#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/06/2013 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αλέξης Τσίπρας σε παροξυσμό

[caption id="attachment_220519" align="alignnone" width="600" caption="Φωτο: e-typos"][/caption]

Έχει πει πολλά τις τελευταίες ημέρες ο… πατέρας του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει ώρες – ώρες με στρατιωτάκι βγαλμένο από κάποιο εργοστάσιο του Μάο. Ίδιος με όλους εκείνους τους δήθεν επαναστάτες που μόλις γίνουν εξουσία θα «σφάξουν» (μεταφορικά) τον κόσμο.

Από τα πολλά που έχει πει αντιπαρερχόμαστε τις εκφράσεις τύπου… πολιτικά φρικιά. Άλλωστε, στην Αμερική με την καλή έννοια το freak μπορεί να σημαίνει και το θαύμα της φύσης. Ωστόσο, από τις συνεντεύξεις που έχει δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην «Αυγή» (τεράστια επιτυχία της εφημερίδας) και σ’ ένα πολιτικό περιοδικό της Αριστεράς μας μένουν δύο – τρία πράγματα που πρέπει να αναλυθούν.

1. Ο κ. Τσίπρας εξαπολύει επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, καθώς -όπως λέει- «δεν έριξε απλώς το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά κατεδάφισε το σήμα της δημοκρατίας». Για να έχουμε καλό ερώτημα. Ήταν η ΕΡΤ η όαση της δημοκρατίας τόσα χρόνια; Δηλαδή τα ιδιωτικά κανάλια είναι τα ξεπουλημένα στους επιχειρηματίες μέσα και ευτυχώς που υπήρχε η δημόσια τηλεόραση, η ανεξάρτητη, αμερόληπτη, δημοκρατική. Ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του δεν κατηγορούσαν την ΕΡΤ ότι είναι όργανο των μεγάλων κομμάτων; Ασχέτως αν κάποιοι θύλακες μέσα στο Ραδιομέγαρο τον εκθείασαν και τον προέβαλαν ως τον επόμενο σωτήρα της Ελλάδας. Πώς είναι δυνατόν να έχουν μούτρα και να μιλάνε για δημοκρατικό σήμα οι ίδιοι που όταν ήταν στον αέρα έβριζαν την ΕΡΤ επειδή δήθεν δεν ήταν δημοκρατική; Η ψυχιατρική σηκώνει τα χέρια της ψηλά.

2.  Λέει ο κ. Τσίπρας ότι μόλις γίνουν κυβέρνηση θα επαναφέρουν σταδιακά τις συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και το επίδομα ανεργίας στα 460 ευρώ ενώ θα στηρίξουν τους χαμηλόμισθούς. Αν θυμόμαστε καλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν που έλεγε ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο και τα μέτρα που το ακολουθούν; Δεν έλεγε ότι θα το κάνει μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο, επομένως οι Έλληνες με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναφάνε με χρυσά κουτάλια; Γιατί ξαφνικά η αποκατάσταση θα γίνει… σταδιακά; Τι μεσολάβησε; Μήπως επικρατούν πιο λογικές απόψεις; Μήπως καταλαβαίνουν ότι λεφτά… δεν υπάρχουν και δεν υπάρχει και η μηχανή που κόβει χαρτονομίσματα; Από την άλλη, ρώτησε ο κ. Τσίπρας τον Λαφαζάνη αν συμφωνεί με το σταδιακά;

3. Ο κ. Τσίπρας ζητά καθαρές λύσεις και εκλογές τώρα λέγοντας ότι «αποτελείται από το υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και τους βουλιμικούς της εξουσίας». Για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο σημειώνει ότι «σφιχταγκαλιάζονται για να κρατηθούν στην σάπια καρέκλα της εξουσίας», και υποστηρίζει: «οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες». Μα αν είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του γιατί δεν έκανε πρόταση μομφής; Μήπως φοβόταν ότι θα πάθει μεγάλο πατατράκ; Από την άλλη, δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις που  δείχνουν να μη μπορεί να στηρίξει μια πρόταση εξουσίας; Είναι τα ίδια γκάλοπ που ανέβασαν τον ίδιο δημοσκοπικά. Μήπως, λοιπόν, επειδή βλέπει τα γκάλοπ ξέρει κατά βάθος ότι δε μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα; Και απλά θυμίζει καμιά φορά το ανέκδοτο με το λαγό που βρίζει ασταμάτητα το λιοντάρι κι όταν αυτό εμφανίζεται ο λαγός του λέει: «Ε, λέμε και καμιά ... να περάσει η ώρα.

4. Μαθαίνουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο κακός χαμός για το κοινό άρθρο του Γκαλμπρέιθ και του Βαρουφάκη οι οποίοι έλεγαν ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία δε θα συγκρουστεί με τις ΗΠΑ και τα συμφέροντά τους, δε θα φύγει από το ΝΑΤΟ και δε θα διώξει τις βάσεις. Κάποια στελέχη παρέπεμπαν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τόνιζαν ότι εκεί γράφει πως θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ και θα… κηρύξουμε την ανεξαρτησία της χώρας από την αμερικανική δυναστεία, όπως δηλαδή ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981. Ο σύντροφος Τσίπρας τι λέει γι’ αυτό; Θα κηρύξουμε νέο ανένδοτο κατά των Αμερικανών ή θα κάνουμε την πάπια;

Γενικώς ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε διαρκές παροξυσμό, κάτι σαν καλοκαιρινό μεθύσι. Κάποιος να τους μαζέψει γιατί εκτίθενται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. πΔπ avatar
  πΔπ 30/06/2013 12:20:35

  "...Γενικώς ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε διαρκές παροξυσμό, κάτι σαν καλοκαιρινό μεθύσι..."

  Σε οίστρο ευρίσκονται, αλλά ποιός αδειάζει...
  Κάνει κιόλας ζέστη...

  • batman avatar
   batman @ πΔπ 30/06/2013 17:06:33

   " βρίσκονται σε διαρκές παροξυσμό"
   Να μαθαίναμε και λίγα "ελληνικούλια" πριν κάνουμε και πολιτική κριτική με διάθεση λασπολογίας, καλό θα ήταν.

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ batman 30/06/2013 18:49:48

    Αγαπητέ μου Νυχτερίδα, όπως βλέπεις, το έχω μέσα σε εισαγωγικά και με πλάγιους χαρακτήρες, θέλοντας να δείξω ότι δεν είναι δικό μου.
    Θεωρώ ότι το σωστό είναι "...σε διαρκή παροξυσμό..." αλλά αυτό δεν αναιρεί τον... οίστρο!

    • batman avatar
     batman @ πΔπ 01/07/2013 13:52:43

     Η αναφορά στην "ορθογραφία" δεν ήταν για το δικό σου σχόλιο αλλά για το άρθρο.
     Με το μπαρδόν για την παρεξήγηση!

 2. airman avatar
  airman 30/06/2013 16:42:22

  Κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν τις προθέσεις αλλά δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Βολεύονται να ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους, να δημιουργούν προβλήματα, να εναντιώνονται σε σχέδια, να υποδεικνύουν λάθη παρακολουθώντας τη μάχη στην οποία με κανένα τρόπο δεν θέλουν να συμμετάσχουν.
  Είναι οι ίδιοι που καλλιέργησαν και προσπαθούν να συντηρήσουν τη νοοτροπία της ισοπέδωσης, που αντιμάχονται τη σκληρή προσπάθεια σε κάθε έκφραση και δραστηριότητα της ζωής. Αυτοί δημιούργησαν και εκματελεύονται τη νοοτροπία που επικρατεί στην εκπαίδευση και όχι μόνο, με έπαθλα και επαίνους που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές επιδόσεις. Όμως στην πραγματική ζωή σημασία δεν έχει το ''αναμνηστικό συμμετοχής''.
  Είναι αυτοί που αναδεικνύουν ως υπέρτατη αξία και κατάκτηση το βόλεμα σε μια προστατευμένη από τον κρατισμό θεσούλα, δήθεν για προστασία από τις ''σειρήνες του συστήματος'', όπου η μοναδική έννοια είναι να περάσει το οκτάωρο και να έρθει ένα ένσημο πιο κοντά η σύνταξη.
  Αυτοί οι άνθρωποι καλλιεργούν μια φιλοσοφία ζωής που αρμόζει στους χαμένους και όχι στους νικητές. Μια φιλοσοφία ζωής που γίνεται εύκολα αποδεκτή, όταν το ''θέλω'' υπερτερεί του ''πρέπει'' και το ''μπορώ'' υποβαθμίζεται και τελικά πνίγεται από την ηττοπάθεια.
  Ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη τους νικητές. Αυτούς που δεν αναλώνονται μόνο στο τι έφταιξε αλλά επικεντρώνουν σε αυτό που μπορούν και πρέπει να πράξουν. Αυτούς που αποτολμούν και αναλαμβάνουν την ευθύνη να λύσουν προβλήματα που δημιούργησαν άλλοι. Αυτούς που δίνουν τη μάχη για να την κερδίσουν.
  Εσύ Αλέξη σε ποια κατηγορία ανήκεις;

  • mara M. avatar
   mara M. @ airman 30/06/2013 17:30:00

   Παρ'ολα αυτά ρωτάς, ενώ για τους άλλους ξέρεις. Ξέρεις εδώ και σαράντα χρόνια.

