#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/05/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ανδρέας ζει, τον Τσίπρα ... οδηγεί!Ειλικρινά θαυμάζω την αγωνία και τον αγώνα του  cool Alexis, να πραγματοποιήσει το όνειρο του για μία «κυβέρνηση της  αριστεράς».

Βέβαια, το άγχος του τον οδηγεί σε αλλεπάλληλα λάθη και κυβιστήσεις, αλλάζοντας σχεδόν καθημερινά θέσεις.

Την Δευτέρα επαναδιαπραγματεύεται  το χρέος, την Τρίτη ασκεί μορατόριουμ κατά του χρέους, την Τετάρτη καταγγέλλει το μνημόνιο, την Πέμπτη το επανεξετάζει κ.οκ.

Από κοντά βέβαια και οι σύντροφοί του, οι οποίοι τη μία μας παίρνουν τις καταθέσεις για επενδύσεις, την  άλλη μας υποχρεώνουν να δανείσουμε το κράτος για να σωθεί, ενώ στο τέλος τα διαψεύδουν όλα κατηγορώντας τα ΜΜΕ για διαστρέβλωση των θέσεών τους.

Ας καταλήξουν σε μια πάγια προγραμματική θέση, για να καταλάβουμε κι εμείς, αλλά και τα κακά ΜΜΕ, πως πραγματικά θέλουν να κυβερνήσουν την χωρά.

Τα παραπάνω βέβαια ωχριούν μπροστά στις ηγετικές φιλοδοξίες του cool Alexis,  ο οποίος θεωρεί εαυτόν το νέο Ανδρεά.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι το δήθεν επαναστατικό προφίλ που καλλιεργεί, χλευάζοντας τους θεσμούς με πρόσφατο  παράδειγμα τις ειρωνείες κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, έχει στόχο την ηρωοποίηση  του από τον αγανακτισμένο λαό. Στόχος είναι να εκμεταλλευτεί τις μούτζες που έριχνε ο κόσμος στους πολιτικούς, πριν λίγο καιρό έξω από το Σύνταγμα.

Μια κακή αντιγραφή δηλαδή, του «έξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ», «βυθίσατε το Χόρα» κλπ. Ένα κακέκτυπο  του,  «ο λαός στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση».

Ο Ανδρέας έλεγε "έξω οι βάσεις του θανάτου", ο Αλέξης επαναλαμβάνει "έξω το μνημόνιο του θανάτου"

Οι επικοινωνιολόγοι του Alexis, θα πρέπει να τον ενημερώσουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται καμιά φορά ως φάρσα. Και ότι  η εκμετάλλευση του δημοκρατισμού των Ελλήνων γίνεται μόνο μια φορά.

Το  "λίγο αριστερός" πέθανε.

Δοκιμάσαμε Αντρέα μια φορά, ευχαριστώ… δεν θα ξαναπάρουμε.

Ή είσαι αριστερός ή δεν είσαι. Το αριστερούλης δεν υπάρχει.

Αριστερός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι.

Αριστερό σε κάνουν οι δοκιμασίες και οι δυσκολίες της ζωής. Αριστερός είσαι όταν πας κόντρα πραγματικά στο σύστημα πληρώνοντάς το με αίμα.

Εξ ορισμού, δεν είσαι αριστερός, όταν εκμεταλλεύεσαι τις ανέσεις του καπιταλισμού, τις οποίες παράλληλα καταγγέλλεις. Δεν γίνεται να ξυπνάς στον Διόνυσο, να καβαλάς την  cool  BMW, να φοράς  τα μοδάτα κουστούμια των “καπιταλιστικών γουρουνιών”, και μετά να πηγαίνεις στο Σύνταγμα και να ρίχνεις μούτζες στη βουλή.

