#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/06/2012 17:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αμπντούλ και το λαμόγιοΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το μεταναστευτικό είναι ο Ιερός Μόσχος της καθ’ ημάς αριστεράς, πάσης αποχρώσεως. Η καψούρα για τους λαθραίους εισβολείς που σπρώχνει η Άγκυρα στην χώρα μας, είναι το «αριστερόμετρο», με το οποίο μετράνε το προοδευτιλίκι τους διάφοροι.

Όχι, οι μαυριδεροί Αφγανοί, Πακιστανοί και Άραβες, οι Σομαλοί και Νιγηριανοί απρόσκλητοι μουσαφιραίοι, δεν βλάπτουν την Πατρίδα περισσότερο από κάτι ελληνότατα σόγια και τους παρατρεχάμενους τους. Δεν είναι φυλετικό ζήτημα. Σίγουρα ο Λάκης Λαμόγιος, της γνωστής οικογενείας των Λαμογιαίων, με συμμετοχή στο Πολυτεχνείο, στον Ρήγα, στο ΕΚΚΕ, στους τρότσκες κλπ, στο σημιτέϊκο και σε πέντε – έξι ΜΚΟ, υπάλληλος του μονοπύθμενου ή του X μονοπωλιακού μπετατζή, δεν ανήκει σε ανώτερο ανθρώπινο είδος. Απλά, αδέρφια, δεν χωράμε. Πήξαμε.

Η λαθρομετανάστευση όπως κι η όλη εγκληματικότητα, γιατί, θυμίζω, η λαθρομετανάστευση είναι κι αυτή έγκλημα, το ΄χουμε γράψει, είναι ταξική. Ξεσκίζει τις ζωές των απλών ανθρώπων. Οι μουσαφιραίοι δεν περιφέρονται με τα ζεμπίλια τους στην Πολιτεία. Αν σκάσουν μύτη στην Εκάλη κατά μπουλούκια και χαλάσουν την «αισθητική του αστικού τοπίου», θα τους μαζέψουν σούμπιτους τα όργανα της τάξεως. Εκεί στον λάκκο των φτωχών, των προλετάριων και των μικροαστών, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Πλατεία Βάθη, στην Κυψέλη, στην παραλία της Πάτρας, καταλήγουν και οι απόκληροι της Αφρικής και της Ασίας. Μπροστά στα μαγαζιά του «ιστορικού κέντρου» απλώνουν τις λινάτσες με τα λαθραία της Καμόρα. Όχι στην Πατριάρχου Ιωακείμ, ούτε στα εμπορικά κέντρα των Βορείων Προαστίων και της Γλυφάδας. Το ζήτημα λοιπόν δεν χρειάζεται καμμιά ιδεολογικοποίηση. Χρειάζεται απλά κοινό νου. Δεν μπορούμε να ενσωματώσουμε στρατιές μουσουλμάνων κατσαπλιάδων. Είναι και άδικο απέναντι στους μετανάστες που σέβονται την χώρα και τους νόμους της, που θέλουν να αφομοιωθούν, που προσαρμόζονται στον Ελληνικό Τρόπο. Δεν μπορούν να έχουν την ίδια μεταχείριση με νταβαντζήδες, ναρκέμπορους, λαθρέμπορους, με όσους μπαίνουν παράνομα χωρίς να δικαιούνται πολιτικό άσυλο και ζουν παρασιτικά, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό μας και γκετοποιώντας ολόκληρες συνοικίες. Κι ύστερα, ελέω Ραγκούση, να περιμένουν και την ιθαγένεια με αυτόματο τρόπο, χωρίς εξατομικευμένα κριτήρια προσαρμογής στην ελληνική κοινωνία.

Είναι ωμό αλλά δεν μπορώ να το πω αλλιώς. Οι λαθραίοι, που δεν δικαιούνται άσυλο ή δεν έχουν σοβαρούς ανθρωπιστικούς λόγους, πρέπει να περνάνε ζόρικα. Να μην μπορούν να μείνουν ούτε ώρες στον δρόμο. Να τους μαζεύει το πρώτο περίπολο του Στρατού ή της Αστυνομίας που θα τους συναντήσει. Να ξέρουν πως η κράτηση τους θα είναι επ’ αόριστον, ώσπου να συναινέσουν να φύγουν, δηλώνοντας την χώρα καταγωγής τους. Θα περάσουν το μήνυμα και στους επίδοξους μουσαφιραίους, στα σόγια που πακετάρουν στα υψίπεδα του Αφγανιστάν και της Σομαλίας. Να παίρνουν τηλέφωνο στη Λαχώρη και να λένε «ξάδερφε, μακριά από δω, οι Έλληνες δεν αστειεύονται».

Αυτό το ιδιόμορφο κομμάτι της ελληνικής αριστεράς, ας βρει άλλα πεδία αριστεροσύνης και καραμπαμπάμ προοδευτικότητας. Δόξα τω Γιαραμπή, υπάρχουν, χελώνες, λιβελούλες, φαλακροκόρακες, λύγκες κι αρκούδες, το δικαίωμα του Μπάμπη να παντρευτεί τον Μήτσο κλπ. Όρεξη να ‘χεις και υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για ν΄ αποφύγεις τα καθήκοντα σου απέναντι στους παλιοέλληνες.

Κι εν πάση περιπτώσει, ας ρωτήσουμε τον λαό, το αφεντικό του τόπου. Νόμος δεν είναι το δίκιο του πακιστανού. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Ας ρωτήσουμε με ένα ωραίο δημοψήφισμα, αν οι Έλληνες πολίτες θέλουν την πόρτα της Πατρίδας ορθάνοιχτη κι αφύλαχτη. Να τους ρωτήσουμε αν θέλουν σύλληψη, επ’ αόριστον κράτηση κι απέλαση, όσων δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο και δεν έχουν σοβαρούς κι αποδεδειγμένους ανθρωπιστικούς λόγους που βρέθηκαν εδώ.

Να ρωτήσουμε τους Έλληνες αν θέλουν ελληνοποιήσεις με αυτοματισμούς ή με εξατομικευμένα κριτήρια, να αποδεικνύει ο αλλοδαπός ότι νοιώθει Έλληνας, ξέρει την γλώσσα, την Ιστορία μας, ότι σέβεται την χώρα, θέλει να την κάνει πατρίδα του κι όχι να κονομήσουμε πεντέξι ακόμη μουσουλμανικές μειονότητες.

Στο κάτω – κάτω δεν τους καλέσαμε εμείς να ΄ρθουν, ούτε τους φέραμε με το ζόρι. Δεν βομβαρδίσαμε τα χωριά τους, ούτε εξαθλιώσαμε με εκμετάλλευση τις χώρες τους.

Η Μοντάνα, παίδες, είναι από τις πιο αραιοκατοικημένες πολιτείες των ΗΠΑ. Χωράει όλα τα αδέρφια του Σκουρλέτη από την Ασία και την Αφρική, που μας κατσίκωσε η Τουρκία στον μνημονιακό μας σβέρκο. Χωράνε όλοι και θα είναι πάλι αραιοκατοικημένη. Ας τους πάρουν λοιπόν οι μεγάλοι μας φίλοι και σύμμαχοι, ας τους δώσουν κι από δυο γελάδες και θα την βγάλουν ζάχαρη.

Επειδή όμως χλωμό το βλέπω να γίνεται, ας φροντίσουμε τα του οίκου μας και για να λύσουμε και τα υπαρξιακά της καθεστωτικής αριστεροφροσύνης, ας ρωτήσουμε τον κυρίαρχο Λαό και να συμμορφωθούμε όλοι. Όλοι όμως. Έχει άποψη πολύ πιο σκληρή από την δική μου…

(Δημοσιεύεται στην Δημοκρατία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 24/06/2012 17:47:43

  Ο Λαός πιστεύει ότι επιχειρείται ο αφελληνισμός της Ελλάδας και θέλει να προστατευτεί η πατρίδα του, όπως του υποσχέθηκαν όλοι σχεδόν οι πολιτικοί. Εκτός όμως από μεγάλα λόγια, κανένας δεν φαίνεται να κάνει κάτι πρακτικό για να σεβαστεί τη βούληση του. Όλα βέβαια έχουν τις αιτίες τους (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2630.aspx#.T-cm_pHcTRQ)

 2. theo1611 avatar
  theo1611 24/06/2012 17:53:02

  Άστα αγαπητέ Φαήλο,

  Την (πραγματική) Αριστερά την κατανοείς όσο την κατανοεί και το ΚΚΕ που έμεινε να ψάχνεται (με τις ευχές όλων ανεξαιρέτως, βεβαίως-βεβαίως).

  ΥΓ: Η ιστορία αγαπητέ, ο απλός κόσμος με ιστορικές παραδόσεις διά του παραδείγματος (φαντάζεσαι Μακρονησιώτες να μην εκφέρουν ποτέ κουβέντα επηρρεασμού στα παιδιά τους?), υποστήριξη αρχών ανεξαρτήτως τσέπης (αστούς επιχειρηματίες με έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους), κλπ, κλπ.

  ΥΓ: Τα φαινόμενα απατούν ενίοτε και οι γενικεύσεις συσκοτίζουν!!! Ρώτα και τους ΚΚέδες, που έχασαν τη μπάλλα και προς ΣΥΡΙΖΑ και προς ΝΔ και ψάχνονται!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ theo1611 25/06/2012 00:48:35

   Ελπίζω εσύ να κατάλαβες τι ήθελες να πεις. Εμείς όχι.

 3. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 24/06/2012 17:58:48

  Το μέγα θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν θα κρίνει μόνο την τύχη της κυβέρνησης αλλά την τύχη της πατρίδας μας.

  Σε συνδυασμό και με το μέγιστο πρόβλημα της δημογραφικής συρρίκνωσης.

  Ακούει κανείς εκεί επάνω ή μιλάμε σε ώτα μη ακουόντων;

 4. Κβάντα avatar
  Κβάντα 24/06/2012 18:05:33

  Διακρίνω μια προσπάθεια Τσιφορικής προσέγγισης.
  Καλό το κείμενό σας με αρκετές αλήθειες, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος τα έχει ακούσει νωρίτερα από κάποιους άλλους.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κβάντα 24/06/2012 20:37:41

   Εμείς, εδώ στο Antinews, τα έχουμε γράψει σε όποιο ύφος θέλεις , εδώ και πολύ καιρό...

   • Κβάντα avatar
    Κβάντα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/06/2012 20:54:19

    Αγαπητέ μου, χαίρομαι που τα έχετε γράψει εδώ και καιρό.
    Είναι ένας από τους λόγους, που παρακολουθώ και συμμετέχω με σχόλια στον ιστότοπό σας.
    Θα μου επιτρέψετε όμως να σας πω ότι οι εκθέσεις ιδεών μας έχουν κουράσει.
    Ο Πρόεδρος είναι πλέον και πρωθυπουργός, καιρός λοιπόν να αναλάβει δράση!

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ Κβάντα 24/06/2012 20:58:12

     Περίμενε και θα δεις.Λίγη υπομονή!

    • leon praos avatar
     leon praos @ Κβάντα 24/06/2012 21:52:34

     δραση?

