμιλια Σ. avatar
   Αιμιλια Σ. @ Αστος 11/03/2011 13:16:03

   η καταληξη της καμπανιας ηταν ο Λευκος Οικος!!!
   αρα πετυχημενη η καμπανια!!!!

   • Αστος avatar
    Αστος @ Αιμιλια Σ. 11/03/2011 15:32:09

    Για εκεινον ναι, για ρωτα ομως και τους αμερικανους σημερα αν οντως "yes he could"......

 19. nikosw avatar
  nikosw 11/03/2011 12:48:22

  1 στα 5 καταστήματα κλείνουν (1 στα 3 στη Σταδίου, Αγ. Μελετίου κλπ)
  Ανεργία 14,8%
  Πληθωρισμός 5%
  Βενζίνη στο 1,65 € το λίτρο
  Πετρέλαιο στο 0,877€ το λίτρο και τον Οκτώβριο ποιος ξέρει πόσο
  Εισιτήριο ΜΜΜ 1,40(!)
  Διόδια ....αφήστε το καλύτερα...
  Μειώσεις μισθών-συντάξεων
  Λαθρομετανάστευση
  Τιμές supermarket:
  Αιγυπτιακή πατάτα 0,92€ (!) το κιλό
  Λεμόνια Κρήτης 1,60€ (!) το κιλό
  Οδοντόκρεμα 2,20€
  Καρότα 0,62€ το κιλό
  Μήλα 1,50€ το κιλό
  Μαρούλι 0,67€ το ένα
  Χαλβάς 6,20€ (!) το κιλό
  Λαγάνα 2,80€ η μία (παρά το ότι μας λέγανε για 2,50€) κ.ά.

  ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΑΣΟΚ!

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/03/2011 13:06:32

  Η τακτικη Σαμαρα να μη ζηταει εκλογες και να στηριζει τις διεκδικησεις Παπανδρεου στο εξωτερικο εχει στοχο να αποσεισει καθε κατηγορια οτι ευθυνεται αυτος για οσα συμβαινουν.
  Αντιπολιτευση σχεδον δε χρειαζεται να γινει γιατι η ιδια η πραγματικοτητα αντιπολιτευεται την κυβερνηση.
  Δεν ειναι τακτικη "ωριμου φρουτου" γιατι αυτη η τακτικη ισχυει σε ομαλες περιοδους και οχι τωρα.Ειναι τακτικη αμυνας απεναντι σε οσους θα προσπαθησουν να του φορτωσουν την αποτυχια τους και ΔΕΝ ειναι μονο το ΠΑΣΟΚ.Το ΠΑΣΟΚ στηριχθηκε για να ελθει στη εξουσια και να παρει τα μετρα απο ενα πλεγμα δυναμεων με πρωτους πρωτους τους οικονομικα ισχυρους που υποτιθεται κανονικα πρεπει να ευνοουν το υποτιθεμενο αστικο κομμα,τη ΝΔ.
  Ολοι αυτοι πολεμησαν τη κυβερνηση Καραμανλη και εφεραν ως σωτηρα τον Παπανδρεου που στηριξαν με τα ΜΜΕ τους και τωρα αναλογιζονται μηπως χρεωθουν και αυτοι τα οσα διεπραξαν.
  Αυτος ειναι ο λογος που ψαχνουν να βρουν ευθυνες για "ανευθυνη αντιπολιτευση" στο Σαμαρα.Οταν ομως τους ρωτας σε τι οι παρουσιασεις αλλων λυσεων στο Ζαππειο ή οι ομιλιες στη Βουλη εμποδιζουν το εργο της κυβερνησης απο τη στιγμη που η ΝΔ ουτε κουκουλοφορους εχει ουτε απεργιες οργανωνει δεν απαντουν.
  Συνεπως η τακτικη αυτη αποσκοπει στο να αφοπλιζει αυτους που ψαχνουν να τα ριξουν αλλου.
  Θα πρεπει ομως να συμπληρωθει και με κατι αλλο : να καταγγελθει ολη η σκευωρια απο το Βατοπεδι ως τα Δεκεμβριανα και τις συνεννοησεις με το Σορος για το μνημονιο.Τα στοιχεια υπαρχουν.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 11/03/2011 14:50:30

   Ψυχραιμία,
   η τακτικη της αναμονής δεν αποδίδει πάντα σε περιόδους κρίσεων.
   Γράφω απο καιρό, ότι αν η οικονομία μας περάσει ένα συγκεκριμένο στάδιο, τότε ο Σαμαράς θα κληθεί να λειτουργήσει ως ...Σύνδικος Πτωχεύσεως.

   Και κάτι ακόμα: τι παραπάνω θα προσφέρει στον τόπο μια κακή κυβέρνηση;
   Περισσότερα δεινά θα συσσωρεύσει και μεγαλύτερες δεσμεύσεις θα αναλάβει η χώρα από τις οποίες δύσκολα θα απεμπλακεί στο μέλλον.

   Ο Στρος Καν, είπε μια μεγάλη αλήθεια. Για κάθε μήνα που χάνετε θα χρειαστείτε ένα χρόνο για να επανορθώσετε.

   Η δική μου εκτίμηση είναι οτι ο πρωθυπουργός, επειδή τώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί οτι δεν ξέρει, αναζητά την ευκαιρία να προσφύγει σε εκλογές.
   Γιατί αυτά που έρχονται είναι πολύ πιο δύσκολα.

  • thanasis avatar
   thanasis @ ψυχραιμια 11/03/2011 16:56:53

   ο σαμαρας κανει αντιπολιτευση με οραμα
   και οχι αντιπολιτευση για την αντιπολιτευση

 21. ANNITA avatar
  ANNITA 11/03/2011 13:07:45

  Ο Katalytikos έχει δίκιο ετοιμάζεται οικουμενική. Αν λοιπόν προκύψει συγκυβέρνηση όλων των κομμάτων εκεί θα φανεί ποιος από τους συγκυβερνώντες είναι σταθερός στην πολιτική του γραμμή, ποιός έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για την χώρα,ποιος αρχηγός θα είναι ποιο κοντά στον κόσμο που υποφέρει, ποιό κόμμα θα κερδοσκοπήσει σε βάρος του λαού. Εκεί σίγουρα θα φανούν πολλά. Μα πάνω απ όλα ποιός είναι αληθινός πατριώτης να στηρίξει και τα εθνικά μας συμφέροντα που βολιδοσκοπούν πολλοί να μας τα γκρεμίσουν. Αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι ότι αυτή την στιγμή όπως είπε ευθαρσώς ο Στρός Καν είμαστε μεσ τα σκατά, αλλά και οι υπόλοιποι της ευρώπης την ίδια γνώμη έχουν για μας. Και.. απ την άλλη η τουρκία προσπαθεί με ιδιαίτερο τρόπο να μας πείσει ότι στο Καστελόριζο έχουν δικαιώματα και οι ίδιοι. Από όλα αυτά δεν θίγεται κανείς; Δεν συγκινείται κανείς; Οι αρχές και οι αξίες μας που πήγαν; Μας έφτασαν στο σημείο να ψάχνουμε αιτίες να αλληλοσκοτωθούμε, θα φτάσουμε άραγε στο σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Λιβύη;

 22. xbab avatar
  xbab 11/03/2011 13:20:16

  Αγαπητέ Κώστα
  Καλά τα γράφεις, επιθυμίες είναι αυτές.
  Ποιά είναι όμως η πργαγματικότητα;
  Κάθε μέρα έχουμε το ένα εξαπτέρυγο(Καρατζαφέρης) να συμπεριφέρεται ως εξουσία και έχει υποκαταστήσει και την αξιωματική αντιπολίτευση.
  Σε καμία περίπτωση εμείς προσωπιικά δεν έχουμε καμία σχέση με το ΛΑΟΣ και τον πρόεδρό του.Δεν του έχουμε καμία εμπιστοσύνη και δεν τον θέλουμε ούτε σαν συνεταίρο, ούτε γείτονα της πολυκατοικίας.
  Βλέπετε όμως πως προβάλλεται και προωθείται απ' όλα τα κέντρα και παράκεντρα, αλήθεια ή ψέμματα ο Καρα γαζώνει.
  Που είναι ο κ.Σαμαράς;
  Που είναι το κόμμα της ΝΔ;
  Που είναι τα στελέχη;
  Ορατότης μηδέν κ.Ροδινέ.
  Πως να εμπνεύσει τον πολίτη αυτό το κόμμα, που δείχνει ένα κόμμα υποτονικό, χωρίς τσαγανό, εξαφανισμένο χωρίς δυναμική, να τρώει κάθε μέρα ξύλο από τον ΓΑΠ και τα εξαπτέρυγα και να μην αντιδρά;
  Είπαμε μακριά από μας ΛΑΟΣ και Καρατζαφέρεις(!)
  Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως, έχει η ΝΔ στελέχη βεληνεκούς Βορίδη, Πλεύρη και μερικών ακόμη που τους ζηλεύουμε εμείς οι ΝΔκράτες για την εν γένει παρουσία τους.
  Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
  Το κόμμα δεν παίρνει μπροστά, παρά τις πάμπολες ευκαιρίες που του δίδονται καθημερινά.
  Δύσκολα πολύ δύσκολα τα πράγματα....

  • Άργος avatar
   Άργος @ xbab 11/03/2011 16:09:31

   Άμα φτάνεις να συγκρίνεις, φίλε, Σαμαρά με Καρατζαφέρη, η Λογική είναι με ...τα γόνατα στα αυτιά.

 23. Κρίτων avatar
  Κρίτων 11/03/2011 13:21:03

  Πολύ σωστά δεν ζητά τώρα εκλογές.Δεν βάζουμε το κάρο πριν από το άλογο! Πρώτα ετοιμάζεεις το κόμα σου ,βρίσκεις τους ανθρώπου σχεδιάζεις και μετά ζητάς εκλογές.Οι εκλογές χρειάζονται διαφορετική πολιτική προσέγγιση . Άλλο να λες ότι εγώ είμαι έτοιμος (πολύ καλά κάνει) και άλλο αυτή την στιγμή να δώσεις ευκαιρία στον άλλο να ξεφύγει από τα αδιέξοδά του. Το παραμύθι των εκλογών το έφαγε ο λαός στην μάπα.! Αλλά έπιανε γιατί πάντα συνοδευόταν με παροχές.
  " Ασε να κάνουν εκλογές γιατί κάτι θα τσιμπήσουμε!'' έλεγαν οι πονηρούληδες.Τώρα τι περιμένει κάποιος από εκλογές;Παροχές;Αφήστε αυτή την ιστορία τώρα. Κάνει κακό στην πατρίδα μας στην ΝΔ και στον Σαμαρά. Όσοι πραγματικά θέλετε το καλό του Σαμαρά να το ''βουλώσετε'' σ΄αυτές τις κρίσιμες στιγμές να τον αφήσετε να σχεδιάσει απερίσκεπτα και να διαχειριστεί σωστά το ''πολιτικό χάος'' που έχει δημιουργηθεί και να βοηθήσετε έμπρακτα την υλοποίηση της ανασυγκρότησης της ΝΔ !΄Οχι εκλογές και εκλογές σαν τους λιγούρηδες της εξουσία πασόκους που απερίσκεπτα κυνήγησαν τον Καραμανλή με νύχια και δόντια ,πήραν την εξουσία νομίζοντας ότι θα μοιράζουν σοκολατάκια και τώρα μοιράζουν πικραμύγδαλα τον λαό μας κάθε μέρα.
  Τι πιστεύετε θα το ξεχάσει ο κόσμος;
  ''Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο...'

  • ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
   ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ @ Κρίτων 11/03/2011 14:50:51

   Αυτά που γράφεις είναι σωστά και ισχύουν σε φυσιολογικές πολιτικές συνθήκες. Εδώ όμως βιώνουμε καταστάσεις έκτακτες και πρωτόγνωρες που μπορεί να μας οδηγήσουν 50 χρόνια πίσω. Δηλαδή είναι υπεύθυνο να αφεθεί ο ΓΑΠ να ολοκληρώσει τετραετία? Δεν βλέπεις πόσο επικίνδυνος (επιεικώς) είναι για την πατρίδα ο τύπος? Ακόμα και σήμερα η κατάσταση είναι δύσκολα αναστρέψιμη.

  • Dr. Joy avatar
   Dr. Joy @ Κρίτων 11/03/2011 17:01:02

   Εμενα κε. Κριτωνα δεν με νοιαζει τι κανει κακο στη ΝΔ και στον Σαμαρα.
   Δεν ειμαι κομματικο στελεχος για να με νοιαζει! Που το ειδατε ολοι ΝΔ εδω μεσα!!! Με νοιαζει ΜΟΝΟ αυτο που κανει κακο στη χωρα μου.
   Δεν θα μου δωσει να φαω και να πιω η ΝΔ. Πρεπει να εργαστω γι'αυτα!!!
   Ποσως λοιπον με νοιαζουν τα προβληματα της!!
   Ακου σκασμος και να το βουλωσουμε για να ανασυγκροτηθει ενα ερειπιο!!
   Με αυτα τα μυαλα θα δειτε εξουσια να μην πω ποτε.
   Ακους εκει βουλωστε το!!!!

   • ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
    ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ @ Dr. Joy 11/03/2011 18:52:06

    Φυσικά και δεν θα το βουλώσουμε, δεν είμαστε ούτε κομματόσκυλα, ούτε ερπετά αλλά ελεύθεροι άνθρωποι. Προσωπικά έχω γραμμένα και τα κόμματα που είναι αντρα διαφθοράς, το καλό της πατρίδας με ενδιαφέρει και αυτή την στιγμή δεν βλέπω άλλη ελπίδα πλην Σαμαρά.