Και επειδή οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ θα βιαστούν να μας πουν "δεξιούς",  "φασιστές" κλπ, τους θυμίζουμε την στήριξη που τους έδωσε το antinews κάποιες πολύ δύσκολες γι αυτούς εποχές και τους αφιερώνουμε μια παλαιότερη ανάρτησή μας. Που δημοσιεύτηκε τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε ότι μπορούσε να εξελιχθεί σε μια πραγματικά μεγάλη αριστερά και όχι σε ένα συστημικό υποκατάστατο του ΠΑΣΟΚ .

 Ένα βήμα εμπρός δύο βήματα πίσω;

(13 Φεβρουαρίου 2008)

Είναι όντως αισιόδοξο μήνυμα ο προβληματισμός που αναπτύσσεται μέσα από το blog με αφορμή την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα. Αν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ είναι ώριμο τέκνο της ψήφου διαμαρτυρίας, ή απλώς ένα επικοινωνιακό τρυκ θα το διαπιστώσουμε αργά, ή γρήγορα. Ότι κι αν συμβαίνει, το μόνο βέβαιο είναι το μεταπολιτευτικό μοντέλο διακυβέρνησης έχει κλείσει τον κύκλο του. Η διαφθορά και η παράλυση αποτελούν εκφράσεις αυτού του τέλους. Αυτοί όμως που προαλείφονται για να αποτελέσουν τη νέα πολιτική ηγεσία του τόπου δεν διαθέτουν κανένα όραμα γι αυτόν και συνεπώς καμία προοπτική. Πολύ περισσότερο, επειδή αποτελούν γέννημα θρέμμα του παρηκμασμένου πολιτικού συστήματος που χαρακτηρίζεται ως «δικομματισμός». Γι αυτό και η κρίση θα διαιωνίζεται. Με αυτά τα δεδομένα οι περιστάσεις είναι ώριμες για μια παρέμβαση της αριστεράς. Ποια όμως μπορεί να είναι αυτή η παρέμβαση και πως θα την κάνει;

Καταρχήν, η Αριστερά πρέπει να εκμεταλλευτεί την κρίση για να μετασχηματίσει την ψήφο του περασμένου Σεπτέμβρη από διαμαρτυρία, σε συνολική παρέμβαση στο κοινωνικο-πολιτικό γίγνεσθαι. Από «γκρίνια», σε όραμα. Οι νέοι ψηφοφόροι που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δεν είναι ούτε δεξιοί, ούτε κεντρώοι που γίνανε αριστεροί. Είναιδιαμαρτυρόμενοι πολίτες. Και θα πάψουν να είναι όταν βρεθεί ένα κόμμα, που θα τους εμπνεύσει μια καλύτερη ζωή. Και επειδή, αργά ή γρήγορα, θα βρεθεί κάποιος αστός πολιτικός που θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, είναι απαραίτητο η Αριστερά να πάψει να συμπεριφέρεται ως «κόμμα διαμαρτυρίας» και να συνειδητοποιήσει ότι μόνο ως «κόμμα εξουσίας» μπορεί να γίνει μεγάλη.

Προς το παρών, οι προτεινόμενες αριστερές πολιτικές δεν αγγίζουν τα μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Καλή και μοντέρνα η «δυναμική» των νέων κινημάτων  της εποχής της παγκοσμιοποίησης (οικολογία, εργασία, μετανάστες , μειονότητες, πόλεμος κλπ) αλλά με αυτά η ελληνική κοινωνία θα ασχοληθεί την επόμενη δεκαετία και δεν είναι μόνο αυτά. Ούτε έχει λόγο υπόστασης μια Αριστερά η οποία θαυμάζει τον Τσάβες, αλλά «δεν μπορεί να μαζέψει τα σκουπίδια», δεν ασχολείται δηλαδή αποτελεσματικά με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Και κυρίως δεν έχει νόημα μια Αριστερά η οποία αυτοαποκαλείται «εναλλακτική» αλλά συμπεριφέρεται όπως οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, ως υπόδουλη της τηλεόρασης και των μήντια.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με την κρίση του συστήματος. Μια κρίση όμως που δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της απληστίας της κυρίαρχης τάξης και της υποδούλωσης των πολιτικών στις επιθυμίες της. Είναι επίσης αποτέλεσμα και της «φιλοσοφίας ζωής» που καλλιέργησαν όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μέσα από τα ΜΜΕ. Μια φιλοσοφία της ήσσονος προσπάθειας, του εύκολου κέρδους, του ατιμώρητου πλουτισμού, της αδιαφορίας για τον κοινωνικό σύνολο, του συμβιβασμού με τη μετριότητα, της παθητικής στάσης απέναντι στα προβλήματα και του ωχαδερφισμού.