     καλααααααααααααααα
     λυπαμαι,αλλα δεν βλεπω φως........

    • Χαλκιδέος avatar
     Χαλκιδέος @ Κβάντα 25/06/2012 00:29:25

     Δεν το βλέπω ως έκθεση ιδεών αλλά ως καμπανάκι (για πολλοστή φορά) προς την εκάστοτε εξουσία να πράξει τα δέοντα. Ένας λόγος παραπάνω τώρα που ο Σαμαράς είναι επιτέλους στην εξουσία.

     Συμφωνώ απόλυτα με τον Φαήλο. Αρκεί ο Σαμαράς να τολμήσει και να γράψει (σ' αυτό το θέμα) τον μπαρμπα-Φώτη στα πελέ του...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κβάντα 25/06/2012 00:51:52

     Δεν κάνω εκθέσεις ιδεών, αγαπητέ/ή Κβάντα. Ίσα - ίσα προτείνω, κάτι χρονάκια τώρα, πολύ συγκεκριμένα πράγματα, που να υλοποιούν το τρίπτυχο: σύλληψη, κράτηση, απέλαση.
     Και ειδικά ένα ωραίο δημοψήφισμα θα ξεκαθάριζε τα πράγματα και θα το βούλωναν και οι λαθρολάγνοι από την συντριπτική απάντηση των απλών ανθρώπων. Είναι πολύ πρακτικό πράγμα η λαϊκή ετυμηγορία.

     • κινεζος avatar
      κινεζος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/06/2012 03:52:37

      Κυριε κρανιδιωτη, πρεπει να γνωριζετε καλυτερα απ'ολους μας τις θεσεις των πολιτικων στελεχων σας, οι οποιες δυστυχως καθολου δεν αγγιζουν τις δικες σας (με τις οποιες παρεπιπτοντως συμφωνω οπως και οι περισσοτεροι πιστευω). Σε φιλικο σπιτι, και μετα απο ερωτηση/απορια σε πρωτοκλασατο βουλευτη της ΝΔ να μας εξηγησει γιατι δεν προχωραει κανεις σε συγκεντρωση των λαθρων σε καποιο ξερονησι (το οποιο βεβαια θα ειχε -με τα λεφτα της ΕΕ- διαμορφωθει αναλογα), ωστε να καθαρισει ο αστικος ιστος και αυτοι οι ιδιοι οι λαθροι να τυχουν καλυτερης διαβιωσης...εκεινος απαντησε με ενα ξερο και ακανοητο "ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ" χωρις να μας εξηγησει ουτε ποια ειναι αυτα τα "πραγματα" ουτε γιατι δεν γινονται. Καταλαβαινετε λοιπον οτι εουμε χορτασει απο λογια τα οποια υπογραμμιζουν το αυτονοητο, αλλα τα οποια ομως ΠΟΤΕ δεν γινονται πραξη. Ειλικρινα δεν καταλαβαινω σ'αυτη τη χωρα που εχει παει η κοινη λογικη, και ποια ειναι αυτα τα συμφεροντα τα οποια εμποδιζουν την εφαρμογη της.

      Ευχαριστω για την προσοχη σας

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ κινεζος 25/06/2012 12:28:31

      Γίνονται και παραγίνονται και θα μας αναγκάσει η πραγματικότητα.

 5. Νίκος Καραβαζάκης avatar
  Νίκος Καραβαζάκης 24/06/2012 18:24:02

  Συμφωνώ απόλυτα για δημοψήφισμα.
  Υπάρχει η πρόταση άμεσης δήμευσης του διασυνδεδεμένου περιουσιακού στοιχείου όποιου συναλλάσσεται με λαθρομετανάστη ( ακίνητο, επιχείρηση, όχημα κλπ ).
  Η πρόταση όποιος επιθυμεί να δηλώνει σε αρμόδια αρχή ( δήμο, Α.Τ. ) την ανάληψη φροντίδας-επιμέλειας-φιλοξενίας λαθρομετανάστη, με δικά του έξοδα και ευθύνη έως ότου επαναπατριστεί.
  Και βέβαια, να μην αποτολμηθεί οποιαδήποτε οικοδόμηση τζαμιού στην Αττική ή αλλού, χωρίς να καταμετρηθούν οι ισλαμιστές στην χώρα, να αποσαφηνιστεί η διαχείρισή τους και να αποφασιστούν πολιτικές.

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 24/06/2012 18:38:44

  Φαήλε, πόσο δίκιο έχεις!

 7. hlias avatar
  hlias 24/06/2012 19:16:41

  Ετσι...

 8. The Saint avatar
  The Saint 24/06/2012 19:18:28

  Σαφώς και έχει απόλυτο δίκαιο ο Φαήλος!
  Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε άλλωστε "φωνάξει" απο εδώ μέσα, γιά το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης?
  Αλλά οταν σε αυτή τη χώρα, λειτουργούν πολιτικοί υποχείρια των ξένων συμφερόντων, πώς να βρείς και την άκρη?

  σ.σ. Ολα ξεκινούν και καταλήγουν στους πολιτικούς μας, και τις εφαρμοζόμενες πρακτικές τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του λαθρομεταναστευτικού, ισως η αρχική ιδέα να ήταν η "ελληνοποίηση" -και άρα νομιμοποίηση- όσο το δυνατόν περισσότερων, με τη λογική να συνεισφέρουν στα άδεια ταμεία, μπας και μείνουν όρθια.
  Δεν τους "βγήκε" όμως, γιατί:
  1) οι ράτσες τους είναι εντελώς ασύμβατες με την κουλτούρα τα ήθη και έθιμα μας, μιλάμε δλδ γιά κοινωνικά απροσάρμοστους...
  2) Για να συνεισφέρουν στα ταμεία πρέπει να δουλεύουν και "νόμιμα", πράγμα που σήμερα, ΟΤΑΝ συμβαίνει, συμβαίνει σπάνια, γιατι δουλειές ΔΕΝ υπάρχουν ούτε καν γιά αυτούς, ενώ επίσης παρ'ολη τη νομιμοποίησή τους, πολλοί αναγκάζονται να δουλεύουν ανασφάλιστοι, επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς...
  3) Είπαμε να εκμεταλευτούμε την παρουσία τους, αλλά το κακό παράγινε. Μαζεύτηκαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. Δεν απορροφούνται πλέον, ακόμη και αν αύριο σημάνει η άνοιξη στην Ελληνική οικονομία, με 4 πακέτα "Ντελορ" μαζεμένα....
  4) Μίλησα στο προηγούμενο γιά εκμετάλευση τους, όμως, γιά να ισχύσει στην πράξη και αυτό, πρέπει να έχουν μιά ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ εκπαίδευση κάπου, σε κάτι. Εδώ δυστηχώς συναντάμε το φαινόμενο της πλήρους άγνοιας, με απαοκορύφωμα τους Αφρικανούς... Μόνο να σφάζουν γιά να τρώνε ξέρουν....

  Συμπέρασμα: ΠΡΟΒΛΗΜΑ μεγάλο, που πρέπει να λυθεί άμεσα, γιατί ήδη έχει κάνει ΑΙΣΘΗΤΗ τη παρουσία του στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, με διάφορες μορφές, και το όλο πράγμα μυρίζει έντονα μπαρούτι....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ The Saint 25/06/2012 12:36:31

   Καλά τα λες, αγαπητέ Άγιε, αλλά με το υπουργείο Δικαιοσύνης να έχει (παρα)δοθεί στους σαλονάτους ψευτοαριστερούς του Κουβ(ρ)έλη πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση αλλαγής των διαφόρων νομικών εκτρωμάτων που υποθάλπουν την πλημμυρίδα των λάθρο;

 9. tpe avatar
  tpe 24/06/2012 19:22:13

  Εδώ μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε. Συμφωνούμε όλοι, δεν τίθεται θέμα. Το Μαξίμου μάλλον συμφωνεί. Οι άλλοι;

 10. sos avatar
  sos 24/06/2012 19:24:24

  Γιατί να βάλω πλάτη να σωθεί η οικονομία όταν διαβλέπω ότι η χώρα πάει να γίνει Πακιστάν;

  Για τη δημογραφική κατάσταση της χώρας δε μιλάει κανείς.
  Η νδ πρέπει να δείξει ότι θέλει η Ελλάδα να έχει συνέχεια ... αλλά με Έλληνες.

 11. leon praos avatar
  leon praos 24/06/2012 19:31:45

  λυπαμαι ΑΛΛΑ
  κατι η παλαιογραφειοκρατικη νοοτροπια και πρακτικη της ΝΔ,κατι ο "γραψαρχιισμος....."του ΠΑΣΟΚ,και η "αρλουμποευαισθησιες"της ΔΗΜΑΡ
  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
  τη στιγμη που παρεμποριο,εγκληματικοτητα και γκετοποιηση(τη μαυρη εργασια των λαθρομεταναστων σε καθικια "δικους "μας που κατεδαφιζει το ΙΚΑ που τη βαζετε?)κτλκτλ ΕΚΤΕΛΟΥΝ την ΕΛΛΑΔΑ περισσοτερο κι απ το μνημονιο.

  ΦΑΗΛΟ λυπαμαι αλλα ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ(ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ leon praos 25/06/2012 00:53:03

   Δώσε λίγη πίστωση χρόνου. Ούτε βδομάδα δεν πέρασε που ορκίστηκε!

 12. leon praos avatar
  leon praos 24/06/2012 19:37:19

  με την ευκαιρια
  εχετε δει τι γινεται με το παρεμποριο πακιστανοαφρικανων στο μετρο αγ δημητριου?ΧΑΜΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
  δημοτικη αστυνομια αγ δημητριου,κανονικη αστυνομια,σδοε κτλ ΑΦΑΝΤΟΙ
  μιλαμε για απιστευτες ποσοτητες λαθραιων μαιμουδων σε μια ελλαδα που φορολογικα λιωνει τον ελληνα και ταυτοχρονα καταρρεει.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ

 13. blue nile avatar
  blue nile 24/06/2012 19:41:10

  Η λέξη κλειδί είναι μία: Δημοψήφισμα...
  Άντε για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος...

 14. man8os avatar
  man8os 24/06/2012 19:42:39

  Δεν καταλαβαινω γιατι δρν μπορει να εφαρμοστει η προεκλογικη υποσχεση για καταργηση του νομου Ραγκουση.
  Οι ψηφοι υπαρχουν...

  Δεν καταλαβαινω που πηγαν τα κεντρα κρατησης και απελασης. Οι ψηφοι υπαρχουν...

  Στην χειροτερη υπαρχει το δημοψηφισμα που θα μπορουσε να γινει καποια στιγμη μεσα στο 2013...

