Ο Αλέξης και ο Σερ Μαρκεζίνης
12/07/2014 09:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αλέξης και ο Σερ Μαρκεζίνης

Προξενήτρα η Δούρου

Μαθαίνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας ασπάζεται ως ένα βαθμό τις απόψεις του σερ Βασίλη Μαρκεζίνη, οπαδού της ισορροπίας ισχύος στις διεθνείς σχέσεις. Ο μικρός Αλέξης γοητεύεται από το λόγο και τη γραφή του Μαρκεζίνη, τον οποίο έχει συναντήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές τους τελευταίους μήνες.

Η μια συνάντηση έγινε στα γραφείο του Τσίπρα στη Βουλή και η άλλη στο σπίτι του ακαδημαϊκού που τον περισσότερο καιρό είναι εκτός Ελλάδας, στην Πεύκη. Ρόλο προξενήτρας για να υπάρξει η επαφή έχει η Ρένα Δούρου που συνομιλεί πολύ καιρό με τον Μαρκεζίνη, στον οποίο έχουν χρεώσει την προεργασία, κάτι που δεν ισχύει, των ταξιδιών και των συναντήσεων που θα είχε ο Τσίπρας στη Ρωσία, αλλά και στο επικείμενο ταξίδι του στο Πεκίνο.

Τι ακριβώς ψάχνει ο Τσίπρας από τον Μαρκεζίνη; Θέλει να διευρύνει τον κύκλο των συνομιλητών του και στον συντηρητικό χώρο, όπως συνομιλεί και με κεντρικά «καραμανλικά» στελέχη. Εάν θα στήριζε Καραμανλή ή Μαρκεζίνη ο Τσίπρας Πρόεδρο της Δημοκρατίας;. Τι να σας πω…Άβυσσος η ψυχή του αριστερού αγοριού!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/07/2014 10:03:17

  Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που δεν πιστεύει στη θεωρία της ισορροπίας ισχύος.Ίσως κάποιοι ονειροβατούντες στο κόμμα του Τσίπρα. Το θέμα είναι ποιος νομίζεις ότι έχει την ισχύ.

 2. ΘΑΝΑΣΗΣ avatar
  ΘΑΝΑΣΗΣ 12/07/2014 10:57:04

  Το οτι έχει ο Αλέξης σύμβουλο, όπως φαίνεται και απο το άρθρο,τον αναγνωρισμένο τουλάχιστο ως επιστήμονα και μάλιστα με Δεξιές καταβολές και πεποιθήσεις, Βασίλειο Μαρκεζίνη, καταρρίπτει τον μύθο οτι ο Αλέξης είναι παιδάκι και πολιτικά ανώρμος, και μάλλον ενισχύει τον άλλον "μύθο" που κυρίως οι ξένοι έχουν δημιουργήσει , οτι ο Αλέξης είναι ένας απο τους ευφυέστερους Ελληνες πολιτικούς ηγέτες με εξαιρετικές ικανότητες μάθησης...Δεν βλέπω κάτι μεμπτό στη σχέση του με τον Μαρκεζίνη τον οποίο μάλιστα πολλοί Δεξιοί προτείνουν και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 3. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 12/07/2014 11:09:08

  Μήπως τελικά ο Τσίπρας έχει περισσότερο μυαλό από όσο νομίζουμε! Ο Μαρκεζίνης είναι φυσιογνωμία παγκοσμίου βεληνεκούς και οι μόνοι που τον απαξιώνουν είναι οι ...πατριώτες του! Όλοι αυτοί έχουν να πουν κάτι κακό γι΄αυτόν, είτε αναφερόμενοι στη φυσική του δομή, είτε στον ...Χουντικό πατέρα του, είτε σε άλλα γεγονότα και δραστηριότητες , προσπαθώντας να τον λοιδορήσουν. Κανένας όμως δεν αναφέρεται στην Ακαδημαική του υπόσταση και στην τεράστια γνώση και πείρα επί των διεθνών οικονομικών συστημάτων. Γεγονός που ώθησε την Κινεζική Κυβέρνηση να του αναθέσει το ρόλο του συμβούλου ,επί θεμάτων Διεθνών σχέσεων!! Εμάς μας περισσεύουν τέτοιου είδους πολιτικών, ώστε να τους κλειδώνουμε στο ντουλάπι της λησμονιάς ;!