Αυτή την πρόκληση έχει σήμερα μπροστά της η ελληνική αριστερά. Μπορεί να αφήσει τα μεγάλα και τα μακροπρόθεσμα για αργότερα και να συγκεντρώσει τις προσπάθειες της αποκλειστικά στην διαφθορά; Οργανώνοντας ένας πανίσχυρο κίνημα για την καταπολέμηση όλων των εκδηλώσεών της διαφθοράς στην πολιτική και κοινωνική ζωή; Τότε ίσως και να γίνει «μεγάλη».

 Πάνος Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. m avatar
  m 17/05/2012 13:04:15

  Η νέα συσκευασία του ΑΠ προστατεύει το σάπιο κράτος του πασοκ και αναδεικνύει την απολαυστική φυσική γεύση του λεφτά υπάρχουν.

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 17/05/2012 13:22:15

  Και εμείς αντίστοιχα συνεχίζουμε τις ίδιες μακακίες που έγιναν αιτία να μας κάτσει ο Αντρέας και το ΠΑΣΟΚ στο σβέρκο 30 χρόνια: Στρατηγική της συμφοράς (17% του εκλογικού σώματος έχουμε χάσει προς τα δεξιά μας , και κάνουμε άνοιγμα…στη Ντόρα!), επικοινωνιακή ανυπαρξία, προεκλογικές εκστρατείες με το σταυρό στο χέρι και με επιθέσεις μόνο...στους ναζιστές!!!

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ ΣΤΕΛΙΟΣ 17/05/2012 16:37:08

   Σίγουρα από εδώ και στο εξής θα ασχοληθούν εντατικά με το να εκθέσουν τις απόψεις του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα ζητήματα και όχι μόνο στην Οικονομία. Ξέρουν ότι τα σημεία αυτά είναι εξαιρετικά τρωτά για τους νεοκομμουνιστές και σίγουρα θα τα αναδείξουν επαρκώς. Μόνο με την καραμέλα του μνημονίου δεν κερδίζεται η μάχη. Ήδη ο Τσίπρας άρχισε, κάνοντας επίθεση στο Σαμαρά, τις κουταμάρες περί του παλιού που χάνεται και του καινούριου που έρχεται και πρεσβεύει αυτός βεβαίως-βεβαίως. Η αλαζονεία έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν πιάνονται...και πολύ πιστεύω ότι όσο μιλάνε τόσο θα εκτίθενται και τόσο ο κόσμος θ' ανασκουμπώνεται.

 3. ilektro77 avatar
  ilektro77 17/05/2012 13:34:16

  Ο Τσίπρας δεν μοιάζει σε τίποτα με τον Αντρέα. Είναι μια κακή αντιγραφή. Δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν πηδάει, δεν εμφανίζεται με μπουρνούζι σε πισίνα για να συζητήσει με τον Στρατούλη, δεν φοράει ζιβάγκο, δεν χορεύει ζεϊμπέκικο και το πλεόν σημαντικό δεν φωνάζει ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. Ο Αντρέας εξάλλου γνώριζε ότι υπήρχε μπαούλο γεμάτο χρυσάφι ενώ ο Τσίπρας είναι εντελώς ανυποψίαστος ότι το μπαούλο έχει μέσα πλέον μόνο προπολεμικές χειρομβοβίδες.

