#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/06/2009 00:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για την «δίκη των 6» (!)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kanis avatar
  kanis 26/06/2009 01:14:10

  Αφού η δικαιοσύνη, έχει επιλύσει τάχιστα, κάθε δικαστική εκκρεμότητα, καλά κάνει και ασχολείται και με ιστορικές εκκρεμότητες!

 2. Αναρχοαυτονομος Εθνικιστης με Κομμουνιστικες Συνιστωσες avatar
  Αναρχοαυτονομος Εθνικιστης με Κομμουνιστικες Συνιστωσες 26/06/2009 01:22:36

  Αυτη η κυβερνηση ειναι ικανη να ενοχοποιεισει και τον Γεωργιο Παπανδρεου και τον Βενιζελο για να υποστηριξει τις προπαγανδιστικες της στρατηγικες...

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 26/06/2009 02:04:58

  Ο φόβος που έσπειρε το Γουδί επικράτησε περίπου μισόν αιώνα στο δημόσιο βίο.

  Ενδιάμεσα έγιναν πολλά.
  Από τον περιβόητο υπέρ Αεροπορίας έρανο του Μεταξά μέχρι το ξεκοκκάλισμα του Σχεδίου Μάρσαλ από μερίδα της μεταπολεμικής Δεξιάς σε συνεργασία με τα λαμόγια της εποχής.
  Από το "φιλελεύθερο", βενιζελικό κίνημα του 35 μέχρι την εγκατάλειψη της χώρας από τον πολιτικό κόσμο στην Κατοχή.
  Από τον Γράμμο μέχρι την καταστροφή της Κύπρου.

  Ωστόσο, υπήρχε ο φόβος. Η ελληνική δεν ήταν κοινωνία αγγέλων αλλά δεν υπήρχε αυτή η μαζική εξαχρείωση και λαθροχειρία.

  Ύστερα, δεν ήρθαν οι μέλισσες, που λέει ο Ξανθούλης, αλλά οι άπλυτοι του ΠΑΣΟΚ.
  Δυστυχώς, αυτοί δεν θα στηθούν στον τοίχο.

  Ακόμα κι ο "λαϊκός δικαστής" Κουφοντίνας είχε αχρωματοψία στην πράσινη κλοπή.
  Έβλεπε μόνο γαλάζιους παραβάτες.

 4. Mayri Trypa avatar
  Mayri Trypa 26/06/2009 04:42:52

  Ανάμεσα εξετάζεται και η επιστροφή στις εστίες τους 1.500.000 προσφύγων, ήδη το Τουρκικό κράτος εκκενώνει τις καταληφθείσες οικείες, χωράφια και εμπορικά καταστήματα των Ελλήνων της Ιωνίας και της Κωνσταντινουπόλεως.
  Επίσης ανασταίνονται άλλα 1.000.000 νεκροί και επιστρέφουν τόσοι θεωρήθηκαν ότι χάθηκαν στα τάγματα εργασίας εις τα βάθη της Ανατολής ανάμεσα στο 1914 και 1918.
  Ταυτόχρονα ο Τουρκικός στρατός θα αποσυρθεί στις θέσεις που κατείχε πριν τις 24 Αυγούστου, περιμετρικά της Άγκυρας και πριν από την γραμμή Εσκή Σεχίρ Αφιον Καραχισάρ κλπ κλπ.

 5. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 26/06/2009 09:12:52

  Κατ΄ αναλογία πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2090 για να δούμε τι θα γίνει με την SIEMENS.

 6. Lavazza avatar
  Lavazza 26/06/2009 09:34:57

  @3 Προφήτη,

  "το ξεκοκκάλισμα του Σχεδίου Μάρσαλ από μερίδα της μεταπολεμικής Δεξιάς σε συνεργασία με τα λαμόγια της εποχής"...

  Οι περιξ του Γεωργίου Παπανδρέου "Επιχειρηματίες" και πολιτικοί σύμβουλοι που άρχισαν από τότε να κάνουν το Καστρί και την Κηφησιά "in" ήταν μεταπολεμική Δεξιά...;;;

  Άστα μην τα πιάνεις τα παλιά...

  Δεν συμφέρει κανέναν, ούτε Δεξιό ούτε Αριστερό ούτε Κεντρώο...

