#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/07/2012 16:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αλέξης θέλει να διώξει την Τρόϊκα!Μια δυναμική αντιπολίτευση είναι απαραίτητη για την υγιή λειτουργία της δημοκρατίας μας.

Προσφέρει και υπηρεσίες στην ..κυβέρνηση, όταν διαπραγματεύεται, γιατί μπορεί να επικαλείται την πίεση της αντιπολίτευσης για να επιμένει σε μια σθεναρή στάση.

Από την άποψη αυτή,  η σκληρή γραμμή που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να προβληματίζει κανένα, όσο δεν μπερδεύουν τη «σκληρή γραμμή» με την ανευθυνότητα.

Γιατί μια ανεύθυνη αντιπολίτευση μπορεί να προσφέρει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη (χαρακτηριστικό παράδειγμα η τακτική του ΓΑΠ), αλλά μαθηματικά  ναυαγεί στα βαθιά νερά της καθημερινότητας.

Προς τι όλα αυτά;

Στη χθεσινή ομιλία του στον Συνέδριο του Economist  ο Αλέξης ..πήρε τ’ όπλο του και δήλωσε ό,τι η κυβέρνηση πρέπει να  διώξει την τρόϊκα μέχρι να ισχύσουν και για την Ελλάδα, όσα συμφωνήθηκαν την Παρασκευή για Ισπανία και Ιταλία!

Ας του θυμίσει κάποιος ότι και ο Βενιζέλος δοκίμασε κάτι τσαμπουκάδες με την τρόϊκα πέρσυ και στη συνέχεια μέχρι και στην Ουάσιγκτον αναγκάστηκε να πάει για να τους ξαναφέρει πίσω. Χώρια που έπεσε στα κεφάλια μας και το χαράτσι της ΔΕΗ!

Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε.

Γιατί τον Αύγουστο έχουμε να λαβαίνουμε μια μεγάλη ..δόση, χωρίς την οποία δεν ξέρω πως θα τα βγάλουμε πέρα.

Όμως, έχω  μερικές απορίες:

Απορία πρώτη: Γιατί ο Αλέξης θέλει να τεθούν οι τράπεζες μας υπό τον έλεγχο του ESM;  Ετσι εννοεί την  αποδέσμευσή μας από το μνημόνιο; Δεν καταλαβαίνει  ότι με τη σημερινή αποτίμηση του τραπεζικού συστήματος, με τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης  ο ESM θα ελέγχει σχεδόν εξ ολοκλήρου το τραπεζικό μας σύστημα, άρα και τα ενεργητικά του, άρα και σχεδόν το σύνολον της ελληνικής οικονομίας; Τι θα γίνει για παράδειγμα, με τα χρέη των αγροτών,  αν στην ΑΤΕ τοποθετηθεί ένα διοικητής του ESM; Τα έχει σκεφτεί ο Αλέξης;

Και μη μου φέρει ως παράδειγμα την Ισπανία και την Ιταλία, γιατί  τα χρήματα που θα δοθούν εκεί δεν θα επιτρέψουν το συνολικό έλεγχο του τραπεζικού τους συστήματος.

Απορία δεύτερη: όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Αν μεν  αυτό γίνει με κοινές μετοχές, τότε το δημόσιο μπορεί να επωφεληθεί από τις υπεραξίες που θα δημιουργηθούν, όταν σταθεροποιηθεί το τραπεζικό μας σύστημα. Άρα, μπορεί να βγεί και κερδισμένο!

Αν πάλι η ανακεφαλαιοποίηση γίνει με προνομιούχες μετοχές, τότε οι τράπεζες θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν για την ανακεφαλαιοποίηση τους στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και κατά συνέπεια θα μειωθεί αναλόγως και το επιπλέον χρέος με το οποίο επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο!

Ερώτημα: ποια από τις δύο εναλλακτικές προτιμά τελικά ο Αλέξης, γιατί εκεί βρίσκεται το ζήτημα!

Όλα τα άλλα εντάσσονται στο πλαίσιο της ανεύθυνης αντιπολίτευσης!

Θα ρωτήσετε τώρα γιατί αυτά τα σκέφτηκα εγώ, ένας Αδέξιος Δεξιός και όχι οι …φωστήρες της Κυβέρνησης;

Ε, Αδέξιος είμαι, δεν έχω για όλα απαντήσεις!!!

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/07/2012 16:36:07

  Άν ρωτούσε τον κ. Βενιζέλο που την έδιωξε κάποτε, θα μάθαινε ενδιαφέροντα πράματα...
  Παρεπιμπρόντως για τις τράπεζες: Το ESM ελέγχει σχεδόν εξ ολοκλήρου το τραπεζικό μας σύστημα ούτως ή άλλως, άρα και τα ενεργητικά του, αφού δικές του είναι οι εγγυήσεις. Απλώς τωρα παρεμβαίνει ως χρεούμενος μεσάζων το Ελληνικό κράτος, με ότι αυτό συνεπάγεται: Αμαρτωλή σύζευξη τραπεζών και κομματικού κράτους, τοξική μετατροπή ιδιωτικού χρέους σε εθνικό δημόσιο.
  Στο θέμα αυτό ο κ. Αλέξης ευτυχώς κατάλαβε το τοξικόν του υπάρχοντος συστήματος (άκουσε τον κ. Βαρουφάκη;) και ορθώς συναινεί.

  • drider avatar
   drider @ Ο Θείος 03/07/2012 16:41:43

   Αναρωτήθηκε κανείς γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετέφεραν τις υποχρεώσεις τους στην τρ. Αττικής; Μήπως διαβλέπανε εξαρχής τι πρόκειται να γίνει; Τέλος, από όπου και να γίνουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις να είστε σίγουροι ότι στο προσεχές μέλλον στήνεται σκηνικό ενός ορυμαγδού κατασχέσεων...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ drider 03/07/2012 17:29:26

    τρ. Αττικής!
    Έρημο ΕΤΑΑ (και κυρίως το πρώην ΤΣΜΕΔΕ)!

 2. kanis avatar
  kanis 03/07/2012 17:19:41

  εν πάσει περιπτώσει ο Βενιζέλος νομίζει (και έχει πείσει και άλλους και άλλοι έχουν πείσει τους πολλούς) ότι είναι η μοναδική ευφυΐα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τέτοια αλαζονεία δεν νομίζω ότι έχει άλλος πολιτικός. Για σκεφθείτε να είχε πάρει αυτός 27%.....................

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.