Ο Αλέξης που θέλει να γίνει Αντώνης
03/06/2014 08:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αλέξης που θέλει να γίνει Αντώνης

Ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετακινούνται σταδιακά προς το κέντρο καθώς συνειδητοποίησαν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την προσέλκυση της πλειοψηφίας στις εκλογές.

Και νομίζαμε ότι μόνον εμείς έχουμε καταλάβει τη στροφή προς τα... δεξιά του Αλέξη Τσίπρα. Κι όμως, έχουν αρχίσει και οι ξένοι να λαμβάνουν μηνύματα από την Κουμουνδούρου ότι ο Αλέξης επιχειρεί να γίνει... Αντώνης. Αυτά που λέει δηλαδή ο Σαμαράς και η ΝΔ τόσα χρόνια, επιδιώκει να περάσει και ο κ. Τσίπρας αποφεύγοντας τις ακραίες θέσεις. Κάνοντας δηλαδή μια μεγάλη κυβίστηση προκειμένου να σταματήσει να τρομάζει τους επενδυτές, τους νοικοκυραίους και όσους κινούνται πέριξ του κέντρου και στα δεξιά του πολιτικού φάσματος. Όσοι δηλαδή έδωσαν αγώνα για να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια και τώρα έρχεται ο Τσίπρας για να γίνει ίδιος και να κάνει πράξη όσα μέχρι σήμερα κατήγγειλε για να υφαρπάξει την ψήφο του λαού.

Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν να αλώσει από αριστερά το άλωσε. Το ΚΚΕ παρέμεινε στα επίπεδα που ήταν πάντα, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κάτω από 1%. Για να γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας πρέπει να βάλει το αμπέχονο στην ντουλάπα και να φορέσει κοστούμι.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg το οποίο αναφέρει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να καλλιεργήσει την εικόνα του πρωθυπουργού εν αναμονή. Όπως σημειώνεται, «ο κ. Τσίπρας παρουσιάζεται σήμερα φιλικότερος προς τους επενδυτές, καθώς επιχειρεί να καλλιεργήσει την εικόνα του ηγέτη της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης».

Την προηγούμενη εβδομάδα, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τις ευρωεκλογές στο Bloomberg, δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να προσελκύσει κεφάλαια για την αναγέννηση της οικονομίας, δεσμεύθηκε ότι θα διαμορφώσει ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις, ενώ προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τα παραδοσιακά αριστερά κόμματα της Ευρώπης.

«Πρόκειται για μια τεράστια μεταβολή από τη ρητορική του Ιουλίου του 2012, όταν εγκαινίασε την ανάδειξή του στη διεθνή σκηνή, λέγοντας ότι οι υποψήφιοι επενδυτές που σχεδίαζαν να επενδύσουν σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα έχαναν τα λεφτά τους» τονίζεται στην ανταπόκριση, σημειώνοντας ότι «έπειτα από δύο χρόνια και με την ελληνική οικονομία να αρχίζει να αναπτύσσεται για πρώτη φορά από το 2008, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να προσελκύσει ευρύτερο ακροατήριο».

Ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής φιλοσοφίας δικαίου και οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι «υπάρχει μια σταδιακή μετακίνηση προς το κέντρο» συμπληρώνοντας ότι «ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποίησαν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την προσέλκυση της πλειοψηφίας στις εκλογές. Μετά τις ευρωεκλογές κυριαρχεί ξεκάθαρα αυτή η στρατηγική».

«Θέλουμε να προσελκύσουμε επενδυτές στην Ελλάδα που θα προκαλέσουν ένα επενδυτικό σοκ για την επανεκκίνηση της οικονομίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg την προηγούμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι «είναι δύο οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδυτών, να αισθάνονται ασφαλείς σε σχέση με την ευρωζώνη και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να βλέπουν σοβαρές δημόσιες επενδύσεις».