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ΝΤΙΝΟΣ 12/07/2014 20:22:07

   φυσικά και περισσεύουν. εδώ εχουμε (είχαμε, δυστυχώς) γίγαντες, λχ. τον δρούτσα, την δαμανάκη, τον -εγώ ειμί η αρχή και το τέλος- βενιζέλο, τον μαρκεζίνη θα είχαμε ; σιγά!

  • ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
   ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ @ ΝΤΙΝΟΣ 13/07/2014 14:54:55

   Αγαπητέ Ντίνο, Έχω βαρεθεί με τις "φυσιογνωμίες παγκόσμιου βεληνεκούς" που εμείς στην Ελλάδα δεν τους αφήνουμε να μας κυβερνήσουν. Ξέρεις πόσες "φυσιογνωμίες παγκόσμιου βεληνεκούς", αφού έλαβαν κάποια εξουσία χαρακτηρίσθηκαν από "ηλίθιοι" μέχρι "εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας" ? Διαβάσε άρθρα του εν λόγω σερ, αναφορικά με το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και μετά θα σε ρωτήσω, "ποιός λαϊκίζει περισσότερο, ο Καμμένος ή ο εν λόγω κύριος" ? Το ότι ο εν λόγω κύριος έγινε σύμβουλος των Κινέζων, σημαίνει ότι είναι καλός για σύμβουλος, όχι για ηγέτης. Αν πιστεύεις ότι ο καλός ο σύμβουλος, ο καλός καθηγητής, ο καλός ακαδημαϊκός, και για να πάω πιο κάτω, ο καλός ο αθλητής και ο καλός ο μπουζουξής, θα είναι και καλός ηγέτης, τότε θα διαφωνίσουμε. Ξέρεις πόσοι απ' αυτούς έχουν συμμετάσχει στην διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια ? Σημείωση : Ο ΓΑΠ είναι για πολλά χρόνια πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, μία "φυσιογνωμία παγκόσμιου βεληνεκούς"...

 4. cynthia avatar
  cynthia 12/07/2014 13:58:29

  Προσυπογράφω τα θετικά σχόλια γιά τον Μαρκεζίνη και συμπληρώνω , οτι διέπεται από αρχοντιά και σεμνότητα . Προ καιρού το τοπικό , μικρής εμβέλειας κανάλι Αττική , αναμετέδιδε ομιλία του στον Δήμο Ασπροπύργου γιά τα εθνικά θέματα κ τον Τουρκικό επεκτατισμό , με εξαιρετικά στοιχεία κ συμπεράσματα και με μεγάλη καταδεκτικότητα στις ερώτησεις του μη εξειδικευμένου κοινού. Μακάρι όλοι να συζητούσαν μαζί του όπως ο Τσίπρας .

 5. glykerios avatar
  glykerios 12/07/2014 19:11:42

  Μετά τις συναντήσεις μετα τον Αρδίζογλου και λοιπούς για μουντιαλικά θέματα, του είπαν του παιδιού να κάνει πιο σοβαρές πλέον συναντήσεις με τον Sir Μαρκεζίνη, καθηγητή από ότι διάβασα ( δεν το έχω ταυτοποίησει,συγνώμη αν κάνω λάθος) του Texas University μαζί με τον κ. Βαρουχάκη

  • ΘΑΝΑΣΗΣ- avatar
   ΘΑΝΑΣΗΣ- @ glykerios 12/07/2014 21:27:40

   Αφού ο Χαρδούβελης έγινε υπουργός οικονομικών εν μέσω κρίσεως ο Βαρουφάκης φίλε μου πρέπει να γίνει τουλάχιστο πρόεδρος της Δημοκρατίας...Τον Χαρδούβελη τον έχει μαθητή στο Α΄έτος αλλά τον κόβει στην οικονομία, γιατί παρ΄ότι αντιγράφει, δεν καταφέρνει να πιάσει το 5...γι' αυτό χρεωκόπησε και τη Eurobank.

 6. ADASK avatar
  ADASK 12/07/2014 20:36:36

  Πολύ άστοχο το σχόλιο, απαράδεκτες οι λέξεις "άβυσσος " και "προξενήτρα". Εγω, καμμιά σχέση με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντί να πούμε μπράβο, ειρωνευόμαστε.....σημεία των καιρών?