 3. κoύκος avatar
  κoύκος 30/06/2013 18:41:23

  Αγαπητοί σχολιαστές ο συμπαθής Αλέξιος παίζει πολύ καλά τον αντιμνημονιακό ρόλο που του έχετε αναθέσει. Εξαιρετικά πειστικός για το ευαίσθητο target group.
  Μη τον λοιδορείτε λοιπόν (δεν είναι άλλωστε περισσότερο αμόρφωτος ή αμοραλιστής από τον Βενιζέλο), διότι μπορεί να εκνευρισθεί και να εγκαταλείψει την παράσταση στα μέσα της σεζόν ή ακόμα χειρότερα να θελήσει να δοκιμαστεί σε άλλο ρόλο, (πχ ως εσχάτως ανανήψας Σαμαρικός) συντασσόμενος με τη τόσο επιτυχημένη σας συγκυβέρνηση.
  Η συνύπαρξη στον ίδιο θίασο με τον Μάκη, τον Άδωνη και τον Κυριάκο θα αποτελούσε εκπληκτική σκηνοθετική ανατροπή, αλλά ποιός θα αναλάβει τον ρόλο του commantande στη νέα αντιμνημονιακή version, ιδίως μετά την τόσο επιτυχημένη στανισλαβσική απόδοση από τον κο Τσίπρα( ταυτίστηκε τόσο με τον ρόλο του που ονομάτισε και τον υιό του Ernesto).
  Βέβαια στους χαλεπούς καιρούς μας, το μοναστήρι (κοινοβούλιο) να είναι καλά κι από υποκριτές άλλο τίποτα.

 4. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 30/06/2013 19:05:45

  Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας ενεργεί σαν μέλος του 15μελούς. Έτσι έμαθε, έτσι πράττει. Μόνο που η χώρα χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό. Δεν παρατηρείται διαρκής παροξυσμός. Μάλλον για μόνιμη κατάσταση πρόκειται.
  Τώρα τι θα μπορούσαν να αποφασίσουν ξένα κέντρα εξουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, που όσο περνούν οι μέρες, τόσο πιο πολύ θυμίζει με την φωνή και τις κινήσεις του τον Ανδρέα Παπανδρέου, θα το δούμε σύντομα.
  Προς το παρόν, όσοι μπορούν, θα ασχοληθούν με τα μπάνια τους, που βέβαια ΔΕΝ είναι και μπάνια του λαού φέτος.

 5. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 30/06/2013 19:07:57

  Πολύ “έξυπνοι” οι αριστερό-κομμουνιστές, και ήρθε η ώρα να τους τα πει έξω από τα δόντια η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

  Μας θέλουν όλους προλετάριους να δουλεύουμε να τους τα “ακουμπάμε”, είτε μέσω υψηλότατων φόρων είτε πολύ χειρότερα με κουπόνια για τους ακόμα πιο ακραίους κομμουνιστές , με τους οποίους θέλουν να συγκυβερνήσουν και μετά να κάνουν αυτοί αναδιανομή με τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ ιδρώτα!

  Αυτό ας το προσέξει και η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που μέχρι τώρα βάδιζε και δυστυχώς βαδίζει ακόμα στα ίδια αυτά αχνάρια!
  Μόνο που “ο λαός” δεν κοιμάται πια και δεν θέλει να δουλεύει για κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό του και οι “ελάχιστοι φόροι” να είναι πλήρως ανταποδοτικοί. Μέχρι εκεί τελεία και παύλα.
  Διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα να δουλεύει και να συνεχίζει να τα “ακουμπάει” στον οποιονδήποτε είτε αριστερός είναι αυτός είτε δεξιός!

 6. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 01/07/2013 00:27:01

  Σενάριο επιστημονικής φαντασίας: ο Τσίπρας σε παρασκηνιακό χρόνο ανέλαβε να τελειώσει το έργο που άφησε μισό η οικογένεια Παπανδρέου: να διαλυσει την αριστερά και να μετατρέψει την Ελλάδα σε φιλελεύθερο κράτος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.