  Να φανταστείς, προχθές διάβαζα ένα αμερόληπτο Βιβλίο σχετικά με τη δράση των περιβόητων Ταγμάτων Ασφαλείας και πληροφορήθηκα με ντοκουμέντα οτι ήταν ιδέα του Πάγκαλου και του Γονατά οι οποίοι
  ήταν πιστοί βενιζελικοί κινηματίες...!!!
  Οι εκπαιδευτές τους ήταν γνωστοί βενιζελικοί αξιωματικοί...!!!

  Το 1927 δικάστηκαν ως "κινηματίες" του Πάγκαλου, ο δεξιός Ναπολέων Ζέρβας, ο δημοκρατικός στρατηγός Ντερτιλής (πατέρας του Ντερτιλή του 1967) και ο κομμουνιστής Σαράφης (!!!) ο οποίος ως στρατηγός ηγείτο της στρατιωτικής Αστυνομίας του Πάγκαλου κι έκανε φυλακίσεις αβέρτα...!!!

  Άστα βράστα...

  Σταμάτα καλύτερα την Ιστορία το 1918 και συνέχισέ την από το 1974 και μετά...

  Όπου ως γνωστόν "αποκαταστάθηκε" η Δημοκρατία και βλέπουμε Κοσκωτάδες, Κοκκάληδες, Τόμπρες, ομόλογα, Βατοπαίδια, Ίμια, πάμπερς, βαλίτσες κτλ. κτλ. κτλ...

 7. donaE avatar
  donaE 26/06/2009 10:47:09

  Νομιζω οτι και ο δικηγορος Πρωτοπαπαδακη ειναι ανηψιος ενος απο τους δικηγορους της δικης των 6...

 8. perastikos avatar
  perastikos 26/06/2009 10:47:18

  Άστα βραστά…
  η
  βράστα & άστα...

 9. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 26/06/2009 11:35:33

  Για τη χώρα και την ιστορία δεν έχει καμιά αξία πλέον κάτι τέτοιο. Για τις οικογένειες όμως των 6 έχει ηθική αξία.


  Δυστυχώς με τη Μικρασιατική καταστροφή τα λάθη έγιναν πριν αναλάβουν οι 6. Το μέτωπο το είχαν ανοίξει οι Βενιζελικοί. Ο Μεταξάς τους είχε πει να το περιορίσουν αλλά επειδή ο στρατός ήταν Βενιζελικός θα τους σκότωνε και θα το θεωρούσε προδοσία και δεν έκαναν τίποτε, δε μπορούσαν να κάνουν τίποτε. Επί της ουσίας Ο Βενιζέλος μας έβαλε σε μια λούμπα και φυσικά οι άλλοι δε μπόρεσαν να βγουν.
  Για να περισωθεί ότι μπορούσε να περισωθεί έπρεπε:

  1)Να μεταφερθεί όλος ο ακάλυπτος άμαχος πληθυσμός στη Μακεδονία, ανατολική Θράκη και στο Βιλαέτι της Σμύρνης και να διωχτούν οι Τούρκοι από εκεί. Αυτό δε θα το επέτρεπαν οι Άγγλοι ούτε υπήρχε ιστορικό προηγούμενο για ανταλλαγή πληθυσμών. Η ανταλλαγή που ακολούθησε τη μικρασιατική καταστροφή ήταν η πρώτη ιστορικά ανταλλαγή που γνωρίζω. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Πού να τους κόψει λοιπόν με τις τότε συνθήκες να κάνουν κάτι τέτοιο? Εδώ ο Μεταξάς πρότεινε σύμπτυξη μετώπου και ούτε αυτό δεν έγινε.

  2) Επειδή το παραπάνω δεν ήταν δυνατό το μόνο που μπορούσε να γίνει μετά τη μικρασιατική καταστροφή ήταν να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε στρατιωτικά την ανατολική Θράκη και την Ίμβρο και Τένεδο. Δε θα το επέτρεπαν οι Άγγλοι αλλά στρατιωτικά ήταν εφικτό αν ο Βενιζέλος κατά τις διαπραγματεύσεις της Λωζάνης τους έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

  Ο Στεργιάδης, ο Ύπατος αρμοστής της Σμύρνης, άνθρωπος του Βενιζέλου που διατηρήθηκε στη θέση του από τους άλλους ήταν πράκτορας των Άγγλων. Πέθανε στο Παρίσι κατά την κατοχή όταν το κατέλαβαν οι Γερμανοί και σταμάτησε να πηγαίνει ο μισθός από το foreign office.
  Υποπτεύομαι ότι και ο Βενιζέλος το ίδιο ήταν.