 4. Α avatar
  Α 17/05/2012 13:40:13

  Eγώ ξέρω ένα πράγμα.
  Αντί σήμερα η Ελλάδα να τρέχει με χίλια, να σωθεί, θα φάμε στη ¨μάπα¨ άλλο ένα μήνα τις μπουρδολογίες του Τσίπρα και θ΄αναλωθεί ο Σαμαράς ν΄αποδομεί τον λόγο του ΣΥΡΙΖΑ.
  Έχουμε αυτήν την πολυτέλεια, ν΄ασχολούμαστε τώρα και με τον Τσίπρα;
  Αχ Ελληνικέ λαέ, τι πας και ψηφίζεις και τραβάμε αυτά τα μαρτύρια...

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/05/2012 14:30:22

  Τα κανάλια έχουν πάρει πρέφα τι "ψυχαναλυτικό" τρέχει, και βγάζουν συνέχεια τον Αλέκο Αλαβάνο.
  Αρχίζει να κάνει φοβερή ζημιά στον Αλέξη Τσίπρα, με την επιμονή του ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί ("και καλά κάνει" !) στη δραχμή.
  Ο "παλιός" τρέφει αβυσσαλέο μίσος εναντίον του διαδόχου του.
  Ψυχαναλυτής δεν είμαι για να ερμηνεύσω την εμμονή για "τεκνοκτονία", αλλά είναι ολοφάνερο. Και ο κ. Αλαβάνος δεν είναι αφελής.

 6. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 17/05/2012 14:34:52

  στο ιδιο κοινο ,με τις ιδιες αντιληψεις απευθυνεται ,ευκολες λυσεις μασημενη τροφη, χαδι στ άυτια ,αποθεωση της μηδενικης προσπαθειας ,σ'αυτον που προτιμησε να βαλει τα λεφτα στο χρηματηστηριο χωρις δευτερη σκεψη λες και βρηκε τη μηχανη που εκοβε χρημα,που ζητησε να γινει πλουσιος μολις επιασε μια δουλεια και δανειστηκε για ολα σπιτι αυτοκινητο διακοπες, χωρις να στερηθει, ν'αποταμιευσει, χωρις να περασει απο το μυαλο του η πιθανοτητα οτι μπορει αυριο να μην εχει δουλεια ή την ιδια δουλεια ,που ηθελε να πιστευει οτι ζει στη γη της επαγγελιας.Αυτο το κοινο δεν αλλαξε θολωσε περισσοτερο γιατι βιαια αλλαξαν ολα και δεν ειδε οτι εφταιξε κι αυτος παντα οι αλλοι φταινε .

 7. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 17/05/2012 14:54:15

  "Θείο",
  δεν είμαι σε θέση να διερευνήσω τα βαθύτερα ψυχολογικά κίνητρα του Αλαβάνου.
  Αλλά η πολιτική του προσέγγιση με τα εργαλεία της λογικής μου είναι απολύτως κατανοητή. Ο Τσίπρας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη δραχμή και μαζί με τον Καμμένο και στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σενάριο τρόμου.
  Άκουσα τον Σαμαρά πριν από λίγο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
  Δεν έκανε άσκηση κομματικής ρητορικής. Μίλησε ως ΗΓΕΤΗΣ.
  Αυτό, όπως κι οι απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα των πολιτών πρέπει να διαμεσολαβηθούν. Ξεκάθαρα. Να ξέρουν όλοι. Τι οδηγεί, που και πως. Να μιλήσει παντού και για όλα. Δεν είναι μόνο η οικονομία.
  Το διακύβευμα μακροπρόθεσμα είναι η υπόσταση του ίδιου του Έθνους και της κρατικής του οντότητας. Κι αυτή μπορεί να τη διασφαλίσουν μόνο οι δυνάμεις των ρηξικέλεθων φρονίμων. Οι δημιουργικές δυνάμεις. Όποιος φτιάχνει κάνει και λάθη. Αρκεί να τα αναγνωρίζει και να τα διορθώνει. Οι αναδευτές του φραπόγαλου, οι μπαχαλάκηδες και το έτερό τους ήμισυ με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα μαύρα μπλουζάκια κάθε άλλο παρά δημιουργικοί μπορεί να χαρακτηριστούν.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Εύμηλος 17/05/2012 15:12:24