   • popolaros avatar
    popolaros @ Dr. Joy 11/03/2011 20:17:22

    Θα συμφωνήσω.
    Το θέμα πλέον δεν είναι κομματικό-παραταξιακό.
    Δεν είναι μεταξύ Πασοκ-ΝΔ.
    Το θέμα είναι να βγει μπροστά ένας ηγέτης να 'ξεσώσει' την Ελλάδα από τον ολίγιστο, που θέλει ντε και καλά να μας 'σώσει'.
    Η χώρα διαλύεται και θέλω να δω τον παλιό Σαμαρά να βγει μπροστά μπας και σώσουμε κανένα νησί.

   • Κρίτων avatar
    Κρίτων @ Dr. Joy 12/03/2011 00:34:58

    Προφανώς το ΄''βουλώστετο'' απευθύνεται μόνο σε κάτι κομματικούς που μονότονα και εκνευρηστικά το μόνο που έμαθαν είναι να ζητούν εκλογές! Για μένα την συγκεκριμένη στιγμή το να ζητούν εκλογές δείχνει ότι είναι απολίτικοι. επαρχιωτοπολιτικοαναθρεμένοι και άσχετοι με το ευρωπαικό και παγκόσμιο πολιτικοοικονομικό γίγνεσθαιΔεν έχω πρόθεση να θίξω κάποιους ούτε καν μου πέρασε απο τον νου. Αν έθιξα κάποιους τους ζητώ συγνώμη!΄Οσοι έχουν άποψη και την γράφουν καλά κάνουν. Όμως θα δέχονται και την κριτική στην άποψή τους.

 24. ANNITA avatar
  ANNITA 11/03/2011 13:34:39

  Εύχομαι και ελπίζω να κερδίσει τις εκλογές ο Σαμαράς όμως χρειάζεται περισσότερο θάρρος από μέρους του για την αντιμετώπιση των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων έτσι ώστε και ο κόσμος να μην μπαίνει στην διαδικασία να αμφισβητεί το κόμμα της Ν.Δ. ειδάλλως θα μας προκύψει σίγουρα οικουμενική.

  • Άργος avatar
   Άργος @ ANNITA 11/03/2011 16:19:08

   Ο κόσμος αμφισβητεί το κόμμα της ΝΔ, όχι τον Σαμαρά. Όμως, και ο Σαμαράς ΔΕΝ είναι και τίποτα σημαντικό πολιτικά, χωρίς την ΝΔ.

   Πώς λύνεται αυτό, ...αναστενάρηδες κάβουρές μου;;;

   • Dr. Joy avatar
    Dr. Joy @ Άργος 11/03/2011 17:02:45

    η οι καβουρες καιγονται, η τα καρβουνα σβηνουν!!!

 25. Αστραπόγιαννος avatar
  Αστραπόγιαννος 11/03/2011 13:37:55

  Είναι προφανές, δυστυχώς, ότι ο Σαμαράς ΔΕΝ μπορεί έτσι όπως έχουν τα πράγματα να κερδίσει ξεκάθαρα και με συντριπτική λαϊκή βούληση τις εκλογές. Αφήστε στην άκρη τις εταιρίες δημοσκοπήσεων και τα στημένα γκάλοπ. Κάντε ένα γκάλοπ ανάμεσα στους γνωστούς σας. Το πρόβλημα δεν είναι ο Σαμαράς αλλά η ριζοσπαστικοποίηση των σαμαρικών. Αυτό τρομάζει τον κόσμο.
  Πολλές από τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε από την Τρόικα, οφείλαμε να τις έχουμε πάρει από μόνοι μας. Γιατί να συνεχιστεί, για παραδειγμα, το σημερινό παρακμιακό καθετσώς στη ΔΕΗ, στον ΟΣΕ ή στο Δημόσιο; Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει κάτι τέτοιο. Όταν λοιπόν οι Σαμαρικοί του Διαδικτύου υποστηρίζουν το αντίθετο, μόνο και μόνο για να λάβουν τα αντιμνημονιακά τους παράσημα, αναπόφευκτα ανακόπτουν την πορεία της ΝΔ προς την εξουσία.
  Παράλληλα η ΝΔ και οι σαμαρικοί δεν κάνουν οξέια κριτική στην κυβέρνηση για θέματα όπως η λαθρομετανάστευση, η εγκληματικότητα και τα εθνικά. Έχει κολλήσει η βελόνα στο Μνημόνιο και μόνο και στο Κίνημα Δεν Πληρώνω. Ε, μ' αυτά ο Σαμαράς χαντακώνεται και μάλιστα από τους ίδιους τους υποστηρικτές τους.
  Φωνή βοώντος.....

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Αστραπόγιαννος 11/03/2011 14:44:57

   Παράλληλα η ΝΔ και οι σαμαρικοί δεν κάνουν οξέια κριτική στην κυβέρνηση για θέματα όπως η λαθρομετανάστευση, η εγκληματικότητα και τα εθνικά. Έχει κολλήσει η βελόνα στο Μνημόνιο

   Βασικό αυτό.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Αστραπόγιαννος 11/03/2011 17:01:13

   Πολλοί δεξιοί δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα από χρήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παύουν να ανησυχούν για τον συντελούμενο εποικισμό και την ισλαμοποίηση. Δεν είμαστε αριστεροί υλιστές και παρτάκηδες, βλέπουμε και παραπέρα. Κατά την γνώμη μου, προσβάλει η εστίαση μόνο στα οικονομικά.

   Ίσως μέχρι τώρα να την εστίαση αυτή να την «επέβαλαν» λόγοι τακτικής (κανείς δεν αμφιβάλει για τις ευθύνες του ΓΑΠ στην ισλαμοποίηση ενώ αντιθέτως, το μνημόνιο πήγε να το πασάρει ως «αναγκαίο κακό» και πολλοί πολίτες ξεγελάστηκαν - και θα ξεγελιόνταν περισσότεροι άν δεν έκανε η ΝΔ την αντιπολίτευση που έκανε).

   Όμως εδώ που φτάσαν τα πράγματα με τον λαθρονόμο, τους 300 σουβλακοφάγους της Υπατίας και τις λαθροσυμφωνίες, δεν υπάρχει άλλη επιλογή: Χρειάζεται σκληρότερη στάση σε αυτά τα θέματα. Για παράδειγμα, μια διακήρυξη ότι θα απελαθούν όλοι αυτοί , αμα τη αναλήψει της εξουσίας, καθότι οι συμφωνίες του ΓΑΠ είναι παράνομες και άκυρες.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΚΜ 11/03/2011 21:54:13

    Αυτή τη διακήρυξη ακόμα την περιμένουμε.
    Εδώ δεν τους ξεσκέπασαν οι βουλευτές της ΝΔ ότι δεν προέρχονταν από εμπόλεμη ζώνη, αλλά από το...τουριστικό Μαρόκο. Το διαδίκτυο ήταν που τους ξεσκέπασε. Μέχρι και ο Πορτοσάλτε για πρόσφυγες Αφγανούς μιλούσε και όταν άρχισαν και τηλεφωνούσαν "ψαγμένοι" ακροατές και του έλεγαν ότι είναι από το Μαρόκο, αυτός έλεγε "ε, εντάξει, δεν υπάρχει διαφορά!!!".
    Το σκανδαλώδες ότι ΔΕΝ έλεγαν τη χώρα προέλευσής τους (για να μην αγανακτήσει ο κόσμος), ούτε αυτό κατήγγειλε η ΝΔ!
    Σκεφτείτε το ήθος και την πονηριά των ανθρώπων αυτών που αρνούνται να κατονομάσουν την πατρίδα τους!
    Ρεμάλια...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αστραπόγιαννος 11/03/2011 21:50:15

   Τα ίδια ακριβώς πιστεύω και εγώ. Καλή η κριτική στο μνημόνιο, αλλά ακούγοντας τον Σαμαρά έχω την αίσθηση ότι ζει σε μία χώρα όπου προ του μνημονίου όλα ήταν μια χαρά. Δεν είναι έτσι. Δεν είναι δυνατόν όλο το Κέντρο της Αθήνας να έχει μεταβληθεί σε χαβούζα (περί χαβούζας πρόκειται, με πρώτα και καλύτερα τα Προπύλαια) και η ΝΔ να σφυρίζει αδιάφορα. Στην περίπτωση αυτή, δείχνει έναν απαράδεκτο ελιτισμό που με βάζει σε άλλες σκέψεις:
   Μήπως τελικά η ΝΔ είναι αποφασισμένη να συμβιβαστεί με την κατάσταση αυτή και μας προετοιμάζει με την "άψογο στάση" της;
   Να γνωρίζει ο Σαμαράς ότι ο κόσμος στις γειτονιές του Κέντρου και τις λαϊκές συνοικίες βράζει ΚΑΙ με το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Εχω διαπιστώσει ότι αν γινόταν αυτή τη στιγμή μία σκούπα και ξεκουμπίζονταν 50.000 Πάκηδες και λοιποί λάθροι, το 80% του κόσμου θα το επικροτούσε. Και δεν είναι το 80% δεξιοί.
   Οταν πηγαίνεις το παιδί σου στην παιδική χαρά και έχει κάνει μόνιμη κατάληψη ο Πακιστανός με τα σκουπιδοπαιχνίδια του και τους φίλους του να κάθονται στις κούνιες και οι μανάδες φοβούνται να μιλήσουν, μην συγχέετε την ανοχή του φόβου με την ανοχή της διαφορετικότητας.
   Στο γυμναστήριο που πηγαίνω έρχονται τελευταία και νεαροί Πακιστανοί. Δεν τους μιλάει κανείς, ούτε Έλληνας, ούτε Αλβανός. Οταν λέω κανείς, το εννοώ.
   Αν προσέξει κανείς τις λοξές ματιές, θα δει την αντιπάθεια και την περιφρόνηση. Παραβρέθηκα τις προάλλες τυχαία σε κουβέντα για το θέμα των λάθρων, μόνο ένας στα 10 άτομα τους υποστήριξε. Και μιλάμε για αριστερή γειτονιά, όπου η ΝΔ παίρνει ένα 20-25% με το ζόρι! Έρχεται ένα παιδί που τον τελευταίο καιρό φοράει φανελάκι με το σήμα της ΧΑ. Πρώτα δεν το φορούσε. Αν η ΝΔ δεν καταλάβει ότι η κυριλλάτη "ραλλική" Δεξιά είναι πια παρελθόν, θα αφήσει ανοιχτό το πεδίο για εξτρεμιστικές πολιτικές εκφράσεις, οι οποίες με προβληματίζουν πάρα πολύ.
   Εφτασε στο σημείο ο νεοφιλελεύθερος Στέφανος Κασιμάτης να μιλήσει ανοιχτά για "εισβολή", έφτασε η Ακριβοπούλου να μιλήσει για μουσουλμανικό κίνδυνο, και η ΝΔ ούτε καν θίγει το θέμα. Τον αριθμό των σχολίων εδώ όταν έρχεται τέτοιο θέμα, εκεί στη ΝΔ δεν τον βλέπουν;

   Ας αφήσουμε τον Λαζόπουλο και τους Συριζαίους να ψάχνουν στους κάδους των απορριμάτων του αφροασιατικού ισλάμ. Δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τους εαυτούς τους.

 26. diabolo avatar
  diabolo 11/03/2011 13:47:01

  Να κερδίσει τις εκλογές ο Σαμαράς , και να βαλει τον Αβραμοπουλο υπ. υγειας ....

 27. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 11/03/2011 13:47:03

  Κλείνει χωρίς εκκαθάριση η αμαρτωλή ΔΕΚΑ που την διετία 1999-2000 πρωταγωνίστησε στο κερδοσκοπικό ράλυ του χρηματιστηρίου. Ποτέ δεν θα μάθουμε ποιοί έφαγαν επί Σημίτη τα λεφτά των Ελλήνων στο χρηματιστήριο. Δεν έχω ακούσει λέξη από τη ΝΔ για το θέμα. Όσο ζούσε ο μακαρίτης ο Έβερτ το έψαχνε συνέχεια . Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Σαμαρά να το ψάξει το θέμα. Το ΠΑΣΟΚ δεν πέφτει με τριαντάφυλλα και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας το καταλάβουμε.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 11/03/2011 22:28:43

   Αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, μάλλον το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης, το Χρηματιστήριο του Σημίτη, το έχουμε καταπιεί αδιαμαρτύρητα
   Πριν από 1 μήνα είδα το πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και είχε έναν κύκλο ομιλιών-συζήτησης για το θέμα της οικονομίας. Ποιος ήταν μεταξύ των καλεσμένων;
   Ο Σταύρος Θωμαδάκης, ο πρόεδρος του Χ.Α. την εποχή της μεγάλης απάτης! Εννοείται, πασόκος εκσυγχρονιστής, απόφοιτος Κολλεγίου Αθηνών.
   Αυτός ο άνθρωπος καλείται επί πληρωμή από το Ίδρυμα Ωνάση να δίνει διαλέξεις για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας και για να μας πει τί πήγε στραβά!

 28. man8os avatar
  man8os 11/03/2011 13:52:23

  Κυριε Ροδινε, μιλατε και για εμενα. Αυτη ειναι η εκτιμιση μου. Ηρθε η ωρα η ΝΔ να ζητησει εκλογες.

 29. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 11/03/2011 14:04:05

  Διαβάζω στο βαρόμετρο της Public Issue, για την Καθημερινή:
  1. Το 78% θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.
  2. Το 80% των Ελλήνων δεν αισθάνεται ικανοποιημένο από τη ζωή του.
  3. Το 87% αισθάνεται κοινωνική ανασφάλεια για το μέλλον.
  4. Το 73 εκτιμά ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν στην οικονομία.
  5. Το 86% δηλώνει δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.

  Παρ' όλα αυτά το 71% δεν θέλει πρόωρες εκλογές και ο κ. Παπαχελάς επικροτεί τη συναινετική διάθεση του κ. Καρατζαφέρη!!!