 10. anonymous avatar
  anonymous 26/06/2009 12:05:45

  Μα τι Δικαιοσύνη είν΄ αυτή που έχουμε βρε παιδί μου!Και νεκρούς ανασταίνει!!

  Κρίμα μόνο που δεν θα προλάβουν να προεδρεύσουν οι σημερινοί επικεφαλής της, αξιότιμοι κκ Νικόπουλος και Σανιδάς.
  Ευτυχώς όμως υπάρχουν πανάξιοι διάδοχοί τους που ετοιμάζονται πυρετωδώς να διαπρέψουν, όπως διέπρεψαν οι ανωτέρω...
  Ζήτω και πάλι ζήτω!

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 26/06/2009 12:11:00

  @ Lavazza
  Άνθρωποι και κατ' επέκταση λαοί που δεν μπορούν να συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν δεν έχουν μέλλον.

  Η περίοδος 1915-1974 αν και πρόσφατη και ως εκ τούτου, υποτίθεται, γνωστή είναι ιστορικά σκοτεινή.

  Τα πραγματικά γεγονότα έχουν παραποιηθεί για να καλυφθούν ευθύνες προσώπων και απογόνων τους που εξακολουθούν να επηρεάζουν το σημερινό πολιτικό σκηνικό.
  Έτσι εξάγονται λαθεμένα συμπεράσματα από τις ιστορικές κρίσεις, που οδηγούν σε ψευδεπίγραφες πολιτικές καταστάσεις και συμπεριφορές.

  Παράδειγμα : Η Δικτατορία του 67 έχει μείνει στην ιστορική μνήμη ως υπέρτατη εκτροπή. Ωραία.
  Όμως, το 35 ο Κονδύλης έκανε Κίνημα, με εντολή Βενιζέλου. Το Κίνημα απέτυχε - ενώ το 67 πέτυχε. Αν είχε πετύχει, ο Βενιζέλος θα γινόταν δικτάτορας!
  Δεν ανήκω σ' αυτούς που αναθεματίζουν συλλήβδην τον Βενιζέλο, απλά καταδεικνύω το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας.

  Οι αυτοαποκαλούμενοι "δημοκρατικοί", παπατζήδες και σια, ξεχνούν αυτό το κίνημα, διότι αποκαλύπτει το ψεύδος της "δημοκρατικότητάς" τους.
  Είναι οι ίδιοι που ευθύνονται βαρύτατα για το προδικτατορικό χάος που οδήγησε στη Χούντα και εξήλθαν "σοσιαλιστές" από την Μεταπολιτευτική "κολυμπήθρα".

 12. Μάρκος avatar
  Μάρκος 26/06/2009 12:27:05

  Lavazza, τα είπες όλα! Στην Ελλάδα όλοι μιλάνε για τις δύο "δεξιές" χούντες, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, και κάνουν γαργάρα ή βαπτίζουν "επαναστατικά κινήματα", τις χούντες που γίνονταν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση κατά την "Δημοκρατία" της περιόδου 1926-1935. Κάτι κομματόσκυλα μάλιστα στο Υπουργείο Παιδείας,έχουν καλύψει στον σχετικό πίνακα που υπάρχει εκεί, τους διατελέσαντες Υπουργούς Παιδείας του Μεταξά και του Παπαδόπουλου. Έτσι φτιάχνεται η Ιστορία στον τόπο μας...
  @Προφήτης, συμφωνώ μαζί σου. Ο Βενιζέλος πρέπει να ξέρεις όμως, ότι είχε γίνει ήδη Δικτάτορας από το 1917, όταν επανέφερε τη "Βουλή των Λαζάρων", επιστρέφοντας στην Ελλάδα με τις λόγχες των Αγγλογάλλων και τον βομβαρδισμό της Αθήνας από αυτούς. Επίσης έτσι φτιάχνεται η Ιστορία, με την απόκρυψη τέτοιων γεγονότων.