 15. μεταναστης avatar
  μεταναστης 24/06/2012 19:49:53

  Οσο εχεις το συνδρομο καταδιωξης απο τον Συριζα , δεν θα γινεσαι πιστευτος.
  Η Ευρωπη στο συγκεκριμενο θεμα μας χρησιμοποιει σαν αποθηκευτικο χωρο μεταναστων.
  Πιστευεις οτι ειναι τοσο δυσκολο να φυλαχτουν τα συνορα μας;
  Κι αν την δουλεια την κανουν οι Τουρκοι, ποια θα πρεπει να ειναι η απαντηση μιας ελληνικης κυβερνησης;
  Με τους δικους μας λαθρεμπορους τι γινεται;
  Οσους εμπρηστες πιασαμε απο το '74 , αλλους τοσους λαθρεμπορους θα πιασουμε τωρα.
  Ολοι οι μεταναστες θελουν να περασουν στην Ευρωπη , κι οχι να μεινουν εδω (καταντια ε; ).
  Ας τους διευκολυνουμε δινοντας τους την απαραιτητη αδεια.
  Ανεξοδο κι ανθρωπινο μετρο.
  Εχεις κανεις αντιρηση;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ μεταναστης 24/06/2012 21:17:18

   Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Λέω κάνεις, επειδή είμαι βέβαιος ότι δεν είσαι αφελής.
   1. Ποια είναι η άδεια να πάει κανείς στην Ευρώπη; Εχουμε εξηγήσει εδώ χίλιες φορές ότι η άδεια αυτή λέγεται ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ. Θέλεις να δώσουμε 1 εκατομμύριο ελληνικά διαβατήρια σε όσα λαθρο-ορκ είναι εδώ και να βάζουμε μπρος να τυπώνουμε άλλα 10 εκατομμύρια για τα υπόλοιπα που είναι στον δρόμο;
   Και νομίζεις ότι η Ευρώπη δεν θα μας πετάξει από τη Σένγκεν, οπότε θα μας μείνουν αμανάτι οι 10 εκατομμύρια λαθραίοι που θα έχουν κουβαληθεί στο μεταξύ εδώ;
   Ο Μπερλουσκόνι πήγε να βγάλει κάτι παλιόχαρτα σε Τυνήσιους και τους έβαλε στο τρένο για τη Γαλλία και οι Γάλλοι, πήχτρα ήδη σε Μαγκρεμπίνους, έκλεισαν τα σύνορα. Ενώ σε εμάς, τους άρχοντες, τους έξυπνους που λέμε σοφίες σαν αυτές τις δικές σου, θα τα ανοίξουν διάπλατα, όχι μόνο για Τυνήσιους, αλλά και για τους...αστούς του Άνω Καρακορούμ που όταν είδαν πέρσυ καμπινέ για πρώτη φορά νόμισαν ότι ήταν σουπιέρα. Right?
   2. Το ότι κανείς Αφροασιάτης δεν θέλει να μείνει εδώ σε διαβεβαιώ ότι είναι ηλίθιο να λέγεται. Διοτι έχω γνωρίσει τέτοιους που έβγαλαν, με λαμογιές, άδειες παραμονής και, ενώ μπορούν να πάνε έξω, μένουν εδώ. Ο λόγος; Αφθονο μαύρο χρήμα, όλα τζάμπα (μέχρι και εισιτήρια του μετρό...), απουσία ελέγχων. Οταν ειδικά είσαι από χώρα-γυφταριό και έχεις μάθει στην παρανομία, μια χαρά σου κάνει η χώρα μισο-γυφταριό στυλ Ελλάδας. Τι τα θες τα σαλόνια όπου κάθε δυο μέτρα θα σε σταματάει ο μπάτσος για ελέγχους;
   Το αριστερό παραμυθάκι που πουλάς έχει εξαντληθεί προ πολλού και καλό είναι να βρεις άλλη πραμάτεια...

   • μεταναστης avatar
    μεταναστης @ ΒΙΣ 24/06/2012 22:01:35

    Τα παραμυθακια ειναι για σενα και τον αρχηγο σου, για να κοιμηζεις τους αφελεις.
    Μεχρι κι ο πρωην υπουργος σου της εργασιας , απασχολουσε λαθρα, μεταναστες στο σπιτι του.
    Οπου υπαρχει οικονομικο οφελος , τι μου λες εσυ μετα..
    Και κατι αλλο, τοσος τζιρος υποτιθεται οτι διαφευγει απο το παραεμποριο των μεταναστων , τουλαχιστον στο κεντρο της Αθηνας.
    Εγω εαν ειχα εμπορικο πχ. στην Ερμου θα τους ειχα μαζεψει με την μια απο το μαγαζι μου.
    Αρα , μηπως κατι αλλο γινεται;
    Και μην μου πεις οτι θα ερχονταν οι συνιστωσες μετα ...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ μεταναστης 24/06/2012 23:25:59

     Θα τους είχες μαζέψει από το μαγαζί σου στην Ερμού πώς; Για πες, όταν η αστυνομία κάνει ότι δεν βλέπει ή σου λέει "δεν μας αφήνουν"...
     Θα ρίσκαρες να δεις τη τζαμαρία σου κατεβασμένη την άλλη μέρα το πρωί;
     Και γιατί δεν μου απαντάς σε όσα σου είπα περί ταξιδιωτικού εγγράφου=διαβατήριο; Εκτός και αν τους δίνετε διαβατήρια Καμπότζης εποχής Ερυθρών Χμερ, με το αυτόγραφο του Πολ Ποτ επάνω....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ μεταναστης 25/06/2012 00:59:09

   "Σύνδρομο καταδίωξης από τον ΣΥΡΙΖΑ"; Μεγαλοπιάνεσαι, σύντροφε.
   Αλλεργία στην ιδεοληπτική μ@λ@κί@ έχω.
   Σύλληψη, κράτηση, απέλαση είναι η πολιτική που θέλει ο λαός, για όσους δεν δικαιούνται άσυλο. Ακόμη κι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αυτό θέλει. Ή μήπως νομίζεις ότι σας ψήφισαν για τις τρίχες που λέγατε για "Ανοικτά Κέντρα Φιλοξενίας" και για επίδομα ανεργίας στους λαθρομετανάστες; Από οργή για την οικονομική κατάσταση σας ψήφισαν. Όσο παίρνουν χαμπάρι τι καπνό φουμάρετε για την ασφάλεια, την άμυνα, την λαθρομετανάστευση, θα σας αποχαιρετούν. Βέβαια, είμαι σίγουρος πως ο Τσίπρας, που καταλαβαίνει ότι τα φούμαρα των συνιστωσών του στερούν χιλιάδες ψήφους, θα προσπαθήσει να ξεφορτωθεί ιδέες και πρόσωπα.

   • μεταναστης avatar
    μεταναστης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/06/2012 08:48:53

    Οι ταμπελες σου ειναι απαραιτητες για να λειτουργησεις.
    Ας ειναι. Κι ο αρχηγος σου με ταμπελες δεν παιζει; Αντιμνημονιακος κλπ κλπ.
    Τελος, κοιτα τα στατιστικα απο την Αστυνομια για την εγκληματικοτητα στην Ελλαδα (μπορεις τωρα να ζητησεις να δεις και πραγματα που δεν δημοσιευονται), ποια ειναι η εθνικοτητα των παραναμουντων, δες την εδαφικη κατανομη των εθνοτητων ανα περιφερεια, και βεβαια την εκλογικη συμπεριφορα των πληθυσμων σ' αυτες τις περιοχες, για να καταλαβεις (εαν σε αφησει η ιδεολογικη σου τυφλωση) ποιος ειναι ο μεταναστης, ποιος ο λαθρομεταναστης, ποιος ο εγκληματιας, ποιο το οικονομικο υποβαθρο και ποιοι το καρπωνονται.
    Ο τροπος με τον οποιο προσπαθεις να αντιμετωπισεις την λαθρομεταναστευση σε κανει μερος του προβληματος.
    Τσαμπουκαδες οχι στους φτωχοδιαβολους και τους τελειωμενους, αλλα εκει που πρεπει. Θα δοκιμαστεις πολυ γρηγορα σ' αυτο μαζι με την παραταξη σου (ειδες και μενα μ' αρεσουν οι ταμπελες).
    Καλημερα σου

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ μεταναστης 25/06/2012 12:45:53

     Ναι τις ξέρω τις στατιστικές, όπου αθροίζουν τσουβαλιαστά ληστείες, μη καταβλοή εργοδοτικών εισφορών, μη απόδοση ΦΠΑ, ναρκωτικά κλπ.
     Είμαι ελεύθερος μαχόμενος δικηγόρος. Πήγαινε στα Τριμελή και Πενταμελή Εφετεία Κακουργημάτων, στα ΜΟΔ και στα ΜΟΕ, εκεί που δικάζεται η βαριά εγκληματικότητα και απλά διάβασε στα εκθέματα τα ονόματα. Θα καταπιείς την γλώσσα σου.
     Δεν είναι θέμα τσαμπουκά. Όποιος είναι παράνομος και δεν δικαιούται άσυλο θα συλλαμβάνεται και θα κρατείται ώσπου να απελαθεί. Κατά την σύλληψη ασκείται η απολύτως απαραίτητη βία, αν αντιστέκεται ο συλλαμβανόμενος, όπως σε κάθε σοβαρή χώρα.
     Δεν με νοιάζει αν είναι φτωχοδιάβολοι και τελειωμένοι. Δεν χωράμε. Η χώρα έχει σύνορα, νόνους, συγκεκριμένες κοινωνικές και οικονομικές αντοχές. Άμα εσείς θέλετε χόμπυ, παίξτε μπριτζ, μαζέψτε πεταλούδες κι αφήστε την εθνική ασφάλεια σε σοβαρούς ανθρώπους.
     Όσον αφορά τους ισχυρούς, τους μηχανισμούς των οποίων στελεχώνουν επί δεκαετίες οι "σύντροφοι" σου, , τους τα έχω χώσει επωνύμως κατ' επανάληψη, και στον Μπόμπολα, και στο MEga, στο Αλαφουζέϊκο και στοιν Αlexis,, οπότε σύντροφε, πήγαινε μια βόλτα να δεις αν έρχομαι. Μάλιστα πέρυσι στην Βουλή, ο Καρατζαφύρερ επιτέθηκε ονομαστικά στον ΣΑμαρά μνημονεύοντας την αφεντιά μου, γιατί, είπε, επιτέθηκα στο "ιστορικό συγκρότημα του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής", τότε που ο Σαμαράς τον είπε λαγό. Εσείς απολαμβάνετε της στήριξης των μ,ηχανισμών αυτών και τους στελεχώνετε, όπως και τις αρπακτικές ΜΚΟ, τις; "Ανεξάρτητες Αρχές" κι όλα τα άντρα της πολιτικής ορθότητας, της παραπληροφόρησης και καταβόθρες κρατικού χρήματος.
     Καλημέρα.