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 13/07/2014 17:11:24

  Αγαπητέ Ενεργέ πολίτη. Από ότι παρατηρώ, προσπαθείτε να πείσετε ότι ο Μαρκεζίνης μπορεί να μην είναι καλός ως ηγέτης, χωρίς να κάνετε καμιά προσπάθεια να πείσετε ότι πράγματι δεν είναι! Δεν νομίζω ότι ο Τσίπρας πλησίασε τον Μαρκεζίνη για να τον κάνει Ηγέτη της Ελλάδας, απλά προσπαθεί να εκμεταλλευθεί με κάθε τρόπο την διεθνή του ακτινοβολία και τις ειδικές γνώσεις του, πάνω σε κρίσιμα θέματα, πράγμα που πολλές ξένες χώρες εκμεταλλεύονται και που εσείς άκριτα λοιδορείτε. Και για να μην υπάρχει παρεξήγηση, κάθε άλλο παρά είμαι οπαδός του ...φαινομένου Τσίπρα ! Απλά επισημαίνω ότι ακόμα και άτομα έξω από την ιδεολογική θέση του Μαρκεζίνη, σπεύδουν να αντλήσουν την ενδεχόμενη σοφία του , σε αντίθεση με τους ...φυσικούς συνοδοιπόρους του , που τον αντιμετωπίζουν όπως ο Διάβολος το λιβάνι, γεγονός που μου δίνει το δικαίωμα να αναρωτηθώ μήπως πράγματι τον φοβούνται! Τώρα η ταυτοποίηση της προσωπικότητας του ΓΑΠ με αυτή του Μαρκεζίνη, αυτόματα αναιρεί και τη σοβαρότητα του σχολίου σας!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΝΤΙΝΟΣ 14/07/2014 09:29:42

   Σε τι είναι πιο σοβαρός ο Μαρκεζίνης από τον ΓΑΠ; Ο ΓΑΠ πίστευε ότι υπάρχει παγκόσμια διακυβέρνηση στην οποία πρωτοστατούν οι ΗΠΑ και εάν κάποιος έχει μέσα εκεί όπως ο ίδιος - κονέ λέγονται - λεφτά υπάρχουν.Δηλαδή νόμιζε ότι μπορεί να πάρει τηλέφωνο ο Ομπάμα τη Μέρκελ και να τη διατάξει να δώσει λεφτά στην Ελλάδα με ευνοικούς όρους.Δε γίνεται όμως. Ο Μαρκεζίνης αφήνει να εννοηθεί ότι λεφτά έχει και μοιράζει ο Πούτιν.Το είδαμε και στην Κύπρο. Εάν κάποιος δεξιός με γραβάτα που κυκλοφορεί στις ακαδημίες συμφωνεί με ένα αριστερό φρικιό των Εξαρχείων ότι λύση είναι τα λεφτά του Πούτιν,το θέμα δεν είναι να θαυμάσουμε την συμφωνία τους αλλά να διαπιστώσουμε εάν πράγματι έχουν δίκιο,δηλαδή εάν πράγματι έχει λεφτά ο Πούτιν.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ψυχραιμια 14/07/2014 09:37:27

    Ο Πούτιν φυσικά έχει. Πολλά. Και ως θεσμός, και ως "πολιτικός μπίζνεσμαν". Αλλά δεν μου φαίνεται τόσο βλάκας ώστε να τα χαρίσει σε Έλληνες μπετατζήδες και σε δικαστικούς, σε "κουβανέζους" μεγαλογιατρούς, σε τηλεδικηγόρους του Πριτέντερ και σε άλλους Μου-Μουοου-Ε που βόσκουν τζάμπα χωρίς να πληρώνουν τον ιδιοκτήτη του λιβαδιού. Άν είναι όντως τόσο φιλάνθρωπος και πατριώτης, άς "σώσει" τους μπετατζήδες και τους δικαστές (που βαριούνται να δικάζουν) ο ίδιος ο κ. Μαρκεζίνης.