 13. Mayri Trypa avatar
  Mayri Trypa 26/06/2009 15:11:35

  @ Lavazza

  @ Προφήτης

  @ Μάρκος

  Η Ελλάδα είναι παγιδευμένη σε δύο ιστορίες και δύο Ιστορικές αλήθειες, καμιά φορά και τρεις. Έτσι βολεύει και έτσι μένουμε δέσμιοι και διαιρεμένοι.

  Ότι γράφετε έτσι είναι. Ο λαός όμως παραμένει στην μακαριότητα του κι ας έχουμε περάσει σε έναν νέο αιώνα. Καταφεύγω πολλές φορες σε ημερολόγια και προσωπικές ιστορίες, από εκείνους που τους έλιωσε η σιδερένια πατούσα της ιστορίας και σακατεύτηκαν αφιερωμένοι σε σκοπούς και ιδανικά, είτε απο την μια είτε απο την άλλη πλευρά.
  Εκεί πονάει η ψυχή του ανθρώπου.

  @ Μικρασιάτη

  Μια τεράστια ανταλλαγη πληθυσμών συνέβη στην Ευρώπη μετά την υπογραφή της συνθήκης της Βεστφαλίας με κριτήριο το θρησκευτικό πιστεύω.

 14. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 26/06/2009 20:09:19

  Η πλάνη που επικαλείται ο αιτών την επανάλληψη της δίκης κ. Μιχάλης Πρωτοπαπαδάκης δεν υπάρχει. Διότι στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για στημένη δικαστική σκευωρία, με στόχο την άδικη καταδίκη εξιλαστηρίων θυμάτων, για να καλυφθούν οι πραγματικοί αίτιοι της καταστροφής, που είναι οι ιμπεριαλιστές, το όργανό τους Λευτέρης Βενιζέλος και ο ξενόδουλος συρφετός που τον υπηρετούσε.
  Δυστυχώς όμως το πρόβλημα, όπως ήδη διαπιστώθηκε στα σχόλια, είναι η επιβολή μιας διεστραμμένης εκδοχής της ιστορίας, που μας έχει διαστρέψει ως λαό. Σε αυτή την διαδικασία πνευματικού ευνουχισμού πρωτοστυατούν το εκπαιδευτικό σύστημα, τα μαζικά μέσα και οι πολιτικοί.
  Η ιστορία που διδάσκεται αφορά κύρια κάποιες "λαμπρές σελίδες" του παρελθόντος, αποφέύγοντας σχολαστικά τις αλλεπάλληλες ήτες, που δεχθήκαμε ως λαός. Οπωσδήποτε η αναφορά στις νίκες και τις ηρωϊκές εξεγέρσεις είναι απαραίτητη για να ενισχύεται το αγωνιστικό φρόνημα. Ταυτόχρονα όμως απαιτείται και σοβαρή ενασχόληση με τις ήττες, τις καταστροφές και τις αποτυχίες, ούτως ώστε να ενισχύονται οι κριτικές δυνατότητες. Για να πάψουμε οι Έλληνες κάποτε να είμαστε "οι πάντα ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι".
  Η Αναφορά στην 25η Μαρτίου δεν οφελεί πουθενά, χωρίς ταυτόχρονη αναφορά στους εμφυλίους πολέμους των ετών 1823-1825. Το ίδιο ισχύει για την 28η Οκτωμβρίου, χωρίς βαθύτερη αναφορά στα γεγονότα του Δεκεμβρίου 1944. Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτό που θεωρούμε γνώσεις σχετικά με την ιστορία, δεν είναι τίποτε άλλο από στερεότυπα, που αναπαράγουν συνειδητά τις υπάρχουσες σχέσεις εξουσίας και το υπάρχον καθεστώς εθνικής υποτέλειας με χονδροειδή τρόπο. Πολλές από αυτές τις παρερμηνείες δεν ισχύουν μόνο για την Ελλάδα, αλλά διεθνώς.
  Το μεγαλύτερο ανιστόρητο στερεότυπο, που έχει επικρατήσει είναι η αντίληψη, ότι αιτία του πρώτου παγκοσμίου πολέμου υπήρξε η διαμάχη Γαλλίας / Γερμανίας, για τις περιοχές της Αλσατίας και της Λωραίνης, οι οποίες είναι πλούσιες σε κάρβουνο και μεταλλεύματα. Η βασική αιτία όμως αυτού του πολέμου υπήρξε το λεγόμενο "Ανατολικό Ζήτημα". Δηλαδή ο διαμελισμός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και κατά συνέπεια ο έλεγχος της Μέσης Ανατολής, δηλαδή των σημαντικότερων πετρελαιοφόρων περιοχών από τους ιμπεριαλιστές. Αυτή η διαφορά έχει τεράστια σημασία στην κατανόηση των συμβάντων. Διότι η στήριξη στον ενεργειακό φορέα που λέγεται πετρέλαιο, σημαίνει ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης από ότι η στήριξη στο κάρβουνο. Άλλο η ατμομηχανή και άλλο ο κινητήρας εσωτερικής καύσεως, τόσο για την οικονομία, όσο και για τις κοινωνικές σχέσεις που προκύπτουν.
  Πέραν αυτού δυστυχώς, επικρατεί πλήρης άγνοια στη χώρα μας, συνοδευόμενη από μεγάλες παρεξηγήσεις όσο αφορά το ρόλο και την αξιολόγηση τεράστιας σημασίας για την ιστορική μας πορεία δεδομένων, όπως οι Νεότουρκοι και ο Κεμαλισμός, όσο αφορά την συγκεκριμένη εποχή. Εάν δεν κατανοηθούν αυτά τα φαινόμενα, δεν είναι δυνατόν να κατανοηθούν οι σημερινές συγκυρίες, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις.
  Με παρήγορη αίσθηση μπορεί να παρατηρηθεί σήμερα μια κάποια ανανέωση μέρους του επιστημονικού δυναμικού στον τομέα της ιστορίας, από πρόσωπα σχετικά αδογμάτιστα, που διαπνέονται από φιλόπονη διάθεση στην έρευνα και στην μελέτη. Αυτοί ίσως επιτύχουν να αρθρωθεί ένας πιο μεστός λόγος γύρω από την ιστορία στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τους κάθε λογής ιδρυματοθρεμένους του παρελθόντος. Για να σταθεί δυνατόν όμως να λειτουργήσουν αυτές οι προσπάθειες, θα πρέπει να γίνουν γενικότερο κτήμα. Επίσης θα πρέπει να επικρατήσει μια διάθεση να φωτιστούν τα βασικά ιστορικά γεγονότα, τόσο από τους "ειδικούς", όσο και από ενδιαφερόμενουςιδιώτες, όχι με φιλάρεσκη διάθεση, αλλά με στόχο την πρόοδο της κοινωνίας.