     • μεταναστης avatar
      μεταναστης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/06/2012 19:51:28

      Απλα , δεν πειθεις.
      Αυτοι που μπουκαρουν με τα καλασνικωφ, που σφαζουν τις γριες και τους περιπτεραδες για ενα πενηνταρικο, που μπουκαρουν στις τραπεζες μερα-μεσημερι ειναι Ελληναραδες, Αλβανοι, Ρωσοποντιοι , Κοζακοι, Ρουμανοι, Βουλγαροι, Αζερμπαϊτζανοι, Αφχαζοι , κι οτι στο διαολο κωλοευρωπαιοι νυν και μελλοντικοι συμβιοι μας.
      Ελαχιστοι μελαμψοι ολα αυτα τα χρονια μας απασχολησαν με τετοιο τροπο που να δικοαιολογουν αυτο το πογκρομ που εχει εξαπωληθει εναντιον τους.
      Σου υπενθυμιζω τι εγινε στην αρχη με τους Φιλιππινεζους.
      Αλλα βλεπεις τ' αδελφια μας οι Ρωσοι κι οι Ουκρανοι ερχονται και ξεπλενουν τα ναρκωδολλαρια τους στα νησια μας και στα αστικα ακινητα της Αττικης και της Β. Ελλαδας
      Τι να πει γι΄αυτους το κομμα σου.
      Οπως θα τα μασησει και για τους μουσουλμανους , οταν ερθει ο κακομοιρης του Καταρ και ριξει κι αυτος κανενα τανκερ δολλαρια στην παραλιακη και σε ανταλλαγμα ν' ακους και να βλεπεις τον χοτζα απ΄τον Πειραια , οπως βλεπαν κι οι αρχαιοι ημων απο το Σουνιο το δορυ της Αθηνας στον Παρθενωνα.
      Και τοτε βεβαια κατι αλλο θα βρεις για να δικαιολογησεις κι αυτην την κωλοτουμπα.
      Οσο για τον Καρατζαφερη , εαν τα λεγομενα του ειναι σημειο αναφορας για σενα, λυπαμαι, αλλα "συ ειπας".

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ μεταναστης 25/06/2012 20:12:48

      Τι πίνεις;

     • μεταναστης avatar
      μεταναστης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/06/2012 20:51:40

      αυθεντικα πραγματα.
      Θα σου στειλω, και θα με θυμηθεις.
      Μεχρι και την Ροζα θα συμπαθησεις

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ μεταναστης 26/06/2012 00:38:26

      Μπα, δεν είμαι φίλος.
      Μια Ρόζα ξέρω μόνο. Κούρδισα, αγωνίστρια και καλό παιδί. Την άλλη που ΄χει χαλάσει το στομάχι της από τα φραπόγαλα στα Εξάρχεια, δεν την πάω.

 16. athamas avatar
  athamas 24/06/2012 20:02:40

  Έτσι είναι, αλλά ας πρόσεχε ο λαός και να μην έβγαζε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα τα λουστούμε όλοι μαζί τουλάχιστον για 4 χρόνια! Και αυτά που ξέρατε για τα δημοψηφίσματα να τα ξεχάσετε, δεν είναι στις προγραμματικές δεσμεύσεις του !

 17. Τελικα αναρωτιεμαι τι γινεται σε αυτο το **κρατος avatar
  Τελικα αναρωτιεμαι τι γινεται σε αυτο το **κρατος 24/06/2012 20:23:38

  Που βρήκαν τα χρήματα και αγοράζουν σπίτια Πακιστανοί και Αφρικανοί;...
  ο ΣΔΟΕ τι κάνει;
  http://www.eglimatikotita.gr/2012/06/blog-post_7653.html

 18. anonymous avatar
  anonymous 24/06/2012 20:33:36

  Η Μοντάνα, παίδες, είναι από τις πιο αραιοκατοικημένες πολιτείες των ΗΠΑ. Χωράει όλα τα αδέρφια του Σκουρλέτη από την Ασία και την Αφρική, που μας κατσίκωσε η Τουρκία στον μνημονιακό μας σβέρκο. Χωράνε όλοι και θα είναι πάλι αραιοκατοικημένη. Ας τους πάρουν λοιπόν οι μεγάλοι μας φίλοι και σύμμαχοι, ας τους δώσουν κι από δυο γελάδες και θα την βγάλουν ζάχαρη.

  Αν λάβεις υπόψη σου ότι οι Λάθρο έρχονται από χώρες όπως το Πακιστάν και όχι πχ. από τα Σκόπια που έχουν 30% ανεργία καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι μας υποχρέωσαν να τους δεχτούμε για να αποσυμφορηθούν οι πιέσεις στις χώρες που έχουν συμφέροντα οι γελαδάρηδες. Το ίδιο έκαναν παλιά και με την Αλβανία. Μας πέρασαν εμάς το πρόβλημα.

 19. anonymous avatar
  anonymous 24/06/2012 20:35:46

  Τα αποτελέσματα της απογραφής τα είδατε; Πάμε προς εξαφάνιση. Τόσο απλά.

 20. arcane avatar
  arcane 24/06/2012 20:39:19

  Πόσα λεφτά θα στοιχίσει στο κράτος η επ' αόριστο κράτηση όλων αυτών των μεταναστών; Υπάρχει πρακτική δυνατότητα να βρεθούν αυτά τα λεφτά;

  Απορώ πάντως γιά ένα πράγμα, αφού η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό δεν καταφέρνουν να τους εμποδίσουν να μπούν στην Ελλάδα, πως καταφέρνουν με τόση επιτυχία να τους εμποδίζουν να φύγουν γιά την υπόλοιπη Ευρώπη;

 21. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 24/06/2012 21:06:34

  Φίλε Φαήλο, θα ήθελα κάποια στιγμή, να γράψεις ένα κειμενάκι σχετικά με το τι ισχύει με την λαθρομετανάστευση και τι προβλέπει ο νόμος με την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών.
  Επειδή έχω την εντύπωση ότι δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα, όσο κάποιοι μας λένε.
  π.χ. Τι συμβαίνει όταν δεν τους δέχονται οι χώρες τους επειδή δεν έχουν χαρτιά και δεν τους αναγνωρίζουν ως δικούς τους κλπ
  Θεωρώ ότι δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα, είναι ήδη πάρα πολλοί.

  • κινεζος avatar
   κινεζος @ dikefalosaitos 25/06/2012 15:40:37

   Να σου απαντησω εγω. Οχι απο τη μερια του νομικου (που δεν ειμαι), αλλα με τη εμπειρια παρεμφερων περιπτωσεων που συμβαινουν με τους λαθρεπιβατες στα ποντοπορα πλοια. Περιπτωσεις που εχω χειριστει.
   Α. Κανεις απάυτους δεν κουβαλα ταξιδιωτικα εγγραφα, που να αποδεικνυουν ουτε την ταυτοτητα του, ουτε την ιθαγενεια του. Ειναι οτι δηλωσουν. Αντε να βγαλεις ακρη. Και ειναι φυσικο οτι φοβουμενοι την απελαση (αρα και την επιστροφη στην κολαση απ'οπου το εσκασαν), δεν προκειται να δηλωσουν την πραγματικη καταγωγη τους, ουτε την ταυτοτητα τους.
   Β. Κανεις απο δαυτους δεν ειναι καθηγητης πανεπιστημιου, δικηγορος, γιατρος, μηχανικος, κλπ. Καλοβαλμενος στη χωρα του τελος παντων. Φτωχοδιαβολοι ειναι, οπως λεει και καποιος παραπανω. Γιαυτο και την κανουν. Καμια χωρα (ουτε καν η δικη τους) δεν καιγεται να τους παρει πισω. Τι να τους κανει? Δε νομιζω οτι εκει ανηκαν στον παραγωγικο ιστο και προσεφεραν στο κοινωνικο συνολο ουτε στην οικονομια (την οποια). Οποτε καμια χωρα δεν προκειται να μπει στη διαδικασια και κυριως στα εξοδα ωστε να ασχοληθει με την ταυτοποιηση και τη επανεισαγωγη τους.
   Γ. Επισης (κατι που δε συμβαινει στους λαθρεπιβατες οποτε δεν το λεω απο ιδια γνωση, αλλα το συμπεραινω απο τα δημοσιευματα) κανεις τους δεν εχει καμποσες χιλιαδες δολλαρια για να πληρωσουν τους δουλεμπορους που τους φερνουν απο απεναντι. Με υποσχετικη ερχονται, για σκλαβια μεχρι να ξεπληρωσουν. Λες λοιπον οι δουλεμποροι θα τους αφησουν να φυγουν, παιρνοντας ταξιδιωτικα εγγραφα προς Ευρωπη? Ή θεωρεις λογικο το οτι μερικες χιλιαδες δολλαρια βγαινουν τοσο ευκολα απο το παρεμποριο ή τα φαναρια? Αυτοι ηρθαν για να μεινουν. Και να θελουν να φυγουν, φοβαμαι οτι δεν μπορουν.

 22. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 24/06/2012 21:09:08

  Τα λέτε πολύ σωστά... Απλές και αυτονόητες αλήθειες, που λίγοι τολμούν να πουν. Και είναι ευτύχημα πως λέτε αυτές τις αλήθειες χωρίς ακρότητες και περιττά πάθη. Ρατσισμός είναι να θεωρείς το συνάνθρωπο κατώτερο, επειδή ανήκει σε άλλη φυλή ή σε άλλο θρήσκευμα ή έχει διαφορετική μητρική γλώσσα. Δεν είναι ρατσισμός, όπως επιτηδευμένα προσπαθούν κάποιοι προβοκάτορες της "κοινωνικής Αριστεράς" να το παρουσιάσουν, να μη θέλεις κάθε καρυδιάς καρύδι - εξαθλιωμένο μετανάστη στη χώρα σου. Άλλωστε, η Ελλάδα δεν υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, το Βέλγιο κλπ., ώστε να δέχεται σήμερα λαθρομετανάστες ως "θεία δίκη" για τα αποικιοκρατικά εγκλήματα σε Ασία και Αφρική. Τί φταίμε και την πληρώνουμε;

 23. roadrunner avatar
  roadrunner 24/06/2012 21:32:25

  «Αυτό το ιδιόμορφο κομμάτι της ελληνικής αριστεράς, ας βρει άλλα πεδία αριστεροσύνης και καραμπαμπάμ προοδευτικότητας. Δόξα τω Γιαραμπή, υπάρχουν, χελώνες, λιβελούλες, φαλακροκόρακες, λύγκες κι αρκούδες, το δικαίωμα του Μπάμπη να παντρευτεί τον Μήτσο κλπ.»
  Αγαπητέ Φαήλο, έχω ένσταση ως προς το «δικαίωμα του Μπάμπη να παντρευτεί το Μήτσο». Ούτε αυτό πρέπει να περνά χαλαρά. Κάποτε θα φανεί καθαρά πως συνδέεται με καταστροφικό τρόπο, με διάφορα σημαντικά κοινωνικά θέματα, ένα από τα οποία είναι οι αθρόες χορηγήσεις ιθαγένειας και η αλλοίωση ΚΑΙ της σύνθεσης των πληθυσμών (όσο και αν φαίνεται τραβηγμένος ο ισχυρισμός μου ΤΩΡΑ).

  Δίνω για παράδειγμα ιστορία αληθινή και επίκαιρη που λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ για το δικό τους πρόβλημα λαθρομετανάστευσης: εάν στις ΗΠΑ ο Μπάμπης είναι λαθρος (πχ μεξικανός) και παντρευτεί την νομιμοποιημένη Δημητρούλα (στις ΗΠΑ), αποκτά δικαιώματα ιθαγένειας (και ο Μπάμπης). Έλα μου όμως, που ο Μπάμπης το πάει το γράμμα και συνδέεται με το καθ’ όλα νόμιμο Μήτσο, (και όχι με τη Δημητρούλα !). Τον Μπάμπη τον έχει πιάσει το παράπονο γιατί λόγω της ομοφυλοφιλικής σχέσης του (που θέλει να την εξελίξει σε γάμο) με το Μήτσο, στερείται το δικαίωμα να αποκτήσει ιθαγένεια ή έστω πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ. Ετσι, έχει δημοσιοποιήσει τον πόνο του σε ολόκληρη τη χώρα του (ΗΠΑ), δηλαδή γιατί να μην μπορεί ο Μπάμπης:
  --πρώτον να παντρευτεί τον Μήτσο, και
  --δεύτερον να αποκτήσει και την ιθαγένεια (ο Μπάμπης), εφόσον ο Μήτσος είναι νόμιμος ήδη στη χώρα.