   Δεν διαφωνώ κατανάγκη.
   Το σίγουρο είναι ότι αυτό που διαφαίνεται μέχρι τώρα ως "πολιτική Τσίπρα", είναι πολιτική "υψηλού ρίσκου". Έχει ανεπίτρεπτη για πολιτικό "άγνοια κινδύνου", αλλά δεν είναι ο μόνος - μάλλον είναι συνήθης περίπτωση.
   Κατα την ταπεινή μου γνώμη, η επιστροφή στη δραχμή στην Ελλάδα ως "μεμονωμένο Ελληνικό επεισόδιο" μόνον, είναι ενδεχόμενο σχετικά απίθανο. Το πιθανό είναι, μαζί με τα άλλα πράγματα μεγαλύτερου μεγέθους, να λειτουργήσει ως "πυροκροτητής" στην γενικευμένη ήδη κρίση της Ευρωζωνης. Και να προκαλέσει καταστροφή του Ευρώ ως όλου. Αυτό επικρατεί πλέον στις συζητήσεις ως ενδεχόμενο.
   Αλλά προσοχή: Άν τελικά συμβεί, αυτό δεν θα συμβεί επειδή το θελουν ή το θέλησαν κάποια στιγμή η κ. Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας ή άλλοι πολιτικοί. Το πιθανότατο είναι ότι όλοι αυτοί - ή οι περισσότεροι - δεν το θέλουν. Για τους 2 ανόμοιους που ανέφερα, είμαι σχεδόν βέβαιος.
   Άν τελικά συμβεί, θα συμβεί από λάθος χειρισμούς, από ανυθυνότητα, από την μυωπική οπτική του πολιτικάντη που κυττά μόνον δημοσκοπήσεις γαι το κόμμα του και σύρεται πίσω από τον όχλο. Από πολιτικές "υψηλού ρίσκου" και ανεπίτρεπτη "άγνοια κινδύνου".
   Και αυτό ισχύει για πάρα πολλούς πολιτικούς.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Εύμηλος 17/05/2012 15:23:32

   Το ακατανόητο είναι ότι ο κ. Τσίπρας, θεωρητικά έχει γνώση του "συστημικού κινδύνου". Από αυτά που λέει, καταλαβαίνω πως γνωρίζει την "αλυσωτή αντίδραση": Ότι το Α (έξοδος Ελλάδας από Ευρωζώνη) δεν είναι αδύνατο στις σημερινές συνθήκες, και ότι άν συμβεί το Α, μάλλον θα υπάρξει ως συνέχειά του το Β (καταστροφή της Ευρωζώνης). Δεν καταλαβαίνει μάλλον, ότι και η ίδια η ασαφής πολιτική του μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες που θα ελευθερώσει την "αλυσωτή αντίδραση".
   Αντίθετα, είναι πιθανόν οτι ο κ. Αλαβάνος δεν κατανοεί τον συστημικό κίνδυνο και την αλληλουχία. Φαντάζεται και εύχεται μια μεμονωμένη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Ή μήπως σιωπηρά, φαντάζεται και εύχεται να γίνει οντως η Ελλάδα "πυροκροτητής", ο Χαματζής της Ευρώπης ο ζωσμένος τα εκρηκτικά;
   Δεν ξέρω. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, γιαυτό άλλωστε μίλησα για ψυχανάλυση.

 8. marianna avatar
  marianna 17/05/2012 15:51:37

  ΧΑΧΑ!!ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟY ALEXIS ΤΑ ΣΠΑΝΕ!!!!!!ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΘΡΑΣΟΣ!! ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟ CNN ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ!!!!!ALEXIS,TO ''MANTAM'' ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ!!!Α! ΚΑΙ ΤΟ ''Α MONTH BEBEBEFORE''!!!ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ALEXIS!!!!!