  • Αστραπόγιαννος avatar
   Αστραπόγιαννος @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 14:35:46

   Και που είναι το περίεργο (για το 71%, όχι για τον Παπαχελά).

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 14:39:57

   Nαι αλλα γραφει και οτι το 90% ειναι δυσαρεστημενο απο την αντιπολιτευση.
   Οσο και να μαγειρευεται αυτο το ποσοστο κατι σημαινει.Θα επαναλαβω οτι το ΛΑΟΣ δεν πρεπει να υποτιμαται.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 11/03/2011 14:42:35

    Εχω μάθει να μην υποτιμώ κανέναν!

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 15:30:06

     Μην ψαρώνεις Κώστα. Στόχος των Αλαφούζων και των Ψυχραιμία είναι να κρατήσουν ζωντανό τον Καρατζαφέρη. Ακριβώς για αυτό ο ένας τον βγάζει ψηλά στις δημοσκοπήσεις και ο άλλος μας λέει ότι "δεν πρέπει να υποτιμάται".

     Τώρα είναι η ώρα να τελειώνουμε με αυτόν τον απίθανο τύπο.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 11/03/2011 15:35:39

      Καλημέρα
      Επώνυμε.

   • περήφανος δεξιός avatar
    περήφανος δεξιός @ ψυχραιμια 11/03/2011 16:52:46

    πολύ σωστή παρατήρηση..ίσως όλοι μας να ελιχαμε υποτιμήσει το λαος..χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής από τη ΝΔ..πρέπει ο Μιχελάκης να ξεμπροστιάσει τις κωλοτούμπες του καρατζαφέρη..

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 14:45:24

   O συνδυασμός αυτών των στοιχείων μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι έχουμε δεσμευθεί σε μια πορεία από την οποία δεν θα μας βγάλει -τουλάχιστον τώρα- μια άλλη κυβέρνηση και ότι εκλογές τώρα δεν θα βελτίωναν την κατάσταση.
   Το πρόβλημα της ΝΔ μοιάζει κάπως με το πρόβλημα της Αριστεράς όπως εμφανίσθηκε στις Δημοτικές. Ο κόσμος δεν ήθελε να ψηφίσει τους δυο μεγάλους, παρ΄ όλα αυτά αρνήθηκε πεισματικά να ψηφίσει Αριστερά και κάθησε σπίτι του.
   Σκέπτεσαι ότι η δημοσκόπηση είναι πειραγμένη? Εικικρινά, βλέπεις γύρω σου πολύ κόσμο που να βλέπει τις εκλογές σαν λύση?

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ firiki2010.wordpress.com 11/03/2011 15:01:26

    Firiki,
    Ως μεταπτυχιακός φοιτητής είχα πάρει ένα μάθημα, αν θυμάμαι καλά, Consumer Behavior.
    Ερχεται λοιπόν, την πρώτη μέρα, ο καθηγητής και μας λέει αστειευόμενος: Πείτε μου το αποτέλεσμα της έρευνας αγοράς που θέλετε, για να σας δώσω τις ερωτήσεις!

    Ακόμα και απο τις .... πειραγμένες έρευνες, μαθαίνεις κάτι.

    Ούτε θα μου προκαλούσε εντύπωση να μη θέλει ο κόσμος εκλογές.

    Και η απάντηση είναι απλή. Μέχρι τώρα κανένας δεν έθεσε θέμα εκλογών.'

    Χώρια που καλλιεργείται η εντύπωση οτι, αν γινόταν εκλογές θα οδηγούμασταν σε ακυβερνησία.

    Η ακυβερνησία θα επιδεινώσει μια ήδη κακή κατάσταση.

    Ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει τις εκλογές ως λύση, μόνο οταν η Ν.Δ. αποφασίσει να ζητήσει εκλογές επειδή έχει να παρουσιάσει μια άλλη πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση.

    Μέχρι τότε θα λειτουργεί ο φόβος της ακυβερνησίας, που εννοείται λειτουργεί πάντα υπερ της εκάστοτε κυβέρνησης.

    • περήφανος δεξιός avatar
     περήφανος δεξιός @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 16:55:34

     ακριβώς..αυτό μου το λένε πάρα πολλοί φίλοι μου οννεδίτες.."έλα μωρέ ο Σαμαράς δε θέλει εκλογές..κι όσο δε θέλει και δε ζητάει θα είμαστε πίσω στις δημοσκοπήσεις"..έχει λογική το επιχείρημα..

   • Αστραπόγιαννος avatar
    Αστραπόγιαννος @ firiki2010.wordpress.com 11/03/2011 15:04:42

    Ακριβώς! Η αντιμνημονιακή πολιτική, σκέτη νέτη, όπως την ορίζουν ορισμένοι δεν πουλάει στον κόσμο. Και ορθώς δεν πουλάει γιατί οι σκεπτόμενοι πλέον πολίτες κατανοούν ότι χωρίς κάποιου είδους Μνημόνιο η ζωή μας ως πολίτες του ανεπτυγμένου κόσμου θα τελείωσει τάχιστα. Η αυτοδύναμη ρευστότητα του ελληνικού κράτους αρκεί για κανά μήνα μάξιμουμ. Μετά τί; Θα συμπράξουμε με την Κούβα και τη Βόρεια Κορέα, όπως λέει η Αλέκα; Ή μήπως να φυτέψουμε ευρώδεντρα όπως περίπου λέει ο Αλέξης.
    Η αλήθεια είναι ταπεινωτική αλλά δεν παύει να ισχύει: το κομματικό παρακράτος που έχτισε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια και το οποίο ουδέποτε τόλμησε να αγγίξει η ΝΔ έριξε τη χώρα στην άβυσσο. Δεν υπάρχουν ναι μεν, αλλά. Κυρίες και κύριοι η προηγούμενη γενιά υποθήκευσε το μέλλον της δικής μας γενιάς (σίγουρα) και πιθανώς των παιδιών μας. Και είμαστε εμέις που πρέπει να ξαναχτίσουμε την πατρίδα, το αξιακό πλαίσιο και μετά την οικονομία. Πρέπει να έιμαστε περήφανοι γι' αυτό αλλά και υπέυθυνοι για να το πράξουμε.
    Συνεπώς η ΝΔ πρέπει να βγει και να πει την πλήρη αλήθεια: ζωή χωρίς Μνημόνιο δεν υπάρχει. Απλά το Μνημόνιο του ΓΑΠ και ο ίδιος ο ΓΑΠ με την παρέα του, όχι μόνο δεν μπορεί να μας σώσει αλλά θα ρίξει ακόμα πιο βαθιά στα σκατά όπως είπε και ο σοσιαληστής φίλος του από τη Γαλλία.
    Να τελειώνουμε με τον ΓΑΠ και κυρίως με το ΠΑΣΟΚ, ναι. Αλλά έχουμε υποχρέωση προς την ιστορία μας και τα παιδιά μας ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Αυτό αρκεί να πει ο Σαμαράς. Και αυτό αρκεί να πουν και όσοι τον υποστηρίζουν. Είναι ψυχοφθόρο, είναι ταπεινωτικό αλλά είναι και λυτρωτικό.

    • Misha avatar
     Misha @ Αστραπόγιαννος 11/03/2011 19:17:51

     A ρε Αστραπόγιαννε, άλλα αντ άλλων για μια ακόμη φορά.

     Η αντιμνημονιακή πολιτική της ΝΔ δεν αποδίδει γιατί ο κόσμος ακούει ΟΧΙ από το στομα του Σαμαρά και ΝΑΙ από την αντήχηση των ψηφισμένων μνημονιακών νομοσχεδίων και από τα στόματα των περισσότερων βουλευτών που καλούνται στην τηλεόραση.

     Αν η ΝΔ τολμούσε να αναλάβει την ευθύνη της καταγγελίας της ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ του κατοχικού μνημονίου εξηγώντας και τους λόγους, όπως το κάνει ο Πανος Καμμένος, θα πήγαινε ΑΝΕΤΑ 10 μονάδες πάνω.

     Αντ αυτού όμως προτιμά να λέει «θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις του κράτους προς τους δανειστές του» που σημαίνει ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

     Αν ο Α.Σ. ξεκαθαρίσει τη στάση του με έναν ευθύ, διαγγελματικό λόγο , αγνοώντας τις πιεσεις που του ασκούν ντόπιοι και ξένοι, θα πετύχει μ ενα σμπαρο δυο τρυγόνια:
     Θα ενισχύσει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας, ακόμη και υπό την παράφρονα διοίκηση ΓΑΠ, και θα δώσει στον λαό την εικόνα του ηγέτη που πιστεύει τα όσα λέει.

     Όπως έγραψε το ΑΝΤΙ και λένε και πολλοί συνομιλητές , ο Α.Σ. πρέπει να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να ακολουθήσει το ρεύμα αυτών που τον εξέλεξαν ,με σχεδόν κινηματική διαδικασία, πριν ενάμιση χρόνο.

     Αλλιώς, ως μη αρεστό στο σύστημα , θα τον ΑΦΟΜΟΙΏΣΟΥΝ στη συνέχεια θα τον εξαφανίσουν σε χρόνο 0.

  • Tonia G avatar
   Tonia G @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 14:54:29

   κ. Ροδινέ,
   το μοναδικό ίσως ακριβές στοιχείο της έρευνας αυτής είναι τα στοιχεία αυτά που αναφέρετε. Γιατί σας παραξενεύει ότι το 71% δεν θέλει εκλογές;
   Η κοινωνία βρίσκεται σε άβυσσο απογοήτευσης. Υπάρχει δε κανείς που να ζητά εκλογές; Υπάρχει κόμμα στην Ελλάδα σήμερα που να έχει έτοιμο σχέδιο αποφυγής του μοιραίου; Ακόμη και αν υπάρχει Αρχηγός που να έχει σχέδιο, γνωρίζετε αν οι επιτελείς του επιθυμούν να έρθουν στα πράματα; (ειδικά όσοι είναι ήδη εκλεγμένοι και έχουν 2,5 χρόνια στην ησυχία της αντιπολίτευσης)
   Η κοινωνία δεν βλέπει πλεόν με κομματικά μονοκυάλια...
   Να ο βασικός λόγος που κανείς δεν τσιμπάει ποσοστά παρά τη κατρακύλα του George.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Tonia G 11/03/2011 15:08:51

    Τώνια,
    Δεν είπα οτι με παραξενεύει.
    Το εξήγησα μάλιστα στο σχόλιο-απάντηση στο Firiki.
    Kαι απ' οτι βλέπω, λέμε περιπου τα ίδια πράγματα.

  • thanasis avatar
   thanasis @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 16:59:32

   εκεινο πουν πρεπει να μας προβληματιζει ειναι το 34.5
   και οχι η διαφορες των κομματων

 30. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 11/03/2011 14:06:30

  ΣΟΝ ΠΕΝ
  Ο κ. Βουλγαράκης εδοκιμάσθη σε τρία υπουργεία και αυτή τη στιγμή είναι εκτός Ν.Δ.
  Γιατί επαναφέρουμε εκεί τη συζήτηση;

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 14:31:09

   Γιατί μιλάω για πρόσωπα και προτίμησα να δώσω ένα αρνητικό παράδειγμα με έναν εκτός από το να αναφέρω 30 εντός και υποχρωθώ να μιλήσω για πράγματα που ξέρω αλλά δε μπορώ να αποδείξω.
   Αλλά όπως έχω πει και άλλη φορά δε θα συμφωνούσες να παντρευτεί η κόρη σου (εύχομαι να έχεις για να σου φέρει ένα ποτήρι νερό) κάποιον με κακή πλην αναπόδεικτη φήμη.
   Πώς να το κάνουμε?
   Οι πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να διαφυλάσσουν ακόμη και τη φήμη τους γιατί είναι "η γυναίκα του καίσαρα".

   Η Ελλάδα πάσχει από έντιμους δημοσίους λειτουργούς.
   Επί δεκαετίες το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν επιδιώκει τους "καλούς καγαθούς πολίτες", η τηλεαποβλάκωση καλλιεργεί στρεβλά πρότυπα και τρόπο ζωής με συνέπεια να έχουμε τεράστια λειψανδρία κατάλληλων ανθρώπων.
   Με δεδομένο μάλιστα ότι η πολιτική αναπτύχθηκε ως το σύγχρονο Ελντοράντο κάθε τυχοδιώκτη η αναγκαιότητα για "σκάουτινγκ" είναι επιτακτική.
   Αν δεν οικονομίσει ο Σαμαράς 100-200 ανθρώπους που θα είναι εγγυημένοι για το που θα βάζουν και που όχι την υπογραφή τους το μέλλον της Ελλάδας και της Ν.Δ είναι καταδικασμένο.
   Αν χρειάζεσαι παραδείγματα για το πως τα ανέντιμα πρόσωπα μπορούν να ξεπεράσουν και τους πιο αυστηρούς νόμους και την πιο εμπνευσμένη πολιτική, να βρεθούμε να πιούμε ένα καφέ να σου πω.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΣΟΝ ΠΕΝ 11/03/2011 14:44:59

    Την πρόταση για καφέ, την αποδέχομαι ασμένως!
    Θα χαρώ πολύ!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 11/03/2011 14:53:07

    Όχι πολλούς καφέδες και μπύρες παιδιά. Δημιουργείτε αυξημένη ζήτηση και κρατάτε στα ύψη τον πληθωρισμό ενώ μεγαλώνει και το ισοζύγιο πληρωμών!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/03/2011 15:04:27

     Ούτε με τις μπύρες έχουμε πρόβλημα!