  Να πούμε επίσης, ότι και οι δυο υποψήφιοι για τις επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ έχουν σηκώσει το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Από τους δυο, ο Ομπάμα είναι αυτός που φαίνεται να προτίθεται να δώσει δικαιώματα τόσο στους ομοφυλόφιλους, όσο και στους λαθρομετανάστες.

  Τα γράφω όλα αυτά, αν και αφορούν μια πολύ μακρινή μας χώρα, (που ομολογουμένως την ακολουθούμε σε εξελίξεις με καθυστέρηση κάποιων ετών), για να δείξω ότι εκεί, το ζήτημα την νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων επιχειρείται τώρα να συνδεθεί και να επηρρεάσει και την συνεπακόλουθη χορήγησης ιθαγένειας.
  Και ίσως, δένει το γλυκό και με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι θετικά διακείμενος και ως προς τα δυο θέματα (ομοφυλόφιλοι και δικαιώματα γάμου, μεταναστευτικό)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 25/06/2012 01:00:59

   Πλάκα έκανα!

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/06/2012 17:44:10

    Στις ελεύθερες παραλίες της περιοχής μου, τριγυρνούν και φέτος οι γνωστοί μελαμψοί που διαλαλούν την πραμάτεια τους, σε άψογα πακιστανο-ελληνικά ! Λες και η ανεργία δεν ξεπέρασε το 30%, κάποιοι εξακολουθούν να τους προσλαμβάνουν και να τους εκμεταλλεύονται, ακόμη και για τις ευκαιριακές απασχολήσεις του καλοκαιριού. Δεν είμαι καθόλου σίγουρη αν, αυτής της νοοτροπίας οι εργοδότες θα ψήφιζαν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που προτείνεις.

    Τελικά, η τρικομματική ψηφίστηκε με πρώτιστο κριτήριο την οικονομική επιβίωση της χώρας εντός ευρώ. Είναι λογικό λοιπόν, ότι η λαϊκή βούληση ως προς το θέμα της λαθρομετανάστευσης (πιθανώς δεύτερο κριτήριο ψήφου) δεν εκφράστηκε με καθαρότητα, γιατί δεν ήταν εφικτό. Μιας και τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα είχαν αντίθετες απόψεις ως προς τη λαθρομετανάστευση.
    Είναι λογικό και δημοκρατικό το αίτημα για δημοψήφισμα, για να έχει νομιμοποίηση η τρικομματική να υλοποιήσει τη λαϊκή βούληση σε αυτό, το μείζονος εθνικής σημασίας ζήτημα.
    Ας "μετρηθούμε" λοιπόν με ένα δημοψήφισμα..το γοργόν και χάριν έχει όμως...γιατί άμα το καθυστερήσουμε και πολύ, δεν αποκλείεται μια των ημερών να ξυπνήσουμε και να έχει προστεθεί νέος όρος στο μνημόνιο που να μας δεσμεύει και ως προς τις χορηγήσεις ιθαγένειας...

 24. Μμ avatar
  Μμ 24/06/2012 21:35:38

  το πρόβλημα δεν ειναι μόνο οι Αφροασιάτες ή οι μαυριδεροί.

  Δεν έχω εμμονή με το χρώμα ούτε με τις φυλές και νομίζω ότι ουτε οι Ελληνες έχουν τέτοιο πρόβλημα, τους ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή και ειρήνη.

  Μεγαλύτερο πρόβλημα ειναι οι Βαλκάνιοι γειτονες και μάλιστα αυτοί που έχουν εδαφικές διεκδικήσεις. Οποιος νομίζει ότι οι Αλβανοί ειναι ενσωματωμένοι, βλέπει όνειρα. Μάτια έχουμε και βλέπουμε τόσα χρόνια...

 25. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 24/06/2012 21:53:38

  Και μέσα σ΄ όλα αυτά, αναμένεται στη Θράκη ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, του εξτρεμιστικού κόμματος-συμμορίας δολοφόνων MHP, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

  Μπάτε Λύκοι αλέστε...

 26. leon praos avatar
  leon praos 24/06/2012 22:23:32

  πλατεια συνταγματος
  ισως το μονο μερος που ο ξενος τουριστας,αφου δει ακροπολη κτλ,θα κανει ενα περιπατο ,θα πιει μια πορτοκαλαδα
  εικονα ?ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ
  κατακλυσμιαια επαιτεια απο πακιστανοαθιγγανοσκοπιανοβουλγαρους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ σε βαρδιες
  τσιγγανες περιπατητικες σε στριμωχνουν "αρχοντα δωσε 1 ευρω..."
  πρεζονια σου κολλανε¨"δωσε ρε φιλε 1 ευρω να φαω"
  αν κατσεις να πιεις ενα καφε στις καφετεριες του public,του everest η του macdonald καθε 20 δευτερολεπτα στην πεφτουν..
  ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!
  ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΙ
  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
  ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ/FINIS

  ΓΙΓ

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ leon praos 24/06/2012 23:38:18

   Γι'αυτό φίλε μου έχω γράψει εδώ ότι αν η Χρυσή Αυγούλα έχει τη στοιχειώδη εξυπνάδα να αφήσει κατά μέρος τις εθνικοσοσιαλιστικές αηδίες και να σταματήσει να λέει το φαιδρό ότι ο Χϊτλερ ήτο μέγας ανήρ και θα κριθεί από την ιστορία (!!!) και να έχει κόλλημα με τις φυλετικές καθαρότητες και τα αντισημιτικά συνομωσιολογικά, δηλαδή, εν ολίγοις, αν έχει την ευφυϊα να μετεξελιχθεί αντιγράφοντας το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, στις επόμενες εκλογές η ΝΔ (αν δεν κάνει κάτι στο λαθρομεταναστευτικό) θα συναγωνίζεται σε ψηφαλάκια τους Κουβελο-ρεπούσηδες. Οπότε, δίπλα στη ΔημΑρ, θα έχουμε και μία ΔημΔεξ του 6, άντε 10% βαριά-βαριά. Ο γηραλέος Νίκος Αναγνωστόπουλος, ως "φίλος του νεκρού", θα αναλάβει τότε επάξια θέση ΓΓ του κόμματος (ζωή νά' χει ο άνθρωπος...).

   • anonymous avatar
    anonymous @ ΒΙΣ 25/06/2012 00:28:47

    Συνήθως κόμματα τέτοιου τύπου μεταλλάσσονται. Ξεκινούν από μια περιθωριακή ιδεολογία γιατί από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν και στην πορεία εκσυγχρονίζονται. Άλλωστε κάποια στελέχη από τη βάση τους θα ανέβουν προς τα πάνω.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ leon praos 25/06/2012 12:53:15

   Στην άλλοτε ακμάζουσα Σταδίου, έχεις δει τι γίνεται; Αν την περπατήσεις από την Πλατεία Κλαυθμώνος και κάτω (μέχρι την Αιόλου), 2 στα 3 (ολογράφως: ΔΥΟ ΣΤΑ ΤΡΙΑ) καταστήματα έχουν κλείσει, φινίτο, λουκέτο, πώς το λένε! Μιλάμε για σεληνιακό τοπίο.

 27. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 25/06/2012 00:39:00

  Φ.Κ.> Δεν βομβαρδίσαμε τα χωριά τους, ούτε εξαθλιώσαμε με εκμετάλλευση τις χώρες τους

  Η συμμετοχή μας σε εκστρατεία (των συμμάχων μας βεβαίως) στο Αφγανιστάν και η συμμετοχή μας στη συνεχιζόμενη κατοχή του και στα δεινά που υποφέρουν οι κάτοικοί του, ο κατά λάθος πάντοτε (κι επίσης ατιμωρητί πάντοτε) βομβαρδισμός αθώων στα χωριά "των υψιπέδων" τους από τους συμμάχους μας και η στήριξη ενός καθεστώτος στην Καμπούλ που τεκμηριωμένα έκλεψε στις εκλογές και είναι διεφθαρμένο μέχρι τα ανώτατα κλιμάκιά του (ελλείψει καλυτέρου ανδρεικέλου), πώς νομίζεται πως εκλαμβάνεται εκ μέρους των; Έχουν όλοι την απαιτούμενη λογική, ευθυκρισία και γνώση για να κατανείμουν τις (υπαρκτές) ευθύνες μας αναλογικώς; Το ηθικό τμήμα του επιχείρηματός σας λοιπόν καλόν θα είναι να αποφεύγεται. Η εξωτερική μας πολιτική (μέρος της οποίας είναι προφανώς και η αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης), όπως και όλων σχεδόν των κρατών, δεν είναι πεδίο στο οποίο η ηθική έχει τον κύριο λόγο, παρά τις όποιες αντίθετες διαβεβαιώσεις. Ας εστιάσουμε στα ποσοτικά στοιχεία της ανάλυσης του προβλήματος, μήπως και βρούμε κάποια λύση. (Και δυστυχώς για εμάς η Μοντάνα δεν τυγχάνει όμορη της Τουρκίας...)  sos> Για τη δημογραφική κατάσταση της χώρας δε μιλάει κανείς.

  Η "δημογραφική ενίσχυση" της χώρας βοηθεία καλλιπύγων (και - προς Θεού - παλλεύκων) δεσποινίδων (ή και χήρων κυριών) της πρώην ανατολικής Ευρώπης κατόπιν συναντήσεως αυτών σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, αλλά και σε υπόγεια, ημιυπόγεια και ισόγεια ανά την επικράτεια κέντρα "διασκεδάσεως" του άρρενος πληθυσμού (όπου αυτές συνήθως εργάζονται) φαίνεται να είναι αποδεκτή από (μεγάλη;) μερίδα του πληθυσμού. Η αντίστοιχη, αλλά βοηθεία μυώδων και ποικιλοτρόπως άλλως προικισμένων (μελαμψών προφανώς) νεαρών, φαίνεται πως δεν γίνεται αποδεκτή.