Οι επενδυτές εμφανίζονται έως τώρα απτόητοι από την ανάδυση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποδόσεις των ελληνικών δεκαετών ομολόγων μειώθηκαν κατά 22 μονάδες βάσης στο 6,21%, την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Παρ’ όλα αυτά, όπως τονίζεται, κεντρικό σημείο του οικονομικού προγράμματος του κόμματος παραμένει η επιμονή στη διαγραφή 240 δισ. ευρώ από το χρέος της Ελλάδας που διακρατούν οι επίσημοι πιστωτές της -μια επιλογή που έχουν αποκλείσει οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης-, ενώ ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι, εάν ο πρωθυπουργός δεν λάβει υπόψη του τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε και εκείνος δεν θα δεσμεύεται από την όποια συμφωνία υπογράψει η Ελλάδα, εάν έρθει στην εξουσία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 03/06/2014 09:16:59

  Αντώνης Σαμαράς Έλληνας, γεννιέσαι. ΔΕΝ γίνεσαι. Ο,τιδήποτε άλλο, είναι στη νιοστή κακόγουστο κακέκτυπο.

 2. my way avatar
  my way 03/06/2014 10:26:44

  Σιγά την καινοτομία. Αυτονόητη ενέργεια για όποιο κόμμα θέλει να λέγεται κόμμα εξουσίας. Εκεί, στο πολιτικό κέντρο, βρίσκεται η μεγάλη μάζα των μετακινουμένων ψηφοφόρων, των ψηφοφόρων που δίνουν την εκλογική νίκη. Δεν είναι ακραιφνείς φιλελεύθεροι, δεν είναι σοσιαλιστές. Είναι οι δημοκρατικοί και μετριοπαθείς πολίτες που αρέσκονται σε μείγμα πολιτικής, με αναλογίες τέτοιες που κατά περίσταση, να εξυπηρετούν την Χώρα και τον Λαό. Είναι οι πολίτες-ψηφοφόροι που, στην παρούσα φάση, αποτελούν το "πανωπροίκι" που επιζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσει ρεύμα εξουσίας. Όμως, οι πολίτες αυτοί δεν είναι εύκολο να "συχρωτισθούν" με τις περισσότερες από τις συνιστώσες του. Αντίθετα, με τις κατάλληλες πολιτικές, η Ν.Δ μπορεί να τους ξανακερδίσει. Είναι ο πολιτικός χώρος που έδωσε μεγάλες εκλογικές επιτυχίες στη Νέα Δημοκρατία, κατά το παρελθόν, όταν τον είχε ενσωματωμένο, σχεδόν στο σύνολό του.

  • mara.m avatar
   mara.m @ my way 07/06/2014 13:48:28

   Kαι ένας απο του τρόπους να τους ξανακερδίσει είναι ο φόρος ιδιοκατοίκησης και η παρακράτηση φορου μηνιαίως.

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 03/06/2014 10:36:39

  Τόσο κλειστή είναι η στροφή προς τα δεξιά,που λούφαξε κι ο Λαφαζάνης.. Πάντως,τί μήνυμα εμπιστοσύνης και σταθερότητας μπορεί να δώσει ένας εν δυνάμει Πρωθυπουργός πρός υποψηφίους επενδυτές,όταν διαδίδει ότι εάν δεν του κάνει το χατήρι ο νύν Πρωθυπουργός,δε δεσμεύεται από την όποια συμφωνία υπογράψει η Ελλάδα,όταν έλθει αυτός στην εξουσία. Μπορεί αυτό να το δηλώνει για τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.,αλλά τί τον δεσμεύει να το πράξει και για επενδύσεις που εκείνοι θα νομίζουν ότι δεν συμφέρουν; Τουλάχιστον αυτό το μήνυμα περνάει...

 4. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 03/06/2014 14:43:27

  Εδώ και μήνες οι Συριζαίοι λένε ότι οι φόροι περιουσίας πρέπει εκτός από τα ακίνητα να περιλαμβάνουν και τις καταθέσεις και τα αυτοκίνητα και τους πίνακες . Να υπάρχει αφορολόγητο 300,000 και από εκεί και πάνω αναλογικούς φόρους . Ξέρετε πόσο καλά ακούγεται αυτό στους νοικοκυραίους που έχουν επενδύσει στην χώρα και στα ακίνητα της και δεν είναι ραντιέρηδες που έλεγε ο Αντρέας και έχουν φτηνό δίλιτρο και όχι 1800άρι γερμανικό των 50-60000 ? Πολύ καλά . Το είδαμε και στις εκλογές .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.