 31. karamanlikos avatar
  karamanlikos 11/03/2011 14:09:47

  Αγαπητέ Κώστα,

  Στις εκλογές του 2009, όταν ο Ελληνικός λαός επέλεξε τον Παπανδρέου, του έδωσε την δύναμη για να διασώσει τα κεκτημένα των Πασοκικών δεκαετιών. Ο λαός ψήφισε υστερόβουλα! Ο λαός δεν είχε εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Παπανδρέου, γιατί διέκρινε καθαρά την αδυναμία του. Απλώς, αποδέχτηκε την πραγματικότητα της πασοκιάς του!
  Γι' αυτό καταρρέει...
  Αυτό ακριβώς πρέπει να αποφύγει ο Αντώνης: την υστερόβουλη ψήφο, δηλαδή την ψήφο σωτηρίας από το μνημόνιο! Γιατί ο Αντώνης ΔΕΝ πρόκειται να σώσει την Ελλάδα από το μνημόνιο. Αντίθετα θέλει να επαναφέρει την Ελλάδα στο προσκήνιο της αγοράς και της οικονομίας με την υπόσταση και το κύρος που αντιστοιχεί στον Έλληνα! Αν περάσει αυτό το μήνυμα στην κοινωνία τότε και μόνο τότε θα νομιμοποιηθεί και θα κατοχυρωθεί η εντολή που θα διαχειριστεί ο Αντώνης απέναντι σε όλους δανειστές και αντιπάλους.
  Ακόμα, θα χρειαστεί πιστούς στρατιώτες, οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται ΠΑΝΤΑ δίπλα του με ανιδιοτέλεια, έτοιμοι να θυσιαστούν ανεξάρτητα από το τι θα κάνει το παρακράτος για να προκαλέσει την αποτυχία του!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ karamanlikos 11/03/2011 15:11:10

   Προφανώς για αυτούς τους λόγους ψήφισε τον κ. Παπανδρέου.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ karamanlikos 11/03/2011 19:47:11

   Καραμανλικέ, συμφωνώ μαζί σου για την υστερόβουλη ψήφο. Για να περάσει όμως αυτό το μήνυμα χρειάζεται πολύ περισσότερη επεξεργασία και ανοιχτή εξήγηση από μια παρουσίαση δυσνόητων οικονομικών στοιχείων στο Ζάππειο.

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ δρόμος 12/03/2011 00:53:59

    Καραμανληκέ, έχεις απόλυτο δίκιο...

 32. Αιμιλια Σ. avatar
  Αιμιλια Σ. 11/03/2011 14:58:26

  κε. Ροδινε,
  απο τα σχολια των αναγνωστων βγαινει το συμπερασμα οτι ο τιτλος του αρθρου σας θα επρεπε να ηταν:

  Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κερδίσει τις εκλογές??????

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αιμιλια Σ. 11/03/2011 15:05:58

   Αιμιλία,
   για να είμαι ειλικρινής, ο αρχικός τίτλος είχε ερωτηματικό!

   • Enzo avatar
    Enzo @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 15:13:50

    αρχιζει και κουραζει ΚΑΙ η ΝΔ και τους πιο φανατικους της υποστηρικτες! να το λαβετε υποψην σας.

    (φακτορα παρακαλω ασε και κανενα σχολιο μου, απο αγαπη τα λεμε ολα αυτα για την παραταξη μπας και ακουσει κανενας, δεν ειμαστε τιποτα τυχαιοι και να το ξερεις αυτο)

   • Αιμιλια Σ. avatar
    Αιμιλια Σ. @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 15:15:02

    Να το βαλετε κε. Ροδινε, να το βαλετε!!!!!!!!

    με ευχολογια δεν κερδιζονται οι εκλογες!!!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Αιμιλια Σ. 11/03/2011 15:20:36

     Αιμιλία,
     Προφανώς και οι εκλογές δεν κερδίζοντα με ευχολόγια, άλλωστε οι ευχές συνήθως συνοδεύουν το ...ανέφικτο.
     Εγώ θεωρώ, οτι ο κ. Σαμαράς μπορεί να κερδίσει τις εκλογές λέγοντας την απόλυτη αλήθεια.
     Το είχα γράψει και παλιότερα.
     Ο κ. Παπανδρέου ήταν ο τελευταίος πολιτικός που κέρδισε εκλογές λέγοντας τόσο προκλητικά ψέμματα.

     • Αιμιλια Σ. avatar
      Αιμιλια Σ. @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 15:48:51

      ας την πει επιτελους την αληθεια κε. Ροδινε να τελειωνουμε!!
      Γιατι μας παιδευει?
      Η ερωτηση βεβαιως ειναι αν την ξερει την αληθεια ο κος. Σαμαρας...
      Οποτε γι'αυτο σας λεω... ευχολογια... εσεις λετε ανεφικτο...

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Αιμιλια Σ. 11/03/2011 15:51:43

      Η αλήθεια μας αφορά όλους!

     • Αιμιλια Σ. avatar
      Αιμιλια Σ. @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 17:09:57

      πρωτιστως εκεινον που τι λεει, αν την ξερει βεβαια...
      που αρχιζω και αμφιβαλλω...

      διαβασα και το σχολιο του Enzo παραπανω....
      αφηστε τα κε. Ροδινε, χαμενη υποθεση, δυστυχως!!!!

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 17:12:46

      Αιμιλία,
      οι υποθέσεις χάνονται όταν τις παρατάς!

     • engineer avatar
      engineer @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 22:56:28

      "Ο κ. Παπανδρέου ήταν ο τελευταίος πολιτικός που κέρδισε εκλογές λέγοντας τόσο προκλητικά ψέμματα."

      Δεν είμαι σίγουρος κε Ροδινέ. Δεν ξέρω πόσοι πίστεψαν το Λεφτά υπάρχουν. Πιθανόν όσοι πίστεψαν και στην επανίδρυση του κράτους! Είχαν να διαλέξουν τότε ανάμεσα στο ΓΑΠ και σε κάποιο που έδινε την εντύπωση οτι βιαζόταν να βγάλει από πάνω του το βάρος της εξουσίας. Νομίζω ότι ακόμα και όσοι κατάλαβαν ότι χρειάζονταν θυσίες όπως έλεγε ο ΚΚ, δεν πίστεψαν ότι η τότε ΝΔ είχε το δυναμισμό να πάρει τα σκληρά μέτρα που χρειάζονταν.

      Χωρίς να γίνομαι λαικιστής, ας μην υποτιμούμε τόσο τον κόσμο.

 33. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 11/03/2011 15:09:36

  "Τέλος, για να τελειώνουμε με τις δημοσκοπήσεις. Ο βασικός λόγος που η Ν.Δ. είναι καθηλωμένη, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι διαθέτει καλύτερη, εναλλακτική πρόταση εξουσίας από τον κ. Παπανδρέου".

  Κ. Ροδινέ,
  θέσατε τον τύπο επί των ήλων. Η ανάλυσή σας σύντομη και περιεκτική. Δίχως περικοκλάδες. Να βγει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ μπροστά και να μιλήσει ανοιχτά στον ελληνικό λαό. Από την οικονομία, έως την παιδεία, απ΄το μεταναστευτικό έως την ΑΟΖ (παρήλθε η εποχή της υφαλοκρηπίδας), για τη θέση μας στην Ευρώπη και σε έναν πολυπολικό κόσμο. Να σπάσει τα ταμπού της πολιτικής ορθότητας για να απελευθερωθούν οι πολίτες που τελούν σε αναμονή και να ταχθούν μαζί του. Οι πολίτες θα ξεκαθαρίσουν και την ίρα απ΄το στάρι. Ενδοκομματικά και διακομματικά. Λόγος καθαρός χρειάζεται. Μεστός σε περιεχόμενα, απλός στην έκφραση και δυνατός στην επικοινωνία και κατανόηση απ΄τους πολίτες. Οι νέες πλειοψηφίες προκύπτουν μέσα από τις νέες και ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η χώρα και ο λαός της. Τώρα με λογισμό και μ’ όνειρο. Όπως πρέπει στους Έλληνες._

 34. dimitris hamenos avatar
  dimitris hamenos 11/03/2011 15:23:02

  Κε Ροδινε, αγαπητοι φιλοι,
  με μια απλη εμπειρικη ματια στο πολιτικο σκηνικο μπορει ο καθενας να διαπιστωσει
  πως αν στο αμεσο μελλον γινουν εκλογες κανεις δεν θα εξασφαλισει την αυτοδυναμια, επιπλεον το ποσοστο συμμετοχης πιθανοτατα θα βρισκεται περι του 60%. Με αυτο το δεδομενο ακομα και αν κερδισει τις εκλογες ο κ. Σαμαρας δεν θα νομιμοποιειται να πραξει οσα υποτιθεται πως ειναι απαραιτητα για την εξοδο της χωρας απο την κριση. Γι αυτο νομιζω πως το συστημα προσπαθει να τον συρει σε εκλογες ωστε να νομιμοποιησει τις πρακτικες του μνημονιου μεσω οικουμενικης κυβερνησης στην οποια αν δεν συμμετασχει θα του καταλογιστει ευθυνοφοβια.
  Απο αυτη την αποψη καταλαβαινω το προβλημα του. Απο την αλλη πλευρα η πατριδα δεν χρειαζεται κατα την αποψη μου απλα μια αλλαγη κομματος στην εξουσια αλλα μια συνολικη ρηξη με το παρελθον και για να γινει κατι τετοιο χρειζεται μια ευρυτερη συναινεση, ενα συμβολαιο αρχων, μια καθοδος στο λαο.
  Μπορει να επιτυχει κατι τετοιο ο κ. Σαμαρας; Δεν το γνωριζω, ομως με γλυκολογα περι σοβαρης αντιπολιτευσεως σιγορα οχι. Οι καιροι ειναι δυσκολοι, ο χρονος σχετικο μεγεθος και αν η οργη ξεχειλισει υπαρχουν ικανοτεροι του κ. Σαμαρα για να χειριστουν τις μαζες...

 35. Tonia G avatar
  Tonia G 11/03/2011 15:45:30

  Το 99% των φίλων από ότι βλέπω λέμε το ίδιο πράγμα: Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει λύση από το σημερινό πολιτικό δυναμικό. Συνεπώς είμαστε κολλημενοι κυριολεκτικά σε "βάλτο" και οι κωπηλάτες μας είναι ανήμποροι και ανίκανοι να βγάλουν τη βάρκα. Άρα ο τιμονιέρης έχει μόνο μιά επιλογή: γενική αλλαγή προσώπων! Ακόμη και αν οι παλιοί και βυσματικοί ανικανοι κωπηλάτες μας πάνε σε άλλη βάρκα δίπλα μας, ας τους αφήσουμε... ίσα ίσα που θα μαστε βέβαιοι ότι η διπλανοί βάρκα θα κολλήσει στα σίγουρα!
  Θέλετε παραδείγματα του παρελθόντος: Μάνος & Ανδριανόπουλος από δεξιά, Κουναλάκης, Μπίστης & Δαμανάκη από αριστερά. Όταν άλλαξαν βάρκες, οι παλιές τους απογειώθηκαν και οι νέες τους βούλιαξαν. Το ίδιο συμβαίνει ακόμη περισσότερο (λόγω κοινωνικής συνειδητοποίησης) σήμερα. Π.χ Ντόρα.
  Ας το καταλάβει ο Πρόεδρος πως η σημερινή κατάσταση δημοσκοπικού και πολιτικού χειρόφρενου (βαλτώματος) ευννοεί τη ρήξη με το κομματικό και συστημικό κατεστημένο και να προβεί σε γενικευμένη αλλαγή του πληρώματος. Σε άλλη περίπτωση δεν θα κουνηθούμε ούτε πόντο!

 36. farmakotriftis avatar
  farmakotriftis 11/03/2011 15:45:53

  πολλα αγγλικα ρε παιδια....φαινεται οτι το GAP μας εχει συνεπαρει ολους!!! μαλλον τα γερμανικα μας πρεπει να εξασκησουμε.....

 37. Τζώννυ Μπη Γκουντ avatar
  Τζώννυ Μπη Γκουντ 11/03/2011 15:50:00

  Γράφει ο Ψυχραιμία και εδώ και παρά δίπλα ότι δεν πρέπει να υποτιμάται το ΛΑΟΣ. Θα έλεγα ότι ναι μεν αλλά. Πράγματι το ΛΑΟΣ δείχνει να καρπώνεται αντι-λαθρομεταναστευτική ψήφο, η οποία ανεβαίνει συνέχεια εφόσον αυτό το θέμα εμφανίζεται ενίοτε ως μέρος της αιτίας του προβλήματος της οικονομίας. Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει, και συμφωνώ απόλυτα με τον Ψυχραιμία εδώ, εφόσον η ΝΔ παραμένει χλιαρή σε θέματα δημόσιας τάξης.

  Υπάρχει όμως και ένα άλλο δεδομένο. Όταν προκηρυχθούν εκλογές θα επαναληφθεί το σκηνικό των περιφερειακών. Ο ίδιος ο Γεωργιάδης έλεγε ότι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα ήταν ότι ψηφίσαμε το μνημόνιο.

  Το γεγονός είναι ότι ΛΑΟΣ και Ντόρα αυτο-εκλωβίστηκαν από την εξ ορισμού "αντι-Σαμαρική" στάση στο μνημόνιο. Είπε ο Σαμαράς όχι ακόμα και σε κόντρα με πολλά μεγάλα στελέχη της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΝΔ (πχ Αβραμόπουλος, Δήμας και άλλοι που έκλειναν προς το ναι), αυτοί "έπρεπε" να πουν ναι, μόνο και μόνο για να εισπράξουν τις ενδο-νεοδημοκρατικές αντιδράσεις.