  Τα κριτήρια λήψης των σχετικών αποφάσεων δεν είναι πάντα καθαρά ποσοτικά (πόσους χρειάζεται/αντέχει η οικονομία της χώρας), αλλά ενίοτε ποιοτικά... Ποια η θέση σας παρακαλώ επ' αυτού;  leon praos> τη μαυρη εργασια των λαθρομεταναστων σε καθικια "δικους "μας που κατεδαφιζει το ΙΚΑ

  Υπάρχει και η άλλη όψη του ζητήματος: χιλιάδες αλλοδαποί, που εργάσθηκαν κυρίως στην οικοδομή, στα χωράφια και άλλες χειρωνακτικές εργασίες κατά την τελευταία δεκαπενταετία, που επέστρεψαν πλέον στη χώρα τους πιθανόν να μην λάβουν ποτέ παροχές από τα ασφαλιστικά ταμεία, παρότι έχουν πληρωθεί εισφορές. (Το ότι κάποιοι άλλοι επιτήδειοι ζουν ήδη στο εξωτερικό και εισπράττουν παράνομα προνοιακά επιδόματα από εδώ δεν αναιρεί το προηγούμενο, είναι απλά ακόμη μια περίπτωση κακοδιαχείρισης και ανασφαλών μη μηχανογραφικώς ελεγχομένων διαδικασιών). Επιπλέον τα τεκμαρτά ημερομίσθια του ΙΚΑ (επειδή κατά περίεργο τρόπο μόνον αυξάνονται) δεν έχουν πλέον σχέση με τις πραγματικές αμοιβές των απασχολουμένων στις παραπάνω εργασίες, αλλά το ΙΚΑ κάνει πως δεν το γνωρίζει. Φαίνεται να έχει χαθεί παντελώς η λογική, αφού το ΙΚΑ ζητάει 60-70-80 ευρώ ένσημο, αναλόγως ηλικίας (και οικογενειακής κατάστασης!), για οικοδόμο που εισπράττει 35-40-50 ευρώ ημερησίως. Η μαύρη εργασία είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και το κράτος δεν φαίνεται να είναι αμέτοχο ευθυνών. Στην κατεδάφιση των ταμείων έχει βάλει το χεράκι του και οι κυβερνήσεις μας: με το φόρτωμα σ' αυτά χιλιάδων (ρουσφετολογικά συνήθως βολεμένων) υπαλλήλων από πρώην κρατικές εταιρείας (στις αερομεταφορές και τον τραπεζικό τομέα) για να πωληθούν "παρθένες" ασφαλιστικού κόστους στους νέους ιδιοκτήτες τους και με το πρόσφατο κούρεμα των υποχρεωτικώς διαχειριζομένης υπό της ΤτΕ περιουσίας τους...

  Μάλλον ξυπνήσαμε αργά για την αντιμετώπιση του προβλήματος (και το κοιτάζουμε και μονόφθαλμα). Φυσικά, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

  Και για να ευθυμήσουμε λίγο, ας ζητήσω τη βοήθειά σας. Υπάρχει κανείς που γνωρίζει αν οι εισφορές εργαζομένου στις παρακάτω περιπτώσεις είναι ίδιες με του/της εγγάμου;

  - τελούντος σε διάσταση

  - εντός συμφώνου συμβίωσης με ομόφυλο/η

  - πολυγάμου (με την τελετή να έχει τελεσθεί στο εξωτερικό). Αφού η πολυγαμία δεν επιτρέπεται στη χώρα, μήπως η τελετή είναι ασφαλιστικώς άκυρη;

  - χήρου/χήρας

  Γιατί πρέπει ο εργοδότης να γνωρίζει ή να επικαιροποιεί και να τεκμηριώνει πέραν αμφιβολίας, αενάως και ανελλιπώς την οικογενειακή κατάσταση ή σεξουαλική προτίμηση του εργαζομένου του στη μηχανογραφική εφαρμογή λογιστικής που χρησιμοποιεί, για να υπολογίζει ορθώς ασφαλιστικές εισφορές; Τα παραπάνω γραφειοκρατικά έχουν τεράστιο διαχειριστικό κόστος. Και πως ελέγχει την ακρίβεια των παραπάνω στοιχείων, όταν αυτά πιστοποιούνται από έγγραφα άλλων χωρών. Βεβαίωση διαζυγίου στα Παστούν ή πιστοποιητικό πολυγαμίας στα Σουαχίλι έχει διαβάσει ποτέ κανείς; Ας το παραδεχθούμε, είμαστε κράτος οπερέτα σε άπειρα επίπεδα κι έχουμε μείνει (και) θεσμικά πίσω ολόκληρες δεκαετίες... Μήπως τελικά το ΙΚΑ χρήζει κατεδάφισης και επανασύστασης εκ του μηδενός; Το θέμα είναι τι θα γίνει στη μεταβατική περίοδο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αντίθεσις 25/06/2012 01:03:39

   Η Ελληνική Δύναμη στο Αφγανιστάν δεν συμμετέχει σε επιθετικές επιχειρήσεις. Χτίζει σχολεία, νοσοκομείο, παρέχει υπηρεσίες υγείας κλπ.

   • Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/06/2012 01:32:11

    Σύμφωνοι. Αλλά δύναμη φέρουσα όπλα (και έχουσα το ακαταδίωκτο για τις πράξεις ή παραλείψεις της) λογίζεται ως δύναμη κατοχής. Και δεν θυμάμαι πότε μας κάλεσε εκεί ο λαός της. Πεδίο ανάληψης κοινωφελούς έργου (ανέγερση σχολείων, υδραγωγείων, νοσοκομείων) είναι και η υποσαχάριος Αφρική, όπου και η κάθε εξωτερική βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. Ας επιδείξουμε εκεί εμπράκτως το φιλανθρωπικό μας πρόσωπο.

    Αλλά ακόμη και αυτό το επιχείρημά σας εξακολουθεί να μην απαντά στο βασικό ερώτημα. Έχουν εθνική κυριαρχία;

    Θα δεχόμασταν εμείς ένοπλη ομάδα μερικών δεκάδων (καλόψυχων) Αφγανών να χτίζει σχολεία (για άρρενες μόνον φυσικά), νοσοκομεία κλπ., ούσα τμήμα ευρυτέρου ασιατικού στρατιωτικής συμμαχίας (Πακιστάν, Ινδίας, Ιράν, Νεπάλ) που αριθμεί 200.000, ή θα αρχίζαμε αντάρτικο και θα δημιουργούσαμε νέους εθνικούς ήρωες και εθνικές επετείους;

    Κι επαναλαμβάνω την απορία μου: Έχουν όλοι οι Αφγανοί την απαιτούμενη λογική, ευθυκρισία και γνώση για να κατανείμουν τις (υπαρκτές) ευθύνες μας αναλογικώς; Πώς νομίζετε (και όχι "νομίζεται", όπως από αβλεψία έγραψα παραπάνω) ότι εκλαμβάνεται εκ μέρους των η συμμετοχή μας;

    Ευχαριστώ για την απάντησή σας.

   • Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/06/2012 01:34:07

    "ευρυτέρας ασιατικής"

   • Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/06/2012 01:59:10

    Και κάτι τελευταίο που θυμήθηκα. Μπορεί να μου υπενθυμίσει κάποιος ποια ακριβώς ήταν η αποστολή της στρατιωτικής μας παρουσίας στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με την σχετική απόψαση του ΟΗΕ; Τιμωρία των Ταλιμπάν που κάλυπταν τους υπεύθυνους για κάποιες τρομοκρατικές ενέργειες, στήριξη του όποιου (ακόμη και διεφθαρμένου) καθεστώτος προέκυπτε επ' αόριστον, 12ετής κατοχή, τι ακριβώς; Σε τι ακριβώς συνίσταται η συμμετοχή μας, σύμφωνα με αυτή την απόφαση της διεθνούς κοινότητας (που κατά τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας της, συνομιλίες τρίτων κρατών στα γραφεία της έδρας τους εντός του κτιρίου του Ο.Η.Ε. στην Ν. Υόρκη υπεκλέπτοντο από τις φιλοξενούσες Η.Π.Α.);

    Η όποια αποστολή μας επετεύχθη, ολοκληρώθηκε, άλλαξε σε κάτι άλλο, όλα αυτά τα χρόνια; Eνημερώθηκε ποτέ ο ελληνικός λαός σχετικά;

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Αντίθεσις 25/06/2012 03:49:33

     Ξοδεύεις πάρα πολύ χώρο για να μας μιλήσεις (λες και απευθύνεσαι σε αδαείς) για την ελληνική στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν, παρουσιάζοντας την λαθροεισβολή ως νομοτελειακή συνέπεια της συμμετοχής μας στο αφγανικό μέτωπο. Όμως, οι Αφγανοί εδώ είναι μικρό μόνο ποσοστό των λαθρομεταναστών και πολλοί από αυτούς (το έχω διαπιστώσει και διασταυρώσει) προέρχονται από την αφγανική κοινότητα του Ιράν. Στις υπόλοιπες χώρες προέλευσης λαθρομεταναστών (μέχρι και Μαρόκο και Αλγερία, που φτάνουν με αεροπορικές πτήσεις στην Πόλη), ποιος ελληνικός στρατός υπάρχει;
     Ξέρεις κάτι; Αυτά που λες, αν εξαιρέσει κανείς το μισο-καθαρευουσιάνικο ύφος σου, τα έχω ακούσει αυτούσια, μα εντελώς αυτούσια (επίτρεψέ μου τον πλεονασμό) από Συριζαίους και Ανταρσύες...

     • Αντίθεσις avatar
      Αντίθεσις @ ΒΙΣ 25/06/2012 20:36:05

      > παρουσιάζοντας την λαθροεισβολή ως νομοτελειακή συνέπεια της συμμετοχής μας στο αφγανικό μέτωπο

      Μάλλον παρερμηνεύσατε τα γραφόμενά μου. Δεν ανέφερα ότι είναι συνέπεια οποιασδήποτε συμμετοχής μας.

      Προσπάθησα να διορθώσω έναν μερικώς λανθασμένο ισχυρισμό του κ. Φ. K. ("δεν βομβαρδίσαμε τα χωριά τους"), όσον αφορά μερίδα των μεταναστατών που δέχεται η χώρα (πιθανότατα μειοψηφία), προτείνοντας να εστιάσουμε σε ποσοτικά, ρεαλιστικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία, επειδή η επίκληση ηθικών επιχειρημάτων ("τι τους κάναμε κι έρχονται εδώ;") μάλλον δεν οδηγεί πουθενά.

      Ευχαριστώ για την απάντησή σας.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αντίθεσις 25/06/2012 13:21:37

     Αγαπητέ/ή Αντίθεσις,
     Αν με ρωτήσεις, ως θέση αρχής, ναι, θεωρώ το Ισλάμ εχθρό μας. Το δε ουαχαβίτικο ριζοσπαστικό Ίσλάμ του Μπιν Λάντεν και των Ταλιμπάν, είναι από τις αισχίστους μορφής βαρβαρότητες.
     Σε κάθε περίπτωση όμως, η επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Αφγανιστάν δεν δημιουργεί υποχρέωση της Πατρίδας μας να δεχτούμε μιλιούνια λαθρομεταναστών. Μην κάνεις τέτοιες περίεργες και πολιτική εσφαλμένες εξισώσεις. Βγάζουν τέρατα. Φιλικά, πάντα.

     • Αντίθεσις avatar
      Αντίθεσις @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/06/2012 20:39:08

      > η επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Αφγανιστάν δεν δημιουργεί υποχρέωση της Πατρίδας μας να δεχτούμε μιλιούνια λαθρομεταναστών

      Συμφωνώ μαζί σας.