 15. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 26/06/2009 21:05:35

  Από τα σχόλια βλέπεις ότι αρκετοί γνωρίζουν την αλήθεια παρά τη διαστρέβλωση. Όσο για τους ιστορικούς που λες στην τελευταία παράγραφο να σου πω ότι στην Ελλάδα δεν έχουν καμιά τύχη. Θα τους φάει το σύστημα έτσι και πουν την αλήθεια.

 16. xx avatar
  xx 27/06/2009 00:15:43

  ανώνυμε,
  εννοεις μέσα σε αυτούς και την Ρεπούση? Δεν είναι προβοκατόρικη ερώτηση

 17. ΣΕΣΚΛΟ avatar
  ΣΕΣΚΛΟ 28/06/2009 23:16:16

  Κυριοι, η αληθεια ειναι οτι οι 6 ηταν υπευθυνοι για την Μικρασιατικη καταστροφη και καλως τους καθαρισαν διοτι ηταν ετοιμοι να την "κανουν" με την βοηθεια των Αγγλων.

  Οι εν λογω βασιλικοι ειπαν το μεγιστο ψεμα οτι θα φερουν πισω ολο το στρατευμα και θα σταματησει ο πολεμος. Ως γνωστον εκαναν τα ακριβως αντιθετα αφου πρωτα απομακρυναν ολους τους εμπειροπολεμους αξιωματικους διοτι ηταν βενιζελικοι!

  Μακαρι και σημερα να τιμωρουνταν αναλογως οι ψευτες και κλεφτες πολιτικοι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.