  Αποδείχθηκε ότι ο Σαμαράς έβλεπε πιο μπροστά και πολύ καλύτερα. Έτσι, όποτε και αν γίνουν εκλογές το θέμα αυτό μοιραία θα γίνει το κυρίαρχο και ο κόσμος θα θυμηθεί ποιος ψήφισε και ποιος όχι το μνημόνιο. Αυτό είναι το ατού της ΝΔ έναντι και των δύο. Ατού που παρακάμπτει την αντίσταση του ΛΑΟΣ να υποχωρήσει δημοσκοπικά. Θα το κάνει όταν έρθει η ώρα. Αυτό δε σημαίνει ότι η ΝΔ δεν πρέπει να επιταχύνει την πτώση του ΛΑΟΣ όπως μπορεί.

  • Άργος avatar
   Άργος @ Τζώννυ Μπη Γκουντ 12/03/2011 01:44:19

   Σωστός.

 38. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 11/03/2011 15:54:24

  Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το χρηματιστήριο ανεβαίνει πάνω από 2.5%
  Προφανώς προεξοφλεί κάποιας μορφής συμφωνία.

  • ΧΟΡΧΕ avatar
   ΧΟΡΧΕ @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 17:21:16

   τι μας νοιαζει, μηπως μαζι θα τα φαμε?

 39. dimitrisag avatar
  dimitrisag 11/03/2011 16:06:52

  ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ.
  Η Ν.Δ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΘΟΛΗ ΟΣΟ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΜΕ "ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ" "ΚΑΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ..." ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ
  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΟΛΑ!

 40. faaithon avatar
  faaithon 11/03/2011 16:16:02

  Αντώνηηηη βγές μπροστά και , μπροστάρης και οιακοστρόφος το σκάφος κινδυνευει να βυθιστεί . Καιρός του σπειρείν καιρός του θερίζειν.

 41. Πρασινος ΜΑΚΑΡΟΣ avatar
  Πρασινος ΜΑΚΑΡΟΣ 11/03/2011 16:24:59

  οι Παπανδρεου ερχονται για να μεινουν και ο συγκεκριμενος θα μεινει τουλαχιστον μεχρι το 2015,οποτε δεν παει να ενωθουν Ν.Δ-ΛΑΟΣ ,ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ θα συμμετεχουν στην επομενη κυβερνηση Παπανδρεου.

  Αντε περαστικα θελετε και εξουσια,τα εδρανα της αντιπολιτευσης σας ταιριαζουν ο ελληνικος λαος εχει και κριση και μνημη,και εμεις στο ΠΑΣΟΚ ειμαστε piazza boys και οχι golden boys και ντιντιδες!
  Οποιος θελει 100000 στοιχημα για τις επομενες εκλογες ποιος θα ειναι 1ο κομμα!

  • περήφανος δεξιός avatar
   περήφανος δεξιός @ Πρασινος ΜΑΚΑΡΟΣ 11/03/2011 17:39:47

   φίλε μη φας το βράδυ..έχει γλαρόσουπα..περίσεψε από την Υπατία..

  • loretta avatar
   loretta @ Πρασινος ΜΑΚΑΡΟΣ 11/03/2011 20:09:07

   εισαι κυριολεκτικα αυτο που λεμε η ντοπα του πασοκ.!! σας την κερνανε τοσα χρονια αλλα δυστηχως απο φετος σας.....τελειωσε!!

 42. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 11/03/2011 17:25:29

  Εχεις, λοιπόν, διαθέσιμα μετρητά 100.000 ευρώ ε;

  • Dr. Joy avatar
   Dr. Joy @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 17:37:31

   μην βαζετε στοιχημα κε. Ροδινε...
   τουλαχιστον σημερα...

  • Enzo avatar
   Enzo @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 17:39:27

   φαντασου τι πρασινη μασελα θα πρεπει να ειναι ο πρασινοφρουρος που εχει 100.000 ευρω μετρητα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 17:56:55

   Ποιός να βάλει στοίχημα με τον ....Μάκαρο;

 43. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 11/03/2011 17:37:19

  το παραθέτω για προβληματισμό και μόνο..

  Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ

  Του Αλεξη Παπαχελα

  Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ένα κόμμα που κερδίζει σε δημοτικότητα και απήχηση είναι ο ΛΑΟΣ. Μπορεί να απωθεί πολλούς η ιδέα αισθητικά, ιδεολογικά, αξιακά ή δεν ξέρω πώς αλλιώς, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχει ένα «φαινόμενο ΛΑΟΣ». Εχει λοιπόν ενδιαφέρον να δει κανείς τι κάνει σωστά ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Κατ’ αρχάς ψήφισε το Μνημόνιο αγνοώντας τον μεγάλο κίνδυνο να χάσει ένα σημαντικό κομμάτι από την πελατεία του, μεγάλο τμήμα της οποίας έχει βιώσει στο πετσί της τις συνέπειες της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν λογάριασε το ρίσκο της απώλειας ψήφων, αλλά πόνταρε στο ότι θα κερδίσει περισσότερες από μια υπεύθυνη στάση.

  Ο κ. Καρατζαφέρης έχει επενδύσει επίσης στη συναίνεση. Είναι ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη μιας οικουμενικής κυβέρνησης και ο οποίος επαναλαμβάνει μονότονα ότι το πράγμα «δεν βγαίνει έτσι όπως πάει». Η συναίνεση είναι προφανές πως δεν του έκανε κακό...

  Υπάρχει όμως και ένα ακόμη στοιχείο, αυτό του κοινού νου ο οποίος δεν περισσεύει στη χώρα μας. Οταν όλοι έβγαιναν στις τηλεοράσεις και θρηνούσαν για τα 50 δισ. ευρώ της δημόσιας περιουσίας, ο κ. Καρατζαφέρης βγήκε και μίλησε απλά και χωρίς πολλά πολλά: «Οταν βρίσκεσαι σε πόλεμο, τι κάνεις; Δεν πουλάς και τα ασημικά σου για να αγοράσεις όπλα και να τα βγάλεις πέρα; Ε, λοιπόν, πόλεμο έχουμε και τώρα». Απλές κουβέντες που δεν μπλέκονται σε περισπούδαστες αναλύσεις και βγάζουν νόημα.

  Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έπιασε όμως και τον σφυγμό της κοινής γνώμης σε ένα κρίσιμο θέμα, αυτό του «νόμου και της τάξης». Η αριστερόστροφη πολιτική ορθότης που μας επεβλήθη για πολλά χρόνια δεν επέτρεπε να τεθούν τέτοια ζητήματα. Ο κ. Καρατζαφέρης τα έθεσε πολύ πριν τα ανακαλύψει το ΠΑΣΟΚ ή, βεβαίως, και η Νέα Δημοκρατία. Αν σε αυτά προσθέσετε και μερικές αξιοπρεπείς παρουσίες από πλευράς πολιτικού λόγου στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο έχετε τα συστατικά μιας επιτυχημένης πολιτικής συνταγής. Να τα ξαναθυμηθούμε; Συναίνεση, υπεύθυνη στάση όταν κρίνονται καίρια θέματα, κοινός νους και όχι ξύλινος κομματικός λόγος και νέα επαρκή πρόσωπα. Μήπως είναι αυτά τα συστατικά που περιμένει κάποιος από ένα αστικό κόμμα αντιπολίτευσης και τα οποία προφανώς δεν έχει η Νέα Δημοκρατία;

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ περήφανος δεξιός 11/03/2011 21:17:43

   Mια χαρά τα λέει ο Παπαχελάς με ένα "αλλά" στο θέμα των προσώπων. Πλην του εξαιρετικού Βορίδη ελάχιστα πράγματα απο πλευράς προσωπικοτήτων. Και κάτι ακόμα που του έλειπε και το θέλει ο δυνητικός ψηφοφόρος της ΝΔ . Οξύ λόγο απέναντι στην Αριστερά.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ firiki2010.wordpress.com 11/03/2011 21:39:32

    Συμφωνω αλλα ειναι σε ωτα μη ακουοντων.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ firiki2010.wordpress.com 11/03/2011 21:58:39

    Και εγώ με το άρθρο αυτό του Παπαχελά συμφωνώ στο 80%. Πολλά που λέει ο Καρατζαφέρης είναι τα αυτονόητα, άσχετα με το ποιόν του ως πολιτικού και τον απαράμιλλο τυχοδιωκτισμό του.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ firiki2010.wordpress.com 11/03/2011 22:01:10

    Οσο για τις λυκοφιλίες με την άκρα Αριστερά, αυτά η ΝΔ θα τα βρει μπροστά της. Και τα "Δεν πληρώνω" μπροστά της θα τα βρει...Εδώ θα είμαστε...
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνει από φιλίες. Του δίνεις το δάχτυλο, θα σου πάρει το χέρι. Μόνο από χωροφύλακα καταλαβαίνει.

   • περήφανος δεξιός avatar
    περήφανος δεξιός @ firiki2010.wordpress.com 11/03/2011 22:04:16

    αυτό με την αριστερά δεν μπορεί να γίνει..η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας..δεν είναι κομματίδιο τύπου λαος..η αριστερά κόβει ψήφους από το πασοκ..άλλη στρατηγική της ΝΔ κι άλλο του καρατζαφέρη..είπαμε ότι ο μεσαίος χώρος ήταν μπαρούφα αλλά μην το παρακάνουμε..

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ περήφανος δεξιός 11/03/2011 22:34:22

     Η Αριστερά φίλε κόβει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ, αλλά όταν έρθει η ώρα η ΝΔ να κυβερνήσει, η Αριστερά, επειδή ακριβώς η ΝΔ την έχει αφήσει να ηγεμονεύει ιδεολογικά, θα ακυρώσει κάθε σωστή μεταρρυθμιστική προσπάθεια και θα σπείρει το μπάχαλο.
     Αν δεν χτυπηθεί η ιδεολογική πραμάτεια του ΣΥΡΙΖΑ, θα βλέπουμε συχνά το έργο "Δεκέμβρης 08" σε παραλλαγές.
     Ειρήνη με την άκρα Αριστερά, ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει παράδοση.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ΒΙΣ 11/03/2011 22:42:56

      Όπως το λες. Όποιος δεν το συνειδητοποιεί, προφανώς ζει στον μικρόκοσμό του και δεν έχει γνωρίσει ακροαριστερούς, για να καταλάβει τί εστί και τί μίσος κουβαλάνε.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ ΚΜ 11/03/2011 22:57:32

      Εγώ το ψυλλιάζομαι το πράγμα. Το εργάκι θα το δούμε σε επανάληψη. Μερικοί χαίρονται με το "Δεν πληρώνω". Οταν όμως πήγαν 1-2 άτομα, αφελείς πατριώτες, με την ελληνική σημαία στη συγκέντρωση του "Δεν πληρώνω¨ στο Σύνταγμα, τους ανάγκασαν να την μαζέψουν αμέσως!
      Το "Δεν πληρώνω" είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκμεταλλεύεται την ανέχεια του κόσμου και τις άδικες αυξήσεις των εισιτηρίων. Παλιό το κόλπο, και το ΕΑΜ στην Κατοχή έτσι στήθηκε από το ΚΚΕ, με αθώο προσωπάκι.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ ΚΜ 11/03/2011 23:00:51

      Αλλά όταν βγουν οι ακροαριστεροί και τα σπάνε και τα καίνε κάθε εβδομάδα όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση (στο υπογράφω ότι αυτό θα γίνεται), τότε το ΠΑΣΟΚ θα τους χειροκροτεί διακριτικά και η ΝΔ θα έχει καταπιεί τη γλώσσα της, γιατί θα έχει βραχυκυκλωθεί. Η "άψογη στάση" δεν θα την ωφελήσει σε τίποτα.

 44. Tonia G avatar
  Tonia G 11/03/2011 17:48:29

  Το βάλτωμα και η αναποφασιστικότητα της ΝΔ να αλλάξει αληθινά (σε πρόσωπά και νοοτροπίες) , κάνουν "έξυπνους" τους Πασοκους του Μνημονίου και της μίζας και τους Καρατζαφεραίους της Κωλοτούμπας και του οπισθοδρομισμού...
  Ας το καταλάβουνε εκεί πάνω... με ιδιοκτήτες, γόνους, ντιντίδες, λουλούδες, λούληδες, μπούληδες, πακηδαίους, άεργους εισοδηματίες, βαρώνες, εισοδηματίες, δοκιμασμένους & αποτυχημένους της πενταετίας, βουλευτές- δεινόσαυρους και γενικά πολιτικό προσωπικό γεννημένο πριν το '60 δεν θα πάμε ΠΟΥΘΕΝΑ. Θα μας κάνουν πλάκα συνεχώς οι υπογράφοντες του Μνημονίου και τα Αφεντικά τους!

 45. korto51 avatar
  korto51 11/03/2011 17:57:20

  Κύριε Ροδινέ, ο κ.Σαμαράς έχει το σπουδαίο πλεονέκτημα ότι είναι αλώβητος στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα ήθελα όμως να ήταν δυνατόν να γνωρίζω τι αλλαγές μπόρεσε να κάνει "μέσα" στο κόμμα ώστε όταν μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές να μην εισπράξει ο λαός μας άλλη μίαν απογοήτευση.Είμαι δύσπιστος και θα είμαι πάντα απέναντι σε ανθρώπους που λίγο πολύ ανήκουν στην "πολιτική τάξη"μας. Δεν θα τον ψήφιζα εύκολα παρεκτός αν αποδείκνυε με προτάσεις του αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας της Βουλής μας αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας των κομμάτων και τουλάχιστον διάθεση υπέρβασης των κομματικών λογικών. Βλέπετε κ.Ροδινέ πιστεύω ακράδαντα ότι η σημερινή φρικτή κατάστασή μας οφείλεται σε μας, σαν σύνολο, σαν χώρα.Θα αναζητώ πάντα απάντηση σε αυτό όσο μάταιο και αν φαίνεται,απορρίπτω τον τυφλό οπαδισμό που δεν κάνει τις σωστές ερωτήσεις και δεν δέχεται παρά μόνο τις "γλυκές" απαντήσεις.Εν λόγοις σας καλώ να αντιστέκεστε. Ναι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κερδίσει τις εκλογές.Το μετά με ενδιαφέρει και αυτό έχει να κάνει με το τι έχει κάνει πρίν.