      > Μην κάνεις τέτοιες περίεργες και πολιτικώς εσφαλμένες εξισώσεις

      Δεν κάνω τέτοιες εξισώσεις, απλά πρότεινα να αποφεύγουμε την επίκληση ηθικών επιχειρημάτων.

  • sos avatar
   sos @ Αντίθεσις 25/06/2012 03:05:40

   Αντιθεσις: Εξυπνακίστικα σχόλια, κατάλληλα δομημένα ώστε να δημιουργούν εντυπώσεις.

   Λοιπόν, οι κυρίες που αναφέρεις δεν αγγίζουν το θέμα της δημογραφίας γιατί:
   - οι πιο πολλές ήρθαν ως πόρνες
   - έδρασαν ως προικοθύρες γερόντων


   Κατά

   • Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις @ sos 25/06/2012 20:59:51

    > οι πιο πολλές ήρθαν ως πόρνες

    Η εμπειρία μου δεν συμφωνεί με τον ισχυρισμό σας. Οι περισσότερες ήρθαν με σχέδιο να εργασθούν ως οικιακές βοηθοί, για φύλαξη παιδιών και ασθενών ηλικιωμένων, ως καθαρίστριες και εργαζόμενες σε μονάδες εστίασης και ξενοδοχεία. Το κατάφεραν και συνεχίζουν να εκτελούν τις παραπάνω εργασίες. Κάποιες ήρθαν να εργασθούν ως σερβιτόρες, χορεύτριες και διασκεδάστριες αρρένων θαμώνων σε νυχτερινά κέντρα. Μερίδα των παραπάνω εκδίδονται. Το "οι πιο πολλές" ίσως ισχύει στον τόπο κατοικίας σας ή στις περιοχές που γνωρίζετε, αλλά αμφιβάλλω ότι ισχύει για το σύνολο της χώρας και το σύνολο των μεταναστριών της πρώην ανατολικής Ευρώπης.

    > οι κυρίες που αναφέρεις δεν αγγίζουν το θέμα της δημογραφίας γιατί ... έδρασαν ως προικοθύρες γερόντων

    Ανεξαρτήτως της προικοθηρίας των, το ότι νυμφεύονται ή συζούν με Έλληνες, προκαλεί συχνά διάλυση γάμων και οικογενειών, που παράγει αντίστοιχο πλήθος ελληνίδων δεσποινίδων (και χηρών) αγάμων και ατέκνων (ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα). Και αυτό γιατί ο αριθμός ελληνίδων γυναικών που νυμφεύονται ή συζούν με αλλοδαπούς είναι συγκριτικώς εξαιρετικά μικρότερος. Αν αυτό δεν αγγίζει το δημογραφικό πρόβλημα, θα συμφωνήσω ευχαρίστως με την άποψή σας.

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ Αντίθεσις 25/06/2012 21:09:36

     Πως είσθε εις θέσιν να έχετε γνώση των σχεδίων όλων αυτών των γυναικών; Γράφετε:
     "Οι περισσότερες ήρθαν με σχέδιο να εργασθούν ως οικιακές βοηθοί ";
     Είναι τα σχέδια των κυριών αυτών καταγεγραμμένα σε κάποιου είδους κρατικά έγγραφα/αιτήσεις, σε κάποια ίσως υπηρεσία ;

 28. kas avatar
  kas 25/06/2012 08:10:19

  Το θέμα είναι απλό.
  Στόχος ένας. Η εξάλειψη της ταυτότητας._
  Αν δεν υπάρχει δημοψήφισμα να κοπεί η όρεξη στους έμμισθους και στους χρήσιμους ηλιθίους οπαδούς, τότε η λύση θα είναι βίαια...όπως και στο παρελθόν.

 29. costas avatar
  costas 25/06/2012 08:19:42

  Συγνώμη αυτά γιατί τα γράφεις?Για να τα διαβάσουν οι Τσιπροκουβέληδες ή ο Σαμαράς?Γιατί από ότι ξέρω πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς(όπως ήταν και ο Καραμανλής για 5 χρόνια)
  Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να δούμε έργα και όχι λόγια από μια δεξιά κυβέρνηση?
  Είμαι ένας από τους χιλιάδες που στις τελευταίες εκλογές έδωσα μια τελευταία ευκαιρία στη ΝΔ.Αν ο Σαμαράς δεν τηρήσει τον λόγο του δεν θα υπάρξει άλλη.Η υπομονή έχει και τα όρια της.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ costas 25/06/2012 13:22:30

   Για να τα δούν όλοι. Δεν βλάπτει να θυμίζεις τα αυτονόητα.

 30. ΒΑΛΑΝΤΗΣ avatar
  ΒΑΛΑΝΤΗΣ 25/06/2012 11:51:58

  Απλές ερωτήσεις ενός 20χρονου...Όταν το 1940 η Ελλάδα ήταν σε πόλεμο είχαμε τόσους πολλούς άνδρες να μεταναστεύουν προς μακρινές χώρες;;; Μήπως η πλειοψηφία ήταν εντός συνόρων και πολεμούσε; Πάμε τώρα στο Αφγανιστάν/Πακιστάν/Ιράκ...Ποιος μου λέει πως όλοι αυτοί που έρχονται εδώ δεν είναι παντός είδους τρομοκράτες, συνεργαζόμενοι είτε με τους ταλιμπάν είτε κάποιοι άλλοι με τις δυνάμεις κατοχής (κοινώς δοσίλογοι); Σε ενδεχόμενη σύρραξή μας με την Τουρκία όλοι αυτοί πώς θα δράσουν; Κύριοι της ΝΔ είναι η τελευταία ευκαιρία για σας αλλά κυρίως για την Ελλάδα...

 31. Pikis avatar
  Pikis 25/06/2012 12:31:51

  1. Έχουν καταλάβει κάποιοι ότι το 20% του πληθυσμού της Ελλάδας αποτελείται από λαθρομετανάστες;

  2. Πόσα παιδιά έχετε εσείς ή οι φίλοι σας; (από κανένα έως το πολύ 2) Πως να τα αναθρέψεις πλέον; Μας ρημάξανε στους φόρους.

  3. Θα γίνει πολίτης κάποιος που δεν πρόκειται να μιλήσει ποτέ Ελληνικά και έχει εντελώς άλλη κουλτούρα-πολιτισμό;

  4. Πως να συνυπάρξουμε στις γειτονιές όταν κυκλοφορούν κατά ομάδες έτοιμοι για τσαμπουκά; Κάνουν φασαρία ότι ώρα τους κατέβει λες και βρίσκονται σε μαχαλά.

  5. Στη χώρα μας βρήκαν τον παράδεισο. Δεν έχουμε κανέναν έλεγχο και εκμεταλλεύονται όλες τις αδυναμίες του συστήματος. Βάλαμε νταβατζή στο κεφάλι μας (λες και δεν είχαμε)...

 32. jean christophe avatar
  jean christophe 25/06/2012 14:47:21

  Αγαπητέ Φαήλε,
  λες πολύ σωστά πράγματα και εντυπωσιάζομαι από την αμεσότητα των απαντήσεων σου και την ποιότητα επικοινωνίας με τους σχολιαστές. Μικρή συμβολή: 1. Η κλασική δικαιολογία ότι και οι Έλληνες μετανάστευσαν δεν στέκει. Οι Έλληνες πάντοτε συντεταγμένα, με άδειες για τα ανθρακορυχεία του Βελγίου, τα εργοστάσια της Γερμανίας ή τα πιατάδικα της Αστόρια, μέσω Έλις 'Αϊλαντ, όπου τους εξέταζαν γυμνούς σαν στο Άουσβιτς. Αυτοί εδώ είναι αισχροί μπουκαδόροι. Όχι, οι Έλληνες φτωχοί είχαν και αξιοπρέπεια και φιλότιμο. Σέβονταν τις χώρες όπου πήγαν γι αυτό και διέπρεψαν.
  2. Καλά οι Αφγανοί, αλλά δεν δέχομαι αυτή την αισχρή αναξιοπρέπεια των Πακιστανών ή των Νιγηριανών. Το Πακιστάν είναι πυρηνική χώρα που παριστάνει τη σπουδαία, ξοδεύει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς και στέλνει ζητιάνους στην ...Ελλάδα. Έλεος πια με τις κλάψες των επαγγελματιών προστατών και των ΜΜΕδων. Η Νιγηρία είναι πνιγμένη στο πετρέλαιο, αν τώρα οι φύλαρχοι - δικτάτορες δεν κατανέμουν, ας επαναστατήσουν εκεί, αντί νάρχονται παράνομα εδώ. Το ίδιο ισχύει με την Αλγερία που πνίγεται στο υγραέριο κλπ.
  3. Το ότι κάποιος - όταν και νόμιμα εργάζεται- πληρώνει φόρους και ΙΚΑ, δεν μπορεί να τον καθιστά αυτόματα ισότιμο χρήστη όλων των υπηρεσιών του κράτους. Οι νόμοι που το επιβάλλουν έγιναν σε άλλες εποχές που δεν υπήρχε τέτοια μετανάστευση, ή υπήρχε ελάχιστη και νόμιμη. Όποιος ήρθε εδώ και βρήκε δουλειά, είτε τον νομιμοποίησε ο φίλος σου ο Πάκης, είτε ο Ραγκούσης, δεν μπορεί να αποκτά δικαιώματα ισότιμα με τον πρωτοεργαζόμενο Έλληνα. Γιατί για να έχει ο Έλληνας αυτήν την όποια Υγεία έχουμε, αυτά τα όποια μεταφορικά μέσα ή δημόσια σχολειά, ίδρωσε στη δουλειά και μάτωσε στους πολέμους ο πατέρας, ο παπούς και ο προπάπος του ελληνόπουλου. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, ήρθαμε από Αλβανίες, Πακιστάν, Σομαλία, πνίγουμε το σύστημα υγείας, δημόσιας εκπαίδευσης, μεταφορών κλπ.
  4. Κάθε χρόνο προ κρίσης έστελναν μόνο οι Αλβανοί 1 δις ευρώ εμβάσματα πίσω. Δηλαδή, προσοχή!: το 16% του ΑΕΠ της Αλβανίας. Επ'αυτού δύο σημαντικότατα: Με τέτοια εξάρτηση οι άχρηστες κυβερνήσεις μας ούτε την ΑΟΖ δεν οριοθέτησαν, ούτε καν τους επέβαλλαν να μαζέψουν τις Μαφίες τους. Και δεύτερον, αν δεν το γνωρίζετε, αυτό το 1 δις προστίθεται ως εισαγωγή στο ισοζύγιο μας και τελικά στο έλλειμμα μας μισή μονάδα του ΑΕΠ!Ψάξε κακομοίρη Σαμαρά τα ισοδύναμα.
  Θα μπορούσα να προσθέσω άλλα δέκα, αλλά ας μην καταχρώμαι τον χώρο. Συνέχισε Φαήλο.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ jean christophe 25/06/2012 21:41:36