 9. marianna avatar
  marianna 17/05/2012 16:05:27

  ΕΞΕΠΛΑΓΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ALEXIS ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΥΕΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ CNN!!''MANTAM MEΡKEΛ'' KAI ''MANTAM MEΡKEΛ''!!!!!!!!ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ JUNIOR A' ALEXIS!!!ΤΟ ''BEBEBEFORE A MONTH ΤΑ ΕΣΠΑΣΕ!!!!ΜΟΝΟ ΤΑ AUSTERITY MEASURES ΕΙΧΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ!!!!

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ marianna 17/05/2012 18:54:34

   To austerity measures το έμαθε αναγκαστικά το τελευταίο διάστημα, είναι από τα κλισέ και τέτοια ξέρει 2-3. Πέρυσι δεν είχε ιδέα αν ήταν αγγλικές λέξεις.

   Το μαντάμ ήταν το κορυφαίο, δεν το πίστεψα την πρώτη φορά αλλά τη δεύτερη σιγουρεύτηκα ότι ο αλέξης στα αγγλικά έχασε το μάθημα λόγω κατάληψης .

   Επιπλέον να επισημάνω και την προσπάθειά του να μιλήσει με προφορά. Αυτό ήταν και το ωραιότερο, να ακούς αγγλικά γκρικ λάβερ καλοκαιριού, καμάκι στην Ιο αλλά με οξφορδιανή προφορά.

 10. alex23 avatar
  alex23 17/05/2012 17:29:44

  μην τον υποτιματε,
  προσπαθει να παρει καποια επιθετικη δηλωση απο τους ξενους για να γυρισει εσωτερικα και να πει οτι τον πολεμανε οι τραπεζιτες και οι δανειστες..

  δεν κανει πολιτικη, κανει ψυχολογικο πολεμο στους ψηφοφορους του και στους αναποφασιστους..

 11. βαγόνι avatar
  βαγόνι 17/05/2012 18:02:05

  Μή συγκρίνετε τον Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου, χαοτική
  διαφορά!....'Αλλωστε η πολιτική του '80-'89, με τα σύν και τα πλήν της,
  εφαρμόστηκε πρίν την αλλαγή του διεθνούς συσχετισμού του '89-'90,
  κατακλυσμική αλλαγή με την πτώση των σταλινικών.
  Την περίοδο '93-'96, προς το τέλος του βίου του, ακολούθησε μια
  ισορροπημένη διαχείριση,τυπικού κεντρώου κόμματος,με πολύ καλά
  αποτελέσματα.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο...νεοπαγής ηγέτης του αυτοσχεδιάζει, ενώ είναι
  προφανές ότι του λείπει και η απαραίτητη συγκρότηση.
  Δεν στερούνται όμως ευθύνης η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την τωρινή
  "προέλαση" αυτού του "αριστερού" αμαλγάματος....Την τελευταία δεκαπεντετία
  λεηλατήθηκαν τα χαμηλά και τα μικροαστικά στρώματα και έμειναν
  ανίσχυρα στην επερχόμενη κρίση. Για να μή μιλήσουμε για τό ύφος
  και την σύνολη εμφάνιση τους στα δημόσια πράγματα.
  Δεν πιστεύω στο είδος της αντιπαράθεσης απέναντι στον Τσίπρα και
  τους συν αυτώ. Αέρας στα πανιά τους, μπροστά σ΄ενα πολιτικά
  αφοπλισμένο κοινό, περίπου ανίσχυρο.
  Φαντάζομαι ότι δεν είναι πολύ δύσκολο να καταδειχθεί το λάθος
  των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που προυποθέτει κάποια πνευματική
  και ηθική συγκρότηση, απλές ανθρώπινες κουβέντες και κάποιο
  μίνιμουμ τεκμήριο αθωότητος απο την άλλη πλευρά. Υπάρχουν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.