 46. korto51 avatar
  korto51 11/03/2011 18:14:03

  Συγνώμη που επανέρχομαι αλλά δεν θέλω να παρεξηγηθώ οπότε θα μου επιτρέψετε να πω ακόμη κάτι λίγα.Διαβάζω στις ειδήσεις ότι ο πρώην υφυπουργός Π.Δούκας μιλώντας στην ολομέλεια της Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπρόσωπων στην Πολιτεία της Γεωργίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει το πρόβλημα του χρέους. Αξιέπαινη η προσπάθεια αλλά ζητώ να μάθω εμείς τι θεωρεί πως πρέπει να κάνουμε. Ζητάμε βοήθεια από τους άλλους.Θεμιτό.Αλλά εμείς??Δεν είναι εξοργιστικό να μην μπορεί να παταχθεί η φοροδιαφυγή?Διαβάζω ότι οι κ.Βενιζέλος και Καστανίδης αντέδρασαν και ματαίωσαν τον διορισμό κάποιου εισαγγελέα -δεν θυμάμαι το όνομα- στην καινούργια υπηρεσία του οικονομικού εγκλήματος γιατί σαν θεσσαλονικάρχες θεωρούσαν ότι τα συμφέροντά τους θίγονται από τον διορισμό αυτόν.Θεσσαλονικιός γάρ και αυτός. Αυτά διαβάζω και θλίβομαι, αυτά διαβάζω και σκέφτομαι βοήθεια από τους ξένους, ναί αλλά εμείς ?? Λοιπόν ο κ.Σαμαράς θα μπορέσει??

 47. φοίνικας avatar
  φοίνικας 11/03/2011 18:26:25

  Ποιός Σαμαράς , και ποιός Καρατζαφέρης , και Γ.Α.Π περιμένετε να οδηγήσει την χώρα έξω απο την παγκόσμια οικονομική κρίση ? Εδώ ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται και εσείς ακόμα αναρωτιέστε γιατί η ΝΔ δεν ζητάει εκλογές και άλλα συναφή ! Μνημόνια , νταβατζήδες , πολιτικοί , ΜΜΕ , κομματόσκυλα , και λοιποί παρτάκηδες σκάβουν ο ένας τον λάκο του αλλουνού και όολοι μαζί της ίδιας μας της χώρας . Καθίστε αναπαυτικά και ψάχτε να βρείτε ποιοί φταίνε περισσότερο .
  Το ευτύχημα είναι ότι ο λαός αρχίζει να ξυπνάει και οι πρώτοι 300 θα πάρουν αυτό που τους αξίζει ...ξέρουμε πλέον ποιός είναι μαζί μας και ποιός οχι .

  • Enzo avatar
   Enzo @ φοίνικας 11/03/2011 19:01:18

   φοινικας? κατι μου θυμιζει, κατι μου θυμιζει αυτο το πουλι...

   • φοίνικας avatar
    φοίνικας @ Enzo 11/03/2011 20:13:33

    Αυτό που αναγεννιέται μέσα απο τις στάχτες του , ίσως ?

   • popolaros avatar
    popolaros @ Enzo 11/03/2011 20:32:37

    ...έχω κάτι παλιά κέρματα.

 48. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 11/03/2011 18:38:37

  Korto51,
  Προφανώς και δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για τη σημερινή μας κατάσταση.
  Ούτε νομίζω είναι κανένας υποχρεωμένος να μας σώσει για ....φιλανθρωπικούς λόγους.
  Αυτά πέρασαν.
  Σήμερα, αν αντιληφθούν οτι είσαι αδύναμος θα σε εξοντώσουν.
  Αυτό υφίσταται σήμερα η χώρα μας από τις αγορές.

  Οσον αφορά στο τι δέον γενέσθαι:
  Το μνημόνιο, τώρα πια το παραδέχονται όλοι, δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματά μας.
  Και το χειρότερο είναι οτι τα επδεινώνει περισσότερο.
  Ακόμα και η Μέρκελ αναγκάστηκε να το ομολογήσει.

  Επομένως, προέχει αυτή τη στιγμή να ξεφύγουμε απο τις δαγκάνες του μνημονίου και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη.
  Χωρίς ανάπτυξη δεν έχουμε μέλλον.

  Για να έχουμε, όμως, διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης πρέπει να ξανακτίσουμε το κράτος μας.

  Δεκαετίες τώρα συντηρούμε μια βραδυκίνητη και σπάταλη γραφειοκρατία η οποία δικαιολογεί την ύπαρξή της ταλαιπωρώντας τον πολίτη.

  Και αυτές οι αλλαγές αφορούν όλα τα επίπεδα της οργάνωσής μας ως πολιτεία.

  Μπορεί να κάνει αυτά ο Σαμαράς;
  Ξέρω οτι τα έχει στο μυαλό και τα έχει πεί δημοσίως από τη δεκαετία του 1990.
  Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

  Αν τα καταφέρει;
  Αυτό θα το δούμε στην πράξη, αλλά θεωρώ οτι δικαιούται μιας ευκαρίας.

  • Dr. Joy avatar
   Dr. Joy @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 19:38:02

   καλη η προσπαθεια σας κε. Ροδινε να βαζετε πλατη (σας παρακολουθω καιρο τωρα) αλλα αφηστε το καλυτερα!! δεν τραβαει
   εσεις το πατε, το φερνετε... αλλα αυτοι που θα επρεπε να λενε και να κανουν πραγματα δυστυχως....
   μην το παιδευεται λοιπον αλλο, κε. Ροδινε
   αφηστε το και οπου μας παει.....

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Dr. Joy 11/03/2011 22:18:22

    Dr Joy,
    εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, άρα δεν βάζουμε πλάτη σε κανέναν.
    Τη γνώμη μας γράφουμε !

 49. Γεώργιος Κακαρελίδης avatar
  Γεώργιος Κακαρελίδης 11/03/2011 19:21:19

  -Εχω την αίσθηση ότι όποιος ζητήσει πρώτος εκλογές αυτός θα τίς κερδίσει, γιατί αυτός καθορίζει και το ερώτημα τών εκλογών προς το εκλογικό σώμα και τις εν γένει συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται.
  -Εχω επίσης την αίσθηση ότι τα στελέχη τής ΝΔ που βγαινουν στο 'γυαλί' άμεσα ή έμμεσα, δεν αποστέλλουν σαφές μήνυμα προς τους θεατές, δηλαδή το εκλογικό σώμα. Είτε μιλούν χωρίς σαφή γνώση τού αντικειμένου, είτε νομίζουν πως απευθύνονται σε πανεπιστημιακούς είτε δεν κατανοούν πώς ακριβώς λειτουργεί η τηλεόραση Ε'ιτε , το χειρότερο, δεν εναρμονίζονται με τις γενικές προτάσεις τού Σαμαρά, είτε είναι προσκολλημένοι σε καραμνλικά ή μητσοτακικά στερεότυπα. Συνεπώς χρειάζονται ισχυρά μαθήματα από την Συγγρού.
  -Εχω τέλος την αίσθηση ότι σε επαρχιακό επίπεδο όπου παίζουν μεγάλο ρόλο τα πρόσωπα, πέρα από το ότι δεν έχει επέλθει πλήρης απογαλάκτιση από τον παλαιοκομματισμό, τα ανωτέρω ισχύουν πολλαπλάσια. Ιδίως στο τι απαντούν στους πολίτες.
  -Τέλος όσο αργούν οι εκλογές τόσο η αναρρίχηση πρασινοφρουρικών στελεχών θα επιταχύνεται. Αρχής γενομένης πχ απο τους Διευθυντές σχολείων, τις μετατάξεις κλπ.
  Γιώργος

 50. popolaros avatar
  popolaros 11/03/2011 20:45:36

  Κώστα,
  άμα τη εμφανίσει του ΔΝΤ, το μενού περιλαμβάνει βραχεία mixed grill κυβέρνηση.
  Να την πούμε οικουμενική,προσωπικοτήτων κλπ.
  Υπάρχει πακέτο hardcore μέτρων που πιθανόν να περιλαμβάνουν και θέματα ταμπού.
  ...διατάχθηκε και έρευνα σήμερα. :)
  Αυτά θα φορτωθούν στην mixed grill κυβέρνηση.
  Ο Mr LAOS βλέπει το τυράκι...δεν βλέπει τη φάκα.
  Όποιος βιάζεται για την καρέκλα, σκοντάφτει.
  Μπορεί να την πάρει αλλά μόνο προσωρινά και θα φορτωθεί πολλά.
  Θα έχει την τύχη του giorgo.

 51. korto51 avatar
  korto51 11/03/2011 20:55:44

  Κύριε Ροδινέ, Δεν αμφισβητώ φυσικά το δικαίωμα του κ.Σαμαρά να έχει την ευκαιρία του. Ομως για πολίτες σαν και μένα που αρνούμαστε να είμαστε γαλάζιοι η πράσινοι η κόκκινοι, που προσπαθούμε με όλες τις δυσκολίες που συνεπάγεται κάτι τέτοιο να κρίνουμε με επιχειρήματα νηφάλια και λογική, χρειάζεται και από την θέση που έχει τώρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δείξει ότι είναι ικανός να πάρει την εξουσία. Αν κ.Ροδινέ προσπαθήσει να κερδίσει την εξουσία περιμένοντας να πέσει στα χέρια του μόνον εκμεταλλευόμενος τα λάθη της κυβέρνησης και όχι προβάλλοντας με πειθώ και πράξη την δική του πρόταση τότε δικαιούμαστε να είμαστε σκεπτικοί. Και φυσικά να συνεχίσουμε να προχωρούμε στην έρημό μας αφού εξάλλου αλλιώς δεν θα μπορούμε να κάνουμε.

  • Franklin S. avatar
   Franklin S. @ korto51 11/03/2011 21:17:26

   πεστα korto51, γιατι διαβαζοντας αυτα που γραφουν μερικοι νομιζω οτι ειμαι απο αλλου!
   οτι και να λενε στη ΝΔ ειναι ακομη στη λογικη του ωριμου φρουτου. δεν εχουν καταλαβει οτι παει μας τελειωσε, ωριμο φρουτο δεν υπαρχει πια. παει σαπισε...
   α) ανθρωπους γυρω-γυρω δεν εχουν, και β) εχουν ενα καταγγελτικο λογο χωρις προτασεις, επαναλαμβανοντας οτι το Μνημονιο δεν βγαινει.
   αυτο το ξερουν πια και τα παιδακια του δημοτικου και οι πακιστανοι στα φαναρια με τα ολιγιστα ελληνικα τους
   το εγραψα και αλλου κουραστηκαμε πια. αν θελουν να κανουν κατι και εχουν εναλλακτικη λυση ας ζητησουν εκλογες να παμε μαζι τους και μεις οι απ'εξω να τελειωνουμε
   αλλιως ας μας αφησουν στη φτωχια μας μηπως και μας λυπηθει ο θεος της Ελλαδας μας και μας στειλει κανεναν αλλον!!!

 52. sauraki avatar
  sauraki 11/03/2011 21:56:22

  Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και δεν εμπιστεύεται κανέναν. Μπορεί για παράδειγμα ο Α. Σαμαράς να είναι κατά του μνημονίου και να κάνει Ζαππειο1,2,3... Αυτό όμως δε λέει τίποτα για τον απογοητευμένο πολίτη. Η Ν.Δ θα ανακάμψει μόνο αν ο κ. Σαμαράς εγγυηθεί πως θα δώσει πίσω αυτά που τους πήρε το μνημόνιο. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν γίνεται να είσαι κατά του μνημονίου και να μην δίνεις πίσω αυτά που πήρε το μνημόνιο. Ο κόσμος πια είναι υποψιασμένος.

 53. ΚΜ avatar
  ΚΜ 11/03/2011 21:58:19

  Δίκιο έχεις. Εδώ ακόμα και οι γιατροί βγήκαν και είπαν ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν απατεώνες, δεν κάναν απεργία πείνας δύο μήνες (άντε να'ταν λίγες μέρες το πολύ). Η κυρια Πιπιλή δεν άκουσε τίποτα;

 54. ierofantis avatar
  ierofantis 11/03/2011 22:40:16

  Καλησπέρα Κώστα,

  Αρκετές φορές, συνεπαρμένος από γεγονότα της καθημερινότητας έχω γράψει ότι ο Σαμ πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα και πιο δυναμικά. Αρκετές φορές διερωτώμαι γιατί δεν ενεργοποιείται με πιο καταγγελτικό και επιθετικό λόγο.
  Ξέρεις που καταλήγω; Στη φράση που μου έχει κολλήσει από την συνέντευξή του στην ΔΕΘ το Σεπτέμβρη. Είχε πεί "Σύντομα θα παρακαλάτε να κυβερνήσω". Το είπε σχεδόν ορθά κοφτά.

  Γιατί το είχε πει; Τί είχε στο νού του άραγε; Δεν ήξερε όταν το έλεγε ότι είχε στα χέρια του ένα κόμμα διαλυμμένο, με στελέχη της παλαιάς κοπής, που είχαν πληγώσει τον περήφανο κόσμο της παράταξης και ένα εκλογικό σώμα που, εκτός από αυστηρό και κριτικό, είναι και ολίγον μαζοχιστικό;

  Ασφαλώς τα είχε στο νου. Ασφαλώς και γνώριζε ότι ο κομματικός φορέας που διευθύνει έχει αδυναμίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος.