   Να σου πω για το Αφγανιστάν, επειδή τυχαίνει από συνομιλίες με Αφγανούς να έχω σχηματίσει δική μου άποψη.
   Το ότι έρχονται εδώ επειδή τους βομβαρδίζουμε είναι ηλίθιο να λέγεται. Είναι σαν κάτι ξένους που νομίζουν ότι επειδή γίνονται επεισόδια στο Σύνταγμα, θα κινδυνεύσουν να φάνε μολότωφ στην παραλία της Μυκόνου.
   Οι Αφγανοί που είναι εδώ είναι κυρίως της φυλής των Χαζαρά (των Χαζάρων των Βυζαντινών), μογγολική φυλή, ορεσείβιοι, σιίτες στο θρήσκευμα και περσόφωνοι (ομιλούν τα νταρί, διάλεκτο των φαρσί). Δεν τους αγαπούν οι ινδοευρωπαϊκής καταγωγής Παστούν (συγγενείς των Πακιστανών, μιλούν άλλη γλώσσα), επειδή οι τελευταίοι είναι σουννίτες. Οι Ταλιμπάν είναι Παστούν και ακραίοι σουννίτες ή μάλλον ουαχαμπίτες. Πάντως, αντισιίτες σφόδρα. Οι Χαζαρά κατοικούν στο κέντρο του Αφγανιστάν, σαν σε νησίδα, περιβαλλόμενοι από σουννιτικου δόγματος λαούς. Οι Ταλιμπάν καταπίεζαν φοβερά τους Χαζαρά, λόγω δογματικών διαφορών, και πολλοί κατέφυγαν στους ομόδοξους Ιρανούς, που όμως τους πυροβολούν στα σύνορα (αν και ομόδοξοι!). Προφανώς, η φυλετική διαφορά των Χαζαρά (έντονα μογγολικά χαρακτηριστικά) σε σχέση με τους ινδοευρωπαίους Ιρανούς, ίσως και η παραβατική συμπεριφορά τους, τους καθιστά ανεπιθύμητους στο ομόδοξό τους Ιράν. Κάποιοι Αφγανοί εδώ προέρχονται από την κοινότητα των Χαζαρά της Τεχεράνης και είναι πιο εντάξιμοι, πιο αστικοποιημένοι, μερικοί δε έχουν γίνει και χριστιανοί. Αλλοι, οι πιο σκληροί και πρωτόγονοι, είναι Χαζαρά του Αφγανιστάν. Κάποιοι σκουρόχρωμοι "Κινέζοι" που θα δείτε στην περιοχή της πλατείας Αττικής, Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα είναι Αφγανοί Χαζαρά. Οι δολοφόνοι του νέου στην Πάτρα και του Μανόλη Καντάρη στην Αθήνα ήταν Χαζαρά, προφανώς από Αφγανιστάν, όχι από Τεχεράνη. Δεν το έχουν σε τίποτα να βγάλουν μαχαίρι, είναι μέσα στην κουλτούρα τους. Χαζαρά (από Τεχεράνη όμως) μου είπε ότι δεν συγκατοικεί με συμπατριώτες του γιατί δεν τους έχει εμπιστοσύνη, φοβάται. Αυτός κατάφερε να βγάλει χαρτιά και να φύγει στη Σουηδία. Ήταν έξυπνο και φιλότιμο παιδί, είχε μάλιστα βαπτιστεί και αντιπαθούσε το Ισλάμ.
   Το ΝΑΤΟ δεν χτυπάει Χαζαρά, χτυπάει τους Ταλιμπάν, που κατοικούν σε χωριά των Παστούν, στα σύνορα με το Πακιστάν. Στην περιοχή αυτή δεν υπάρχουν Χαζαρά. Η περιοχή των Χαζαρά είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρύτερα, πίσω από βουνά. Οι Χαζαρά έρχονται επειδή, απλούστατα, ψάχνουν καλύτερη ζωή. Είναι οικονομικοί μετανάστες, όχι πρόσφυγες λόγω βομβαρδισμών. Φεύγουν λόγω φτώχιας, αφού μία οικογένεια μπορεί να έχει 13 παιδιά (ο συγκεκριμένος Αφγανός που ανέφερα πιο πάνω ήταν τέτοια περίπτωση, ο πατέρας του μάλιστα είχε δύο γυναίκες). Στην καλύτερη περίπτωση, φεύγουν επειδή δεν τα πάνε καλά με τους Παστούν, άρα έχουμε ενδοφυλετικές συγκρούσεις. Αλλά το να λέμε ότι μεταναστεύουν για να αποφύγουν τις βόμβες είναι μία τεράστια βλακεία που δεν ανταποκρίνεται στα πράγματα. Κάποιοι αριστεροί εδώ, που ζουν από το νταβατζηλίκι που πουλάνε στους λάθρο, το πέταξαν το παραμύθι και άρχισε να κάνει τη γύρα, λόγω και άγνοιας του κόσμου.

 33. Δημήτρης, ετών 31 avatar
  Δημήτρης, ετών 31 25/06/2012 14:50:00

  Η λαθρομετανάστευση είναι το νούμερο 1 πρόβλημα της Ελλάδας. Σε καμία άλλη ευρωπαική πρωτεύουσα, ούτε στα Τίρανα, δεν βλέπεις τέτοιες εικόνες όπως στην Αθήνα. Και όταν το κέντρο της πρωτεύσουσας έχει αλωθεί, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ελεύθερη χώρα...

 34. jean christophe avatar
  jean christophe 25/06/2012 14:54:10

  Προσθέτω κάτι γιατί είδα τον πικι: Δεν ξέρω αν είναι 20%. Δεν ξέρω αν είναι 1 ή 2 εκατομμύρια. Το σίγουρο είναι ότι και ένα εκατομμύριο νάναι δεν είναι 1 εκατ. μωρά, γυναίκες ή υπέργηροι. Δεν είναι δηλαδή ένα στα δέκα εκ. Έλληνες. Είναι ένα στα 2 εκατ. Έλληνες άνδρες 20-40 ετών. Και είναι πιο σκληραγωγημένοι και αδίστακτοι, αφού έτσι μεγάλωσαν, ενώ εμείς οι μισοί είμαστε σαπιοκοιλιάδες...
  Ωραίο μέλλον, αν δεν δράσουμε αμέσως.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ jean christophe 25/06/2012 21:50:42

   Μπορώ να σου πω υπεύθυνα ότι στο Αιγάλεω (σε μερικές συνοικίες, όπως ο Άγιος Σπυρίδωνας, αλλά και η περιοχή γύρω από το μετρό) και την Παλιά Κοκκινιά (ακόμα περισσότερο εκεί), τουλάχιστον 1 στους 2 νέους άντρες γύρω στα 20-30 είναι Πακιστανός ή, γενικότερα, Ασιάτης μουσουλμάνος. Μπορώ να πω ότι στην Παλιά Κοκκινιά ενδέχεται η αναλογία να είναι αρκετά μεγαλύτερη, μπορεί να μιλάμε για 2 στους 3. Η κατάσταση είναι ζοφερή. Γνωρίζω ότι αποφεύγουν νέα ζευγάρια να εγκαθίστανται εκεί και να ανακαινίζουν τα σπίτια, επειδή κυκλοφορεί η φήμη ότι η περιοχή προορίζεται για το επόμενο γκέτο μετά το Κέντρο. Είναι τραγικό επειδή εκεί δίπλα γεννήθηκα και μεγάλωσα και πλέον μου φαίνεται η γειτονιά αγνώριστη.
   Για όποιον ξέρει από πόλεις του εξωτερικού, θα δει ότι ο Έλληνας όπου μαζεύονται Πακιστανοί και Ασιάτες γενικά, δεν στέκεται. Συνοικίες σε πόλεις του Νέου Κόσμου που κατοικούνταν από Ελληνες, εγκαταλείπονται μαζικά όταν πλακώνουν Ασιάτες (εννοώ Ινδοπακιστανούς και Άραβες μουσουλμάνους).

 35. Βαγγελης Σαββας avatar
  Βαγγελης Σαββας 25/06/2012 19:38:23

  αν τους διωξουν μετα ποιον θα βρισκουν να τους 'πηδαει'
  και ομως κανουμε πολιτικη με τον 'πισινο' μας
  εκει μας καταντησαν

 36. προεδρος δημτο ΠΑΡΓΑΣ avatar
  προεδρος δημτο ΠΑΡΓΑΣ 25/06/2012 20:38:59

  φαηλο θεωρω οτι αφουγκραζεσαι το λαικο σφυγμο αφου η οπτικη γωνια που βλεπεις τα πραγματα ειναι καθαρα λαικη και μαλιστα ουτε κατα διανοια κατ΄επιφαση.διαβασα αρκετες φορες το αρθρο σου πρωτη φορα στα πεταχτα το πρωι στη δημοκρατια ενω το μελετησα τωρα.το οτι εισαι καισυ σαν εμας ανθρωπος της πιατσας φαινεται απο την τοποθετηση σου σε ολα τα θεματα.ελπιζω οι αποψεις σου να εισακουονται.σιγουρα ο πρωθυπουργος συμφωνει μαζι σου ειμαι βεβαιος.το μεταναστευτικο ειναι μειζον ζητημα.θα ηθελα να σε ρωτησω....ξερω οτι ο κυριος σαμαρας εχει ατζεντα για αυτο το ζητημα.ποσο πιθανο ειναι να την υλοποιησει?θα εχει αντδρασεις απο τη δημαρ?και αν ναι πως σκοπευει να τις αντιμετωπισει?περιμενω την απαντηση σου γιατι εκπροσωπω τη νδ σε εναν μεγαλο δημοκαι συχνα μου γινεται ερωτηση για αυτο το θεμα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ προεδρος δημτο ΠΑΡΓΑΣ 26/06/2012 00:44:08

   Όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αντιληφθούν ότι δεν παίρνει άλλο. Στο κάτω - κάτω η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τουες νόμους και την κοινή λογική. Και τα δύο επιβάλλουν αλλά και δίνουν δυνατότητες να ανασχέσουμε το πρόβλημα της μαζικής εισβολής λαθραίων. Το επιτάσσει το λαϊκό - εθνικό συμφέρον.

 37. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 26/06/2012 07:45:55

  Εχθές όμως, ο Χατζησωκράτης, στην εκπομπή της Στάη στη ΝΕΤ, έκανε παρατήρηση στον "κυβερνητικό εταίρο" Μανόλη Κεφαλογιάννη επειδή χρησιμοποίησε τον όρο "λαθρομετανάστης" και του "υπέδειξε" τον όρο "παράνομος μετανάστης", επειδή κατά τον Χατζησωκράτη "η ορολογία διαμορφώνει συνειδήσεις". Κάτι θα ξέρει αυτός, σαν παλιός αριστερός και πρώην (;) κομμουνιστής για υποχρεωτική διαμόρφωση συνειδήσεων με βάση την ξύλινη γλώσσα...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΙΣ 26/06/2012 13:37:47

   Λάθρα μπήκαν, ήτοι κρυφά, παράνομα. Άρα ορθός στα ελληνικά ο όρος. Κι όπως λένε οι μεγάλοι μας φίλοι και σύμμαχοι: who gives a flying fuck για το ποιες λέξεις στενεύουν στις μασχάλες την καθ΄ ημάς Αριστερά.
   Για να διευκολύνω: οι υπέροχοι παράνομοι μετανάστες που δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο να συλληφθούν με το γάντι, κρατηθούν επ' αόριστον και επαναπατριστούν στις χώρες τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.