 8. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 13/07/2014 18:35:43

  Αγαπητέ Ντίνο, Εκείνο που προσπαθώ να πω είναι ότι ο "σοφός" δεν είναι εξ' ορισμού και καλός ηγέτης. Η επιστημονική κατάρτηση δεν είναι η "αναγκαία συνθήκη" που κάνει κάποιον καλό ηγέτη. Έχουμε πλείστα παραδείγματα που συνηγορούν το αντίθετο. Άλλο ο σοφός λοιπόν και άλλο ο ηγέτης που θα μπορέσει να κινητοποιήσει ένα λαό που αργοπεθαίνει. Αυτός που θα πρέπει να ηγηθεί της Ελλάδας στην νέα εποχή δεν χρειάζεται να είναι σοφός. Πρέπει να είναι ηγέτης. Οι "σοφοί" είναι για να δίνουν συμβουλές (που πολλές απ' αυτές είναι αμφιβόλου αξίας) και τίποτα άλλο. Αν δεν το έχεις κάνει, σου συνιστώ να διαβάσεις άρθρα του συγκεκριμένου "σοφού" για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Θα νομίσεις ότι διαβάζεις Λαφαζάνη. Τέλος, μέχρι να κάνουμε τον ΓΑΠ πρωθυπουργό, ήταν "φυσιογνωμία παγκόσμιας εμβέλειας". Μετά, άστα να πάνε στον δια@@@ο... Αυτό ακριβώς εννοώ.

  • Tindareo avatar
   Tindareo @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 14/07/2014 02:09:14

   Θέλεις να μου πεις κάποιον καλόν ηγέτη που δεν ήταν σοφός;

 9. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 13/07/2014 20:26:38

  Αγαπητέ ενεργέ πολίτη, ουσιαστικά συμφωνείτε μαζί μου Εγώ δεν μίλησα για ηγέτη Μαρκεζίνη, αν με ξαναδιαβάσετε θα δείτε να μιλώ για ένα ειδικό επί θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα και που τις γνώσεις του τις εκμεταλλεύονται ξένοι(αποδεδειγμένα), σε αντίθεση με τους Έλληνες που τον αγνοούν τουλάχιστον επιδεικτικά. Αυτό που μπορεί να του προσάψει κάποιος, (όχι όμως εγώ), είναι ότι καθαρά και από την αρχή ήταν αντιμνημονιακός, όπως ίσως και ο Σαμαράς και ταυτίστηκα μαζί του, γιατί διαπίστωσα σύμπτωση ιδεοπολιτικής τοποθέτησης!!!

 10. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 14/07/2014 08:30:44

  Ανεξάρτητα από το κίνητρα και τις μεθοδεύσεις "επί τη προόψει" της ανάληψης μελλοντικών πρωθυπουργικών καθηκόντων (ούτε στον αιώνα τον άπαντα….), οι νουθεσίες του "ser" Markezinis είναι καλές και εποικοδομητικές για τον Αλέξη.. Και είναι επωφελείς, για να συνειδητοποιούν οι πάσης φύσεως και λογής "Αλέξηδες" ότι για να γίνεις πρωθυπουργός απαιτούνται προϋποθέσεις. Και τέτοιες προϋποθέσεις (πέρα από το να έχεις το χάρισμα της λαϊκής αποδοχής) είναι η σκληρή δουλειά, το φυσικό τσαγανό αλλά και η ομοιογένεια και η διάθεση συνέργιας των "μετ αυτώ συνοδοιπορούντων” συνιστωσών… Αξιωματική και βασιμότατη άποψη του "ser" Markezinis σε γενικά και αξιακά θέματα, είναι πως στη Διοίκηση και στην Πολιτική, πρέπει να προωθούνται επιτυχημένα και καταξιωμένα στελέχη. Στελέχη δηλαδή με περγαμηνές και γενική αποδοχή από τον οικονομικό, επαγγελματικό και επιστημονικό στίβο. Να το έχουνε άραγε καταλάβει αυτό ο Τσίπρας και "οι" του ΣΥΡΙΖΑ παροικούντες και ευελπιστούντες?

 11. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 14/07/2014 16:28:06

  Όλοι μα όλοι οι Έλληνες που διέπρεψαν εκτός Ελλάδος, στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκαν με χλεύη και απαξίωση. Αυτό είναι απόλυτα σωστό αρκεί να διαβάσετε τις βιογραφίες και τις κατά καιρούς συνεντεύξεις , των διαπρεψάντων Ελλήνων του Εξωτερικού. Αυτή τη νομοτέλεια δεν μπορεί βέβαια να την παραβεί ο Αγαπητός "θείος" που έχασε την "ψυχραιμία" του!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.