  Ορισμένοι μιλούν σήμερα ωσάν με ένα μαγικό τρόπο ένας ολόκληρος οργανισμός μετατρέπεται εν μια νυκτί στο σούπερ - ντούπερ κόμμα, που ο κάθε ένας προσωπικά ονειρεύεται. Και αν λίγο μας χαλάσει η πραγματικότητα το όνειρό μας, αμέσως ρίχνουμε τις πέτρες.

  Ο Σαμ πρέπει να πορευτεί με ότι έχει σήμερα στη διάθεσή του. Έχει κάνει τεράστια βήματα για την ανασυγκρότηση της παράταξης αντιμαχόμενος κατεστημένες νοοτροπίες και τα εχθρικά μέσα. Ίσως οι περισσότεροι που σήμερα διαμαρτύρονται και εξεγείρονται δεν έχουν ασκήσει διοίκηση ούτε επί ενός υπαλλήλου. Δεν ξέρουν επομένως τι χειρισμοί απαιτούνται και πόση μαεστρία χρειάζεται ένας διοικητής για να μπορέσει να οδηγήσει έναν οργανισμό όπως ένα κόμμα εξουσίας στην νίκη. Δεν αντιλαμβάνονται τον βαθμό δυσκολίας.

  Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Αργά ή γρήγορα ο διοικητής θα βρεί την ομάδα διοίκησής του που θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Αυτό που απαιτείται είναι να υπάρχει ομόνοια και ομοψυχία στη βάση. Η οποία είτε είναι σε φάση αμφισβήτησης των πάντων ή απλώς απέχει από τα τεκταινόμενα. Γιατί άραγε; Τόσο πολύ άραγε μας έχει πληγώσει η διακυβέρηση Καραμανλή; Λές και όλοι οι καλοί σχολιαστές κατέχουν κάποιο αλάθητο, είναι φορείς της υπέρτατης αλήθειας και κριτές φοβεροί των στραβών και των παράξενων μιας διακυβέρνησης.

  Η αλήθεια είναι ότι οι προσδοκίες των περισσοτέρων διαψεύστηκαν με τον ΚΚ. Δεν θα διαφωνήσω. Αλλά από την επικοδομητική κριτική να περάσουμε στην αποδόμηση και το ανάθεμα σε κάθε τί, σε κάθε νέα προσπάθεια, με τις όποιες καθυστερήσεις και τις αναστολές της, όπως προσπαθεί ο Σαμ, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο.

  Ο Σαμ αργά η γρήγορα θα γίνει πρωθυπουργός. Κοιτάξτε γύρω σας στο πολιτικό σκηνικό. Βρείτε έναν πολιτικό αρχηγό που μπορεί να τον συναγωνιστεί επί ίσοις όροις. Μα θα μου πείτε, αν δεν ενεργοποιηθεί ο Σαμ, θα περάσει και το τρένο αυτού, θα ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Ρωτώ ευθέως. Και μετά τι; Άντε να δεχτώ ότι μας τελείωνει και ο Σαμ. Μετά τι; Εξοκοινοβουλευτική επιλογή; Ακραία κόμματα; Επανάσταση και ανάδειξη νέων ηγεσιών;

  Αγαπητέ Κώστα και αγαπητοι συνσχολιαστές, η ρήση του ανδρός στη ΔΕΘ ήταν προφητική αλλά και απολύτως εξηγήσιμη. Και αποδεικνύεται τώρα, που η περίοδος κρίσης που διανύουμε απογυμνώνει όλα τα φτασιδώματα της πολιτικής τάξης της χώρας που είχαν τις τύχες της για δεκαετίες και που σήμερα φαντάζει τόσο λίγη για να διαχειριστεί τις ζέουσες καταστάσεις.

  Ο άνθρωπος αυτός μάλλον διαθέτει αυτογνωσία. Δεν είναι νάρκισσος. Και γνωρίζει πολύ καλά ότι το σαπιοκάραβο "η Ωραία Ελλάς" μόνο με μπαλώματα και μικροεπισκευές δεν πάει μπροστά. Χρειάζεται να τραβηχτεί στο Ναυπηγείο για ολική ανακατασκευή.

  Ακόμη και οι διαμαρτυρόμενοι σήμερα και εκνευριζόμενοι με την φαινομενική απραξία, γνωρίζουν κατά βάθος ότι ο μόνος σήμερα πολιτικός αρχηγός που διαθέτει όραμα, πατριωτικό λόγο, την απαραίτητη πολιτική πείρα, τις διεθνείς διασυνδέσεις, την ελευθερία να ομιλεί χωρίς να λογαριάζει συμφέροντα της τοπικής ελίτ, τον αναγκαίο στρατηγικό σχεδιασμό και τον χρόνο να οργανώσει την ομάδα του και τον οργανισμό του, ειναι ο Σαμ.

  Το φοβερό δε, είναι ότι σιγά σιγά, είτε συμπαθουντες την παράταξη, είτε συμπαθούντες τον Σαμ σε προσωπικό επίπεδο είτε απλώς θιγόμενοι από την νέα τροπή στην ζωή μας από τις ασκήσεις επί χάρτου των καρνάβαλων που θέλουν να λέγονται κυβέρνηση, η πλειοψηφία αρχίζει να τον αποδέχεται ως συνομιλητή, να τον αποδέχεται ώς εναλλακτική επιλογή και σύντομα θα τον οδηγήσει τελικά στον Πρωθυπουργικό Θώκο.

  Αυτό το ξέρει ο Σαμ... Ακόμη και εμείς προσωρινά γκρινιάζουμε ακόμη για τον Άρη, τον Πάκη και τα άλλα παιδία του πρόσφατου παρελθόντος...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ierofantis 11/03/2011 22:43:05

   Ακόμη και αν εμείς προσωρινά γκρινιάζουμε ακόμη για τον Άρη, τον Πάκη και τα άλλα παιδία του πρόσφατου παρελθόντος…

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ierofantis 11/03/2011 23:12:31

   Ο Σαμαράς έχει μία άλλη ποιότητα σε σχέση με τον Καραμαμνλή ή ΚΚ τον Εξαφανισμένο, όπως τον λέω. Ο οποίος ούτε στη Βουλή δεν καταδέχεται να πατήσει, παρά σπανίως...
   Πλην όμως, εδώ ισχύει η παροιμία με τον χυλό και το γιαούρτι.
   Η διακυβέρνηση Καραμανλή ήταν ΑΘΛΙΑ. Κυριολεκτώ. Άθλια όχι από την άποψη της διαφθοράς, αλλά από την άποψη της αδιαφορίας. Απόλυτη αδιαφορία. Είχες ένα πρωθυπουργό που δεν χολόσκαγε με τίποτα, αδρανή, με συνεργάτες χαμηλότατου επιπέδου, φοβικό. Ήδη από το 2007 ένιωθα ότι ζούσαμε στις τελευταίες μέρες του Ancien Régime της Γαλλίας, μέρες 1785, όταν ο συμπαθής και τιμιώτατος, αλλά ανεπαρκέστατος Λουδοβίκος 16ος ασχολείτο με τις...κλειδαριές του, που έφτιαχνε ο ίδιος! Δεν διαψεύστηκα...
   Μόνο που ο Λουδοβίκος, ενώ απέτυχε ως μονάρχης και διορατικός πολιτικός, έδειξε απαράμιλλο ήθος και αξιοπρέπεια όταν πλέον είχε στερηθεί βίαια από όλα του τα αξιώματα, ακόμα και από την οικογένειά του και την προσωπική του ελευθερία. Ένας τέως πρωθυπουργός, που δραπέτευσε από την εξουσία επειδή του έλειπε το θάρρος, που δεν εμφανίζεται ούτε στη Βουλή σε τόσο κρίσιμους καιρούς, όταν δεν έχει μιλήσει ούτε για ένα ζωτικής σημασίας θέμα, έστω στηρίζοντας το κόμμα του, τί ήθος διδάσκει;

 55. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 11/03/2011 23:16:30

  Καλησπέρα Ιεροφάντη,
  Ωραίο σχόλιο.
  Πολύ φοβούμαι οτι δεν εχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.
  Βέβαια, η υπομονή ποτέ δεν ήταν χαρακτηριστικό μας.
  Δεν αμφιβάλλω, οτι πρέπει να υπάρχουν και πράγματα που δεν γνωρίζουμε τα οποία σταθμίζει ο Σαμαράς για τις τελικές του αποφάσεις.
  Ο κίνδυνος είναι μήπως περάσαμε το σημείο επιστροφής, οπότε οι εξελίξεις θα είναι εκτός ελέγχου.

 56. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/03/2011 23:17:28

  Και για να φτάσω στο διά ταύτα: Δεν με ενδιαφέρει να κερδίσει ο Σαμαράς τις εκλογές. Καθόλου.
  Με ενδιαφέρει να κερδίσει ο Σαμαράς τις εκλογές και να πετύχει. Να αλλάξει ρότα η Ελλάδα.
  Αν είναι να κερδίσει τις εκλογές ο Σαμαράς για να αφήσει πίσω του μία υστεροφημία ανάλογη με αυτήν του προκατόχου του, είναι προς το συμφέρον και του ίδιου και της δεξιάς παράταξης να μην τις κερδίσει.

 57. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/03/2011 23:18:10

  Το δεύτερο σχόλιό μου μπήκε κατά λάθος μπροστά από το πρώτο.

 58. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 11/03/2011 23:19:22

  Κώστα μην αποκαλύπτεις όλες τις πλευρές του πολυσχιδούς ταλέντου μου στο φόρουμ, θα με πιάσει το μάτι.
  Γιάννη 4 αγωνιστικές τιμωρία για τον Φανφάρα.
  Το κομμάτι τώρα το διάβασα να πω ότι συμφωνώ και επαυξάνω είναι περιττό. Μόνο στον τίτλο διαφωνώ: ο Σαμαράς θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Και εκτιμώ ότι αυτές θα γίνουν το 2013...

 59. ierofantis avatar
  ierofantis 11/03/2011 23:22:56

  ΒΙΣ, αυτό ήταν το χθές.

  Προσωπικά όμως φίλε ΒΙΣ, δεν μπορώ άλλω να ομφαλοσκοπώ. Αν θέλει να τοποθετηθεί ο ΚΚ, ας το κάνει. Αν δεν θέλει πάλι, μην νομίζεις ότι δεν θα μπορέσω να κοινηθώ το βράδυ από τη στεναχώρια μου...

  Κοιτώ μπροστά και όχι πίσω. Πίσω κοιτώ μόνο στην Ιστορία. Αλλά και αυτό, με βοηθά καλύτερα να αναγνώσω το μέλλον...

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ierofantis 11/03/2011 23:37:40

   ΒΙΣ
   Κερδίσαμε μια μάχη στο Δήμο Πειραιά για το γνωστό θέμα της σχολικής επιτροπής. Να δούμε τώρα τι θα γίνει παρακάτω. Ο αγώνας συνεχίζεται.

 60. ΣΕΡΙΦΗΣ avatar
  ΣΕΡΙΦΗΣ 11/03/2011 23:23:25

  ΟΤΑΝ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΖΙΜΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΟΣΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΝ ΑΡΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΧΕΙ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ 60 ΚΑΙ 70 ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΣΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΡΡΗΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΚΡΑΙΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΜΠΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΩΣ ΥΨΙΣΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΛΧ ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΚΛΠ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ Η ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΑΡΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΣΣΟ ΑΠΛΑ.

  • τάσος avatar
   τάσος @ ΣΕΡΙΦΗΣ 12/03/2011 00:11:59

   όλα αυτά που λες σύντροφε σερίφη είναι ορθά. αλλά ήμαρτον με το γιανναρά. όχι άλλο γιανναρά.

 61. ierofantis avatar
  ierofantis 11/03/2011 23:26:21

  Μα ακριβώς εκεί θα τον χρειαστούμε. Όταν περάσουμε το σημείο από το οποίο δεν εχει επιστροφή.

  Μέχρι τότε, από τον Οκτώβρη του 2009, έχουμε επιλέξει διαχειριστή...

 62. ierofantis avatar
  ierofantis 11/03/2011 23:28:28

  Και εγώ το ίδιο θέλω για τον Σαμ.

  Αλλά για να το κάνει, πρέπει να δοκιμαστεί. Με το να έχω αρχίσει να σιχτιρίζω σήμερα για αυτά που μελλοντικά μπορεί και ο Σαμ να μην κάνει, ε, αυτό δεν το συνηθίζω...

 63. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/03/2011 23:34:31

  Την καλησπέρα μου.

  Όσοι απογοητευτήκαμε από τη διακυβέρνηση του ΚΚ απλά δεν είχαμε καταλάβει ότι μεγάλος μέρος των στελεχών του έπασχαν από ανίατο "πασοκισμό" και ότι θα κυβερνούσε μέχρι εκεί που θα τον άφηνε το πραγματικό "σύστημα ΠΑΣΟΚ" να κυβερνήσει. Επί της ουσίας, ανεξαρτήτως των προθέσεών του και των ορίων των ικανότήτων του, ήταν αδύνατο να τα βάλει με το σκληρό πηρύνα της μεταπολιτευτικής κλεπτοκρατίας. Γι' αυτό και στο τέλος τον συνέτριψαν.
  Τα γεγονότα που γνωρίζουμε δείχνουν ότι τα παράτησε. Τα γεγονότα που δεν γνωρίζουμε με καθιστούν επιφυλακτικό. Όταν αγνοείς τις Η.Π.Α στο σχέδιο Ανάν και στο Βουκουρέστι δεν μπορεί να είσαι δειλός. Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε κάποτε.

  Η στόφα του Σαμαρά είναι τέτοια που, παρόλο που μοιάζει με απουσιολόγο της τρίτης Λυκείου, είναι πολύ επικίνδυνος αντιπαλος. Και επιπλέον έχει ένα εξαίρετο προσόν. Ξέρει να περιμένει και να χτυπά την κατάλληλη στιγμή. Βέβαια στο τέλος θα δούμε αν κερδίσει την παρτίδα. Εγώ πιστέυω πως θα την κερδίσει.

  Εν τω μεταξύ ο Τρύφωνας θριαμβεύει στις Βρυξέλλες...Πήρε enlargement και discount

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/03/2011 23:40:31

   Ο ....Τρύφωνας;

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 23:48:18

    Ναι, είναι το νέο παρατσούκλι που έχουμε βγάλει στον ΓΑΠ με τον Γιάννη...

    Την ταινία με τον Βέγγο και τον αγώνα κατσ που διαιτητεύει ο Βέγγος με τον Μασκοφόρο, την έχεις δει φαντάζομαι...

    Όπως έχεις ακούσει και την ατάκα του μέγα Βέγγου "Γι' άλλο ξύλο πάει ο Τρύφωνας..."

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 23:48:49

    Θανάσης Βέγγος, Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης όπου κάνει το διατητή σε αγώνα πυγμαχίας και αβαντάρει τον πατριώτη του Τρύφωνα που τρώει το ξύλο της αρκούδας. Λιοντάρι ο Τρύφωνας...

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/03/2011 23:49:40

     Τέτοια χρονική σύμπτωσις...χα,χα,χα

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/03/2011 23:53:56

      Έλα ντε...

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/03/2011 23:56:22

      Καλά ε!
      Εχω πέσει ξερός!
      Απίστευτη ταινία!
      Την είδα για πρώτη φορά πιτριρίκος στην πλατεία του χωριού μου από ένα στρατιωτικό συνεργείο!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 23:59:17

    Που πας ρε Τρύφωνα; Το ξέρει η μανούλα σου;

    Αμ δε που έγινε λιοντάρι ο Τρύφωνας!

    Άμα ήρθες εδώ για ξάπλες Τρύφωνα, γιατί δεν καθόσουν στο κρεβατάκι σου ?


    h--p://www.youtube.com/watch?v=fjqONvlI3DQ

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/03/2011 00:04:05

     Ναι, αλλά στο τέλος κέρδισε ο Τρύφωνας!

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 12/03/2011 00:07:34

      Με Αμερικάνο διαιτητή ίσως!
      Νομίζω όμως ότι δικός μας ο Τρύφωνας θα φάει στο τέλος ίσα με τρία κάρα ξύλο. Και δεν πρόκειται να σηκωθεί από το καναβάτσο ούτε με...ελικόπτερο.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/03/2011 00:11:14

      Το πρόβλημα είναι οτι θα την πληρώσουμε όλοι!
      Γιατί ποιός ξέρει τι έχει συμφωνήσει στο παρασκήνιο.

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/03/2011 00:17:47

      Ναι σε όλα. Τι άλλο.
      Το επόμενο στάδιο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής με ταχύτατες- fast track- διαδικασίες. Η Fitch υποβάθμισε τον OTE σήμερα αν δεν κάνω λάθος.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/03/2011 00:24:41

      Ξεπούλημα και να δεις που θα το παρουσιάσουν και ως αναγκαίο κακό

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/03/2011 00:34:07

      Στα πλαστά διλήμματα είναι πρώτοι. "Αξιοποίηση ή χρεοκοπία?"
      "Πρέπει να πάρουμε την τέταρτη δόση για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις! Τι να κάνουμε!"

      Έρημή μας χώρα. Που έφτασες.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/03/2011 00:41:01

      Το καλό μέσα σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση είναι ότι τα μισόλογα και η διαστρέβλωση δεν περνάει τόσο εύκολα, όσο πριν ένα χρόνο...

      Στο μεσοδιάστημα έχουμε ως λαός αργά αλλά σταθερά να τη δουλεύουμε στο μυαλό μας την κοροϊδία...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/03/2011 23:44:25

   Γειά σου Γιάννη,

   Το πανθομολογουμένως "Η ΝΔ στην Κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσιά" συμπυκνώνει νομίζω το νόημα των γραφομένων σου. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι και το κύριο σημείο τριβής των σημερινών συμπαθούντων την παράταξη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της. Ότι δεν εκμεταλλεύτηκε την χρονική συγκυρία του 2004 και την σαρωτική νίκη. Ότι υιοθέτησε το δόγμα της ήπιας προσαρμογής σε όλα...

   Δεν ξέρω αν ο Ιστορικός του μέλλοντος μας πληροφορήσει για τον ρόλο κάποιων ξένων δυνάμεων. Το σίγουρο είναι ότι χωρίς επικοινωνιακή ομάδα διαχείρισης της πολιτικής του αλλά και διαφόρους ασβούς που τον περιστοίχιζαν, το παιχνίδι έγειρε επικίνδυνα εναντίον του ΚΑΚ νωρίς...

   Ο Σαμ για μένα διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που συναντά κανείς σε πολύ έξυπνους ανθρώπους.

   Έχει γλυκό και ήρεμο χαμόγελο μεν, που νομίζεις ότι είναι χαρακτηριστικό κάποιου nerd, αλλά τα μάτια του εκπέμπουν απίστευτη ενέργεια και μιλάνε άλλη γλώσσα...

   Θα δοκιμαστεί και αυτός. Και θα μας δείξει τις εκανότητες και τη στόφα του...

   Όσο για τον Τρύφωνα...

   Τα αυτάκια του, τα είδα λίγο κόκκινα... Λες να ήταν ο χιονιάς στις Βρυξέλλες;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ierofantis 11/03/2011 23:47:08

    Μπα, μάλλον κάποιος του τα τράβηξε φαίνεται...Για να δούμε τι θα λέει και το ανακοινωθέν...

 64. ierofantis avatar
  ierofantis 11/03/2011 23:49:40

  Πετύχαμε μεγάλη νίκη με σκληρή διαπραγμάτευση...

  Ε, μετά θα βάλω στο DVD να δω Ροζ Πάνθηρα...

 65. Οδυσσεύς avatar
  Οδυσσεύς 11/03/2011 23:55:32

  Η μοναδικη ελπιδα της Ελλαδος,με ΟΛΑ τα ΜΜΕ εχθρικα και ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ αυτων ακριβως των ΜΜΕ και των νταβατζηδων αφεντικων τους οπως το δεκανικι και εξαπτερυγο του πασοκ ΛάΟΣ, λυσσαλεα απεναντι μας

  ΣΥΝΝΕΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ.
  ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΦΕΡΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΕΥΘΥΝΗ.

  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 66. τάσος avatar
  τάσος 12/03/2011 00:02:46

  το πασόκ με τον γιωργάκη στις επόμενες εκλογές αποκλείεται να ξεπεράσει τις 2.7 εκατομμύρια ψήφους του 2007, τόσοι είναι μάλλον οι die-hard οπαδοί του. οι υπόλοιποι που τον ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ήταν διάφορα κορόιδα που πίστεψαν διάφορα και μάλλον συνήλθαν μετά την κατραπακιά. σου λέω εγώ 2.6 εκατομμύρια στην καλύτερη. η νδ ακόμη και με τον μακαρίτη τον έβερτ 2.6 εκατομμύρια μάζεψε. στις προηγούμενες εκλογές ο καραμανλής ένας άνθρωπος μόνος του μάζεψε 2.3 εκατομμύρια ψήφους. δεν μπορεί ολόκληρη νέα δημοκρατία να κινητοποιηθεί και να συνεφέρει 300-400 χιλιάδες δικούς της ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν; πλάκα μου κάνετε βραδιάτικα; ο σαμαράς άμα θέλει αύριο γίνεται πρωθυπουργός. τώρα γιατί δε θέλει δεν ξέρω.

 67. ierofantis avatar
  ierofantis 12/03/2011 00:52:29

  Κώστα, Γιάννη, ΒΙΣ και λοιποί φίλοι, καλή συνέχεια από τον Ierofantis...

 68. Έρεβος avatar
  Έρεβος 12/03/2011 00:59:27

  ΝΔ το μόνο κόμμα σήμερα που κτυπά ανοικτά τους νταβατζήδες όπου και όποτε προκληθεί.

  (π.χ. βλέπε και καινούργιο άρθρο Κρανιδιώτη h--p://www.antinews.gr/2011/03/11/90463/)

 69. basilisarta avatar
  basilisarta 12/03/2011 01:00:01

  Ας μου πει κάποιος όταν λέει ο Σαμαράς ανταγωνισικότητα εννοεί αυτό που εννοεί και η μέρκελ; Παντως απ΄όσο παρακολουθώ δεν το έχει διευκρινήσει ούτε αυτός ούτε οι συνεργάτες του. Άν πάντως εννοεί το ίδιο μ' αυτήν την έχουμε βάψει πολύ άσχημα και πρέπει να βγει οπωσδήποτε κάτι νέο .

 70. Πανος avatar
  Πανος 12/03/2011 01:19:41

  Αν νομιζετε οτι ο κοσμος περιμενει απο τα κομματα με τη σημερινη τους μορφη να τον σωσει ειστε γελασμενοι. Ο ΓΑΠ τα εχει κανει θαλασσα, προσωπικα νομιζω οτι ειναι ανικανος να κυβερνησει αλλα τουλαχιστο πρεπει να του αναγνωρισω την προσπαθεια. Ο Αντωνης? Τι να πει κανεις? Αν βγαλει καποιος τις κομματικες παρωπιδες, θα δει οτι ειναι μια απο τα ιδια (οχι με το ΓΑΠ αλλα με ολους τους προηγουμενους). Δεν πειθει οτι φερνει κατι καινουριο. Και εκει πιστευω ειναι το κλειδι.
  Ελπιδα? Προσωπικα πιστευω οτι υπαρχει αρκετος δρομος μπροστα. Ο ηγετης δε φανερωθηκε ακομα που θα μας οδηγησει.

 71. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 12/03/2011 02:30:00

  Ποιό είναι το σχέδιο της ΝΔ για τους λαθρομετανάστες? Τί θα κάνει με τα εθνικά θέματα? Πώς θα αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα που συνεχώς φουντώνει? Πόσο διδάχθηκε η ΝΔ από τα λάθη της περιόδου 04-09 σχετικά με τα θέματα αυτά? Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για ουσιαστική αντιπολίτευση με προτάσεις. Δεν είναι μόνο το μνημόνιο. Η ατζέντα που συσπειρώνει την κεντροδεξιά είναι άλλη..

 72. Νίκος-Βραχάτι avatar
  Νίκος-Βραχάτι 12/03/2011 22:19:09

  Όλοι όσοι θέλουν να συντηρήσουν τον ΓΑΠ στην εξουσία προβάλουν τον Σαμαρά ως μια απο τα ίδια παραγνωρίζοντας ότι κάθε θέση που διατυπώνει η Ν.Δ. διαστρεβλώνεται από τα ΜΜΕ και κάθε δική της πρωτοβουλία τελευταία είδηση στα δελτία η δεν παίζει καθόλου . Αυτό που συνέβη πέρσι τον Νοέμβριο ήταν κάτι μοναδικό για την Ν.Δ. και το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Το εκδοτικό- επιχειρηματικό και όχι μόνο κατεστημένο ήταν έτοιμο να παραδώσει την αρχηγεία στην Ντόρα. Η αλλάγή της εκλογικής διαδικασίας και η κινηματική προεκλογική εκστρατεία του Σαμαρά τον έφεραν στην καρέκλα του αρχήγου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χάλασαν τα σχέδια τους για μια δεκαετία ήσυχη. Προσωπικά είμαι από αυτούς που πιστεύουν στον Σαμαρά και τις ηγετικές του ικανότητες παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχεται από τα ΜΜΕ. Η Ν.Δ και ο Σαμαράς δεν πρέπει να υποταχτεί στους μεγαλοεργολάβους και τους εκδότες για να κερδίσει τις εκλογές. Ο λαός τον έφερε στη αρχηγεία και ό λαος θα τον φέρει στην εξουσία. Γι΄αυτό και πρέπει να βγεί στο λαό τόσο ο Σαμαράς όσο και τα στελέχη για να κάνουν πραγματική αντιπολίτευση. Πρέπουν να βγουν στα πεζοδρόμια, στις γείτονίες, στις πλατείες και να ενεργοποιήσουν όλους μας. Το διαπλεκόμενο ΠΑΣΟΚ θα στηριχτεί λυσσαλέα. Δεν θα πέσει τόσο εύκολα. Όσοι ντιντίδες δεν μπορούν να βγουν στον απλό κόσμο ας κάτσουν στο Κολωνάκι να πίνουν το καφεδάκι τους. Η Ν.Δ. και ο Σαμαράς δεν τους χρειάζεται. Η Ν.Δ χρειάζεται μαχόμενους πολιτικούς που να πιστεύουν και να μπορούν να υπερασπιστούν τις αρχές και τις αξίες αυτής της παράταξης. Είμαι σίγουρος ότι όποτε και να γίνουν οι εκλογές θα τις κερδίσει η Ν.Δ. Το ζητούμενο δεν έιναι μόνο αυτό. Πρέπει να αποκτήσει τόσο δυνατή λαϊκή πλειοψηφία έτσι ώστε να συντρίψει το ΠΑΣΟΚ και να μπορέσει να αναμετρηθεί με όλους αυτούς (εκδοτικό-επιχειρηματικό κατεστημένο+αμερικάνικός παράγοντας ) που το συντηρούν στην εξουσία όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό για την ικανότητα του να αλλάξει τα κακώς κέιμενα των 30 τελευταίων ετών μέσα από μια κινηματικού τύπου διαδικασία προς τον ελλήνικό λαό και όχι μέσα από τα παραδοσιακά ΜΜΕ που έτσι και αλλίως του σκάβουν το λάκκο. Ο αγώνας τώρα αρχίζει και απαιτεί την ενεργοποίηση όλου του λαού για να φύγει το υποτελικό ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.